Războiul pentru putere şi lene

01Presa este atacată, suporterii sînt ameţiţi, şefii vechi şi noi ai fotbalului nostru se bat ca să pună mîna pe trofeul suprem: dreptul de a nu face nimic real, nimic pentru viitor

luni, 19 octombrie 2009, 12:27

01Presa este atacată, suporterii sînt ameţiţi, şefii vechi şi noi ai fotbalului nostru se bat ca să pună mîna pe trofeul suprem: dreptul de a nu face nimic real, nimic pentru viitor

„De ce aţi transmis imaginile cu suporterii lui Poli năvălind în teren?!”. Întreba şi se încrunta. Aşa a migrat, după ultima finală, Cupa României de la Antena 1 la ProTV. A fost, desigur, un pretext.

Dar supărarea tipului a cărui firmă face marketingul FRF, Cristi Iancu, amic cu Ionuţ Lupescu şi cu Răzvan Lucescu, era autentică. Pentru că, chiar dacă nu imaginea era cea care îl preocupa cu adevărat, izbucnirea lui vorbeşte despre nevoia de control şi despre ceea ce se află în spatele acestora: banii. Veţi înţelege.

Gara veche şi garda nouă
Pe Mircea Sandu şi pe Dumitru Dragomir adori să-i urăşti. Sînt învechiţi, previzibili şi aduni mereu simpatie dacă îi ataci. Cu Lupescu, Prunea, Răzvan Lucescu sau Cristi Iancu lucrurile stau altfel.

Ei reprezintă garda făţoasă a fotbalului nostru. Pînă şi Becali recunoştea cu privire la Răzvan: „Are o educaţie de nivel înalt”.

Sigur, e simplificator să-i aşezi pe Lupescu şi pe Răzvan strict în acelaşi grup. Sînt diferiţi. Sau să-i cîntăreşti la pachet pe Naşu’ şi pe Mitică. Dar unii o fac. Atacurile pe care Borcea le dă făţiş la Răzvan au aceeaşi natură ocultă cu cele pe care Dragomir le orientează spre Lupescu. Iar beneficiarul lor, pasiv desigur, se regăseşte în Mircea Sandu, cel care nu vrea să piardă Federaţia de sub control.  După cum Dragomir nu cedează Liga. Însumate, sînt afaceri pe peste 50 de milioane de euro pe an.

A doua scrisoare a lui Boloni. Nescrisă
Atenţie, jocurile nu sînt simple!  Nu există Răii şi Bunii. Pentru că tinerii din FRF au preluat şi ei obiceiurile bătrînilor, ceva mai sofisticate însă.

Cele două pagini pe care Boloni le-a scris de curînd despre situaţia Stelei pot avea o urmare suprinzătoare. A doua scrisoare, sau literatură de sertar, rămîne să vedem, vizează tocmai starea largă a fotbalului nostru. Acuză lipsa de perspectivă din FRF şi Ligă. Remarcă falsa predare de ştafetă. „Lupescu face cel mai bun nod la cravată din Europa de Est”, ar sta pe acele pagini. Poate că vor apărea cîndva.

„Sînt mai deştepţi decît noi?”
Dincolo de viclenii şi de rudimentele lui Nea Mitică, de sms-urile caraghioase ale lui Borcea, „Răzvan, vino la Din că la naţ n-ai cu cine”,  sau de costumele moderne frumoase umflate cu aer, problema e alta. Fotbalul nostru a ajuns un vis mai desăvîrşit decît şi-ar fi putut imagina aceşti oameni. Fotbalul e o curte a Împăratului, azi Sandu şi Dragomir, mîine poate Lupescu, în care jocurile de palat şi ceremoniile de otrăvire sînt mai importante decît munca însăşi. Asta e problema!

Nu se face nici un efort real îndreptat spre viitor. Am ratat zeci de calificări la tineri şi juniori. Aici putem să-l cităm pe Boloni. „Peste tot în lume jucătorii muncesc. Dar munca lor e trecătoare în lipsa proiectului din jurul lor. Cum se explică faptul că Ghana a ieşit campioană mondială la Under 20? Sînt mai deştepţi decît noi?”. Tot ce se poate.

Momentul în care şefii de bancă…
Niciodată în istoria luptei dintre presă şi opinia publică, pe de o parte, şi şefii fotbalului, pe de altă parte, nu a existat o asemenea presiune din partea oficialilor. Golăniile vechi ale bătrînilor se completează cu rafinamentele cinice ale celor care vor puterea. La mijloc sînt jurnaliştii şi suporterii.

Recent, Lupescu indica, cu un triumf tîmp, „milionul pe care îl are împrumutat Gazeta de la bănci”. În înţelegerea lui asupra lumii afacerilor, împrumutul e o formă de dezastru. Dumnezeule! Omul acesta conduce o Federaţie care are drept sponsor o bancă. Şefii lui Raiffeisen şi-au vărsat cafeaua în poală.

Toate aceste atacuri sau presiuni directe, gen Cristi Iancu, se comit pentru ca presa să se simtă obligată să se alinieze dintr-un complex al vinovăţiei . Eşti fie cu Sandu, fie cu Lupescu. Fie cu Borcea, fie cu Răzvan.

Se cere înregimentarea tuturor. În aceste zile, jucătorii importanţi ai echipei naţionale, Raţ şi Rădoi, de pildă, primesc mesaje de la şefii de cluburi din ţară, prin care li se spune că Răzvan e un antrenor cu intenţii ostile lor.

Somn uşor!
Toate aceste jocuri, toate taberele fragmentate şi mereu schimbate, nu au decît un singur interes. Să mascheze incompetenţa. Lipsa de idei. Incapacitatea de a gîndi un viitor pentru fotbalul nostru.

Nu e un complot. Prea greu pentru ei! E o conspiraţie a lenei. Lenea matură şi bătrînă, lenea charismatică şi lenea cu riduri. Lenea care ţine fotbalul pe loc.

Somn uşor, dar nu mizaţi pe noi!


Comentarii (34)Adaugă comentariu

m1ha1  •  19 octombrie 2009, 1:26

ce nu fac oamenii pentru bani !?

florin  •  19 octombrie 2009, 1:29

NICI NU MIZAM.sunteti identici.

gs(p)  •  19 octombrie 2009, 1:53

A zis-o lupescu p’asta cu milionu imprumutat? v-a ginit catalin! 🙂
adicatelea voi cu datorii la banca si cu tupeu sa-i ardeti cu dezvaluiri; nu merge 🙂
eu zic sa va platiti facturile inainte de a fi emise, asa va ridicati deasupra banuielilor!

vlad  •  19 octombrie 2009, 2:15

Nu inteleg care este scopul articolului? sau mai bine zis pe fondul a ce eveniment a aparut??

George  •  19 octombrie 2009, 2:30

Trist.. oricum interesant de aflat anumite dedesubturi, bravo ca le scoti la lumina, Catalin! Vai de capul ei de tara.. daca ar fi numai in fotbal, ce bine ar mai fi! Asa e orice domeniu in tara asta.. carpit, mincinos, arid.. plin de incompetenta, lene si nepasare.. Asta e! Parca nu se mai vede capatul, deloc.. sau din ce in ce mai putin doar pentru optimisti!

Dani  •  19 octombrie 2009, 3:39

Mult zgomot pentru nimic…din tot articolul ramine doar fraza ” sînt afaceri pe peste 50 de milioane de euro pe an.” Restul e tacere .Sau ,daca doriti ,teatru de pantomima .

Cristian  •  19 octombrie 2009, 3:48

Din aceasta cauza am renuntat sa mai pun suflet si sa ma bucur la meciurile Echipei Nationale, pentru ei (M.Sandu,Lupescu, Kassai,Dragomir,Prunea si R.Lucescu) echipa Nationala este doar o jucarie unde fiecare isi vede doar INTERESUL. Ce e mai grav este ca si Tineri ca, Lupescu au invatat „Meserie” de la Sandu!!!
P.S Sunt prea Arogantzi si Needucatzi. Ei cred ca pe noi suporteri ne duc cu Zaharerul, dar noi suporteri 99% care comunicam si scriem pe net, nu ii mai suportam!!! Demisia ****

belzie  •  19 octombrie 2009, 7:42

diferenta este ca ei se aduna impotriva dusmanului comun si lupta in haita,in timp ce voi ,jurnalisti, inca va lupatati intre voi si duceti lupte solitare cu ei,in timp ce noi ,oamenii de rand, nu avem timp de astfel de razboaie,ne inerveaza,ne uitam cu dezgust ,incercam sa ignoram si ne luptam pt rezolvarea problemelor personale mult mai stringente.

DD  •  19 octombrie 2009, 8:23

Stim toti….stim tot…..tot ce spui se stie de ani de zile ! Astia de la federatie tin de ciolan asa cum urmatorii se bat pt ciolan ! Ca si in viata politica ! Suntem plictisiti…..si lasi pt ca nu iesim in strada !

jocker12  •  19 octombrie 2009, 8:30

excelent punctat…. situatzia se poate extrapola… Romania de astazi…
ai grija sa ramii sanatos fiindca atunci cind simt ca se duc la fund, animalele intra in panica shi devin violente…..
sper ca cititorii din rom sa te aprecieze la adevarata valoare pe care o ai….

Cristi  •  19 octombrie 2009, 9:06

Cataline, te-am tot criticat, insa in ultimul timp ti-ai revenit! Hai, ca se poate! Incet-incet devii adeptul EI CU EI, EU CU SUPORTERII SI CITITORII !!! Ca pana acu’ era altfel: Eu cu ei, ei singuri!

Razvan  •  19 octombrie 2009, 9:22

Aveti dreptate. Este dorinta de-a nu construi nimic durabil, de-a face doar lucruri la ciupeala, asa de azi pe maine, sau care sunt imediat urgente. Pentru orice proiect de lunga durata inseamna munca si iar munca, responsabilitati, nopti nedormite, etc. Se explica la fel si lipssa de infrastructura, deoarece cei de la Ministerul Transporturilor si celelalte institutii subordonate pur si simplu nu vor sa munceasca, nu vor sa-si asume responsabilitati.

dR3am3R  •  19 octombrie 2009, 9:56

Domnule Tolontan, aveti perfecta dreptate. Doar ca spuneti niste adevaruri general valabile in aceasta tara, din pacate. Nimeni nu isi face treaba cu responsabilitate, nu exista notiuni ca mandrie, onoare, decenta, respect, singurul dumnezeu caruia i se inchina toti este banul.

Dat fiind ca un dialog cu celelalte trei puteri in stat e mai putin accesibil, tin sa va reamintesc prin aceste randuri ca si a patra poarta responsabilitatea pentru situatia in care ne aflam. Nu va acuz pe dumneavoastra personal, sunt convins de bunele intentii ce va anima, dar e suficient sa aruncati un ochi in propria ograda si o sa observati ca goana dupa rating si senzational, atitudinea duplicitara dictata de interese financiare arunca in derizoriu ceea ce ar trebui sa fie mai mult decat o meserie, o vocatie.

E suficient sa luati ca exemplu in presa scrisa modul in care se ambaleaza sub cuvinte pompoase ca „senzational”, „dezvaluiri incendiare” niste articole (daca se pot numi asa) in care se citeaza elucubratii ale unor personaje la care nici Caragiale nu a visat. Televiziunea care ar fi trebuit sa reprezine concurenta Eurosportului are in permanenta ca „invitati speciali” aceleasi personaje, carora o televiziune serioasa le-ar fi dedicat maximum numarul de minute necesare pentru a prezenta escortarea la locul de detinere. In ce priveste crawl-ul care se deruleaza pe ecran in timpul putinelor evenimente sportive oferite, cred ca reprezinta esenta „jurnalismului” practicat in Romania, cel de tonomat: bagi un euro si toti cei care incearca sa urmareasca un meci vor afla kt o ubeshti tu pe cea m-ai shukara fata din satul X.

Sa nu fim deci ipocriti. Aceleasi lucruri ca cele descrise in articolul de mai sus se intampla la orice nivel social si profesional in Romania, doar ca la o alta scara. Si stiti de ce ? Pentru ca lipsa de bun simt a fost ridicata la rang de cinste. Aici as avea niste reprosuri serioase la adresa mass-mediei, care ar fi trebuit sa-si ia in serios rolul de educare al maselor, nu doar sa fie un instrument de manipulare in slujba intereselor celor care liciteaza mai mult.

Tinand cont de faptul ca oricum cuvintele dumneavoastra vor ricosa din obrazul gros al domnilor pomeniti in articol va intreb atunci: nu ar fi oare mai util sa incercati pentru inceput sa scoateti niste aschii din barna infipta pana in suflet in ochiul mass-mediei din Romania ? Nu am trai oare intr-o lume putin mai buna daca cei care credem ca exista lucruri mai importante decat banii am schimba ceva acolo unde avem puterea sa o facem ?

simplu suporter  •  19 octombrie 2009, 10:09

tolo – foarte de acord cu articolul tau. de fapt este o stare mai larga a societatii romanesti. fenomenul pe care il descrii e pretutindeni, si este evolutia fireasca a ceea ce insemna munca in comunism. asa se supravietuia, si se prospera atunci. acum e doar mai mult cinism si mai multa perversitate. iar tinerii vor fi mai rai decat batranii, au ce-i rau si din comunism si din capitalismul asta primitiv al Romaniei. si nu doar in fotbal. everywhere.

Mihai  •  19 octombrie 2009, 10:27

Dar noi facem ceva ca flagelul asta sa dispara ? Nu prea, si asta e durerea cea mai mare :(. Vad ca toti suntem de acord ca e putred absolut totul de la mic la mare. Dar oameni buni hai sa luptam ***** impotriva acestei boli ca o sa ne ****** unii pe altii in loc sa mergem mai departe ca tzara (ca OAMENI vroiam sa zic).

Bogdan  •  19 octombrie 2009, 10:33

Incetati sa va mai victimizati atat! Nu sunteti nici pe departe in aceiasi oala cu suporterii asa cum va pozitionati in acest articol. Unele lucruri sunt complet adevarate despre ******* din federatie insa de ce vreti sa uitam ca si in presa sunt interese si mafie, mana in mana cu tovarasii care i-ati enumerat mai sus

Costi B  •  19 octombrie 2009, 10:51

Foarte adevarat domnul Tolontan!
D.p.d.v.al subiectului SUPORTERILOR ce e mai rau decat deranjant este ca: Prostia acestor imberbi anti-Becali si anti-Orice, este de neinlaturat. De ce???????
Ptr.ca ea este continua. Concluzie: -Vai de Steaua Noastra, si e pacat.
***

durden  •  19 octombrie 2009, 11:09

da tolo,toata lumea e de acord!problema e insa ca noi nu facem nimic pt a o ameliora!trebuie sa vina cineva sa ne scoata in strada,sa facem un mars,sa protestam,ORICE!!dar acela care va trebui sa dea glasul,nu poate fi unul ca mine,pe forum..ca daca zic eu sa venim maine la 12 in piata universitatii,nu ma baga nimeni in seama!eu va felicit si pt simplul fapt ca scrieti articole in care va luati de mafia din fotbal,insa daca vreti sa aveti cu adevarat un cuvant de spus,preluati voi initiativa si strangeti-ne pt a protesta!!

Pacuiul lui Soare  •  19 octombrie 2009, 11:10

problema e ca astfel de articole nu-i ating deloc, si nu schimba lucrurile … mai mult, ceea ce zici in acest articol este evident de atitia ani, ma intreb de ce naiba mai vor oamenii astia sa stea aoclo, ca doar acum au facut multi bani?

Ion Ionescu Muc  •  19 octombrie 2009, 12:00

Tranzitia prea abrupta de la saracia ceausista la opulenta obraznica si sfidatoare a dus in multe capete la un dezechilibru care in lipsa unei traditii a bunului simt, moarta odata cu taranimea de la sate, genuina, a facut posibila adoptarea unor noi scari de „valori” tip „va facem de la briu in jos”! Luptele de putere si arivismul la FRF sint aceleasi ce pot fi intilnite si la GSP! Ce lipseste e respectul pt. lucrul bine facut! Lenea nu e chiar negativa -a dus la multe descoperiri technice- si nici tendinta spre un randament maxim al mijloacelor investite; rau e modul de a gindi, perversitatea, minciuna, faptul ca scopul scuza mijloacele in orice imprejurare!
Balcanismul combinat cu tarele etniei „bronzate” sint o reteta sigura din laboratorul lui Frankenstein! Fara exemple pozitive, promovate perseverent, nu se va schimba nimic. Romanii sint niste copii pe care daca-i prinzi cu degetul in nas, trebuie sa le dai peste mina! Vlad Dracul a stiut asta!

vasile_00  •  19 octombrie 2009, 12:00

Tolo, foarte bine spus in articolul tau, insa chestiile astea trebuie sa fie generale si sa apartina asa cum ai spus tu „La mijloc sînt jurnaliştii şi suporterii”. Adica sa facem front comun si noi suporterii si voi ziaristii. Dar daca NU o sa ne inhamam toti la treaba asta si voi ziaristii (altii, gen Ioanitoaia, Baleanu, Ivanovici) lansati petarde si fumigene care invrajbesc suporterii, nu o sa ajungem nicaieri. Uitati-va la editorialul lui Ioanitoaia (care desi se lauda ca e suporter al stiintei, ca si mine, eu unul cred ca o face doar de fatada – el este doar suporterul scandalului) si vedeti cum sugereaza ca Tudor ar fi fost cumparat de CFR desi orice om neutru care a vazut meciul poate spune ca arbitrajul a fost impartial, cu unele greseli, insa maniera a fost una corecta care a lasat jocul liber. E drept Tudor are doua mari probleme: n-a jucat fotbal si simpatizeaza la extrem Steaua (si apropo de aceasta ultima problema – e mai credibil ca a incercat sa „enerveze” si sa „ingalbeneasca” rapidistii datorita meciului urmator pe care-l au cu Steaua – ESTE O MARE PROSTIE SI ASTA SI CEA CONFORM CAREIA AR FI FOST CUMPARAT DE CFR).

De aceea va rog sa va „aliniati” voi ziaristii pe aceleasi principii pt a ne putea ajuta pe noi suporterii sa va sustinem in demersurile corecte de a schimba ceva in sport si in particular in fotbal. Altfel, daca o sa se faca mereu aceeasi invrajbire intre suporteri, o sa aveti sustineri minimale si o sa primiti, ca si in cazul lui Ioanitoaia, pagini intregi de critici!!! Sustineti aceleasi idei de baza. Probabil am eu un fix cu arbitrajele, dar daca nu o sa faceti voi ceva, la fel ca si in cazul conducerilor FRF si LPF, nu o sa avem niciodata „liniste” intre suporteri, iar voi nu o sa aveti sustinerea noastra in demersurile jurnalistice. De aceea va dau o idee de a face o campanie cu si pt arbitrii pe doua mari linii: SA-I „FACETI” SA FOLOSEASCA ACEEASI MASURA ASTA IMPLICAND NEAPARAT LASAREA JOCULUI MULT MAI LIBER PLUS PEDEPSIREA ASPRA A SIMULATORILOR (nu degeaba Anglia si mai nou Spania au cele mai bune echipe) si pct. 2 ADUCETI-I PRINTRE SUPORTERI PT A EXISTA UN SCHIMB DE PARERI IN AMBELE SENSURI, care cred eu vor aduce mult mai mult respect in ambele sensuri!!!

Cătălin Tolontan  •  19 octombrie 2009, 12:02

gs(p): corect 🙂
Pacuiul lui Soare: pentru ca banii sint doar o parte a senzatiei pe care ti-o da puterea. Ei vor control.
dR3am3R : amintiti-va ca am scris despre tirgul mts – televiziuni si de vinzarea de stiri pe tv

octavian  •  19 octombrie 2009, 12:51

articolul a aparut pe fondul vietii 🙂

dR3am3R  •  19 octombrie 2009, 13:42

@Catalin Tolontan:

E bine ca scrieti, nu asta e problema.

Ce vroiam sa sugerez e ca ar trebui sa-i mai luati pe colegii de breasla de mana (unde se poate, ar fi indicat chiar de urechi) si sa le explicati ca dincolo de a incasa un cec cat mai gras au obligatia de a respecta o deontologie, sunt datori sa promoveze valoarea si sa condamne ferm lipsa acesteia. Sa le amintiti, domnule Tolontan, ca si ei sunt si vor fi responsabili pentru modul in care evolueaza societatea romaneasca.

Pentru ca nu e suficient sa incercati a va face auzit dumneavoastra, alaturi de alte cateva voci razlete, daca veti fi acoperiti de un cor grobian al „oamenilor din presa” aducand elogii invitatilor lor, „oameni din fotbal”, „oameni politici”, sau fel de fel de alti „oameni”.

Silent Bob  •  19 octombrie 2009, 16:23

Cum adica „Pînă şi Becali recunoştea cu privire la Răzvan: “Are o educaţie de nivel înalt”.”? Dar de cand e Becali (si aici ma refer la oricare dintre ei) o autoritate in a evalua nivelul de educatie al unui om ca sa folosesti si argumentul de intarire „pana si…” ? M-ati facut sa rad dle Tolontan.

gabidegiulesti  •  19 octombrie 2009, 16:23

Ce coincidenta, parca am mai citit undeva rindurile astea! Sau probabil se potrivesc perfect si in macrosocietatea si politichia noastra! Si atunci, de ce sa ne mai revoltam pe FOTBAL si pe vajnicii lui conducatori? Cu ei in frunte vom avea victorii multe!

Cătălin Tolontan  •  19 octombrie 2009, 16:28

Silent Bob: am vrut sa spun ca pina si un om fara educatie si contestatar al lui razvan admite ecartul de instruire intre el si cel pe care nu-l place. De aceea am folosit „Pina si”

romeo  •  19 octombrie 2009, 16:46

Si eu am datorii la banca, o juma de milion si sunt persoana fizica.

jan pitesti  •  19 octombrie 2009, 17:07

daca vrem sa avem nationala buna trebuie sa avem si campionat bun

Clujean din State  •  19 octombrie 2009, 17:35

@ Catalin

In publicitate, se spune ca putine spoturi au valoare daca nu contin un „call to action”, adica indicatii concrete care sa-i spuna consumatorului unde, cind, cum si de ce sa cumpere produsul promovat. Catalin, articolul tau descrie lucrurile in mod minunat, dar nu are un „call to action”. Concret, ce sa facem? Pe cind o investigatie in afacerile lui Lupescu, Sandu, dragomir care sa le dea o lovitura de imagine atit de mare incit alti oameni cu influenta sa fie motivati sa scape de ei?

AdiB  •  19 octombrie 2009, 18:44

Catalin,

Da un exemplu in presa din ce se intampla in afara tarii acesteia.
In Anglia, Sir Alex Ferguson a fost acuzat de ‘improper conduct’ pentru declaratii dupa un meci cu sunderland facute in presa (espn). El il acuza in presa pe Alan Wiley, arbitrul meciului, spunand despre el ca e nepus la punct cu pregatirea fizica.

Foarte interesanta este toata povestea, pentru ca a fost somat si a avut termen sa isi explice declaratiile, a oferit 3 randuri de scuze (pe site manchester, in scrisaoare catre FA si direct catre arbitru) si tot a fost acuzat. de ce? Pentru ca nu e treaba lui sa comenteze arbitrul!

Toata povestea este bine documentata pe site-ul EPSN (http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=686927&sec=england&cc=5739)

Noi in tara noastra amenintam ca nu ne prezentam la meci, acuzam arbitri in draci, ii facem cu ou si cu otet, balacarim antrenorii in presa, dar nu este nimeni amendat serios pentru ‘improper conduct’.

Practic, nepedepsind, validam comportamentul si re-educam oamenii din fotbal intr-un spirit nou care se situeaza si mai departe de etica si de reguli.

Apoi, de la conducere coboara la antrenori, la jucatori si uite cum irosim generatii.

justme  •  19 octombrie 2009, 20:04

Ma bucur foarte mult ca ai realizat ca vor control, sunt curios daca mergi mai departe cu intuitia (si nu numai) si o sa vezi ce vor de fapt cu acest „control”. O sa ramai uimit, multi au vrut sa-ti spuna dar se pare ca nu ii iei in seama decat dupa ce te convingi sau creezi un rationament logic, o sa descoperi ca cei de-acolo gindesc diferit fata de noi. Nu ne dezamagi!

Zamolxe  •  20 octombrie 2009, 12:47

Cata asemanare intre ceea ce se intampla in fotbalul romanesc si politica. Astia tineri sunt baietzi cititzi si invatza de la vechea generatie „meserie” si in final nu se schimba nimic. Au trecut 20 de ani si parca ne invartim in acelasi cerc si singura consolare e: n-ai cu cine.
Oare ce mai trebuie sa se intample ca ceva sa se schimbe cu adevarat. Nu v-ati imbogatit de ajuns in 20 de ani? Haideti sa incepem cu sportul, mai precis cu fotbalul care ne-a adus in ’86, in timpului „razboiului rece”, cea mai mare satisfactie si pana si Borcea s-a bucurat ca o echipa romaneasca a reusit sa invinga Barcelona si Duckadam a ramas in Cartea Recordurilor. Nea Mitica si Nasu’ ar trebui sa ajunga la bulau cu tot anturajul lor care au tranformat fotbalul in sursa de a face bani de pe munca altora.
NOI VREM RESPECT!

dan  •  20 octombrie 2009, 21:36

un articol bun. faza cu banca e socanta.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord