Uşa cu un singur nume

Cornel Dinu trece printr-un moment greu, ceea ce înseamnă că ne e greu tuturor

marți, 1 decembrie 2009, 12:12

Cornel Dinu trece printr-un moment greu, ceea ce înseamnă că ne e greu tuturor

De trei săptămîni stă în casă. Rareori răspunde la telefon. „Nu reuşesc să-l găsesc”, murmură Borcea.

Pe holul clubului, birourile se înşiră unul după celălalt, cu funcţiile scrise pe ele… „preşedinte”… „director executiv”… Numai pe o singură uşă apare numele său şi atît. La Dinamo, funcţia de Cornel Dinu nu are nevoie de detalii.

A ajuns la 61 de ani şi, ca orice bărbat, a făcut din trecerea timpului o dramă şi din ipohondrie un alint. Viaţa a decis însă altfel. Cea bolnavă în aceste zile este soţia lui, Silvia. Sînt împreună de 30 de ani.

Speriat de crizele cardiace, Dinu stă lîngă ea şi refuză să mai iasă din casă. Nici măcar narcoticul fotbalului nu mai funcţionează. „Dinu a mai avut perioade din acestea de izolare, dar acum e mai rău”, spune un prieten.

Cînd totuşi cineva îl prinde la telefon, vocea i se aude ca dintr-un oraş părăginit, în care s-au închis cafenelele şi barurile căutătorilor de aur. Aici a fost cîndva aur.

Cînd e bine, Dinu devine aproape insuportabil. Se uită de sus la tine, te bărbiereşte cu fraze deştepte şi-ţi întinde mîna într-o doară. După marile sale victorii, apărea ca Mourinho, asumîndu-şi tot dezgustul lumii.

Ne lipseşte. Îi lipseşte lui Dinamo şi ne lipseşte şi nouă în aceste zile cînd o înjurătură înduioşătoare de la Cornel Dinu e ceea ce avem nevoie, cînd ne vine să-i trimitem pe toţi în Madagascar. Iar noi să pilotăm şi să anunţăm, ca pinguinii psihotici din desenul animat: „Sîntem deasupra insulei. Avem veşti bune şi veşti rele. Vestea bună e că vom ajunge în curînd la sol. Vestea rea e că ne prăbuşim”.


Comentarii (43)Adaugă comentariu

cioaca  •  1 decembrie 2009, 0:42

multa sanatate familiei Dinu! „Procurorul” este unul dintre simbolurile noastre si trebuie sa fim alaturi de el in aceste momente.

buratino  •  1 decembrie 2009, 1:20

Imi lipseste rau de tot, dar rau de tot,rau,rau de tot.

emanangita  •  1 decembrie 2009, 1:34

Multa sanatate doamnei Dinu ! (din partea unui antidinamovist pe viata).

Freddy Rekla  •  1 decembrie 2009, 1:52

DA,
Procurorul ne lipseste…
Doamne, am trait s-o spun si p’asta!

socului  •  1 decembrie 2009, 1:54

Este o tragedie, este viata care incumba din normalitate, se poate intampla oricui si mai ales unui om care si-a tras preaplinul din aceasta . Ma doare inima ca un om extraordinar sufera ca si mine.. mi se parea ca cei poleiti cu aur sunt feriti de astfel de intemperii.
Ce fals !! La fel ca si mine un oscur anonim , un om de geniu cum este dl Dinu , tece prin cazne mirene , comune , si pentru asta ( desi nu este supus ptr prima oara la stfel de incercari) , il iubesc si mai mult !!
Dle Dinu , fiti tare!!
Dle Tolo , felicitari pentru iesirea din politic, ramaneti alaturi de noi, de sport! Am spus-o si in comentariul vis-a-vis de articolul cu dl basescu , aveti tot dreptul sa intruzionati in politic deoarece ati demascat cazul ritzi, dar aceste articole va dau substanta, va definesc , ne releva adevaratul spirit sportiv… In fond de aici pleaca totul… cei ce au daruit , merita sa fie daruiti !

Cu respect,

Socului

socului  •  1 decembrie 2009, 2:07

Pentru un OM care a reprezentat Romania, la cel mai inalt nivel , ii urez de ziua nationala La Multi Ani . La Multi Ani domnule Dinu , suntem alaturi de dumneavoastra !!

Socului !

Clujean din State  •  1 decembrie 2009, 2:30

Se vede ca iti pasa, Catalin. Ce frumos portret! De ceva vreme n-ai mai scris asa frumos. Ne lipsea.

alin23  •  1 decembrie 2009, 3:16

Domnul Dinu este un model pt mine…si nu-mi place cand stiu ca sufera…oare cati dintre noi au facut sau vom face ceva pt tara asta?…si cati dintre noi vor putea sa arate afectiune si iubire fata de partenerul de viata,asa cum face Cornel Dinu dupa 30 ani de casnicie?…stiu ca atunci cand dansul era bolnav,raspundea la telefoane,mai aparea la tv…sau macar mai dadea cate un interviu…dar acum cand sotia dansului e bolnava,acesta e numai alaturi de ea…chiar daca pare un ingamfat,un arogant,un ironic,Cornel Dinu e unic…el doar arata nivelul la care se situeaza,iar cine nu reuseste sa-l inteleaga il crede un arogant…dar el nu e asa…e doar inteligent,calitate care se pare ca este tot mai absenta romanului din zilele noastre…ii urez domnulu Dinu si familiei sale numai bine si sanatate!

cristian  •  1 decembrie 2009, 4:05

Citesc cu placere toate articolele tale, care, spre deosebire de cele scrise de Ioanitoaia, sunt scurte si la obiect. Pacat ca nu sunteti mai multi in presa romaneasca. Cand Dinu va inceta sa existe(sper ca asta sa nu se intample in urmatorii 30 de ani), Dinamo va inceta sa fie ceea ce multi dintre noi iubim.Nu vad cine ar putea sa impuna respect ca el sau cineva care sa poarte „drapelul” dinamovist mai departe. Toti fostii jucatori emblematici, au fost indepartati de „noua generatie” care nu are nimic in comun cu DINAMO. Jucatori ca Danciulescu sunt indepartati de catre un pseodo-antrenor, iar Ganea este angajat la Dinamo ca… Zmarandescu, sa reprezinte Dinamo. Becali A omorat Steaua, iar „sleahta” condusa de Borcea a omorat Dinamo……Sper sa ne trezim „din somnul cel de moarte” inainte de a fii prea tarziu. Hai ROMANIA!!!!

alex  •  1 decembrie 2009, 6:53

un jurnalist sportiv cu intelegere si scris de poet. felicitari!

mircea nicola  •  1 decembrie 2009, 8:45

Intr-adevar, este un mare necaz atunci cand un om este bolnav. Cat despre lipsa lui dinu din fotbal, ar fi fost ideal ca un om cu caracterul lui infect sa nu apara niciodata in sportul romanesc.

Dan D. fost coleg de scoala  •  1 decembrie 2009, 9:55

Nu se poate,Silvia,tu fata vesela,haioasa si plina de viata sa fii bolnava ! Daca e adevarat iti doresc insanatosire rapida si sa revii alaturi de valorosul tau sot.

suhy  •  1 decembrie 2009, 10:15

Impresionant!!!ce mai e de spus???renuntarea momentana a D.lui Cornel la marea lui pasiune FOTBALUL…sunt un antidinamovist convins dar cand aveam ocazia tot timpul il ascultam pe acest DOMN al fotbalului romanesc,e o incatare sa-l asculti cum insira cuvinte pt. fff.multi „straine” in vocabular…multa SANATATE,D.nei SILVIA si fiti alaturi de ea,asa-i normal si firesc,stimate D.le DINU!!!

Cristina  •  1 decembrie 2009, 10:43

E un moment greu, un moment de cumpana. Sa dea Dumnezeu sa iasa din el cu bine.

M. Radulescu  •  1 decembrie 2009, 10:47

Multa sanatate domnului Dinu si familiei sale, care inteleg ca trece printr-un moment dificil! Desi nu pot fi suspectat de simpatii dinamoviste, nu pot fi nepasator fata de suferinta unui om care a lasat in urma sa motive de respect. In locul insingurarii sale, as prefera una din ironiile acide cu care ne-a obisnuit. As sti ca atunci, totul e in ordine!

mircea galati  •  1 decembrie 2009, 11:05

Felicitari Cataline ! super articol !
La noi in tara bunul simt si calitatea umana nu mai e apreciata la adevarata valoare iar tu,prin acest articol demonstrezi contrariu.
Multa sanatate fam Dinu si tie Cataline pentru ca mai exista si articole fara Becali,Mititelu,si alte balcanisme de proasta calitate
cu respect ! Mircea

Cătălin Tolontan  •  1 decembrie 2009, 12:19

all: multumesc!

eduard  •  1 decembrie 2009, 14:31

la greu, romanii stiu sa se solidarizeze indiferent de culoare si gandire. la fel si noi, suporterii.
un articol de exceptie si sentimente de aceasi intensitate.

vamos  •  1 decembrie 2009, 14:43

Sotiei;SANATATE!Sunt la limita depresiei datorita absentei „genialului” procuror.Intr-o forma de protest spontan,neuronii mei,s-au asezat intr-un agresiv sistem romboidal la aflarea teribilei vesti.Macar de-ar fi fost patrat,stiam una buna.Deh,nu toti puteam avea sansa de a fi binecuvintati cu inteligenta fenomenala a distinsului procuror,intregita de o putere analitica fenomenala,recunoscuta de la Kosice la Lisabona si aiurea.Noua,astora mai prostuti,ne-au ramas in minte dezvaluirile unui muribund aflat intr-un pat de spital din Pitesti.Omul,avea un vis;sa joace la c.m.din Mexic ’70.Acel om se numea DOBRIN.I-a fost rapit acest vis de catre niste oameni ce nu au stiut sa piarda o partida de poker.Dinu si Nunweiller au cerut banii inapoi.Dobrin,fireste a refuzat.Urmarea?Afrontul a fost tratat exemplar.”Nu dai banii ,nu joci”.Trist dar adevarat.Acesta este procurorul,cel care ne-a adus atitea bucurii”zimbind din iarba”.

sever voinescu pisoi  •  1 decembrie 2009, 15:09

1. multa sanatate familiei dinu
2. sa intelegem ca articolul de fata e doar un intermezzo pana la urmatoarea ‘lucrare’ pro-basescu? merge un pariu, draga (s)tolo, ca se intampla asa ceva pana pe 6 decembrie? sau ti-ai facut deja datoria …

Red  •  1 decembrie 2009, 15:14

@sever si daca e pro-basescu bravo lui … sau ai uitat ca face parte dintr-un trust anti-basescu?

jack sparrow  •  1 decembrie 2009, 15:18

iata ca si cei care se cred zei sufera ca muritorii ! nu-mi place dinu , nu-mi plac nici oamenii chinuindu-se , asa ca d-nei ii doresc insanatosire daca-i posibil sau alinare ! oricum nu la noi trebuiesc cautate Doamne Ajuta

andreeadinamovista  •  1 decembrie 2009, 15:38

MULTA SANATATE!

anonim  •  1 decembrie 2009, 16:14

Uitati o stire interesanta. Azi la cluj echipa locala de hanbal FEMININ nu s-a antrenat pentru neplata salriilor. Nu intereseaza pe nimeni ????

CAT RAU A FACUT  •  1 decembrie 2009, 17:14

Cat rau a facut lui Dinamo aceasta ipohondrie alintata,Dinutzu Cornel,pre numele sau adevarat—-un exemplu,indepartarea in vara a lui Rednic,o solutie proasta pentru Dinamo ,Rednic,dar cea mai buna pentru acel moment,fara doar si poate—numai Dumnezeu stie!Ma rog tuturor sfintilor sa se pensioneze,altfel raca de la Dinamo va atinge cote nebanuite!

dinamotel  •  1 decembrie 2009, 17:21

un lord,cavaler al fotbalului si ,totusi,un om normal. fiti tare dle Dinu!

Bula  •  1 decembrie 2009, 17:30

Doamne-ajuta ca am ajuns sa citesc despre Dinu -pe care-l stiu de 40 de ani- si altceva decit injurii si infamii! Mai sint putini ca el si Gicu ne-a dat o lectie, in sensul ca nu ne respectam valorile si vad ca n-o invatam! E pacat sa-i pretuim si sa le simtim lipsa numai dupa ce nu mai sint!
Multa sanatate si curaj!

Bula  •  1 decembrie 2009, 17:39

@X@Y@Z Respectul in Romania e rar cu toate ca se vorbeste atit de mult despre el! Cacaciosii care-i reproseaza lui Dinu faptul ca Dobrin n-a jucat in Mexic, sa va luati de mina cu Jacky de la Timisoara; si el vorbeste din auzite si mai si incurca borcanele!
Tot din pricina lui Dinu nu a putut pleca Giscanu in vest?

Ionutz  •  1 decembrie 2009, 18:32

RESPECT pentru D-l Cornel Dinu.Doresc multa sanatate sotiei, sa se faca bine cat mai repede si il asteptam langa noi cei cel iubim, sa duca Dinamo acolo unde ii este locul si sa ne mai povesteasca ceva istorie in interviurile lui :)) E GENIAL…

fan ucv  •  1 decembrie 2009, 18:56

desi nu am iubit niciodata Dinamo, din contra, C Dinu e o legenda a fotbalului romanesc, cu minusurile si mai ales plusurile lui.
Te asteptam printre noi si sanatate multa!

caligula  •  1 decembrie 2009, 19:21

curaj si multa sanatate!

CATALIN TIRA  •  1 decembrie 2009, 19:22

FAMILIA TIRA este alaturi de dumneavoastra. Multa sanatate sotiei. Din ITALIA cu stima si mult respect CATALIN TIRA. BRAVO TOLO.

vamos  •  1 decembrie 2009, 19:46

@bula
Adevarul doare uneori.Interesant ca oameni de genul tau[oricit asi vrea nu-i pot spune lui bula d-voastra:)]vorbesc non-stop despre respect,onoare s.a.m.d.sfirsind inevitabil prin a profera injurii.”Unii” au argumente in timp ce mataluta, ioc! Sanatate fam.Dinu si o retragere linistita petru don’ procuror!

aldo  •  1 decembrie 2009, 19:50

ai doresc sanatate sotiei domnului dinu ,dar sa nu-l facem pe dinu mai mare decat e sau decat ar fi putut fi ,dinu e cel mai bun comentator al fenomenului fotbal dinu e un ciudat cei din fotbal spun ca e filozof iar filozofii spun ca e om de fotbal de fapt dinu a cochetat cu istoria cu filozofia pe ambele implicandule in fotbal ,pe cornel dinu cel mai bine la caracterizaat danut lupu dupa o sedinta tehnica( omul asta e dus cu pluta ne vorbeste de daci de romani de nero ) asta e dinu un nebun al timpurilor trecute desi fanus la facut personaj si frumos si nebun ,un mare adevar al marelui fanus

CHRIS  •  1 decembrie 2009, 20:46

SUNT PUTINI PE CARE SA-I ASCULTAM CU DRAG SI MULTI CARE VORBESC CUVINTE SI DIN CARE NU INTELEGEM O IOTA ..DINU E ALTCEVA E ..DINU..
SI EU…UN STELIST.

Adi  •  1 decembrie 2009, 20:53

Catalin, le doresc sanatate tuturor, si de asemenea sa nu ajunga subiect de presa atunci cand au o tragedie sau o dilema personala.
Cred ca e ultimul lucru de care are nevoie cineva, si mai ales o vedeta, atunci cand presa si renumele nu-i mai sunt de folos. Doar Dumnezeu are grija de oameni. Presa mai bine sa se ocupe de stiri utile pentru oameni. Parerea mea.

Roby  •  1 decembrie 2009, 21:03

multa sanatate domnului Dinu ………..Procurorul este poate singurul jucator care se identifica cu apr toata istoria lui Dinamo este cel mai mare simbol al nostru multa sanatate si respect Domnului CORNEL DINU!!!!!!!!!!!!………..FCD in ADN!!!!!!!!

Ghandalf  •  1 decembrie 2009, 21:31

Ii doresc sanatate d-nei Silvia !
In ceeace il priveste pe „procuror” spun doar atat : Dobrin e vesnic in sufletele microbistilor, niciun purgatoriu nu te va spala de pacatele pe care le ai, de pizma pe care ai nutrit-o atat adversarilor cat si coechipierilor (ex. : Lucescu).
Cei care il admira asa de mult pe procuror desi nu inteleg nici cu dictionarul in brate unele fraze de-ale lui, le spun ca aroganta nu face casa buna cu inteligenta ci doar cu „tentativa de inteligenta”! Stie oare careva dintre acestia cine a spus : „Nu recunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea ” ?
Un suporter… DIXIT

deco  •  1 decembrie 2009, 21:50

mi-a placut comparatia cu madagascar…super simpatica…Sanatate doamnei Dinu. Dinu e cel mai cult om de fotbal roman si printre cei mai culti din lume. respect (un stelist)

biciclistul  •  1 decembrie 2009, 22:47

simteam ca lipseste cineva din fenomenul fotbalistic, dar nu stiam exact cine…
nu-l iubesc, nu-l admir, dar cu toate astea DINU e un nume greu pe care nu poti ignori….

multa sanatate Doamnei si Domnului DINU !

Sergiu  •  2 decembrie 2009, 0:01

Nu doresc nimanui sa fie bolnav vreodata, dar se mai intampla. Totusi sa spui ca Dinu e desptept e cam prea mult spus. Imbraca idei de clasa a 4-a in cuvinte pe care oamenii nu le folosesc prea des, asa ca da impresia de inteligenta si cultura. Dar doresc multa sanatate sotiei pentru ca stiu si eu cum e sa stai langa jumatatea ta cea mai importanta cand sufera.

ionut  •  2 decembrie 2009, 15:48

suntem cu totii alaturi de cel mai mare DOMN din fotbalul nostru.este singurul ADEVARAT simbol al spiritului dinamovist care are si puterea si dreptul de a exprima acest spirit.stiuta fiind marea dragoste a domnului Dinu pt dinamo imi exprim profundul regret ca actuala echipa a lui dinamo nu ii poate oferi macar linistea sufleteasca.si spun asta pt ca sunt unul care sufera cu adevarat vazand jucatori gen tamas care are un scandal pe saptamana,gen cristea adrian care pur si simplu isi bate joc de numele lui dinamo si de milioane de dinamovisti.cu toate acestea as dorii sa ii transmit domnului Dinu ca suntem alaturi de dansul si il asteptam sa revina acolo unde ii este locul.MULTA SANATATE!

@Ghandalf  •  13 decembrie 2009, 13:56

Bine ca esti tu ala destept care-l contrazici pe Aristotel. Daca nu stii la ce ma refer, ia aminte: „Inteligenta este aroganta educata” – un citat care il defineste perfect pe Mister.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord