Despre voturi

Cine a votat cu cine? era întrebarea care se înmuia precum covrigii de pe sobă. Să-i mai slăbim! Să nu-i batem mereu la cap pe ăştia tineri cu aromele, obiceiurile şi bucuriile copilăriei noastre în care singurul apple era scorojit şi prăjit cu zahăr în plită… ce gust, totuşi!

luni, 21 decembrie 2009, 12:14

Cine a votat cu cine? era întrebarea care se înmuia precum covrigii de pe sobă. Să-i mai slăbim! Să nu-i batem mereu la cap pe ăştia tineri cu aromele, obiceiurile şi bucuriile copilăriei noastre în care singurul apple era scorojit şi prăjit cu zahăr în plită… ce gust, totuşi!

Între două rezumate oricînd posibile pe iphone, mai există oare răbdare să vezi că toţi oficialii Craiovei l-au trecut drept cel mai bun antrenor pe Victor Piţurcă, o gratulaţie în avans pentru posibila lui venire la Universitatea? Mai observă cineva? Puţini, probabil. Atunci, domnilor şi doamnelor atît de puţini, remarcaţi că Dinu Gheorghe e singurul preşedinte de club dintre cei 18 care nu-l vede pe Dan Petrescu în primii cinci antrenori. Dar asta nu l-a împiedicat pe căpitanul Braşovului, Ilyeş, să-l dea number one pe Bursuc!

De fapt, Petrescu a cîştigat cel mai clar în rîndul jucătorilor, reprezentaţi de căpitanii lor de echipă. Nu neapărat la granzi, acolo unde sentimente de recunoştinţă sau de speranţă merg dinspre Rapid sau dinspre Dinamo către Mircea Lucescu, ci la celelalte echipe, acolo unde fotbaliştii trag de ei, sperînd că vor avea şansa de a prinde fereastra de destin pe care Petrescu a deschis-o pentru ai săi. Interesant e şi că Petrescu l-a votat pe Sabău înaintea lui Mircea Lucescu. Micile pişcături care fac fotbalul să meargă înainte, polemic, strălucitor şi ireverenţios, aşa cum bine zicea chiar Mircea Lucescu, marele învins al orgoliosului învingător.

Aşa că, pentru noi cei puţini, încremeniţi în mărunţişurile acestea retro, hai să observăm un detaliu: la cele mai cyberspoturi de pe VH1 aproape toate pianele sînt model Verona sau Veneţia.


Comentarii (24)Adaugă comentariu

florentin  •  21 decembrie 2009, 1:56

Deci… Cataline ai ajuns prea profund pt mine. N-am inteles aproape nimic din ce-ai scris mai sus… dar cum zic, poate chiar are sens ce-ai zis, poate chiar e profund, iar eu sunt obosit si somnoros 😛

eugen  •  21 decembrie 2009, 4:20

1.Mircea Lucescu;2.Ladislau Boloni;3.Dan Petrescu.

Nu poti sa cistig cupa UEFA si sa fii pe locul 2…Este absurd…
Dar in Romania .. se poate…

Petkovic  •  21 decembrie 2009, 13:38

Filozofezi prea mult d-le Tolontan!
Oricum salut revenirea jurnalistului sportiv Catalin Tolontan.
Ma gindeam ca veti ramine in plan politic. Dupa asa o mare realizare, cum ca ati decis noul presedinte… 🙂 lol
M-as bucura sa vad ca ramineti cu capul pe umeri, ca imediat dupa alegeri erati undeva mult deasupra nivelului marii.

Habakkuk  •  21 decembrie 2009, 14:51

Aici se vede marea diferenta dintre cei doi Mircea. Lucescu nu cere renumarearea voturilor :).

ionut  •  21 decembrie 2009, 18:02

m lucesti nu ar trebui sa participe la top! Nu in Romania!!!

tali babanu  •  21 decembrie 2009, 19:02

Domnule Tolontan, incepi sa semeni din ce in de mai mult cu Emanuel Valeeiu care, pe vremea cand lucra la „Sportul Popular” (antecesorul GSP?)introdusese pe pagina 1, in coltul din dreapta sus, daca nu gresesc, un soi de informare politica!
Avea o teorie cel putin bizara, precum ca si tinerii care citesc sportul trebuie sa fie la curent cu „ultimile noutati” din politica.
Uita, sau se facea ca uita, ca cei care citeau Sportul o faceau tocmai pentru ca voiau sa scape de poltica.
Dar sunt unii, ca Dvs sau Emanuel Valeriu asa, mai sadici, care nu vor sa lase oamenii in pace cu politica!
Daca vreti sa comentati poltica, luati locul lui Mircea Badea.

Cătălin Tolontan  •  21 decembrie 2009, 19:15

florentin: sau poate ca eu sint cel obosit, nu neglija aceasta varianta 🙂

MIKIDOI  •  22 decembrie 2009, 0:27

STIMATE DLE. TOLONTAN,
CU SAPTAMANI IN URMA IMI PERMITEAM SA FAC REMARCA CA AR FI MAI BINE SA VA DEDICATI SPORTULUI SI DELOC POLITICII. ASTAZI CONSTAT CA DIN CE IN CE MAI MULTI VA CER ACELASI LUCRU. VREAU DOARA SA VA AMINTESC O VORBA ROMANEASCA: „CAND DOI ITI SPUNE CA ESTI BEAT, TE DUCI SI TE CULCI”
COLEGUL DVS. MIRCEA BADEA NU S-A PREZENTAT LA RIDICAREA PREMILUI ACORDAT DE TATULICI, MOTIVAND CA EL NU SE CONSIDERA JURNALIST. NU STIU DACA A FOST UN MOMENT DE RACIRE SAU SI-A DAT SEAMA CA NU POATE LUA UN PREMIU DOAR PTR. CA A ACTIONAT LA ORDINUL PATRONULUI. NU IL SIMPATIZEZ DELOC PE M.B. DAR TREBUIE SA RECUNOSC CA GESTUL LUI M-A SURPRIBS SI L-AM APRECIAT CA ATARE.

Cătălin Tolontan  •  22 decembrie 2009, 13:12

MIKIDOI: Asta cu Badea la ordinul patronului este ilogica. Sa-ti spun de ce. Doar un motiv: nu Voiculescu il plateste pe Badea, ci invers. Emisiunea lui aduce peste 1 mil de euro pe an catre actionarii A3. Ei iau acesti bani datorita muncii lui Badea si, desigur, datorita faptului ca si-au riscat banii investind in televiziune

corneliu  •  22 decembrie 2009, 14:07

Voi care-l ridicati in slavi pe Mircea Badea, ganditi emotional! El are dreptate cand declara ca nu este jurnalist!! O face din calcul, dar are dreptate! Va spun ca cel mai usor lucru pentru un ziarist este sa-ti fixezi un targhet si „sa-l toci” de dimineata pana seara sau din ian pana de Anul nou!! Mai este simplu ca de patronul „care-ti da pita” sa-l pupi in fuduletul roz prin… omisiune!Deci, ca sa conchid fara sa te iei de sef si „baga grupa mare” la presedinte ca da bine la… audienta!! Nu exista telecomanda ne va intreba MB? Nu este mai usor sa-i faci caterica la TV pe bani patronului si sa manipulezi telespectatori pentru ca tu stii ca vor sa auda ei? Stiti de ce? Pentru ca telespectatorii sunt duplicitatri, il asculta pe badea si l-au votata pe Popey marinarul! Stiti d4e ce? Pentru ca toata mass-media, cu mici exceptii, l-au victimizat!! Antena 3, Realitatea TV si TVR 1 cu toti slugoii aserviti unor fosti securisti sau condamnati de drept comun, acum vremelnic patroni, l-au tocat marunt pe Popey pana la saturatie!! asta nu se face in propaganda audio-vizuala de partide, cum au fost PNL si PSD+PC, ci gradual si cu un oarecare discernamant la procentajele persoanelor atacate! Adica nu dai numai intr-unul permanet, mai simulezi ca „dai un picut” si in ceilalti, asta pentru credibilitate! Domnul Tolontan a fost generos si ne-a dat tema, iar noi disciplinati ne apucam, cu argumente, sper, sa ne contrazicem! Spre bine cotidianului Gazeta Sporturilor! Sarbatori fericite!!

ciucuda  •  22 decembrie 2009, 17:23

Domnilor,
Sa nu uitam …..
Au trecut 20 de ani !!!

cosmin  •  22 decembrie 2009, 21:06

Dl. Tolontan vreau sa va intreb si eu cum e posibil sa reduca salariile cu 50%? Sunt un jucator de la o echipa de mijlocul clasamentului din div. b seria 2, nu conteaza numele si castg 1000 euro pe luna, am si eu credite la banci si ma bazez pe banii astia. Comunistul de dragomir are 15000 pe luna , la e nu e criza? La liga 1 nu se prea cunoaste , dar noi astia amarastenii ce sa facem? Sa vindem meciuri ca sa supravietuim? Sa punem la pariuri? Ce sa mai zic de cei de la div. c? In situatia mea sunt cam 5000…5500 de jucatori. nu? Sper sa mi publicati si mie comm. ca sa stie lumea adevarul. Cu respect…doar Cosmin.

Florin Cutitoi  •  23 decembrie 2009, 13:58

A vorbi despre vot in Romania(indiferent ce vot)este ca si cum ai descrie orbului soarele sau funia in casa spanzuratului.Si mai cred ca imensa majoritate a mesajelor romanilor ar putea fi decodate prin motto-ul”Cu ura dragostea mea”.P.S.Te rog mult Cataline,scrie mai des,ca scrii tare bine.

havriliuc ioan  •  23 decembrie 2009, 19:00

cum e posibil sa iasa chivu fotbalistul anului la noi? ce a facut pt. romania? in italia e criticat mai mereu!razvan ce mai trabuia sa castige ca sa iasa primul? rusine gazeta!

citizen kane  •  24 decembrie 2009, 0:03

ideile din text pare ca fug de cititori si se ascund in laptopul dlui tolontan

Miss T  •  25 decembrie 2009, 2:06

Dan Petrescu isi merita premiul,el chiar este cel mai bun antrenor din Romania la ora actuala.Poate nu a trecut de grupe in CL,poate nu va mai reusi sa castige campionatul shi anul acesta;poate va ajunge sa antreneze o echipa mare din Europa si atunci toti ne vom mandri cu el[ca in cazul d.Lucescu].Si stiti ce’l face un antrenor nemaipomenit?A pornit de jos ca antrenor,intr’o tara precum Romania,cu un lot fara experienta,dar cu multe visuri pe care a reusit sa le exploateze la maxim;a ramas modest,cumpatat iar echipa Unirea Urziceni nu este decat o oglinda a temperamentului,caracterului si munca acestui om.A castigat respectul tuturor prin daruirea shi incapatanarea de a crede in ceva shi de a da totul.Ne’a facut sa cautam pe harta ‘Urziceni’,sa credem[pana shi noi]intr’o „figura frumoasa in CL”.
Mircea Lucescu e prea mult pt noi.Nu mai apartine Romaniei,a devenit un nume pe plan international,o forta.Nu ne mai putem gandi la el ca la un antrenor roman.Munca lui a fst rasplatita de cine trebuie…iar noi nu mai putem decat sa’l admiram…
D.Tolontan aveti niste articole superbe,pe care le citesc[recitesc]cu mare placere.Respect.

danciu_gol  •  25 decembrie 2009, 16:47

Pt Corneliu,presedintele nu e atacat pt ca face audienta ci pt ca in orice stat democratic presa are obligatia sa atace puterea.La sinteza zilei chiar era o obsesie cu T Basescu dar M Badea chiar s-a luat de toti in afara de voiculescu,dar nici tu nu cred ca ai putea sa-ti bati joc de sefu tau de fata cu toti angajatii firmei…a explicat de 1000 de ori Badea de ce nu se ia de Voiculescu dar pt oameni ca tine cred ca trebuie sa si deseneze.

cyyne  •  25 decembrie 2009, 17:35

Tolo nu-lface mare pe Petrescu ca nu este. Ce a facut el ca antrenor in fotbal?Nimic. A iesit campion cu o echipa de pseudofotbalisti profitind din plin de slabiciunea celor mari si cu ajutorul fratilor Becali care au trintit ultimile trei meciuri ale lui dinamo, cu un arbitru strain la care becali& Popescu au lucrat din plin furind dinamo ca in codru in meciul direct si asa au ajuns campioni. O echipa mica cu un joc a carei tactica principala este de a nu lasa adversarul sa joace sub nici o forma cu mingiii bubuite inainte la Bilasco care o deviaza mereu spre stinga sau spre dreapta la poate o iesi ceva. In Lc a dat goluri prin autogoluri. In ultimul meci s-a vazut real valoarea antrenorului si a jucatorilor. O echipa care alearga i-a facut franjuri in 15 minute, dupa care a urmat un util meci de antrenament al nemtilor. Cu tactica „marelui”antrenor un baga autobuzele in poarta mai perfectionat nu tine la echipe care alearga, merge perfect la noi unde se joaca cu incetinitorul. Si atunci de unde mare antrenor.Vedeti-va de treaba este un Cirtu mai perfectionat si atit. In Polonia ce a facut, de afara cine in cauta si atunci de unde „antrenor Mare” Nici macar Lucescu nu-i un mare antrenor ca a antrenat doar in Ucraina si Turcia adica lumea II ca in Italia nu a rezistat decit sase luni la o mare echipe in rest numai la serie B si echipe retrogradabile Serie A. Asa ca daca Lucescu nu-i nimic in fotbalul mare de unde Petrescu. Ii mai trebuie vreo zece ani sa ajunga la nivelul lui Halagian. Voi ii suflati in pinze il faceti mare fara sa fie si culmea chiar a inceput sa se creada. Nu ii faceti decit deservicii il faceti sa se creada ce nu este.

Mani  •  27 decembrie 2009, 0:36

Sarbatori fericite, Tolo! 🙂

stefan  •  27 decembrie 2009, 0:51

recunosc ca nu am inteles nimick din final. care-i faza cu verona si venetia?

Marius M  •  27 decembrie 2009, 15:42

„Tolo”, : Sarbatori fericite!

vasile,berlin  •  28 decembrie 2009, 10:55

de unde mare antrenor?o sa vina unii sa spuna ca toti sunt invidiosi si cauta numai scandal!eu nu !vad doar ce a facut petrescu.are un stil de joc??? da!!! bufa!!!nu stiu sa fac 2 pase in verticala!!!inapoi si bufa!!!se duce in liga 2 rusia!!!deci ce mare e antrenor e????un isteric un needucat!!!ca fotbalist tot respectul!ca a cstigat capionatul??ce fotbal avem noi??? numai culise !!antrenor e halagian!ca si la nationala!! ce antrenor e lucescu???cum poti declara ca antrenor de national ca nu ei golgeterul ligii ca echipa lui joaca la retrogadare!!! in germania erai demis in sec 2!!! pudolski juga in liga 2!!!! si era la nationala!!rusine roamnia!promovati nnumai nonvalori si scandal!!!

speedy  •  28 decembrie 2009, 16:22

corneliu> peste tot in lume, puterea (presedinte, guvern, etc) este expusa criticii. mai ales la sfarsit de mandat (a se citi cam ultimul an). Pt. ca atunci de vede ce au facut si ce nu. Ceilalti nu pot fi atat de criticati, pt. ca – cel putin teoretic – neffind la putere, nu au avut ocazia sa faca nimic. Prestatia lor se evalueaza si se judeca dupa alte criterii. cat despre MB: ar fi greu sa-i injure pe base&comp, chiar si la ordin, daca ei nu i-ar da motive. Din pacate (pt. ei), ii fac sarcina atat de usoara!!!!!!!!!!! Poate ca i se ordona….nu stiu…daca ei ar fi acesti conducatori minunati, corecti si competenti, iar el i-ar injura, atunci da…am sti sigur ca i se ordona. Dar asa????????

Alin  •  2 ianuarie 2010, 16:13

Cartea marelui Ioan Chirila „Glasul Rotilor de tren” trebuia sa fie inclusa anul acesta in pachetele gazetei.ce s-a intamplat?

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord