Campionat exportat la Lausanne

Incompetenţa şefilor fotbalului a ajuns la punctul de maxim: nu mai au autoritate să ia decizii şi transferă tribunalelor din strainatate verdictele de pe tabela de marcaj din tara

joi, 11 martie 2010, 3:27

Incompetenţa şefilor fotbalului a ajuns la punctul de maxim: nu mai au autoritate să ia decizii şi transferă tribunalelor din strainatate verdictele de pe tabela de marcaj din tara

Cazul Rapid – Poli Timişoara, 1-0 pe teren, 0-3 ieri la prînz şi ?-? în acest moment, cazul acesta care a început la Comisia de Disciplină a LPF şi se va încheia pe malul lacului Geneva, la Lausanne, acest caz se rezumă la un singur cuvînt: incompetenţă!

De la Dragomir la Sandu şi de la Lupescu la Kassai, cei care conduc fotbalul românesc n-au fost în stare să facă regulamente neinterpretabile. Tot ei îşi declară explicit incapacitatea de a aplica legea. Un fotbal care îşi exportă, pentru al doilea an consecutiv, ierarhia finală pentru rectificare la Lausanne nu mai naţional şi, de fapt, nu mai e fotbal, ci o competiţie a apelurilor, dosarelor şi pledoariilor. De ce să mai transfere cluburile fotbalişti de vreme ce avocaţii contează mai mult?!

Să recapitulăm! Şefii fotbalului eşuează la alcătuirea legilor şi la aplicarea lor! De ce mai stau acolo?! Nu mai discutăm despre jocurile de putere, despre sensibilitatea la ameninţări şi presiuni! Din cauza dependenţelor de toată lumea, LPF, în primul rînd, dar şi FRF, au ajuns să nu mai poată da nici un verdict tranşant. Ele asistă la un proces evident fraudulos, prin care Rapid legitimează în perioada prohibită doi fotbalişti, dar îi vizează transferurile, efectuate prin crăpăturile legilor sportive, iar apoi îşi dau seama că e prea de tot şi nu ştiu ce să facă. Dacă penalizează Rapidul, cum de le-au mai dat jucătorilor dreptul de joc?! Iar dacă nu răspund pozitiv Timişoarei încalcă evidenţa!

Acest caz nu e despre hăţişuri procedurale, ci despre cum ajungi să nu mai ai nici o legitimitate şi nici o putere ca şef al fotbalului atunci cînd ţi-o exerciţi abuziv ani în şir.


Comentarii (62)Adaugă comentariu

ciupi  •  12 martie 2010, 11:45

coana ue ne plateste salariile si pensiile, parlamentul coace sute de legi care sunt apoi modificate fiecare de cate ***** ori, asa ca ce pretentii sa avem de la niste soricei mici, daca guzganii dicteaza liniile in tara lui papurica voda, fara sa fie capabili sa scoata o lege care sa fie si legala?!?!

SireHD  •  12 martie 2010, 11:54

daca Rapid pierde la Lausanne trebuie sa dea in judecata Liga pt ei au vizat buletinele de joc si pe Mitica pt declaratii inainte de verdict. in legatura cu Iancu nu am cuvinte, e cel mai penal conducator de club…

Bogdan Lungu  •  12 martie 2010, 12:04

Din comentariile ante-postatorilor observ tentatia de a arunca vina in curtea Timisoarei, acum pe bune, nu va inteleg, cum puteti afirma ca Timisoara, prin dorinta exprimata de activa intr-o competitie corecta, poate fi catalogata de voi dragi comentatori ca miloaga dupa niste puncte care nu i se cuvin?! Corect, meciul sa pierdut pe terenul de joc, corect ca fotbalul este un spectacol care, obligatoriu, trebuie sa se desfasoare si sa se decida pe suprafata de joc, dar haideti sa nu omitem prin rea intentie evidentul – Rapid a fortat nota, cu buna stiinta, pentru legitimarea celor doi jucatori, Varga si Balan, a uzitat un siretlic lipsit de legalitate si mai ales de normalitate intr-o competitie sanatoasa. Asadar, Rapid, ar fi corect sa-si asume responsabilitatea pentru faptele comise, iar punctele, cele 3, sa le considere pierdute din vina proprie! Au fost avertizati inaintea meciului, au luat act de contestatia facuta de Timisoara, din precautie aveau obigativitatea de a nu ii folosi pe cei doi jucatori!!
FRF, LPF, cand au fost in legalitate, sunt vorbe in vant, cata vreme cele doua institutii vor fi conduse de axa Dragomir – Sandu, campionatul se va desfasura la fel ca pana acum, indoielnic!

dude  •  12 martie 2010, 12:18

Totul este mocirla!
Ce tupeu pe Sandu sa declare ca nu este o problema ptr. el daca nu se califica nationala in 2012! De nu pleaca sa faca loc unuia care crede?
Ce tupeu managerial sa ai cand ai adus o companie (FRF) in faliment (de pe locul 3 pe locul 38 Mondial) sa continui sa primesti bani!

costy  •  12 martie 2010, 12:41

cu atatia intrlopi in fotbal la ce sa ne asteptam?

Paul  •  12 martie 2010, 13:05

Este evident amestecul LPF-ului la ilegalitatea comisa de conducerea Rapidului de vreme ce vizele celor doi apar antedatate cu incepere din 1.02.2010 desi viza anterioara era 08.02.2010 pentru Sportul iar Rapid III pentru care s-au cerut de fapt drepturile de joc s-a infiintat la 04.03.2010. Este absolut incredibil ca nici LPF nici FRF si nici comisiile nu gasesc de cuviinta sa aplice legile pe cere tot ei le-au creat.Incompetenta,rea vointa,coruptie. N-am nimic in comun cu Timisoara dar consider ca Iancu a procedat corect cu atat mai mult cu cat nu a asteptat rezultatul ci a avertizat cu doua zile inainte.Desi Copos putea evita cu usurinta aceasta situatie a fortat cu rea vointa stiind bine ca vizele sant antedatate si totul va iesi la iveala.

escobar  •  12 martie 2010, 13:09

AMFB si LPF sunt doua asociatii diferite,cu statut diferit ambele subordonate LPF.Intre cele doua nu exista nici o relatie de subordonare!!LPF nu are competenta sa judece actele emise de AMFB ci doar sa ia cunostiinta de ele si sa se conformeze(ceea ce au si facut in prima faza vizind carnetele jucatorilor).Niciodata LPF nu a judecat vre-un „caz” dintr-o alta entitate juridica ,respectiv AMFB,iar daca a facut-o actele sunt nule de drept.Si contestatia lui Iancu e nula de drept,deoarece a fost adresata LPF si nu FRF,forul la care sunt asociate si subordonate cele doua.Barcaoan cum s-a transferat ieri,pe baza unui dosar incomplet?

ovidiup.  •  12 martie 2010, 15:44

sa recapitulam: copos nu mai putea sa i transfere pe varga si balan pt. ca se inchiase sezonul de transferuri. si totusi i a transferat in speranta ca LPF-ul le va gasi o crapatura prin sita legala a regulametelor din fotbalul romanesc. problema e ca timisoara s-a prins de smecherie si de aici tot scandalul.
pe scurt: la asa conducatori, asa legi! cu alte cuvinte, legile sunt facute pt niste conducatori rau facatori care sa imparta dreptatea in functie de interese. daca legea ar fi clara, rolul conducatorulul s-ar diminua in mod semnificativ, iar dreptatea ar fi una si aceeasi pt toti. un caz mult mai clar este si povestea cu suspendarea terenurilor.

FRANKEN  •  12 martie 2010, 16:24

Domnule, regulamentele acestea ale fotbalului sunt atat de stufoase si interpretabile ca mai toate legile din Romania. Chiar si asa, proaste cum sunt facute, unii nu vor sa le aplice in ideea in care le-au facut.
Toata povestea asta RAPID BUCURESTI- FC TIMISOARA (a nu se intelege Poli Timisoara), ma duce cu gandul la 3 aspecte si aproape toate, il au ca personaj principal pe Gh. Copos :

1. Daca sunteti atenti la toate detaliile din ultimul timp, scandalul acesta se vrea a fi distrugerea totala a lui Copos… incepand de la atacurile concertate de catre un post de televiziune (sport.ro) impotriva lui Copos, pana la rasarirea „tocmai” acum a tuturor datoriilor si matrapaslacurilor pe care le-a facut Copos( a se vedea aparitiile lui Pancu,administratorul bazei Giulesti, Becali,etc). De aici se nasc intrebari si se trag concluzii…
2. Aceasta poate fi chiar opera lui Copos pentru a se spala pe maini de Rapid, intr-o oarecare glorie, avand si o motivatie pe masura (impiedicarea, de diversi indivizi, a Rapidului de a face performanta)… asadar sperand ca suporterii il vor intelege si-l vor ierta. Iarasi intrebari si concluzii…
3. Rapid chiar deranjeaza prin pozitionarea pe care o are in clasament si ameninta ca va strica configuratia finala, prestabilita deja. In cazul acesta, se adevereste banuiala ca M. Iancu nu este decat un pion al altora, care plateste acum datorii( care nu au o legatura, neaparat,cu fotbalul). Si iarasi intrebari si concluzii…

Cat despre Fc Timisoara(ca si club,ca echipa), sunt singurii perdanti ai acestui circ chiar daca vor castiga meciul la masa verde. In primul rand, au pierdut deja dpdv fotbalistic ,apoi vor pierde si din simpatia celor care nu le sunt neaparat suporteri(ca fiind o echipa angrenata mai tot timpul in scandaluri)…

anton  •  13 martie 2010, 8:45

catalin, ti se pare ceva special in incompetenta din fotbal ? e la fel cu cea din restul societatii : e la fel in politica, in economie, in media ! Cat despre fotbal, sunteti toti parte a unui sistem, iar voi ziaristii sunteti la fel de vinovati ca si sandu dragomir lupescu, ca si borcea becali iancu copos, ca si fratii b – in fond, voi alimentati acest ****** cangrenat al fotbalului romanesc.

“Serie B”! Asa, si? « Vişiniu, culoarea supremă!  •  13 martie 2010, 13:05

[…] AICI una din putinele opinii pamantene din media […]

Descopera  •  14 martie 2010, 23:25

Dupa parerea mea Rapid are partea ei de vina in acest scandal pentru ca putea evita toate descutiile daca transfera jucatorii la timp.. probabil insa ca george copos a fost prea zgarcit sa accepte conditiile lui siman si astfela tot negociat pana cand perioada de transferuri a expirat, astfel ca in acest moment se afla din nou intr-o situatie delicata, situatie care se va solutiana intr-un fel sau altul lai comisiile noastre sau la Lausanne 🙂

Comentează