Şeful „Lia Manoliu”: „Da, patronul firmei e o cunoştinţă a mea!”

Compania care a primit recent bani publici la cîteva zile după înfiinţare aparţine unui prieten al directorului Paul Diaconu

vineri, 19 martie 2010, 4:11

Compania care a primit recent bani publici la cîteva zile după înfiinţare aparţine unui prieten al directorului Paul Diaconu

– Domnule Diaconu, aţi susţinut ieri în Gazetă că nu aveţi nici o legătură cu firma căreia i-aţi încredinţat cele 700 de milioane lei vechi: „Antrepriza de Construcţii – Montaj Dacia SRL”
– Nu am nici o legătură.

– Patronul firmei este Valentin Stan. Nu vă spune nimic numele?
(ezită şi vorbeşte încet) E o cunoştinţă a mea.

– Detaliaţi, vă rog.
– …

– Domnule Diaconu, ne puteţi spune ce înseamnă cunoştinţă? Sînteţi prieten, rudă?
– E o cunoştinţă personală… (coboară vocea pînă la a nu se mai auzi nimic)

– Informaţiile noastre sînt acelea că nu doar că sînteţi prieten cu cel căruia i-aţi încredinţat direct lucrarea, ci şi că sora dumneavoastră locuieşte chiar la adresa unde este sediul firmei.
– Nu vă pot răspunde la această întrebare.

– Cum doriţi. Spuneţi-ne, aţi avut 8 firme care nu se mai regăsesc în declaraţia de interese. Vreuna dintre fostele dumneavoastră firme a avut un contract cu „Lia Manoliu” după ce aţi devenit director?
(aceeaşi tonalitate care scade) Nu.

– Contractele sînt publice şi ministerul căruia îi sînteţi subordonaţi trebuie să le ofere cititorilor. Le vom verifica. Vă mai întreb o dată ca să consemnăm clar: vreuna din firme…
– Nu e nimic semnificativ, credeţi-mă, am făcut lucruri bune aici, la „Lia Manoliu”. Dumneavoastră nu puteaţi face mai bine cu banii aceştia! (ascendent) Nu vreţi să se facă lucruri bune pentru sport?!

– Scuze, dar nu asta e discuţia. „Nu” sau „nu e nimic semnificativ”, care e răspunsul la întrebarea cu firmele?
– Trimiteţi-mi, vă rog, numele firmelor!

– Numele firmelor dumneavoastră?!!!

– Da.

– Le vom trimite şi aşteptăm un răspuns.

(murmură) Bine.

Melinte: „Diaconu e un gospodar!”
Gazeta a scris că Paul Diaconu, înaintat şef la „Lia Manoliu” după ce s-a început cerectarea penală asupra sa de către DNA în cazul Ridzi, a semnat un contract la începutul lui martie anul acesta cu o firmă înfiinţată la finalul lui februarie acelaşi an. Practic, o distanţă de cîteva zile. Iată reacţia şefei sportului românesc, Doina Melinte.

– Aţi ctitit ceea ce a publicat Gazeta?
– Da.

– Şi ce reacţie aveţi?

– L-am întrebat pe domnul Diaconu şi nu e nimic ilegal. Nişte muncitori şi-au înfiinţat o firmă şi au oferit un preţ excelent pentru a recondiţiona un fost atelier auto, care a devenit o sală de antrenament pentru lupte şi gimnatistă ritmică. Suma e sub 15.000 de euro şi a fost aleasă metoda încredinţării directe.

– Nimeni nu pretide că e ilegal. Vă întrebăm cum s-a stabilit că e o ofertă excelentă. Excelentă în funcţie de ce? S-a făcut o comparaţie?
– Aşa e, nu aţi scris că e ilegal. Domnul Diaconu a considerat că e o ofertă foarte bună. Şi lucrarea arată foarte bine, să ştiţi. Eu nu-l apăr, dar vă spun că e un gospodar, lucrurile s-au mişcat de cînd a venit şef la „Lia Manoliu”. Sigur că răspunde pentru tot ce face! Probabil a comparat preţurile, nu ştiu exact.

– Deci dumneavoastră sînteţi mulţumită de activitatea dînsului?
– Da. Şi vă vom trimite contractele pe care le-aţi cerut.


Comentarii (21)Adaugă comentariu

Bogdan  •  19 martie 2010, 16:26

hahahahaha, Diaconu asta e si mare stupid, nici nu stie cum sa fure, cum naiba o fi avut Ridzi incredere in asta :)))))))))))))

Mihai  •  19 martie 2010, 17:06

Diaconu asta e profesor universitar la Ase. Atunci cand am dat examen nici nu s-a uitat pe lucrarile noastre si a dat la o serie intreaga numai 5..Deci va dati seama ce om e..

Bogdan  •  19 martie 2010, 17:23

si ca profesor ce materie preda? gestiune (frauduloasa) financiara sau Audit (care s-ar traduce : cum sa auzi cum se fura?)
Profesor hot : asta e modelul actual – imi dau seama ce elevi au iesit de la ASE in ultimii ani

Bogdan  •  19 martie 2010, 17:28

Gata, m-am informat, e profesor de contabilitate, oricum banuiesc ca unul slab, el a scos in 2007 o carte de Standarde Internationale de Contabilitate cand ele din acel an nu mai au acest nume ci Stadnarde Intern de Raportare Financiara si cuprind ceva modificari fata de precedentele si sunt convins ca nu stie sa faca niste situatii Financiare corecte dupa aceste standarde – doar cu teoria cum sunt 90% din profesorii de la ASE

Corectoru  •  19 martie 2010, 17:59

Mihai, esti cel putin nedrept, ca sa nu spun mai mult.

E clar ca domnul Diaconu este un om foarte ocupat cu trebile tarii si administrarea banului public. Cind sa mai aiba timp sa si corecteze niste lucrari? Omul a ales varianta cea mai onesta: 5 la toata lumea, sa nu pice nimeni, pentru ca e un boier si pentru ca n-are rost sa-si mai piarda timpul cu re-examninarile. Daca n-a avut timp sa corecteze, cum vroiai sa dea note de 6, 7, 8? Prin tragere la sorti?

Sa-i pupati cinstita dreapta si sa-i dati un acatist la biserica ca nu a picat pe nimeni.

aqua_magic  •  19 martie 2010, 18:05

Acum nici nu stiu cum sa mai judec. Acest om, nu-l cunosc, am auzit ca este invinuit in cazul Ritzi, iata acum aflu anumite lucruri despre el, iarasi nu prea in regula, numai ca un lucru este cert : la Lia Manoliu s-a miscat ceva, ceea ce de foarte multa vreme nu s-a intamplat. Mi-e si frica ca daca ar pleca, iar se va intra in acea letargie paguboasa. Cu siguranta ca nici un om corupt nu este de acceptat. Si iarasi ajungem in aceeasi situatie de la ’90 incoace : sa fim nevoiti sa alegem intre 2 rele…

Camil Stoenescu  •  19 martie 2010, 19:45

:))) concludent. felicitări pentru anchetă

Student  •  19 martie 2010, 21:23

Sa il vedeti pe acest dl DIaconu si prn ASE ce atitudine smechereasca are…Ca el e mare si restul lumii vai de ea…E mare expert si pe la cursuridoar gura de el….daca il intrebi ceva din practica se pierde tot si o intoarce cum numai el stie…CUm o fi ajuns intr-o astfel de functie…greu de imaginat….Dar pe dce alta parte…cand te uiti putin peste stenogramele din cazul Voicu si vezi in ce tara traim…ajungi la o singura concluzie….Ca sa invarti resurse si sa ai o viata linistita inainte…..da-te pe langa cineva influent din clasa politica…si se rezolva totul…ca doar..nu-i asa….mama ei de populatie…noua sa ne fi bine

fost  •  19 martie 2010, 22:02

Deci si la ASE se intampla ca si la alte facultati fantoma ? Note la comanda? De ce ma mir nu stiu?!.Este o vorba romaneasca „Asa popa , asa tamaie” – asa profesori, asa facultate.Si ce mandrii sunt absolventii …. acum inteleg de ce : pentru ca au asa profesori.
Oricum ceva este clar pentru cine vrea sa observe : Nu a fost ideea Monicai Ritzi cu „intamplarile banoase” de la „2 mai” . Omul asta nu are frica de nimeni si nimic. Se crede invincibil , dar nu este decat lacom, avar si hot. Nu prea ii place sa munceasca , inteleg de la studentii lui care il cam denigreaza.

Inotator  •  19 martie 2010, 22:25

Sunt pasionat de inot si folosesc bazinele de la Lia Manoliu de multa vreme. De cand am auzit ca a venit acest Diaconu la Lia Manoliu situatia bazinelor s-a schimbat mult in bine. La inceput am crezut ca le inchid de tot insa cand am vazut cu aratau dupa cateva luni nu mi-a venit sa cred. Eram parca la un bazin privat in care conditiile de inot sunt super. Orice ati zice dle Tolo omul asta a schimbat ceva acolo si pentru asta toata stima. Oricum cred ca cel mai tare lucru e ca a dat drumul la bazinul de sarituri. E o apa asa misto in el, tie mai mare dragu sa inoti.
In rest mie imi miroase a mare mincatorie. Eu nu cred in sinceritatea presei in tara asta. Si as fi curios de unde aveti aceste informatii. Pe cine deranjeaza Diaconu?
Cine mai vrea la prajitura?

Saritor la trambulina  •  20 martie 2010, 1:59

Colegu meu, Inotatoru, a uitat sa va spuna ca, daca sintem cuminti, la vara domnu Diaconu o sa ne bage si apa in bazin. Ca la privata.

Scufundator  •  20 martie 2010, 3:11

mai inotatorule, esti in ape tulburi. mai multe nu-ti mai zic, ca stii si singur.

P.C.  •  20 martie 2010, 8:21

S-a miscat ceva la Lia Manoliu dar sa nu uitam ca pe timpul lui videanu s-au miscat multe BORDURI in BUCURESTI care miroseau puternic a hotie.Cine sa-i mai controleze acum pe hotii din pd-l mai ales ca au puterea de a controla si de a urmari adversarii politici si mai ales de a le face dosare iar, pe coruptii lor sa-i scoata basma curata pentru ca justitia este in mana lor! Asta am ajuns in vremuri basasciene si a lui BOCanila demagogul.

dinnobolique  •  20 martie 2010, 9:27

La viata mea am vazut multa prostie, dar cata am vazut la Diaconu m-a lasat fara cuvinte… Am observat aici anumite comentarii prin care se incearca a cosmetiza imaginea domnului Diaconu! mai fratilor ne credeti pe toti prosti? Il Laudati ca a facut ceva bun la Lia Manoliu la bazine? Dar pe cati bani a facut? A incredintat legal lucrarile? Se puteau realiza imbunatatirile pe bani mai putini? S-a incalcat legea? Constat ca pe voi nu va intereseaza lucrurile astea, pur si simplu daca va e foame voi mancati nu va intereseaza cum a fsot gatita mancarea, de catre cine etc. Sunteti penibili. Asa s-a ajuns in Roamnia, asa ati fost manipulati si la vot. Nu e de mirare de ce nimeni nu incearca sa modifice exact cum trebuie sistemul de invatamant, pentru ca datorita sistemului actual de invatamant ies din liceu si facultate numai OI, pentru ca aceste OI pot fi manipulate! Ne meritam soarta! Nici unu dintre voi nu se gandeste decat la el, sa aiba serviciu chiar daca e prost paltit, sa aiba bani sa isi ia de mancare si atat, restu nu il mai intereseaza nimc. Asa ca terminati cu elogiile la adresa smecherului acesta care atunci cand va cadea Guvernul, adica prin vara, o sa ajunga acolo unde ii este locul in timpul verilor calduroase: „la racoare”, dar nu va avea o Pina Colada cu el 😉

iulian  •  20 martie 2010, 11:34

pe astiai-ati votat,de ce va mai cramponati?Si inca nu e tot,stati sa ia si locul 2 in stat si atunci sa te tii!Deja atitudinea lor fata de cea din campanie e total schimbata,nici macar nu se mai feresc!De ce mi se pare ca vom vedea din nou un film de acum 25 de ani cand,culmea!tot in Romania,cei sus pusi nu se sfiau sa faca la fel?

Smart O  •  20 martie 2010, 20:09

daca s-ar gasi o persoana competenta sa se ocupe si de ciinii fara stapin sa scapam dupa 20 si mai bine de ani de ei definitiv ca macar din punctul asta de vedere sa traim intr-un stat democratic poate ca nu m-ar mai interesa sportul . asa daca toate merg stind sau chiar inapoi ca racul cui ii mai pasa de lege, ordine , tara , popor , drept la vot , mici ****** si mari afaceri popor de lumea a cincea

coco  •  20 martie 2010, 22:54

pai de aici i s-a tras si lui ridzi- k firmele erau cunostintele ei si nu ale cui trebuiau sa fie! k altfel nu se explica de ce si-au luat mana de pe ea cei care au pus-o acolo si nu a aparat-o nimeni…k pe udrea….toti o apara…si nici opinia publica n-o uraste pe nutzi ca pe ridzi…dar, una peste alta nici michael jackson nu a fost pedofil, dar presa l-a terfelit in noroi si acum il „jelim” toti…cum a scris si dinnobolique- s-a incalcat legea? s-au incredintat legal lucrarile? asta conteaza…pana la urma, lucreaza cineva cu un instalator din „pagini aurii” sau dentist sau zugrav – toti mergem pe „cunostinte” k unei cunostinte poti sa-i bati obrazul daca nu a iesit ce trebuia….

Liviu R.  •  21 martie 2010, 4:47

Doina Melinte a inceput sa gandeasca cu alta parte a corpului. Oricine poate fi gospodar cand sunt bani publici de aruncat pentru sport.

Deci daca esti angajat public si invarti banii statului, poti da un pont unui prieten sa isi faca firma si sa dati bara-bara banii la final, ca doar pontul nu e gratis. Nu? Sau tu iei 60% si el 40%? 70 cu 30?

Ce usor sa fac banii in Romania. Felicitari! Tre sa fi total idiot si sa prostesti pe toata lumea (care te crede), gen Melinte fara minte care a primit si ea o felie ca sa il sustina pe Diaconu.

„Banii fac pamantul sa se-nvarta…”

student  •  21 martie 2010, 8:41

„Stilul Ritzi” este clar ideea acestui domn Diaconu. Daca are el tupeu sa continue sifonarea de bani publici in aceeasi maniera ca cea in care este invinuit penal , la ce sa ne mai asteptam de la el ? Cred ca „a facut-o pe Ritzi” . Si mai cred ca are un caracter ingrat acest om.Numai cu o nesimtire fara margini poti sa mai stai intr-un post public sa predai lectii de contabilitate intr-o facultate cu renume si sa ai „n” subalterni cand esti aratat cu degetul ca fiind „presupus hot”. am ce ii invata pe elevii lui ? Cumva cum se fac licitatiile publice sau cum se sustrag banii publici ? Nu cred , nici asta nu este instare din cate vad eu aici. Huuuuuuuaaaaaaaaa Diaconu!

Ionut Pitesti  •  22 martie 2010, 14:17

Ca un raspuns la afirmatia ca e un pret bun si ca lucrarea arata bine, vin si va spun ca eu faceam mai bine pe doar 13 000 de euro.
Corect????
Daca sunt bani publici, deci ai nostrii ai tuturor nu e normal ca toti sa avem posibiliatea sa muncim pentru ei???
Atunci noi restu’ sa nu mai platim impozite asta e raspunsul la magariile astea. Sa ne impuste pe toti sa ramana doar PD—-L singur cu acolitii lor.
Restu’ nu mai contam.
Arza-v-ar flacara viole(n)t pe toti.

Bob  •  22 martie 2010, 18:07

Toti oamenii care sunt pusi in functie pentru a conduce acest proiect fff mare(la nivelul Romaniei) mi se pare ca vorbesc ca niste AMATORI. Oare aceste proiecte mari si facute din bani publici nu trebuiau conduse de niste PROFESIONISTI in domeniu?
Este bataie de joc in tara asta; protul se bazeaza pe Pile, Relatii, Cunostinte. Huooooooo

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord