Proba A

Gazeta vă prezintă azi  un document prin care directorul celui mai mare complex sportiv din ţară, „Lia Manoliu”, acordă fără licitaţie bani publici fostei sale firme

luni, 22 martie 2010, 2:36

Gazeta vă prezintă azi  un document prin care directorul celui mai mare complex sportiv din ţară, „Lia Manoliu”, acordă fără licitaţie bani publici fostei sale firme

CUM A ÎNCEPUT
În ziarul de vineri, Gazeta publică informaţia potrivit căreia o companie înfiinţată la finalul lui februarie a primit după cîteva zile 70.000 de RON din banii sportului pentru a transforma un garaj într-o sală de antrenament pentru lupte. Numele firmei: „Antrepriza de Construcţii – Montaj Dacia”.

Paul Diaconu, directorul de la „Lia Manoliu”, recunoaşte contractul, dar îl numeşte „extrem de avantajos” şi neagă „orice legătură cu firma”. Doina Melinte, preşedinta fostului MTS, îşi susţine angajatul şi colegul de partid, practic aproape toată organigrama naţională a sportului este formată din angajaţi PD-L, calificîndu-l drept „un gospodar”.

CE  A URMAT
Sîmbătă, Gazeta publică un interviu cu Diaconu, acesta admiţînd, după ce ziarul i-a arătat că deţine informaţii despre legătura sa cu firma, că „aşa e, patronul de la Antrepriza Dacia e un cunoscut al meu!”.

Întrebat dacă, în afara acestui caz, a mai acordat bani publici prietenilor sau fostelor sale firme, a avut 8, pe care le-a vîndut după ce a început ancheta gsp şi a DNA în cazul Ridzi!, Diaconu neagă. Pe parcursul discuţiei, rosteşte însă: „Nu e nimic semnificativ, credeţi-mă!”.

AZI, PRIMA PROBĂ
De fapt, cel puţin o fostă firmă a lui Diaconu a primit bani de la complexul pe care-l conduce. Contractul, obţinut pe surse, îl publicăm azi, aşteptînd de la instituţia din subordinea ministrului Funeriu să confirme oficial documentul şi să facă publice toate contractele!

Pe 8 ianuarie 2010, firma Financial Solutions, care apare în declaraţia de interese a lui Paul Diaconu din 2009, dar dispare în cea din 2010, primeşte 1.785 de RON pentru a întreţine calculatoarele de la „Lia Manoliu”. Înţelegerea e semnată, din partea statului, de Diaconu şi are durata de un an, dar nu se precizează dacă suma este lunară sau anuală.

Funeriu: „Deasupra oricăror suspiciuni”
Ca şi în cazul sălii de antrenamente pentru lupte, unde era vorba, după propriile declaraţii, de un prieten al lui Diaconu, nici pentru calculatoare nu s-a organizat licitaţie, banii acordîndu-se direct. După modelul din cazul Ridzi, pentru acoperire legală s-au folosit slăbiciunile Legii Achiziţiilor Publice.

Ziarul are informaţii şi documente potrivit cărora şi o altă firmă deţinută iniţial de Diaconu ar fi primit bani publici, pentru servicii contabile, din partea Direcţiei de Tineret Bucureşti. Nu sumele cînt relevante, ci sistemul creat la MTS, care este deja investigat în două dosare penale de DNA, pentru alte fapte decît cele dezvăluite acum şi care continuă practicile de  alocare direcţionară a resurselor publice.

Vom continua publicarea informaţiilor pe care le avem şi aşteptăm:
1. Contractele publice încheiate de Paul Diaconu.

2. Reacţia Doinei Melinte şi a ministrului Funeriu, cel care, imediat după venirea în funcţie, a emis un comunicat în care a declarat că „în legătură cu situaţia din fostul MTS, poziţia mea e că toate posturile publice trebuie ocupate de profesonişti a căror valoare morală se plasează deasupra oricăror suspiciuni”.

„Am făcut o treabă excelentă aici. De ce vă luaţi de mine? Credeţi-mă, am făcut totul pentru binele sportului românesc”
Paul Diaconu


Comentarii (44)Adaugă comentariu

BB  •  22 martie 2010, 5:37

in afara de faptul ca PD-L isi bate joc de limba romana , poporul roman si face jaf pe toate domeniile , mai auzim altceva de ei? Sunt pelagra Romaniei si daca nici intelectualii n-au inteles asta , santem in acelasi pericol ca si tarile centr-africane

marius  •  22 martie 2010, 5:51

Mesajul de mai sus este foarte bun pentru o tara civilizata in care cel putin functionarii publici au onoare si in care justitia functioneaza cel putin rezonabil. In Romania insa acest lucru nu se traduce in „prostie” ci mai degraba in „tupeu” si sincer nu mi se pare nimic uluitor. Veti vedea ca in pofida tuturor dezvaluirilor facute de GSP dupa o treaba excelenta cel putin in slujba sportului hotul Diaconu nu va pati nimic pt. ca are acoperire de sus. Intr-o tara in care unul dintre cei mai mari hoti este insusi tovarasul TB ceai poti pretinde de la un director din MTS?…..Acum imi pare rau ca am batut de cateva ori echipa GSP in Cupa Presei acum cativa ani 🙂

Smart O  •  22 martie 2010, 8:33

nu ar trebui sa se autosesizeze un organ sau un organel ceva in pustiul asta al nimanui in ***** care fura cu tot avintul partidului indiferent de ce partid apartin de parca ar fi mai cetateni decit cetatenii nemembri de partid . de ani de zile nu raspunde nimeni si atunci probabil e normal sa nci nu avem justitie daca la toate nivelele sint numai hoti.

Mare descoperire!  •  22 martie 2010, 9:11

Mare smecherie…ce sa zic!? Legislatia da drepul autoritatilor publice sa atribuie fara licitatie contracte cu valoare mai mica de 15000euro. E legal. Care-i marea descoperire draga TOLO? Pai asa, daca iei la rand toate institutiile publice o sa ai material pana la adanci batraneti :).

ion  •  22 martie 2010, 9:22

pentru sume mai mici de 15.000 euro (parca…) nu trebuie lictitatie. in rest, keep it comin’! 🙂

Holostencu  •  22 martie 2010, 9:45

Se orienteaza si ei cum pot ca sa nu organizeze licitatii : intretinere calculatoare, intretinere monitoare, intretinere neoane, intretinerea pixurilor, etc. Sumele mici si dese cheia marilor succese.Dar termenul de plata l-ati vazut ? 15 zile. E bine, chiar foarte bine daca ne gandim cum plateste statul in rest.

valentin  •  22 martie 2010, 9:49

pentru ala care zice de pdl, ca sunt si cum sunt. 14 ani ami fost condusi de psd dupa revolutie si uite unde am ajuns. dupa revolutie statul avea bani in visterie, nu ca acum ne imprumutam de la fni. ei sunt cei care au vandut tara, ei ar trb trasi la raspundere.

paisie  •  22 martie 2010, 9:54

Foarte interesant !!!Aflam ca scumpa noastra clasa politica e un picut corupta !!!Draga autorule,timp de 20 de ani,ati trait cumva in luna?In tot acest timp,TOATE partidele au supt tot ce au putut din banii tarii..nu va prefaceti ca acum ati descoperit gaura la macaroana…care acum poate e mai stramta ca altadata…Cei care stau la cotitura sa puna mana pe putere or fi mai curati???Sau ei platesc articolele….

mircea  •  22 martie 2010, 9:57

E o vorba la noi la romani:”DE aici pana la D-zeu te mananca sfintii”.
Pana la urma o scoate-ti pe Ridzi nevinovata caci doar „sfinti” din jurul ministrului sunt marea buba!

Cătălin Tolontan  •  22 martie 2010, 9:59

ion, maredescoperire!: cine a zis ca e o mare descoperire? 🙂 Sau unde am scris ca e ilegal, dimpotriva, am scris ca se folosesc portitele legii achizitiilor publice. E treaba ministrului sa accepte sau nu ca un sef al sau sa ofere bani publici prietenilor sau fostei firme. Daca el zice ca e ok, isi asuma asta. Pe de alta parte, va amintesc ca si in alte cazuri la inceput s-a spus: „E legal, ce vreti?!”.

ovidiu  •  22 martie 2010, 10:11

” pentru ala care zice de pdl, ca sunt si cum sunt. 14 ani ami fost condusi de psd dupa revolutie si uite unde am ajuns. dupa revolutie statul avea bani in visterie, nu ca acum ne imprumutam de la fni. ei sunt cei care au vandut tara, ei ar trb trasi la raspundere. ”

Daca PSD-ul a facut ce a facut in trecut acum au voi si PDL-ul sau cum??? assa va prostesc astia de vai de capul vostru v-au convis ca ii ok sa si fure…..pfff nu vezi cate dosare au chiar daca sunt la putere nu-si pot ascunde hotiile…….adevarul ca sunt si prosti tun ca ar putea sa faca totul legal …..doar ca probabil tupeul si puterea i-au’ lasat fara minte……deci colegule iti recomand sa stai sa analizezi tu asa pas cu pas tot ce fac acesti conducatori si sa nu te iei dupa „Dinu Patriciu sa-ti fie rusine” ……..ala care striga hotul ala ii cel mai mare hot……

adrian vizante  •  22 martie 2010, 10:21

NU ESTE VORBA DE PROSTIE CI DE PAREREA FOARTE PROASTA CE O AU DESPRE NOI CONSIDERAND CA ATAT DE TAMPITI SUNTEM INCAT NU ESTE NEVOIE SA SCHIMBE SISTEMUL DE FURAT

ockiu  •  22 martie 2010, 10:34

se merge pe principiul voi vorbiti noi ne facem treaba. nu va pati nimic ridtzi nu vor pati nimic nici cei implicati in acest caz (daca se poate spune asa).
si viata merge mai departe 😉

ockiu  •  22 martie 2010, 10:37

@valentin – nu e nici o diferenta intre cele 2 partide … care cum ajunge la putere doreste sa puna mana pe bani – asa au fost si cei de la PSD asa sunt si cei de la PDl – din pacate cei de la PDl nu au mai avut ce sa ia si-atunci au recurs la varianta imprumutului – ca doar nu dau ei banii inapoi.
astept cu nerabdare PRIMUL km de autostrada intre Brasov si Comarnic – sper sa traiesc pana atunci – si n-am 80 ani 😛

catre BB  •  22 martie 2010, 10:48

BB lasa-ne cu santemu tau. Ca e PD-l PSD sau PNL majoritatea jefuiesc.

stefan  •  22 martie 2010, 11:14

continuati ancheta dl. tolontan. trebuie sa scapam de toti „gospodarii” astia, ne costa prea mult!

andrei  •  22 martie 2010, 11:15

pentru cei care cred ca pdl e altceva decat psd sa le reamintim ca liderul spiritual portocaliu, traian basescu, era in 1989 director in cadrul ministerului transporturilor, imediat dupa revolutie timp de 3 ani a fost secretar de stat in acelasi minister psd, s-a ocupat de transportul minerilor in 1990, a dus flota in triunghiul bermudelor, etc. Halal schimbare…

G.I.  •  22 martie 2010, 12:26

Hai sa vedem si ce se face acolo. Un reportaj despre proiect si lucrari cred ca ar fi binevenit. Asa, e usor de aruncat cu vorbe gen PD-L, PSD, PNL. Sa fim seriosi, toti sunt o apa si un pamant cand e vorba despre astfel de chichite. Conteaza ca sa ramana si ceva bun in urma lor. Asta vrem sa vedem, dar o parere sincera.

andrei  •  22 martie 2010, 13:07

ar trebui sa anchetati si salarile unor profesori cu functii(decan ,prorector,rector)la facultati de stat,care au salarii gen 12.000,13.000 de lei si care din granturi isi mai completeaza aceste salarii foarte mari,

animalutul20  •  22 martie 2010, 13:25

heheh…..prietene GI nu cumva cam suna a avocatul diavolului ce spui tu???si bechtelul se va face si va ramane , dar la ce costuri????ca daca fac 1 km de autostrada cu 50 mil de euroi, nu ins ca am facut ceva bun pt tara asta , pt ca acel km ar fi costat de fapt 5 mil….CI CA TARA A PIERDUT 45 DE MIL DE EUROI FIE DIN INCOMPETENTA ( caz des dar nerelevant pt ca toti sunt acolo in functii de partid si nu pe criterii de competenta) dar mai grav e ca de fapt costul e dat de hotie-furt-marsavie , etc( CONTRACTELE SE FAC PT FIRMA LUI MAMA-LUI TATA-LUI NASU-ETC)

cine plateste??prostii care pun botul o data la 4 ani si voteaza asa cum vrea tatucul………….

incredintare directa pe 500 de euroi pe luna????pai asta e mizilic fata de ce a facut banditul asta de diaconu……….mai sapati baieti, ca aveti de gasit chestii mai tari decat maruntisul asta…….

cristian  •  22 martie 2010, 14:01

Pentru VALENTIN ….mai nomenclaturistule si securistule…pai dupa 4 ani in care tot pdl-ul a fost la conducere in care au furat ce a mai putut acum tot pe psd dati vina ? adica ati furat 4 ani ati terminat de furat si v-ati gandit sa indatorati tara asta si asa necajita pentru a mai avea voi ce fura inca 4 ani….si tu ai tupeul sa spui ca din cauza psd-ului ati indatorat voi acum poporul roman pentru zeci de ani de acum inainte.copii si nepotii nostri vor munci sa plateasca banii din care intr-un mod barbar va infruptati voi acum.la tupeul si nesimtirea voastra as pune un pariu ca si peste 4 ani daca veti castiga alegerile veti mai face alte imprumuturi fiindca totul se trage de acum 12 ani de cand psd-ul guverna.comunistul marinar chior si vanzator de tara in puscarie va putrezi.veti vedea.nu-l va mai ierta nimeni.

alexandra ciochine  •  22 martie 2010, 14:05

stiti cum s-a votat? un prieten a zis ca-l voteaza pe chior fiindca daca nu iese job-ul lui nu va mai fi sigur,firma fiind sustinuta de pdl….alt prieten ca tacsu’ nu va mai fi director daca pdl va pierde alegerile…..dar cei doi au ceva in comun.inainte de alegeri cu ceva timp nu dadeau 2 bani pe politica si toti le erau indiferenti…pana cand au fost fortati sa voteze fiindca „sistemul securist” al lui basescu a functionat perfect.a semanat teroarea in oameni.dezinformarea si santajul.voi suneti constienti ca suntem toti monitorizati? ca e mai rau ca pe vremea comunstilor?

danielv.  •  22 martie 2010, 15:13

@ alexandra ciochine
ce bine ar fi sa fie cum zici tu, pt ca reiese ca base a iesit iar presedinte pt ca am fi majoritari directori sau patroni legati de pdl…:))

alex  •  22 martie 2010, 15:31

Eu sunt de parere ca toti care gresesc trebuie sa fie pedepsiti indiferent de cum ii cheama sau de cine sunt sustinuti.
Ceea ce ma deranzeaza este ca aceste anchete se fac preferential dupa cum au unii chef.Pe cei care au furat pana in 2000 nu am vazut sa fie puricati asa cum se intampla acum.Sa nu imi spuneti ca toata lumea a fost curata si cei pd-l sunt singurii care fura sau au furat.Cei care ne-au golit de buzunare sunt multi si rosii,acuma au ramas doar faramituri.
Daca cei de la MTS au facut magarii sa plateasca ca toti suntem egali in fata legii,cel putin asa imi place sa cred.
Tot ceea ce as dori esre ca astfel de anchete sa nu mai fie facute preferential si sa ia la puricat doar cine trebuie.
Domnule Tolontan daca vreti sa faceti o treaba atunci luati la rand nu doar ceea doriti sau va este sa sugerat.
Cu respect si succes in munca dvs de a scoate la suprafata mizeriile din lumea in care traim.

breitner  •  22 martie 2010, 15:44

pacat ca l-au impuscat pe ceausescu ! acum avea o gramada de materie prima pentru plutonul de executie ! sau de aia l-au impuscat ?!

inotatorul  •  22 martie 2010, 16:26

orice ati spune,Diaconu asta a facut ceva cu bazelele de natatie cel putin,ceea ce n-au facut altii pana acum ! probabil de frica sa nu se spuna ca fura banul public sau de prea imbuibati deja. Cine munceste,mai si greseste,daca vrea sa mearga treba repede si bine se bazeaza pe cine cunoaste si e mai la indemana.Pana acum nu sa facut nimic pt. ca nimeni nu se implica,era mai usor sa zici ca nu sunt bani,ca expertizele spun ca e mai bine sa cada bazinul,ca nu se aproba, ca sefii sunt de vina,etc.De cand a venit Diaconu se mai vede o miscare,s-au rezolvat multe,mai sunt multe de facut,asa ca lasati omul sa termine treaba.Cred ca a deranjat pe multi,mai ales pe sefii de baze,care o duceau bine fara sa faca nimic,ca pe tarlaua lor,doar jecmaneala

@cata’-de la mircea  •  22 martie 2010, 16:32

Ai citit „Psihologia multimii” de Gustave LeBon?
Ceea ce se-ntampla la noi dupa alegerile din 2009 seamana cu rolul presei mentionat in aceasta carte.Orice stire negativa la adresa PDL-ului,reala sau imaginara e data in presa fara nici un discernamant.
Ma mira faptul ca partenerii de guvernare,UDMR-ul, nu se ocupa de acealasi tratament.
Ce-si rade in barba Funar cu Adr.Paunescu acum ca nu s-a aprobat „cenzura” cu stirile pozitive si negative.
Va admir ptr.ceea ce faceti,dar stau si ma intreb unde ati fost 20 de ani.Sau datorita PDL-ului va faceti cu adevarat meseria de ziarist.

ps.inotatorul.  •  22 martie 2010, 16:34

si mai lasati politica,n-are nici o legatura cu rezolvarea conditiilor pt. sport.De furat se fura oricum in tara asta,dar sa se mai si faca ceva

iulian mihalache  •  22 martie 2010, 17:19

nu PDL-ul e principala problema. BB, da-mi, a propos, un nume care m-ar putea ajuta sa urc pe scara ierarhica. iar daca ma mai si pui in legatura cu el, iti ramin recunoscator

Cătălin Tolontan  •  22 martie 2010, 17:20

@cata’-de la mircea : pot sa va intreb la fel: unde ati fost in ultimii 20 de ani de n-ati citit nici una dintre investigatiile noastre despre „nastase si cele 400 de sali de sport” sau „piatra arsa” sau „loteria” 🙂

Cătălin Tolontan  •  22 martie 2010, 17:21

inotatorul: asta e tare cu „cine mai munceste, mai si greseste”. Parca il auzim pe paul diaconu. Dar de ce nu greseste decit cu prietenii sai si cu firmele sale? 🙂

din New Jersey  •  22 martie 2010, 17:40

felicitari Cataline !…ma bucur ca ai reusit iar !….deja ai devenit o voce care se face ascultata….ar fi nevoie de unul ca tine sa sesizeze toate mizeriile din justitie,judecatorii si procurorii corupti , care au facut din Romania ……paradisul infractorilor !!!…

Marea descoperire!  •  22 martie 2010, 18:04

Draga Tolo, cam asta avem la Conflictul de interese in HG34/2006. Deci daca nu a fost membru in comisia de evaluare, nu are nici o problema.

„””Art. 69. – Nu au dreptul să fie implicaţi în procesul de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor următoarele persoane:
a) persoane care deţin părţi sociale, părţi de interes, acţiuni din capitalul subscris al unuia dintre ofertanţi/candidaţi sau subcontractanţi ori persoane care fac parte din consiliul de administraţie/organul de conducere sau de supervizare a unuia dintre ofertanţi/candidaţi sau subcontractanţi;
b) soţ/soţie, rudă sau afin, până la gradul al patrulea inclusiv, cu persoane care fac parte din consiliul de administraţie/organul de conducere sau de supervizare a unuia dintre ofertanţi/candidaţi;
c) persoane despre care se constată că pot avea un interes de natură să le afecteze imparţialitatea pe parcursul procesului de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor.

Art. 70. – Contractantul nu are dreptul de a angaja, în scopul îndeplinirii contractului de achiziţie publică, persoane fizice sau juridice care au fost implicate în procesul de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor depuse în cadrul aplicării unei proceduri de atribuire, pe parcursul unei perioade de cel puţin 12 luni de la încheierea contractului, sub sancţiunea nulităţii contractului respectiv pentru cauza imorală.””””

DNY  •  22 martie 2010, 18:07

INCREDIBIL IN CE TARA TRAIM

student  •  22 martie 2010, 22:21

Bine, si cu legea asta , dar cine a cumparat firmele de la Diaconu ? Sotia dansului ? Copii dansului ? Parintii? Cine , ca poate o fi ceva?

curios  •  22 martie 2010, 23:00

Si firma asta „Financial..” a vandut-o ? Pai era o firma destul de buna din cate se poate vedea din bilantul 2008 de pe site-ul MF. Ce venituri a obtinut din vanzarea ei ca doar avea un activ net de vreo 170000 euro? Prostii… a dat-o pe trei lei.
O sa ma uit acum sa vad ce venituri a declarat ca a obtinut Domnul Diaconu in anul 2009

mara  •  23 martie 2010, 1:20

Va stimez pentru alte articole, dar aici sunteti in necunostinta de cauza… nici contractul de mai sus, nici declaratia de interese nu ne edifica asupra fapului ca respectivul domn ar fi comis vreo ilegalitate. Va rog sa studiati cu atentie OUG 34/2006,modificata si completata, apoi veniti cu probe clare care sa denote vinovatia respectivului.Aaah, daca vorbiti de moralitate,poate aveti dreptate,altfel… Astept cu nerabdare si alte probe,concludente.
Numai bine!

Manwe  •  23 martie 2010, 1:21

poate ceva mai elevant, domnule tolontan.
NU din motive irelevante legea achizitiilor publice asa contractele de mai putin de 1500 de euro fara licitatie. NU poti pentru orice chestie marunta sa astepti luni de zile pana se solutioneaza o licitatie.

Pe de alta parte eEste normal sa alegi pe cineva pe care cunosti sa faca un serviciu. Asa se practica oriunde in lume. In mediul privat se intampla tot timpul.

Care este pretul pietei pentru acelasi serviciu?
S-a dovedit ca fira respectiva face mai utin decat standardele?
Asta ar fi o investigatie jurnalistica completa, nu pe „bombe”.

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2010, 9:22

manwe, mara: un director intr-un minister e cercetat de DNA intr-un caz de coruptie. El da cele 8 firme ale sale prietenei sale ca sa nu i mai apara in declaratia de interese. Avansat 🙂 intr-o alta pozitie ofera contracte respectivelor firme. Si asta vi se pare normal din perspectiva serviciului public? Nu ma refer la aspectul legal, asta e altceva si nici nu l-am acuzat, asa ca nu stiu de ce va referiti la el.

mfa  •  23 martie 2010, 10:46

Domnule Tolantan, de cateori in viata ati dorit sa faceti (sa reparati) ceva in casa si ati pus mana pe ziar si ati ales meseriasul la intamplare. Eu am avut un apartament, l-am vandut si acum 2 ani si jumatate m-am apucat sa-mi fac casa si bine inteles ca m-am interesat pe la prieteni si cand nu am facut asa am schimbat 3 echipe si am pierdut materiale, bani si timp. In ’90 am fost in Franta si am ramas uimit de sistemul „PCR”, pe care-l stiam foarte bine de la noi. Din doi profesionisti era angajat avea o pila si muncea mai mult si mai bine decat celalat ca sa nu-si faca pila de ras.

calin  •  23 martie 2010, 12:48

Dl Catalin degeaba va zbateti cu stiri din astea in cazul Udrea ce a/ti rezolvat? in romania parlamentari isi poarta grija unor altora in spania vezi cazuri de seizari si arestari dar noi traim in Romania unde ei nu dau explicatii prostimii!

tibi  •  23 martie 2010, 13:12

dragi concetateni, nu trebuie sa va ingrijorati, de furat fura toata lumea, doar ******* sunt prinsi, sau gresesc cumva si simt urma de invidie? Ce spui Tolo? Nu l-am votat pe mariner, dar vorba aia cui ii pasa? dormiti romani, marele matelot vegheaza…

CMC  •  23 martie 2010, 13:13

Cred ca il va sanctiona drastic: mustrare verbala cu prim avertisment. Pentru ca „a uitat” sa dea cota la partid.

Si pe stadioane se incheie contracte in valoare de 7.284 EURO | VIZORUL CETATEANULUI  •  29 martie 2010, 23:12

[…] din articol continua:  “Ca şi în cazul sălii de antrenamente pentru lupte, unde era vorba, după […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord