Zîmbetul mumiei simpatice

„Poate tinerilor de azi li se va părea ciudat, dar, după mine, Miţi Majearu a fost un fotbalist mai bun decît David Beckham”, a spus şi a riscat Loţi Boloni.

miercuri, 14 aprilie 2010, 1:01

„Poate tinerilor de azi li se va părea ciudat, dar, după mine, Miţi Majearu a fost un fotbalist mai bun decît David Beckham”, a spus şi a riscat Loţi Boloni.

Colegii mei Dan Udrea şi Remus Răureanu l-au găsit pe Majearu undeva lîngă Bucureşti, într-o locuinţă de două camere, „cam friguroasă iarna, mai ales că nu am sobe sau altceva”, povesteşte fotbalistul. Majearu a ajuns să trăiască în ritmul anotimpurilor. E un downshifting forţat, o retragere discretă nu dintr-o lume rea, pentru că „Nutria” n-a patetizat niciodată situaţia sa de mare driblangiu ajuns lucrător anonim într-un sat de cîmpie. „Sînt o mumie”, glumeşte relaxat.

N-a băut, nu are patima jocurilor de noroc, pur şi simplu viaţa s-a răsucit ciudat pentru cel care inversa apărările adverse cu aceeaşi nonşalanţă cu care azi îşi povesteşte viaţa. „Am pierdut o casă naţionalizată, n-am găsit de lucru, am ajuns la un centru de copii şi mă duc de 7 mai la recepţii ca să mai văd lume şi să iau masa în oraş”, zîmbeşte el.
Pentru cine şi-l aminteşte pe Majearu, Boloni chiar nu bate cîmpii. Pentru cine nu l-a văzut jucînd, nu-i nici o nenorocire, e greu de crezut, dar perfect autentic. L-a ajutat Becali, ăsta-i adevărul. Mai uşor cu antipatiile cînd e vorba de destine!

La plecare, Miţi privea de pe partea cu umbră a grădinii. Ziariştii mergeau spre poartă şi i-a mai strigat o dată. „Auziţi, ne vedem pe 7 mai!”. Şi a zîmbit din nou ca ultima mumie simpatică.


Comentarii (12)Adaugă comentariu

Oli Mano  •  14 aprilie 2010, 1:11

Majearu a fost un mare fotbalist. Ar trebui sa ne pretuim altfel gloriile. Copiii Stelei, ai Romaniei, ar avea ce invata de la el… Un destin ciudat… intr-o lume ciudata.

vlad  •  14 aprilie 2010, 1:33

e foarte trist,promovati articolele astea,puneti pe prima pagina,sa vada lumea ce a ajuns sportul nostru,nu sa ne mintim cu ciobani,ponei si ventuze…suntem jalnici.Tolontan te apreciez ptr asta,dar fa cumva sa auda toata lumea aceste povesti incredibil de rusinoase ptr o tara,te rog.

Mircea O.  •  14 aprilie 2010, 9:21

Loţi Boloni este un om pentru care posed o mare (şi, cred eu, echilibrată) simpatie.
Poate totuşi e bine să ne ferim de afirmaţii unde subiectivitatea ne răbufneşte inevitabil.
Eu nu cred că a fost mai bun fotbalist. Majearu a fost un boem (nu lepră în ghete nepuitoare de suflet, cum mai sînt pe gazon!), că aşa o fi menit de la ursitoare. Dar boem şi atît. Nici nu ştiu să fi fost convocat la naţională.
Beckham – o spun riscînd să inflamez naţionaliştii – e mare astăzi şi pentru că a avut puterea de a forţa ascensiunea, inclusiv acceptînd „postul” de păpuşă, de metrosexual. Sînt convins că nici el, nici Posh nu sînt ceea ce par.
PS Cineva, mai sus, se plînge de cum a ajuns sportul nostru… Altminteri, probabil, fiecare pozăm în matur şi înţelept pe unde ne duce viaţa… Uitînd că principala însuşire a omului matur este de a lua viaţa, realitatea aşa cum este, iar abia apoi de a vedea dacă ceva se poate schimba…

Radu  •  14 aprilie 2010, 10:39

@Mircea O. – sunt de acord cu tine in ceea ce priveste comparatia cu Beckham, insa nu sunt de acord cu ultima ta fraza. Eu cred ca (din toata inima) ca realitatea SE POATE SCHIMBA…nu este niciun daca ci doar sa stii sa ceri ajutorul Cui trebuie „cine are urechi de auzit de auzit sa auda”. Personal am vazut vieti schimbate radical (inclusiv a mea) asa ca nu cred ca realitatea nu se poate schimba… Sper sa aud de Majearu ca are o viata schimbata…in bine.

dan v  •  14 aprilie 2010, 11:20

din vechea echipa a stelei, cea de campioana europeana, cel mai mult mi-a placut de Majearu … evident ca si ceilalti au fost buni, foarte buni … poate mai putin Bumbescu, care si-a facut si el treaba.
Ca traieste in doua camere nu-i bai, mi-ar parea rau sa-l stiu nefericit.

dragomir  •  14 aprilie 2010, 12:35

ise spunea „nutria ” de la mustata lasata in jos ca la nutrii.porecla pusa de clegii.in articolul lui dan udrea si remus raureanu scrie ca porecala nutria i se trage de la felul inconfundabil cu care se infiltra printre aparatorii adversi.hai sa fim seriosi.este de elogiat cariera lui miti majearu dar sa spui astfel de ineptii este de prost gust.mai urecheatii pe mai tinerii dumneavoastra colegi cand mai baga cate una de ei.vrem gazetarie adevarata nu compuneri de clasa a 7a.

catalin  •  14 aprilie 2010, 12:40

domnule Tolontan atunci cind ies la iveala lucruri foarte grave din fotbalul romanesc dar care privesc pe echipa care i ti vinde ziarul adica steaua te faci ca ploua si scrii de orice altceva mai putin de ceea ce trebuie mara jurnalist mare caracter halal

milan6  •  14 aprilie 2010, 12:48

Milan,Manchester United,Juventus Torino au jucat in „B”! Deschamps,dupa retrogradarea lui Juve:cine ne-a urat pana acum,ne va uri si mai mult,cine ne-a iubit pana acum,ne va iubi si mai mult!

milan6  •  14 aprilie 2010, 12:51

solutia pt Steaua Adevarata: 100000 de cotizanti lunar X 10 euro=1000000 euro lunar,12000000 euro anual+drepturi tv+sponsorizari+bilete(20000 de suporteri acasa)+transferuri. Steaua ar deveni cel mai bogat club din Romania.+ ca NU ar mai fi vehicul electoral pt banditii politici!

Flaviuf  •  14 aprilie 2010, 13:26

imi aduc aminte cu mare placere de Miti Majearu pe vremea cand juca la Inter Sibiu. Nu cred ca am pierdut mai mult de 2-3 meciuri. Era o adevarata incantare sa-l vezi, avea cam tot ce are nevoie un fotbalist de clasa: tehnica, sut, clarviziune. Tin minte de un gol dat lui Stelea in ’90 de la 40 de metri cu o foglia seca ce l-a facut pe Stelica un simplu spectator. Imi pare rau ca soarta i-a fost potrivnica…eu daca as fi in locul fostilor colegi (in mare parte oameni cu stare) as incerca sa fac ceva pentru el…macar sa-l iau ca secund la echipa unde antrenez.

davide  •  14 aprilie 2010, 20:35

de acord partial cu boloni: in 1986 majearu era mai bun decat beckham. ma rog, nu asta e important din povestea asta

Ghandalf  •  14 aprilie 2010, 22:54

Cei care nu l-au vazut pe Majearu jucand ar face bine sa se abtina de la comentarii !
Cine l-a vazut, stie foarte bine cat de fin dribla si ce clarviziune avea in joc, afirmatiile lui Loti Boloni sunt conforme cu realitatea si au autoritatea unui mare fotbalist ( descoperitorul lui Cristiano Ronaldo stie ce spune )!
Imi amintesc cu placere de jocul cu zambetul pe buze al lui Mihail Majearu, avea o eleganta discreta pe care doar Belodedici o intrecea si imi pare nespus de rau sa aud ca este marginalizat.
Subscriu la comentariul lui „dan v” :„Ca traieste in doua camere nu-i bai, mi-ar parea rau sa-l stiu nefericit”
Un nostalgic…DIXIT

Comentează