Investitorii vechi şi noi

„La UTA va veni un nou investitor”, a anunţat vestea bună antrenorul Ionuţ Popa. Exact de asta se tem suporterii arădeni. Că, din nou investitor în nou investitor, echipa va merge tot în jos. Mai bine ar veni vechiul investitor, baronul Neuman, aşa se scrie corect, a descoperit Marius Mitran, ziaristul şi preşedintele de pe vremea cînd echipa era condusă de Nicolae Bara. Ei au încercat să refacă legătura cu familia fostului mare industriaş, au chemat o rudă de a lui din America, au scotocit prin arhivele oraşului, au luat legătura cu Arsenal, clubul londonez care l-a inspirat pe baron, numai că efectul conceptului de „noi investitori” a împins echipa în dezolare. Adevărul e simplu: astăzi singurii investitori reali, care îşi pun mai mult decît banii la bătaie, mai mult însemnînd sufletul şi maginaţia, sînt fanii. Ei nu sînt nici noi, nici vechi, sînt utişti.

marți, 4 mai 2010, 11:47

„La UTA va veni un nou investitor”, a anunţat vestea bună antrenorul Ionuţ Popa. Exact de asta se tem suporterii arădeni. Că, din nou investitor în nou investitor, echipa va merge tot în jos. Mai bine ar veni vechiul investitor, baronul Neuman, aşa se scrie corect, a descoperit Marius Mitran, ziaristul şi preşedintele de pe vremea cînd echipa era condusă de Nicolae Bara. Ei au încercat să refacă legătura cu familia fostului mare industriaş, au chemat o rudă de a lui din America, au scotocit prin arhivele oraşului, au luat legătura cu Arsenal, clubul londonez care l-a inspirat pe baron, numai că efectul conceptului de „noi investitori” a împins echipa în dezolare. Adevărul e simplu: astăzi singurii investitori reali, care îşi pun mai mult decît banii la bătaie, mai mult însemnînd sufletul şi maginaţia, sînt fanii. Ei nu sînt nici noi, nici vechi, sînt utişti.

Dinu Gheorghe a vorbit din nou cu Becali şi spune că de data aceasta este tentat să accepte oferta. Să zicem că n-a fost una de antrenor. Deşi, cine ştie? La cîtă încredere are Becali în profesii în general orice e posibil. Poate i se înfundă vreodată. Lui, nu echipei. Dacă va da de un dentist stelist de pildă. Se ridică medicul de pe scăunelul de unde lucrează, îi pune în mînă ustensilele şi-i zice: „Scoate-ţi singur nervul!”.

Pentru că şi în materie de preşedinţi şeful din Ghencea are  acelaşi unghi mort ca şi în cazul antrenorilor. Ca să-ţi cîştigi autonomia, trebuie să te baţi zdravăn. Iar Argăseală n-a făcut asta astfel, încît nimeni nu poate spune care e valoarea lui reală. Hărnicie, dedicaţie, dar valoare? Poate că are, însă lipsa lui de autoritate în chestiunile importante l-au făcut poate mai puţin decît e de fapt. În aceste condiţii vine „Vamă” sau în altele? Interesantă mişcare, oricum. Pentru că, la Steaua, ascensiunea a început abia atunci cînd cineva, un preşedinte sau un antrenor cu puteri extinse, şi-a asumat răspunderea şi i-a lăsat tocşourile lui Gigi. Altă şansă nu e.


Comentarii (17)Adaugă comentariu

Mese.rie  •  5 mai 2010, 0:10

daca Gigig nu e, nimic nu e…

sundance kid  •  5 mai 2010, 0:30

Cu o floare nu se face primavara !!! Mai trebuie si un antrenor cu personalitate si bineinteles vreo citiva jucatori de la Steaua, „out” . Jijel va trebui sa ia o pauza si sa se odihneasca dar asta numai dupa ce va mai scoate din buzunar niste bani. Tot lui jiji trebie sa i se puna „botnita” la gura..nici sa ii critice , nici sa ii laude !!! Sa se ocupe personal de binefaceri, de „bruxeles”,de „ortodoxism” de orice altceva decit fotbal !!!

Florian Petrica  •  5 mai 2010, 0:45

Suporterii chiar sunt adevaratii investitori ai clubului, indiferent care ar fi acesta; pt ca, informal, asa stau lucrurile in sport, oriunde in lume. Interesant e ca ambele cluburi in discutie au o istorie deosebita si implicit o solida baza de fani. Chiar daca situatiile lor sunt diferite in prezent, prioritatile nu se schimba, iar acestea constau in atragerea suporterului dispus sa plateasca pt pasiunea lui. In cazul Stelei, recrutarea unui presedinte ar trebui sa insemne si o noua perspectiva privind suporterii si mai ales sprijinul financiar reprezentat de ei. La Steaua exista deja un asemenea mod de a privi lucrurile, foarte bine aplicat de marketing managerul Bobby Durbac.

Andreea  •  5 mai 2010, 9:48

Becali si iar Becali si Becali din nou

adi  •  5 mai 2010, 9:48

Intradevar cei mai aproape de un club raman mereu suporterii,aradean find pot sa va zic ca UTA pentru arad reprezinta o mandrie, un simbol, cum de altfel cred ca se intampla si in alte orase importante pe harta fotbalului romanesc,cred ca ar fi mult mai atractiv un campionat cu echipe ce au insemnat ceva, ce au facut istorie pt Romania, ce au dat fostbalisti echipei nationale cum ar fi UTA, U CLUJ, CORVINUL HUNEDOARA, POLI TIMISOARA, UNIVERSITATEA CRAIOVA, SPORTUL STUDENTESC,o mare parte de vina pentru tot ce se intampla o aveti voi…adica Media,voi promovati toate personajele astea in loc sa promovati adevaratele simboluri, voi ne dati Victoria Branesti, Snagovul, Concordia Chiajna,voi scrieti despre oraselele astea sau chiar satuce….etc,sunt convins ca 90 la suta din vina o aveti voi, da,chiar voi media…prefer sa citesc un Ioanitoaia un Tolontan sau un Traian Ungureanu care cateodata mai amintesc si de echipele cu traditie,dar si ei foarte rar, Ora exacta se da de la Bucuresti si de la voi,si cu asta am spus tot.

albrosu  •  5 mai 2010, 10:15

Dar totusui, Ionut Popa a mai adaugat si:

Directorul tehnic al UTA-ei a infirmat zvonurile care îl dădeau pe Vasile Turcu la Arad. „Nici vorbă de aşa ceva. Să fie clar, atâta timp cât eu voi fi la Arad nu va mai fi niciun bucureştean la UTA. Nici ca preşedinte, nici ca antrenor, ca şi nimic. Nu mai au ce să caute aici, au fost de câteva ori şi au dat cu ***** în fasole. O spun de acuma, ca să audă, nu voi mai accepta niciun patron bucureştean la această echipă, indiferent de cât de mulţi bani are!”, a declarat Ionuţ Popa.

crristi  •  5 mai 2010, 10:50

felicitari d-nule Tolontan…ptr ca ati amintit si de UTA noastra…este totusi campioana provinciei…este de fapt cea mai galonata echipa din Romania (facand abstractie de echipele ministeriale care furau toti jucatorii si aranjau tot ce se putea)…e pacat insa ca in acelasi editorial ati amintit numele becali de care parca nu vreti sa va debarasati…asta nu intelegem noi..asta provoaca atata ura si dispret fata de ziaristi,fata de liga 1,fata de bucuresti…de ce ii umflati atata pe becali …DE CE????????? v-au platit toti astia sa le popularizati numele?sa tina ,vezi Doamne, cu echipele pe care le sugerati voi???ca fotbal nu joaca nici una dintre ele… de aia suntem scarbiti si ni lehamite de fotbaluldin bucuresti …de aia mai bine s-ar face o liga ptr bucurestii si una ptr restul tarii…de aia stirile din sport ar trebui sa poarta alt nume…de aia ziarele d-voastra ar trebui sa se numeasca altfel…inainte il proslaveau pe Ceausescu…acum pe aia enumerati mai sus….FORZA UTA!!!! singura echipa care conteaza pentru noi,aradenii…

unu altu  •  5 mai 2010, 11:22

Pot spune doar ca nu exista motiv in lumea asta care sa ma opreasca in a merge la meciurile echipei mele mult iubite.Pt noi liga in care jucam nu e ft importanta atat timp cat vedem batrana doamna jucand.Multumim domnule Tolontan pt acest articol,scurt ce-i drept dar frumos.Imi voi educa copii in spiritul UTA.Domnule Tolontan va rog un mic articol despre legenda echipei noastre si anume IOSIV PETSCHOVSZKY,sunt convins ca stiti cine este.Domnilor ce Dobrin?……………..pacat

ar-80-uta  •  5 mai 2010, 11:30

Ce doare si mai rau este faptul ca sate ca Urzuceni Chiajna ,Branesti unde nu vine decat vacile la meciuri ajung sa fie in Liga 1 iar echipe de traditie ca UTA, Baia Mare,nu mai spun de Resita, Corvinul au ajuns sa fie batjocorite de niste asa-zisi investitori efemeri care isi bat joc de sufletul unei mari categorii de suporteri dintr-un oras(ca sa nu zic ca toata lumea iubeste fotbalul)… Dar vremrile vor trece si peste aceste zile grele si doar cu ajutorul nostru(e vorba de UTA), al suporterilor care mai simtim ceva pentru aceasta echipa desii nu am prins vremurile de glorie dar am simtit vocea tremuranda a batranilor nostrii care ne povesteau cu lacrimi in ochi ce a reprezentat odata UTA in Romania si din motivul asta UTA este o mandria pentru Arad daca pt. Romania nu mai este… Aradul suntem noi …doar nooooiii…

ar-80-uta  •  5 mai 2010, 11:39

Am uitat sa va spun caci poate Unirea Urziceni (am tot respectul pt. ei) sa castige cate trofee vor vrea tot nu va fi o echipa care sa aiba suporterii care ai are UTA sau Corvinul pentru ca acolo nu este spiritul care sa te faca sa tii la acea echipa indiferent de conditii… Repet am tot respectul pt. D-ul Bucsaru un patron atipic pt. o echipa de fotbal din Romania si pentru cei de la Urziceni dar nu este viata acolo este doar minte si bani daca au ajuns sa joace in CL si sa se roage de suporteri sa umple un stadion e jale… Daca UTA juca in CL mergea trei sferturi de aradeni pe Ghencea si mai veneau si din west-ul tarii inca vreo 2-3ooo de suporteri… remember meciul de baraj cu Rocar prietenii stiu despre ce vorbesc… Cat timp il avem pe Ionut Popa la UTA acest club nu va murii iar noi vom continua sa sustinem aceste culori sfinte pt. noi ALB-ROSU…

san  •  5 mai 2010, 12:23

Bravo domnule tolontan,frumos articol,frumos gestul de a scrie si despre UTA,o echipa campioana despre care „ziaristii” din bucuresti au uitat,poate se vinde mai bine victoria branesti,sau concordia chiajna,daca am ajuns aici inseamna ca fotbalul romanesc e jos rau.
Chiar aveti dreptate cand spuneti despre suporterii UTA-ei ca sunt doar utisti,asa e,si o sa va dau un exemplu,in urma cu vreo 2 sapt Dinamo se batea la titlu inca sau cupa uefa ,UTA avea un meci cu o anonima csm ramnicu valcea…….la Dinamo erau 1000 si ceva de spectatori ,la UTA 5000 ….si era nebunie pe stadion,in serie b,asta e diferenta dintre UTA si restul…….ne iubim echipa oriunde ar fi.
Eu ,in calitate de suporter va invit la meciul cu U Cluj sa vedeti un derby adevarat ,sa vedeti atmosfera de invidiat,sa vedeti ca spiritul baronului Neuman nu a murit…Cu deosebit Respect

Lucas  •  5 mai 2010, 12:36

La Arad despre UTA se invata inaintea alfabetului, la noi in divizia b sunt 4000 – 5000 de suporteri in deplasari la la fel mergem cat mai multi cu sufletul, nu neaparat pt jocul prestat ci pt spiritul UTA-ei.
Da traim ALB-ROSU asa ne nastem siasa vom muri este greu pt multi sa inteleaga acest lucru la noi sin in prima divizie chiar daca era stadionul arhiplin se juca fara garduri la tribuna I!
Si Domnule Tolontan am o mare rugaminte transmiteti-le unora dintre colegii dumneavoastra din presa ca Dinamo s-a infiintat dupa ce UTA a luat nasterew iar culorile lor sunt Rosu-Alb nu cum s-a afirmat eronat intr-o emisiune culmea ignorantei si prostiei ca UTA i-a copiat pe cei de la Dinamo pana si la culori….
Noi suntem ALB – Rosii si avem un singur razboi cu noi insine cu viata si cu dorul DE UTA!

leroiv  •  5 mai 2010, 14:51

nu te supara cataline…dar jiji nu a ajuns ce este daca voi,jurnalistii,nu-i cautati atit in…coarne!!
nu inteleg de ce atitia jurnalisti fac coada la palatul acestui om ca sa-i auda ineptiile!! si le mai si dau pe post!!
v-ati gindit cumva si la un embargou??!!

Lereter  •  5 mai 2010, 16:55

Dle Tolontan,va stiu om integru,v-as ruga sa nu amestecati UTA in barfele mondene.Este adevarat ca se vorbeste de un investitor nou la Arad. E adevarat ca Turcu ar vrea sa vina la UTA „in anumite conditii”.E adevarat ca Ionut Popa a zis;”cit sint eu la UTA nu va mai incapea pe mana bucurestenilor”.E adevarat ca Bara,departe de a fi un om rau,a fost devalizat de Lacatus,de Mitran (colegul Dv),de Cazan,de Alexandrescu-oameni adusi de el sda conduca si sa manuiasca bani la Arad.Dar capac la toate a pus „omul lui Bara” Ionut Chirila,blestemat toata viata de aradeni,care a aruncat UTA in haos financiar,a plecat mai bogat de aici,a dat drumul gratis la toti jucatorii,si-a luat pe unii in inpresariat,a facut datorii uriase.Dar,ca prin minune UTA a renascut,cu juniori aradeni,cu jucatori de 500-1000Eu salar /luna,dar care pun osul,cu IONUT POPA,asa ca acum vom promova,curati,desi furati(pina acum) imens de fluierasi si dusmani. Dar a aparut o „raza de soare” un investitor,care nu e Turcu.Nu va spun cine e. Turcu ar putea fi primit si el,dar nu cu mentalitatile si scandalurile cu care s-a obijnuit la Dinamo.Asa vom intra in prima liga,nu doar ca sa avem de unde pleca. Veti vedea ca nu bat campii. Dar va ror RESPECTATI UTA !

dany  •  5 mai 2010, 21:16

campioana provinciei va reveni in liga 1 si va ramine aceeasi batrina doamna ,iubita de aradeni.avem mare nevoie de sponsori,dar de cei care iubesc clubul nu de cei ce-si urmaresc interesul personal.pentru noi doar UTA conteaza.

ex  •  6 mai 2010, 16:27

san are dreptate. La meciul Romania – Lituania 0 – 3 noi aveam meci de campionat la aceeasi ora si stadionul a fost plin! Imi amintesc cu bucurie cand a anuntat crainicul scorul de la Cluj a urmat un hohot general si apoi incurajari pt UTA! Faceti o comparatie cu nr de spectatori de la Arad la fiecare meci (!) cu nr de spectatori de pe la Bistrita, Piatra Neamt, Urziceni etc etc etc

microbist  •  6 mai 2010, 16:50

Suporterii UTA-ei vin cu sufletul la stadion indiferent de liga sau vreme, la meciul cu Baia Mare (echipa de pe locul 13) miercurea seara pe o ploaie torentiala au fost 2000 de oameni la meci.
Asta e UTA, astia sunt UTA-istii. Nu conteaza liga sau adversarul, noi vrem sa ne vedem echipa noastra, asta nu inteleg multi!
P.S.
jenant sa pui stiri de becali in articol despre UTA…, pacat.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord