Slabi, dar corecţi

Nimeni nu se aştepta. Meciul acesta părea rezolvat în culisele financiare dintre Becali şi Bucşaru, dar acuzele rivalilor s-au deşirat aseară sub cea mai mare surpriză a începutului de campionat: Urziceni – Steaua 1-0!

sâmbătă, 11 septembrie 2010, 10:38

Nimeni nu se aştepta. Meciul acesta părea rezolvat în culisele financiare dintre Becali şi Bucşaru, dar acuzele rivalilor s-au deşirat aseară sub cea mai mare surpriză a începutului de campionat: Urziceni – Steaua 1-0!

Practic, Steaua a răspuns cu aceeaşi monedă a onestităţii jocului cinstit făcut de Dinamo şi de U Cluj, cînd „cîinii” au pierdut cu 4-3 în „Groapă” în faţa a ceea ce părea „satelitul” lor. Poate e o naivitate, dar aşa se văd lucrurile de la distanţa care ne ajută să credem în fotbal în continuare. Poţi să cumperi o echipă întreagă fără să achiziţionezi şi punctele din meciul direct. Tare!

Oricît de contestate altădată au fost mişcările lui Becali şi ale lui Bucşaru, cei doi merită acum reverenţa adversarilor. În locul ironiilor că sînt slabi, s-ar cuveni să sesizeze că au fost corecţi.


Comentarii (74)Adaugă comentariu

adevarul  •  12 septembrie 2010, 11:27

jiji becali si-a mai recuperat din banii pe care i-a cheltuit pe transferarea jucatorilor de la Urziceni…toate rudele albaneze au jucat 1 solist.

Intrebare  •  12 septembrie 2010, 11:41

Ce cota avea Unirea la victorie?
Atat!

milici  •  12 septembrie 2010, 12:36

@UnMosh
Daca esti jmecher , grabit sau faci pe interesantul de ce scrii Bekali si nu Bekli?
Zici- Acum, vorbind serios, eu cred ca interventii ca a lui Becali intre Craiova si Pandurii ar trebui sanctionate de un regulament-Cum e cand glumesti daca aici vorbesti serios?
Mai intrebi- Ce diferenta este intre acest gest si premierea pentru a bate o echipa? Iti raspund pe logica ta-diferenta e ca ambele sunt corecte.

milici  •  12 septembrie 2010, 12:45

@ion
Zici-
Cat am ras nu mai pot de ras am cea mai frumoasa si linistita noapte de foarte mult timp incoace.
Dormi linistit Finantatorul Narod si Ilie lucreaza pentru tine!

komo  •  12 septembrie 2010, 12:54

pai astea nu au fost transferuri facute cu cap de ilie dumitrescu.. astea au fost facute de jiji pt as-i recupera banii de la bucsaru..

ANDREI  •  12 septembrie 2010, 13:09

Steaua va pierde acest campionat deoarece nu are un om gen MM,care sa semnalizeze cind Steaua e piscata de arbitrii…Probabil ma catalogati ca un mare fan care spune orice cind e vorba de echipa lui…Ginditiva cit efect a avut scandalul lui Muresan la meciul cu Sportul,la meciul urmator cit de atenti au fost arbitri cu echipa lui… Uni spun chiar ca a fost chiar scapat de citeva eliminari…Puteti lua in considerare chear si Rapidul cit de mult a plins eliminarile de la Medias si cum apoi jucatori lor au protestat vehement-si cu randament-in meciul cu CFR…Steaua a ramas in mintea comentatorilor ca fiind ajutata de arbitrii si cind nu a fost…E de ris citi spun si acum ca au batut Victoria cu arbitrii cind de faptau avut in acel meci mai multe decizi inpotriva decit pro.S-a atins culmea cind si in Elvetia s-a spus ca a trecut mai departe tot cu ajutorul fluierasilor insinuind ca s-a dut obsait cind nu a fost …Citi nu le-a spus ca de fapt atacantul preluase cu mina mingia dar…degeaba,nici un comentator nu a vrut sa auda.Chear si marele Balaj si-a adus aminte cit de mult a fost contestat de Iancu si in meciul cu Steaua a permis un joc dur…Burca la scos pe Matei in tusa dar a fost iertat-chear si de comentatori care toata pauza au dat faza dar n-au spus nimic de ea-era al doilea cartonas si Balaj mai stie sa numere…In meciul de aseara s-a pus problema daca a fost hent,daca a fost cu intentie dar s-a uitat ca mingia se indrepta spre poarta cind altfel se pune problema…Surdu a fost si el atins la picior la fel cam ca Semedo cind juca la CFR…si desigur ca a ramas cu eticheta pro Steaua…Ce sa mai zic cind sint chear uni comentatori-Naum cit incerca sa-l instige pe Siman inpotriva acestui meci,,,-sau ,,iubitori de Steaua,,care afirmau ca nu este un meci de urmarit-nea Emi desigur-

biletul zilei  •  12 septembrie 2010, 13:16

Eu cred ca veriga slaba a Stelei este Ilie Dumitrescu care pana acum nu are nici un fel de rezultate. In privinta rezultatului cu Unirea asta e o meteahna a fotbalului nostru: echipele mari iau la misto pe cele foarte slabe sau considerate slabe. Vezi meciul dintre Dinamo si poli Timisoara cand cei de la poli au jucat cu echipa a doua si au terminat la egalitate. Eu imi aduc aminte de meciul asta ca am pierdut un bilet din cauza dinamovistilor (singurul emci pierdut fiind acesta)
Oricum de cand a venit la Steaua Ilie are numai rezultate slabe (meciul cu Zurich in fond a fost pierdut)

plagiatorul  •  12 septembrie 2010, 13:21

Într-un fotbal curat şi viu, Unirea Urziceni trebuia retrasă din campionat. Şi înscrisă eventual în campionatul lui Moş Crăciun. Dar Liga 1 funcţionează după reguli care permit menţinerea artificială în viaţă a unei forme de fotbal fără inimă, fără creier, fără lot.
Porţile clubului ialomiţean nu s-au închis strict din motive de business. Patronul Bucşaru mai are de vîndut nişte jucători şi de reglat nişte datorii. În caz de retragere, ar fi trebuit să scadă din preţ şi să înapoieze banii din drepturile TV.
Unirea nu e prima, nici ultima echipă în ruină. Se mai întîmplă. Fiorentina, Napoli, Leeds United, Portsmouth au retrogradat din cauza datoriilor. Nu falimentul e condamnabil, nici decizia lui Bucşaru de a trata fotbalul ca pe o afacere oarecare, mai puţin demnă de salvare decît altele. Faptul grav e păstrarea unei umbre în competiţie. O umbră spăşită, care nu mai are în comun decît numele cu echipa care aduna opt puncte în grupele Ligii Campionilor.
Nici nu mai putem vorbi despre o echipă, ci despre o ipocrizie strigătoare la cer. O convenţie jenantă, în urma căreia ne-am ales cu un campionat de 17 echipe şi o fantomă. Unirea va alinia de bine, de rău unsprezece jucători în meciul cu Steaua. Unsprezece oameni care evoluează pentru prima dată în această formulă. Nu se ştie cine-i plăteşte şi pentru cît timp. Se ştie doar că vin, în majoritate, de la clubul din Ghencea.
Aberaţia aceasta, în litera regulamentului şi în spiritul carnavalului din Liga 1, are binecuvîntarea complice a LPF şi FRF. Parodia de echipă pe care a întocmit-o Bucşaru nu poate genera decît o parodie de fotbal. Trei puncte la masa verde ar fi reprezentat o soluţie cinstită. Trei puncte smulse unui adversar care neoficial a încetat să existe reprezintă o pomană dubioasă.
Dubioasă, nu garantată! E drept că meciul cu Steaua reprezintă o provocare pentru ochi. Mai ales pentru ochii exersaţi în detectarea blaturilor, a aranjamentelor şi a cotelor la pauză. Dar Unirea nici măcar nu trebuie să se dea la o parte. De vreme ce nimeni nu s-a împiedicat vreodată de o umbră. Sigur, poţi să pierzi un meci şi de unul singur. Bunică ştie de ce.

Per Scorillo  •  12 septembrie 2010, 13:23

Patronul Unirii Urziceni a executat cu sînge rece o echipă de fotbal în 3 zile.
În DEX, adică Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, în dreptul cuvîntului mercenar, există următoarea frază lămuritoare: persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii. În vremurile astea fotbalistice, titulatura i se potriveşte perfect lui Dumitru Bucşaru. Patronul celor de la Urziceni. Dacă în urmă cu cîtva timp îl lăudam, pe bună dreptate, pentru tot ce a făcut, acum, oricine se poate gîndi la acest domn doar ca la un mercenar.

Din tăcutul domn Bucşaru, cel dat exemplu tuturor patronilor chiar de către noi, jurnaliştii, în ultima vreme au ieşit vorbe pe care nu ne gîndeam că le vom auzi vreodată. La GSP TV certa presa. Incredibil! Certa presa! Şi-l apostrofa pe Mircea Sandu. Şeful FRF îl criticase pentru ceea ce face în aceste zile. Sandu a simţit că după 20 de ani, Dumitru Bucşaru e primul om care umileşte Liga 1. Umileşte fotbalul românesc. E primul patron din fotbalul românesc care lasă căruţa în drum fără să-i pese în vreun fel de oamenii cu care a lucrat. Fără scrupule şi fără resentimente. Rece şi direct. Echipa a fost făcută bucăţi în mai puţin de o săptămînă.

Aşa, Dumitru Bucşaru şi-a reluat prietenia cu Gigi Becali. I-a plătit datoriile în kilograme de jucător la metru pătrat. 7 pentru 10 milioane. Foarte probabil, ca să pîrjolească tot, va vinde arena din Urziceni la fier vechi. Vrea să recupereze cît mai mult. Aşa sînt ei. Dau tunuri şi apoi se retrag precum apele. Numai că de data asta rămîn urme. Aici e alt gen de afacere. N-are cine să le mai şteargă. Cine vreodată ar mai putea avea încredere în patronul de fotbal Dumnitru Bucşaru? Dar ce-i mai trebuie fotbal? Milioanele de euro sînt la brăcinar, asigurate. Şi tot a mai rămas cîte ceva de vîndut. Să vedem cum s-a înţeles cu Gigi Becali pentru următorul meci al Stelei. O fi intrat în pachetul de 7 jucători?
Echipa lui Dumitrescu joacă etapa viitoare împotriva Urziceniului. Pardon, împotriva echipei Steaua 2. E simplu de jucat la pariuri meciul ăsta. Nimeni nu-i poate rata rezultatul. Greşesc

utaaradan  •  12 septembrie 2010, 13:24

la o casa de pariuri urziceni avea o cota peste 10 la victorie ,e foarte mare tinind cont de faptul ca urziceni e vicecampioana !meci corect unde ?

deontoloaga  •  12 septembrie 2010, 13:27

Într-un fotbal curat şi viu, Unirea Urziceni trebuia retrasă din campionat. Şi înscrisă eventual în campionatul lui Moş Crăciun. Dar Liga 1 funcţionează după reguli care permit menţinerea artificială în viaţă a unei forme de fotbal fără inimă, fără creier, fără lot.
Porţile clubului ialomiţean nu s-au închis strict din motive de business. Patronul Bucşaru mai are de vîndut nişte jucători şi de reglat nişte datorii. În caz de retragere, ar fi trebuit să scadă din preţ şi să înapoieze banii din drepturile TV.
Unirea nu e prima, nici ultima echipă în ruină. Se mai întîmplă. Fiorentina, Napoli, Leeds United, Portsmouth au retrogradat din cauza datoriilor. Nu falimentul e condamnabil, nici decizia lui Bucşaru de a trata fotbalul ca pe o afacere oarecare, mai puţin demnă de salvare decît altele. Faptul grav e păstrarea unei umbre în competiţie. O umbră spăşită, care nu mai are în comun decît numele cu echipa care aduna opt puncte în grupele Ligii Campionilor.
Nici nu mai putem vorbi despre o echipă, ci despre o ipocrizie strigătoare la cer. O convenţie jenantă, în urma căreia ne-am ales cu un campionat de 17 echipe şi o fantomă. Unirea va alinia de bine, de rău unsprezece jucători în meciul cu Steaua. Unsprezece oameni care evoluează pentru prima dată în această formulă. Nu se ştie cine-i plăteşte şi pentru cît timp. Se ştie doar că vin, în majoritate, de la clubul din Ghencea.
Aberaţia aceasta, în litera regulamentului şi în spiritul carnavalului din Liga 1, are binecuvîntarea complice a LPF şi FRF. Parodia de echipă pe care a întocmit-o Bucşaru nu poate genera decît o parodie de fotbal. Trei puncte la masa verde ar fi reprezentat o soluţie cinstită. Trei puncte smulse unui adversar care neoficial a încetat să existe reprezintă o pomană dubioasă.
Dubioasă, nu garantată! E drept că meciul cu Steaua reprezintă o provocare pentru ochi. Mai ales pentru ochii exersaţi în detectarea blaturilor, a aranjamentelor şi a cotelor la pauză. Dar Unirea nici măcar nu trebuie să se dea la o parte. De vreme ce nimeni nu s-a împiedicat vreodată de o umbră. Sigur, poţi să pierzi un meci şi de unul singur. Bunică ştie de ce.

johnneil  •  12 septembrie 2010, 13:29

Dar, au murit stelisti?
Aseara n-am auzit ragete si mugete prin mahala. Sau stelele nu s-au alinit in asa fel incat oile ciobanului sa invinga. Si albanezul se credea campion pe urmatorul secol. Ce-or plange saraci exltati stelisti. Cat despre „alteta” s-a imperiala preafericitul Dumitrescu Ilie cred ca da in bobi sa vada ce-i arata. Il apuca meciul cu Dinamo sau nu?

victorinox  •  12 septembrie 2010, 13:43

Acum ceri si reverente pentru doi infractori? Ce naiba Tolo,asa am ajuns,sa multumim ca se joaca pe bune? Si daca baietii au pus-o putin la pariuri? Ce zici? Ca Dinamo si Steaua,cu acelasi clan de interlopi albanezi in spinare ,le cam „comit” pe la pariuri.Noroc ca treaba asta e monitorizata si de afara si s-ar putea sa avem surprize placute si sa dispara astia cand nu te astepti.

georgel  •  12 septembrie 2010, 14:22

parerea mea dinamovista. dinamo -u cluj si urziceni-steaua au fost praf in ochi pt cei ce (inca) mai cred ca se joaca cinstit. doua infrangeri cu asa-zise echipe satelit, aparent imprevizibile, dar care de fapt vor acoperi urmatoarele aranjamente. nu e de neglijat nici cota pe care au avut-o u cluj, respectiv urziceni la casele de pariuri. cred ca daca ar „sapa” cineva indeajuns, ar gasi niste sume imense pariate pe u si pe urziceni. 3 puncte pierdude de steaua, 3 de dinamo (vor urma 3 pierdute si de rapid cand nimeni nu se va astepta), scazand 3 de la fiecare, „lupta” ramane echitabila, curatenie morala pentru toti, plus buget crescut substantial din veniturile de la pariuri….

ionescu  •  12 septembrie 2010, 14:22

daca bate steaua, reverenta lui gigi b. pen’ ca a construit o echipa mare. daca pierde, reverenta ca a fost corect. daca face egal, reverenta, ca e baiat bun.

nu-mi faceti si mie o reverenta, ca merit!? adineauri am mers cu tramvaiul si n-am bagat mana in buzunar la nimeni!

loopoo  •  12 septembrie 2010, 15:42

iar laudam normalitatea, mai Tolo?

marius  •  12 septembrie 2010, 16:14

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ….. nu ma mai pot opri cred c-o sa mor de ras!!!!!!!!!!

cosmo  •  12 septembrie 2010, 17:13

exact, au fost corecti pt. ca nu se asteptau …

max  •  12 septembrie 2010, 17:25

chiar toata lumea e asa naiva in presa sau tuturor le este frica puna pe hartie evidentul ??? gigi becali nu este capabil sa sesizeze o subtilitate de genul „stiti ce cota avea unirea la pariuri?” si sa se simta atat de ofensat incat sa inchida telefonul colegilor dvs. in mai putin de 5 secunde in cadrul unei emisiuni tv !!! daca nu era nimic putred la mijloc nici macar nu se prindea ce voia sa spuna moderatorul ! Dle. Tolontan puteti sa faceti o ancheta ???

licap  •  12 septembrie 2010, 17:59

Io cred ca ar trebui sa se sesizeze si ORGANELE de la politie, sa-i intrebe pe ce cu pariurile…..cred ca ar avea surprize foarte mari……..

Billy  •  12 septembrie 2010, 20:52

Hai ma Tolo pe bune……am ajuns sa laudam normalitatea????Sa se joace meciu pe bune era ceva normal…..nu trebuie facuta vreo remarca speciala…asa ca mai degraba e loc de ironii…..

durden  •  12 septembrie 2010, 20:57

gigi si bucsaru merita reverenta caselor de pariuri…

VirtualKid  •  12 septembrie 2010, 22:03

Unirea Urziceni a patit ceva asemanator cu ceea ce i s-a intamplat „gastii nebune”. Este foarte trist sa se intample astfel de mizerii.
Jos palaria pentru resturile echipei. S-au ridicat peste prima echipa! Mult!

S-a ticalosit lumea!

ccc  •  12 septembrie 2010, 23:48

la vama si maftei, v-ati gandit? oare ei or fi „bagat” ceva la pariuri?? sau fara sa vrea, au umplut buzunarele unora, prin gargara cu meciul dinainte cistigat de steaua si acum, poate asteapta o „premiere” ca „si-au adus aportul” (sic!).
mai la vale! nu de alta, dar de obicei, latratul nu se rasplateste decat, cel mult, cu un botz de mamaliga!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord