Politizarea in sport continua

Sefa tineretului PD-L din Galati, Anamaria Vasiliu, 28 de ani si nici o tangenta cu sportul, a fost numita azi sefa Directiei Judetene de Tineret si Sport. Ea  a luat locul Magdalenei Irincu, fosta campioana olimpica la canotaj, relateaza ziarul Viata Libera.

marți, 21 septembrie 2010, 2:30

Sefa tineretului PD-L din Galati, Anamaria Vasiliu, 28 de ani si nici o tangenta cu sportul, a fost numita azi sefa Directiei Judetene de Tineret si Sport. Ea  a luat locul Magdalenei Irincu, fosta campioana olimpica la canotaj, relateaza ziarul Viata Libera.

„Miscarea se petrece sincronizat in mai multe judete si vine in contextul in care multe baze sportive vor fi descentralizate, ceea ce ofera oportunitati imobiliare noi clientelei politice”, a marturisit o sursa a Gazetei din fostul MTS. Aceste decizii sint la baza dezastrului care induce romanilor starea despre care vorbeste cel mai recent raport al Oxford Analytica, reflectat de Hotnews:

„Profesionisti talentati si bine-calificati emigreaza, dezamagiti de salariile mici si, deseori, de coruptie si nepotism. Multi dintre ei au ajuns la concluzia ca Romania va ramane la nesfarsit o tara prost guvernata, bazata pe retelele informale de putere si influenta, in care profesionalismul conteza putin pentru a avansa… Romania pare capabila sa ofere unui mici parti din cetatenii sai conditiile pentru a duce o viata normala, fara probleme de stres inacceptabile si privatiuni severe ocazionale. Circa o zecime din populatia de 21.5 milioane a emigrat in ultimii 20 de ani, iar aceasta rata pare sa sporeasca”.


Comentarii (25)Adaugă comentariu

RazvanP  •  21 septembrie 2010, 15:13

Cum se va ajunge cu politizarea in sport:

Dimineata, lacul Snagov. Echipajul de caiac canoe al Romaniei e la mal şi se pregateste de primul antrenament. Langă, parcheaza o dubă.
– Domnul antrenor? De la Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret vă deranjăm. V-am adus mingile.
– Mingile?!??! Ce să facem cu ele?
– Păi şeful de partid a întrebat ce sport e caicul ăsta.
– N-am ştiut să îi explicăm exact pentru că la noi în partid ne uităm doar la fotbal cînd discutăm ordonanţele de urgenţă. Apoi m-a întrebat dacă aveţi mingi!
– I-am spus că „nu nu nu”, m-a întrerupt şi m-a pus să vă aduc un sac plin cu Jabulani.
– Bine, bine dar cu oamenii ce e?
– Păi m-a întrebat în ce sistem jucaţi?
– I-am răspuns 1-1. Aşa că va mai trimis 9 colegi de partid!

robson  •  21 septembrie 2010, 15:45

emigrati,emigrati,emigrati.

Baronul  •  21 septembrie 2010, 16:18

Nimeni nu se bagă în politică pe gratis, în nicio ţară. Dacă ne convine democraţia, atunci trebuie să acceptăm adevărul ăsta. Întotdeauna posturile se vor împărţi ca răsplată politică. În America au fost numiţi Secretari de Stat sau ambasadori oameni care n-aveau tangenţă cu diplomaţia. Alţii n-au tangenţă cu morala, ca Franco Frattini, avocatul care l-a ferit pe Berlusconi de puşcărie, răsplătit cu postul de Comisar European pentru… Justiţie. (El venea pe la noi să ne înveţe anticorupţia, nu Antonio di Pietro.)
Democraţia, ca şi capitalismul sau canalizările, o să fie mereu urât mirositoare şi murdară, dar asta e – e mai rău fără ea, tot aşa cum e mai rău fără canal.

blackman  •  21 septembrie 2010, 18:02

Tolo, la inceput a fost OK ceea ce faci. Acum e deja vanatoare de vrajitoare si ai devenit frate de cruce cu Mircea Badea. Pai numai „sefa tineretului PDL” nu are „nicio tangenta cu sportul”?! Da-o dracului de treba, ori esti interesat de sport, ori de politica! Poate ne spui, tot aici, cat a costat polivalenta de la Botosani, cine a construit-o si cu cati bani. Asta asa, ca exemplu de bunacredinta (de ce ar trebui sa ne dai acest exemplu? Poate pentru ca noi suntem cititorii tai…).

blackman  •  21 septembrie 2010, 18:08

Tot asa, ca exemplu de buna-credinta, poate ne spui si cati bani de la bugetul local (adica bani PUBLICI) s-au dus la fotbal. Ne tot dai exemple de gainari cu scene de 20 de mii de euro furate, dar as vrea sa stiu si eu cati bani de la primariile din IAsi, Craiova, Timisoara sau Cluj s-au dus pe jucatorii de fotbal cu piciorul.

Jiji B. Good  •  21 septembrie 2010, 18:18

Nu exista forma de organizare sociala perfecta. Cu aceleasi racile ale democratiei se lupta si Suedia sau Germania, de exemplu. Dar nesimtirea, incompetenta, sfidarea, sint carente tipic romanesti ale personajelor ce ocupa scena politica. Incoerenta discursului politic, lipsa de profesionalism, de pregatire si de cutura ale politicienilor cu functii de raspundere nu fac decit sa ucida in fasa orice urma de spranta intr-un viitor mai bun iar cei bine pregatiti profesional si cu un simbure de decenta si mindrie aleg calea exilului, neacceptind rolul de victima si incercind sa-si ia soarta in miinile proprii. 20 de ani au trecut si facind o comparatie intre fostele tari din blocul comunist constatam ca Romania pierde contactul cu tarile civilizate, fiind alaturi de Bulgaria tara cu cel mai scazut nivel de viata din Europa. Cine are copii si isi doreste pt. ei o viata decenta trebuie sa emigreze daca refuza sa se integreze in sistemul clientelar al puterii. Populatia Romaniei nu traieste ci supravietuieste in timp ce fiica preseditelui, scapat de puscarie ca prin urechile acului, reprezinta tara in ciuda carentelor grave de educatie si instructie! Nu s-a schimbat decit fatada si ramine valabila zicala „Ultimul sa stinga lumina!”.

Cosimo  •  21 septembrie 2010, 18:25

Sa vedem ce poate si dupa aia dam cu pietre ! Desi privind gasca din care face parte va organiza ceva chefuri la locul de munca fiindca sunt incaperi destule, o sebare campeneasca si schimbarea mobilierului , biroticii si termopanelor din institutie….Atat. Imi pare rau pt marile glorii care ajung sa fie batjocura unora care au ales sa faca politica.

hm  •  21 septembrie 2010, 18:53

subtire… ii cam stiu pe cei care „au tangenta cu sportul”, sunt tot felul de gasti care se ajuta la furat…cine stie, poate fata asta e ok, in general femeile sunt mai greu de corupt… e cam proces de intentie articolul asta

galateanca  •  21 septembrie 2010, 19:17

SPORTUL si CULTURA sint ambasadorii unei tari…ASTA uita „dragii ” nostri politicieni. Isi urmaresc interesele, noi nu putem face mare lucru, dar nu ne insultati in asa hal incat sa numiti directori nonvalorile care va inconjoara, INCA MAI EXISTA OAMENI COMPETENTI, trebuie doar sa va uitati in jur!!!!Aveti oameni integri nu mai promovati persoane cu o reputatie morala indoilnica cu un trecut si prezent”bogat”….va patati imaginea din ce in ce mai tare. Respectul se castiga nu se impune si cu asa oameni sincer nu il veti castiga niciodata…..lasa ti sportul in pace nu il murdariti si pe acesta!!!!!!!

Paul Muresan  •  21 septembrie 2010, 19:42

Faptul ca ai fost un sportiv bun nu inseamna ca vei fi si un manager bun in sport. Faptul ca nu ai nicio legatura cu sportul nu inseamna ca nu poti fi un manager bun in sport.

Pt a-mi forma o parare despre acest caz ar trebui sa stiu de ce a fost demisa Irincu (motivele oficiale), daca e legala aceasta numire si cate ceva despre activatea de pana acum a noii directoare (vad ca a condus si Directia Judeteana pt Tineret, acum a mai adaugat „si Sport”). Toate astea pt ca cred ca un om angajat politic poate fi si un bun administrator public. Ca in cazul de fata situatia e „fishy” e clar, dar nici nu trebuie sa taiem din start.

lola  •  22 septembrie 2010, 7:31

Pina la ce nivel de functie ar trebui sa se faca schimbari politice? Daca directorii din directii judetene sunt prea jos pentru a fi schimbati, atunci ar trebui doar pe la ministere, la nivel national?

Pop Vasile  •  22 septembrie 2010, 9:32

Prea putin stimate domnule Tolontan,

GSP este , prin publicarea de articole eminamente politice, factorul ce politizeaza sportul. din acest punct de vedere, gsp -uleste un merituos continuator al traditiilor comuniste, nu in ultimul rand al defunctului ( in aparenta ), Sportul Popular.
Daca gasiti ca politizarea sportului este un act condamnabil, nu o mai practcati. Ocupati-va de sport !

Cătălin Tolontan  •  22 septembrie 2010, 10:28

pop vasile: nu va ingrijoreaza faptul ca nu vedeti nici o diferenta intre cei care practica politizarea si cei care scriu despre ea? Nu va ingrijoreaza faptul ca nu va amintiti ca am scris cu aceeasi tarie despre Copos – Loteria (PC) sau salile lui Nastase (PSD)? Sincer, dvs aveti o problema, nu noi.

dimitris  •  22 septembrie 2010, 11:14

sunt de parerere ca implicarea in politica aduce numai deservicii persoanelor cu notorietate publicafiecare ar trebui sa isi vada de meseria lui nu sa apara pe statele de plata ale diversilor moguli deoarece in secunda urmatoare credibilitatea lor dispare instantaneu…politica ta editoriala isi are seva trasa din politica trustului (ca doar nu suntem copii)iar faptul ca amintesti de nastase,copos si altii e doar putin praf in ochi ca sa-ti strigi echidistanta…in realitate pe unii ii mustrezi iar altora le cari lovitura dupa lovitura cu o cerbicie demna de-o cauza mai buna…a propos…sti cumva cat a costat sala polivanta din craiova si cati bani au supt onorabilii tai protejati in cei 15 ani cat au durat construciile?! e ra pesemne un subiect pun dar nu se incadreaza,fireste in politica ta editoriala ,,,cu regret

galati  •  22 septembrie 2010, 13:20

sportul galatean este la pamant .de 16 ani in functia de conducere a fost fita lovin . s-au distrus baze ,sala polivalenta , bazinul olimpic .si doamna irincu a fost pusa politic dar nu a avut tangenta cu politicul . doamna melinte le-a transmis celor de la pdl galati ,ca daca vor sa o dea jos pe” prietena” ei fita lovin sa ii aduca un cv mai impresionant decat al ei .si au gasit-o pe irincu . lucrurile incepuse sa mearga .a reusit sa readuca in discutie renasterea salii polivalente . sala a fost data la CNI si anul acesta incep licitatia ptr caietul de sarcini. totul a fost bine pana atunci cand a trebuit sa instraineze unele baze sportive si irincu nu a fost deacord .doamna irincu nu fiti credula ,pe politicieni nu ii intereseaza sportul

PROFESORUL  •  22 septembrie 2010, 13:20

VA ROG VEDETI CE SE INTIMPLA SI LA POLO PE APA DE NU AU BANI SA PREMIEZE SINGURA ECHIPA MASCULINA CALIFICATA LA MONDIALE SI UNDE IN CAMPIONATUL NATIONAL A AJUNS SA JOACE MAI MULT JUNIORII.

cristi  •  22 septembrie 2010, 13:38

Astia is numesc militantii de partid peste tot. Daca, Doamne Fereste!, vor rezista inca doi ani, toate deconcentratele vor fi portocalii, de la director pana la femeile de serviciu. Peste tot dau afara profesionistii pentru a face loc lipitorilor de afise din ultimele campanii electorale. Asta e adevarul.

Cataline, intereseaza-te cu ce procent din leafa contribuie directorii si functionarii numiti politic la bugetul negru al partidului de la putere. Se vehiculeaza un 5% in unele judete. Pe langa asta se mai contribuie cu alte sume, gen contracte cu tinta spre firme de partid, plus logistica institutiilor folosita in viitoare campanii, etc.

cristian007  •  22 septembrie 2010, 13:40

,,Multi dintre ei au ajuns la concluzia ca Romania va ramane la nesfarsit o tara prost guvernata, bazata pe retelele informale de putere si influenta, in care profesionalismul conteza putin pentru a avansa…” 100% corect. Un vot in Romania costa cat o galeata portocalie. Ceea mai rentabila meserie in Romania este cea de politician.

Florin Pop  •  22 septembrie 2010, 16:18

Despre mine ati scris atunci cand am fost numit director la DJS Satu Mare ca as fi fost muzicant, fara sa amintiti ca am jucat baschet la Steaua si am fost 20 de ani cronicar sportiv. Acum vedeti cum PDL pun toti amatorii in functii. Verificati la cine e acum director la Satu Mare ! Un copil de 26 de ani care in viata lui nu a vazut o competitie de scrima, un meci de handbal sau unul de baschet, sporturi la care Satu Mare are traditie !

Alecu  •  22 septembrie 2010, 16:57

Numai faptul ca precizati de la ce partid e, dumneavoastra bagati politica in sport. Vad ca oricum atacati numai intr-o singura directie. Cel putin in ultima perioada asa s-a intimplat. Chiar nu vreti sa-i vedeti si pe cei din PSD? Sau nu aveti voie sa-i vedeti? Daca imi dati exemple cu ce ati scris acum mpaispe ani, pe atunci nu aveati acelasi patron, asta apropos cu alt articol de pe blogul dumneavoastra.
Sint atitea alte incalcari de lege, neajunsuri in sport, iar dumneavoastra veniti cu un exemplu de tot risul.

Cătălin Tolontan  •  22 septembrie 2010, 18:13

Alecu: nu e adevarat. In 2004, cind denuntam salile de sport ale lui Nastase si implicarea echipei nationale prin Iordanescu in campania electorala PSD+PC, aveam acelasi patron, Dan Voicuelscu, care era presedinte al Partidului Conservator, partid al carui candidat noi il atacam. Pam, pam 🙂

Alecu  •  22 septembrie 2010, 20:59

Imi cer scuze atunci!

TOLO: Esti o exceptie si iti multumesc. De regula, erorile nu se admit.

mb  •  23 septembrie 2010, 19:11

Demitere cu repetitie la SCM Bacau: Relu Auras a fost inlaturat din nou

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/09/23/demitere-cu-repetitie-la-scm-bacau-relu-auras-a-fost-inlaturat-din-nou.html

Fita Lovin  •  25 septembrie 2010, 19:36

Astazi am vazut acest articol si comentariile facute. Voi reveni cu un raspuns mai amanuntit, am vazut ca se face referire si la mine. Domnule Tolontan, pana sa dau un raspuns care a fost motivul pentru care Irincu M nu a mai fost sustinuta ……. ca doar a fost….vedeti ca am trimis prin luna martie , un mail doamnei Mirela Neag, pacat ca zilele astea l-am sters in care explicam si era ca un SOS, de cum se comporta Irincu, ca manager. Nu cred ca se-ar dori cineva sa aiba un astfel de sef.Anamaria Vasiliu, este ca un antidot pentru salariatii DSJ Galati, la veninul lui Irincu. Pacat, pacat , ca un fost mare sportiv sa se comporte asa…..Voi reveni.. Fita Lovin

prelungiri.ro  •  27 septembrie 2010, 0:57

http://www.prelungiri.ro/2010/09/23/auras-demis-pentru-ca-n-avea-snururi-video/

Directorii de instituţii deconcentrate fara carnet de partid portocaliu şi care nu au şnuruită arhiva instituţiei pe care o conduc se pot aştepta să primească notificări de încetare a contractului de management. “M-au demis pentru că nu aveam şnururi la dosarele din arhivă”. Sună ridicol, dar e adevărat. Relu Auraş, directorul coordonator de la Sport Club Bacău, a fost făcut din nou K.O. Trimis în corzile unui ring portocaliu, Auraş nu a avut nicio şansă în faţa în şefei de la Autoritatea Naţională de Sport, Doina Melinte, o mare atletă care în prezent aleargă mai mult ca portocală mecanică stricată. “E o făcătura a doamnei Doina Melinte, care ţinut morţiş să mă demită pentru a-i face loc consilierului ei, Marius Ciprian Marin”, spune Auras. Florin Grapă, directorul de la Ştiinţa Bacău, club aflat tot sub umbrela Ministerului Tineretului şi Sportului, e îngrozit de ceea ce i s-ar putea întâmpla şi lui.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord