De-mi-si-a!

Nu strigaţi? Nu-i cereţi lui Lăcătuş să plece? A, nu încă! Dar cînd? Atunci cînd va pierde un punct cu Sportul sau cînd nu va scoate decît un egal în Giuleşti. Am început să scriu la Steaua – Napoli 3-0 şi m-am gîndit de la început cum ar fi dacă italienii vor relansa meciul.

joi, 30 septembrie 2010, 10:11

Nu strigaţi? Nu-i cereţi lui Lăcătuş să plece? A, nu încă! Dar cînd? Atunci cînd va pierde un punct cu Sportul sau cînd nu va scoate decît un egal în Giuleşti. Am început să scriu la Steaua – Napoli 3-0 şi m-am gîndit de la început cum ar fi dacă italienii vor relansa meciul.

Firul răbdării se va subţia, zi după zi. Tot entuziasmul vostru clocotitor, din seara revenirii Fiarei, entuziasm care l-a lipit de microfon pe Costi Mocanu, pentru şeful ProTV un comentariu e un deliciu între două şedinţe de business, acest entuziasm se va întoarce împotriva antrenorului. Dar nu pentru că aşa se întîmplă în fotbal. Nu!

Din alt motiv. Publicul din Ghencea, probabil nu tot, dar o bună parte a lui, mai are foarte puţine în comun cu fabuloasa cultură sportivă de acum 20 de ani, o cultură care a decăzut nu doar pe arena Stelei, ci şi pe celelalte stadioane. In Ghencea, dar si pe Dinamo, la Craiova, in Giulesti sau in Trivale, oamenii priveau jucatorii, ii cintareau si ii judecau dupa un tur, nu dupa un meci. La fel si pe antrenori. Suporterii priveau indelung executiile, le gustau si sufereau alaturi de fotbalisti atunci cind prindeau o zi proasta. Si prindeau si astfel de zile!

Cu nerăbdarea de azi a tribunei, nerăbdare care a măturat la fel de mulţi antrenori ca şi Becali, Emerich Ienei nu prindea în ’86 semifinala cu Anderlecht. Voi poate nu vă amintiţi, dar Costi Mocanu vă poate confirma. Tipul a vazut mii de partide la viata lui. Cînd Steaua a jucat cu Honved, în Ghencea, Detari a avut o bară şi stadionul a îngheţat. Altfel se putea scrie istoria. Apoi, cu finlandezii de la Kuusysi, oamenii lui Ienei au dominat steril şi au terminat la egalitate, în faţa unui stadion plin, frustrat şi demn. Nimeni n-a huiduit.

Da, istoria putea curge altfel şi acum. De la 3-0 s-a ajuns la 3-3. Răsucit şi implorat, prelungit aberant, timpul n-a cruţat rezultatul şi în minutul 7 de prelungiri a fost învins magicul număr 7! Steaua – Napoli 3-3! Acum v-aţi revărsat nemulţumirea, justificat, spre arbitru. Dar, în curînd, se va întoarce spre numărul 7.

Diferenţele între epoci şi între generaţiile din teren sînt mari, e riscant să compari, însă o lege de fier, de sudoare şi de sînge a fotbalului spune că nici o echipă mare nu s-a născut dintr-un public mic. Acum aţi fost formidabili, dar, la 3-4 în loc de 3-3, aţi fi strigat De-mi-si-a?! Nu mie, vouă daţi-vă răspunsul!


Comentarii (270)Adaugă comentariu

Cristi  •  1 octombrie 2010, 18:59

la 3-1 am plecat de acasa . Eram ferm convins ca nu va castiga Steaua

Andrei G.  •  1 octombrie 2010, 19:10

@ milici : Aia sase ani care au adus Romaniei coeficientul UEFA care a facut ca o echipa care altadata n-ar fi trecut de tururile preliminare ale Champions League, sa joace direct in grupe! Da’ dumneata nu cred ca stii ce inseamna Europa fotbalistica – 100 %, echipa al carei „suporter” esti priveste acum, ca si anii trecuti, la televizor, competitiile europene!

gogutu  •  1 octombrie 2010, 19:50

napoli nu e foresta, da’ nici dinamu nu e STEAUA !

Andreas  •  1 octombrie 2010, 20:38

Tolo eszti printre cei mai amri ziaristi din Romania, eu te respect mult si te admir…Imi place ca ai scirs in aricol ” In Ghencea, dar si pe Dinamo, la Craiova, in Giulesti sau in Trivale ” si nu ai scris toata Romania….
La noi in Timisoara nu se injura jucatorii si antrenorii precum in In Ghencea, dar si pe Dinamo, la Craiova, in Giulesti sau in Trivale…la noi orice antrenor primeste timp… de exemplu si Sabau numai dupa Retur a fost huiduit..
Asta sa nu se uite… ca la Timisoara nu e in toata Tara…

milici  •  1 octombrie 2010, 21:46

@Andrei
Esti precoce daca , la varsta pe care o arati in poza , poti sa scrii astfel de aiureli! Era vorba de 6 ani in fazele superioare , asta am contestat.Despre punctele aduse de Steaua am postat de multe ori pentru cei care o contesta dar tu esti mai nou si te bagi singur in seama.
Astept sa ma inveti tu despre Europa fotbalistica , cum pretios te exprimi.
Cum critic Steaua am critcat si echipa mea Poli Timisoara care e tot la fel de slaba ca si celelalte team-uri cu staif din Liga lui Mitica.A fi suporter nu inseamna fanatism si subiectivism.Iti dau dreptate doar in ceea ce priveste Timisoara, e posibil sa priveasca la TV chiar daca a mai miscat ceva in domeniu.
Nu am satisfactii ca atine cand moare capra vecinului.

dinARAD  •  1 octombrie 2010, 23:37

Dle. Tolontan, cu tot respectul, va rog sa nu bagati in aceeasi oala publicul dinamovist sau stelist cu cel din Arad, Craiova, Timisoara sau inegalabilul (o spun cu invidie) public Rapidist. Daca Dinamo sau (mai ales) Steaua ar termina vreo 6-7 ani pe locurile 7-12, va garantez ca nu ar mai avea suporteri nici cit Sportul Studentesc. Ca sa nu mai vorbim ce s-ar intimpla daca ar juca prin „B” mai multi ani asa ca UTA sau Rapid Bucuresti… Doamne fereste… s-ar desfiinta Steaua din lipsa de suporteri. Hai sa nu amestecam lucrurile. Nu toti sunt la fel si nu peste tot este la fel Sunt diferente MAJORE. MA-JO-RE.

Sergiu  •  2 octombrie 2010, 0:14

Daca aseara am scris trei postari dezamagit de maniera nefericita de abordare a meciului de catre Lacatus&co dupa repriza a 2-a si ramàn la parerea ca nu trebuie acuzat arbitrul pt. golul înscris de italieni în minutul 90+7, nu pot sa rabd sa nu le raspund antiromânilor isterizati de antiSteaua: daca rolurile erau invers aveti cumva impresia ca jocul ar fi durat mai mult de 3 min. peste cele 90 regulamentare INDIFERENT de ceea ce s-ar fi întâmplat pe teren? Sunt sigur ca polonezul nu ar fi riscat la Napoli sa prelungeasca FIE SI JUSTIFICAT, nefiresc partida, doar pt. ca oaspetii atacau în valuri si sufocau echipa gazda ca sa egaleze!Asta e un aspect!
Iar detractorii Stelei sa afirme ca acel sfert de ora a fost întâmplator si norocos este deja mojicie!Oricât NU ai cunoste fotbal e de bun simt sa fi vazut ca presiunea creata de Steaua asupra lui Napoli, i-a derutat atât de mult încât acestia AU FOST FORTATI sa comita greseli ca în curtea scolii, de JOCUL ADVERSARULUI si de greseala antrenorului italian de a subestima Steaua si a începe meciul cu prea multe rezerve.
Norocul a fost de partea lui Napoli aseara ! Da, e adevarat ca norocul a tinut cu cei buni, dar noroc se numeste când italienii au marcat cel putin un gol dintr-un carambol care a facut ca mingea sa sara tot la ei (în loc sa fie pierduta în aut sau la adversar asta tine STRICT de noroc!)si alte ocazii nascute mai mult din bâlbâieli ale mingii decât din faze gândite si reusite tehnice de exceptie (finalizarile nu se pun fiindca la pozitia lor s-a ajuns din bafta si nu din faza lucrata la antrenamente).
Asta este ! Sa recunoastem ca Steaua a jucat excelent prima repriza (ireal primele 15 min.), ca italienii si-au revenit din pumni ca adevarata echipa de valoare foarte rapid si la timp ca sa întoarca rezultatul, iar Steaua nu are înca forta necesara ca sa posede mentalitate de învingatori…fiindca asta a lipsit Stelei aseara si Lacatus nu a adus-o desi asta se asteapta de la el!Ca antrenor de talia Stelei din pacate nu este si nici nu va fi vreodata…

Gicu  •  2 octombrie 2010, 1:10

La 3-1 am stiut ca Steaua nu va castiga meciul, chiar am crezut ca NAPOLI va castiga meciul la cate ocazii a avut in ultimele 10 minute fara prelungiri.
Stiti de ce stiam ca Steaua nu va castiga? Pentru ca oricine din Romania fie el suporter al oricarei echipe stie cum SPORTUL in acest caz Fotbalul Romanesc este batjocorit de niste incompetenti

parerescu  •  2 octombrie 2010, 7:43

toasu tolo atunci cand compari publicul din 2 perioade total distincte politic trebuie sa iei in calcul si sa scrii macar un cuvant de acest aspect al abordarii. Altfel pentru mine nu esti credibil. Nu poti pur si simplu compara publicul din 1986 cu cel din 2010. In tehnica exista o teorie a elementului finit care iti da predicti despre comportarea mecanica (si nu numai) a unui material cand acesta este impartit in subdiviziuni extrem de mici supuse la valoarea corespunzatoare a solicitarii. Apoi prin cumul se poate obtine o diagrama a comportarii intregului. Bineinteles ca aceste calcule se fac prin computare, deci digital. Deci inainte de a scrie despre perioade diferite si comportari diferife te rog sa folosesti macar o idee din ce-ti transmit eu. Deci imparte stadionul in 20000 de subdiviviuni, aplica asupra fiecarei subdiviziuni nivelul de solicitare real existent, computeaza si vezi ce-ti da. Dupa aceea mai vorbim. Cu bine!

milici  •  2 octombrie 2010, 9:15

Cel mai haios e ca si lui Dorinel i s-a fluturat anul asta de-mi-sia!
Suporteri din toata , tara eu va dau un singur sfat ,
Huiduiti regimul Base si ne scoateti din rxxxx.

Remusinho  •  2 octombrie 2010, 13:30

Cataline, nu e prea corect din partea ta sa generalizezi… Inainte de a fi scris in articolul tau „Giulesti”, ar fi trebuit sa stii ca pe Giulesti nu s-a mai strigat demisia de pe vremea lui rednic, iar atunci altele au fost motivele, nu jocul echipei sau rezultatele. De 2 ani de zile Rapidul nu termina mai sus de locul 7, insa suporterii vin pe stadion, incep sa cante cu mult inainte de inceputul meciului si termina la cateva ore dupa meci(daca nu ma crezi, cauta pe youtube). Nu poti pune in aceeasi oala Giulestiul, acolo unde fanii coboara din peluza pt a deszapezi gazonul, cu ghencea, acolo unde zapada sau scaunele sunt transformate in proiectile… In rest, probabil ca ai dreptate, nu va trece mult si Lacatus va trai(pt a doua oara) ceea ce a trait Ilie Dumitrescu cu putin timp in urma…

leo  •  2 octombrie 2010, 17:14

Oameni buni, nu stim sa apreciem un fotbalist , nu stim sa sustinem un antrenor , sunt spectatorii care vor totul la foc automat , vrem sa castigam meci de meci si totusi suntem acei care cerem demisia dupa 2 etape , suntem cei care judecam fotbalisti…..dar cine suntem noi ?
cine suntem noi spectatori sa cerem ca totul sa se invarte in jurul nostru , cine sunt ziaristi care pe site-ul ziarului au asa zise sonadaje daca un antrenor sau altul ar trebui demis sau nu !
Trebuie sa ne vedem fiecare”lungul nasului” sa stam fiecare „in banca lui” spectatorul sa vina la meci sa priveasca spectacolul si ziaristul sa consemneze frumosul dintr0 partida in primul rand !

vasglo  •  2 octombrie 2010, 17:25

@milici

Grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europa inseamna, la nivelul nostru, faze superioare ale competitiilor europene. In rest, mi-ar place sa cred ca nu te numeri printre cei care traiesc cu: …”I love you Boro” sau ” Napoli amore mio”…

bogdan dmn  •  2 octombrie 2010, 21:37

domnule tolontan, sper ca o sa intelegeti si urmatoarea paralela:
de ce protesteaza romanii in romania? pt ca de atatia ani, nu primesc decat minciuni si promisiuni neonorate…nu?
de ce protesteaza suporterii? (nu neparat ai stelei… toti!) pt ca de tot atatia ani, primesc acelasi lucru si performanta nu se vede…
asa cum dreptul cetateanului e sa protesteze si sa ceara ceea ce i se cuvine, ala e si dreptul spectatorului… doar plateste bilet nu?
aici interveniti dumneavoastra… ilustrul gazetar ipocrit!
un om asazis detasat de evenimente care studiaza o situatie obiectiv…
prin urmare va rog sa imi permiteti sa va adresez urmatoarea intrebare:
cu burta plina (la propriu sau la fugurat) e usor sa dai lectii de conduita altora care isi striga nemultumirea, oricare ar fi ea?
nu-mi raspundeti mie… raspundeti-va dumneavoastra!

alex  •  2 octombrie 2010, 22:35

@ Admin- fratele meu, inainte de a lua decizia sa nu aprobi un comentariu, uita-te daca individul care a comentat are cumva blog/site. ca poate daca nu e un om rezonabil te trezesti cu un articol gen „Ipocrizia lui Tolontan” in care sa se spuna treburi cu subiect si predicat si sa „dea din casa”. deci e mai bine sa ne lasi sa ne facem damblaua aici (ca oricum nu citeste nimeni 250 de comentarii) decat sa citesti sa zicem luni un articol preluat de inca 3-4 bloggeri despre Tolontan. te inteleg ca nu-ti convine ca am scris ca va hraniti cu mizerii, dar na, ghinion. so, be smart.
@ Tolo – o singura intrebare am: cum califici presa sportiva de azi comparativ cu cea de acum 20 de ani? nu-i nevoie sa raspunzi, intrebarea e retorica :D. repet ce spuneam in comentariul care nu a fost aprobat: mai uita-te in oglinda, esti ipocrit. cu respect

milici  •  2 octombrie 2010, 22:47

@vasglo
Mestere , mai citeste ca de asta n-a murit nimeni pana azi.
Ca n-ai citit nimic din postarile mele , altfel n-ai insinua antitelismul meu sau nu mi-ai pune in carca ‘I love you Borrow’ , mai treaca mearga , dar citeste macar ce scrii tu, ca sa nu continui sa aberezi.Citez din tine , ca din clasici-te adresezi stelistilor astfel:’JUCATI de 6 ANI NEINTRERUPTI in fazele SUPERIOARE ale cupelor europene (grupele Ligii Campionilor, grupele Cupei UEFA/Liga Europa, primaveri europene, semifinala de Cupa UEFA’.
Ca sa-ti traduc eu , din romana in romana , asta inseamna ca in ultimii 6 ani consecutiv Steaua ajucat la nivel superior in cupele europene.
Cam exagerezi , tu ce zici?
Doar daca UEFA a schimbat regulile de punctaj astfel ca o echipa care n-a castigat de nici ea nu mai stie cand , poate ajunge in fazele superioare.
In continuare alti fanatici stelisti preluat viziunea ta acuzandu-ma pe mine ca ma iau de Steaua; prin urmare aveti aceiasi atitudine cu fanaticii rapidisti , avand de ambele parti bucurii cand moare capra vecinului si razand fortat , sa va auda vecinul cand moare capra proprie.
Sa auzim de bine , dar nu prea cred!

Sergiu  •  3 octombrie 2010, 1:44

Înca un motiv ÎNTEMEIAT sa i se fi strigat demisia lui Lacatus:ce ai domnule cu Bicfalvi?Sa nu bagi un jucator în teren doar fiindca îti este antipatic e mult mai mult decât NEPROFESIONIST!
Sa nu uitam ca Lacatus are un dinte si împotriva lui Sekely…eu cred ca asta s-a întors mai mult ca sa-si plateasca politele decât sa ajute Steaua…

scarbamiedetine  •  3 octombrie 2010, 7:46

desi mi-e toata sila sa deschid ceea ce ai mazgalit si sa-ti ofer niscai bani pentru acest click iti fack aceasta concesie… In tot cazul sa nu-ti treaca prin uratu-ti cap ca as citi vreo iota in plus decat cele 2 randuri din asa zisul shapou 🙂 si cum mi-am aruncat ochii cum am redescoperit ca esti un impostor erijat de aceasta data in ziarist: la un meci de fotbal nu se poate pierde un punct, animalule. Se pierd fie 2 fie 3 puncte. Imi pare nespus de rau ca-ti imbunatatesc cultura generala dar nu suport chiar asa de multa prostie si mai ales in fiecare zi din partea unuia ca tine. Ar fi bine sa te iei de laba cu geniala, ioanitoaie sau georgescu si sa-ncercati sa faceti si voi ceva util in viata…

catalin  •  3 octombrie 2010, 11:51

mai, nea Catalin Toloman
oare nu crezi dumneata ca atitudinea suporterilor isi are in mare parte originea si in comentariile extrem de „pertinente” (si pun ironic aici intre paranteze ca sa intelegi 😉 ) ale analistilor de fotbal si ale comentatorilor romani, formatori de opinie care n-au pic de repect pt nimeni in tara asta ? la asa formatori de opinie ma si mir cum de mai exista inca suporteri pro anumite echipe …analizeaza asta si analizeaza-te inainte de a-i analiza pe colegii tai comentatorii, pe tine…sunt sigur c-o sa ai multe lucruri sa-ti reprosezi 😉

cosmin  •  13 octombrie 2010, 3:13

Dar de Becali nu ziceti nimic? E un articol total, total gresit. Publicul din Ghencea nu e impotriva antrenorului. Nici a jucatorilor. CI A *********** ALA DE PATRON, GIGI BECALI!!!! D-aia se huiduie. D-aia se cere demisia. Fiecare om care e acum la Steaua, il sustine in mod direct pe patron.

Am si eu o intrebare domnule Tolontan pe care tot asa as vrea sa v-o raspundeti dumneavoastra, nu mie: Daca Becali ar pleca, si in Ghencea ar veni un patron cu bun-simt, Lacatus ar mai fi fost huiduit la 3-4?? Ar mai fi vreun loc liber pe stadionul Ghencea la vreun meci??

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord