Mailurile dintre oamenii de încredere ai lui Ridzi descriu aranjamentele din MTS » ”CIA în toată regula”

de Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

Dincolo de dispariția banilor sportului, Dosarul 2 Mai arată pentru prima oară cum funcționează clanurile politice și de afaceri în interiorul unui minister al Guvernului României

marți, 17 mai 2011, 4:56

de Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

Dincolo de dispariția banilor sportului, Dosarul 2 Mai arată pentru prima oară cum funcționează clanurile politice și de afaceri în interiorul unui minister al Guvernului României

Povestea procesului Ridzi va fi un drum lung, plicticos și prăfuit la propriu. Pînă pe 7 septembrie, cînd începe procesul, vom încerca să-l parcurgem împreună și să facem interesante pentru voi cele peste 10.000 de file din cele 35 de volume care dorm în arhiva Curții Supreme de Casație și Justiție. Încăperea n-are nimic din felul în care vă puteți imagina o arhivă judiciară. Seamănă cu o sală de lectură în care a intrat un urs, răsturnînd deopotrivă dosare, dulapuri și oameni.

Sînt doar 6 locuri strîmte, chiar în ușă, unde poți citi dosarele, fără să le fotocopiezi. Scrii de mînă, noroc că pe vremea școlii noastre băieții de la Apple nu se strînseseră în garaj ca să schimbe lumea. Cine nu prinde loc are varianta de a scrijeli „acolo, vă rog, pe frigiderul din colțul de după ușă”.

Așa arată justiția care are obligația de a pluti, obiectivă și logică, pe deasupra procurorilor și inculpaților, alegînd varianta corectă dintre cele două versiuni ale realității. După cum titrează acum agențiile de presă: „​The people of the State of New York against Dominique Strauss Kahn”. Adică procurorii versus avocații șefului FMI. Pardon, feriți-vă picioarele! Undeva în buricul Bucureștiului, într-o clădire murdară, trece, asudat și jenat el însuși, bărbatul care aduce volumele cu un cărucior de ridicat cutiile de detergenți în spate la Alimentara.

Mailul de la cabinetul ministrului
Să începem din 6 ianuarie 2009. La ora 10:35, Ileana Cazan, șefa de cabinet a Monicăi Ridzi, proaspăt numită în fruntea MTS, îi scrie un mail unei persoane care va juca un rol crucial în afacere: Ioana Vârstă. Procurorii susțin, în rechizitoriu, că Ridzi o cunoscuse pe Vârstă în perioada 2007-2008, cînd ministrul fusese europarlamentar.

Conform informațiilor Gazetei Sporturilor, Ioana Vârstă, 37 de ani în 2009, fost asociat cu Sorin Ovidiu Vântu într-o firmă de comunicare, era anonimă pentru public, dar bine cotată în mediile politice, drept om de PR, lobby „și orice mai era nevoie de rezolvat, știți genul”, după caracterizarea unui important deputat.

Vârstă, între Diaconescu și Ridzi
În 2009, Ridzi (PD-L) a contactat-o pe Vârstă, care era consilier al unui coleg de guvern, ministrul de externe Cristian Diaconescu (PSD). În același timp, Vârstă era proprietar și director al firmei Red Apple Communication, prin care făcea consultanță politică. Procurorii DNA susțin în rechizitoriu că „În luna martie 2009, înv. Iacob-Ridzi Monica-Maria i-a adus la cunoştinţă învinuitei Vârsta Ioana-Elena, că va aloca o sumă mare de bani din bugetul MTS sub pretextul organizării unor manifestări de amploare la nivel naţional pentru sărbătorirea Zilei Tineretului şi i-a solicitat sprijin în sensul de a identifica persoane de încredere, administratori de firme care să primească de la MTS întreaga sumă alocată sub aparenţa executării unor contracte având ca obiect organizarea evenimentului, din care o parte să o foloseasca aşa cum va decide înv. Iacob-Ridzi Monica-Maria, iar restul să revină firmelor cu titlu de profit”.

Pînă în acest punct al documentării nu am găsit în dosar probe care să arate ce înțeleg procurorii prin faptul că Ridzi ar fi dorit o ca o parte din suma plătită de MTS „să o folosească așa cum va decide Ridzi” după ce banii ajungeau la firme! Dar am descoperit alte lucruri interesante.

MTS se construia în afara lui!
Revenim în dimineața zilei de marți, 6 ianuarie 2009. Ileana Cazan, șefa de cabinet și unul dintre oamenii vitali ai lui Ridzi, îi trimite un mail lui Vârstă, mail care are atașat un fișier cu organigrama MTS. În acel moment, Vârstă nu avea nici o funcție oficială în Ministerul Tineretului și Sportului. Mesajele apar în volumul 22 al dosarului. Cazan folosește un mail personal gmail, iar Vârstă unul cu numele redapple. Procurorii nu spun ce a făcut Vârstă cu organigrama, dar din succesiune rezultă că ei vor să demonstreze cum ministrul își externalizase, practic, o parte din competențe către o firmă privată.

Observație a unui vînzător din grupul Pro
De altfel, într-un alt volum, cel cu numărul 11, o angajată a departamentului de publicitate al trustului MediaPro scrie în declarația sa, după o întîlnire din aprilie 2009 referitoare la evenimentele 2 Mai, la care au participat Ridzi și Vârstă: „Am avut impresia că Red Apple este agenția de publicitate a MTS”. La întîlnire, Ridzi pusese la cale parteneriatul cu MTV și ProTV și se oferise să plătească costurile spectacolului de la Costinești, deși aflase că el fusese deja achitat de sponsorul Nescafe, care s-a și iritat in scris în momentul în care a vazut la TV cum obsesia pentru imagine a lui Ridzi acaparase concertele plătite initial de el si apoi, de MTS! Pe acest subiect vom reveni într-un articol viitor.

„Îți trimit patrimoniul sportului!”
Pe 15 ianuarie, Cazan reia corespondența cu Vârstă, care îi ceruse un centralizator cu patrimoniul MTS! Cazan îi trimite lui Vârstă un răspuns al unui om din minister, care explică de ce mai întîrzie puțin cu „Centralizatorul bazei materiale a ministerului”.

O zi mai tîrziu, pe 16 ianuarie, acest angajat, Nicoleta Costache, șefa serviciului Administrativ Patrimoniu, îi trimite  lui Cazan lista patrimoniului, fără să știe că situația averii imobiliare a MTS era cerută, de fapt, de cineva din afară. Cazan expediază imediat mailul către Vârstă.

Sportul românesc deține o sumedenie de baze sportive, în toate marile orașe, multe dintre ele atacate de interese imobiliare, dar altele încă în posesia sportului. Ele au fost întotdeauna o miză uriașă. Această miză pare că o interesa pe Vârstă. Și, mai exact, anumite baze.

Pe 1 martie 2009, la ora 20:50, Cazan îi scrie lui Vârstă: „Am căutat de zor situația patrimoniului ANS, dar cred că nu mai am răbdare. Îți fac un scurt inventar al bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului la care complexul Lia Manoliu este ordonator secundar de credite”. Și urmează lista unor terenuri, stadioane si bazine!

Cum se privatizează un minister
Toate acestea se întîmplau încă înainte ca Ridzi s-o numească pe Vârstă consilier personal al său și să-i delege, conform mai multor declarații ale angajaților din minister, puteri în organizarea evenimentelor de la 2 Mai. Angajarea lui Varsta pare o formalitate pentru ca mailurile arata ca si cum planul era deja făcut și se dovedește mult mai larg decît ceea ce s-a văzut la 2 Mai.

Practic, din mailuri rezultă că Vârstă a organizat o parte a ministerului pentru Ridzi! Pe 25 ianuarie 2009 ea cere și primește organigrama teritorială și „Lista cu resursele umane”. Vede inclusiv salariile oamenilor. Cap de listă: secretarul de stat Octavian Belu cu 6.691 RON pe lună. Pe 8 februarie discută despre reorganizarea ministerului și, apoi, i se cere să inventeze niște atribuții pentru anumite direcții. Iar acestea sînt doar mailurile pe care au izbutit procurorii să le recupereze din calculatoare!

Și cînd a văzut sigla a zis: „CIA în toată regula”
Fără să aibă vreo poziție oficială în minister, Vârstă se ocupă și de creația site-ului MTS, de contracte cu firme de monitorizare a presei, directorul Mărcuță cerîndu-i într-un mail să-i dea trei firme din care să aleagă cine va cîștiga un contract, altul decît cel de la 2 Mai. Acum doi ani, Gazeta a scris că angajații MTS o numesc pe Vârstă „femeia cu mapa cu firme”. Sursele noastre au fost 100% corecte!

Vârstă controlează pînă la detalii uluitoare. Ea se ocupă de felul în care vor arăta noua siglă a MTS, foile cu antet și acreditările de presă. Cînd, pe 24 ianuarie 2009, îi trimite lui Cazan o formă a noii hîrtii cu antet, șefa de cabinet a lui Ridzi îi răspunde pe mail, sesizînd analogia noii sigle: „Este CIA în toată regula, dar se potrivește modului de lucru pe care ni l-am propus”. Fraza de la pagina 66, volumul 22, rezumă plastic ceea ce au dorit să facă Ridzi și oamenii săi din Ministerul Sportului: un serviciu secret, colorat politic și cu interese economice ferm urmărite.

Fideli și Infideli pentru „Mona”
Ileana Cazan era nu doar șeful de cabinet al lui Ridzi, dar și cea care, potrivit mărturiei din Volumul 34 a lui Paul Diaconu, directorul trimis și el în instanță de către DNA, „teroriza pe toată lumea numindu-ne Infideli Ministrului!”.

Ioana Vârstă reprezenta, conform aceluiași Diaconu, „vocea și voința ministrului, persoana de încredere a ministrului prin care transmitea ordine subordonaților”. Ambele îi spuneau ministrului, familiar, „Mona”.

Și, toate trei, visau la „CIA în toată regula”.


Comentarii (30)Adaugă comentariu

vadim  •  17 mai 2011, 17:27

sper ! ca o sa infunde puscaria…nu inteleg de ce mai este in libertate…ma rog in afara ca e protejata marinarului.

George  •  17 mai 2011, 17:55

Din ce citesc aici pare ca frutul este muuult mai substantial decat credeam noi (lucrau sistematic… pe sistemul: ia baga lista cu baze sportive sa vedem ce furam), actiunea 2 Mai cred ca a fost ceva secundar, la care au fost foarte delasatori si neatenti, prea a fost in vazul lumii.

Ca si cum un hot sparge banci, case, nu pateste nimic dar la un moment dar fura un portofel in autobuz si tot autobuzul ii sare in cap. Pai sa nu te enervezi da dna Ridzi !?

P.S. Multumim domnule Tolontan pentru ancheta, si nu ne lasa sa uitam de acest caz, nu ne lasa sa ajungem ne fie lehamite si sa nu ne mai intereseze ca de… „lasa ba ca toti fura!”

fotbal  •  17 mai 2011, 17:56

daca nici ele n-au stiut ce vor 🙂 ba expunere puternica, ba CIA! din deruta asta au ajuns tatuate pe frunte „undercover” cu litere rosii, de-o schioapa 🙂
buna treaba faceti cu deslusirea dosarului intr-o maniera accesibila noua!!

dvnd  •  17 mai 2011, 20:00

Cat timp mai exista ziaristi ca d-voastra care isi risca linistea si jobul pt. adevar ,noi oamenii simpli mai avem o speranta .Totul e sa nu va opriti aici si sa continuati pana la capat ,poate asa unii politicieni vor intelege ca nu sunt de neoprit in ticalosii.

Grasu  •  17 mai 2011, 20:11

Am si eu o singura intrebare.Totusi banii aia de care se vorbeste unde au ajuns?Gurile rele spun ca la firmele controlate de vantu si voiculescu.Poate cineva sa ma dumireasca?

cititor din Canada  •  17 mai 2011, 20:19

Asa se scrie istoria unei natiuni.
Cataline multumesc pt tot ce faci!

maxu08  •  17 mai 2011, 20:27

eu zic sa va grabiti cu prezentarea dosarului deoarece CSM tocmai a luat in discutie interzicerea accesului presei la dosare pina la obtinerea unei sentinte definitive!!!!
Aici gasiti informatii mai clare despre asta: http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/legea-tacerii-intalnire-de-taina-intre-csm-si-purtatorii-de-cuvant-din-instante-si-parchete-pentru-limitarea-accesului-jurnalistilor-la-dosare

asa ca miscati-va mai cu talent 🙂

Bicu  •  17 mai 2011, 21:07

Ce „CIA” cand in Romania inca sunt activi Securistii? Ce tot va jucati dea leapsa, si pana cand?
Cand o sa va bagati la fapte, asa cum se face oriunde intr’o tara muuult mai civilizata (OCCIDENT). Daca justitia din Romania chiar incepe sa taie intradevar, bagand la puscarii si confiscand averi si conturi facute peste noapte de fostii CC a PCR si Securisti; atunci Romania va devenii in cel putin 2 ani cum este Germania, Franta, Spania, etc… Dar nu se vrea din cauza Rusilor, fosti KGB’ist care conduc Romania din umbra, si luand malaiul de la UE care vine in conturile Romaniei. Asta o stie orice copil de gradinita.
Sunt foarte simpatice teatrele astea de suprafatza ca sa luatii ochii p.r.o*s.tim*ii.
God Bless and Peace!

petres  •  17 mai 2011, 21:09

asta ie o HOATA ca si barbatul ei primarul de la PETROSANI la puscarie cu ei ,ceva mai concret nu este

ION GHEORGHE  •  17 mai 2011, 21:37

au trecut vre-o 15 ani de cind am lua-o pe computer cu mic cu mare…am adoptat tot felul fite si expresi din limba engleza, insa N-AM INVATAT IN TOT ATITIA ANI CA „MAILURILE” DE CARE FACI CITIRE NU SINT „MALURI”, „MAIALURI” S-AU „MAI STIE NAIBA” LA CE TE GINDESTI TOLONTANE…CU MAILUL TAU TE REFERI LA POSTA CONVENTIONALA IAR NOI AICI DISCUTAM DE CEA ELECTRONICA SI DECI CAATARE SE NUMESTE „ELECTRONIC MAIL” DECI PRESCURTAT „EMAIL”…DIN PACATE DACA TOT INPRUMUTAM CEVA DE UNDEVA ATUNCI HAI S-O BAGAM CUM TRE…NICAIERI IN ROMANIA IN MASS MEDIA N-AM VAZUT SA SE FI FOLOSIT CINEVA CORECT DE ACEST TERMEN…

florin gornea  •  17 mai 2011, 22:43

cataline vad k tot cu tema asta te afisezi , e groasa daca acolo chiar s-a intimplat asa , da io” am o =mare- nedumerire , ca de cind te citesc ai mai „luat-o si pe aratura” de mai multe ori si ai uitat domle” sa ne spui cit costau bazinele alea de inot de care te aratai scandalizat ( e drpt ca atunci sind ai scris articolul ” intimplator” se discuta o motiune de cenzura ) asa ca atunci cind te dai justitiar , fa-o frate pin” la capat ! asa ca lumineaza-ne , cit trebuiau sa coste acele bazine de inot ?

gabidutu  •  17 mai 2011, 22:59

nimeni nu va pati nimic! S-au intamplat lucruri mult mai grave in romania post-decembrista si nimeni nu a ajuns la inchisoare pt fapte de coruptie ! Ce naiba, ca e doar Romania! Degeaba au scris ziaristii, degeaba unii procurori si-au facut treaba, pt ca justitia noastra condamna doar babe care fura gaini, gainari care fura telefoane mobile sau care vand droguri ! Dar lashi care vand tara asta bucata cu bucata, hoti care fura din buzunarul amaratei noastre de tzarishoare sau talhari care jefuiesc la drumul mare bugetul national, si=asa saracit… nu o sa vedeti niciodata la inchisoare ! Pt ca ei se acopera unul pe altul, se felicita unul pe celalalt si se prind in hora mana in mana… pt ca inca merge ! Dar pana una alta este vina noastra a tuturor !!!

Mailurile dintre oamenii de încredere ai lui Ridzi descriu aranjamentele din MTS » ”CIA în toată regula” | Arizonarealtor.eu  •  17 mai 2011, 23:07

[…] clanurile politice şi de afaceri în interiorul unui minister al Guvernului României.Mailurile dintre oamenii de încredere ai lui Ridzi descriu aranjamentele din MTS » ”CIA în toat… […]

Dan  •  17 mai 2011, 23:07

Salut. Sa sti ca nu sunt fanul tau, insa vreu sa te rog muuuult de tot sa continui reportajele astea pana la capat, chiar daca va mai trece ceva timp pana se termina…ca sa vedem si noi un fost ministru in puscarie!!!

Bafta si asteptam rezultatele!

@Ion Gheorghe: intoarce-te la curatat toalete sau ce faci tu in mod obisnuit…inteligentule care esti…si lasa lectiile pentru alta data, ca nu cred ca sunt importante pentru subiectul asta.

cneius  •  17 mai 2011, 23:46

Bine ati venit in democratia capitalista, sistemul unde EI pot fura frumos, la vedere, fara nici un fel de consecinte negative; unde procesele LOR pot dura ani in sir iar condamnarile lipsesc cu desavirsire, unde nu se poate demonstra nimic, unde incalcarea legii nu se pedepseste, unde EI au numai drepturi si nici o indatorire…
Solutii? Nu exista.

Mihai  •  17 mai 2011, 23:59

Sa vina odata alegerile ca astia fura tot pana atunci. Nu stiu daca se mai poate salva ceva dar daca nu scapam de PDL este grav rau de tot. Pei PSD si PNL sunt mici copii pe langa astia. Cat fura astia nu s-a furat de la fanarioti pana in ziua de azi. Daca are cineva timp si chef sa vina sa vada si ce invart scripcaru si butuza prin brasov. te doar mintea despre ce sume este vorba.

hexagon  •  18 mai 2011, 1:38

In cel mai rau caz, va face 2 ani de puscarie,,, insa n-o va duce chiar asa de greu. Insa banii care au disparut nu vor mai aparea niciodata. Daca era trasa la raspundere toata „Cosa Nostra” din care facea parte mai exista o urma de speranta..

Liviu  •  18 mai 2011, 5:02

Nu mai suport!
speram ca totusi valoarea ta era deasupra mediei Mediei Romanesti, ma convingi ca povestea asta a devenit o OBSESIE.
Sunt fenomene sportive interesante in tara si lume pentru a merita atentie. Totul pare mai mult o „pasiune” de a o innegri pe Distinsa, care inca eu unul nu sunt convins de argumentele voastre.
Dar ca sa faci un progres rapid in cele scrise,
iti recomand sa nu folosesti termenul de ‘mail’ in locul celui de email.
Sunt extrem de distincte definitiile.

Pacat ca nu citesti aceste commenturi!

vikingul  •  18 mai 2011, 6:37

Oameni buni ne luptam cu morile de vant.Ei conduc ei aresteaza detin puterea politica si judiciara.Vantul e doar sare in supa.P.D.L e mizeria
de dupa revolutie pacat,au murit oameni buni pentru nimic.

vasco  •  18 mai 2011, 7:36

Cind acum citiva ani i-am spus unui ptieten ca”astia”au program pe calculator pentru eficientizarea jafului a zis ca sunt nebun.Incet incet iese la iveala marea mizerie.Doar ca traim vremuri care le permit sa faca ce vor.Si ei stiu bine asta.

emil  •  18 mai 2011, 9:20

Pe mine altceva ma ingrijoreaza : lejeritatea cu care voturile se duc spre oameni lipsiti de moralitate, de scrupule…,etc.. Si-i vom vota in continuare… 🙁 De ce ? Cum e posibil ?

victor L  •  18 mai 2011, 9:40

Felicitari, dle Tolontan. Dar nu pentru insistenta cu care o urmariti pe fosta ministra, ci pentru ca ati eradicat racilele din fotbal. Si acum, neobosit, continuati Cruciada peste tot.

Cătălin Tolontan  •  18 mai 2011, 10:01

liviu: ai dreptate, voi incerca sa ma corectez si sa scriu, de acum, email si nu mail

mihai  •  18 mai 2011, 10:06

Sincer nu stiu de ce va mai agitati.Verdictul va fi clar :”neinceperea urmaririi penale” asa ca….

oly  •  18 mai 2011, 10:20

Eu cred ca formula folosita de Ritzi se regaseste in toate structurile statului, si nu numai in cele care dispun de bani, ci si in cele doar cu influenta de putere. Cum va puteti altfel explica:
– dorinta acerba de a accede in aceste structuri, cat mai la varf;
– mai toti care au gustat din fructul puterii s-au realizat material si, slava Domnului, in fiecare zi mass media ne prezinta zeci si sute de cazuri, atat la nivel national, cat si la nivel local;
– absolut toti care au ajuns in structurile de putere devin automat oameni de succes, iti dau lectii incepand de a doua zi (vezi cazul Botis, dupa cateva „nu”-uri, devenise de o obraznicie fara margini).
Problema e ca aceasta Ridzi a crezut ca daca face acest lucru (si) pentru RBA s-a lasat descoperita, a luat-o valul si nu a mai tinut cont de regulile de baza: discretie totala si multumeste pe toata lumea. Cineva nemultumit a inceput sa vorbeasca, in nici un caz cineva din spirit „patriotic”.
E posibil ca procesul sa dureze pana la calendele grecesti si sa pice in derizoriu, sa se prescrie faptele, ce credeti ca suntem in USA (vezi cazul Stauss Khan). S-auzim numai de bine.

plictisitu’  •  18 mai 2011, 10:58

Buna ziua Catalin,
Am urmarit toata tarasenia asta urat mirositoare; sunt insa lucruri pe care le inteleg, altele nu:
1. Madam Ridzi (asa cum ai zis si tu si DNA-ul)a pus la cale tot furtul. Dar unde trebuiau sa se duca banii? La ea, la Eba, la altii? pentru ca sunt ferm convins ca inregistrarile telefonice nu au inceput unde zic ei. Logic: eu vreau sa fac o smecherie, vorbesc cu unul, cu altul mai intai sa ne intelegem cat, cum, unde etc….Deci procurorii si serviciile trebuie sa scoata tot la lumina.
2. Functionarii au gresit, asta e clar. Dar pe ce criterii au fost invinuiti? Pentru ca invinuirea…”abuz contra intereselor…in forma calificata, in vederea obtinerii de foloase PENTRU ALTUL…”??? e cam absurda. Cum adica sa fur pentru altul….ce sunt idiot?….de ce nu au fost acuzati ca au furat pentru ei. Si atunci , daca IT-stul a fost scos de sub urmarire ca cica „..a fost obligat moral..”.(auzi !)sa vina la 8 seara la servici si sa STEARGA EMAILURI si sa instaleze programe de sters definitv, cand ERA OBLIGAT DE LEGE SA REFUZE ORDINE ILEGALE, de ce sunt ceilalti invinuiti ca au incercat sa fure pentru altul ? (de fapt cine e ALTU’?)…daca a fost pentru altul, inseamna ca si ei au fost „obligati moral”, ca doar nu sunt oligofreni sa fure din placere pentru altul…. Sau Popa care a fost secretara si a intocmit hartiile e invinuita (cand fura pentru altu’) desi toata comisia care a semnat e scoasa de sub urmarire penala ca cica nu au fost informati despre ce semneaza, cand ei sunt OBLIGATI DE LEGE SA O FACA…. ei trebuiau sa fie invinuitii
Nu am studii juridice. In plus dezaprob total pe toti cei care pentru ei sau aiurea fac magarii, nu concep sa nu fii serios, indiferent ca esti public sau privat (ca si in relatiile privat-privat se dau niste spagi…) dar mi se para actiunea procurorilor DNA lipsita de profesionalism. Nici astia nu sunt pregatiti, sunt tot pilosi e clar!. Te rog, draga Catalin, daca studiind acele dosare gasesti raspuns la nelamuririle mele, sa le postezi.
Multumesc si FIR INTINS!

Cătălin Tolontan  •  18 mai 2011, 11:50

mihai: ”neinceperea urmaririi penale” nu se mai poate da pentru ca tocmai au fost trimisi in judecata

plictisitu’: vom sapa in continuare si vom incerca sa raspundem la aceste intrebari. Nici noi n-am inteles de ce se spune in rechizitoriu ca Ridzi a cerut ca o suma de bani sa ramina la dispozitia sa dupa ce ajunge la firme. N-am gasit indiciile pentru aceasta afirmatie a procurorilor

luminita  •  18 mai 2011, 15:37

buna ziua domnule Tolontan,sunt administratorul S.C VILA REGAL S.R.L din Costinesti,pot proba acest lucru cand doriti, numai sa-mi cereti.Societatea mea a incheiat un contract de servicii cazare si servire a mancarii in vara anului 2009,mai exact 16.06.2009,in valoare de 854.508 lei.Intrebarea mea este urmatoarea:aveti idee unde pot fi acesti banii,ptr ca in conturile S.C. VILA REGAL S.R.L nu se regasesc??!!am cerut o copie a acestui contract, incheiat intre S.C VILA REGAL S.R.L si MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI de 15 luni.Nu m-i sa transmis nimic pana in ziua de azi.Mentionez ca eu nu am semnat NICIODATA acest contract in calitate de administrator,cum cred ca era cazul.

Cătălin Tolontan  •  18 mai 2011, 17:00

luminita: cunoastem cazul dvs, am si scris despre el, curtea de conturi i-a imputat doamnei placinta contractele

luminita  •  27 mai 2011, 13:41

Buna ziua domnule Tolontan,problemma este urmatoarea;AM FOST FALIMENTATA DE STAT domnule Tolontan,nu a intrat nici un ban in conturile SC VILA REGAL SRL ,societatea mea avea datorii la banci de 1,5 mil lei la momentul respectiv……domnule Tolontan societatea mea sa prezentat la acea zisa licitatie fara mine, in calitatea de administrator care si in acest moment o am ,cum este posibil ca un MINISTER ROMAN DIN ROMANIA,PRIN ANST,REPREZENTATA DE O MARE CAMPIOANA DOAMNA DOINA MELINTE,O CAMPIOANA DOMNULE TOLONTAN!!!!Cum este posibil sa nu te interesezi cine este administrator,cum este posibil sa nu ceri un CERTIFICAT CONSTATATOR,cum este posibil???!!!unde sunt dreptatea,justitia,mandria,profesionalismul ,bunul simt al celor care traiesc intr-o ROMANIE DREAPTA???!!!Ce cauta domnule Tolontan MAREA CAMPIOANA DOINA MELINTE INTR-O ASEMENEA FUNCTIE,la cine trebuie sa urlu,cine trebuie sa ma auda,cui sa ma adresez in tara asta DREAPTA???Poate puteti intreba d-voastra pentru mine UNDE SUNT CEI 854.508 LEI?Va multumesc.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord