Comitetul Olimpic: „Am ajuns sa-i dam bani europeni lui Don King!”

UPDATE: Dezbaterea continua pe romaniacurata.ro

miercuri, 29 iunie 2011, 2:52

UPDATE: Dezbaterea continua pe romaniacurata.ro

Forfotă în sportul românesc. Octavian Morariu, seful COSR, a decis să ceara statului „pentru cei 100 de sportivi care vor participa la Olimpiada de la Londra aceeasi suma de 5 milioane de euro”, cu care companiile de stat si ministerul Dezvoltarii, acesta cu bani europeni, sprijina gala de box profesionist Bute – Mendy

Două case mai încolo, un steag mic și prăfuit al României e agățat de un geam. O coincidență.
Discuția are loc pe una dintre străzile care dau dinspre fostul „1 Mai” spre Grivița, în sediul unei firme deținute de Octavian Morariu. Dacă te uiți la președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), discuția are loc la Londra. Bărbatul nu e îmbrăcat bine, e îmbrăcat ex-ce-pți-o-nal! Bronzat, cu sacou casual și cu un ceas care parcă absoarbe lumina, Morariu e o apariție. Nu-și maschează bunăstarea și siguranța personală și nici îngrijorarea profesională. Susține că ele pot coexista și nu dă doi bani pe populismul de a mima sărăcia atunci cînd cere sec bani pentru sportivi.

– A mai rămas un an pînă la Olimpiadă. Aveți probleme cu finanțarea?
– 17 federații au trimis la COSR deficitul pe care-l au pentru pregătire. Vorbesc despre 17 federații olimpice. Suma totală ajunge la 16 milioane de lei, aproximativ 4 milioane de euro. Fără acești bani, sportivii nu se pot antrena pentru Londra, antrenorii și medicii nu pot să-și facă treaba. Pe scurt, avem nevoie de ei!

– Ce ați făcut?
– Un memoriu la președintele României. (E relaxat de parcă i-a trimis unchiului o scrisoare. Îl privesc și-mi reamintesc cuvintele pe care le-a spus cîndva Alexandru Şiperco, ultimul român membru CIO, „noi nu reprezentăm România în CIO, ci olimpismul în România”. După ce Nadia și Țiriac au fost respinși, Morariu pare cel mai bine plasat ca să intre în rîndul Nemuritorilor)

– Ce treabă are președintele cu finanțarea loturilor olimpice?
– Presedintele Basescu e șeful statului și acesta va fi lotul țării. Înțeleg că a cerut celor competenți să rezolve. Mai exact, ministerului condus de Daniel Funeriu, care are sportul în subordine.

5 milioane de euro susține COSR că are nevoie, 4 pentru pregătire și 1 pentru deplasare, echipament și cheltuieli de reprezentare

– Banii reprezintă suplimentări față de ceea ce au primit deja federațiile prin buget?
– Da. Sînt pentru 6 luni din 2011 și pentru 6 luni din 2012.
– Și sperați că-i veți primi?
– În primul rînd că nu merg la noi, ci la federații! În al doilea rînd, văd că gala lui Lucian Bute va costa undeva în jur de 5 milioane de euro. Cam două milioane vor fi bani europeni plus alți bani de la companii de stat. Sînt extrem de bucuros pentru Bute, dar cer aceeași sumă pentru cei 100 de sportivi care ne vor reprezenta la Olimpiadă. Bute e un mare campion, în lotul olimpic vor fi, de asemenea, mari campioni. Vreau echilibru!
(Nu e nervos, ci extrem de hotărît, o hotărîre neobișnuită care refuză orice aparență. Omul vrea banii. Punct)
– Dar COSR cît cheltuiește pe an?
– Operațional, cam 1,5 milioane de euro de la buget, un milion din accize și încă 1 milion de la CIO și sponsori.
– Și nu aveți bani de aici pentru Londra?
– I-am dat federațiilor și sportivilor. Am cheltuit cu pregatirile care, stiti foarte bine, la o Olimpiada dureaza4 ani. Londra e peste această sumă.

„Nu fac nici o comparație între expunerea mediatică a galei lui Bute și expunerea Olimpiadei. Doar cer aceeași sumă!”

(Întinde mîna după mouse. Caută ceva, nu găsește)
– În fine, uitați cum stă treaba. Două lucruri m-au împins să vorbesc astăzi. Am citi pe net (verific mai tîrziu în redacție, e vorba de site-ul Adevărului) declarația Cameliei Potec că n-are bani de masor. Se antrenează cu lotul Italiei. Ei fac masaj, ea, nu. E vorba de cîteva mii de euro pînă la Olimpiadă pentru Camelia, o campioană olimpică! Dacă avem 5 milioane pentru o singură gală de box, una singură!, nu avem aceeași sumă pentru trei săptămîni de Olimpiadă?!
– Și al doilea lucru?
– M-a sunat azi dimineață un șef de federație importantă, nu spun care ca să nu-i expun pe oameni. Mi-a zis că nu mai înțelege nimic. Organizatorii galei de box i-au oferit 200.000 de euro lui Don King numai ca să fie prezent. Păi, 200.000 de euro este aproximativ deficitul federației de gimnastică pentru Olimpiada de la Londra! Și încă ceva, știți cu cît e premiată o medalie de aur la Londra 2012?
– Au fost premiate la nivel european mereu. Probabil în jur de 70.000 de euro.
– Da, 35.000 inițial și se poate dubla la 70.000 de euro. Comparați! De aceea am decis să vorbesc. Știu cum gîndesc sportivii și am aflat ce murmură ei acum în vestiare. Vă mai dau o cifră. Federația de handbal are nevoie pentru Londra de 250.000 de euro. Pentru o echipă întreagă!

Cine e Don King?
Impresar celebru si figura controversata a boxului profesionist, Don King  fost condamnat pentru crima, anchetat pentru frauda fiscala si a organizat o sumedenie de gale profesioniste de mare anvergura. Conform declaratiilor organizatorilor de la Bucuresti, practic o firma a lui Rudel Obreja, ei i-au oferit 200.000 de euro ca sa vina ca spectator la gala Bute – Mendy de pe 8 iulie.

70.000 de euro va lua un român medaliat cu aur la Londra, 2 milioane de euro este estimată bursa lui Lucian Bute pentru meciul cu Mendy

– Finalul?
– Vreau să se înțeleagă corect! Vreau să nu explodeze rumoarea din lumea sportului, care contemplă uimită asemenea bugete de milioane. Îl prețuiesc pe Bute, cred însă că lotul României merită același sprijin de la statul român.

Se ridică. Abia atunci văd scaun maro și larg, scaun de masaj plasat lîngă cel ergonomic de birou. Jos îl așteaptă un jeep în care poți să joci tenis de masă. La dublu. Mai țineți minte cînd Ion Rațiu apărea în Parlament cu papion și strada striga, indignată, „Boșorogii fără dinți vrea s-ajungă președinți!”?
Greu de spus dacă strada s-a schimbat, dar tinerii cu dinți albi ca gheața au ajuns președinți. În sport.

Boxul, sub steag olimpic, nu sub steagul României
Boxerii români care se vor califica la Jocurile Olimpice nu vor avea dreptul să reprezinte Federația și nici România, pentru că Federația Română de Box a fost dezafiliată de către federația internațională din cauza unui scandal cu Rudel Obreja. Dacă pugilistii romani vor cîștiga o medalie, va fi înălțat steagul COSR, alb și cu cercurile olimpice. În general, aceste situații se întîlnesc în cazul țărilor sau teritoriilor cu statut internațional delicat, precum Tibet, ai căror sportivi participă la Jocuri sub steag olimpic.


Comentarii (47)Adaugă comentariu

ricco  •  29 iunie 2011, 3:08

Nu inteleg cum e posibil sa ne dam in clocot pentru a-l aduce la Bucuresti pe acest CRIMINAL DERBEDEU Don King-Kong… Niste idioti…

mircea  •  29 iunie 2011, 9:44

@C.T.
Dureros ce sa-i faci, dar moartea sportului romanesc e sinonima cu coma in care se afla cele 2 mari si hulite, de catre unii postaci, cluburi din Romania:Steaua si Dinamo.
Cat despre treaba cu Don King, acesta nu e decat un vis tamp de-a lui Obreja.Da cine stie poate influenta pe care o are acest personaj va reusi sa intermedieze, pentru Bute, un meci de „unificare” a centurilor la categoria romanului.E un vis la care viseaza nu numai Bute ci si noi romanii.

mdg  •  29 iunie 2011, 9:45

Octavian are dreptate! ce cauta pirnaiasul ala la Bucuresti. si mai ia si bani pentru prezenta! si rudel ? prietenii stiu.DNA-ul unde este?

Tostao  •  29 iunie 2011, 10:04

Dl Tolontan,problema nu este ca ii dam 200000E unui individ de aiurea,pt nustiuce motiv,ci ca este posibil asa ceva fara ca cineva sa dea socoteala!!…probabil gasim tot felul de jmecherii,de portite.Este singurul lucru la care ne pricepem cuadevarat!…Cine ii permite acestui individ Rudel Obreja,sa se cocoate in fruntea federatiei de atata vreme,cu asa ”performante” dezafilierea FRB?…Toata stima pentru sportivul L.Bute,sunt mandru de el,dar,nu suntem capabili sa-i organizam asemenea gale costisitoare,pur si simplu nu avem bani!…asta cred eu.Sumele uriase alocate acestui eveniment,trebuiau cheltuite pt cu totul alte proiecte din sport>Sa plateasca firma acestui individ dubios Obreja,tot ce vrea,daca tot se ocupa de asemenea proiecte.

SMF  •  29 iunie 2011, 10:04

Dupa ce l-ati inlaturat pe Doroftei, vine borfasul asta de Don King…bravo domnule Obreja, stiti sa dati bine lovituri boxului, dar si sportului romanesc…

salaaurel  •  29 iunie 2011, 10:09

Cred ca se comite una din cele mai mari greseli din sport.Cum puteti pune campionii olimpici dupa Bute?…si ce rezonanta are o medalie olimpica fata de una a lui Bute.Este una sa spui Bute si alta este sa spui:Nadia,Patzaichin sau Lipa. NU va bateti joc de ei dlor.

mircea  •  29 iunie 2011, 10:11

@Tostao&SMF
Poate cei 200.000 sunt comisionul pentru aranjarea viitorului meci al lui Bute?!
Cel pentru unificarea centurilor.

shinobi  •  29 iunie 2011, 10:14

Ma rezum la acest extras din modul de gandire si exprimare al actualului sef al COSR:
„Dacă avem 5 milioane pentru o singură gală de box, una singură!, nu avem aceeași sumă pentru trei săptămîni de Olimpiadă?!”

Adica mai pe inteles, daca A, deci B, o jumatate a rotii o invarte pe cealalta.

Sa ne mai amintim ca dl. Morariu a fost impus de dl. Tiriac (alt monument de corectitudine si inteligenta) in persoana pe functia prezenta?

Dvs. va asteptati la altceva, d-le Tolontan? Oricum, felicitari pentru publicistica in nume propriu, inclusiv articolul de fata.

unul  •  29 iunie 2011, 10:14

…aveti perfecta dreptate dn. presedinte, sant ffff multe lucruri murdare in boxul romanesc, propun un control, si veti vedea adevarata fata a marelui conducator obreja.
iar dlui tolontan, sa faca o investigatie, la fel cum a facut cu ritzi.

Hmm  •  29 iunie 2011, 10:21

Oare DNA unde e sa se auto-sesizeze, sau mai bine zis cat isi va trage Udrea si cu Obreja din suma asta care i-o da unui bosorog care a facut numai rau boxului mondial si a furat la titluri mondiale cat pentru 3 generatii

Alex  •  29 iunie 2011, 10:23

Senzational articol. Morariu are dreptate … dam 5 milioane pentru o gala unde se bate un roman cu un francez de mana a 4-a. Am ajuns sa platim milioane pentru balturile din BOX. Daca era un meci important cu Ward , Kessler sau Forch intelegeam dar asa pentru ce sa platim milioane de euro? sa vedem un aranjament , o comedie proasta jucata de 2 actori de mana a 2-a?Cand Doroftei a spus ca adversarii lui Bute sunt de mana a 3-a au sarit toti „cunoscatorii”.
Chiar nu stiu daca isi are rost comparatia uni meci de box (aranjat) cu COSR . Medalia olimpica este cea mai importanta medalie din sport. Cand canta imnul la olimpiada esti sigur ca este auzit de peste 800-900 milioane de oameni (minim) {jocurile olimpice din China au fost urmarite de peste 4,5 miliarde de oameni)
Ce sport / actiune reprezinta mai bine romania ca COSR (prin federatile sale)
de ce Alina Dumitru nu lupta pe o bursa de 2 milioane? are Bute un palmares mai bun? Alina Dumitru: campioana olimpica la Beijing, 7 medalii de aur la campionatele europene + 2 de bronz si 3 medalii de bronz la campionatele mondiale
Sper sa se rezolve aceasta problema cum sper ca Bute sa boxeze cu un adversar de calibru (nu meciuri aranjate pentru bursa) si sa demonstreze ca este un campion adevarat nu unul facut in (spatele ringului).
Ne-am saturat de campioni de hartie care vin in fata noastra si ne prezinta „performantele” lor care de fapt sunt facute din pix.

minu  •  29 iunie 2011, 10:26

Faptul ca domnul Morariu nu se ascunde ca e instarit e un lucru bun, asta arata ca e capabil sa admninistreze.

Cristian Gidinceanu  •  29 iunie 2011, 10:33

Are dreptate. Daca pentru meciul lui Bute se pot scoate atatia bani, de ce nu se pot scoate aceeasi bani pentru echipa nationala, olimpica? Dupa olimpiada presa si restul lumii vor cere rezultatele…cine mai intreaba daca au avut cu ce sa se pregateasca, daca s-au pregatit, etc.

Mamablu  •  29 iunie 2011, 10:43

Corectură, dle Tolo: Strada striga ”Boşorogii fără dinţi, VOR s-ajungă preşedinţi.” Om fi fost noi ”criptocomunişti”, dar limba română o ştiam cel puţin la fel de bine ca ziariştii sportivi. Deh, învăţământul ceauşist…

oly  •  29 iunie 2011, 10:43

Catalin, n-am inteles daca ai fost ironic sau nu cu presedintele COR. Ca cere bani pentru sport si sportivi e OK, pana la urma urmei, intr-o tara in care 1 km de autostrada costa cat costa (douazecisi de milioane… am zis bine ?), 5 milioane cat cere OM e un mizilic. Poate ca nu este tocmai nimerita referirea la meciul lui Bute, cred ca aici asa sunt standardele pentru un meci pentru titlu mondial la box. Sa intelegem ca meciul lui Bute este „prilejul si nu cauza” solicitarilor COR.

nedumerit  •  29 iunie 2011, 10:44

care ,iei,ma ,spaga de la urit?

unul  •  29 iunie 2011, 10:50

alex, felicitari la articolul de mai sus! dle tolontan, obreja spune ca frbox este printre cele mai bogate federati din rom., arbitrii presteaza de ani de zile munca de voluntariat, pt ca nu sant bani la federatie, iar transportul este platit dupa 2luni de la competitie. rusine boxului, iar in leg cu gala lui bute, sigur va castiga.
p.s. pe site-ul federatiei, comentarile au fost suspendate din cauza reprosurilor adresate conduceri. rusine frbox

Mazilitii din Box  •  29 iunie 2011, 11:33

Tot respectul pentru ce a facut si face Lucian , dar uitam un amanunt foarte important , acesta e un sport profesionist (O AFACERE PRIVATA) si in toata lumea se finanteaza asemenea evenimente din bani privati, televiziuni , sponsori , reclame, bilete vandute , pariuri etc.Toata aciasta reteta sigur se aplica si in acest meci in Romania.Este revoltator ca statul Roman ,baga in buzunarele unor smecheri 5 mil de euro pentru aceasta demonstratie ( ca lupta e mult spus) ceia ce reprezinta bugetul FRBox pentru 12,5 ANI,As vrea sa va inchipuiti ce se putea face cu acesti bani pentru o federatie daca ar fi facut un plan bine articulat , cred ca am avea un portofoliu bogat de judoca. luptatori, atleti sau boxeri care sa fie de talia lui Bute si nu numai asa au luat desteptii banii, noi ramanem sa mai facem un alt Bute pe banii statului sau ai nostri personali , pe cate sa-l vanda Obreja cum la vandut pe Bute, Rasko, Ion Ionut, si altii ca Ciocan . lasand FRB fara rezultate, Dupa el nici potopul nu va mai avea ce gasi

serban  •  29 iunie 2011, 11:55

Domnule Tolontan, asta se intampla atunci cand, in situatia de a decide viitorul unor sportivi, sunt niste persoane care in viata lor nu au calcat pe un teren de fotbal, intr-o sala de handbal, pe un stadion de atletism, intr-o sala de lupte, etc
Tot respectul pentru Lucian Bute si performantele sale. Face insa parte din niste organizatii de tip privat, in urma meciurilor castiga destui bani, firmele care organizeaza astfel de evenimente castiga foarte multi bani, pentru a mai fi sustinute si de catre statul roman.
Cand citesc astfel de articole imi revine in minte, un interviu la un post tv cu 6-7 ani in urma, in care dl Tiriac spunea, tragand un semnal de alarma, ca la strategia pe termen lung pe care statul roman o are fata de sport (incepand de la orele din programa scolara, politica fata de CSS-uri, fata de centrele nationale de pregatire, fata de sportivii de mare performanta, de antrenorii acestora, de cadrele medicale implicate in fenomen, etc)in 20 de ani vom ajunge o natie de handicapati. Priviti la tinerii de azi, la rezultatele pe care le avem in plan sportiv, la programele scolare, la situatia din liceele de specialitate si din CSS-uri, etc si constatati daca nu cumva am ajuns acolo mult mai devreme.

fanulumocanu  •  29 iunie 2011, 12:42

era nasol daca nu se organiza gala in romania. se bloca sportul romanesc, don morariu nu avea cu ce sa compare si nu stia cum sa ceara bani si ce motive sa invoce. eu cred ca lui morariu ar trebui sa i se dea posibilitatea sa aloce mai mult timp afacerilor personale. nu mi-as dori ca binele personal sa-i fie afectat de timpul pe care-l pierde scriind scrisori si cerand bani. cum bine ai punctat, treaba lui era sa rezolve problemele cu lotul olimpic de box .

Mos Ene  •  29 iunie 2011, 13:23

Mai oameni buni de ce nu va cunoasteti voi lungul nasului? Indiferent de cine e si cit de controversat ar fi, prezenta lui Don King ar atrage atentia lumii intregi asupra galei din Bucuresti. Nu se stie cind va mai avea loc un asemenea eveniment sportiv in Romania, pt. ca daca n-ar fi fost acest copil mare, Bute, cu patriotismul lui infantil, ar fi boxat in Canada si 1% dintre romani ar fi putut vedea lupta pt ca televiziunile n-ar fi avut 50.000$. Fiti realisti si acceptati ca traiti in fundul lumii si incercati sa schimbati situatia dar nu cu declaratii sforaitoare demne de Catavencu!!

cristi  •  29 iunie 2011, 13:57

asta e lumea boxului profesionist ! trebuiesc platiti si oameni care nu merita,dar fara ei este foarte greu de razbit ! don king are o mare trecere in lumea nevazuta a boxului.

vlad  •  29 iunie 2011, 14:33

Ce nu intelegeti la faptul ca se dau in clocot sa il aduca pe infractorul de Don King?

Pentur a-i adminara barba? Sa faca impreuna lucrul la care se pricepe el cel mai bine.

marian  •  29 iunie 2011, 14:35

I-a scris lui base sa dea banii!? Halal conceptie pt un sef de Comitet Olimpic. Nu ma mira nici situatia de la box. COSR nu ar fi trebuit sa tolereze asa ceva. Daca va aduceti aminte de cazul Mutu 2, Comitetul Olimpic Italian s-a implicat desi parea ca e numai treaba fotbalului. Daca la altii un comitet olimpic supervizeaza tot sportul, la noi e numai o chestie de staif pt baieti „subtiri”, gen Morariu sau Moraru, cum il cunosc de la meciurile Grivitei. E slab tipu. In plus, rugby-ul nu e nici sport olimpic, deci omu’ nostru nu a cunoscut fenomenul. Din pacate Iolanda Balas a fost inlaturata.

sony  •  29 iunie 2011, 14:53

Raspunsul e simplu: toata lumea se uita la stat. Sunt uimit incotro se duc banii din impozite, in general nu spre investitii ci spre consum. E din ce in ce mai valabil la noi si pretutindenea. Statul baga bani in ce vrei si in ce nu vrei. Statul si autoritatile publice locale. Subventioneaza fel de fel de bazaconii si incurajeaza nemunca.
Hai sa ne intrebam si altfel: oare un sportiv ca Bute nu putea sa atraga acesti bani din sectorul privat. Raspunsul este unul singur: ba da, chiar si mai mult dar e mai usor asa. Si cel ce se ocupa de acest eveniment in loc sa alerge la nu stiu cati potentiali sponzori, sa popularizeze, sa ofere facilitati, a mers la o singura persoana dornica de popularitate pe banii statului ( ai nostrii) si in timp record si foarte usor a obtinut o suma mare.
Greseala Domnului Morariu ( si cred ca si a dumneavoastra, domnule Tolontan – ma refer la faptul ca ii dati dreptate) este ca in loc sa nu faca la fel, spune ca daca ceilalti au facut asa de ce nu ar face si ei la fel. Si poate ca va reusi. Numai ca bugetul nu e din cauciuc sa tragem de el cat vrem ( nu discut cum e cheltuit, ci de cum e privit ca un rezervor infinit din care toti asteapta cate ceva)si atunci poate se va taia de la Educatie, Sanatate, Armata sau de la mai stiu eu ce. Adica de acolo de unde nu prea ai de unde sa obtii sponzorizari. A zis Domnul Morariu ca obtine 1,5 milioane extrabugetar ( CIO si sponzori), de ce nu se gandeste cum sa mareasca aceasta suma? Sa zicem ca toata suma ar veni din sponzorizari, ar veni cam 15.000 de sportiv, ceea ce nu mi se pare mult in conditiile existentei unor facilitati pentru sponzori. Dar pentru asta trebuie sa-ti pui mintea la contributie, sa faci o politica in domeniu, sa descentarlizezi bugete, sa responsabilizezi pe cei din subordine, sa faci o echipa cu ei, sa alergi, sa te zbati, sa pleci din birou, sa convingi multi oameni ca ai un plan, ca ai o gandire. . Altfel alegi calea usoara, mai cu un planset, mai cu o rugaminte, mai cu un santaj sau cu un pic de noroc ajungi la un gestionar al banului public ce e dispus sa rupa ceva si pentru tine. Tot vorbim de performanta dar o reducem la cea sportiva. Poate ca ar fi timpul sa discutam si de cea manageriala. Sportul romanesc, ca si alte domenii, este in criza pentru ca a acceptat tarziu ca s-a schimbat sistemul si merge in continuare pe oameni si solutii vechi adaptate vechiului regim. Avem nevoie de oameni noi care, printre altele, sa mareasca bugetele nu sa se planga ca sunt mici si sa se chinuie sa se incadreze in ele si sa astepte totul de la Statul Atotputernic. Parerea mea…

Alex  •  29 iunie 2011, 15:22

@Mos Ene
Don King atrage atentia lumii intregi asupra galei? ce ne intereseaza pe noi asta? Cum am spus mai sus participarea la olimpiada si castigarea unei medalii de aur face cat 10000000x de Don King. (si costa tot de 10000000x mai putin)
Bute e patriot? ce patriot e Bute? Daca era patriot renunta la o parte din Bursa de 2,5 milioane si ii ajuta pe organizatori sa nu vina toti bani din parte statului(daca tot spune ca asta a fost visul lui). Ce expunere ne face nou acest actor de mana a 2-a? care vine si se bate pe blat cu un francez? Daca e asa patriot de ce nu a asteptat sa se termine super-six si sa vina in romania sa se bata cu Ward sau Froch? ah stai nu rezista 8 runde cu ei … asa ca accepta sa o faca in america macar pierde pe o bursa de 5 milioane. (de parca ar fi singurul boxeur campion reprezentat de INTERBOX care atunci cand a fost scos din Canada a fost facut KO)
El sa ramana acolo in Canada (numai acolo poate castiga) si sa faca meciuri aranjate nu aici pe banii nostri. Am ajuns sa dam bani la un jegos de 80 ani sa vina in Romania.
Treziti-va odata , uitati-va cine face parte din organizare!! Obreja? cautati cine este Obreja in boxul mondial si de ce a fost suspendat si ce „afaceri” face. De ce il doreste pe King , Lennox si Holyfield? ii trebuie un motiv sa scoata banii din tara ….
Poate in viitor Bute va spune de meciurile facute pentru Bursa cu adversari platiti cum au recunosct si alti mari sportiv ca s-au dopat sau alte actiuni mai putin legale.
Pacat ca in acest joc au intrat si fosti mai sportivi gen Hagi care il vad ca spune unui actor „TU ESTI REGELE ACUM sau NE VEDEM LA UNIVERSITATE” cand altii erau plin de sange pentru Romania ei se ascundeau dupa pietre (Comaneci si Hagi)
O sa il vedeti voi pe adevaratul Bute anul viitor …. cand pana la urma trebuie sa se bata cu un adversar puternic , nu cu actori.

PS: pentru alti „cunoscatori” care spun ca aceasta gala va face „reclama” Romaniei. Ce reclama face mai mare Romaniei? Bute care se bate maxim 36 min sau Constantina Dita Tomescu care timp de 2 ore si 30 min toate camerele televiziunilor din lume au urmarit-o?
Ah stai federatia de romana de Atletism face parte din COSR … ce nevoie de bani au ei? mai bine dam milioane sa vedem un teatru de 36 min.

jequte  •  29 iunie 2011, 16:10

si ‘mos ene si sony, au partea lor de adevar! dar cum nimeni nu detine adevarul absolut,vreau sa le reamintesc ca sunt oameni si ca atare pot gresi[ fara acuze ]la ora actuala BUTE e un nume facut ori realizat’ nu are importanta !!!!!!el este un nume care in mod directtrimite la romania!locuiesc in usa si pe aici auzi de HAGI mai auzi de NADIA MAI AUZI DE nastysi in mod sigur auzi de BUTE!!! DECI CONCLUZIA E CA CA BUTE e un mesager al romaniei oriunde se spune ca e roman!acum toti marii bocseri vor o cala cu bute!deja a intrat in circuit si ne reprezinta!oricum mai bine decit DOROFTEI care apierdut la cintar iar apoi dintr-un pumn la ficat!

jequte  •  29 iunie 2011, 16:15

scuze pentru cs si cala !! normal X si g!!!!!!oricum BUTE nu mai poate sa stea ascuns si ca atare cred ca anul asta il vom urmari intr-o gala pe care si-o doresc toti!!parerea mea e ca va cistiga si atunci dupa care 2 ani sta out si va reveni pentru bani multi 12- 20 mlioanesi va pierde!

Tostao  •  29 iunie 2011, 16:23

pt-@Mos Ene…tu esti chel si ai nevoie de tichie de margaritar….ai nevoie sa scoti 5 MILIOANE DE EURO din buzunar ca sa te ”vada” o lume intreaga,cum spui tu?…esti capabil sa scoti 200000euro,din fondurile europene, sa-i dai unui escroc american….documenteaza-te si o sa vezi ca este un escroc DON King!…la cat esti tu de boier galant,ce inseamna 5 milioane ca sa organizezi un meci a lui Bute,pentru care am toata stima,cu un francez mediocru,un feac!…tu esti cel care nu-si vede lungul nasului,esti grandoman iresponsabil…nu te poti caka de foame,amice,dar vrei sa-l inviti pe don king….boxerii romani n-au bani de deplasari la gale pt ca alt escroc,Obreja are alte preocupari,sa dezafilieze FRB,printre altele!…priveste-te in oglinda!

eu  •  29 iunie 2011, 16:30

Bugetul pentru pregatirea sportivilor britanici in vederea participarii la Olimpiada de la Londra a fost de 160 mil euro in 2010, acelasi si in 2011 iar in cele 6 luni din 2012 vor primi… doar aproximativ 100 mil euro. Bugetul pentru sport in Anglia este construit pe 1/2 bani veniti de la Loteria Britanica cealalta 1/2 de la Buget. In total aproximativ 450 mil euro in ani normali si cu 40% mai mult in perioada 2009-2012 pentru ca pe britanici chiar ii intereseaza cum se vor prezenta la aceasta competitie. Bugetul alocat modernizarii infrastructurii pentru organizarea acestui super eveniment a fost de aproximativ 9 milioane lire sterline.Asta in conditiile in care au totusi o infrastructura consistenta.
1.3 miliarde i-au costat pe englezi sa refaca celebrul stadion Wembley. 47,3 milioane euro au fost incasarile de la organizarea finalei UEFA Champions League din primavara acestui an.Deci britanicii stiu sa faca bani.
In Romania bugetul ANST pentru 2011 este 11,4 milioane euro. COSR ul are un buget de aproximativ 4,5 milioane euro.
Putem compara sportivii romani cu cei britanici – daca vorbim de pregatire, facand un joc de imaginatie, comparand leul cu pisica care vor fi egali la linia de start, vor fi poate si imbracati la fel cu acelasi echipament dar cu toate ca sunt amandoua animale si feline – pisica noastra este una mai..de casa slab alimentata si nici nu provine dintr-o selectie sanatoasa, chiar poate intamplatoare.

Traim in sisteme diferite si in lumi diferite domnule Tolontan. Problema dlui Morariu este a intregii natiuni.
Intr-o tara cu o stare generala de sanatate precara unde educatia prin sport nu mai are nici un rol, avem o productivitate si un randament slab in economie. Ne intrebam ca nu mai producem nimic si nici la servicii nu excelam.
Uitati-va totodata la Polonia care va organiza turneul Final al CE de fotbal in 2012. Ce infrastructura consolideaza si ce baze sportive au. De ce? Pentru ca le pasa si au inteles ca starea de sanatate si numarul de membri implicati in sport este direct proportionala cu randamentul economiei. 1 euro investit in sport scuteste statul de 3.7 euro efort financiar in tratarea bolilor. Ministerul Sanatatii in Romania trateaza bolile doar, aruncand uriase sume de bani pe apa sambetei intr-o hora nationala avand la baza dictonul: Hai cu totii! Cine consuma mai multe medicamente!
Romania este locul 3 in Europa la obezitate. Acul 5 ani nici nu eram in clasament.
Romania este pe locul 1 in Europa la indicele de mortalitate cauzat de ciroza hepatica cauzata de consumul excesiv de alcool pe palierul de varsta 20-35 ani.
Romania este o tara cu oameni fericiti care bucurosi nevoie mare se indreapta spre o mare prapastie…cu sticla in mana. Pentru ca sportul national nu mai este oina ci…dusul la gura.

gilos  •  29 iunie 2011, 16:33

Meciul lui Bute este unul de box profesionist. Nu are nicio treaba cu CIO sau cu bugetul statului. Daca s-au dat bani publici, cineva trebuie sa raspunda pt asta.

FRB este dezafiliata ? Ce rusine !! La un sport in care am avut miltipli campioni mondiali si europeni, vine o gasca de personaje dubioase gen Obreja, distruge tot si pe urma bine-merci se retrag in boxul profesionist !! Cum e posibil ? Cine raspunde ? Voi, presa, de ce nu faceti scandal ? Macar in numele unor mari glorii ale boxului romanesc ca Vastag, Doroftei, fratii Simion, etc si tot trebuie sa nu lasam lucrurile asa …

eugeniu  •  29 iunie 2011, 18:34

Domnule Tolontan , sa ne inchipuim ca pana la Olimpiada de la Londra cele cateva sute de sportivi care participa la concursurile de calificare vor avea pe tricou – fata / spate – Romania si simpatica noastra frunzulita ! Mergem cu rationamentul mai departe si incercam o socoteala simpla : pe acolo la atletism vedem de regula peste 25 – 30.000 de spectatori in medie ; nu stiu cate concursuri vor mai fi dar apreciez ca cei de pe stadion plus cei care se uita la televizor vor pe putin cateva zeci de milioane de pe toate meridianele care vor afla ca pe aceasta planeta este o tara numita ROMANIA . Nu vi se pare ca domnul Octavian Moraru a fost modest cand a cerut DOAR 2,5 milioane de euro ?

azimuth  •  29 iunie 2011, 18:48

Bute este Roman…simte ,gandeste romaneste;aduce permanent in discutie,idiferent in ce colt de lume se afla,faptul ca este Roman.Este un mare sportiv…ma inclin in fata lui,a Ndiei,Natase,Hagi.
Sosirea,ca simplu spectator a lui Don King cu siguranta are o explicatie prin prisma viitorului spre care tinde Bute.
OK !
Dar si eu sunt Roman si cu siguranta sunt molipsit de sindromul scenarita intreb:
1.sigur nu se fura ceva „banuti” in ansamblul acestui demers?
2.nu-i necesar a investi si in alte sporturi pt a ne mandri peste ani cu un alt Bute,cu o alta Nadie,un alt Nastase sau Hgi?

ionutz  •  29 iunie 2011, 21:45

DACA ACESTI 200.000 EUROII DA OBREJA DIN BANII LUI NU AVEM NIMIK IMPOTRIVA.AR FI BINE CA ATAT POTEC CAMELIA CAT SI CEILALTI SPORTIVI OLIMPICI CARE SPERA LA MEDALII LA LONDRA SA AIBE UN MASEOR ALATURI .ESTE MARE NEVOIE DE UN MASEOR LA NATATIE(ATENTIE ANS SI MINISTRULUI FUNERIU)CACI PE HARTIE ESTE UN MASEOR SI LA LOTUL DE JUNIORI SI LA SENIORI SI LA LOTUL OLIMPIC (ATAT LA SENIORI CAT SI LA SENIORI……..DOAR PE HARTIE CACI MASAJE……DELOC…..APROPO ASTAZI LA CAMP. EUROPENE DE JUNIORI LA SARITURI IN APA DE LA BELGRAD MARA AIACOBOA DE LA BACAU A OBTINUT MEDALIA DE ARGIN LA PLATFORMA 10 METRI JUNIOARE A……….STIE CINEVA DE ACEST REZULTAT…..NIMENI.STITI CATE MASAJE I-AU FOST FACUTE IN VIATA EI DE CATRE MASEORUL LOTULUI…..NICI UNUL…ASA CUM ATI AUZIT…NICI UNUL.TOTI SPORTIVII SE PLANG DE CONDUCEREA FEDERATIEI INCEPAND PRESEDINTELE VIOREL PAUNESCU CARE NICI NU STIE NUMELE COMPONENTILOR LOTULUI OLIMPIC SI CONTINUIND CU SECRETARUL IAMANDI STEFAN CARE A TRANSFORMAT FEDERATIA DE NATATIE INTR-UN SRL CU UNIC ASOCIAT PE NUMELE IAMANDI.IESITI MAI REPEDE LA PENSIE SI NU MAI PLANGETI PE LA USA ANS DUPA BANI CA LA CE REZULTATE AVETI…SUNTETI VAI DE MAMA VOASTRA.

ponturi pariuri  •  29 iunie 2011, 22:24

este cel putin strigator la cer ca niste eventuali medaliati olimpici romani sa nu poata asculta imnul pe podium din cauza borfasului de obreja, care in timpul asta va sta cu burta la soare si cu spritul in mana pe o plaja de prin Caraibe. O mostra din lumea si din tara in care traim.

Morariu e un tip inteligent, un excelent manager, si stie foarte bine ce vorbeste. Sigur, discutia poate fi mai ampla, gala lui Bute va produce si bani, insa depinde unde vor ajunge. La olimpiada nu stiu exact cum sta treaba pe partea economica. In orice caz, lucrurile nu sunt in regula.

ponturi pariuri  •  29 iunie 2011, 22:26

@Gilos – din cunostintele mele Obreja nici macar nu s-a retras in boxul profesionist, asta e defapt culmea culmilor. I s-a impus sa plece pentru a nu fi dezafiliata federatia, dar s-a legat de scaun ca adrian severin.

Alex  •  30 iunie 2011, 1:06

sunteti naivi … voi credeti toti ce auziti. Sunt dezgustat sa vad ca puneti numele unui boxeur de mana a 2-a langa sportivi de top gen Hagi Nadia Nastase Patzaichin Lipa si nu in ultimul rand Doroftei.
Ii doresc lui Bute tot binele din lume sa castige meciul cu Mendy ( mai mult ca sigur) si meciul cu Pavlik din noiembrie (probabil cu el va boxa) iar dupa in 2012 sa il vedem intr-un meci de unificare cu Ward sau Froch.
Sper sa nu avem o surpriza daca tot am platit atat pentru organizarea acestui meci mai exact sper ca oamenii lui Lucian sa isi faca treaba daca nu putem asista la o mare si nedorita surpriza.
Vreau sa cred ca Bute va face ce a facut Calzaghe dupa ce a castigat bani din meciuri cu adversarii modesti sa isi faca un final de cariera glorios luptand cu cei mai buni. Chiar daca comparatia cu Calzaghe este una imposibila (Galezul fiind o legenda)
Lui OBREJAnu-i doresc nimic…. pentru nenorocirile facute …
Sper sa faca ceva sa opreasca acest jaf …. auzi sa ii dam sute de mii lui King. Din Romania numai furase acest bosorog.
Problema cu COSR din ce am auzit astazi de la cineva care este implicat se va rezolva … nimeni nu isi permite sa distruga munca a sute de sportivi cu sanse mari la medalii de Aur Argint si Bronz la Londra.
Mai exact Basescu va alege intre a continua sa fie injurat de milioane de romani daca nu va repartiza bani sau intre a avea ocazia dupa Jocurile Olimpice sa se pozeze si sa decoreze medalitatii.

Marius  •  30 iunie 2011, 8:42

FRB este o adunatura de nulitati,obreja confunda FRB cu SRL,face ce vrea cum vrea in cadrul federatiei,s-a inconjurat de o clica de inculti si incompetenti,dar sluugi credincioase,domnule Tolontan va rog sa stati de vorba cu iancu nicolae zis „deles”care conduce arbitrajul romanesc si va veti lamuri cam ce sclavi are obreja,au adus in federatie toate neamurile,copii,sotii,amante,acest deles este un monument de prostie si incompetenta,obreja sacrifica tot boxul romanesc pt avantajele lui personale,FRB este de fapt sponsorul sportivilor pe care obreja ii vinde cluburilor profesioniste,alegerile de la FRB au fost o mascarada,obreja nu a dat voie sa candideze altcineva la functia de presedinte si a impus o echipa de scclavi personali,daca nu se vor lua masuri urgente pentru curatarea federatiei de acesti indivizi in frunte cu stapanul lor,mai bine boxul se desfinteaza decat sa fie bataia de joc a acestor ….,va rog sa-i luati un interviu lui „deles”sau lui ‘cimino”vicepresedintele federatiei ::)) mai lipseste fane spoitoru,sandu geamanu si nutu camataru si avem cea mai tare federatie (in materie de condamnarii penale) ce tupeu pe obreja,dupa ce a recunoscut ca a fost informator al securitati si a lui tudor stanica de la fostul IGMilitie,sa mai scoata capul in lume,”tupeu de sifon”

Flavius  •  30 iunie 2011, 13:33

Eu propun ca d-l Octavian Morariu sa joace suma de care dispune momentan CIO la pariuri si sa mizeze pe victoria lui Bute. Nu e mare cota, dar de un chilot si o soseta tot iese.

m  •  30 iunie 2011, 14:51

daca nu se organiza gala in Romania, ziceam ca Udrea &co fac praf bani in alta parte, in loc a sprijine gala. Daca sprijina gala, de ce nu sprijina COR. Cand o sa sprijine COR n-o sa fie bine ca nu sprijina si mersul pe jos. Ca-i sanatos 🙂
imi aduc aminte cat de scandalizati erau „unii” ca tvr n-are 100000eur bani publici sa transmita meciul lui Bute. Acum avem gala si tre sa o murdarim cumva.
Adevaru-i ca suntem niste nesatui frustrati, mereu nemultumiti.
Da` ne miram de ce ne merge asa rau 😀

grigore  •  10 iulie 2011, 10:02

D-le tolontan nu mai vorbiti tampenii,stiti foarte bine ca o mare parte din acesti bani,provin din mediul privat,plus ca daca cineva da 200000 ptr a aduce pe nu stiu cine la gala e treaba lui,de ce amestecam lucrurile?asa e la noi,ne punem tarana in cap si distrugem tot ce se mai face bun.La noi ce fac ai nostri ii bun,ce fac ceilalti nu. Numai de scandaluri si mistocarii,cel mai laudati pe murariu!Dar ce face el decat sa stea si el cu mana intinsa? daca ar fi capabil n-ar sta cu mana si pina acum ar fi avut buget ptr cosr.Ce nui ptr. buzunarul propriu nu-l intereseaza asteapta sa-i dea,ca sa aiba si el partea lui.Il intereseaza pe el de sportivi,daca-l interesa aveau ce le trebuie,dar la noi nici dupa ce obtin performante,nu au ce le trebuie,ptr ca asa e condus sportul romanesc ca pe timpul lui ceao:sa ne dea daca se poate cat mai mult,nu ptr.sportivi ci ptr. noi si ptr ai nostri,in rest sa dam in cap la tot ce se mai face in tara asta.Cred ca suntem un popor care se autodistruge singur.

diavolo9  •  13 iulie 2011, 2:28

Lasand gluma la o parte !!! Domnule Catalin T . , angajativa bodyguarzi ca veti sfarsi rau dupa articolele dvs care sunt la obiect si bine documentate .!
Trimiteti o copie din aricolul acesta si la DNA sa vedem ce zic interpolistii acestia ! SE FURA BANI EUROPENI ! pe FATA!
PS TRIMTIETI o copie si cu articolele in care D dragomir si a umflat contl cu drepturile de televiziune …!!
Va doresc sanatate si articole bune dar nu uitati sfatul meu !!! lua ti va bodyquarzi si facetiva asigurari de sanatate beton!

diavolo9  •  13 iulie 2011, 2:33

cer scuzze ca revin da am citit comentariul lui ala ce se denumeste
nume de cod grigore in loc de pajura sau colt de arigint sau cap de arama 🙂
grigore? cati bani (EURO)ai luat de la udrea?sau obreja?Ca sa scrii aici?contracomentarii referitor la adevarul spus de Morariu sid e dl TOLONTAN?

..sau i ai luat de la don king?….

NONY  •  13 iulie 2011, 19:52

Sa-i multumim lui Lucian Bute ca plateste impozitele si taxele in Canada? Nu, Nu este ilegal, dar este imoral sa declari si sa declami ca esti mare PATRIOT.

LENIN  •  14 iulie 2011, 10:57

Sportul profesionist nu este subventionat din fonduri publice in nici un stat. A fost o exceptie, meciul de box dintre George Foreman împotriva fostului campion mondial şi challenger Muhammad Ali organizat de Zair pe data de 30 octombrie 1974, pe stadionul din Kinshasa, de odiosul dictator Mobutu Sese Seko. Care este legatura dintre Zair si Romania? CULTUL PERSONALITATII, de care a fost atins si cuplul prezidential Traian Basescu/Elena Udrea.
Construcia cultului personalitii presupune urmatoarele etape sau condiţii:
1.existenta si recunoasterea unor merite reale sau imaginare;
2.exagerarea lor până la idolatrizare şi de aici
3.caracterul si rolul providential al personalitatii pentru destinele comunitatii. În general, cultul personalitatii apare în regimurile totalitare fie de dreapta, fie de stânga; el capata o dezvoltare deosebita în conditiile crizei de legitimitate a regimurilor politice.

petre stelistu  •  23 august 2011, 19:44

Daca vrei sa mergi in SUA si ai cazierul patat, nu poti obtine viza.Maradona nu a putut merge in Japonia,datorita drogurilor.Asta inseamna tara ce se respecta.

PANA EMIL MATEI  •  28 februarie 2012, 11:51

as dori sa se incheie conflictul dintre bute si doroftei dece e invidios doroftei pe un conpatriot care ne duce nume si renume international [tu doroftei ce aiu facut ai castigat un titlu si acum esti nr 1 lareclamme de lactate fi parolist si stimeaza pe cel mai bun ca tine orice profesor se mandreste cu elevi lui tu esti invidios imi pare rau ca sau desfiintat cluburile noastre de la braila nu mai ajungeai tu campion mondial fi modest te rog si stimeaza conpatriotul tau nu mai da declarati aiurea e sprte binele tau daca nu te covoc la un meci asa cum santem noio la50 ani[tu ai bani programeazal sati arat box de la braila ca in ani80]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord