Din ce a pornit conflictul » AIBA a strîns mărturii că Obreja a vrut să mituiască arbitrii la Beijing

de Mirela Neag si Catalin Tolontan

vineri, 19 august 2011, 10:16

de Mirela Neag si Catalin Tolontan

UPDATE: Doina Melinte a anunțat astăzi oficial FRB că, dacă va fi dezafiliată de AIBA, nu va mai primi finanțare de la bugetul de stat. FRB primește în 2011 aproximativ 30.000 de euro pe lună de la ANST.

Românul i-a acuzat că manevrează judecătorii, iar șefii AIBA au spus că, de fapt, el e cel care a vrut să cumpere medalii

Sportul românesc e în pragul de a încasa o lovitură despre care știe foarte puține. În urma conflictului dintre Federația Internațională de Box Amator (AIBA) și Rudel Obreja, președintele FRB, cei de la AIBA spun că vor dezafilia FRB pe 1 septembrie!

Consecința: boxerii și antrenorii nu vor mai putea participa la competiții și, pentru prima dată din 1932, România va merge fără boxeri la ediția Londra 2012 a Jocurilor Olimpice.

Sursa acestui conflict e aproape necunoscută publicului și lumii sportului din România.
Aici a început totul
Dosarul a erupt cu violență la Beijing, în vara lui 2008, cînd atenția românilor era acaparată de performanțele sportivilor. Printre medaliile de aur de la atletism, judo, gimnastică și canotaj știrea că Rudel Obreja a fost suspendat de către AIBA și expediat din Satul Olimpic a reprezentat un incident fără precedent în istoria oficialilor români prezenți la Olimpiade, dar nimeni nu avea chef de scandaluri. A fost unul dintre momentele în care, pe de o parte, forța și grația sportului au eclipsat potențialul polemic al oficialilor și apetitul de senzațional al presei și al publicului, dar, pe de altă parte, oamenii nu au cunoscut faptele și n-au putut anticipa consecințele conflictului.

Dat afară în plină conferință de presă
În acea zi, Obreja, care era unul dintre vicepreşedinţii AIBA, s-a prezentat drept victimă a sistemului corupt manufacturat de unii dintre colegii săi.

Pe 22 august 2008, în plină Olimpiadă, Obreja a organizat o conferință de presă neautorizată de AIBA, în care a reclamat faptul că „judecătorii erau stabiliţi în mod dubios”, acuzîndu-i pe mai mulţi membri ai federaţiei internaţionale pentru acest lucru. Unul dintre cei acuzaţi, directorul tehnic Ho Kim, ar fi delegat şi schimbat judecători ai meciurilor după bunul plac, fără să ceară acordul nimănui. În timp ce Obreja vorbea la microfon, Ho Kim a intrat în sală şi a luat cuvîntul, spunînd că acea conferinţă nu era autorizată şi trebuia oprită imediat. Obreja s-a opus, dar i-a fost tăiat microfonul şi a fost scos din sală, din funcție, din Satul Olimpic și din China!!!

În urma episodului, președintele FRB se consideră un luptător al cauzei împotriva malversatiunilor din boxul mondial. El personal, federația română și, indirect, sportivii și antrenorii au devenit oile negre ale boxului mondial, un organism permanent ros de lupte de putere și de suspiciuni de corupție. Acesta e un fapt.

„Obreja a atacat primul ca să-și acopere urmele”
AIBA are propria versiune asupra intimplarilor de la Beijing. Cu o zi înainte de conferință, conducerea AIBA a cerut Comisiei de Disciplină să ancheteze unele suspiciuni privind o tentativă de mituire în care era implicat Rudel Obreja. Ho Kim a relatat atunci că Obreja „a sperat să-şi acopere urmele fiind primul care atacă”.

Conform unei anchete realizate de universal.sport.com, care a primit acces la documentele Comisiei de disciplină, la jumătatea întrecerilor olimpice de la Beijing, la iniţiativa lui Obreja, a avut loc o întîlnire secretă într-o cameră de hotel la care au participat trei persoane. Celelalte două, cu greutate în boxul internaţional, au fost Humbert Furgoni, preşedintele federaţiei franceze şi al forului european de box, şi Franco Falcinelli, şeful boxului italian.

Francezul Furgoni: „Contra 100.000 de euro, Obreja a cerut medalii”
Potrivit mărturiilor adunate, Obreja era frustrat că nu ştia componenţa celor 5 grupe de judecători de ring, pierzînd astfel controlul, şi asta din cauză că Ho Kim îi recuza pe unii dintre cei stabiliţi de computer. În aceste condiţii, Obreja i-ar fi oferit bani lui Falcinelli în schimbul influenţării rezultatelor meciurilor. Furgoni a precizat că în schimbul acestui „ajutor de 100.000 de dolari”, Obreja ar fi cerut medalii pentru România şi pentru „ţări prietene”.

AIBA a ascuns inițial cazul
Italianul Falcinelli nu a putut să confirme suma de bani amintită de francezul Furgoni, dar a spus că „amicii” invocați de Obreja și care trebuiau ajutați la pachet erau Uzbekistan şi Kazahstan. Furgoni a mai mărturisit că Obreja le-a prezentat şi o schemă de împărţire a medaliilor de aur: „Două pentru Rusia, două pentru China, una pentru Uzbekistan, una pentru Kazahstan, una pentru SUA, Cuba, una sau două, nu mai sînt sigur…”.

Cum lista nu coincidea cu rezultatele din ring, unde SUA şi Uzbekistan nu cîştigaseră nici un aur, în schimb, Mongolia şi Republica Dominicană, da, AIBA a decis să aştepte terminarea Olimpiadei, fiindcă acuzaţiile nu puteau fi dovedite, iar o suspendare pe loc a lui Obreja ar fi cauzat un „uriaş scandal care ar fi afectat imaginea federaţiei internaţionale şi a boxului”.

Rudel Obreja însă nu a mai aşteptat deloc şi a organizat conferinţa de presă ad-hoc, ceea ce i-a atras imediat suspendarea din toate funcţiile din AIBA şi excluderea din Satul Olimpic.

N-au găsit probe pentru mituire
Concluziile Comisiei de disciplină a AIBA sînt seci: „Nici unul dintre cei implicaţi nu a putut prezenta vreo dovadă în plus în afara mărturiilor făcute de fiecare şi între care există şi unele discrepanţe esenţiale. Astfel că Rudel Obreja beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”. Practic, n-au putut dovedi că discuția a fost o tentativă de mituire, deși dialogul a avut loc.

Suspendarea pe trei ani şi jumătate i-a fost menţinută românului din cauza „gravităţii ofenselor făcute public de Obreja la adresa AIBA”. „Ei procedează pervers! Vor să mă suspende cu orice preț și stabilesc pedeapsa întîi, iar abia apoi caută argumente”, spune Obreja.

Chiar și foști aliați din boxul românesc murmură împotriva lui
De atunci, relațiile dintre Obreja și conducerea AIBA s-au degradat permanent. El a mai fost investigat că a transformat un turneu amator din România într-unul profesionist, unde s-a boxat în finale fără cască. „Exista un responsabil delegat pentru asta, nu răspunde președintele pentru orice abateri”, explică Rudel, acceptind ca cineva din Romania  a gresit in privinta turneului, dar nu el in mod direct. De aceea, spune presedintele FRB, suspendarea a doua este absurda. 

Reproșul că se ocupă doar de boxul profesionist și ca l-a degradat prin nepasare pe cel amator este capul de acuzare și al contestatarilor interni la adresa lui Obreja. Ei apar tot mai numeroși zilele acestea, după ce s-a aflat că cei 12 boxeri români, băieți și fete, din lotul olimpic nu pot participa la Campionatele Mondiale și, implicit, la Olimpiadă pentru că AIBA cere expres îndepărtarea lui Obreja.

Obreja a trecut în statut că nu pot candida decît șefii!
Pe de altă parte, Obreja și-a securizat poziția ca președinte al FRB și singur deținător al informațiilor despre drumul banilor din federație. De pildă, Gazeta a cerut să afle ce a făcut FRB cu banii pe care companiile de stat i-au dat ca sponsorizare în luna Galei Bute, dar răspunsul întîrzie, deși informația este publică.

Printr-o prevedere introdusă în statut și unică în rîndul federațiilor din România, pentru funcția de președinte la box nu poate candida decît unul dintre cei care sînt acum în conducerea FRB! „E o formă machiavelică de a vă păstra puterea!”, îl acuză într-o scrisoare deschisă 6 foști boxeri și conducători de club.

„AIBA nu justifică niciodată clar, cu puncte regulamentare, măsurile împotriva mea! Procedează incorect, în afara propriului statut și nu pot fi de acord cu așa ceva. În septembrie cazul meu se judecă la TAS și sper ca acolo să se facă dreptate pentru că AIBA se supune Tribunalului sportiv, care e instanța supremă. Tocmai de aceea ar fi trebuit ca AIBA să aștepte acel verdict, nu să amenințe cu dezafilierea dacă rămîn eu președinte!”
Rudel Obreja


Comentarii (33)Adaugă comentariu

KObreja  •  19 august 2011, 12:49

Obreja, nu mai ai scapare

alen  •  19 august 2011, 13:04

boxul amator romanesc a cazut sub obreja la un nivel unde nu a mai fost de 70 de ani. Practic au fost mondiale si europene fara medalii uneori nici macar pe aproape. Nu e doar vina lui, boxul amator nu mai atrage sponsori, nu mai sunt bani. La olimpiada am avut doar 2 boxeuri, fara sanse reale la medalie deci daca obreja s-a implicat in ceva la beijing atunci a fost ajutorarea altor tari ca la noi nu avea ce sa ajute.

mihai  •  19 august 2011, 13:15

Obreja trebuie sa demisioneze

dan  •  19 august 2011, 13:22

E pacat ca din ambitia unui om sa le fie luate drepturile unor sportivi care au muncit (luat pumni) patru ani de zile pentru acest eveniment

d(r)ac_impielitzat  •  19 august 2011, 13:33

Din nou trebuie sa-mi scot palaria si sa-ti multumesc pentru tot ceea ce faci Tolontane. Esti un adevarat! Tine-o tot asa, sapa, scoate la lumina toate mizeriile astea care ne trag in jos.
Asteptam decizia TAS. Daca se dovedeste ca a fost nedreptatit super tare, dar daca nu atunci demisia in secunda zero!
Tie iti urez sanatate si putere. Sa nu-i lasi Tolontane, sa nu-i lasi!

wall  •  19 august 2011, 13:38

un caz asemanator cu Sandu vs Mititelu.. acum sa ghiciti voi cine o sa aibe de pierdut..

eugen  •  19 august 2011, 13:55

Rudotel Obreja a distrus boxul amator romanesc. E cel mai slab presedinte pe care l-a avut federatia romana de box in toata istoria ei si asta o spun toti oamenii de box din tara. El e de fapt e un impostor, un fost … E incredibil ce se intampla. Acest indivis se tine cu dintii de un scaun numai si numai pentru propriul interes. Ar trebui sa-i fie rusine nu sa iasa in fata si sa apara in poze cu Bute la a carui ascensiune nu are absolut nici un merit.

lambada  •  19 august 2011, 15:24

obreja e unul dintre cele mai libidinoase personaje din sportul romanesc !!!…În cei cinci ani de mandat, Obreja nu se poate mândri cu performanţe sportive: boxul romanesc are în palmares doar trei medalii de bronz (două la Europenele din 2006 şi una la Europenele din 2008).În schimb, actualul preşedinte al FRB a intrat în numeroase scandaluri. În afară de cazul boxerilor care au furat în SUA in 2007, Obreja l-a ameninţat pe Leonard Doroftei cu bătaia, în 2006, la o gală de Local Kombat.Rudel Obreja ne-a făcut de râs în lumea boxului !!!…obreja e mai cunoscut in lumea interlopa decat in lumea boxului !!!….din cauza lui a plecat de la lotul national cel mai bun boxer roman din toate timpurile Vastag !!!…acest personaj pune mai presus interese personale meschine decat interesele boxului romanesc !!!….am un singur cuvant de spus la adresa lui obreja: DISPARI !!!

aliadiere  •  19 august 2011, 15:40

romul asta nu se gandeste ca a fost si el boxeur amator, calca pe cadavre si pe oamenii care l-au ajutat. Va multumim domnule Tolontan ca ne aratati, cu fapte, cine conduce FRB-ul.

Cătălin Tolontan  •  19 august 2011, 16:05

eugen: in privinta lui bute nu ai dreptate, obreja l-a ajutat sa se ajute asa cum se spune. Iar Lucian stie asta si respecta ceea ce a facut Obreja pentru el. Cit despre boxul amator, aici e alta discutie, intr-adevar. Cred si acum ca a fost un evident conflict de interese cind Obreja a organizat cu firma lui un meci de box profesionist unde partener a fost si federatia al carui presedinte este. Si faptul ca a fost un conflict de interese e dovedit si de incurcaturile in care a intrat. De o luna si jumatate nu poate produce documentele galei si nici macar pe cele publice ale FRB

Bogdan B  •  19 august 2011, 17:43

Imi este imposibil sa cred ca TOATE reactiile cititorilor sunt anti-Obreja!!!??? Fie pur si simplu nu este permisa aparitia opiniilor care contravin celei a autorului, fie intr-adevar toti cei care scriu pe aici (in paranteza fie zis, cum de este tolerat comentariul pur rasist al lui aliadiere???) sunt admiratori ai lui Tolontan si atat, ceea ce nu ar trebui sa il bucure prea mult: pe parerea unor „aplaudaci” nu trebuie sa te bazezi, vezi cazul lui Ceausescu, pentru ca acesti insi inghit orice, neavand idei si opinii proprii… Acum sustin aceasta campanie anti-Obreja, dusa in acelasi spirit ca si cea anti-Octavian Belu de acum cativa ani, cu efectele care s-au vazut cu ochiul liber asupra gimnasticii feminine…
Este absolut evident pentru oricine urmareste boxul amator ca acesta a intrat in zodia coruptiei si a influentei „mafiei sovieto-musulmane”, cum foarte bine a fost definita! Cine (dintre cei care cunosc acest sport, in nici un caz insi ca Eugen, care habar nu are despre ce vorbeste!) nu isi aminteste de Mondialul la care intreaga delegatie a Cubei s-a urcat in avion si a plecat acasa inainte de ultimele finale, dupa ce cubanezii au fost furati ca in codru in meciurile cu rusii, turcii si „prietenii” lor???! ACESTA e adevarul despre conducerea boxului amator mondial! Pentru ca nu numai Obreja si implicit Romania, ci si Franta, Italia, Bulgaria, desigur si Cuba, s-au plans public de arbitrajele mai mult decat partinitoare, care stabilesc ierarhii complet false!! Iar in ce il priveste pe Obreja, ce argument mai bun poate avea in sprijinul lui decat ca AIBA nu a fost in stare sa „produca” nici o proba??!
O zi buna si sa va spun ceva: Romania va avea boxeri la JO si Obeja va ramane in functie. Nicaieri nici o gasca de hoti si escroci nu detine controlul total pentru vesnicie, iar boxul mondial nu face exceptie…

Pappilon  •  19 august 2011, 17:58

Obreja tata nu ti-a ajuns cat ai luat? Federatia datorita tie este la pamant! Este incredibil cum acest om isi face el legea lui fara ca cineva din forurile noastre de box sa-l determine sa plece cat mai este timp!

ilie  •  19 august 2011, 18:03

Domnule Tolontan sinteti sigur ca ce faceti acum nu este o polita platita lui Obreja ca urmare a emisiunii de la B1 Tv? Mie asa imi pare.
In rest, toate cele bune.

Cătălin Tolontan  •  19 august 2011, 18:14

ilie: si am influenta la AIBA? Totul a pornit de la cearta lui Obreja cu AIBA. Gala Bute e alta poveste. Si, intr-adevar, urmarim ce s-a intimplat intre FRB si firma lui Obreja la gala Bute pentru ca am mai spus-o: ni se pare un conflict clar de interese sa fii presedinte la FRB si patron de firma care organizeaza meciuri profesioniste. FRB a luat sponsorizari mai mari decit bugetul sau pe un an. Unde sint banii? Cum s-au cheltuit?

apoca  •  19 august 2011, 19:04

felicitari pentru investigatie si evidentierea faptelor … dar cititorii le cam amesteca … ar tb sustinut contra AIBA pentru ca are dreptate … si dat jos si judecat pentru modul in care a condus federatia si ce a facut cu banii … sunt doua lucruri distincte

Martiniuc  •  19 august 2011, 21:00

Este o blasfemie sa-l compari pe Obreja cu un „monstru sacru” al sportului mondial.Nu mai avem limite,in a sustine un om.Si eu il sustin pe Obreja,dar acum trebuie sa se retraga pentru o perioada,daca iubeste boxul cu adevarat. Dar tote actiunile lui de pana acum dovedesc altceva.Iubeste mai mult functia,sa-i strige lautarii prin carciumi „de la dl. presed. Obreja fara numar”etc,etc.

petre stelistu  •  19 august 2011, 21:47

Fara suparare,boxul mondial la amatori a intrat in umbra de ceva vreme datorita arbitrajelor la CM,olimpiade si asa mai departe.O fi Obreja un hot,dar niciodata nu iese fum fara foc.

fuller  •  19 august 2011, 22:07

Este prematur sa spui cine are dreptate in cazul Obreja, fara dovezi concludente. Insa este mai important ca boxerii romani sa nu sufere din cauza unei arogante stupide – daca Obreja vrea intr-adevar sa ajute boxul romanesc, atunci ar trebui sa isi dea demisia si sa continue disputa cu AIBA, insa fara a antrena intreg sportul romanesc in asta. Faptul ca el se agata de putere chiar cu riscul de a distruge eforturile tinerilor boxeri ma face sa cred ca oricum el nu este un conducator potrivit, indiferent daca are sau nu dreptate in scandalul cu AIBA. Daca ar simti putina decenta si responsabilitate s-ar da in umbra pana ce lucrurile se clarifica. Asa cum se prezinta lucrurile, faptele sugereaza doar ca Obreja este ahtiat de putere, chiar cu riscul de a distruge totul in jur.

Floyd Paterson  •  19 august 2011, 23:39

In boxul mondial s-a furat dintotdeauna,de multe ori chiar pe fata. Numai ca Obreja, care nu este un ageamiu, n-a mai fost primit, oare din ce motive( sa nu-si fi onorat oarece promisiuni ?) la masa unde se imparteau medaliile si atunci a procedat cum l-a taiat capul uitand cu cine se lupta. Ion Serban, fost presedinte FRB, a fost mai intelept multumindu-se cu ce i s-a dat, nu-i asa Vastag ? Contra cost evident. Nu ca Vastag n-ar fi avut valoare, dimpotriva, dar degeaba esti bun daca masina de punctat „nu vede ” sau controlul antidoping „vede prea mult” ori, daca chiar esti obraznic, cantarul e shui si pierzi categoria.

ambrus  •  20 august 2011, 0:06

@Catalin, Obreja in cazul lui Bute are doar meritul ca l-a adus de mana la crystal palace hotelul lui Dragomir unde era cazata delegatia Interbox pentru meciul lui Doroftei cu Miguel Calist. A insistat la Doroftei si acesta i-a facut lobby lui Bute sa ajunga la Interbox prin intermediul lui Yvon Michel managerul de atunci. Ce este trist ca Bute in loc sa ii fie recunoscator ptr asta il desconsidera si il critica mereu. Ati afla lucruri interesante daca ati vorbi cu un anumit Domn Lauruc, un om de box care atentie, il avea sub contract pe Bute in momentul cand a semnat cu Interbox. Multumesc pentru atentie.

betforcash  •  20 august 2011, 0:34

nici nu stiu ce ar mai fi de comentat. la gala lui bute a fost alta poveste, insa aici lucurile sunt CLARE, sunt FAPTE, nu vorbe, iar masuri din parti. este chiar strigator la cer ca oameni care au muncit toata viata pe branci nu vor putea culege roadele datorita unui nesimtit. Daca eram boxer in lotul olimpic eram in stare sa mor cu el de gat, nimeni n-are dreptul sa-ti fure munca.

Nae  •  20 august 2011, 0:59

Cătălina,incerci sa te razbuni pe Obreja ! Cu AIBĂ prezinti lucrurile cu tenta anti Obreja, cu toate ca știi bine ce blaturi se fac in boxul amator! Este rusinos ca te folosesti de acest prilej, in loc sa observi cât de grosolan se amesteca aia in treaba interna aFederatiei ! Dacă ar veni astia de la organizația mondiala a jurnalistilor si ți-ar cere sa pleci din presa românească, tot ASA ai reactiona? Asta este modul nostru românesc de a ne apară interesele,cum e un roman la ananghie, toți pe el,sa-l imoral, si ne mai miram de ce nu ne respecta lumea…, e romanul nostru, noi putem sa-l judecam, dar când alții încearcă sa-l „omoare” , trebuie aparat, mâine-poimIne ne vine rândul, vine iar FMI-ul, Banca Mondiala, etc.

Adyr  •  20 august 2011, 8:13

„Ultimatum AIBA » “Dacă Obreja rămîne şef, nu veţi avea boxeri români la Olimpiadă!”… ”
Domnule Tolontan, dumneavoastra care sunteti un fin observator al nedreptatilor, cum de ati ratat acest „amanunt” ?! Cum poate fi dezafiliata o tara din cauza presedintelui federatiei ??? Daca Obreja s-a facut vinovat de ceva in boxul international, tu, AIBA, pedepseste-l pe Obreja , nu Romania ! Atsa mi se pare un amestec vadit al AIBA in afacerile interne ale sportului romanesc ! Daca Obreja e bun sau nu e bun presedinte de federatie al boxului romanesc, o decid in exclusivitate romanii indrituiti sa decida ! NU AIBA !!! Pentru mine suna cam asa (putin mai vulgar spus) : Na beleaua ca ne da Obreja in gat cu toate smeurile noastre; hai sa-l schimbam si sa punem unul mai „tacut” ca ne face Obreja de cacao in lume si ne pierdem toti ciolanul !!!
Sunt departe de adevar ?
Poate exista si aceasta fata a situatiei ?

andr007  •  20 august 2011, 8:43

Acest scandal seamana cu o rafuiala de conturi intre mafioti(Obreja pe de-o parte si AIBA in cealalta). Pacat ca din conflictul dintre acesti mafioti(ambii fac abuzuri de putere) au de suferit si sportivii.

olga  •  20 august 2011, 13:07

in luna iulie a fost campionatul mondial de juniori la care noi am participat doar cu 5 juniori din cei 11 pe care orice tara avea dreptul sa-i deplaseze . din lipsa de bani au fost doar 5 sportivi .de ce nu s-au gasit sponsori si pt ceilalti 6 sportivi asa cum a fost la gala lui bute? dar ce este mai rau ,cluburile sportive de la care proveneau copii nu au fost anuntate de lipsa banilor decat foarte tarziu si nu au mai avut timp sa caute sponsori locali .aceste lucruri de ce nu se fac cunoscute ? si ele sunt legate tot de neimplicarea preserdintelui frb in acest sport pe care se zice ca il conduce

mircea  •  20 august 2011, 21:07

Sa ne spuna dl. Obreja cit peste 20 de milioane de lei ia dl. secret. (sofer)Constantinescu??????De V. Vranceanu stim ca ia 15 milioane si alti bani pentru a o plimba pe Cristina(Olaru) orin tara ,la competitii unde nu face nimic. Poate o face si nu stim noi???Poate ne spune nea’ Valy ce-y face????Fetele de la Bam-BUUUU,angajate s faca ucenicie la locul de munca(FRBox),ce salariu iau????
Sunt ff. importante raspunsurile,ce ziceti…nu?????

furys  •  20 august 2011, 23:35

Domnule Tolontan dvs sunteti un investigator abil. Dvs chiar nu stiti cine este acest rudel obreja si ce a facut in anii 90?! Nu stiu cum a putut ajunge intr-o functie la federatie un astfel de individ. Va putem da mai multe informatii verificabile daca doriti…

furys  •  20 august 2011, 23:53

@ambrus si catalin tolontan. Ai perfecta dreptate ambrus, ca sa nu mai spunem ca Lucian Bute venea dupa un knock out luat in repriza a 4 a de la uzbekul Ghenadi Golovkin la campionatele mondiale de la Bangkok din 2003. De fapt asta este principalul punct slab a lui Bute, e slab in barba( nu e bun incasator) si asta din pacate se va vedea cand se va confrunta cu crema categoriei supermijlocii. E un boxer tehnic care loveste puternic se misca bine in ring dar are o barbie de sticla(glass chin.

eugen  •  21 august 2011, 0:01

@bogdan b: tu nu ai habar despre ce vorbesti sau ma rog nu esti obiectiv. Ambrus a spus bine , ala a fost „meritul” lui obreja si cam atat. Iar cand vorbesti de smen, hotii si obreja in aceeasi fraza nu uita ca sunt sinonime. Nu stii multe…….

Ghita  •  21 august 2011, 9:05

Nu vreau sa zic multe.Obreja in perioada cand Lauruc avea niscai probleme a profitat si la luat pe Bute de la B.C.Lauruc unde era sub contract; Obreja a hotarat la Iasi sa se boxeze fara casca (care delegat general s-ar fi opus presedintelui federatiei) ; el a fost cu ideea stipularii in statut a aberatiei ca nu poti candida decat daca esti membru in biroul federal; Obreja a hotarat sa nu mai fie platite baremul si transportul pentru arbitri ( de asta sunt arbitri care sunt la competitii). Mai sunt,dar cred ca-i destul deocamdata,ca sa va dati seama ca nu merita functia de presedinte.

Nae  •  22 august 2011, 13:16

Obreja,(nu-ti mai spun domn pentru ca nu mai meriti)
Ai grija mare.Ai ajuns la capatul rabdarii,ai inceput sa ameninti si sa-i faci pe contestatari”tampiti”.Nu mai rezisti stresului.
Ai grija sa nu te apuce „apucaturile” tineretii,cand erai angajatul militiei,si ai urinat pe capul unui coleg.Pentru acesata fapta ai fost dat afara din serviciu.Colegii de la lot si antrenorii nu au uitat.Nici Tudor Stanica,al carui copil de suflet erai,nu te-a putut salva,cu toate ca-i dadeai informatii valoroase.

ION  •  23 august 2011, 2:06

Ce vrei sa spui de la Iasi cand sa boxat fara casca ca Vasile Catea care a fost del gen nu are nici o vina ba da are o mare vina nu trebuia sa acepte cum poate el dovedi ca Obreja ia spus sa boxeze fara casca.Eu daca eram in locul lui plecam s-au mai bine zis nu acceptam si nu avea ce sa i-mi faca asa ca si tu dle Catea esti vinovat.Ce m-ai criticai la Obreja Titi Tudor cu putin timp in urma acum nu zici nimic pai normal esti antrenor la lot si daca vin alti nu m-ai ai loc ramai pe dinafara.Nu este corect ce fac cei de la A.I.B.A ai ce ai cu Obreja dar ce ai cu federatia problema trebuie rezolvata pt ca este pacat de munca sportivilor nu stiu cum dar trebuie pana nu este prea tarziu.

pretender  •  24 august 2011, 1:22

Cand scrii un articol din domeniul tau esti capabil si realmente profi, cand vrei sa pari multilateral dezvoltat (politica nationala & Co), nu esti decat un oarecare scribd.
Bun articol, lasa naibii celelalte si consacra-ti talentul pentruu ceea ce iubesti si stii sa faci cel mai bine. 😉

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord