Războiul culorilor

UPDATE: Acum cîteva minute, la o oră după declarația de interdicție a lui Georgian Enache, Jandarmeria a revenit și a anunțat prin același purtător de cuvînt că permite accesul spectatorilor cu simbolurile celor două echipe, de-a valma. Vorba unui cititor: acum s-au dus în cealaltă extremă. Bună reflectare a situației generale din România – fie menținem ordinea prin abuzuri, fie lăsăm pe fiecare să se descurce cum o putea. Cuvîntul organizare pare străin aici.

luni, 24 octombrie 2011, 3:10

UPDATE: Acum cîteva minute, la o oră după declarația de interdicție a lui Georgian Enache, Jandarmeria a revenit și a anunțat prin același purtător de cuvînt că permite accesul spectatorilor cu simbolurile celor două echipe, de-a valma. Vorba unui cititor: acum s-au dus în cealaltă extremă. Bună reflectare a situației generale din România – fie menținem ordinea prin abuzuri, fie lăsăm pe fiecare să se descurce cum o putea. Cuvîntul organizare pare străin aici.

Împreună cu Steaua, club organizator, Jandarmeria a decis ca la derbyul de diseară cu Rapid spectatorii să nu poată intra cu fulare, steaguri, insigne, baloane și orice altceva ale celor două echipe decît la peluze. De ce? „Ca să nu fie incidente, socotim restul stadionului o zonă neutră”, explică Georgian Enache, ofițerul de presă al Jandarmeriei.

El detaliază. „Probabil că vor fi în jur de 40.000 de oameni în tribune. Dacă se respectă indicaţiile noastre şi legea, nu vor exista probleme de nici un fel”. Interesantă garanție! Întîi de toate ar trebui respectată legea, nu indicațiile jandarmilor sau ale oricui altcuiva. Ce lege din România îți interzice să vii pe stadion îmbrăcat în anumite culori sau cu fularul croșetat de mătușa microbistă? Treaba Jandarmeriei e să facă să se respecte legea, nu s-o creeze! Dacă vrea altfel de puteri, să candideze în Parlament că oricum și ea, și Poliția se fac de 20 de ani că-i găsesc pe cei care votează dublu cu autocarele.

Simțiți iritare în fraze? O, da! Pentru că deja interdicția pe culori și simboluri a ajuns în faza absurdului. La România – Franța oamenii n-au fost lăsați să intre cu tricolorul. „Deoarece organizatorii aranjaseră o coregrafie”. Și ce dacă? Cine oferă unei coregrafii drepturi mai mari decît dreptul meu de a purta steagul țării sau drapelul scării de bloc?!

Alta. La meciul Oțelul – Manchester, cititorii au reclamat că unii stewarzi nu i-au lăsat să intre cu alte steaguri decît cele ale Oțelului, pe care, evident, nici nu le cunoșteau.

Deci într-un caz nu te lasă cu steagul echipei, în alt caz te lasă doar cu steagul echipei, iar acum toți cei care poartă însemnele celor două combatante sînt încercuiți la peluze. Zău, e cam multă incompetență și, dacă asta e treaba lor deși sînt angajați pe banii contribuabililor, nu e normal să-mi îngrădească cineva drepturile doar pentru că pretinde că mă protejează. Să mă protejeze legal, nu cu invenții care nu se aplică nici măcar în Iran, acolo unde oamenii vin cu bannere contestatare pe stadioane, tocmai ca să nu riște să fie săltați de poliție așa cum li se întîmplă în piețe!

Întrebări suplimentare: dacă cineva sosește diseară pe Național Arena cu un steag al Marii Britanii poate intra? Pentru că drapelul britanic, scuze Robert Scott și U2!, poate fi interpretat ca simbol al Stelei, nu-i așa?! Chiar, în concertul de la Londra, Bono a afișat un steag al Irlandei. Probabil ai noștri l-ar fi ridicat de pe scenă ca pe un provocator dornic de o glorie măruntă. Sau l-ar fi trimis în zona neutră a stadionului.

Dar dacă un spectator se prezintă diseară, la ora 20:00, la intrarea în Național Arena cu steagul alb aflat în fața sediului Apple ar putea fi taxat drept un suporter al Rapidului, de vreme ce giuleștenii vor evolua în alb. Serios, de ce nu?! Unde merge limita și cine decide?

În etapa următoare de Liga 1, o organizație-fantomă care-și disprețuiește publicul, poate că fanii vor fi nu doar decolorați, ci și reduși la tăcere. Pentru Jandarmerie, ar fi mai bine să-i lege pe spectatori fedeleș cu leucoplast la gură și la mîini în momentul intrării în stadion. Dai biletul, primești călușul! Din punct de vedere strict juridic, a nu permite unui om să poarte o căciulă cu moțul de o anumită culoare e ca și cum nu l-ai lăsa să spună ce dorește.

De zeci de ori, am dat credit Jandarmeriei împotriva violenței, pentru că fără autoritate ne întoarcem în epoca forței. Dar tocmai pentru că violența e ultimul refugiu al incompetenței, e timpul ca Jandarmeria să-și dea cu apă pe față și să realizeze că e în afara legii și că ea însăși comite o violență deposedîndu-i pe oameni de dreptul de a se îmbrăca așa cum vor ei.

În blugi e voie?, sau poate că și asta e o formă subliminală de a fi alături de albastrul Universității Craiova, cam prespălat în ultima vreme de cea mai mare deposedare de jucători din istoria fotbalului nostru.


Comentarii (42)Adaugă comentariu

Alex  •  24 octombrie 2011, 15:22

Pot sa vin cu geaca care are insemnele lui FC Barcelona? Sau inseamna ca sunt stelist?

UnRapidist  •  24 octombrie 2011, 15:25

Superb scris. Felicitari domnule Tolontan.

dezgust  •  24 octombrie 2011, 15:26

M-am saturat inca inainte de a incepe. Cele mai penibile restrictii au fost stabilite in legatura cu aceasta arena, la a carei constructie am contribuit platindu-mi impozitele.in afara ineptiilor temporare (cu care ne confruntam meci de meci) se afla, poate cea mai mare dintre toate, cu caracter permanent:NU POTI VIZITA PARCUL DIN ZONA STADIONULUI. ACESTA A DEVENIT O FORTAREATA PAZITA CU STRASNICIE. DE CE NU AVEM ACCES PERMANENT INTR-O ZONA IN CARE, PE VREMURI PUTEAI SA ALERGI, SA TE JOCI, SA SOCIALIZEZI. PRINTRE ALTELE, AM PLATIT SI PENTRU ASTA!

Godfroid  •  24 octombrie 2011, 15:26

NOTA 20!!!!!

Tot respectul pentru acest articol. Ar trebui facut public la toate televiziunile, trimis comunicat Jandarmeriei, postat pe toate site-urile de sport si nu numai!!

coco  •  24 octombrie 2011, 15:30

Prostie si incompetenta fara margini din partea Jandarmeriei Romane!
Sefii lor au macar bacul luat la zi..?

cristi  •  24 octombrie 2011, 15:30

Bravo Tolontane.Incompetentii de la jandarmerie vin cu ideei cretine si comuniste.Cum adica sa nu ma manifest la stadion.Ce am voie sa spun?Am voie sa strig gol?

jony  •  24 octombrie 2011, 15:31

asa ceva nu am mai auzit vreodata!!mai auzeam ca nu ai voie cu chei!!!!!incredibil pai ce sa faca omul sa arunce cheile de la casa si masina ???oameni buni unde traim in jungla???si asa se aud tot mai des reclamatiii cum ca b.g.s. -ul isi bate joc de notiunea de suporter si se comporta cu oamenii la fel ca si cu oile din tarc!!!!dupa parerea mea jandarmii si bgs-ul sunt primii provocatori si nu as fi surprins sa asist la un adevarat razboi daca nu se lasa de arogantele astea de „stapanii inelelor”aviz inelele de la stadion!!mai bine dadeau fiecarei echipe cate un inel si asta era!!!si la intermediar sa fi stat ei!!asta rezolva totul cred eu!!

vlad  •  24 octombrie 2011, 15:31

Hai ca s-au razgandit…. desi au dat-o in cealalta extrema, sa permita tuturor sa vina cu orice insemne. Nu mi se pare normal sa se permita venirea cu insemnele Rapidului decat in peluza Nord… poate sunt retrograd, insa chiar in primavara in Ghencea, la tribuna 1 s-au amestecat suporterii si a iesit cu bataie. Nu suntem la nivelul Spaniei, unde sa putem sta amestecati… nici in Anglia nu se amesteca suporterii in cazul derbyurilor…. Evident ca trebuie sa ai dreptul sa te imbraci cu tricoul echipei favorite, chit ca joci acasa sau in deplasare…. insa daca stai in sectorul rezervat tie.

fzcsm  •  24 octombrie 2011, 15:32

Respect ! Libertate pentru suporteri!

sebas  •  24 octombrie 2011, 15:34

Foarte bine zis. De la meciul cu Franta, cand s-a aruncat tricolorul la gunoi, mi-e rusine ca sunt roman. Nu avem pic de respect pentru tara asta. Vorbesc cu colegi straini si cand ma intreaba cate ceva despre Romania, stau si ma gandesc ca prostul, pentru ca nu prea gasesc ceva cu care sa ma mandresc.

mariobv  •  24 octombrie 2011, 15:40

Pe langa faptul ca acesta masura e de domeniul absurdului, ce garantii are Jandarmeria ca nu vor exista violente?Mai degraba incep conflictele din cauza scandarilor decat din cauza insemnelor purtate.Cred ca Jandarmeria ar fi cea mai fericita daca lumea ar ramane acasa in fata TV-ului….

bogdan  •  24 octombrie 2011, 15:51

si care ar fi solutia ta la aceasta problema? din text inteleg ca nu esti de acord nici cu interzicerea insemnelor dar nici cu accesul simbolurilor.

Cocos  •  24 octombrie 2011, 15:58

Tolo, aberezi. Daca in Anglia suporteri ai lui City si United stau impreuna fluturindu-si fiecare fularul echipei favorite nu inteleg de ce la noi nu s-ar putea. Este prima decizie de bun simt pe care o ia Jandarmeria de multi ani incoace.

Lucas  •  24 octombrie 2011, 15:58

Esti din ce in ce mai slab,tolontan. Ideea articolului este buna dar nu ai stiut deloc cum sa te exprimi.

emanuel steaua  •  24 octombrie 2011, 15:58

Atetea abuzuri ca la noi nicaieri nu gasesti ? E paradoxal cum cei care ar trebui sa vegheze la respectarea legii sunt primii care o incalca.
Atata incompetenta si prostie ca in politia si jandarmeria romana mai rar o sa vedeti pe undeva…De aia Romania e acolo unde e …..Va dati seama ca o institutie ca jandarmeria isi permite sa dea astfel de comunicate prin care calca practic in picioare constitutia si drepturile omului? Doamne in ce tara traim ? Ar trebui luate masuri impotriva acestor institutii ? Sau ele sunt mei presus de lege si fac dreptate dupa cum au chef? Jalnica tara……ne maritam soarta!

Cătălin Tolontan  •  24 octombrie 2011, 16:21

bogdan: La intrebarea ta exista un raspuns de principiu. Nu eu si nu tu sintem datori cu o solutie, ci jandarmeria, care e platita pentru asta! Nu am pretentia ca le pot face treaba, vreau doar sa nu-mi ia din drepturi. O idee am, dar nu stiu daca e cea mai buna: suporterii echipei oaspete sa stea grupati intr-o anume zona, National Arena e suficient de mare incit sa aiba loc fara nici o problema si fara sa silesti familiiel rapidiste sa stea in galerie daca nu vor asta. Dar, repet, pentru asta sint milioane de euro investite anual in jandarmerie. Sa gaseasca modele de afara, sa aplice, sa studieze.

Alex  •  24 octombrie 2011, 16:28

acum se poate cu orice insemn…trezirea

Noi am luat tot ce e prost din Italia…cum credeti ca va intra un rapidist cu fularul rapidului la tribuna a 2-a?

Pai ce ar fi sa intre un suporter de-al Romei la tribuna a II-a pe Olimpico, la un Lazio-Roma?

Ati innebunit?

cristi13  •  24 octombrie 2011, 16:31

„sa silesti familiile rapidiste sa stea in galerie”??:)) Doamne, ce grijuliu esti cu „familiile” rapidiste, foarte amuzanta sintagma!
Dar de ce nu te preocupa si familiile steliste in egala masura, echidistantule!

Pe Olimpico din Roma, cand joaca AS Roma – SS Lazio, fanii lui Lazio stau NUMAi in pelua nord (curva Nord), la tribune stau „cetatenii”, familiile cum ii numesti tu, iar in peluz Sud stau ultrasi AS Roma.

La fel se intampla pe San Siro la Inter-Milan si exemplele pot continua, nu trebuie sa reinventezi tu roata din prea multa grija pentru „familiile” rapidiste!

marian  •  24 octombrie 2011, 16:52

din pacate am ajuns sa fim considerati toti huligani,degeaba au trecut atatia ani de democratie.aloooooo domnilor din
a ordndarmerie(capeteniile in special)nu puteti sau nu vreti sa faceti

Cătălin Tolontan  •  24 octombrie 2011, 16:54

cristi13: daca ai simti mai mult dispret pentru mine ai avea si timp sa fii logic. Ca echipa gazda, Steaua are tot stadionul, mai putin zona oaspetilor. Asa incit o familie stelista care nu vrea sa stea in galerie isi poate gasi usor loc. Am senzatia, poate ma infirmi, ca merg la stadion de mai multa vreme decit tine asa ca inteleg cum stau lucrurile. Prima oara am fost la un meci in 1973, la cinci ani. Nu ca asta ar fi o virtute 🙂

marian  •  24 octombrie 2011, 16:58

scz :nu vreti sau nu puteti sa asigurati ordinea si linistea in societate?(in generalnu numai la fotbal).

fotbal  •  24 octombrie 2011, 17:01

reactia Jandarmeriei la imediata aparitie a textului tau : „ce vrea asta ma?!…nu e bine, e naspa” n-au inteles exact ce si de ce nu e bine. pentru niste tipi care nu stiu culorile, au rezolvat-o cumva 🙂

Gabi S  •  24 octombrie 2011, 17:02

excelent articolul, ma intreb totusi din ce cauza in 15 aprilie 2011, la meciul cfr-U CLUJ nu s-a sesizat nimeni in momentul in care cei din tribune am fost pusi sa ne aruncam fularele in culorile Universitatii Cluj (mie persona mi s-a intamplat asta).

Encipi  •  24 octombrie 2011, 17:05

In timpul studentiei cand mergeam pe Ghencea la meciurile Stelei, chiar imi placea sa strig „cea mai proasta meserie..este la jandarmerie” mi se parea amuzanta. Insa acum ma conving ca era si adevarata. Trist. Toata saptamana s-a comentat despre faptul ca va fi spectacol, tindem spre normalitate, iar interzicerea fularelor a fost de-a dreptul o masura tampita, luata de oameni tampiti.Pai atunci de ce s-a cheltuit atat de mult pe acel sofisticat sistem de monitorizare video? Daca ar izbucni un incident intre prosti care se ataca pe motiv…cine are fularul mai frumos..atunci sa fie ff lejer evacuati. Care e problema? Oricum..maxima ramane la meciul cu Franta, atatea steaguri la gunoi..frumoasa imagine.

vali12  •  24 octombrie 2011, 17:13

Felicitari Domnule Tolontan ! Ati spus lucrurilor pe nume. In Romania,incompetenta celor care ar trebuii sa aplice legea a inceput sa ia forme absurde.In loc sa se gandeasca la interzicerea insemnelor echipei favorite,mai bine ar fi sa aplice legea si absolut toti derbedeii care vin la stadion sa faca scandal sa fie interzisi pe stadioane si chiar arestati.Odata si odata trebuie sa ne civilizam si noi si una dintre masurile cele mai rapide prin care putem aduce civilizatia pe stadioane este APLICAREA LEGII. De ce vrem sa reinventam noi roata,nu ar fi mai bine sa ne uitam la englezi si sa facem exact ce au facut ei pentru a-i starpii pe huligani?

marian  •  24 octombrie 2011, 17:20

treaba cu fularele are radacini de la meciul steaua dinamo cand am vazut cu totii profesionalismul jandarmeriei(apropo poate ne spune domnul enache daca a aflat jandarmeria de unde au aterizat acele petarde?).

cristi13  •  24 octombrie 2011, 17:21

Catalin: nu mi-as permite sa te infirm, eu sunt doar un user, iar tu un celebru editorialist:) Eu merg din ’81 la stadion, de la varsta de 8 ani, mergeam la „cuplaje” pe fostul 23 august, apoi pe Ghencea, Giulesti, Oblemenco (tatal meu fiind oltean de origine), chiar si in „Groapa”, dar nici asta nu e relevant.

Relevant este ce se intampla pe alte stadioane de acest gen, la derbyuri de acest gen, unde se intampla asa cum am spus eu in postul anterior:)

Nu e vorba de dispret, doar ca eu sunt unul din cei putini care „simt” parti-pris-urile…

floydro  •  24 octombrie 2011, 17:22

imi place ca ai citat din Salvador Hardin, unul din personajele mele preferate din seria Fundatiei

Adi  •  24 octombrie 2011, 17:47

Jandarmeria Romana este practic incapabila sa se manifeste in alt mod decat prin abuzuri. Nu reuseste sa aplice legi diun cauza faptului ca nu le cunoaste, nu le intelege si nu le respecta. Este si normal sa se intample asa din moment ce orice absolvent de liceu agricol, sau de liceu cu profil de constructii se poate angaja in cadrul acestei institutii fara sa-i fie necesare studii de specialitate. La ora actuala Jandarmeria Romana este un serviciu public care inghite sume destul de importante de la bugetul de stat, fara a-si justifica invreun fel existenta, dealtfel singura lor indeletnicire este aceea de a se incaiera cu suporterii diferitelor cluburi de fotbal. Din cauza incompetentei crase a celor care sunt in fruntea acestei institutii, pe care o conduc dupa ureche fara a tine cont ca o institutie care ar trebui sa apere legea, ar trebui sa si cunoasca legea respectiva, s-a ajuns ca o lege care practic ar trebui sa apere spectatorul roman care alege sa mearga la un meci de fotbal pe stadion, sa-l puna pe acest spectator in postura de a deveni in orice moment victima agresiunilor si abuzurilor JR. S-au vazut zeci de cazuri in care cluburile de fotbal au pus la dispozitia acestei institutii tehnologie video pe care acestia sunt practic incapabili sa o foloseasca. Normal. E mai simplu cu tunul de gaze si cu bastonul.

sorin chiuzan  •  24 octombrie 2011, 18:07

FELICITARI PT ARTICOL!
A NU SE INTELEGE CA DACA AVEM NATIONAL ARENA AVEM SI FOTBAL!
Jandarmeria, de multe ori, isi intrece atributiile profesionale. de cand are dreptul jandarmeria sa interzica accesul spectatorilor pe baza de vestimentatie, de cand jandarmeria are atributii privind numirea zonelor tampon. CAND OR SA SE INCHEIEI PROSTIA AMENZILOR COLECTIVE APLICATE DE ACEASTA INSTITUTIE? (a se vedea interdictiile primite de suporterii stelisti si dinamovisti, care in majoritate sunt primite abuziv.)

sabau  •  24 octombrie 2011, 18:39

Felicitari pentru articol! Bine spus!
Luati mai des atitudine impotriva abuzurilor acestei institutii publice cu incredibil de multe atributii (tinde sa fie egala Politiei). Nu am vazut sa faceti un scandal din aruncatul tricolorului la gunoi desi atit trait din starea gazonului 2 saptamani la acel meci de pomina.
Iar in Ghencea cand au fost evacuati rapidisti pentru simplul fapt ca au strigat „Rapid” la fel nu am auzit nimic. Oameni care au cumparat bilet, au intrat fara fulare sau altceva considerat ofensator, nu au injurat, au scandat doar numele echipei pe care o sustineau.
Dar daca dinamovistii au introdus torte in peluza cu ajutorul stafului tehnic a fost iarasi mare senzatie, scandal, crima, huligani.
Cataline, daca mergi de atata timp la meciuri recunosti faptul ca suporterii organizati creeaza spectacolul in tribune, trebuiesc lasati sa se exprime iar doar acei care abuzeaza pedepsiti. Dar de abuzurile Jandarmeriei auzim prea rar.

Teppo  •  24 octombrie 2011, 18:40

@coco Sefii lor nu au bacul luat la zi, au primit diploma prin posta.

Cristian  •  24 octombrie 2011, 19:37

Ce ne mai mira?
Domnul Tolontan de ce nu s-a revoltat cand aproape o mie de oamen iau fost interzisi pe ORICE STADION absolut nevinovati.
Ma refer la interdictiile aplicate la gramada supa meciurile Rapid – Steaua si Dinamo – Rapid.
Atunci 10-20 de oameni au aprins torte. Insa jandarmeria a interzis 500 de oameni (Dinamo – Rapid).
Suntem (cu totii) pierduti…!

emg  •  24 octombrie 2011, 19:44

romania – tara unde orice e posibili. si unde primii care incalca legea sunt institutiile si oamenii statului 😐

asta e doar un caz din sutele care probabil au loc in fiecare zi

Razvy  •  24 octombrie 2011, 20:07

Hmmm!
Catalin daca in 20 de ani am reusit sa construim un stadion, oare in cati ani vom invata sa-l folosim?

Multumesc pentru blog! Pentru civilizatia din el!
Bafta la civilizatia din sport!
Razvan

Cătălin Tolontan: Războiul culorilor – RomanianUltras.net  •  24 octombrie 2011, 20:45

[…] Autor: Cătălin Tolontan […]

Shoric  •  24 octombrie 2011, 22:15

mai este un personaj care a „dictat” : pe stadionul meu sa vina doar suporteri „frumos imbracati” ..

mai sunt unii ca el prin conducerea Jandarmeriei (acum generali), fosti militieni care adunau liceeni cu parul mare de prin cinematografe si-i tunde-au la sectiile de militie ..

alex  •  25 octombrie 2011, 0:07

la peluza nord (nivelul 0), au stat rapidisti langa stelisti, fiecare a cantat in legea lui (injurand totodata echipa adversa) si nu s-a intamplat absolut nimic. nici macar nu s-a aruncat cu priviri urate. deci nu asta ar fi problema.

laurentiu  •  25 octombrie 2011, 0:45

felicitari pentru articol!

commando oli  •  25 octombrie 2011, 6:00

intr-o tara in care mamaliga explodeaza la 50 de ani, aparatul opresiv trebuie sa-si justifice existenta si salariile, pana nu demult, cam maricele pentru cineva caruia i se cere doar bac-ul. asa ca au picat tocmai bine ultrasii.ei sunt inamicul lor nr. 1. nu talharii, violatorii sau batausii de pe strazi. cand ii vezi cum vin la meciuri, de parca ar fi batalia vietii lor, iti poti face idee cam ce se petrece in unitatile de jandarmi si cum sint pregatite aceste personaje. la sfarsitul meciului de baraj al Olimpiei Satu Mare disputat la Oradea au intrat cu lacrimogene peste suporteri pentru O petarda aruncata in tribuna GOALA! nu va povestesc scandalul, ci va pun o intrebare: cine poate sa garanteze ca acea petarda nu a fost aruncata chiar de jandarmii in civil care se aflau printre noi? nu uitati: ei au nevoie de „incidente” pentru a-si justifica existenta. asa ca nu va mirati ca nu au nici un interes pentru a rezolva problema.

cristian  •  26 octombrie 2011, 13:32

Cataline…..despre cazul Craiova cand faci o ancheta????
Un om a bagat niste milioane in fotbal si a fost mazilit de FRF si LPF….nu e important?

Che Guevara  •  28 octombrie 2011, 2:34

Sa fie clar pentru toata lumea. Jandarmeria nu se gandeste nici un moment, atunci cand ia astfel de decizii, la binele nostru al suporterilor. Pe ei ii intereseaza sa nu aiba incidente. Adica sa vina la meciuri ca la plimbare, desi sunt platiti sa fie vigilenti si sa ne apere. Si sunt platiti de noi, care suntem contribuabili. Nu-i intereseaza deloc daca 2 suporteri se bat. Ii intereseaza foarte tare sa nu se afle si sa nu apara in vreun raport incidentul. De-aia au luat aceasta masura. Ca sa se protejeze pe ei insisi nu pe mine ca spectator de fotbal. Niste paraziti!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord