Reconstituirea Gazetei îl scoate pe petrolistul Sipovici din cauză

Colegul meu Lucian Alecu, editor foto la Gazetă, a vizionat zeci de imagini în mișcare și fotografii din momentele agresiunii de la meciul Petrolul – Steaua de duminică, 30 octombrie, de la Ploiești. El a ales puncte de reper din teren și din tribune și a alcătuit grafica pe care o prezentăm azi și care probează, fără dubiu, că petrolistul Sipovici a ridicat într-adevăr din iarbă un obiect pe care l-a ascuns, pasîndu-l băncii sale de rezerve, dar nu unul care putea fi scăpat de agresorul lui Galamaz, pentru că Sipovici se afla în altă parte a terenului cînd a luat de pe jos obiectul. Ziarul pune astfel capăt speculațiilor că Sipovici a fost, în vreun fel, complicele agresorului.

miercuri, 2 noiembrie 2011, 12:50

Colegul meu Lucian Alecu, editor foto la Gazetă, a vizionat zeci de imagini în mișcare și fotografii din momentele agresiunii de la meciul Petrolul – Steaua de duminică, 30 octombrie, de la Ploiești. El a ales puncte de reper din teren și din tribune și a alcătuit grafica pe care o prezentăm azi și care probează, fără dubiu, că petrolistul Sipovici a ridicat într-adevăr din iarbă un obiect pe care l-a ascuns, pasîndu-l băncii sale de rezerve, dar nu unul care putea fi scăpat de agresorul lui Galamaz, pentru că Sipovici se afla în altă parte a terenului cînd a luat de pe jos obiectul. Ziarul pune astfel capăt speculațiilor că Sipovici a fost, în vreun fel, complicele agresorului.


Comentarii (32)Adaugă comentariu

ktalin  •  2 noiembrie 2011, 13:01

Presupun ca acum toti care l-au facut in toate felurile pe Sipovici ori sa-si ceara public scuze! Dar sigur nu o sa faca nimeni asa ceva, doar e un HULIGAN din Ploiesti!

Cristi  •  2 noiembrie 2011, 13:02

Treaba asta imi aduce aminte de fabulosul film The Paper (1994), cu Michael Keaton, Glenn Close, Marisa Tomei si Robert Duvall, in care un fotograf amator din redactia ziarului realizeaza intr-o invalmaseala o fotografie care schimba soarta unei anchete :).

Ciprian C  •  2 noiembrie 2011, 13:39

Si cu toate astea, v-a luat cateva zile sa va prindeti, timp in care l-ati mitraliat pe Sipovici. Din pacate nu va iesi nimeni sa-si ceara scuze, iar Sipovici ar trebui sa va dea in judecata.

laurentiu  •  2 noiembrie 2011, 13:54

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/foto-huliganul-de-la-ploiesti-a-fost-ajutat-de-jucatorul-sipovici-sa-ascunda-urmele-agresiunii-276664.html

MIHAI  •  2 noiembrie 2011, 13:55

felicitari pt articol,baiatul ala a fost facut varza de toata presa asta din romania,, rusine la toti ziaristii < ...>,bv tolontan

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2011, 14:10

MIHAI: nu e meritul meu, asa lucreaza redactia, incearca sa lamureasca un subiect si colegul meu Lucian Alecu a urmarit subiectul pina la capat

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2011, 14:12

laurentiu: da, asa e, dar am rectificat uite, cu buna credinta ca am gresit! Cit despre Sipovici, hai sa nu-l facem un erou ca a ascuns un obiect care era in teren

gigi  •  2 noiembrie 2011, 14:16

Da, ar cam trebui sa va dea in judecata si sa va ceara daune, sau benevol voi sa-i spalati imaginea intr-un nr de articole/zile cam asa proportional cu nr acuzatiilor din ficare articol in care l-ati acuzat.

MIHAI  •  2 noiembrie 2011, 14:28

petrolul este o echipa foarte iubita sper sa treaca cu bine peste acest moment dificil,oricum nu treb sa generalizam in legatura cu suporterii petrolului,sper sa scape de acesti huligani au o galerie foarte frumoasa si chiar daca retrogradeaza tot ploiestiul este alaturi de echipa, inca o data pt domnul LUCIAN ALECU felicitarile mele

dac_impielitzat  •  2 noiembrie 2011, 14:31

Ok, m-am uitat si eu pe linkul cu analiza… dar nu e foarte lamuritor. Poate autorul revine cu mai multe detalii ale analizei si cum s-a ajuns la concluzia atat de clara de acum?…

Iar cei din gazeta care au publicat pana acum articole care au format aceasta opinie despre Sipovici sa-si faca mea culpa, TOTI!

Sanatate!

mitica dragomir  •  2 noiembrie 2011, 14:36

asa,si cam care ar fi diferenta?!
ca era „obiectul” tembelului ala,sau aruncat de altii din tribune,nu tot dracu’ ala e?!

Valentin Petrovici  •  2 noiembrie 2011, 14:46

Oare este chiar nevinovat Sipovici? Orice ar fi fost nu trebuia să procedeze aşa. Se vede de pe Marte gestul lui de a ascunde ceva. Indiferent ce nu trebuia. Faptul că nu se ştie ce a fost îl incriminează mai rău. Putea fi un cuţit mic, o lamă, un ac, un cui.

Valentin Petrovici  •  2 noiembrie 2011, 14:55

Prin acest articol nu faceţi altceva decît să apăraţi un infractor. Pentru că el practic a apărat un infractor încercînd să ascundă un posibil obiect al infracţiunii. Este şi el pasibil de inculpare ca şi derbedeu în cauză. În afară de faptul că doriţi din toţi rinichii să fie suspendaţi cei doi jucători ai Stelei. Faceţi rău deosebit sportului. Sunteţi părtaşi la o infracţiune şi voi. Şi nu este prima dată. Voi vedeţi numai jandarmi şi poliţie bătînd la spectatori dar nu vedeţi că un om paşnic nu mai îndrăzneşte să meargă la un meci. Vorbesc să meargă singur că de mers cu soţia sau copii nu mai vorbesc.

Ploiesti  •  2 noiembrie 2011, 14:56

Suporter la Steaua-Charleroi, acelasi lucru si nu a fost atata tam tam, si ajutat de jucator, e frumos?

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2011, 15:04

gigi: noi scrisesem un singur articol pe aceasta tema si am rectificat. Stii, ma intreaba deseori colegii sau apropiatii cum se am rabdare sa ma lupt cu lipsa de logica si cu asemenea confuzii. Tu ai vrea sa raspundem noi pentru ce difuzeaza televiziunile, pentru ce revelatii au altii, pentru fiecare comentariu?! Fiecare raspunde pentru el.

Valentin Petrovici  •  2 noiembrie 2011, 15:07

Acum vă întreb pe dvs: dar ce era acel obiect? Şi cum a ajuns acel obiect tocmai acolo? Că de aruncat din tribună nu se pune problema. Nici o piatră nu ajungea pînă acolo. Şi acest Sipovic mai şi minte că a văzut el un spectator cum a aruncat cu ceva. Măi dar ce ochi de vultur are el. Atunci ? Acel obiect dacă nu a aparţinut derbedeului cui a aparţinut? Poate jucătorilor de la Petrolul. Sau arbitrilor, sau jandarmilor, sau…lui Paul Cazan. Să fim serioşi. Apăraţi un infractor.

Valentin Petrovici  •  2 noiembrie 2011, 15:18

Prietene dacă poliţia îl inculpa pe acel derbedeu de pe Ghencea şi acelaşi lucru se întîmpla şi cu Boştină poate nu mai aveam atîtea agresiuni pe stadioane şi am fi putut merge şi noi ăştia nemardeiaşi pe stadion. Vă rog să vă reamintiţi de Heysell din acea finală memorabilă. Vă rog să vă reamintiţi ultraşii englezi. Vă rog să vă reamintiţi sancţiunile. Şi acum să priviţi stadioanele din Anglia.

bwin  •  2 noiembrie 2011, 15:18

Eu in locul lui Sipovici as da in judecata toate ziarele, toati redactorii de la canalele de sport inclusiv pe Terzian ala care a fost cel mai vehement, plus Gigel Becali (nebunu satului), pentru daune morale.

tifi  •  2 noiembrie 2011, 15:18

Sipovici e vinovat! A ascuns un obiect! L-a ascuns pentru ca daca acest obiect (bricheta, baterie de telefon, lanterna cu laser) era gasit putea fi dovada ca publicul din Ploiesti a periclitat integritatea jucatorilor din teren.
Daca fotbalistii ii acopera pe suporteri, le ofera mascat produse pirotehnice (vezi cazul Dinamo) sunt complici. Ii incurajeaza pe huligani. Iar uneori lucrurile degenereaza.
Sipovici e vinovat indirect, pentru ca prin atitudine e de partea huliganilor. Nimeni nu i-a spus sa duca el obiectul la observator sau arbitru (cum ar face un om cinstit, care respecta regulamentul), dar daca l-a ascuns e complice cu huliganismul, ca stare generala.

bwin  •  2 noiembrie 2011, 15:23

@Valentin Petrovici. Du-te bah la Sapoca de nebun. Pai stadionul Petrolul e mic are 15.000 de locuri + NU ARE PISTA DE ATLETISM. Daca dai o bashina la tribuna I se aude la tribuna a II-a. Ia si tu o bricheta chinezeasca cu capac din aia cu gaz indus, care e destul de grea si vezi cat poti sa arunci cu ea. Apoi imparte 50 m la 2 si iti da 25 de metri. Chiar crezi ca nu poti sa arunci 25 de m cu o bricheta destul de grea? Bah astia care inca mai credeti aberatiile lu Gigi Becali, duceti-va bah la control la 9.

costin toader  •  2 noiembrie 2011, 15:25

Nu era mai profesionist din partea voastra sa faceti asta inainte sa aduceti acuzele astea care pe langa Sipovici,afecteaza si clubul si Ploiestiul?Apropo de asta pe langa drogati,betivi,aurolaci in Ploiesti locuiesc si medici,profesori,strungari,tamplari,absolut toate categoriile de oameni ca in orice oras din tara si lumea asta.

donvito  •  2 noiembrie 2011, 15:31

http://www.sport.ro/liga-1/bomba-la-petrolul-rachita-il-stia-pe-enache-cine-este-agresorul-lui-galamaz-detalii-incredibile-din-spatele.html…Hai sa fim seriosi ,totul a fost premeditat.Rachita zicea ca nu il stie pe drogat si eicunosc de 6 ani.Maseurul nu e angajat la club si a ascuns ce i-a dat jucatorul golan?Putea sa fie si o bomboana trebuia sa o vada arbitrul.Stewarzii srau pe ‘obositi’ sa mai alerge dupa boschetar etc.

bwin  •  2 noiembrie 2011, 15:35

Nu-i iau apararea lui Sipovici ca a dus obiectul la margine si l-a predat cuiva de la club, dar daca Martinovici a dat dovada de huliganism ca l-a luat pe ala la picioare, aparandu-si colegul mai repede razbunandu-l decat aparandu-l, Sipovici de ce a dat dovada ca a incercat sa-si apere clubul?

Jucatorii de la Dinamo ce au patit ca au introdus tortze in fulare si mingi? Nimic. Deci hai sa-l tocam pe Sipovici ca a dus o bricheta la margine. Poate sa-i dam si niste picioare in gura sa aratam sirbilor ca si noi stim sa dam intr-unul singur cazut jos.

Valentin Petrovici  •  2 noiembrie 2011, 15:43

Să ne aducem aminte episodul Cluj cu zaristul snopit în picioare. Să ne aducem aminte Ghencea cu derbedeul intrat pe teren. Să ne aducem aminte ce au făcut derbedei din galeria lui Dinamo în Ghencea. Ce au făcut tot dinamoviştii la Buzău. Să ne aducem aminte ce au făcut steliştii în Giuleşti. Ce au făcut rapidiştii la Urziceni. Ce au făcut timişorenii în finala cupei. Şi sunt o grămadă de adus aminte. De ce oare toate astea? De ce un om civilizat nu are loc la un spectacol? Pentru că spectacolul este pentru cei civilizaţi nu pentru mardeiaşi. Oare este nevoie de victime şi la noi ca să intrăm în normalitate?

Valentin Petrovici  •  2 noiembrie 2011, 15:53

Îmi aduc aminte cu plăcere de Sevilla. Am avut ocazia să o vizionez pe viu. După meci ne-am întîlnit cu galeria Barcelonei la aeroport. Absolut nimic. Nici un gest necugetat. Şi vorba aia pierduse finala. Se poate dacă se vrea. Dar civilizaţia noastră este încă î.e.n.

Gabi Koreanu  •  2 noiembrie 2011, 17:59

De ce ar trebui sa ne cerem scuze fata de Sipovici? Pentru ca a incercat sa ascunda un obiect aruncat de galerie in teren?
OK, nu a fost obiectul cu pricina, insa caracterul asta balcanic de a ascunde gunoiul sub pres, vad ca nu putem sa-l corectam defel. Ba, mai mult, il si promovam.
Dragilor, reveniti-va, ati intrat in UE si vreti sa intram si in Schengen. Dar sa nu facem nimic pentru asta.
Mai exista oameni normali in tara asta?

acvb  •  2 noiembrie 2011, 19:25

Imi cereti sa va scriu – de fapt ma desfideti: prea bine! Iata raspunsul dvoastra de la nr. 15 (adresat lui gigi): vi se pare normal? Sunteti exasperat, agresiv, si, imi pare rau sa o spun, nu va asumati nici o responsabilitate! Ati comis nu numai o eroare ci si o mare nedreptate acuzandu-l pe Sipovici (si, in treacat fie spus, ati demonizat, mai degraba fara motiv,o multime de oameni: pe Rachita, pe primar, din graba, pe ploiesteni etc). Ca dovada, iata reactiile cititorilor, chiar si dupa articolul de azi unde, cu sprijinul departamentului imagistic ii dati absolutiunea petrolistului.
Acum eu nu zic c-ati fi dus o campanie impotriva lui Sipovici, dar v-ati inscris intr-un cor (unde, daca nu sunteti dirijorul, cel putin vocea intaia nu v-o contesta nimeni) ce a adus grave prejudicii imaginii lui Sipovici.
Dle Tolontan, dvoastra nu sunteti Horia Ivanovici. Pentru ca sunteti Tolontan (sau ar trebui sa fiti), articolul despre „ticalosia” lui Sipovici nu trebuia sa apara in GSP – decat daca ticalosia ar fi fost indiscutabila.
Iar aici, pe langa responsabilitatea auctoriala (cum sa-ti explici un articol gresit, care nici macar nu e original, ci urla cu gloata!?), intervine si responsabilitatea dvoastra manageriala, care este capitala.
E absolut corect ce ati facut, cu aceasta dezmintire si nimeni nu are dreptul sa va ceara socoteala pentru ce nu ati spus/scris (ceea ce nu ne impiedica sa o facem), dar beleaua este ca ceea ce ati scris initial despre Sipovici se inscrie de minune in textul pe care este avida sa-l citeasca o multime nu foarte recomfortanta, in vreme ce corijarea se pierde ca bobul de grau ce nu moare.
Inteleg atitudinea dvoastra de diriginte permanent iritat de o clasa de derbedei si chiulangii, dar nu o aprob. Cum zicea un maestru Shaolin: nu exista elevi rai, ci profesori rai!

acvb  •  2 noiembrie 2011, 20:59

Ce sa mai comentam? Obiectivul a fost atins: Martinovici si Stanca NU au fost suspendati.
Daca la Martinovici ar putea fi invocat (smechereste) un paragraf regulamentar, de Stanca, ce a lovit un om cazut, ce nu mai ameninta pe nimeni, ce sa mai zici?!
La bulivar, birjar!

dac_impielitzat  •  3 noiembrie 2011, 1:54

POFTIM??? Doar un articol???
Si chiar de ar fi fost asa (doar unul), ati GRESIT si o rectificare nu e suficienta! TREBUIE SA VA CERETI SCUZE PUBLIC! Numai asa dand un exemplu (you know that saying „lead by example”…???) puteti sa faceti ceva bun.
Iar daca tu o faci (lead by example), si vezi ca ai tai colegi de breasla si mai ales cei cu care lucrezi la aceeasi gazeta sunt orbi si fara coloana vertebrala atunci indreapta-le-o tu.
Doamne-ajuta!
Eu abia astept sa vad cum tai iar in carne vie cand vine vorba de coruptie, furturi, minciuni, si alte porcarii ale celor care ne conduc.
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa poti sa duci lupta asta in continuare.

Florin  •  3 noiembrie 2011, 8:26

Acum, asta este dl. Tolontan…..Sipovici a fost facut infractor si asta va ramane sigur imaginea lui cat timp va juca fotbal, echipa Petrolul Ploiesti va fi hulita peste tot prin tara, galeria va fi considerata una de infractori si huligani, terenul a fost suspendat 6 etape dar, sa privim si partea buna a lucrurilor…..Steluta s-a impacat cu suporterii, nea Gigi a mai iesit putin la rampa si isi va duce echipa pe noi culmi, Martinovici este un erou, Steluta este cea mai mare echipa a Romaniei chiar daca nu joaca mai nimic doar vorba acea traiasca echipele din Bucuresti…….toate astea cu largul concurs al „jurnalistilor”….mocirla merge mai departe!

Jenant!

Bianca  •  4 noiembrie 2011, 9:32

Interesant ar fi sa vedem cine ii va cere scuze public lui Sipovici.

dac_impielitat  •  8 noiembrie 2011, 23:04

Domnule Catalin, vad ca s-a trecut cu vederea episodul. Gazeta nu si-a cerut public scuze. ASTA E O RUSINE!
Spune-ne te rog, toti celor care suntem de parere ca Gazeta trebuie sa-si ceara scuze, tu ce crezi? Esti de aceeasi parere cu noi sau ai alta opinie?
Va multimim

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord