Susține că a fost detașată din Galați la Satu Mare pentru că n-a semnat retroactiv acte

# Investiție contestată de 400.000 de euro în bazinul de înot de la Galați
# Anamaria Vasiliu, șefa sportului de la Dunăre, a primit marți o decizie de mutare

joi, 10 noiembrie 2011, 2:13

# Investiție contestată de 400.000 de euro în bazinul de înot de la Galați
# Anamaria Vasiliu, șefa sportului de la Dunăre, a primit marți o decizie de mutare

Mai departe nu puteau s-o trimită. 764 de kilometri sînt pe șosea între Galaţi și Satu Mare, faţă de 668 pînă în capătul celălalt al ţării, la Reșiţa, sau, ptiuuuu!, 666 kilometri pînă la Oradea.

764 de kilometri pune prin semnătura sa Doina Melinte între șefa DJTS Galaţi, Anamaria Vasiliu, și reclamaţiile repetate pe care aceasta le-a făcut în privinţa unor investiţii derulate sub comanda adjunctei sale, fosta mare campioană de canotaj Magdalena Irincu.

Reclamații la București

La început, la Galaţi a fost vorba de niște vestiare plătite înainte de a fi reparate și de televizoare second-hand, cumpărate de către Irincu, potrivit lui Vasiliu, la preţ de televizoare noi, vreo 25.000 de euro în total, un mărunţiș.

Numai că miza a crescut. De curînd, Vasiliu a descoperit și reclamat către Autoritatea Naţională pentru Sport și Tineret că Irincu, adjuncta ei, a profitat de momentul cînd ea a fost în concediu și a dat prin cerere de ofertă un contract mixt de reparaţii la bazinul de înot plus construirea unui vestiar de la zero. Totul pe aproximativ 1,3 milioane de lei, în condiţii ilegale, de vreme ce construirea vestiarelor noi a fost mascată tot în contractul de reabilitare a bazinului. Este varianta cu care Anamaria Vasiliu a bombardat Bucureștiul.

“Nu vreau să fac pușcărie pentru alții!”

Acum două zile, marţi, 8 noiembrie, Vasiliu (foto stînga) a primit “Ordinul de detașare ca director executiv al DJTS Satu Mare”. În discuţiile pe care le-a avut cu colegii ei de la Galaţi, directoarea a legat această expediere de “drumurile pe care le-am făcut la București, unde mi s-a cerut să semnez retroactiv  acte prin care să găsesc o soluţie de a face legală investiţia de la bazin”. “Dar eu nu vreau să intru la pușcărie pentru alţii!”, le-a spus Vasiliu celor cărora le-a arătat Ordinul venit de la Doina Melinte.

Melinte spune că n-a pedepsit-o

Varianta ministerului este alta. Auditul trimis  pentru a verifica achiziţiile mărunte din mai a găsit-o vinovată pe contabilă, nu pe Irincu,  reclamată de șefa ei Vasiliu.

“De fapt, adevărul e că Irincu și Vasiliu, ambele susţinute de PD-L, dar de tabere diferite, sînt imposibile! Corect ar fi să plece amîndouă”, spune o voce din minister, care cunoaște conflictul și extenuantele reclamaţii și apeluri reciproce.

Absolvită de controlul de la București, Irincu a spus colegilor din Galaţi că ea e, de fapt, săpată de Fiţa Lovin și de Vasiliu, care acum își construiește un statut de victimă. Doina Melinte, șefa sportului românesc, a confirmat ieri pentru ziar că “am detașat-o temporar pe Vasiliu, iar locul ei e ocupat, deocamdată, de Irincu”. Melinte susţine că nu e o pedeapsă la adresa lui Vasiliu.

«Am mutat-o pe Vasiliu de la Galați la Satu-Mare ca să împărtășească și celor de acolo din experiența ei»
Doina Melinte

Irincu: “N-am dus o bomboană acasă”

Melinte pare sătulă de postura sîcîitoare de arbitru între cele două gălăţence, ambele cu pile de la mari nume din PD-L. În schimb, Vasiliu, care se abţine deocamdată de la declaraţii, a cerut oficial la ANST să i se spună “care e nota de fundamentare a detașării?”.

Vasiliu susţine că încercarea celor din Vasile Conta de a prezenta totul drept un conflict personal Vasiliu – Irincu este un clișeu care încearcă, de fapt, să mascheze ilegalităţile  investiţiei de 400.000 de euro de la bazinul din Galaţi.

Învingătoare în acest moment și șefă de la 15 noiembrie, Irincu (foto stînga) spune, despre investiţia de la bazinul olimpic, că “atîta vreme cît am vrut să fac ceva bun și n-am dus o bomboană acasă, sînt liniștită. Bazinul va fi inaugurat în decembrie, conform contractului, iar clădirea nouă este o clădire administrativă necesară și integrată în investiţia mare”.


Comentarii (31)Adaugă comentariu

Marc  •  10 noiembrie 2011, 3:17

hai, hai, e strigator la cer!
Indiferent cine este vinovat, nu asta-i solutia asa cum o vede Doina Melinte. Suna a mazilire, sau a „pumn in gura”. Daca ar fi mutat-o la Braila, mai treaca mearga, dar asa… Pacat, aveam o impresie buna despre Melinte si acum sa vad ca se murdareste. Chiar nu-mi vine sa cred.
Asteptam de la gazeta detalii, ca suna al naibi de urat.

Martor ocular  •  10 noiembrie 2011, 8:49

Am fost surprinsa si nu am crezut, cand am auzit de aceasta detasare a directoarei Anamaria Vasiliu, tocmai la Satu Mare, dupa atatea nereguli, achizitii duioase si paguboase , dupa prejudiciile aduse de Irincu institutiei , Directia pentru Sport Galati. Sesizarile facute la adresa lui Irincu sunt justificate, numai ca unii de ” sus ” o sustin si o scot basma curata . Unul di sustinatori este fgostul secretar general al ANST, momentan se pare mana dreapta a” marelui sportiv” ministru Funeriu. Nedelcu Corvin, din cate am citit in Curentul, fost securist, pensionat de la varsta de 32 de ani, iar acum detine functii sus puse si ” hotaraste destinele sportului” El. Nedelcu ar trebui anchetat cate ilegalitati a facut cat a fost la Anst… cate ordine a emis si anulat ilegale, in special angajari in situatia cand toate posturile erau blocate. Si Irincu este una dintre acestea, ba mai mult a dat examen si de functionar public, intr-o comuna din judet, comuna Movileni pe un post din departamentul contabilitate, impozit si taxe, ea, Irincu care are studii in Educatie fizica si sport, si nu de stiinte economice. Culmea este ca cei de la Functionarii Publici a avizat .. Din spusele lui Nedelcu, multi au facut acest lucru crezand ca vor ocupa postul de director fara examen … dar bineanteles cu sfatul lui Nedelcu…Daca au vazut, inclusiv Irincu a renuntat la post, desi fusese4 declarta admis, ( in iulie 2010 )Aceasta Irincu de cand a ajuns directoare a parjolit in jurul ei, este de o rautate diavoliceasca si razbunatoare. Sa nu se stie ce invarte, indeparteaza pe toti, se bazeaza ca a fost masrer sportiva, dar nu are nici o legatura una cu alta, precum ” baba si mitraliera „.. Neaparat trebuie anchetata, A dezbinat tot colectivul di institutie, ameninta si distruge tot, material, financiar, moral…CAMPIOANA RISIPITOARE, !!!

vali  •  10 noiembrie 2011, 9:28

nu avea cum sa duca irincu acasa o bombonica ca doar ia crescut in curte de o saptamana o frumoasa limuzina audi cu care se faleste la directie

bau  •  10 noiembrie 2011, 9:58

@Marc
Aparentele inseala tata, Melinte ca toti fostii sportivi ajunsi in functii de conducere sunt acolo sprijiniti politic, asa ca nu hotaraste cum crede ea ci cum i se dicteaza (si apropo daca ai sta de vorba cu Melinte ai observa ca nu prea o duce „tartacuta”)

ovidiu  •  10 noiembrie 2011, 10:14

Ce educatie avem nu stiu dar se vede cand cineva ajunge sa aiba putere de decizie iadecizii urate, incorecte. Si se formeaza atunci intre acesti oameni cu decizii – ca de la sine – niste cardasii de tip mafiot. Probabil – recunoasteti situatia – Melinte s-a simtit bine in momentul in care „i-a aratat ea” cine e sefa d-nei Vasiliu. Cum sa te simti bine cand faci un rau ?! Ce educatie avem ?!

socului  •  10 noiembrie 2011, 10:24

Se cauta vinovati… Hmmm , este clar ca nu se puteau spolia bani fara cunostinta dezradacinatei doamne … Sa spuna cu subiect si predicat ce s-a intamplat daca se considera victima . Sa spuna cu nume cine a facut contracte frauduloase . Altfel, este din acelasi tablou… cu lupi 🙂
Cine stie bancul ( cu tabloul ) , cunoaste si continuarea :):)

marian  •  10 noiembrie 2011, 10:30

lucrurile sunt destul de limpezi chiar daca suntem doar la inceput.melinte se contrazice in aceeasi fraza cand spune ca a trimis-o la satu-mare pe vasiliu ca sa impartaseasca din experienta(vrea sa fie si subtil-ironica dar nu reuseste decat un „scrofulism”).contrazicerera e si mai evidenta cand in locul lui vasiliu o mumeste exact pe irincu,adica partea adversa,deci nu cineva neutru din afara.asta in conditiile in care bubele din capul lui irincu se vad si prin caciula.in conditii normale ar fi la puscarie,dar la cat se lucreaza la noi in protectie politica si in imixtiune in actul de justitie,si la cat de „independenta” e justitia din romania (in pofida salariilor si pensiilor imense pe care le primesc de la varste fragede magistratii),nu ne mai mira nimic.sa speram ca buboiul asta din romania va exploda odata si odata,ca asta e prima faza din calvarul vindecarii noastre.

simplu_suporter  •  10 noiembrie 2011, 10:39

ar trebui mai degraba comentat cinismul batjocoritor si specific comunisto-birocrato-lichelelor de care a dat dovada dna Melinte. a detasat-o sa impartaseasca din experienta. Este evident o justificare in bataie de joc, cinica, marsava. O atleta mare, un om minuscul

delpi101  •  10 noiembrie 2011, 10:41

EEEEEE!!!!!!!!!!!!!!Acum sa va vad dle Tolontan………daca mergeti si aici pana in panzele albe cu investigatiile…….deoarece nu stiu ce razboi exista acolo…..insa ceva pare necurat!!!!!!Asteptam continuarea povestii……….Cat despre Melinte………..RUSINEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

Gicu  •  10 noiembrie 2011, 10:53

…….Mai Irincule, ce spui??? ca n-ai dus nici o bomboana acasa???? ha ha ha ha …….tOT VOR AIA DE LA BUC. SA TE SCOATA BASMA CURATA, DAT TREBUIE SA TI SE INFUNDE ODATA. gAZETA sPORTURILOR, SINGURA CARE POATE SA-I URNEASCA PE CEI DE LA dna, SA SE AUTOSESIZEZE ODATA, CA CE DACA a fost sportiva, sa plateasca pentru fraudele aduse. BRAVO G.SP.

victor L  •  10 noiembrie 2011, 11:17

Ce ar fi daca toata tarasenia ar fi:
„“De fapt, adevărul e că Irincu și Vasiliu, ambele susţinute de PD-L, dar de tabere diferite, sînt imposibile! Corect ar fi să plece amîndouă”, spune o voce din minister, care cunoaște conflictul și extenuantele reclamaţii și apeluri reciproce.”
Ei bine, se pare ca e o cearta portocalie; si mai ales intre giste.
Afirmatia din titlu: „Sustine” este unilaterala si n-ar fi motiv de inflamare.

unul  •  10 noiembrie 2011, 11:19

Melinte se crede pe plantatie de sclavi! Cum poti sa trimiti un om la 760 de km de casa pentru 6 luni, in conditiile in care nu a facut nimic rau???
Cat despre doamna Irincu, se pare ca-i facuta din acelasi aluat…
Spunea cineva ca i-a crescut in curte un Audi. L-am vazut si va spun ca la masina aia nu poate plati casco, impozit si revizii din salariul ei de bugetar. Deci toate se fac pe smenuri!!!

floricica  •  10 noiembrie 2011, 11:28

Mai fratilor sunteti absolut normali la cap ? Cum puteti sa inaugurati un bazin olimpic in luna decembrie ? Intr-un oras care are traditie la inot, care este la dunare , care are ce nu au multe orase in tara asta !?!
Sunteti la fel ca astia de la …drumuri (CNADR) care toata vara stau si „freaca” menta la umbra, si acum in noiembrie la spartul …iernii se apuca si toarna astfalt pe sosele ! Anapoda e tara asta si oamenii ei.

marius  •  10 noiembrie 2011, 11:39

Asteptam detalii in acest caz. Strigator la cer

Riti Reloaded  •  10 noiembrie 2011, 12:26

Dupa Ritzi cu ea. Catuse.

Tudor  •  10 noiembrie 2011, 12:32

Dar nu sunt singurele investitii paguboase de la Galati. De aia a ajuns orasul in halul in care a ajuns. Pai daca este de 12 ani sub controlul corectilor si ingerasilor pesedisti…

Mihai  •  10 noiembrie 2011, 13:38

In legatura cu stadionul din Cluj. Toata lumea sportului clujean stie ca d-nul Canta a schimbat si podeaua salii Horia Demian,acum cativa ani, pe o sumedenie de bani. Sper ca nu mai trebuie sa va spun ca podeaua noua era de 10 ori mai proasta decat cea veche, si a trebuit lacuita si revopsita de o gramada de ori

Constantin  •  10 noiembrie 2011, 13:51

Si se fura in tara asta!!!!!!La parnaie cu ei sau ele !!

ovi  •  10 noiembrie 2011, 16:07

sa vina la noi la SM ca nu avem bazin de inot 🙂 poate ne face unul 🙂

grasu  •  10 noiembrie 2011, 16:43

Nu-mi vine sa cred. Pai bine domnilor si doamnelor, aceasta donsoara reclama investitia unde tocmai ea a semnat contractul??????? Wow, este incredibil ce creier mic are. Daca era ceva ilegal de ceeeee a semnaaaaat?????? Cred ca asta e hoata si da vina pe cealalta.

Daniela  •  10 noiembrie 2011, 18:12

CITESC SI CAUT RASPUNSURI. Nu pot s-o intreb pe presedinta sportului, dar Irincu ar putea sa raspunda; de ce nu a chemat-o sefii-sustinatori dela Bucuresti, sa dea cu subsemnatul de ce a sustinut aceasta licitatie ilegal, pentru ce a platit se zice un expert, (o avocata) cu 20.000 lei onorariu,cu care zilnic se infrupta din bucataria restaurantului sport, pe de-a moaca bineanteles, ) de ce nu o pune pe Irincu sa faca hartiile retroactiv, ca doar este pe o functie, este in institutie… nu? Vrea sa scoata jarul cu mana lui Vasiliu? asa este invatata Irincu, asa a facut mereu, pune .Poate se va face dreptate, si Irincu va da socoteala pentru tot raul care l-a facut institutiei si oamenilor…

Alexandru  •  10 noiembrie 2011, 21:53

Vasiliu sau Irincu? Cred ca nu asta este problema, ci mai degraba iresponsabilitatea sefei de la ANST. Dar ce asteptam dela o analfabeta in materie de management sportiv. Placinta care a numit-o de mult nu mai este is joc, poate ar trebui schimbata si Melinte, si cat mai urgent. Dar si la SM sunt probleme la DJTS. Poate DNA-ul va actiona si aici, ca la Cluj, prin arestarea fostului director, un reprezentat al ciumei portocalii, cu numeroase fraude, pentru care probabil va sta dupa gratii cativa ani… Sa avem rabdare…

catalin  •  10 noiembrie 2011, 23:43

Salut

Scuze daca ai fost deranjat dimineata …te apreciez mult si eram surprins ca te vad …am ezitat sa-ti spun mai mult crezand ca esti deranjat – ca ai fost recunoscut sau temator ca nu stiai cine e si ce vrea …

bafta si … pe maine dimineata …

Nadejda  •  10 noiembrie 2011, 23:46

Parerea mea este ca totul este joc politic, iar melinte le face jocul murdar la toti trepadusii ca funeriu nedelcu toader, niste neica nimeni …daca stai si te gandesti ce treaba au astea cu sportul.Ma mira melinte cum accepta sa fie sub papucul la astea, nu-si pune punctul de vedere sa apere sportul si oamenii care fac ceva doar a fost o mare sportiva sa luptat pe marele stadioane, iar acum ….. cam moaleeeeeee…. sau tine doar de functie si restul dupa moi potopul

gigel  •  11 noiembrie 2011, 0:28

Pai studiati cazul de la Satu Mare…cu distinsul GAL tot de la DJTS. . . Tanar pdl-ist face excursii la mare in care ii inlocuieste pe cei considerati ” cazuri sociale” cu tineretul pedelist, la mare, la munte etc….

Ion Dejun  •  11 noiembrie 2011, 1:23

Irincu a vandalizat fondurile institutiei. probabil banii raman doar in mica parte la ea…grosul ajunge la cine trebuie. se faleste peste tot cu Audi-ul ei nou. Sunt multi oameni cinstiti aici si toti speram ca aceasta individa sa dispara…impreuna cu sefa ei Melinte daca e cazul despre care mi-am schimbat parerea. Sigur s-au facut presiuni asupra lui Melinte si i s-au dat indicatii

18 cluburi  •  11 noiembrie 2011, 7:58

Domnule Tolontan, vedeti pe situl federatiei de specialitate ca sunt 18 cluburi care contezta si cer conducerii sa se faca alegeri anticipate, poate o ajutam pe doamna Melinte sa nu poata interveni in defavoarea celor care cer dreptate !

Gicu  •  11 noiembrie 2011, 10:06

Domnule Tolontan, Va propunem o ancheta la Satu Mare, judet care ar putea sa intre in Cartea Recordurilor la numárul de directori la DJST intr-un an. Ati gasi niste fraude de toata frumusetea la institutia respectiva condus de fostul director portocaliu. DNA-ul, chipurile a inceput cercetarile, dar probabil n-a primit unda verde de la Bucuresti pentru finalizare.
Sunteti cei mai buni, continuati tot asa.

daniela  •  11 noiembrie 2011, 12:07

Mai fratilor, acolo ambele sunt vinovate. Cel mai corect ar fi sa se faca control ca la carte. Ne-am saturat de birfele astea. Citesc ca Irincu are Audi in curte. Mai , dar totusi nu cred ca traieste din salariul de bugetar, ca a fosr campioana olimpica, are renta viagera pe viata…Cine stie care e adevarul. Iar ca GAlatiul n-are nevoie de bazin?! Hai sa fim seriosi, cum sa nu aiba? Ce daca avem Dunare, draga?Astia de la Constanta n-au nevoie de piscine daca au mare?

anst  •  28 noiembrie 2011, 7:24

avem o conducatoare…de te doare capul. Da ordine pe care le suspenda dupa care le revoca. Pestele de la cap se-mpute. Acum de ce nu dai nimic despre revocarea ordinului de detasare????? Vezi ca nu esti impartial????

dac_impielitzat  •  30 noiembrie 2011, 3:47

Domnule Catalin, ce s-a mai intamplat si cu magaria asta? Mai stiti? Zice @anst ca ar fi fost revocata decizia de detasare… este adevarat? Ce motive au invocat?
Numai bine.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord