Facebook, viscol și Big Brother la Guvern

UPDATE3: Apropo de galanteria televizată, primarii Piedone și Oprescu, doi dintre preferații televiziunilor, plus Chiliman, care s-a ițit și el în declarații TV cu Arcul de Triumf pe fundal, fac băi de pixeli în timp ce, cu excepția bulevardelor principale, Capitala e o rușine după 36 de ore de iarnă! („Străzile mici sînt la sectoare”, zice cineva din Primărie)

joi, 26 ianuarie 2012, 10:40

UPDATE3: Apropo de galanteria televizată, primarii Piedone și Oprescu, doi dintre preferații televiziunilor, plus Chiliman, care s-a ițit și el în declarații TV cu Arcul de Triumf pe fundal, fac băi de pixeli în timp ce, cu excepția bulevardelor principale, Capitala e o rușine după 36 de ore de iarnă! („Străzile mici sînt la sectoare”, zice cineva din Primărie)

UPDATE2: În aceste ore, nu asistăm doar la un exercițiu de imagine. Evident că autorităților, în frunte cu Emil Boc, le pasă de viața oamenilor și se străduiesc cît pot ei să rezolve problemele, numai că, totul derulîndu-se pe repede înainte la TV, se developează în fața ochilor noștri nivelul deprimant de micromanagement, în care premierul aleargă pe teren, comunică, mobilizează rezervele de ”apa plată și apa minerală”, scoate armata pe străzi și transmite indicații către primari în declarații de presă! Iar acum dă la lopată.

UPDATE1: Fumurescu scrie că am greșit cu discursul președintelui și-și prezintă argumentele. Cititi si critica lui Mircea Marian.

La una dintre întrebările presei, primite cu mai mult calm decît altădată, Traian Băsescu a adus ieri argumentul fanilor pe care îi are ”pe Facebook”. Așa e! Apropiații i-au angajat niște băieți inteligenți, care se pricep să adune audiență. Zecile de mii de fani de pe fb sînt singurul front pe care acești apropiați, tot mai puțini, i l-au putut arăta președintelui în ultimele zile ca să-i crească moralul. Glume, tineri, cool!, wow! Chiar și EBA, primind pontul sub bradul de Crăciun, s-a referit la succesul de pe Facebook. Așa, de dragul echilibrului și ca să iasă din efectul de seră al propriilor certitudini, iată și alte idei de pe fb, dar și din Piață. Preferata mea:

Adrian Deoancă: “Basescu isi asuma un discurs de expert, nu de politician (mai periculos dpdv al democratiei). Stiu ce e bine, am informatii, am un design de stat, cer solidarizare si disciplina pentru experiment. Cum sunt expert, nu pot gresi pe fond, ci maxim pe forma, adica nu ma pricep sa explic. Un expert nu-si schimba opinia: tot cu austeritate, tot cu minerit, tot cu demontarea statului, tot discurs “antimilogi”, tot cu autostrazi, tot cu statistici. Sa nu mai aud ca avem nevoie de guvern de tehnocrati: avem un demiurg tehnocrat si unul al dracului de neoliberal. Italienii au avut bafta cu Monti.”

Și încă o remarcă, scrisă sub derularea evenimentelor, despre viscol și o schimbare radicală de imagine, a lui Emil Boc și a Guvernului României.

Cum Realitatea TV a devenit vizibil prietenoasă în ultima vreme cu Puterea, experții de imagine ai PD-L s-au gîndit ca, ieri la prînz, să permită transmiterea în direct la Realitatea a teleconferinței premierului cu prefecții, cu ministerele și cu entitățile de urgență pe tema viscolului. Probabil că a fost o premieră absolută: o ședință operativă a unui guvern european transmisă live la TV.

Sala Guvernului, atmosferă sobră. Prim-ministrul în pulover, îngrijorat, ton ridicat, autoritate vasăzică, prefecți care interveneau unul după altul ca să-și împartă tractoarele și lopețile de zăpadă. Din epoca cutiei negre, ”aflați ce facem noi aici, la manșă, doar dacă se prăbușește avionul”, Boc și oamenii lui au plonjat direct în epoca Big Brother. În fața camerelor, ministru după ministru s-a apucat să spună că situația e sub control, să se repete doar ca să se vadă la TV, e un efect binecunoscut, ba chiar s-a vorbit și despre agricultură, ”e bine că ninge, dacă venea mai întîi gerul se compromiteau recoltele”.

În acel moment, oamenii care n-au văzut niciodată cum arată o întîlnire reală de criză, nu una ținută sub presiunea camerelor de luat vederi și transformată, de fapt, într-o riscantă operațiune de PR, au înțeles că totul e în regulă, că nu există nici un pericol. Unii au plecat la drum. De fapt, nu exista un plan B în situația în care vîntul și viscolul ar fi devenit mai puternice. De pildă, să se blocheze drumurile periculoase, așa cum se face în toată lumea cînd autoritățile, absolut logic, se întîmplă!, nu pot deszăpezi imediat sectoare de drum. Ca să nu rămînă oamenii ostateci acolo.

Din păcate, viscolul s-a întețit, astfel încît seara și noaptea au devenit mult mai dificile decît s-a evaluat. Șoselele au devenit impracticabile și zeci de oameni sînt blocați în mașini. Plus cei din localitățile izolate. Guvernul nu a anticipat. ”Din păcate, nu am prevăzut”, a spus Emil Boc acum cîteva minute, exact la 24 de ore de cînd evolua telegenic în reality show-ul din casa Big Brother. Asta e! E omenește, se poate întîmpla și unor guverne mai bine organizate, dar tocmai acesta e motivul pentru care nu se transmit întîlnirile operaționale  în direct la televizor, doar ca să vadă țara că se lucrează.

Scopul acestor ședințe de urgență nu e ca participanții să dea bine, ci ca posibilii afectați să fie protejați. În realitate, în astfel de discuții se mai și bîjbîie, oamenii se contrazic, se discută mai colorat dacă e cazul, există uneori timpi morți în așteaptarea unei legături cu un specialist, șeful se mai enervează, mai cade o convorbire telefonică, apar variante și soluții noi, nu ți-e teamă să-ți arăți ignoranța într-un anume aspect, fie că ești premier sau ministru; toate acestea nu fac rating!

Alegînd ratingul, Guvernul poate fi întrebat acum legitim: ”Cum v-ați  organizat voi de au rămas oameni blocați chiar și pe centura Capitalei, la cîțiva kilometri de casa Big Brother?”. Sau: „Există o listă de risc a localităților vulnerabile în astfel de situații și ce s-a investit acolo, vara, nu iarna, ca să le fie mai ușor oamenilor în situațiile care, statistic dovedit, se întîmplă furtuni de zăpadă?”.


Comentarii (30)Adaugă comentariu

panpage  •  26 ianuarie 2012, 12:33

Draga Tolo,

Nu crezi ca este o exagerare sa spui ca oamenii au fost cu ochii pe realitatea la teleconferinta (penibila ,de altfel) si apoi au plecat prin zapada cu copii mici? Nu crezi ca ar trebui sa fim si noi, ca cetateni , responsabili si in general sa facem ce a exprimat cel mai bine Mihnea Maruta?
http://mihneamaruta.ro/2012/01/17/vreau-sa-vad/

Este o tendinta la voi , ziaristii, de a cere totul de la politicieni, care sunt de vina pentru tot raul din tara, si nimic de la ceilalti cetateni. Sunteti circotasii de serviciu, dar pe tine nu te-am vazut indignat si revoltat de raul imens facut de televiziuni, comparabil din punctul meu de vedere cu raul facut de politicieni. La noi, unde totul este de facut, ziaristii ar trebui sa mai si construiasca nu numai sa demoleze.

Nu sunt postac de serviciu al PDL, sunt informatician in privat din ‘96 si ma intreb de ce sa ma agat pentru a spera la un viitor mai bun pentru copiii mei, in tara mea, si nu aiurea in lume: in opozitie ma uimeste discursul infantil si perfect previzibil iar la putere cei citiva de care sa ma agat sunt pe cale sa piarda partida si cu ajutorul vostru, al ziaristilor circotasi de serviciu.

Cu simpatie,

Cătălin Tolontan  •  26 ianuarie 2012, 13:04

panpage: teleconferinta a fost la prinz, unele sosele s-au bloat la 21. Timp suficient.

Iar despre televiziuni, uite, de pilda, cazul ridzi a fost despre stiri cumparate la televiziuni de catre minister. Despre televiziuni care-si minteau telespectatorii dind reclama cu politicieni pe care o prezentau drept informatie obiectiva! Televiziunile au fost aduse in fata comisiei parlamentare, televiziunile au fost amendate de catre CNA, ti se pare ca nu m-ai vazut revoltat fata de televiziuni?

Cit despre responsabilitatea cetatenilor, absolut de acord cu tine!

Martio  •  26 ianuarie 2012, 13:21

panpage:

Si eu sunt informatician (am absolvit in 1995), si am familie si copiii. dar cred ca-ti dai cu parerea complet aiurea. Catalin s-a referit la anumite aspecte care ti-e ti-au scapat.

Cred ca ce pierdeti din vedere este discutia din Parlamentul European: Romania nu mai este stat de drept, si exista o dictatura in care locul batelor minerilor a fost luat ordonante de urgenta si asumari de raspundere. Sa te fereasca Dumnezeu sa trebuiasca sa-ti caut dreptate in Romania!

Mario  •  26 ianuarie 2012, 13:39

Catalin:
In vijelia aceasta creatoare legata de discursurile si interventiile cu romanii ale presedintelui ti-a scapat un gest extraordinar a lui Boc. Tipul, la aflarea deciziei CC de ieri, a declarat, fi-i atent: vom RESPECTA decizia curtii si voi exprima un punct de vedere dupa ce voi citi motivarea. Incredibil. Acelasi tip, pana acum, zicea: Voi DECIDE daca vom RESPECTA hotararea curtii doar dupa ce vom citi motivarea.
Cum de ti-a scapat asemnea progres facut de dl prof. de drept Boc?

panpage  •  26 ianuarie 2012, 14:14

Te-ai revoltat tot in legatura cu un politician (si bravo tie pt ce ai reusit).

Insa eu ma refeream la revolta fata de asa zisii “ziaristi” TV care desavirsesc omul nou creat de comunisti: omul care asteapta totul de la altii (stat, politicieni) si nimic de la el, care asteapta primaria sa-i mature ograda si sa-i curete zapada, care nu vrea schimbare si reforma ci ajutoare sociale si pomeni electorale. Televiziunile sunt instrumente perfecte in mentinerea acestor oameni in ignoranta si ar trebui sa ne revoltam in aceeasi masura in care ne revoltam la abuzurile si greselile puterii. Pt ca si televiziunile au o putere la fel de mare ca politicienii in alterarea fibrei natiunii.

Cred de asemea ca orice pas inainte, cit de mic (de exemplu cel facut de Macovei la DNA) trebuie sustinut neconditionat si neintrerupt. Pentru ca in Romania putini oameni “construiesc”, majoritatea “demoleaza”.

fotbal  •  26 ianuarie 2012, 14:39

am citit fumurescu. de 3 ori.i-am cautat argumentele si nu i le-am gasit. daca sunt, n-am reusit sa le inteleg. s-a simtit manipulat de texul tau? sau jignit? ai sapat la temelia deontologiei?
sau poate nu vad eu pe termen lung 🙁
in fine, mi se pare confuz si ma indoiesc profund ca spaimele lui sunt reale(involuntar face greseala pe care ti-o atribuie tie, schimba apocaliptic realitatea sic!, s-a schimbat ceva de ieri pana azi?).se teme pentru tine? pentru el? pentru profesie? pentru romania?
confuzia asta intre teritoriu (cum este lumea) şi harta (cum o vedem noi) ne incearca pe toti uneori, nimeni nu scapa. asadar, domnule fumurescu, nu confundati harta cu teritoriul
pentru tine: ai facut-o intentionat, ca sa-mi impleticesti creierii 🙂

panpage  •  26 ianuarie 2012, 14:48

Mario, esti informatician dar nu scrii corect gramatical; imi pare rau, dar nu am incredere in logica oamenilor care nu stiu gramatica de clasa a IV-a, deci nu pot intra in polemica cu ei.

florin  •  26 ianuarie 2012, 15:36

Balet penibil si inutil.
La ce talent are nea emil , la coasa si la lopata, zau ca e pacat sa ocupe postul asta de (prim ministru)x 4 pentru care n-are nici o chemare.Si nici bun simt.
Cineva zicea ca : daca 2 oameni iti spun ca esti beat..
Dar daca mai multi ..

Luminita  •  26 ianuarie 2012, 17:51

Catalin:
„Cum Realitatea TV a devenit vizibil prietenoasă în ultima vreme cu Puterea…” uppps, domnule Tolontan, va cam scapa porumbelul(si tencuiala)in ultimul timp si incepe sa se vada caramida (antenista).
Cand un jurnalist incepe sa traiasca din gloria trecutului (vezi subiectul Ritzi, pe care il invocati tot mai des precum o diva la 50 de ani vorbind de rolul sau de Julieta) e semn ca incepe sa i se ofileasca tenul.
Mario:
discursul lui Boc referitor la decizia CCR este corect (politically), in pronuntare se vorbeste de neconstitutionalitatea unor articole pe care parlamentul urmeaza a le modifica, ca atare se va putea exprima un punct de vedere dupa redactarea motivarii si modificarile cu pricina.

Radu B.  •  26 ianuarie 2012, 18:00

Unde e echidistanța? Unde e profesionalismul?

Cam în toate țările civilizate (probabil cu excepția celor nordice) în cazul viscolelor, apar probleme mari. În USA la 2 cm de zăpadă se închid școlile, iar traficul devine un calvar. În Paris sau în Londra dacă ninge, nimic nu mai funcționează normal.

Are sens să bagi milioane în utilaje pe care nu le folosești decît 3 zile pe an? Dacă bagi vin unii și spun că faci contracte care nu sînt necesare (deci corupție), dacă nu le faci, apar zilele cu probleme cînd te întreabă lumea de ce nu ai cumpărat utilajele (deci incompetență)…

Judex  •  26 ianuarie 2012, 18:54

http://luptadeclasa.wordpress.com/2012/01/26/adevaratele-cauze-ale-manifestatiilor-de-strada/

androidul cu sobolani  •  26 ianuarie 2012, 22:35

oh! catalin totlontan, ce privilegiu si ce poveste interesanta cu acel discurs. pai, vine vremea lui voiculescu si macar atat ar trebui sa nu lasati TVR pe mana lui ciutacu, despre care se aude ca se incalzeste pentru fucntia de director general. oricum, mi-e greu sa intelg motivul pentru care lucrati intr-o echipa ata de mediocra, alaturi de badea, gadea, stan.

gabarelo  •  26 ianuarie 2012, 23:27

Nu prea coerent articolul asta. Ma rog, asa e, Boc e un comunicator media execrabil, (inteliganta nativa e mai greu de masurat dar nu e un tip rafinat si cult desi e sensibil) dar cel anterior, cu discursul prezumptiv al presedintelui, a fost excelent.
Un singur derapaj populist am remarcat acolo, citez:
” Dar există, într-o democrație, ceva mai important decît stabilitatea. Mai importantă este viața oamenilor, vital este felul în care ei trăiesc și, peste toate, domnește voința lor.” E o dovada de rea credinta, stabilitatea are sens tocmai pentru protejarea vietii oamenilor, e un limbaj de lemn de tip PSD-Ion Iliescu surprinzator la Catalin Tolontan. Iar vointa lor (a oamenilor) se manifesta in mai multe feluri dar in mod coerent si strict doar prin vot.
Altfel, repet f. bun.

Alina  •  27 ianuarie 2012, 9:39

Va sugerez sa modificati setarea pentru hyperlink-uri, astfel incat pentru fiecare sa se deschida o noua fereastra. In acest moment, orice link te scoate de pe blog si trebuie sa te intorci cu back. Eu prefer, in general, sa apas hyperlinkurile care ma intereseaza, dar sa-mi continui lectura textului principal, urmand sa citesc restul abia apoi.

REAlista  •  27 ianuarie 2012, 12:10

Boc e penibil! Nu-si face datoria de premier, dar am vazut ca a inceput sa-i placa rolul de „lopatar”. Cred ca-i sta mai bine totusi la lopata decat in scaun!

albescu  •  27 ianuarie 2012, 16:18

Da de ce va inflamarati ca dl Boc da la lopata. Mie mi-a placut, parca era robotelul Duracel care nu oboseste niciodata! Dar in secret, adevarata placere mi-o rezerv cand va veni dna Udrea sa dea la matura, caci presupun ca s-a dat ordin sa mediatizam tot guvernul din toate pozitiile. Atunci sa vedeti joc de glezne si etalarea celor mai interesante uniforme de servicii!

Nicolae Petre  •  27 ianuarie 2012, 16:45

Absolut penibil. Eu nu am nevoie ca un premier sa dea la lopata sau la coasa, ca nu de aia e pus acolo. E absolut uluitor sa ai cel mai bine platit muncitor necalificat din lume!!!
Din nou, absolut terifiant ca dupa 1-2 zile de ninsoare intreaga tara sa fie blocata. Se pare ca firmele de deszapezire sunt intotdeauna luate prin surprindere pentru ca, nu-i asa, e neobisnuit ca iarna sa ninga. Daca firmele noastre ar fi activat undeva prin tarile din Scandinavia sau Japonia atunci acele tari ar fi intrat in faliment din cauza “eficientei” acelor firme. La altii se poate chiar si pe bani mai putini. Numai la noi e dezastru national la cea mai mica ninsoare. Doamne fereste sa ninga o saptamana in continuu pentru ca am muri cu totii.

Tata Glontzu  •  27 ianuarie 2012, 18:21

D-le Tolontan, revin cu cateva intrebari care nu au legatura cu subiectul postat azi ci reprezinta o fixatie a mea. Cand va fi data o sentinta definitiva cu executare infractorilor dovediti cu probe beton ? Ma refer la madam Ridzi (poporul cred ca deja a uitat episodul si pe asta se bazeaza si termitele astea care guverneaza haotic), la fostii greuceni din psd care au furat milioane de euro dar sunt „hartuiti” cu motive imbecile pentru o rama de termopan sau o damigeana de palinca. Cati ani poate dura o expertiza de constatare a vinovatiei unui sofer care a omorat cativa oameni intr-un accident ? La cazul Huidu ma refer. De acord, nu doresti numanui sa i se intample asa ceva, tipul era oricum batut de soarta de cand cu patania la schi, zambea tamp si nu mai era el, capacitatile sale fiind vizibil afectate, dar totusi justitia ar trebui sa functioneze rapid indiferent de nume. Asa cum a fost condamnata la inchisoare o batrana de la tara care tinea cu dintii de bucata ei de pamant (fiind gratiata de matelot ulterior), deh …era pericol social, asa ar trebui sa fie condamnati si trimisi in celula, nu cu suspendare sau eliberati dupa 29 de zile, si cei care omoara pietoni traversand regulamentar pe zebra, cei care fura milioane de euro facand tot felul de afaceri dubioase, cei care detin functii de raspundere si vand resursele tarii, functionarii si politistii corupti care cer spaga, medicii care nu opereaza pacientul pana nu primesc plicul cerut, tiganii care nu au muncit o ora in viata lor dar detin sume mari de bani sau imobile nejustificate ori obtinute prin fraude cu complicitatea unor notari corupti, … ar mai fi zeci de categorii de creaturi care in orice stat civilizat nu ar vedea cerul decat atunci cand se plimba in curtea inchisorii. Nu e vorba de dictatura ci de aplicarea legii la fel pentru oricine.
Anchetele dvs sunt cateodata de apreciat. De fapt pt a fi sincer apreciez nu metoda, nu penita, nu intuitia, ci tenacitatea cu care incepeti o alta atunci cand precedentele sunt lasate in praful uitarii de catre cei care ar trebui sa se sesizeze.
Dvs, adica o parte a presei neaservite puterii actuale, va faceti cateodata datoria publicand ceva. Mergeti pe fir si dezvoltati ancheta dovedind ca e un caz mare, care implica greuceni. Veniti cu probe, vorba aia …irefutabile, care pe unii ii acuza iar pe altii ii face sa se intrebe de partea cui sunteti. In final dati verdictul virtual de vinovatie, asteptand ca si organu’ sa faca la fel. Apoi se intampla ceea ce se intampla de vreo 10 ani, poolimea mai casca gura la tv sau in presa, se ia cu greutatile vietii cotidiene, si praful uitarii se asterne, dosarul se „pierde” in vreun sertar si numai daca apare vreo situatie in care guvernantii pica prost e scos pentru a se arata pisica, pentru a se face fum, diversiune si a distrage atentia de la adevaratele probleme. Apoi viata continua pentru toti la fel, a doua zi ne trezim si mergem la munca, unii la servici altii la furat vartos, dupa cum e destinul fiecaruia.
Sper ca viitorul sa dovedeasca ca ceea ce ati scris a fost din convingere si nu la comanda, iar singurul stapan pe care l-ati avut sa fie propria constiinta.
Toate cele bune

Cătălin Tolontan  •  27 ianuarie 2012, 19:08

Tata Glontzu: chiar azi vedeam pe hotnews, au o rubrica dedicata proceselor in derulare, ca au trecut 2.000 de zile!!! de la trimiterea in judecata a lui george copos in dosarul loteria, caz la care lucram ca jurnalist prin anul 2000. Am scris vreo 5 ani, apoi au inceput si procurorii, l-au trimis in judeacata si se judeca de 2.000 de zile. Ce sa spun?

dorel  •  27 ianuarie 2012, 20:27

Credeam ca mi s-a parut mie ca Realitatea si-a schimbat ‘putin’ directia! vad ca si altii au remarcat!

Nick  •  27 ianuarie 2012, 22:15

Domnule Tolontan,dati argumente in legatura cu apropierea postului Realitatea tv de Putere…

ion adrian  •  29 ianuarie 2012, 10:58

Poate este de interes asa ca postez asta si aici:

As dori sa va cunosc opinia fata de ce dau mai jos rostogolit de la EU blog:

Bibliotecaru a scris pe 29 Ianuarie 2012, 09:51 am

@ Elena Udrea

Doamnă Ministru,
Guvernul abia acum a reuşit să mă scoată din sărite cu adevărat. Încă mai sper că nu este adevărat şi de fapt este o intoxicare. Nu am auzit însă pe nimeni să dezmintă acest zvon… şi am aşteptat să facă asta. Mai mult, astăzi l-am auzit chiar pe domnul Ponta confirmând ştirea.

De unde şi de la cine a primit mandat Guvernul României să semneze Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)? Este în programul de guvernare? A întrebat Parlamentul? A făcut referendum? Guvernul face chiar ce vrea acolo în Palatul Victoria?

Acest acord este, în mod clar, instrumentul cel mai complex de cenzură ce poate exista în lume la ora actuală. Sub faţada că se doreşte respectarea drepturilor de autor se controlează de fapt libera exprimare pe ultima citadelă a libertăţii cuvântului, spaţiul internet. Puţin le pasă guvernului că se piratează pa internet filme şi muzică, ei vor să pună control asupra informării, precum wikileaks.

Când un blog se închide pe motivul încălcării dreptului de autor, cine să mai probeze ce anume a încălcat efectiv. Poate că eu dau un citat din Cioran şi încalc drepturile de autor… nici nu contează pentru că blogul este închis.

În acest moment Preşedintele României nu mai poate folosi ca argument libertatea de exprimare ca să demonstreze că nu este dictatură în România, semnătura pe care România a dat-o sistemul internaţional de cenzură este o dovadă clară a dorinţei de cenzură.

Este incredibil un acest gest şi incalificabil… Nici măcar nu s-a anunţat că România semnează aşa ceva a trebuit să aflu de pe…

http://www.activistpost.com/2012/01/eu-signs-acta-global-internet.html

Incalificabil. Nu credem că ţara asta ajunge o o entitate atât de slugarnică către Noua Ordine Mondială. Nimeni şi nimic nu silea România să-şi vândă astfel suveranitatea spaţiului internet.

Încă mai sper că este o campanie de dezinformare… dar dacă nu este, Guvernul Boc şi Traian Băsescu sunt de cea mai mare ruşine aistorie pentru că pot vinde cu atâta uşurinţă suveranitatea României şi poporul român.

Raspunde acestui comentariu
ion adrian a scris pe 29 Ianuarie 2012, 10:39 am

De acord cu Biblio. Pentru asta ar trebui sa iasa elitele si intelectualii in strada

AnDr3yy  •  29 ianuarie 2012, 16:22

Are si Basescu cativa fani pe Facebook, o fii platiti sau nu ?

Ionut  •  29 ianuarie 2012, 16:35

O sa ajungem vai de steaua noastra pana la urmatoarele alegeri 🙁 .. Cata mafie poate sa existe .. sunt scarbit .

jan  •  29 ianuarie 2012, 17:15

timpurile se schimba mereu.

Gabriel  •  29 ianuarie 2012, 19:33

ACTUALITATE , DISCURS PRESEDINTE : In sfarsit un discurs care incrimineaza globalizarea economica, aceasta politica a unor state dezvoltate in folosul propriilor bogatasi si a caror victima am cazut toti, inclusiv statele ( adica popoarele, de fapt) initiatoare! Solutia de stopare insa nu este fiscala ci POLITICA !

Judex  •  29 ianuarie 2012, 21:38

http://luptadeclasa.wordpress.com/2012/01/29/nici-o-asemanare-intre-cele-doua-piete/

Deveanu Silviu  •  30 ianuarie 2012, 15:16

Apropo de activitatea SRI-urmasul de nadejde al Securitatii. Nu-mi imaginez unde pastreaza astia sumedenie de rapoarte realizate in 22 de ani in conditiile in care efectivele au sporit de vreo 7 ori! Ca de ceva bun, in niciun caz nu poate fi vorba. In concluzie ceva de domeniul „cooperativa Munca in zadar”. Singurul lucru evdent de cand a fost agatat Copos este ca i-a mai scazut podoaba capilara dar nu i-a crescut si mintea, din contra…Desi nu-s Nostradamus, pana la 1 martie Base si Boc vor trece pe tusa. Cartonase rosii si suspendari pe viata ! Prietena Ridzi isi va rezerva un loc „la racoare” pregatindu-se de o vreme foarte calduroasa incepand cu primavara.

lebreanu  •  30 ianuarie 2012, 20:46

Am rescris balada Miorita pe teme fotbalistice… Dar se potriveste de minune si in politica, oricare ar fi personajele, ca toti sunt cam la fel. Diferentele se fac doar pe moment, in functie de care din ei sunt la putere si care in opozitie… 🙂 http://purple-halo.blogspot.com/2012/01/miorita-varianta-microbista.html

SLG  •  28 martie 2012, 12:20

Oamenii sunt oameni si fiecare e liber sa isi aleaga tabara 🙂

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord