Oamenii din CNA îndeamnă la încălcarea unor reguli pe care ei înșiși ar trebui să le apere!

UPDATE: Excelentă remarca unui cititor, pe care o găsiți la comentarii. Dacă era vorba de o televiziune cotată la bursă, unde ar fi convocat CNA pe acționari ca să le garanteze grila? La Sala Polivalentă?

joi, 29 martie 2012, 4:07

UPDATE: Excelentă remarca unui cititor, pe care o găsiți la comentarii. Dacă era vorba de o televiziune cotată la bursă, unde ar fi convocat CNA pe acționari ca să le garanteze grila? La Sala Polivalentă?

Prin vocea lui Ioan Onisei, CNA solicită ”Cer să vină acționarul principal!” ca să prezinte garanții în privința grilei Antenei 1. Numai așa îi vor prelungi licența Antenei 1. Și, ca decorul să fie complet, se lasă și cu miștouri în discuția Narcisei Iorga cu Andreea Berecleanu. ”Dacă consideraţi că nu este cazul să deranjăm familia Voiculescu, eu îmi retrag propunerea”, spune Narcisa Iorga.

Nu sînt genul care să apăr pe cineva doar pentru că aparținem aceluiași trust. De multe ori, nici nu cred că facem aceeași meserie noi, cei din ziare, și ei, cei din televiziuni. În mod concret și repetat, am fost mai degrabă critic cu Antena 1 și cu Antena 3, unde nu mă duc invitat. În general, nu-mi plac programele televiziunilor. Iar cu Dan Voiculescu nu mai vorbesc de trei ani, de cînd s-a supărat pentru o pagina 1 a Gazetei. Am propriile mele războaie în trust pentru care nu mă eroizez, dar nici nu mă las călcat în picioare.

Citesc pe Reporter Virtual despre ședința CNA și mă stupefiază două lucruri:

1. De cînd ar trebui ca patronul unei televiziuni să facă grila conform CNA?! Păi dacă o fac după cum zice CNA de ce să n-o facă și după cum zice USL ? Înțeleg că de asta îi cheamă: să garanteze Voiculeștii în fața CNA că-și vor impune voința în grila, programele și conținutul Antenei 1! Mă crucesc. Cum își permite chiar CNA să îndemne la această imixtiune în conținutul televiziunilor din partea acționarilor?!! Legea Audiovizualului cere contrariul: cere ca oamenii care creează conținutul TV, fie că sînt jurnaliști sau producători, să nu fie presați de nimeni din afara meseriei lor! E o regulă sfîntă în presa internațională.

E posibil ca eu să nu mai înțeleg nimic, nu exclud varianta că mi-am pierdut capacitatea de a interpreta corect ce se petrece în media! Dar, dacă nu mă înșel, cei din CNA acționează chiar împotriva esenței propriului mandat cînd cer să vină acționarul ca să le promită lor că o să-i calmeze pe producători, pe jurnaliși sau pe realizatori. Asta le discuți cu managementul postului, nu cu acționarii! Mai departe, managementul are proceduri interne de dialog cu profesioniștii canalului.

2. E o modă ca antreprenorii din media să fie luați peste picior. Asta cu ”deranjul familiei Voiculescu”, rostită de un om care trăiește și din banii acestei industrii, e cam enervantă, serios! Cei din CNA știu foarte bine cum merg mereu în jos încasările televiziunilor, rămase cu 50% din bugete pe măsura scăderii pieței de publicitate.

Repet: n-am nici o problemă să-mi contrez acționarii (poate vor s-o facă și cei din TV, dar înțeleg că sînt îndemnați indirect de CNA să fie obedienți cu patronii – noaptea minții!), dar nu cred că e logic ca antreprenorii să fie constant luați peste picior chiar de către forul de reglementare a industriei respective.

La o simplă citire la Registrul Comerțului a rezultatelor televiziunilor, CNA s-ar cuveni să fie îngrijorat, nu amuzat.


Comentarii (20)Adaugă comentariu

cezar prusac  •  29 martie 2012, 17:22

cei de la CNA de cine asculta? asta mergand pe logica lor … ?!?!

didi  •  29 martie 2012, 17:28

„Cum își permite chiar CNA să îndemne la această imixtiune în conținutul televiziunilor din partea acționarilor?!!”
Pai familia Voiculescu deja influenteaza politicva editoriala…sunt chemati la CNA sa li se atraga atentia sa nu o mai faca!!!

simplu roman  •  29 martie 2012, 17:47

Ar fi normal ca ANtenele sa pateasca ce a patit si OTV CA SUNT NISTE POSTURI DE TOT RAHATUUUUU.Cu RESPECT!!!!!

ion delaDunare  •  29 martie 2012, 18:50

….v-as crede pe voi,deontologilor dar Antena3 este singura afiliata laCNN dintre toi si dintre toate.asa ca voi cu B1 mergeti langa OTV-ul elodiei..sictir domnilor si doamnelor

Vlad (S7EWIE)  •  29 martie 2012, 19:12

Senzaţional şi ŞOC! ŞOC!

CNA, instituţie publică cu personal numit politic, nu dă doi bani pe lege. E chiar o descoperire zguduitoare! La fel ca şi când ai realiza că „decât” după 7 ani de reformă asiduă a statului DNA, ANI, SRI, SIE, 2 şi 5 sferturi, şi… şi… acţionează la comanda tătucului (sau cum îi spune? .. „profesorului”). Ar fi lovitură de teatru, nu?

Scuză-mi maliţiozitatea, da’ cum mai stă treaba cu instituţiile statului? Merg OK, nu? Mai sunt numai niscaiva derapaje, dar în rest BRICI!

Trăiască reforma statului!

Cătălin Tolontan  •  29 martie 2012, 19:15

Vlad (S7EWIE): Mda, e reconfortant sa nu crezi in nimic, sa proclami ca totul e vid, dar problema e ca un astfel de punct de vedere este in primul rind o gindire in categorie, adica nu e valid pentru ca sint si lucruri care merg (de pida exista medici OK sau profesori dedicati sau politisti curajosi), si, in al doilea rind, nu duce nicaieri, nu face lumea cu nimic mai buna la finalul zilei

Yusmanis  •  29 martie 2012, 20:14

Oamenii lui Basescu de la CNA sunt disperati, cand o se va schimba puterea isi vor pierde scaunele si vor redeveni ceea ce au fost initial, niste nimeni. Acum macar ii mai baga lumea in seama , chiar daca o face doar ca sa-i injure.

Nu prea urmaresc antena 1 si recunosc ca unele emisiuni gen Capatos mi se pare la fel de mizerabile precum cele de la zero tv (OTV), in schimb antena 3 urmaresc cu mult interes si chiar cu placere ,impreuna cu toata familia. As iesi si eu in strada, la fel ca altii probabil, in caz ca ar continua cu abuzurile cei de la CNA.

Claudiu  •  29 martie 2012, 20:18

M-am dus la sursa citată de dumneavoastră și am văzut că membrii CNA cer „ca acţionarul principal să fie prezent aici”. Nu cred că putem vorbi de amestecul acționarului în politica redacțională a Antenei 1 sau de amestecul celor de la CNA, ci de regulile elementare de bun simț pe care amfitrionii multor emisiuni le încalcă din dorința unui rating superior, generator de reclame și bani. CNA cere prezența acționarului în calitate de garant al regulilor, pe care unii prezentatori le-au încălcat! Cred că soluția în cazul acestor emisiuni ar fi păstrarea lor în grila de programe și reținerea amenzilor din retribuțiile primite de prezentatori! Acționariatul pune astfel în balanță beneficiile și prejudiciile produse de emisiunea X sau Y și decide dacă mai păstrează colaborarea cu gazda emisiunii X sau Y, iar amfitrionii emisiunilor după ce își fac calculele văd dacă salariul lor acoperă amenzile primite de post. Rezultatele vor fi vizibile în scurt timp, grație atenției cu care prezentatorii își vor alege invitații și beatitudinii cu care se va trezi acționariatul, care va micșora prin aceste măsuri multe salarii fără discuții în contradictoriu cu sindicatul.

darius  •  29 martie 2012, 20:29

Ne au luat ce era mai de pret !!! Speranta !!! de asta si comentariul lui Vlad ,despre ce stat democratic sa vb … ?? !!! Cand nu mai crezi intr o schimbare… in nimic, pfff greu de tot !!! eu unul totusi mai sper !! poate da D zeu si apare vreun partid nou , tanar, curat, genul partidul piratilor in germania !! astfel o sa merg la vot , altfel o sa imi anulez votul iara !!! Respect pt toate articolele tale .

novv  •  30 martie 2012, 0:08

Din toate aceste comentarii reiese clar influenta negativa a acestor posturi de televiziune asupra modului de a te exprima si de a scrie. In afara de comentariul lui Claudiu, care este documentat si la obiect, restul ar fi bine sa se apuce de invatat si sa nu mai creada tot ce povestesc cei de la antene!

io  •  30 martie 2012, 1:31

ce minti slutite, novv asta si claudiu! mai cocosei, ce treaba are actionariatul unei societeti cu produsul acelei societati? atunci de ce mai plateste administrator, manager general, fel si fel de manageri? nu ei raspund de produsele societatii? daca trustul asta era listat la bursa si actionarii erau vreo 2-3000, faceau sedinta cna la polivalenta? hai sa vorbim, documentat de la sursa. e clar ca la voi se vede influenta negativa a prostiei nu a antenelor!

mihn  •  30 martie 2012, 8:34

Cataline ai grija ce comentezi! Nu este o remarca de amenintare sau ironie, ci pur si simplu pentru bunul mers al lucrurilor in tara asta. Se poate ca vorbele tale sa fie date exemplu pentru judecarea unor fapte, ori si tu consideri ca e mult de dezbatut pe seama asta.

Cristians  •  30 martie 2012, 8:52

Catalin, asta seamănă a dezinformare. Inainte sa scoti 2 fraze din context si sa faci o teorie, cu morala aferenta, poti sa ne spui despre ce schimbari de grila era vorba, despre ce garantii etc?

alex.j  •  30 martie 2012, 9:32

Frustratii , nerealizatii si membrii de partid nu ara trebui sa faca parte dintr-o institutie care cenzureaza mijloace mass-media !

Jiji  •  30 martie 2012, 10:09

Catalin, asa este cum spui tu, dar mai trebuie sa adaugi ca nu este normal sa inscenezi interviuri in piata cu vanzatori sau sa te dea Capatos in fundul gol ….si daca mai vrei mai pot da exemple

yankee  •  30 martie 2012, 11:03

mie mi se pare normal sa te dea capatos in fundu gol pentru ca asta e formatul emisiunii, daca vrei opera uita-te pe mezzo…oricum se incearca inchiderea antenei 3, lucru care nu se va reusi niciodata

berlinezul  •  30 martie 2012, 11:34

bine zis tolo dar se pare ca nu cna ci politicul a inceput sa ia la misto antreprenorii

Rahan  •  30 martie 2012, 13:44

esenta activitatii doamnei cu ilustrul nume Iorga a fost, in calitate de reprezentat politic la CNA – ironia (misto-ul) la adresa adversarilor. In acest context se bucura de scaderea veniturilor si subliniaza dependenta grilei televiziunilor de actionari.

berlinezul  •  30 martie 2012, 14:08

@rahan pai era normal ca asta sa fie activitatea unor membrii cna cata vreme ei sunt acolo mai putin pt a servi industria din care teoretic fac parte ci pentru a servi anumite ordonante venite pare-se pe linie politica. sau politruca….

arizona  •  30 martie 2012, 16:06

Narcisa Iorga isi exercita mandatul potrivit cerintelor pedeliste.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord