Pesediști și pesimiști

Încă șefă a sportului românesc, Doina Melinte și-a negociat trecerea de la PD-L la PSD. „Nu ca să-și păstreze acest scaun, asta știe că nu se poate, ci ca să rămînă în sistem”, a explicat cineva apropiat mișcarea fostei mare campioane de atletism. Băcăuan ca și Melinte, Viorel Hrebenciuc a primit-o cu două brațe: „Este o lovitură pentru PD-L!”.

luni, 7 mai 2012, 11:08

Încă șefă a sportului românesc, Doina Melinte și-a negociat trecerea de la PD-L la PSD. „Nu ca să-și păstreze acest scaun, asta știe că nu se poate, ci ca să rămînă în sistem”, a explicat cineva apropiat mișcarea fostei mare campioane de atletism. Băcăuan ca și Melinte, Viorel Hrebenciuc a primit-o cu două brațe: „Este o lovitură pentru PD-L!”.

Lovitură este. Dar nu pentru PD-L. Ci pentru ideea de competență în sport. Substantivul esențial în întîmplarea care se rostogolește taman acum nu este traseismul sau numele Doinei Melinte, ci sistemul. În sport, unde performanțele se măsoară transparent și ritmic, partidele insistă să ne demonstreze natura lor fictivă, de grupări de pradă, nu de reprezentante ale unor categorii legitime de interese cetățenești.

Guvernare după guvernare, bugetul sportului a scăzut sub 100 de milioane de euro pe an și tot mai mult din banii rămași s-au dus către clienții politici. Știm foarte bine acest lucru, în calitate, citește nevroză, de jurnaliștii care scriu de aproape 20 de ani despre abuzurile din sport.

Melinte a avut o conduită decentă ca persoană pe timpul mandatului, dar ca responsabil al sportului a fost un dezastru de neimplicare și obediență. N-a făcut nimic în afara liniei stabilite. Nimic în afara nimicului. Banii s-au redus, federațiile și-au pierdut treptat capacitatea organizatorică și de pregătire a sportivilor, bazele au continuat să fie înstrăinate, să vedem cine va fi noul Corvin Nedelcu al USL!, inițiativele n-au existat.

Că PSD dorește s-o recupereze pe Melinte e treaba lui. Că USL pune peste sport și învățămînt un ministru, e vorba de Ioan Mang, a cărui familie a cîștigat contracte multiple cu statul, e treaba noastră, a tuturor. Contractele au fost deja postate pe România Curată. Vom vedea pe cine va numi Mang în locul lui Melinte, între timp reconvertită de către sistemul eternului Hrebe.

Luați-o ca pe o declarație clară, senină și asumată întru totul. Nu are nici o importanță că partidul lui Dan Voiculescu a venit la putere. Gazeta rămîne în opoziție, la o distanță critică față de orice guvern și folosind fiecare instrument jurnalistic ca să-i expună, să-i critice și să-i cenzureze pe cei aflați la guvernare. A făcut-o și în 2005, perioadă cînd Dan Voiculescu și-a numit prietenul, tare criteriu!, pe postul de șef al sportului. Jucaseră cîndva hochei împreună. El și Florian Gheorghe și așa a ajuns acesta din urmă boss la ANS. Un alt episod de rîsul sportului.

Încă o dată. Fără patetisme, dar cu toată fermitatea. Sîntem în opoziție dintr-un motiv simplu. Vorba celui mai titrat analist politic al momentului, pe numele său Puya: „Nu sînt nici pedelist, nici pesedist, sînt pesimist”.


Comentarii (25)Adaugă comentariu

Cristi  •  7 mai 2012, 11:53

Sa vedem daca va fii asa. O sa fii monitorizat si judecat (literar,bineanteles) dupa ce vom vedea ca-ti vei pastra coloana vertebrala.

eu  •  7 mai 2012, 11:56

niste nesimtiti psd-ul asta aduna toate scursurile de la pdl.nu mai votez cu ei,m-am lamurit cu ei sunt la fel ca si cei dinainte

Cristiano85  •  7 mai 2012, 12:06

Se duce tara asta usor usor la vale, de 23 de ani… intr-o zi o sa ramana in Romania doar politiecienii, sa se bata intre ei si sa imparta ultimile firmituri de ciolan.. Va pieri orice urma de valoare, de cinste etc.. E pacat, nici macar la orizont nu se intrevad sperante. Daca poporul a fost prostitu cu televizorul, PSD-ul a revenit (revine) la putere, cu aceeasi hoti pe care-i stim, dar cu o sete si mai mare….

MAI BINE PSD  •  7 mai 2012, 12:35

De ce cred ca e mai bine cu PSD ? Vor fura la fel de mult, dar nu vor fi atat de nesimt!ti ca doamna Udrea care de zeci de mii de euro / frunza, ca doamna Ritzi care inchiriaza scena le pret de bloc sau ca Roberta care numara voturile dupa bunul plac al Baselului. In plus, poate astia nu ne mai vand tara … ca ceilalti au distrus orice incredere in vreo institutie a statului si au umplut tara de golani.

Deci, prefer doar hoti, decat hoti cu nesimtire.

maigret  •  7 mai 2012, 12:54

Respect,Domnule Tolontan!

Cristi  •  7 mai 2012, 12:57

Si eu raman pesimist in ceea ce priveste starea politica a tarii. Toti au legaturi intre ei, si nimic nu le va astampara foamea.
E normal ca poporul sa fie prostit cu TVul, doar tot ei conduc mass media…

diviner  •  7 mai 2012, 14:21

A devenit „dureros” sa citesc cele mai bune editoriale cu/si despre starea actuala a Romaniei intr-un ziar de sport. Cu exceptia unui portal binecunoscut care isi mentine impartialitatea si are niste stiri fierbinti :), gsp-ul a ramas si el impartial in ultimii anii. Sa speram ca asa va fi in continuare!

Multa bafta!

Cristi  •  7 mai 2012, 15:39

Ca de fiecare data iti faci datoria de jurnalist adevarat. Am o singura intrebare totusi, pe langa articolul in sine, chiar atat de multi bani iti aduce reclama ptr. promovarea proiectului de la Rosia Montana? – incat sa nu fie alta reclama in loc. De cate ori te citesc, vad si absurditatea aia. Ce scrii, in balanta cu reclama RMGC nu se pupa, pur si simplu nu pot sa stea una langa alta. De acord? Sau esti un sustinator al proiectului? In cazul asta imi pierd timpul.

silviu grig  •  7 mai 2012, 15:59

Domnule Tolontan,daca adaugai”nici penelist”erai in asentimentul meu.Mai ai vreo rezerva?

Cătălin Tolontan  •  7 mai 2012, 16:13

cristi: am explicat si voi explica de cite ori e nevoie: la gazeta nu exista legatura de conditionare intre editorial si publicitate. Aplicam exact aceleasi principii ca in presa straina.

silviu_grig: nu am rezerve, dar am citat din puya

unu  •  7 mai 2012, 17:01

In sport se practica firesc transferul unui sportiv de la un club la altul. Cat timp partidele politice sunt ca niste cluburi de interese, intre care jucatorii se muta dupa oportunitati, nu e mare diferenta. Politica e doar un alt sport cu sponsorizare atat privata cat si de stat, si cu premii mai ales in functii grase de la stat…

Rodica  •  7 mai 2012, 17:55

…Abureala… cu ramasul in sistem, Melinte oricum are post la Directia de Sport si Tineret din Bacau… ocupat prin concurs… este functionar public. N-o s-o dea nimeni afara de la directie pe Melinte.. plus mai este pana se va clarifica ce se va intampla cu dfirectorasii din inst. publice, pusi cu lopata de catre PDL. Nenorocirea este alta la Melinte, a spus bine Catalin Tolontan, n-a facut nimic, iar ce-a facut , la comnda lui Corvin Nedelcu, si a facut multe prostii, in special cu bazele sportive, care le-a inchiriat cu 0,65 euro centi pe metru patrat… o tragedie ptr, sportul romanesc

gretzky  •  7 mai 2012, 18:22

nu te lasa , cataline ! ramai in opozitie chiar daca patronul e la guvernare … a propos , daca se poate, ne spui si noua : te simti de dreapta sau de stanga dpdv orientare politica ?
cu usl-ul la putere asteptam de la gsp o opozitie de centru, constructiva, desigur. cat despre voiculescu el a jucat un pic de hochei , cateva meciuri acolo, cu florian gheorghe

Cătălin Tolontan  •  7 mai 2012, 18:33

gretzky: opozitie constructiva se face in parlament, ziarele fac opozitie acida, greu de suportat, la limita 🙂

haoscalm  •  7 mai 2012, 19:02

E JALE! Femeia asta ca sportiva jos palaria, dar in rest am sters-o din memorie ptr rezultatele ei sportive , ca om e o nulitate! Acest traseism politic, asa cum se amintea mai sus te face sa nu stii in cine sa mai crezi, de fapt mai nou PSD, PNL, PDL, UNPR sunt un conglomerat mereu la guvernare ca se muta din unii in altii… CE PROSTITUTIE! Si noi traim in tara asta…Pacat, ce sa zic, mergeti la vot, pe cine votam? Pe aceeasi de 23 ani dar in alte culori…

pawn  •  7 mai 2012, 20:38

tu ai fost in opozitie fata de omul de la cotroceni??
ciudat, credeam ca vad bine cand il sustineai

Cătălin Tolontan  •  7 mai 2012, 21:16

pawn: nu, nu eu, ci tu te-ai contrat in conferinta de presa cu presedintele, pe tine te-a amenintat elena udrea si tot asa 🙂

mnd  •  8 mai 2012, 9:12

Aceasta „D-na Melinte” ca presedinte al sportului romanesc,este o rusine, a distrus sportul din toate punctele de vedere, mai ales a bazelor sportive pe care l-e inchiriat pe nimic, a fost condusa de securistul Corvin Nedelcu, care este inplicat in toate contractele de inchiriere a bazelor sportive ,vezi aici C.S.Olimpia Bucuresti.Pentru hotel cu 240 de locuri firma AMMA general Store plateste 1250 euro chirie pe luna,iar cantina 1700 euro pe luna.Directoarea clubului Mihaele Neagu FFFFF buna prietena a lui Corvin Nedelcu,conduce din umbra afacerea asta,este intru-n total conflic de interese,obliga antrenorii sa faca referate de masa pt.sportivii sectiilor, ca sa poata incasa banii statului din subventia clubului.Este un JAF la drumul mare in sportul romanesc.Bazinul functioneaza fara autorizatie,bani sa iasa.A inchiriat 3 culoare firmei AMMA,fare ca aceasta sa aiba CIS sau in obiectul de activitate natatie,totul prntru bani.Au distrus clubul.Ainchiriat terenul din Vitan pe 2400 lei.In curtea clubului functioneaza statiea de salvare SCORSEZE, fare sa plateasca nimic si au spatiu pt birouri,parcare pt salvari, folosesc lumina,apa tot fara nici un contract sau bani de chiri si utilitati,banii ajung in buzunarele ei si prietenilor ei.Acum vrea sa treaca la alt partid ca sa poata ramane in functie si sa coordoneze afacerile in continuare.Dl.Tolontan opritii pe nemernisi astia.Scapati clubul de ciuma porticali.

lovin  •  8 mai 2012, 10:43

Ar fi bine sa ne scape de pacostea asta de Melinte. Este rusinea management-ului in sport. A distrus farima de onoare a marilor sportivi de parca zici ca n-a facut sport in viata ei. Sa plece la bacau, dar acasa nu la Directie. Sa se retraga din lumea sportului ca si asa nu stie sa lege 2 vorbe. In afara de atletism habar nu are cu ce se mananca celelalate discipline. ESTE DOAR UN OM POLITIC….RUSINE FOSTEI MARI SPORTIVE.

Mordor Eye  •  8 mai 2012, 11:38

Mai, Doina Melinte nu mai are ce cauta la ANST. Catalin Tolontan a punctat bine. A inghitit tot ce i-au impus astia de la PDL. N-are personalitate de lider si nici capacitatea de a crea un sistem viabil pentru sportul romanesc. Uitati-va la cifrele ultimelor 3 participari la Olimpiade. Ca numar de sportivi participanti si rezultate suntem in cadere libera. De la Beijing Doina Melinte nu a imbunatatit nimic in sistem iar participarea din acest an va fi sub cea de la Beijing.
Dar oameni precum Carmen Tocala nu se gandeste nimeni sa numeasca in fruntea sportului? Tot femeie si ea, nu atat de galonata ca altele, dar de cand e ea la FR Baschet se respira alt aer. Baschetul vrea sa treaca deja la profesionism.
Vroiam sa ii votez pe cei de la USL ca sa scapam de PDL, acum vad ca tot mai multe persoane dubioase ajung la conducerea diferitelor domenii… Deja incep sa dau inapoi si ma simt al naibii de confuz. Mai confuz ca Cetateanul turmentat: „Să-mi spui d-ta, pentru cine votez?”… Nu? E intrabare de 100 de puncte, insa dintre atatia „reciclati” chiar ca nu mai stim ce sa alegem.

monica  •  8 mai 2012, 19:34

Cataline,

Nu uita ca actualul secretar general al ANST, pedelistul Stefan Sandulache a continuat opera de jaf a lui Nedelcu si a angajat in agentie pe doi oameni de la Hummel si la DTS Bucresti exista doua persoane care sunt platite ca personal contractual dar in realitate presteaza la PDL Bucuresti. In plus, Sandulache a angajat-o pe contract pe avocata Alina Florentina Ciul, cea care este implicata cu Gigi Becali in dosarul Valiza.
PNL vrea ca in fruntea sportului sa fie numit tovarasul lui Crin Antonescu, Valentin Vasilescu.

Fita Lovin  •  9 mai 2012, 17:35

Comentariul de la pozitia 19, nu este scris de mine, probabil vrea sa o atace pe Doina prin mine si asta nu poate fi decat IRINCU MARIA MAGDALENA, fosta directoare la Dir. de Sport si Tineret Galati, momentan, director adjunct. NUMAI ea poate sa fie atat de lasa si nu se sermneaza, daca are ceva de spus. Domnule TOLONTAN, DACA SPUNETI CA TOTDEAUNA SUNTETI IMPARTIAL… idiferent de guvernare, daca am inteles eu bine sensul, atunci de ce nu s-a scris mare lucru in gazeta, la jafurile bazelor sportive ??? desi le stiati,. La Galati, daca continuati sa scrieti….. nu se ajungea in halul in care este acum la directia de sport…?? toate din cauza lui Irincu…prejudiciile, ilegalitatile… . V-am scris de multe ori, am vorbit cu Mirela Neag… dar cam anemic… de ce, si dumneavoastra o porotejati pe fosta campioana olimpica cum a facut Melnte prin Corvin Nedelcu??

Ion  •  10 mai 2012, 14:13

Prea bland s-a vorbit despre Doina Melinte, care a profitat din plin si de imaginea de campioana si de functie. A semnat o gramada de ilegalitati, legea sportului a devenit in timpul ei o gluma proasta. Va dau un exemplu: legea spune ca trebuie sa treaca trei ani de la recunoastrea unui sport ca sa faci federatie, dar cand sunt interese (si sunt mari) se poate calca legea in picioare,ca nu raspunde nimeni. Sportul columbofil a fost recunoscut prin ordinul 2135/19.01.2009 de ministra Placinta, buna prietena cu Melinte la diverse „smecherii”, iar CIS pt Federatia Romana de Sport Columbofil B/C/0001/2011, s-a eliberat pe 28.01.2011, fiindca repet, interesele erau mari, se lupta FCPR cu FRSC. Deci s-a facut federatia dupa doi ani. Ce mai conteaza un an in minus sau in plus !!! Si s-au mai facut federatii din astea „pe spranceana”.

Ina  •  10 mai 2012, 15:49

daaa, iar pe consilierul ei personal „seful de cabinet” cu care Doinita a facut tot felul de chestii…. l-a trimis imediat la Halle sa dea o mana de ajutor nevinovata FRSC-ului care era in litigiu oricum cu FCPR, chipurile sa fie recunoscuti international. Cata grija pt noile federatii, de-a dreptul impresionant (uite aici: http://www.rrp.ro/read.php?cat=diverse&item=400)Domnu asta Marius Marin venit odata cu Doina Melinte de la Bacau ne-a terorizat cu tot felul de idei ale lui pe care D. Melinte le-a semnat fara sa clipeasca, desi stia ca o sa aiba procese. De asta vrea sa ramana „in sistem”, i-e teama ca va fi trasa la raspundere pt toate conflictele generate si faradelegile din ultimii doi ani.

Ina2  •  17 mai 2012, 0:22

Cat a fost UDMR la guvernare, Doina Melinte s-a codit sa ia vreo masura impotriva Federatiei de Hochei pentru gestul care a generat atata polemica. Acum, dupa ce s-a dus la USL, zice Libertatea cum ca Doina Melinte s-ar fi „saturat” si ca doreste sa puna piciorul in prag si sa ia masuri impotriva conducerii maghiare a FRH. Una peste alta, Doina Melinte, apropiata madamei Placinta si Udrea, se pare ca e rasplatita pentru trecerea la USL cu ramanerea in functie. Ce sa zic, pleaca ai nostri…vin ai nostri.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord