Ultima șansă

Dovadă că le are. În sport nu și le vînturase pînă acum. Dar le are.

joi, 31 mai 2012, 1:41

Dovadă că le are. În sport nu și le vînturase pînă acum. Dar le are.

Azi, Victor Ponta a servit cu ambele mingi deodată. Rămîne de văzut dacă temeritatea în decizie înseamnă și justețe.

Prim-ministrul a numit-o pe Carmen Tocală în fruntea sportului românesc, deși ea nu a fost susținută de nimeni.

În vîrstă de 50 de ani, președinta Federației Române de Baschet a refuzat înainte înregimentarea în PD-L, după cum a refuzat-o acum și pe cea a PSD. „Rămîn neutră politic, dar recunosc că mi-am dorit să am această poziție ca să fac ceva pentru sport! Mi-am dorit-o mult!”, a admis ea, fericită, imediat după ce a aflat că a primit funcția.


Pe Tocală o recomandă entuziasmul organizatoric care a făcut din FRB una dintre cele mai dinamice federații. Și, să nu trecem peste detaliu, o recomandă faptul că îl știe de cîțiva ani pe Victor Ponta, cu care s-a cunoscut și a jucat baschet de agrement. Și-a făcut singură lobby ca să obțină funcția, fiind văzută în ultima perioadă de mai multe ori în Palatul Victoria.

Premierului îi place sportul și a ținut mult ca fiul său să treacă prin școala de viață a baschetului. Așa a reținut-o pe Tocală și a pariat instinctiv în alegerea ei.

Ponta a rezistat opțiunii recomandate atît de apropiații politici, cît și de COSR, cea a numirii lui Alin Petrache, căruia i-a rezervat postul de vicepreședinte al lui Tocală. Petrache era o variantă care ar fi concentrat foarte multă putere în zona olimpismului, Morariu și Dobrescu fiind ambii susținători ai președintelui de la rugby.

Poate că tocmai riscul acestei mutații de putere într-o singură arie l-a determinat pe premier să aleagă propria variantă. Deși nimeni nu poate spune acum dacă era bine sau rău ca federațiile să fie reorganizate după modelul COSR.

Un lucru e însă cert. E ultima șansă. Ultima șansă a unui sistem plin de birocrații amorțiți ai sportului să se scuture și se racordeze la lumea reală. Statul român finanțează cheltuielile sportului de performanță cu sub 100 de milioane de euro pe an. Nu e mult, de vreme ce suma acordată tuturor federațiilor, antrenorilor, sportivilor și loturilor, de la copii și juniori și pînă la lotul olimpic, reprezintă jumătate din cît cheltuiește TVR, ca să dăm doar un exemplu.

Nu e mult, așadar, dar nu va fi mai mult, ci mai puțin în anii care vin.

Inclusiv Federația de Baschet, de unde vine noua președinte al ANTS, ar muri dacă rezervorul cu bani publici s-ar opri. Campionatele sînt întreținute din acești bani, iar echipele din banii comunităților locale. E un sistem care, de fapt, autoreproduce sărăcia la nesfîrșit.

Și aici stă marea provocare pentru duetul Tocală – Petrache, primii șefi de federații care ajung direct șefi ai sportului.
E ultima fereastră de albastru oportun. Dar nu ultima șansă a sportului în sine, pentru că el va continua să exprime valori sociale și pasiuni omenești, ci ultima șansă a sportului finanțat aproape integral de stat să se reformeze și să migreze către societatea pe care, de fapt, o servește.


Comentarii (45)Adaugă comentariu

cezar  •  31 mai 2012, 14:19

Punctul nevralgic al sportului romanesc se afla undeva la baza. Sportul scolar este la pamant cu toate ca nu pot sa neg cateva realizari ale ultimilor ani si aici ma refer la sali si terenuri. Multe, dar din pacate nepopulate, rezervate mai mult agapelor scolare si ale profesorilor. Un fel de Glee(popular serial american) rasturnat, entertaiment vs sport. Consider ca onor prim ministru, ar trebui sa-si arunce un ochi spre scoli, daca vrea mai mult sport, sa stimuleze copiii sa-l faca, pe maidane(?)amenajate cu fonduri europene, in sali la scoala, pe piste de atletism, in bazine de inot. sa aruncam un ochi in germania si altul in Franta si sa aducem in Romania ce au facut ei bine. Hai mai intai sa avem un milion de copii care bat mingiile de fotbal, baschet, volei, polo, pucurile de hokey sau racheteke de tenis, iar alt milion sa faca atletism, inot, canotaj, gimnastica, ciclism sau orice alt sport care implica efortul fizic. Domnilor ministrii, oeferiti patru ore obligatorii de educatie fizica saptamanal copiilor!

nd  •  31 mai 2012, 14:22

foarte frumos…acum smecheriile din baschet s-au extins.

radu  •  31 mai 2012, 14:26

nu e nici o ultima sansa. o pdlista e schimbata cu o „independenta”. asa cum se schimba peste tot zilele astea. si cand vor veni altii la putere o vor schimba pe madam tocala ca doar nu o fi ea „domnu calafat” ca sa fie intangibila.

Tagore  •  31 mai 2012, 14:37

Draga Tolea,nu te entuzisma chiar asa,te-am atentionat mai demult ca Alin Petrache este fiul lui Adrian Petrache,prietenul si tovarasul de mari afaceri al lui dorin cocos (parcari,parcaje,hoteluri,terenuri,etc).Alin chiar locuieste intr-un imobil Raapps(nu stiu daca intre timp l-a si cumparat)si nu stiu daca si in acest caz „aschia nu sare departe de trunchi”.Ma mir ca Ponta nu stia,unde-i petrache e si cocos,unde-i cocos,e udrea.

mihai  •  31 mai 2012, 14:37

Domnule Tolontan,
Ce va face sa credeti si sa spuneti ca doamna Tocala ar fi mai buna decat Doina Melinte. De bine de rau atletismul a adus cate o medalie si notorietate pentru tara, dar baschetul ce ne-a adus? din cate stiu eu nimic? Ce poate sa ne aduca un om care la federatia pe care a condus-o nu a adus nimic? Apoi domnul Petrache? Unde era rugbyul romanesc acum cativa ani in urma? Ce performante notabile a adus domnul Petrache la aceasta federatie? Nu vad nimic deosebit si poate dupa performante, nu cred ca ar trebui sa speram la mai mult. Apropo de performante Doina Melinte a fost un nume in atletismul european si mondial, de doamna Tocala sau domnul Petrache nu am auzit sa fi avut asa performante notabile.

dan  •  31 mai 2012, 14:42

sa fie asa cum spui, dar tare ma indoiesc, dat fiind povestile din baschet cu Asesoft si restul combinatiilor.

josh  •  31 mai 2012, 14:56

Doamna aceasta a fost cea mai mare dezamagire pe care am avut-o cu un sef de federatie.
A omorat baschetul romanesc, ignorand baschetul juvenil, si umpland campionatul cu straini, dar contra cost.
Mare amatoare de agape si protocol, superficiala si ipocrita, este arhetipul activistei de partid de pe vremuri.
Sa ne fie de bine.

thedude  •  31 mai 2012, 15:02

hahahahaha catalineeeee. ori esti complet naiv si asta refuz sa cred, ori ai scris textul la comanda. pai ce federatie dinamica? habar n-ai ce e in federatia de baschet.. numai mosi care isi taraie basinile de colo colo si profita de orice ocazie sa manance si sa bea pe gratis, un campionat corupt unde asesoft castiga trofee de opt ani doar pentru ca fura arbitri pentru ei (accidentul numit cluj s-a datorat unui cos in ultima secunda din partea cealalata a terenului), o nationala care pierde cu pescarii din islanda si un sistem de copii si juniori la pamant care nu produce nici un jucator de valoare europeana de ani de zile. singurul jucator de top este, ai ghicit, chiar fiul doamnei tocala, pentru care s-au dat generatii peste cap la nationala, s-au organizat campionate europene de juniori in romania. talentat fara indoiala, dar impins de la spate de tot baschetul romanesc. cam asta e baschetul romanesc sub managementul doamnei tocala. la capitolul imagine jos palaria, dar nu asta e cheia de vopsit gardul se pricepe oricine. sportul romanesc are nevoie de o constructie solida la baza, in scoli, asa cum zicea si cezar.
daca nu stii iti spun eu cum a ajuns tocala in fruntea sportului romanesc. prin alianta sebastian ghita (asesoft) – victor ponta. mai sapa si vezi cam cum merg lucrurile. succes.
si inca ceva, sunt curios ce face tocala acum la fiba ca a plecat protectorul/amantul nar zanolin hahahahahahaha

Lica George  •  31 mai 2012, 15:03

recomand si eu minim 4 ore sport saptamanal si initierea cat mai multor competitii sportive scolare. parintii cu job-uri nu au timp sa se ocupe de copii decat in weekend, insa scoala ii poate rupe de mania calculatorului prin orele de sport si mirajul intrecerilor sportive intre clase, scoli.

victor L  •  31 mai 2012, 15:08

dle Tolontan,
ziceti ca dna Tocala nu a fost sustinita de nimeni si singura si-a facut loby la Ponta.
Bravo ei.
Dar tare ma tem ca asta faceti si dvoastra acum.
Pen`ca vedeti doar iubirea premierului fata de sport si uitati de iubirile fata de innot ori plagiat, ca sa nu amintesc de iubitorul de Cuza.

geocluj  •  31 mai 2012, 15:08

@mihai : nu vad ce legatura are cariera sportiva anterioara cu aptitudinile cerute de actualul post. aici se cer capacitati manageriale deosebite nu trecut sportiv glorios. si daca urmareai campionatul de baschet in ultimii 10 ani observai ca d-na tocala chiar le are.

octav  •  31 mai 2012, 15:10

O miscare strategica deosebit de importanta! Ca tara sa mearga bine era necesara! Ajung astfel sa faca sport si pensionarii dragi USL ului! Era normala pentru ca toate schimbarile importante au fost facute asta a mai ramas!Mai ramine ca PONTA sa intrebe FMI ul daca este de acord!

vlad  •  31 mai 2012, 15:22

Sa se dea o lege, ca seful sportului romanesc sa poata da afara alti sefi de federatie :). Nu sa si numeasca (pt ca ar fi calea spre politizare), dar sa concedieze :). Poate asa scapam si noi de Sandu si de Gatu.

Bogdan  •  31 mai 2012, 15:25

Domnule Tolontan, Tocala a facut smecherii in baschet care l-ar face sa roseasca si pe cel mai mare smenar … Inafara ploiestenilor (Ponta e mare sustinator al echipei din ploiesti) nu o suporta nimeni din cauza sforilor pe care le trage constant pentru aceasta echipa … iar pentru baschetul romanesc, face fix un mare kkt … ultima porcarie a fost sa scoata obligativitatea introducerii pe teren a unui jucator roman, in loc sa mareasca numarul lor la echipele de divizia A …

vlad  •  31 mai 2012, 15:29

@Mihai Inainte sa vorbesti, ce-ar fi sa mai si gandesti??? Ce ar fi trebuit sa realizeze sefii federatiilor de baschet si de rugby ca sa merite in ochii tai??? Sa castige romania campionatul mondial la Rugby, sa spulberam Noua Zeelanda?? Sau sa ne calificam la vreun mondial la baschet masculin, desi suntem atat de jos??? E penibil sa ceri asa ceva, pt ca pt asta ar trebui niste miracole. Ce conteaza ca Melinte a fost o mare sportiva??? asta o face o buna managera? sau o persoana bine intentionata?? NICI VORBA!!! Melinte nu a condus federatia de atletism ca sa-i fie atribuite niste rezultate (Iolanda Balas e presedinte de 20 de ani), iar in timpul mandatului ei am avut vreun rezultate la atletism??? Vreo medalie mondiala??? NU, acum zicem mersi ca avem 2-3 calificati.

Acum, sincer, nici eu nu stiu daca merita cei 2 numirea in posturile astea, pot doar spera ca Ponta i-a ales nu doar pe prietenii si cumetrii. Am auzit de amandoi lucruri bunicele, ca s-au zbatut pt cele 2 sporturi, insa eu nu am vazut vreun progres… in rugby cu siguranta nu, iar in baschet… la nivel de club, iarasi nu. Au fost niste programe la baschet pt tineret…. nu am avut contact direct, nu presupun din start ca au fost bune, ca tot program pt tineret facuse si Ridzi.

cris  •  31 mai 2012, 15:50

si ce rezultate obtinute de baschetul romanesc o recomanda?

nelu  •  31 mai 2012, 15:50

d-le mihai nu confunda sporturile de echipa cu sporturile individuale ;unde accesul la o medalie este f. usor.Referitor la cei doi,tocmai prin faptul ca vin dintr-un sport de echipa,sunt convins ca vor face mult mai multe lucruri bune pt.sportul Romanesc decat predecesorii

stresu  •  31 mai 2012, 16:06

Domnule Tolontan,

Am câteva curiozităţi şi vă rog să mă luminaţi.

Ne spuneţi că: „Pe Tocală o recomandă entuziasmul organizatoric care a făcut din FRB una dintre cele mai dinamice federații. Și, să nu trecem peste detaliu, o recomandă faptul că îl știe de cîțiva ani pe Victor Ponta, cu care s-a cunoscut și a jucat baschet de agrement. Și-a făcut singură lobby ca să obțină funcția, fiind văzută în ultima perioadă de mai multe ori în Palatul Victoria.”

1. Ce a făcut Tocală pt. baschet ?
Naţionalele de tot felul sunt Zero pe linie (masculin, feminin, seniori, senioare, tineret (M+F), juniori (M+F). Echipele de club reprezentante

2. Faptul ca a fost numită de „amicul” Ponta, mie îmi miroase tot a clientelă… „politică”.

Nu vreau să fiu înţeles greşit, poate Tocală chiar merită să fie acolo, dar, se pare, Ponta începe să-şi plătească datoriile.

Cătălin Tolontan  •  31 mai 2012, 16:31

stresu: federatia de baschet si-a construit sediu si a derulat numeroase programe de baschet pentru tineri in ultimii ani. Asta ca plusuri.

La minusuri, dupa cum am scris, a fost numita pe o relatie directa cu premierul.

Oricum, puteti fi sigur, nu vom menaja noua conducere a sportului. Nu ne intereseaza ce partid(e) au venit la putere. Pentru noi, distanta critica fata de putere e o practica de la care n-am abdicat niciodata.

alinm  •  31 mai 2012, 17:02

Cataline daca ridicarea unui sediu e o realizare a unui presedinte de federatie asa cum pare ca spui tu (ca si cum ar fi facut-o din banii ei) atunci M. Sandu si M. Dragomir ar trebui sa mai stea vreo 20 de ani pe la FRF si LPF. Argumentele de genu asta nu iti fac cinste.

Iar in legatura cu programele de baschet…poate in Bucuresti au fost ceva actiuni (pentru imagine si justificarea banilor) dar sa fim seriosi. Baschetul romanesc este poate sportul de echipa ajuns la cel mai de jos punct in Romania.

In alta ordine de idei nu am nimic cu nimeni, nu sustin pe nimeni dar articolul cat si argumentele tale sunt cel putin naive daca nu penibile.

brylu  •  31 mai 2012, 17:04

Domnule Tolontan, imi permit sa citez „Pe Tocală o recomandă entuziasmul organizatoric care a făcut din FRB una dintre cele mai dinamice federații”. Puteti sa gasiti O SINGURA realizare a Federatiei Romane de Baschet in ultimii doi, trei, patru ani ca sa puteti spune ca dna Tocala are „entuziasm organizatoric” si ca FRB este una dintre cele mai „dinamice federatii”? Stiu ca ziarele de sport nu mai vad nimic altceva in afara de fotbal dar totusi, daca in timpul liber unul dintre colegi s-ar apleca un pic si asupra baschetului ar putea vedea ca entuziasmul organizatoric se traduce prin haos, ca Federatia inca nu are regulamente lizibile si respectabile, ca totul se petrece la voia intamplarii, ca presedintii de cluburi platesc faulturile tehnice cum ar plati micii la taraba, ca echipa nationala n-a avut niciun rezultat notabil de cand dansa e presedinta Federatiei, ca unii dintre cei mai buni componenti ai nationalei s-au retras in urma ultimei decizii a FRB de a elimina regula jucatorului roman, lista este de-a dreptul interminabila. Sunt, sincer, uimit ca dvs ati putut sa catalogati Federatia ca fiind dinamica intr-un moment in care FRB este, de-a dreptul, o mortaciune si pe dna Tocala ca fiind o „entuziasta”, organizatoric vorbind.

Cătălin Tolontan  •  31 mai 2012, 17:20

alinm: construirea unui sediu este o realizare pentru o federatie infinit mai saraca decit FRF sau LPF. Spre deosebire de tine, folosesc cu masura termenii, cunosc cifrele, nu ma arunc sa spun ca e penibila comparatia ta, asa cum tu faci cu mare usurinta.

Hai sa ridicam nivelul disputei, te rog! Multumesc.

băgă  •  31 mai 2012, 17:27

mă cutremur. mare realizare sediul….faptul că nu mai avem jucători la seniori ce e? amănunt?
articolul ăsta a provocat stupoare în rândul suporterilor de baschet din românia. wait, mă corectez. mai puțin în rândul celor de la brazi. singurii fericiți de numire.

fem!  •  31 mai 2012, 17:30

Da, Boc a numit pîrliţi la sport şi mesiriaşi la învăţămînt. Ponta face invers.

kryss  •  31 mai 2012, 17:53

Pentru prima oara eu sunt multumit de alegere. Intradevar aceasta femeie a atras multe fonduri in baschet, panourile puse in parcuri am inteles ca e tot ,,miscarea” dansei. A reusit sa impuna baschetul in multe scoli. Sa nu uitam ca baschetu la noi nu prea a avut adepti fiind cu mult sub fotbal, hadbal, tenis, gimnastica si multe alte sporturi. Si totusi a reusit sa le fure multi sponsori si sa faca baschetu mai apreciat si pe la noi. Si nu ultimul lucru care mi se pare demn e ca multi alti fosti sportivi sau ocupanti al diverselor posturi mici de conducere cand au ajuns in functii mai mari au uitat ca ei trebuie sa se zbata pentru sportivi (Lipa la Dinamo, Doina Melinte- ANST, e.t.c)pe cand ea s-a zbatut pentru baschet. Oricum succesul acestei persoane a deranjat pe multi. Am auzit chiar pe Doina Melinte invitata la diverse discutii pe tema sportului singura ei grija fiind sa o jigneasca pe Tocala (motivul fiind ca daca nu a fost foarte mare sportiva de ce o prupun uni in aceasta functie). Probabil se temea pentru scaun ea nefacand nimica ca sefa ANST. Acuma nu ne ramane decat sa speram.

Ciudatu  •  31 mai 2012, 18:07

Ce este ciudat e ca zdrobitoarea majoritate a celor interesati de baschet vad si atentioneaza asupra incredibilului dezastru care a distrus acest sport, inclusiv sub obladuirea actualei foste prime-doamne, in timp ce adoratorii altor sporturi regale – si care de obicei stiu despre baschet doar ca acolo nu se fluiera hentzul – sunt extrem de fascinati de „abilitatile manageriale” ale persoanei.
Ca norocul ca editorialul asta va disparea in cateva ore pe site ingropat in basculanta de gigi, migi, pinalti, trasfer-bomba! si nimeni nu-si va mai aminti de bata-n-balta a entuziasmului fata de „noul om potrivit” . Hai noroc.

altul  •  31 mai 2012, 18:33

In Romania e bine cand calci in picioare regulamentele. Nu contest valoarea echipei de baschet feminin din orasul Targoviste, doar ca nu ar fi avut drept de joc in prima liga, editia de campionat 2011/2012. Asa ca, asta o recomanda pe doamna Tocala….calcarea in picioare a regulamentelor.

draggy2006  •  31 mai 2012, 18:55

D-le Tolontan,mai bine ati sustine cresterea numarului de ore de sport in scoala,decat sa vedeti in doamna Tocala…speranta sportului romanesc.In sportul scolar,in orele de educatie fizica sta viitorul sportului si nu in,,nume”de persoane!

FLORIN  •  31 mai 2012, 19:21

BRAVO TOLO SCURT LA OBIECT SI CU SPERANTE ACUM SA VEDEM DACA CEI NUMITI VOR CONFIRMA ASTEPTARILE DECI SI IN ROMANIA SE POATE SA ALEGEM COMPETENTA SI NU PILELELE

Ciprian  •  31 mai 2012, 20:00

Domnule Tlontan, cat de dinamica este FRB daca echipa nationala de baschet masculin nu a batut pe nimeni de ani de zile, iar cea feminina nu s-a calificat de multa vreme la un turneu final ?

silviu grig  •  31 mai 2012, 20:10

D-le Tolontan,asa de tare te-ai „ambalat”politic impotriva fostei puteri,incat,acum „trebuie”sa speri din orice…Imi place sa merg la tara…din multe motive.Nu am vazut nimic despre bascht pe acolo,desi 50% din populatie traieste acolo.Acum 40-45 de ani faceam cos de baschet din orice si imi invatam prietenii de la tara sa joace baschet,faceam rachete de lemn si jucam tenis ca Nastase sau Tiriac.Acum,acolo unde merg la tara,nu se face nimic si nici eu nu mai sunt copil…Poate ma cert cu nevasta-mea si cumpar o masa de ping-pong,sa le-o duc pustilor,ca mingile de fotbal nu le sunt de prea mult folos…Speri degeaba…

zagna  •  31 mai 2012, 20:26

@cezar: paradoxal, punctul nevralgic este la baza, dar de vina e capul! daca nu se schimba vechii elefanti de prin federatii, noul nu va invinge niciodata. toate federatiile gem de bosorogi care trag sforile, iar la frb carmen asta a facut din prima. mult succes!

mogador  •  31 mai 2012, 20:33

@radu: care-i treaba cu expresia „domnu calafat”?

Mihai  •  31 mai 2012, 21:05

Cataline, off-topic de ce nu scrieti ca Walter, alias Bucsa, incalca toate regulamentele nationale si internationale, de la inceputul anului, si este actionar la doua echipe? pe cand o ancheta.articol pe aceasta tema? Sa nu mai vorbim ca nu are bani si vrea sa creditezew (nu finanteze) cluburi pe banii de la stat

nashu  •  31 mai 2012, 21:36

Dl Petrache e un oportunist, iar progresul dansului este strict pe cale politica. Singurul avantaj este ca e tanar si dinamic, insa nu are treaba cu acest cuvant : manager. Ambele numiri au iz politic si fac pariu ca mari progrese in sport nu vor exista. Pe de alta parte, ma gandesc ca de 20 de ani sportul romanesc nu progreseaza, regreseaza… Pana la urma cine este de vina? Sa nu uitam, Tolo, si de „aportul” presei care a inventat acesti manelisti si pitipoance din fotbal precum becali, borcea, mititelu, iancu etc. Media a distrus celelalte sporturi in favoarea fotbalului, pe motivul pueril „asta ni se cere” de parca au uitat rolul educativ pe care media trebuie sa-l aiba intr-o societate… Sincer, nu avem viitor, nici in sport, nici in media (din pacate)

unu  •  31 mai 2012, 22:11

daca cineva e atat de penibil sa mai creada ca poate carmen sa resusciteze sportul romanesc aflat in coma se inseala…..la primul proiect isi ia refuzul nu sunt bani si gata ia trecut….asa multi oameni capabili avem dar putred este acest sistem in care spaga face ravagii….

Dana  •  31 mai 2012, 22:24

Cum dracu’e bine cand sunt numiti prietenii premierului? Ce rezultate internationale a avut Romania in baschet? Tolontane, miroase rau articolul asta.

negoita  •  31 mai 2012, 22:28

felicitari si multa bafta.am mare incredere in valoarea, competenta si onestitatea dnei Tocala! schimbati legea sportului si puneti legea mai presius de reulamentul FRF in fotbal. faceti curatenie in fotbal, incepind cu FRF, LPF, arbitraje, impresari, patroni-investitori,etc.

denver  •  31 mai 2012, 22:33

Nu cumva Petrache a fost coleg de echipa cu Ponta la CSS 5 STEAUA pe timpul impuscatului ?

khomy  •  1 iunie 2012, 0:40

dupa atatea anchete in care ai „injurat” tot ce a fost greasit acum la prima mutare a psd`ului sau aliantei sau cum i s`o mai spune de dai din prima cu ei …. urat …. 🙂 o sa se spuna ca esti cu ei ca tot ceea ce ai facut a fost tocmai impotriva lor sa le distrugi capitalul politic :)) …
si tocmai pt asta te rog frumos sa faci acelasi lucru si cu aceasta generatie de politicieni … sa speram ca nu o sa fie cazul … dar suntem romani si vor fi o gramada de cazuri …

mnd  •  1 iunie 2012, 8:37

Dl.Tolontan chear ne credeti tampiti si naivi? Nu se va schimba nimic in sportul de performanta cu aceste numiri.Ce rezultate are baschetul sau rugbyul? O. Aceleassi rezultate le vor avea si cei doi manageri numiti in fruntea sportului romanesc.Totul se face pe prietenii,afaceri si distrugerea bazelor sportive.Tocala vrea cu orice pret hotelul Sport din complexul Lia Manoliu pt.baschet,Petrache marioneta lui Morariu la COSR si cuiul psl in calcaiul psd,este finul lui Nuti Udrea si mai au si afaceri impreuna.
Vreau sa-i vad daca pot recupera bazele sportive furate prin privatizare de Corvin Nedelcu.Apropo stiti ca a ajuns inspector guvernamental la SG al Guvernului? Ce rau o duce….are si mai mare putere.tocala sa schimbe directorii inregimentati politic pusi de PDl daca are curaj.La CS>olimpia Buc.sunt conflicte de interese mari,s-a furat-privatizat hotelul,cantin barul etc. de conducere in spatele in spatele caruia se afla Corvin Nedecu,mihaela Neagu,un oarecare Decebal fost consilier al lui Boc,St.sandulache etc.Acum toti au schimbat macazul politic si au ramas in functii.A fost , este si va fi un jaf national asupra sportului si bazelor sportive.Le dau dreptate celor car au comentat inpotriva acestor numiri.TOTUL ESTE APA DE PLOAIE,vom vedea la Londra,in afara de gimnastica suntem zero barat.sportul este in MOARTE CLINICA si va ramane asa atata timp cat se implica POLITICUL IN SPORT.Politica este oa mare CURVA,nu v-ati convins? SUCCES SPORTIVILOR ROMANI la OLIMPIADA de la LONDRA.Va iubim si suntem mandrii de voi.

mihai  •  1 iunie 2012, 12:56

A castigat echipa Romaniei vreun campionat macar Balcanic si nu am auzit? sau a ajuns vreo echipa in cupele europene prin fazele finale? Au ajuns jucatori de cand doamna Tocala conduce destinul baschetului romanesc prin capionatele puternice, NBA, Spania, Italia, eu nu am auzit de asa ceva. Atunci care sunt aceste rezultate de care tot pomeniti?

Cătălin Tolontan  •  2 iunie 2012, 8:58

catalin: vom verifica, multumesc!

nicoleta  •  2 iunie 2012, 13:57

Foarte ciudat: desi doamna lucreaza intens la imaginea ei (pentru ea imaginea este mai importanta decit orice altceva, pina la urma e doar o forma fara fond – marketing si nimic mai mult), marea majoritate a comentariilor ii sint defavorabile. Foarte interesanta reactia publica, personal nu ma asteptam la asta. Ce zici Catalin?

Nu vad aici insa pe nimeni care sa spuna ca in 2015 vom organiza Europenele de baschet, impreuna cu Ungaria. Este adevarat, CE feminin, dar e un eveniment!

Cristi  •  5 iunie 2012, 9:43

Indiferent de cine este in „fruntea sportului” nu vor fi imbunatatiri pentru ca nu se aloca destui bani pentru schimbari drastice, necesare progresului.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord