„Am dovedit că un om obișnuit poate să-și depășească limitele”

Le-am așteptat cu mare emoție prin ploaia londoneză, cu emoție pentru că vîrsta, Lidia Șimon – 39 de ani, Constantina Diță – 42 de ani, și oboseala atîtor sute de maratoane îndreptățeau orice emoție.

Lidia  a sosit prima, pe locul 45, timp 2:32:46, „mai bun decît timpul cu care m-am calificat la Olimpiadă”. Surîzătoare și în picioare, față de alte sportive cărate cu scaunul după finiș sau sprijinite de medici și de colegele lor.

duminică, 5 august 2012, 3:58

Le-am așteptat cu mare emoție prin ploaia londoneză, cu emoție pentru că vîrsta, Lidia Șimon – 39 de ani, Constantina Diță – 42 de ani, și oboseala atîtor sute de maratoane îndreptățeau orice emoție.

Lidia  a sosit prima, pe locul 45, timp 2:32:46, „mai bun decît timpul cu care m-am calificat la Olimpiadă”. Surîzătoare și în picioare, față de alte sportive cărate cu scaunul după finiș sau sprijinite de medici și de colegele lor.

„Mi-a fost teamă de această cursă, mi-a fost teamă că nu voi termina, dar a fost foarte frumos, cu mulți români care m-au încurajat pe parcurs”, a spus Lidia Șimon. „Nu știu dacă mai am forța să alerg la maraton, voi vedea, m-am simțit bine pe ultimul kilometru, sînt mîndră de tot ce am realizat. Aș dori să predau ștafeta unei fete tinere, pe care să o învăț cum un om obișnuit ca mine, cu puțin talent și foarte multă muncă, poate să facă performanță”, a mai spus Lidia.

Constantina Diță a sosit pe locul 86, timp 2:41:34,  fericită că „am terminat un maraton extraordinar de frumos pentru spectatori și de greu pentru noi, sportivii”. Ea a declarat că „niciodată nu m-au încurajat de pe margine atîția români! Mă bucur mult că, la vîrsta mea și la uzura pe care o am, am terminat acest maraton. Faptul că am pornit în prima linie nu m-a avantajat, dimpotrivă, au fost multe momente în care involuntar am fost călcată, dar asta e. Bine că am terminat așa”, a spus ea, îmbrățișîndu-și apoi sora și plecînd schiopătînd din zona mixtă.

Diță a spus că va mai încerca să alerge, dar „totul depinde de cum mă voi recupera și cum mă voi simți cu spatele și picioarele” .


GSP  scoate mîine o ediție-suvenir cu toate întîmplările acestor zile fabuloase de la Olimpiadă și cu transferul de generații din sportul românesc.


Comentarii (36)Adaugă comentariu

Ciprian  •  5 august 2012, 16:18

jos palaria doamnelor. pacat ca nu e nimeni in spatele dumneavoastra sa duca stafeta mai departe.

cristi  •  5 august 2012, 16:20

pai la anii astia… e totul sau nimic,ce-i aia 45 si 86 !? importaant e sa participi ? chiar asa ?

nirocx  •  5 august 2012, 16:21

respect tuturor sportivilor romani de la olimpiada. felicitari

dani  •  5 august 2012, 16:27

De la un maratonist amator, un sincer MULTUMESC pt tot ce ati facut pt ROMANIA! Nu luati in seama comentariile rautacioase venite dupa aceasta cursa. Putini stiu ce inseamna un maraton, dar mai ales antrenamnetele ce stau in spatele unei astfel de curse. Va imbratisam cu drag! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

florisking  •  5 august 2012, 16:30

felicitari!!!

mp  •  5 august 2012, 16:36

Incredibil de impresionant! Coplesitor sa vezi atita vointa si putere!
Felicitari Lidia! Felicitari Constantina!
Felicitari tuturor sportivelor care au terminat maratonul!
Am tremurat intr-o ploaie torentiala asteptind sa apara, am verificat pe tel abandonurile cu groaza cind Constantina intirzia sa apara la al treilea lap, le-am strigat numele pina am ragusit, mi-au dat lacrimile de fiecare data cind au trecut pe linga mine si nu mi-au iesit mai deloc pozele de emotie 🙂
Dar am ramas cu amintirea unei curse incredibile cu o atmosfera si o stare greu de povestit!

donald  •  5 august 2012, 16:44

A fost atat de greu maratonul asta, desfasurat pe o temperatura ideala de 18 grade Celsius, incat doua alergatoare au coborat sub recordul olimpic. Restul e tacere. Sau neputinta…

of  •  5 august 2012, 16:49

Ce felicitari?!Rusine ! A saptea natiune europeana ca marime si ne laudam cu locul 45?Felete astea vin de la strung de trebuiesc felicitate pentru atat de mare esec?lasati locul altora.!

teddy  •  5 august 2012, 16:51

uneori incepi sa respiri greu daca alergi 10 metri sa prinzi tramvaiul sau autobuzul …. femeile astea respira sanatos si accentuat dupa un maraton … sincere felicitari si multumiri pentru renumele adus tarii si bucuriile facute noua celor de acasa!

andrei  •  5 august 2012, 16:53

Incredibil de impresionant! Coplesitor sa vezi atita vointa si putere!
Felicitari Lidia! Felicitari Constantina!
Felicitari tuturor sportivelor care au terminat maratonul!
Am tremurat intr-o ploaie www.http://bet-2-win.weebly.com torentiala asteptind sa apara, am verificat pe tel abandonurile cu groaza cind Constantina intirzia sa apara la al treilea lap, le-am strigat numele pina am ragusit, mi-au dat lacrimile de fiecare data cind au trecut pe linga mine si nu mi-au iesit mai deloc pozele de emotie
Dar am ramas cu amintirea unei curse incredibile cu o atmosfera si o stare greu de povestit!

adrian  •  5 august 2012, 16:56

Felicitari,numai cei care au facut sport stiu ce este in sufletul unei atlete care concureaza la un maraton la virsta lor !!!Inca o data felicitari si la mai multe !!!

spellbound  •  5 august 2012, 16:58

la maraton castigatorii sunt cei care termina cursa iar infrantii sunt cei care cad pe drum. Nu exista clasament, decat pe hartie…

Mihai  •  5 august 2012, 17:00

Va felicitam si va iubim, pentru noi romanii sunteti campioane.

vlad  •  5 august 2012, 17:43

Tot respectul pentru cele doua doamne. Nu cred ca sunt cuvinte suficiente prin care sa exprimam cat le pretuim.

PAUL  •  5 august 2012, 18:20

BRAVO PUSA SI LIDIA-RAMANETI EXEMPLE PENTRU URMATORII CAMPIONI!!!!

Bati  •  5 august 2012, 19:10

Felicitari! am urmarit intreaga cursa din Anglia chiar. Imi pare tare rau ca nu am ajuns pana in Londra dar e infernal traficul.
Multumim pentru efortul depus… a fost incredibil!

Kendo  •  5 august 2012, 19:20

Bravo lor! Totusi nu pricep un lucru. Ele spun ca la 39, respectiv 42 de ani, sunt fericite ca au terminat un maraton. Sunt oameni care la varstele astea incep sa participe la curse IRONMAN. Exista oameni obisnuiti, de 35-40 de ani, care la varsta asta incep sa participe la ultramaratoane de 100 km luingime, fara a avea vreo tinerete petrecuta in sali de forta sau pe pistele de atletism. Sigur, timpii, rezultatele, sunt altele, dar oamenii aia ce sa mai spuna dupa ce termina asemenea curse? Maratonul nu mai e incercarea colosala care era cu ani in urma. Si da, o spun in cunostinta de cauza. Inteleg bucuria de a termina un maraton la Olimpiada, dar nu bucuria de a termina un maraton, pentru niste sportive care, totusi, sunt niste mari campioane.

alex  •  5 august 2012, 19:39

Am ajuns sa felicitam mediocritatea domnule Tolontan? CAMPIOANA olimpica acum 4 ani care termina pe locul 86 intr-o cursa cu o temperatura ideala? Sa fim seriosi. O adevarata campioana este Alina Dumitru care a luat medalie la 2 olimpiade consecutive, campioana uluitoare este Izbasa care la fel a luat aur la 2 olimpiade, dupa ce a stat pe bara din cauza unei accidentari grotesti care ar fi lasat urme adanci pe viata chiar si unui adult, daramite unei copile. Campion este tiristul care a doborat un record olimpic si a luat aurul intr-un sport care sunt convins ca daca intreb jumatate de populatie nu a auzit de el. ASTIA sunt campionii. Sportul NU are varsta domnule Tolontan. Sportul se masoara in performate nu in ani. Daca STII ca nu poti, atunci lasa pe altii. Niciun sportiv care se respecta nu crede cu adevarat in „bine macar ca participam”. Doamnele in cauza sa lase locul altora, nu mi se pare onorabil un loc 86 sau 45. Imi pare rau, evolutia inseamna mereu sa tintesti tot mai sus, nu sa aplauzi mediocritatea.

Anti-Steaua  •  5 august 2012, 19:53

Bewundernswerte Frauen, ich gratuliere ihnen.

dani.p  •  5 august 2012, 20:02

Respect sportivilor romani de la olimpiada dar si adevaratilor jurnalisti care ne tin la curent cu povestile lor de viata!!! Respect Tolo!!!

Cali  •  5 august 2012, 20:47

Dragoste si respect pentru aceste doua mari doamne ale sportului romanesc!Felicitari romanilor care le-au incurajat de-a lungul cursei, aratand ca stiu sa aprecieze valoarea!!!

sorin  •  5 august 2012, 21:02

felicitari tuturor.iar in legatura cu ” lasatul locului altora mai tineri?????”.calificarile sunt libere.pot participa si se pot califica toti….care indeplinesc anumite bareme.incaodata ,multumiri…

marian  •  5 august 2012, 21:08

pentru mr. of: de unde ati scos romania drept a saptea natiune europeana ca marime ?! nu suntem nici „in primii zece”, zau asa … chiar si cu basarabia cu tot !

gogu  •  5 august 2012, 21:13

Lidia Simon a avunt un timp bun, iar Pusa a obtinut un timp onorabil.
Am ramas impresionat cat de tare se alearga la JO.
Sa dea Dumnezeu sa avem, in urmatorii ani, fete de 20-25 ani care sa scoata timpii lor de la JO de la Londra.

aleosa  •  5 august 2012, 21:13

RESPECT.

peter  •  5 august 2012, 21:32

Bravo fetelor !!! Salutari din Colorado si va asteptam acasa.

ex-pitesteanul  •  5 august 2012, 21:43

multumim ca ati reprezentat romania la olimpiada in proba suprema, suntem mandrii de voi

TDR  •  5 august 2012, 21:47

@of „Ce felicitari?!Rusine ! A saptea natiune europeana ca marime si ne laudam cu locul 45?Felete astea vin de la strung de trebuiesc felicitate pentru atat de mare esec?lasati locul altora.!”

ba inaptule care esti, tu cred ca nici nu stii ce inseamna sa te dai jos din pat. ceea ce au facut fetele astea 2 nu o sa reusesti tu niciodata in viata ta de flaimuc.Cat alearga ele intr-o zi de antrenament nu mergi tu o luna.Cred ca esti un grasan cu o burta de 10 m de la bere si tot ce faci e sa te deplasezi cu trabantul tau de la servici si inapoi.Sau mai mult esti un copil retardat, smecheras de bloc, care crede ca atunci cand are o erectie pamantul se invarte in sens invers.

Ca sa stii si tu Constantina a castigat aurul olimpic in 2008 la 38 de ani! si Lidia argintul in 2000 si a fost participanta la 5 maratoane olimpice consecutive la care a atins panglica de finish, nu ca altele..(record absolut – urmatoarea avand 3 participari). Nici macar nu poti sa intelegi dificultatea unei astfel de probe(si daca te doare unghia de la picior in ziua respectiva, risti sa nu termini cursa), dar ai taria sa bagi strambe ca mare expert..

Femeile astea trebuie apreciate pentru ca ceea ce fac,un lucru nu foarte greu de facut,ci ENORM DE GREU DE FACUT in care iti trebuie o vointa de fier si un caracter aparte, dar un nimeni ca tine nu poate aprecia adevarata lor valoare. Du-te si spanzura-te cu modele tale in viata Bianca de la Fetesti, Crudu Zarzavat si nu iti mai lasa amintirile tale de castravete pe alte stiri decat alea legate de JIJI.

I.P.  •  5 august 2012, 21:53

Felicitari!

cristi  •  5 august 2012, 21:55

Felicitari DOAMNELOR, sunteti ce-a mai vie pilda pt cei ce vin din spate, asa putini cat sunt.
Inca odata mult respect

mirror  •  5 august 2012, 22:11

Nu stiu daca toate sacrificiile pe care le-au facut aceste uriase sportive sunt sau nu cunoscute,dar pentru reusita lor de astazi si pentru intreaga lor cariera sportiva,personal nu pot spune decat:JOS PALARIA! Este una dintre putinele clipe in care reusesc sa spun cu mandrie ca sunt roman.Bravo fetelor…

Capul sus  •  5 august 2012, 22:49

http://qualitybouquets.comule.com/wp-content/gallery/frontpage/buchetul_simpatiei.jpg
Nu voi avea niciodata sansa de suporter sa va ofer un buchet de flor. Primiti-l va rog pe acesta, virtual :).
Sarut mainile, doamnelor.

doina  •  5 august 2012, 23:15

Felicitari Doamnelor pentru acest maraton si pentru intreaga cariera!Ce lectie de viata, de ambitie si de pasiune.Va multumim!

allbb  •  5 august 2012, 23:42

Submit intrutotul la ce a spus TDR.
Felicitari fetelor. Numai cine a facut sport intelege ce ati realizat voi. restul mucles …

hapciu  •  6 august 2012, 3:35

RESPECT!!!
Pacat ca din urma acestor mari sportivi nu mai vine nimic!!!
Am citit multe comentarii…unii („experti” de duzina) le blameaza. Pacat, pentru ca ceea ce au realizat aceste doua doamne nu stiu cati tinerei vor mai realiza curand!! Era o vreme cand contam in atletism…am urmarit cu o mare tristete actualele jocuri olimpice, la atletism…nimic, zero. Am sperat tot in veterani: Dita, Simon, Grasu, Potec!!!
A zis o vorba mare Tiriac…”daca nu semeni n-ai ce culege”!!!
din pacate acolo suntem.
pana una alta sa-i felicitam pe veterani pentru ceea ce au facut, pe ceilalti sportivi care au adus medalii pentru ei (in primul rand) si pentru Romania!!
Sa-i felicitam si pe ceilalti care s-au calificat la olimpiada, ca e si asta o mare performanta! sunt multi altii care au ramas acasa!

yangtze67  •  6 august 2012, 10:44

Felicitari amandorura !!! Pentru mine sunteti medaliate cu AUR iar atata timp cat doriti sa impartasiti din experianta dvs. altor tineri este minunat intrucat inseamna ca nu este pierduta speranta de a mai vedea o alta romanca sau un roman , cine stie, in „proba- probelor ” !!! RESPECT

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord