Cînd Obreja are dreptate

UPDATE: Tabara lui Doroftei organizează azi la 13 o conferință de presă în care susține că va arăta că altul este abuzul lui Obreja la Adunarea Generală, nu întoarcerea deciziei prin care Doroftei și Vaștag nu mai pot candida.

marți, 20 noiembrie 2012, 10:20

UPDATE: Tabara lui Doroftei organizează azi la 13 o conferință de presă în care susține că va arăta că altul este abuzul lui Obreja la Adunarea Generală, nu întoarcerea deciziei prin care Doroftei și Vaștag nu mai pot candida.

Boxul românesc nu se face bine. Și, de data asta, nu e vina lui Obreja, ci a celor care vor să-i succeadă lui Obreja folosind metode chiar mai păgubitoare decît el.

Cînd a propus, cu ani în urmă, să nu poată candida la funcția de președinte decît membri ai Biroului Federal, Rudel Obreja a procedat aberant din perspectivă sportivă, dar legal. Pentru că propunerea care urma să conserve puterea în cercul restrîns al spahiilor săi a trecut prin Adunarea Generală. Iar, într-o asociație de cluburi, ceea ce votează Adunarea Generală nu poate fi desfăcut decît de Adunarea Generală.

Grăbită să se înscăuneze, partida lui Leonard Doroftei a decis în Biroul Federal să schimbe deciziile Adunării Generale. ”Dacă nici Vaștag nu poate candida, el, care a fost un mare boxer, atunci cine?!”, a motivat Doroftei mișcarea. El însuși urma să beneficieze în urma acestei excepții proclamate în Biroul Federal. Dar nu se poate! Nu e conform statutului, adică nu e conform legii care guvernează Federația Română de Box.

Acum, Obreja a revenit și a întors decizia Biroului Federal. Doroftei spune că îi vor face plîngere penală. Ar trebui să-i strîngă mîna. Pentru că, indiferent care au fost intențiile lui Obreja, el le-a făcut un bine. Îi obligă să reintre în legalitate.

S-ar putea ca această încăpățînare a lui Obreja, cel sub a cărui administrare boxul românesc a ajuns o ruină, să fie în fond un serviciu de final din partea unui om care și-a rătăcit planurile și pasiunea pentru box prin culoarele poftei de bani și ale puterii nepăsător exercitate.

Vreți să-l dați jos? OK, organizați-vă, fiți inteligenți și veniți cu un proiect care să convingă cluburile. Și, mai ales, respectați legea. Ceea ce, privind în urmă, tare liniștit ar fi fost și Obreja dacă ar fi făcut-o.


Comentarii (14)Adaugă comentariu

cronicasportiva  •  20 noiembrie 2012, 10:41

cataline, este o aberatie ce a facut obreja. poate o fi legal dar tot o anomalie ramane

NY  •  20 noiembrie 2012, 10:49

Ai mare grija Catalin. Obreja e un razbunator si s-ar putea sa incerce sa-ti plateasca aceste articole intr-o maniera violenta.

Alex  •  20 noiembrie 2012, 11:08

Sincer, ce sa caute Doroftei la sefia FRB? Dai avut tu pumni de otel si maxilar de piatra, ca o institutie nu se conduce cu pumnii, ci cu mintea! Nu inteleg de ce antrenorii trebuie sa fi fost fotbalisti (imaginati’vi’l pe Dodel sau pe Nila antrenori), de ce conducatorii FRB sa fi fost boxeri sau conducatorii FRF iarasi fotbalisti. Poti invata cum merg lucrurile fara sa fi activat in domeniul respectiv ca si sportiv, dar calitatile mentale (inteligenta, perspicacitate, simt practic, creativitate, etc etc) nu ai cum sa le capeti, orice ai face!

boby  •  20 noiembrie 2012, 15:14

@ catalin
Abuzurile lui Obreja? S-au introdus in statut cu ajutorul catorva lachei care acum s-au dezis si aia de el urmatoarele: 1. Numai presedintele FRB poate convoca adunarea generala. Astfel s-a autoprotejat anul trecut pe 23 septembrie cand a fost demis de Adunarea Generala in unanimitate de voturi spunand ca a fost nestatutara intrucat nu a convocat-o el. Cum ar fi convocat o adunare generala cand stia ca pe ordinea de zi este demiterea lui?! 2. A introdus in statut aceasta aberatie ca numai membrii biroului federal pot candida la sefia FRB tocmai pentru a nu aparea vreun contracandidat puternic ca Vastag sau Leu sau altii fosti mari campioni. Asta e rudel obreja. Indiferent cine va fi presedinte FRB , Relu Auras sau altul nu are mare importanta. Important este ca boxul romanesc scapa de rudel obreja definitiv!

SILVIU  •  20 noiembrie 2012, 15:34

ADICA DUPA MINTEA ‘CREATA’ A UNORA NOI TREBUIE SA ACCEPTAM TOATE ABERATIILE UNOR SMECHERI.AM DAT PETROMUL AUSTRIECILOR CA SA PLATIM DATORIILE CU SAPA DIN AGRICULTURA.SI-AU LUAT SMECHERII ,STIL OBREJA , CE AU VRUT IAR NOI TREBUIE SA STAM CUMINTI PANA DAU TOT EI O HOTARARE CA AU FURAT.BRAVO CATALINE / DACA TE-AM FELICITAT PANA ACUM ,POT SPUNE CA ACUM ABEREZI.PAI HANDRALAI LUI OBREJA OR SA SPUNA CA AU FACUT O MANARIE ?ESTI CHIAR INFANTIL-SCUZA-MA

Roman  •  20 noiembrie 2012, 17:34

Tolontane, Tolontane, n-am crezut că ridici în slăvi pe un mafiot. Să ştii că şi Hitler legal (prin vot) a ajuns la putere, dar pe urmă a ruinat o lume. Mafiotul de Obreja numai boxul românesc a pus la pământ. Cu lege în mână. Aştept timpul ca să fie pusă la mititică tot legal.

bubu  •  20 noiembrie 2012, 17:36

Tolo, vezi ca la hochei se poate, vii cu pistoale la adunare si se voteaza tot ce vrei si oricum.

boby  •  20 noiembrie 2012, 17:45

P.S. Si mai e o chestie care mi se pare de rasul curcilor :-)) Pe 12 noiembrie biroul federal a admis candidaturile lui Vastag, Doroftei si Marian Simion anuland articolul care stipula chestia cu obligativitatea de a fi fost cel putin 4 ani membru al biroului federal. Ieri biroul federal al lui obreja :-)) adica „alt birou federal” format din doar 6 membri din totalul de 15! respinge candidaturile celor 3 fosti mari boxeri mentionati. Deci la FRB fiecare cu „biroul” lui federal. Asta ca sa vedeti ce debandada e la FRB cu acest obreja care a distrus efectiv boxul amator, un sport care aducea medalii la fiecare olimpiada. Din 2004 de cand (nici acum nu stim cum) acest personaj unsuros a ajuns la FRB nu s-a mai obtinut nici o performanta ba mai mult am ajuns sa nu mai fim primiti la competitii din cauza lui. Incredibil!

idol  •  20 noiembrie 2012, 20:17

sportul romanesc in general duce lipsa de manageri.
Obreja s-a vazut instalat presedinte si a transformat federatia in afacere personala.
ce performanta poti avea atunci cand federatia ta e dezaviliata iar presedintele e declarat persoana non-grata?
@ Bobby, in Romania vorbim doar de box amator. Interbox nu e club romanesc pentru ca Bute e acolo si pentru ca Obreja urca in ring dupa fiecare meci al lui sau pentru ca a organizat o gala (cu beneficii) la Bucuresti.

Catalin Tolontan a evidentiat foarte bine nevoia unui program coerent cu care sa convingi cluburile sa te sustina, doar ca toti cei implicati sunt prea preocupati cum sa-l dea jos pe Obreja cu „pumnii” nu cu mintea. asta le minimalizeaza sansele pentru ca Obreja inca are parghiile puterii si pana la urma poate sa invoce si ceva performante, chiar si pe acceia a clubului profesionist de peste ocean unde EL l-a dus pe Bute si l-a facut campionul care a fost si cu care inca ne mandrim.

despre sportivi ce poti sa mai spui.ei sunt ai nimanui si oricand vor semna cu cine la va da o friptura si un sac de box intr-un beci sa se antreneze.

bookuria.info  •  20 noiembrie 2012, 21:56

Oamenii astia ar trebui sa organizez o gala de box, pe bune. Care dintre ei castiga ala sa fie presedinte. Da’ gala sa nu fie organizata de dl. Obreja ca tare mi-e ca le ia si banii, nu doar posturile.

I-am auzit pe contestatari la radio in seara asta. Slabuti si patetici.

ilie targovisteanu  •  21 noiembrie 2012, 2:12

bre,doroftei s-a impiedicat de o salata si o lovitura in ficat,s-a dat batut, ori a jucat teatru ca moare,lumea l-ar fi vazut la discoteca apoi,o fi ochiul sau gura lumii…si ce sa faca doroftei la federatie si titi prosop,sa ii faca sa rida poate,doroftei e patron,are carciuma,sa isi vada de clienti

buza  •  21 noiembrie 2012, 8:20

Pai ANST doarme, nu are nici o putere ???

boby  •  22 noiembrie 2012, 0:15

Relu Auras este cel mai potrivit pentru functia de presedinte al federatiei. De altfel am vazut ca si gruparea Doroftei -Vastag il va sustine si bine fac. E un om care stie sa vorbeasca, fost antrenor la lot cu performante notabile. Si mai mult ca sigur pe 23 noiembrie el va fi ales presedinte. Obreja este un om terminat pe plan sportiv. Dupa ce va disparea de la federatie si se va retrage si Bute pe care este ca o lipitoare va disparea in anonimatul de unde a rasarit. Daca Bute a fost criticat si a starnit si antipatii a fost in mare parte din cauza lui Obreja, un fost interlop devenit orator 🙂 Daca Bute a ajuns la Interbox vorba buna i-a pus-o Doroftei care era campion atunci. Ce merit sa aiba Obreja? Ca i-o fi luat bilet de avion? E de a dreptul amuzant.

Bogdan  •  23 noiembrie 2012, 15:28

Poate nu e Obreja un sfant, dar nici pe Doroftei nu-l vad in fotoliul de presedinte, nu cred ca e capabil sa conduca FR Box. Mai ales acum, cand am vazut ce program ‘complex’ a prezentat… ‘O sa vedeti voi, o sa merg in tara sa le arat cum sa boxeze.’ Sau poate n-am inteles eu bine si vrea sa fie supervizor al antrenorilor, cine stie!?
Ca sa nu mai vorbesc de dualismul acestui fost campion! Il tot lauda pe Relu Auras, antrenor pe care in trecut l-a tot contestat.

Comentează