A treia domnie și un creier mai puțin

Azi, în corpul plictisitor cu un palmares dinainte cunoscut al alegerilor olimpismului românesc, înfrîngerea lui Pierre de Hillerin, director al Institutului de Cercetări pentru Problemele Sportului, a fost singura tresărire.

joi, 28 februarie 2013, 5:34

Azi, în corpul plictisitor cu un palmares dinainte cunoscut al alegerilor olimpismului românesc, înfrîngerea lui Pierre de Hillerin, director al Institutului de Cercetări pentru Problemele Sportului, a fost singura tresărire.

O surpriză pentru cunoscători, dar cu un motiv pe care publicul merită să-l afle. Pierre de Hillerin a pierdut pentru că e amic cu Rudel Obreja.

Obreja i-a înfruntat în stilul său de cabaret pe foștii și actualii șefi ai COSR. Iar ei au mobilizat votanții astfel încît De Hillerin să nu prindă un loc printre cele 13 ale Comitetul Executiv al COSR. Miza nu sînt banii sau puterea, ci mai degrabă un soi de prestigiu, dar în dublu sens.

Pentru că e interesant de înțeles de ce Pierre de Hillerin, care e prieten cu un fost președinte de federație suspendat de federația internațională, a luat 70 de voturi, în timp ce Irina Deleanu a cules 113 voturi, intrînd în CE al COSR deși ea însăși, nu o prietenă!, este suspendată, pînă în 2017, din Comisia tehnică a Federației Internaționale de Gimnastică. Ca și Obreja, Deleanu, președinta de la gimnastică ritmică, a fost suspendată pentru declarații considerate calomnioase.

Probabil v-am amețit. Intestinele sportului nu miros frumos. Din păcate, e de necontestat că Gala Bute nu doar că a scos cîteva milioane neprevăzute din buzunarele românilor, dar a și creat probleme unor oameni, așa cum e Pierre de Hillerin, pomenit în raportul OLAF.

Dar asta e una, iar alegerile de la COSR se prespune că nu țin cont de cercul de prieteni, ci de ceea ce a făcut omul respectiv pentru sport. Votul merită respectat întotdeauna, dar cînd o colectivitate pierde un creier, ea se poate îngrijora, fie și într-o asemenea zi, cînd Octavian Morariu își începe a treia domnie.

 

 

 


Comentarii (8)Adaugă comentariu

St.Pauli  •  28 februarie 2013, 19:44

salut voi cei capoate iubiti sportul prea mult…..
vedeti ca a iesit o fata ROMANCA vicecampioana EUROPEANU LA SCRIMA si nimeni nu prea se stie de asta….

APROPO SPORT.

monica  •  28 februarie 2013, 22:26

Cataline,

Nici Ceausescu nu a facut ce a facut Morariu, adica sa modifice statul fara sa stie vreun membru COSR, doar ca sa fie el ales, mai ales ca in statutul pe baza caruia a fost ales in al doilea mandat era foarte clar: doar doua mandate de presedinte al COSR.

A treia domnie și un creier mai puțin | adpres.ro  •  1 martie 2013, 11:33

[…] Vezi Sursa… […]

mihai  •  2 martie 2013, 11:52

Cazul lui De Hillerin se regaseste peste tot in structurile bugetare. Interesele de gasca, de partid, mafiote i-au scos pe tusa pe multi oameni de valoare si asa am ajuns sa regresam exponential ca societate. Aceste manevre din comitetul olimpic isi vor arata efectele nocive mai repede decat cred cei care le-au facut. Daca in 2004-2008, chiar pina in 2010 s-a simtit ca aici lucrurile s-au modernizat, civilizat, in ultimii ani toti oamenii din COSR au devenit niste lingai, care se inghesuie sa-i duca haina lui Morariu sau sa aiba grija de plozii lui. Atmosfera nu mai este de mult una normala, colegiala, ci una in care toti se spioneaza unii pe altii, in care trebuie sa ai mare grija ce spui si in fata cui…

dlgoe  •  2 martie 2013, 12:14

A 3-a domnie va fi mai mult ca sigur o dictatura, dupa cum au fost aranjate alegerile… E macar un personaj in actuala conducere care sa aiba curajul sa vorbeasca atunci cand ceva nu va fi in regula? Nu cred!

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2013, 16:22

monica: am verificat, dar statutul permite tarilor sa-si aleaga politicieni in comitetul executiv.

Cit despre afirmatia ta, ti-am mai raspuns si vei vedea in curind cu fapte ca nu ai dreptate.
Oricum, multumesc pentru mesaje!

cristi  •  2 martie 2013, 18:10

Bine spus si scris. Bravo pentru atitudine!

dan  •  4 martie 2013, 8:34

Au modificat statutul care era in vigoare de 100 de ani pe sest!De ce ? Cel mai bun PRESEDINTE la COSR era OCTAVIAN BELLU, cel mai titrat antrenor din lume!Mai mult un foarte bun manager de sport. Sportul romanesc mai avea o sansa ! Pierre este o pierdere pentru sportul romanesc! A fost exclus de lingai si de oamenii corupti din federatii!

Comentează