TVR a început restructurările cu 4 ani după media privată și anunță că le-a terminat cu 5 ani înaintea noastră, a tuturor

Și noi care ne îngrijoram ca proștii!

luni, 4 martie 2013, 6:04

Și noi care ne îngrijoram ca proștii!

Asta pentru că vedeam doar veștile presante din media. Tresărim cînd deschidem raportul oficial care spune că CME, trustul de care aparține ProTV, a încheiat anul 2012 în toate teritoriile cu o pierdere netă, după amortizări, de 546 de milioane de dolari, cea mai mare din istoria televiziunii de la noi!

Ne îngrijorăm cînd aflăm că firma de difuzare de presă Hiparion,  al doilea jucător din România, a intrat în insolvență. Și că vor urma și alte companii de difuzare; mai mici, dar mai multe.

Ne înnegurăm cînd vedem că, după cum a început anul 2013, publicitatea va scădea cu cel puțin o treime în presa scrisă față de 2012. Publicitatea pe TV a luat-o și ea în jos, o tendință care a șocat televiziunile private în ultimele săptămîni.

Așadar, eram atenți, sceptici și preocupați. Optimismul a venit de unde nu ne-am așteptat! TVR a anunțat acum o jumătate de oră că ”procesul de restructurare a SRTv s-a terminat”. Și că urmează etapa de îmbunătățire a conținutului. Gata, s-au restructurat și pot să ia creditul de zei de milioane de euro. Pe care, evident, nu l-ar fi luat niciodată dacă nu erau companie publică!

O să urmeze un an crîncen pentru întreaga medie românescă. Dar ne va fi mai ușor aflînd că totul există un model: TVR a început restructurările cu patru ani după noi, ceilalți, și le-a terminat cu cinci ani înaintea tuturor.

———————-

Comunicatul:

Procesul de restructurare a SRTv s-a încheiat

Preşedintele – director general, Claudiu Săftoiu, a semnat deciziile individuale de concediere

Conducerea Televiziunii Române a încheiat procesul de restructurare a personalului din SRTv. Preşedintele-Director General, Claudiu Săftoiu, a semnat deciziile individuale de concediere pentru cei 627 de angajaţi care au fost disponibilizaţi în urma selecţiei personalului din SRTv, după ce, la 1 februarie 2013, au fost emise preavizele de concediere.

Deciziile individuale de disponibilizare sunt însoţite de adeverinţe de venit pentru a fi depuse la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM), respectic Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă ( AJOFM).

 

„Am încheiat o etapă importantă în procesul de redresare a TVR, demarat încă de la preluarea mandatului”, a declarat Claudiu Săftoiu, PDG al TVR. „Urmează însă o perioadă de provocări, în care ne dorim să recâştigăm atenţia publicului prin producţii de calitate. Am început deja să difuzăm ediţii premieră ale unor emisiuni consacrate, iar în curând vom lansa programe noi”, a adăugat Săftoiu.

 

Concedierea colectivă din SRTv a fost una dintre măsurile  necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate.

 

Obiectivul administraţiei Televiziunii Române în urma concedierii colective a fost reducerea fondului de salarii al SRTv cu până la 30 de procente.

În privinţa angajaţilor disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii. Salariile compensatorii vor fi plătite eşalonat. Cuantumul salariilor compensatorii este de aproximativ 2.750.000 de euro.

 

 

Programul de redresare al SRTv:

Perioada economică dificilă pe care o traversează Televiziunea Română a presupus luarea unor măsuri radicale pe toate planurile.

Sub imperativul termenelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 617/2012 privind suspendarea executării silite a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de SRTv şi în OUG nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie al TVR avea obligaţia de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, restructurări economice şi de personal necesare funcţionării eficiente a SRTv, în vederea plăţii datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii. Astfel:

 

 


Comentarii (10)Adaugă comentariu

Conducerea Televiziunii Romane anunta ca procesul de restructurare a SRTv s-a incheiat | Old Click  •  5 martie 2013, 2:22

[…] “TVR a inceput restructurarile cu 4 ani dupa media privata si anunta ca le-a terminat cu 5 ani inaintea noastra, a tuturor… Si ca urmeaza etapa de imbunatatire a continutului. Gata, s-au restructurat si pot sa ia creditul de zei de milioane de euro. Pe care, evident, nu l-ar fi luat niciodata daca nu erau companie publica!”, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau. […]

bogdan a  •  5 martie 2013, 7:07

Nu ar trebui sa se socheze deloc televiziunile …
Culeg ce au semanat, ce interes sa mai aiba si agentiile de publicitate si, mai ales, beneficiarii finali, cand o o parte semnificativa din audienta se bazeaza pe productii de genul ora 5, happy h, acces direct etc etc.
Ce asteptari sa aiba beneficiarii de la prototipul de om care urmareste cu sufletul la gura mai sus amintitele vome ?

dean  •  5 martie 2013, 8:12

„Conducerea Televiziunii Române a încheiat procesul de restructurare a personalului din SRTv” RESTRUCTURAREA PERSONALULUI ????

alex  •  5 martie 2013, 10:00

draga catalin, iti spun, mi-e foarte greu sa aud despre amintitele datorii private… as vrea sa ii pot ajuta cumva, of, daca doar as putea… catalinte, tu ai idee, in timp ce aceste datorii se rostogoleau, ce salarii se platesc prin televiziunile private si prin agentiile de publicitate? esti sigur ca aceste datorii nu au nimic de a face cu bani sifonati spre alte firme tot ale acelorasi actionari? eu, privind, la rapid, la echipa de fotbal, nu inteleg: cum poti sa observi ca fluxul financiar actual e negativ, ca datoria creste, in mod normal, daca nu faci nimic, si, cu toate astea, sa continui cu aceleasi cheltuieli…. daca trustul ala are 540 de milioane datorii cum naiba de isi permite sa plateasca salarii de sute de mii anual, iar agentiile alea pe care vrei sa le plangem cum pot plati copywritterii cu cate 2-3000 de euro? tati, romanashu’ a devenit si el asa, o fitza aparent occidentala… nu suntem in stare de nimic dar vrem salarii uriase si o ardem asa, in termeni englezesti de management…. apropo, zici ca media o duce nasol, tu ai idee cum arata siteul asta la care lucrezi tu? incearca sa o citesti cu ochii unui om normal, cu o educatie poate putin peste medie… nu ne spui si ce parere are becali despre toate astea? sa iti mai spun un lucru: la tvr s-au furat bani multi, asta e clar, dar stii ceva? programele lor sunt de un milioane de ori mai bune (in medie, nu toate) decat pegra aia, mucusul ala care se revarsa la pro tv si la antene catre consumatorul abrutizat

Cătălin Tolontan  •  5 martie 2013, 10:43

alex: nu doar ca stiu cum arata siteul si ziarul la care lucrez, dar si lucrez la ele 🙂 nu sint perfecte, avem destule lucruri de corectat si teme de reflectat, dar sint mindru ca lucrez la gazeta sporturilor

mircea  •  5 martie 2013, 11:17

Am si eu o intrebare: De ce platesc abonamentul RTV daca 60-80% din emisiuni sunt redifuzari? Redifuzari pentru care ……

valmir  •  5 martie 2013, 11:43

Legat de continutul site-ului gsp.ro, am mai spus-o si pe anglofil.ro la un moment dat,desi domnul Augustin Roman nu a fost de acord: pentru a citi strict continutul sportiv de pe site, ai nevoie de ochelari de cal.In stinga si dreapta e plin de linkuri si poze cu caracter obscen, probabil se considera ca orice amator de sport e obsedat sexual.La fel si partea de jos(final) a site-ului are aceleasi teme.Cit despre becalizarea continutului, e adevarat ca nu are dimensiunile grotesti din zona trustului Pro, dar ar fi de dorit mai multa stire si mai putin scandal(cancan).
Un mare plus trebuie mentionat pentru a fi obiectivi pina la capat : anchetele GSP in general,cele legate de Ridzi si Oprescu in special.Da, acesta este adevaratul jurnalism.
Sper sa reusiti sa spargeti gogoasa numita Oprescu, este incredibil cum banii publici se topesc fara ca (aproape)nimeni sa nu intrebe cum sint cheltuiti.CSM Bucuresti nu este altceva decit un sifon de bani publici, ca multe din cluburile sustinute de primariile tarii.

TVR a început restructurările cu 4 ani după media privată și anunță că le-a terminat cu 5 ani înaintea noastră, a tuturor | adpres.ro  •  5 martie 2013, 13:03

[…] Vezi Sursa… […]

Cătălin Tolontan  •  5 martie 2013, 13:18

alex: insultele nu intra pe acest blog. Indiferent la adresa cui sint. Ultimul tau mesaj a fost banat. Daca vrei sa revii cu exprimari civilizate, e ok. Daca nu, nu e nici o pierdere, nici pentru cititori, nici pentru tine sa nu mai comentezi.

dumitruspirea  •  6 martie 2013, 21:58

TOVARASI”RESTRUCTURAREA”s-a incheiat.Era necesara,facuta de profesionisti,care sa pastreze profesionisti,urmand criteriul:OMUL,LOCUL si VALOAREA,nu MAMA,TATA si COPILUL,s-au alte interese.Cine a hotarat NASULE cine sa ramana si cine sa plece?NOI,cei care de ani buni confunda m bunul public cu propriul bun.NOI,cei ce ne-am infruptat,ne infruptam si ne vor infrupta linistiti mult timp din vistieria TVR,fara a ne pasa de consecinte,ptr.ca nu ne va deranja nimeni.CINE a volatilizat sutele de milioane de euro?NIMENI.Nimeni si niciodata nu a raspuns in fata legii de fraudarea constanta a postului public de televiziune,de ce am face-o noi?Bunule CONTRIBUABIL fii pregatit sa achiti o taxa mai dolofana,santem hamesiti.”TOVARASI” sa fim VIGILENTI si activi,ca NOUL INCEPUT,sa fie…”INCEPUT”

Comentează