Petrache: Afaceri cu Burci, dar nu la „Adevărul”

Am primit următorul mail din partea lui Adrian Petrache, cel despre care am scris că, alături de alți oameni de afaceri, sprijină financiar ”Adevărul” și ”Evenimentul Zilei”.

vineri, 8 martie 2013, 8:43

Am primit următorul mail din partea lui Adrian Petrache, cel despre care am scris că, alături de alți oameni de afaceri, sprijină financiar ”Adevărul” și ”Evenimentul Zilei”.

În mesaj, el susține că ”Nu am avut și nu am acțiuni sau participații financiare, nici direct, nici prin reprezentanți, nici la „Adevărul”, nici la „Evenimentul zilei”, ceea ce înseamnă că nu e acționar, nu că n-ar sprijini financiar publicațiile.

Dar nu cramponez de nuanțe și rețin ca esențial faptul că Adrian Petrache neagă participarea la cele două ziare.

Iată mailul în integralitatea sa, fără alte comentarii:

Domnule Tolontan, 

În articolul „Un pesedist șef la Agerpres și câteva tendințe în presa lui 2013”, publicat pe blogul dvs. în 25 februarie a.c., aveti cateva afirmatii care ma implica, dintre acestea doua impunand o luare de pozitie din partea mea , deși niciodată nu am replicat, considerând că este dreptul presei să vorbească, așa cum este și al meu să tac.

Acum însă, fiind vorba despre două publicații de presă importante, cred că trebuiesc lămurite lucrurile. Nu am avut și nu am acțiuni sau participații financiare, nici direct, nici prin reprezentanți, nici la „Adevărul”, nici la „Evenimentul zilei”.

Am avut mai multe tranzacții financiare, în cursul ultimilor ani, cu dl. Cristian Burci, însă niciuna legată de „Adevărul”.

V-aş fi trimis acest răspuns încă din ziua postării dvs., dar, din motive ce nu ţin de voinţa mea, nu am putut să o fac.

Vă apreciez pentru curaj și integritate profesională.

Adrian Petrache


Comentarii (5)Adaugă comentariu

ra  •  8 martie 2013, 21:02

Tolo, tu ca ziarist ai datoria sa consemnezi, iar noi ca cititori putem sa zimbim

pelican  •  8 martie 2013, 21:05

Iar acum o sa apara si Andronic sa spuna ASA E!!!! Toata lumea din media stie care e trebusoara acolo…

Reporter Virtual – stiri exclusive » Revista presei despre presa. Steaua-Chelsea, urmarit de sase milioane de telespectatori  •  9 martie 2013, 0:00

[…] Tolontan: Adrian Petrache sustine ca nu sprijina financiar “Adevarul” si “Evenimentul zilei”. Jurnalistul Catalin Tolontan a publicat un mail primit de la Adrian Petrache in care acesta neaga afirmatiile facute de Tolontan in articolul, “ Un pesedist sef la Agerpres si cateva tendinte in presa lui 2013”, publicat pe blogul sau. “In mesaj, el sustine ca <Nu am avut si nu am actiuni sau participatii financiare, nici direct, nici prin reprezentanti, nici la „Adevarul”, nici la „Evenimentul zilei”>, ceea ce inseamna că nu e actionar, nu ca n-ar sprijini financiar publicatiile”, scrie Tolontan. […]

Petrache: Afaceri cu Burci, dar nu la “Adevărul” | adpres.ro  •  9 martie 2013, 20:21

[…] Vezi Sursa… […]

Webdesign Constanta  •  29 martie 2013, 16:03

Chiar daca stie sau nu toata lumea ce se intampla exact , fara dovezi clare nu ar trebui acuzate diferite persoane

Comentează