Să nu-ți fie rușine, ”Adevărul”!

Revenit de curînd în țară după transplantul de ficat, Dinu Patriciu a cerut asistentei care îl lua de la ”Otopeni” să-i aducă ziarele. ”Îmi place mirosul de cerneală și hîrtia care foșnește” a spus el în interviul oferit lui Sabin Orcan pe B1TV și rezumat aici.

vineri, 3 mai 2013, 5:19

Revenit de curînd în țară după transplantul de ficat, Dinu Patriciu a cerut asistentei care îl lua de la ”Otopeni” să-i aducă ziarele. ”Îmi place mirosul de cerneală și hîrtia care foșnește” a spus el în interviul oferit lui Sabin Orcan pe B1TV și rezumat aici.

Patriciu a criticat lipsa de volum și de consistență a ziarelor românești, numărul lor mic de pagini și le-a numit ”o ruină”.

Ca regulă, are dreptate. Dar există excepții. Una dintre ele v-o recomand din toată inima. ”Adevărul” de azi, 3 mai 2013, are 64 de pagini (preț 3,99). E obișnuinta ediție  groasă de week-end, în care mereu ai ceva de citit, dar care acum excelează.

Întîi, subiectul care ține coperta: povestea lui Arsenie Boca, ”ultimul sfînt al românilor”, scrisă curat și atractiv de Mihai Mincan și Simona Suciu. E un articol de standard aparte, care ar avea loc în orice ziar din lume.

În aceeași ediție, ”Adevărul” publică un interviu cald cu criticul Dan C. Mihăilescu, realizat de Simona Chițan, o rememorare savuroasă a lui Păstorel Teodoreanu, reușită de Laurențiu Ungureanu, și alte articole, unele deasupra cărora apar numele Simonei Catrina sau Petre Barbu.

E un răspuns discret, involuntar, dar potrivit adresat fostului patron și e dovada că, dincolo de toată istoria comună uneori dureroasă, nici ”Adevărului” și nici lui Dinu Patriciu n-ar trebui să le fie rușine unul de celălalt.

 


Comentarii (6)Adaugă comentariu

connexion  •  4 mai 2013, 3:58

sa ii fie rusinica mare mare

sonumbitch  •  4 mai 2013, 12:26

nu vreau sa par mai mult decat sunt, sunt nimic si logica mea proasta ataca aceleasi subiecte, aceleasi erori, insa nu mai pot suporta, este o linie care ne va omori sufletele. nu vreau sa mai citesc despre acei caini care se cred eroi-> becali, patriciu, voiculescu s.a.s.a.s.a.s.a. asijderea.

Sylverstar  •  4 mai 2013, 12:41

Da, excelent numarul de week-end al „Adevarului”, intr-adevar. Ar mai fi nevoie de investitori ca Patriciu in presa din Romania. Ce urmeaza e offtopic, dar as vrea sa-ti semnalez o eroare aparuta intr-un articol din Gazeta, e vorba despre materialul despre echipa Coreei de Nord si prestatia ei la Campionatul mondial din 1966. Iti citez: „La plecarea din Coreea de Nord, Kim Jong Il a avut un mesaj clar pentru jucătorii naţionalei: „Marele nostru lider, care era un mare cunoscător al fotbalului şi al sportului, ne-a transmis că vrea să cîştigăm un meci sau două. Ne-a explicat că meciurile se cîştigă prin angajament fizic şi prin plasarea foarte bună a şuturilor şi a paselor”, este mărturia lui Pak Do Ik la peste două decenii de acel moment.” Poate n-ar fi rau sa-l rogi pe Adrian Bucur, care a scris materialul, sa-ti explice si tie, si noua, celor care au mai citit si altceva in afara de „Cei trei muschetari”, cum putea Kim Yong Il sa le vorbeasca jucatorilor din nationala Coreei de Nord. A descoperit el amanuntul asta in premiera mondiala? Nu cumva era vorba despre tatal lui, Kim Ir Sen? Pe vremuri se taia din salariu pentru erori de genul asta.

m  •  7 mai 2013, 16:02

Articolul despre Arsenie Boca e compus dintr-o serie de preluari din alte surse, nicidecum un material original „adevarul”.

ovidiu_3003  •  8 mai 2013, 20:00

Cati romani pot sa cumpere asa ceva ? Asta trebuie sa aflam …

Nicoleta Munteanu  •  15 mai 2013, 20:26

Adevarul este singurul cotidian pe care il citesc si nu vad o alternativa viabila in clipa de fata, asta in pofida faptului ca am incercat diverse alte ziare, fara sorti de izbanda insa.

Comentează