MM și scena crimei

Dacă MM consideră că problemele lui sînt și problemele noastre, se înșală. Crizele, angoasele și întrebările existențiale ne rămîn fiecăruia, cu excepția unui cerc de apropiați, din care e exclus să facă parte milioanele de oameni dezgustați de ieșirea violentă a managerului Stelei.

vineri, 26 iulie 2013, 9:57

Dacă MM consideră că problemele lui sînt și problemele noastre, se înșală. Crizele, angoasele și întrebările existențiale ne rămîn fiecăruia, cu excepția unui cerc de apropiați, din care e exclus să facă parte milioanele de oameni dezgustați de ieșirea violentă a managerului Stelei.

El s-a consacrat deja ca un scandalagiu. Ar fi bine să se gîndească dacă asta e adevărata sa natură și, dacă nu, de ce a ajuns să se manifeste de parcă e mereu în căutarea unui conflict; dar, după cum ziceam, scrutările interne și motivele îl privesc exclusiv.

Cum se manifestă în public, asta deja, în ciuda a ceea ce crede, interesează publicul, mai ales dacă oamenii sînt afectați. MIHAI STOICA CREEAZĂ MEREU SCENE ALE CRIMEI ȘI ALEARGĂ PRIN FUMUL SCOS DE PISTOALELE PE CARE LE ȚINE ÎN MÎNĂ EXPLICÎND CUI VREA SĂ-L ASCULTE CĂ EL E VICTIMA. Îi cad tuburile de la cartușe în jur, e ars pe degete de praful de pușcă, însă el țipă că alții pornesc războiul.

Problema e că tot mai puțini țin să-l audă. Publicăm azi interviul cu el așa cum am publicat de-a lungul anilor opiniile unor oameni, indiferent dacă am fost în dezacord cu aceștia. E dreptul lui să vorbească, e dreptul nostru să nu-l credem.

În ultimii ani, mai exact de cînd a dat de putere și de rezultate în Ghencea, de cînd s-a mutat din Galați în Cașinul unui ego supradimensionat, MIHAI STOICA I-A LUAT LOCUL LUI GIGI BECALI ÎN PRIVINȚA REACȚIILOR OSTILE LA ADRESA PRESEI.

Mai mult chiar. Dacă ne rotim un pic ochii, vom vedea că nu există în întreaga Românie un personaj care să-și fi făcut din loviturile verbale și din măsurile administrate jurnaliștilor un obicei de o frecvență patologică. MM a ajuns prințul antipresă.

Recent, un jurnalist de la un site de media m-a sunat întrebîndu-mă ce vom face întrucît Steaua ne-a interzis de la cantonamente și meciurile din preliminarii. Pentru el, era un eveniment. Pentru noi, din păcate, nu! E o rutină.

La o rapidă trecere în revistă, constatăm că aproape n-a existat perioadă în istoria recentă în care Steaua să nu interzică pe cineva. Clubul acesta se află într-un război permanent! Favoritele pedepselor sînt Gazeta și ProSport, dar pe listă se adaugă, după fluxul și refluxul capriciilor, agenții de presă, televiziuni sau radiouri.

Chiar dacă și alții din club fac fițe, mereu în epicentrul acestor conflicte apare MM. ȘI EXPLICAȚIA CĂ EL ÎNCASEAZĂ PENTRU TOATĂ LUMEA, JUCĂTORI, ANTRENOR, OFICIALI, NU MAI ȚINE ABSOLUT DELOC CÎND AJUNGI LA VIOLENȚĂ FIZICĂ ÎMPOTRIVA UNUI SEMEN, AȘA CUM S-A ÎNTÎMPLAT ÎN MACEDONIA.

E datoria noastră să-i găzduim punctul de vedere. Dar tot mai puțini oameni îl cred și aproape nimeni nu-l mai suportă. Pe merit.


Comentarii (168)Adaugă comentariu

sorin  •  27 iulie 2013, 7:48

Multa ipocrizie zace in breasla asta a voastra. Indignati cum sunteti ca Stoica a lovit o jurnalista, ce s-a gandit GSP? Pai hai sa profitam de suparare si sa-i luam un interviu in serial… cui? Pai astuia, huliganul!!!! Hai sa-l mai promovam un pic, ca vorba aia, si daca ne scuipa in ochi si daca ne bate, audienta e audienta, nu conteaza, ne stergem, ne spalam, ne pansam si mergem iarasi sa intrebam: MM, ne mai faci odata? Vai de soarta voastra.

sakamoto  •  27 iulie 2013, 8:08

Ce face MM-ul este incalificabil! Am inteles ca este titrat si a absolvit facultatea cu nota maxima. Cum se explica? Un om cu scoala si cu toate acestea se comporta, in relatii cu semenii lui ca un…neanderthal! Este un coleric? Nu se poate controla? Posibil. S-a compromis. Trebuie sa dispara din ecran! La fel ca si Huidu.

Tudor  •  27 iulie 2013, 8:26

Vă apreciez.

Nu vă înțeleg, de ce mai scriți DVS. și ziarul despre Mihai Stoica ?

Ar trebui să scrieți DOAR de jucători și staff-ul tehnic, pentru informarea iubitorilor de sport. DVS și toți colegii din presă ați face un ENORM bine, IGNORÂND personaje ca: Mihai STOICA și cele care sunt private de libertate printr-o hotărâre a unei instanțe din ROMANIA. Sunteți un om inteligent, sensibil și cu influență; puteți contribui mai mult la asanarea noastă MORALĂ …

Tudor – Sibiu

Tanase  •  27 iulie 2013, 8:32

Domnilor, multi stiu ca ca agresatii de la Protv sunt mai curati decat o alba ca zapada si nu au facut niciodata ceva provocativ. Si in plus apartin unui grup mediatic care considera mai important ca televiziunea lor de stiri(protv) sa-si incepe principala emisiune de news a zilei -la ora de maxima audienta- cu vacanta secreta a unui actor american in Romania (stire de altfel esentiala pentru tot omul de rand nu-i asa?) si care lasa pe locul 3 sau 4 problemele tarii si mai ales accidentul din Spania cu care TOATE agentiile de stiri din lume isi deschideau emisiunile!!!! Tot asa „mihai huligan stoica” devine subiectul principal al emisiunilor lor de sport pt cateva zile in detrimentul stirilor adevarate. Personal cred ca s-a reusit, prin reclama adusa acestui personaj, sa reduca numarul celor Foarte MULTI care nu il inghiteau pe mm la nivelul de MULTI; daca se va continua asa se va ajunge ca acest mm sa devina chiar simpatic! Cred ca se vede ca si anti-stelistii il vad pe acest mm mai putin negru decat vad presa victimizata.

Alex One  •  27 iulie 2013, 9:42

D-l Tolontan, nu agreez comportamentul lui Stoica si cred ca are probleme psihice dar as vrea un punct de vedere al dv. si despre celebra deja victima, jurnalista agramata care isi permite sa se tutuie cu toata lumea, sa puna intrebari inepte, aceleasi tuturor jucatorilor intervievati,de genul ” Gigi Becali( nu conta ca e patron,europarlamentar iar ca varsta i-ar putea fi tata,ea se bate pe burta cu toata lumea) a zis de tine…” povocand interlocutorul sa spuna ceva de „bine” la adresa patronului. Chiar asa, despre colegii dv. de ce nu comentati tot principial ? Mizeria cumplita din presa cand o dezvaluiti sau aceasta se afla numai in alta parte nicidecum in media ?

crawsey  •  27 iulie 2013, 10:46

o singura intrebare as avea domnule ziarist si as fi tare bucuros daca a-ti raspunde sincer: chiar credeti ca Becali trebuia condamnat pentru valiza?????? va rog sa dati un raspuns argumentat!

Buerebista  •  27 iulie 2013, 12:00

Devine tot mai clar ca trustul protv a primit ceea ce merita: desconsiderare. Nu stiu cine si de ce a lansat atacul la MM si implicit la Steaua. Provocarea fatucii aleia sia cameraman-ului de doi lei a prins dar efectul este de bumerang. Toti sar cu gura ca ce face MM „nu reprezinta Steaua si fanii”. toti suntem de acord ca MM a gresit. si el recunoaste. Recunoaste si el. Dar mai stim ca toti mai scapam haturile din mana si injuram. Mult mai grav, si asta ar trebui sa analizeze mai profund Tolontan, este impactul negativ si distructiv pe care articolele din presa il au asupra clubului. De ani de zile sunt aruncate in fata, mai direct sau mai insidios, articole neprofesioniste (vezi „lichidul galben”, pregatirile „nu stiu cum”, antrenorul vezi-doamne implicat in „pariuri” si multe, multe altele) care nu numai ca arunca o umbra asupra a ceea ce face Steaua dar si asupra oamenilor individual. Si cu toate astea, cu circul lui Becali, Steaua continua sa dovedeasca prin rezultate cat de neadevarate si ordinare sunt acele „materiale de presa”. Steaua e formata din oameni care au si ei stari psihologice mai bune sau mai rele. Nu e deloc usor sa ai de a face constant cu denigrarea si minciunile din presa. Adevaratul scandal care se vede acum este cel al presei sportive si nu numai. Aici este adevarata problema. Steaua< cu bune si cu rele, joaca fotbal si are rezultate. PRESA CE FACE CONSTRUCTIV? CE REZULTATE ARE? LA CE ESTE UTILA CU ADEVARAT? Ce calitate profesionala are fatuca "agresata"? Astea de ce nu le supuneti discutiei?
P.S. Astept moderarea, in virtutea dreptului democratic la opinie.

madalin  •  27 iulie 2013, 12:24

Presa cumva a pierdut puterea in stat?

sorin  •  27 iulie 2013, 12:26

am senzatia ca tipul, mm stoica , care in pofida propriei pareri despre sine nu e f. inteligent , s-a cam considerat neglijat de presa in ultimul timp. se scuza ca a gresit ? de ce acel limbaj pe care tv-ul trebuia sa-l transcrie cu bip-uri ? asa se vorbeste la stadion ? come on mr. stoica !

urzica  •  27 iulie 2013, 13:02

Draga (S)Tolo, voi sunteti o veritabila „culegere „ de probleme, esti ipocrit cand spui ca cele ale lui Stoica sunt din alt film. Problemele lui Stoica sunt la pachet cu problemele Stelei, pe marginea carora însailati voi cele mai multe articole. Din pacate, pline de fictiune, tendentioase, de cand sunteti tinuti la distantă. Si spune-mi, pe ce te bazezi , vorba lui Moromete, cand vorbesti despre „milioanele de oameni dezgustați de ieșirea violentă a managerului Stelei”? Milioane? Iesire violenta? Esti ridicol! Iar tabloul cu pistoale si praf de pusca denota ca vorbesti din filme si din carti.
„n-a existat perioadă în istoria recentă în care Steaua să nu interzică pe cineva. Clubul acesta se află într-un război permanent! Favoritele pedepselor sînt Gazeta și ProSport”. Tolo, justific un pic asta daca iti dau un titlu de articol marca GSP? ” Gazeta a întrebat la UEFA » Ce riscă Steaua dacă Becali va fi condamnat în Dosarul Valiza”de Theodor Jumătate, Sebastian Culea , 28 Mai 2013”. Plus multe alte articole antiSteaua semnate „anonim” …… Puteti fi oare suspectati de bune intentii?
„ȘI EXPLICAȚINU MAI ȚINE ABSOLUT DELOC CÎND AJUNGI LA VIOLENȚĂ FIZICĂ ÎMPOTRIVA UNUI SEMEN, AȘA CUM S-A ÎNTÎMPLAT ÎN MACEDONIA.” Măi Cătălin, a luat blonda asta mica si grasă vreo palma sau vreun şut in fundul ei mare? De unde atatea echimoze, ca nici daca o strangeai cu catuse nu era nevoie de o deplasare la spital? Si, nu in ultimul rand , de unde atata inocenţă pe fata cu ”Văru, filmează!” ?
“Dar tot mai puțini oameni îl cred și aproape nimeni nu-l mai suportă.” Să mori tu? Afla ca desi dezaprobam amestecul lui inoportun si “viril”in acest scandal, MM a castigat la capitolul “simpatie”.

Paul  •  27 iulie 2013, 15:26

Dle Tolontan, voici une anecdote cu jurnalisti :

Intamplarea a facut sa fiu candva martor la o conferinta de presa, la ProRapid, care preceda un meci din campionatul internt.

Trimisul GSP, o domnisoara blonda echipata ca de Dorobanti, a instaurat rapid monopolul asupra ceea ce ar trbui sa fie un prilej de informare a presei si, prin intermediul acestuia, a publicului larg in legatura cu problemele de natura sportiva si contextul in care urma sa se desfasoare partida.

Dupa platitudinile debitate de oficialii Rapidului, a urmat tirul de intrebari ale reporterului GSP: Copos, Ciorogarla, planeta care se scudunda, etc. Nici o curiozitate, dar nici macar una despre strategie, despre jucatori, despre jocul adversarului, despre prestatia echipei. Nimic despre fotbal.

Mai mult, in momentul in care unul dintre reporteri a ”indraznit” sa-i chestioneze pe oficialii clubului in legatura cu prestatia unora dintre jucatorii ‘visinii’ din meciurile precedente, trimisul GSP a inceput prin a face semene si grimase al caror mesaj era clar : ”haide bre, ajunge ! Gata. Nu mai am banda. E cald, am obosit !

Pentru ca acel reporter nu s-a conformat si avut in contuniare ‘impertinenta’ sa discute fotbal cu cei de la Rapid, domnisoara a trecut la amenintari verbale si fizice, urmate si de inerentele insulte pe care situatia le ‘cerea’.

Ar fi la fel de interesant ca publicul larg sa vada atitudinea, postura, mimica, vestimentatia anumitor reprezentatnte ale presei,dar mai ales nivelul de ‘inteligenta’ si pertinenta al conversatiei (mai bine zis bascaleala)instaurate in timpul confrintelor de presa. De toata jena. Asa jurnalisti, asa presa.

Da, exista si cateva execptii (din fericire), printre care va numarati si d-voastra, domnule Tolontan. Sunt prea putine insa, iar cei care suporta ponoasele unei prese mediocre sunt cititorii si telespectatorii, determinati sa concume un produs alterat si slinos.

Ma intreb (mai mult retoric) si va intreb : pe ce criterii angajati astfel de persoane ? Chiar nu va pasa de cei care va reprezinta in breasla? Faptul de a lega doua vorbe in portugheza si spaniola este calitatea necesara si suficienta a unui reporter sportiv ? In fine, ar mai fi si alte multe, dar ma tem ca v-am plictisit indeajuns.

Weekend placut tuturor cititorilor GSP.

covaciu  •  27 iulie 2013, 16:49

„mimi” Stoica a fost este si va fi un huligan/evazionist cu „scoala” de Galati, sluga numai buna pt.un bisnitar ca Becali, care se crede si un destept om de fotbal, din moment ce este invitat mereu la DIGI; sincer va zic ca imi este greata de acest om dar mai ales de studiourile care il invita la comentarii, linga oameni ca Paraschivescu si altii; ca si cum nu ar mai fi si altii competenti in materie; dar FRF -ul nu are nimic de zis in acest caz?

vali, BInE A ZIS DRAGAN  •  28 iulie 2013, 12:28

• M-am cam saturat de minunata “Presa ” din Romania si in special de ProTv , Prosport numai minciuni si baliverene. (SI de sustinatorii EDUCATI de ei.) Articole si stiri de doi bani cu titluri si PROMO-uri MEGALOMANICE. Educatie zilnica cu PITIPOANCE SI COCALARI. O presa insetata doar de scandaluri si care instiga doar la scandal. Nu sunt de acord cu tot ce face MM si cu faptul ca isi pierde prea des cumpatul, dar nu pot fi de acord nici cu insistenta cu care televiziunile si inspecial ProTv , cauta si provoaca scandalul si se baga in casele oamenilor cu forta. Pe „PRINTESA” si pe „VARUL” ( porecle pentru cocalari si pitipoance de cartier ) nu ii interesa antrenamentul sau meciul , vroiau doar sa provoace scandal si sa faca rau Stelei la nivel international. URA celor de la stirile sportive ale MEDIA PRO e deja legenda.
• Pe cellalti ( exceptie HATERII de serviciu care fac cu placere rau STELEI ) ii intereseaza scandalul sau STIRILE FALSE si Megalomanice ca mod de crestere al RATINGULUI.
• RATINGUL a devenit scuza de zi cu zi a jurnalistior. In numele „ZEULUI” RATING se poate face aproape ORICE ( sau chiar ORICE )
• Le doresc sa aiba parte in continuare de publicul, „EDUCAT”, pe care si l-au construit.
• EU NU MA MAI UIT LA ACESTE POSTURI/ZIARE=MIZERII.

SI AS ADUAGA : atentie la meciul de la TBILISI unde provocatori platiti de acest dusmani ar putea sa treaca la sacndari rasiste impotriva jucatorilo de culoare de la DINAMO TBILISI numai pentru a elimina STEUA din Europa

alina  •  28 iulie 2013, 14:13

parerea mea este ca toate discutiile despre el ii aduc un mare favor, nemeritat.
cred este un barbat frustrat, care toata viata a stat in umbra cuiva, care nu accepta un dialog cu el, nu-i accepta argumente, etc, iar acum refuleaza, ca doar i se permite

gagax  •  29 iulie 2013, 10:33

Un asemenea babuin nu merita nicio atentie. Pe de alta parte, rusine si celor de la ProTV, s-au indignat pt ca MM a agresat echipa ProTV, nicidecum ziaristi aflati in exercitarea profesiei. Repet: echipa ProTV, nu ziaristi. Asa ca nicio sansa de a fi uniti in marginalizarea unor asemenea specimene.

atlasms print outdoor  •  30 iulie 2013, 10:05

Din pacate imaginea Stelei are de suferit in urma acestor manifestari ale managerului , ar trebui sa o lase mai moale

Gogu  •  30 iulie 2013, 14:48

intrebarea este ce cauta echipa de jurnalisti pe teren? Nu stiau ca nu au voie…sau daca e de la presa legea nu se aplica? Asa stie si Voiculescu…pentru el si antenele lui nu exista lege…
idiotenia lui MM e mult prea mica in raport cu idiotenia jurnalistilor.

catalin  •  5 august 2013, 0:38

am locuit cu mm stoica in aceeasi casa. e un om plin de fotbal. cand spune ceva se bazeaza. la el in casa se discuta numai de fotbal. credeti-ma ca nu mint. am si poze cu cainele sau chelsea.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord