Liniște, intră Pițurcă în plasă!

”Nu știu ce a vrut Steaua de la această primă repriză”, spune, amar, Basarab Panduru, la pauză. E 0-2 și e liniște în studioul Dolce Sport. Liniște puternică! Îi prefer pe Grădinescu și pe Cosmescu la comentariu, recunosc, am îmbătrînit în aceleași obișnuințe.

marți, 1 octombrie 2013, 11:35

”Nu știu ce a vrut Steaua de la această primă repriză”, spune, amar, Basarab Panduru, la pauză. E 0-2 și e liniște în studioul Dolce Sport. Liniște puternică! Îi prefer pe Grădinescu și pe Cosmescu la comentariu, recunosc, am îmbătrînit în aceleași obișnuințe.

Ce să vrea Steaua, vorba lui Pandi? Să nu fie plivită, secerată și, într-un final, făcută baloți.

S-a spus că Steaua e una dintre cele mai tari echipe românești de după 1989, ca agresivitate și curaj în joc.

Dacă e adevărat, atunci e la fel  de adevărat că rareori în istoria ei europeană Steaua a fost înghesuită, ca la handbal, pe teren propriu, așa cum s-a întîmplat în această seară în fața lui Chelsea. 2-0 s-a făcut pur și simplu ca la golf, din înclinarea terenului.

Ghinion, MM! Dacă insiști în comparații istorice, ele se pot întoarce împotriva ta.

Ai spus că Barcelona de care Steaua a trecut la Sevilla era modestă. Că Archibald are sonoritatea adjunctului lui Robin Hood. Amuzant și corect.

Dar ce caută Georgievski încurcîndu-se în propria plasă? Pe vremuri, în plasa adversă intra Pițurcă, trăgînd după el echipa în finala Cupei Campionilor. Apropo, nici o formulă a Stelei de dinainte sau de după ’85-’86 n-a repetat meciul nuclear cu Anderlecht de la București.

Acela este  superlativul absolut! Acela este Muntele Ucigaș pentru oricine încearcă să-l urce din vorbe. Oare Oscar de aseară e mai fotbalist decît Scifo de atunci? Hai să revedem fazele!

Ar fi inutil. Pentru că fotbalul nu se joacă precum o excursie cu sindicatul imaginației prin epoci diferite. Devii campion atunci cînd ești mai bun decît cei pe care-i întîlnești în prezent, nu decît cei care te vor visa în viitor!

Ca sportiv, ești limitat să-ți concurezi contemporanii. Doar admirația și invidia traversează timpurile. Performanțele rămîn la locul lor, fixe și insolubile, oricîtă inteligență, salivă și retorică pui în joc.

MM e unul dintre cei mai capabili conducători ai fotbalului nostru, dar mai are mult pînă cînd să-l atingă pe ”Sfinxul” Ion Alecsandrescu. Conform performanțelor, criteriu propus de el.

De ce? Simplu. Steaua a fost cea mai bună din Europa o singură dată: în 1986. În istoria clubului au existat echipe și generații valoroase sau modeste, dar nici una, deocamdată și multă vreme de acum înainte, nu se poate compara cu trupa în care au muncit Tudorel Stoica și colegii săi.  Și cînd te trezești vorbind nervos, din senin, despre izbînda de atunci, sportul îți servește o lecție de modestie și de tăcere de nu poți să o duci. Asta s-a întîmplat acum!

Iată e 0-4, Dolce nici nu mai schimbă scorul pe ecran… STE  – CHL 0-3. Singura veste bună a serii e că nu se dau mai multe puncte pentru o victorie la 5 sau 6 goluri diferență.  După cum au stat lucrurile, n-ar fi fost o problemă pentru noi să le încasăm.

Acum, pe bune. Dacă am dominat-o pe Schalke și era cît pe ce să o strivim pe Chelsea, încasînd în total 7 goluri, n-ar fi rău să ne călărească Basel și să luăm și noi primele puncte.

Salutări lui TRU la Londra! A avut dreptate. Liniște!

 


Comentarii (87)Adaugă comentariu

cozmin  •  2 octombrie 2013, 7:32

Arogantza si infatuarewa e tot ce-l defineste pe Mimi de restul conducatorilor si asa cum el zice ca adversarii Stelei din trecut erau slabi, asa se poate defini si capabilitatiile ce si le aduma: nu e el ffff bun, e doar chior in tara orbilor.
Realitatea trista e alta, d-le Tolontan: traim din amintiri!!!
E frumos sa te mai uiti in urma, dar e inutil. Am batut o data Valencia, Ajax, Chelsea (sa il citez pe ciinele in lantzuri Mimi ) si asta ne scuteste de profesionalism. E o boala veche la romani, sa ne multumim cu victorii mici, nu avem constanta, mereu ne lingem ranile amintindu-ne cum i-am batut pe turci la Rovine.
Noi dam o data lovitura si apoi ne culcam pe lauri, TV-ul e sala de antrenamente a conducatorilor, barurile si femeile de plastic sunt cele ale jucatorilor.
DAR … ce frumos … am batut-o , cindva, pe Chelsea.
Felicitari baieti!

addy  •  2 octombrie 2013, 7:50

tolo, in mai multe comentarii se pune la indoiala calitatea lui mm ca manager. ar fi bine sa raspunzi si la problema asta. de ce il numesti pe mm un manager bun? nu ii neg rezultatele obtinute, dar lista de nereusite, amintitite de antevorbitorii mei, mi se pare ca ar trebui sa cantareasca destul de mult.

LUI OVIDIU  •  2 octombrie 2013, 7:53

Comentariul tau este cum a fost jocul Stelei aseara. De ce sa taca malc rivalii? Pentru ca FRF si LPF au distrus un campionat, eliminand echipe cu traditie si cu relativa valoare? In ce context are Steaua succes in campionatul romanesc? Cu Chiajna, cu Corona, cu Viitorul, cu Botosaniul etc? Asta-i campionat? Iar consecintele se vad. Avem o falsa campioana (nu neaparat pentru ca ar fi beneficiara unor jocuri de culise, ci pentru ca asta nu e un campionat care sa dea o campioana autentica, pentru un fotbal adevarat. Ne imbatam cu apa rece. E posibil ca Reghecampf sa declare ca vrea sa castige grupa? E posibil sa eclare ca a pierdut cu Schalke, dar e pregatot sa o bata pe Chelsea? E posibil sa fii atat de nerealist? Da, e posibil cand antrenezi o falsa campioana

ddt  •  2 octombrie 2013, 8:18

am vazut ieri o echipa pe alocuri penibila. nu cred ca a fost naivitate la primele doua goluri, o naiviitate e sa crezi ca cu putin spanac ajungi sa-i bati pe astia numai asa ca te numesti Reghe si ai jucat in Liga a 2 germana.

Ciuenlai  •  2 octombrie 2013, 8:30

Felicitari pentru articol. Sunt stelist dar asta nu ma impiedica sa fiu REALIST. Asa cum am sustinut si sustin sus si tare ca Piturca este un antrenor foarte prost, depasit, tot asa trebuie sa spunem lucrurilor pe nume si anume ca Steaua a iesit mult slabita dupa vara aceasta. A pierdut doi armasari de rasa: Chiriches, care era stalpul apararii si Rusescu care, dincolo de fizicul plinut era jolly-jocker-ul care aparea pe tot terenul si marca. A adus in schimb trei gloabe rapciugoase, sa nu ne ferim, Piova, Kape si Printul. E vina strict a lui MM si Reghe. Au avut echipa pe mana, au facut cam ce au vrut si asta a iesit. Steaua e o echipa de mijlocul Europei, care din cand in cand mai poate avea sclipiri. Acum insa au disparut si sclipirile. Lui Reghe i-as reprosa ca s-a lasat pacalit de isteriile lui MM. A facut o echipa buna, dar, asta nu e totul. Ii trebuie mault mai multa modestie, realism si … munca. Apararea e inca nesigura, mijlocas defensivi are, dar mijlocasi ofensivi, de creatie nu exista. Experimentele cu Filip, Stanciu sunt bune, dar mai trebuie lucrat mult. Iar atacul, altadata arma Stelei, pur si simplu e inexistent. Pasele rapide au disparut definitiv. Tanase e bun dar atat, Adi Popa a fost bun cat timp exista miscare in fata care ii elibera culoarele, dar si el are probleme mari de tehnica. De cei patru „atacanti” nu se poate spune decat ca sunt marionete locale. In plus, daca tot s-a reusit o pregatire fizica normala, Reghe ar trebui sa rezolve doua lucruri fara care moare cu zile: posesia mingii – baietii nu stiu ce sa faca cu mingea altceva decat sa o dea repede la altul dar o pierd extrem de rapid- si faza de atac – care pur si simplu NU EXISTA. Nu stiu ce sa faca cu mingea cand trec de mijlocul terenului. Se uita unii la altii si daca e un culoar se duc in fata si o pierd la 20-30m de poarta. Atat. Nici macar suturi de la distanta ca lumea. De ce oare joaca pase lungi si inalte cu echipe anglo-saxone intrebati-l pe Reghe. O data sau de doua ori aseara au mers pe un-doi-uri si englezii au gresit. Deci, Reghe sa lase scandalurile si sa treaca la constructie, iar MM sa lase… STEAUA de tot. Nici nu merita sa discuti despre un tip care are grave probleme la biblioteca. Il detesta toata suflarea stelista si, PE BUNA DREPTATE. TREBUIE DAT AFARA. Daca Jiji nu intelege asta curand steaua nu mai castiga nici campionatul anul asta. Pleaca Bourceanu, Pintili si Tata si adio.

petrolistulpiti  •  2 octombrie 2013, 8:43

corect,corect si iara corect ordinea o alegeti dv. (un articol in care dl.Tolontan are perfecta dreptate)

xulescu  •  2 octombrie 2013, 8:50

La nivelul actual al fotbalului din Romania, o calificare in EL de pe locul 3 ar fi ceva de apreciat. Sa prinzi primele doua locuri, e o chestie de conjunctura si noroc. Mai bine si-ar pune problema sa obtina 4 puncte cu Basel (nu ca ar fi usor), pentru a spera la locul 3. Atitudinea asta de superioritate a conducatorilor, transmisa si catre jucatori si suporteri, nu functioneaza in astfel de competitii si de aceea te mai trezesti cu cate o „palma” de-asta.

emil  •  2 octombrie 2013, 8:51

Reghe nu trebuie sa dea vina pe echipa .. E in sarcina lui sa duca echipa pana in 16m…..Ma rog… Din nefericire, el greseste. S-a asezat deasupra lucrurilor incurajat de Ana Maria, iar cantarea in struna a lui MM si a celor ca el, ii face rau.Reghe isi supraapreciaza jucatorii : Tatarusanu nu e un portar sigur, Adi Popa e un vitezist la nivel de juniori,Filip nu poate juca decat 10 m. inainte-inapoi,Lato…, confirma spusele lui Piti, Georgievschi e limitat pt campionate interne, etc.. Intrebat aseara, cu doua minute inainte de meci care va fi scorul, am spus 4. Analiza mea, a fost mai buna decat a lui Reghe. :)Echipele romanesti au fost bune la club sau nationala, atunci cand aparatorii erau impecabili. De-acolo trebuie construita o echipa.

dimi  •  2 octombrie 2013, 8:57

Exista un D-zeu !si asta pentru Reghe si mai ales MM care umflati in pene nu-si mai incapeau in piele.Sper ca acum s-au lamurit ca au o echipa fara valoare !Tot adevarul este in comentariul lu Ciuenlai si urmeaza alte dezastre ale Stelei caci nu stiu sa joace pentru bani si public…

Cip  •  2 octombrie 2013, 9:11

Bine punctat!

cabrera  •  2 octombrie 2013, 9:20

N-aveti echipa de UCL,n-aveti public de UCL,n-aveti fete de UCL.

victor  •  2 octombrie 2013, 9:26

nu stiu ce cauta georgievski la echipa asta si cand aau jucat cu polonezi faceau aia jaloane cu el acum 70% el a mancat meciu

Horia  •  2 octombrie 2013, 9:35

Cand o sa intelegeti ca MM este labil psihic? Nu are constiinta si este complet iresponsabil in tot ceea ce declara (apoi se adapteaza rapid situatiei si scoate pe gura alte declaratii fara legatura cu realitatea, declaratii care, in mintea lui bolnava, chipurile il fac din nou stapanul situatiei). Trece de la ras la plans in cateva secunde, simte nevoia continua de a iesi in evidenta (chit ca e cazul, chit ca nu). Bine ca nu e prea violent, altfel era de internat la psihiatrie de urgenta.

Nord Steaua  •  2 octombrie 2013, 10:03

Nu ar fi asa o catastrofa sa pierzi 0-4 cu o echipa de calibrul Chelsea, dar este dureroasa lipsa de speranta. In mod normal din infrangeri inveti si iesi (teoretic) mai puternic. La noi, aroganta celor din conducere si incapacitatea de a interpreta corect realitatea se imbina cu reaua vointa (promovarea unor non-valori pentru portofelul nevestei, transferuri aiurea dupa cum ii bate vantul prin cap lui Gigi, vezi Cristea vezi tentativa la Marica) iar din aceste infrangeri NU SE INVATA NIMIC, NU SE CASTIGA NIMIC, NU SE ACUMULEAZA. Mafiotii isi umplu portofelul injurand in sinea lor ca au fost doar 40.000 si nu 55.000, iar suporterul onest isi da seama ca ii este desconsiderata contributia si este servit cu discursuri cretinoide si atacuri la legendele si identitatea insasi a clubului, lucruri din care nu are cum sa iasa ceva bun, doar dezbinare, circ si LIPSA DE ORIZONT.

Din pacate nu e vorba numai de Stoica, inca ar fi fost bine daca el era singurul babuin care ne face de rusine. E vorba si de Reghecampf. Este arogant, extrem de limitat intelectual, nu are o relatie normala cu presa si acest lucru se rasfrange si asupra comunicarii cu suporterii. Este mult prea arogant pentru ce a aratat pana acum, introduce in echipa jucatori care nu au valoare de Steaua dar sunt impresariati de nevasta. Impreuna cu Stoica a creat la Steaua o atmosfera irespirabila de „dai in mine, dai in fabrici si uzine”. Reghecampf nu e Steaua, Stoica nici atat. Sunt niste vremelnici care s-au vazut in fruntea bucatelor si trateaza pe toata lumea cu dosul. Nu pot si/sau nu vor sa invete nimic din aceste infrangeri. Nici din mesajele sau absenteismul suporterilor.

seba  •  2 octombrie 2013, 10:35

catalin, mihai stoica este un conducator de club mediu, poate peste medie, dar o medie slaba. nicidecum capabil. gazeta se lauada ca promoveaza sportul, nu scandalurile. nu inteleg de ce ii acorzi atata atentie. ana maria prodan a primit cartonasul rosu in ziarele de sport, pe merit. baiatul asta merita si el o suspendare, macar pentru un an – doi. el se „straduieste” sa o obtina, dar voi nu vedeti asta.

ionut  •  2 octombrie 2013, 11:27

CAND INCERCI SA PACALESTI FOTBALUL!! Asa se intampla, in UCL nu poti sa pacalesti fotbalul! Fata de anul trecut cand evolua in EL Steaua a „pierdut” jucatori de baza, Rusescu si Chiriches plecati pe bani multi si Chipciu accidentat. In schimb a facut cateva transferuri „de marca”, ca in fiecare an, Piovacari(venit gratis), Kapetanos(plecat si venit gratis), Varela(la suprapret cumparat pe ultima suta de metrii)si Neagu(care nu este in gratiile antrenorului, dar poate ca o sa fie daca o sa o satisfaca pe Anamaria P, financiar bineinteles printr-un contract de impresariere) ..aaa si era sa-l uit pe Printul Cristea. Si toate aceste achizitii pe langa playboyu Georgievski(care parca tot mai mult are ceva din CR7 cu care iese in evidenta, freza&gelu de par) Tatu(non-fotbalistul de care nu ne putem scapa din cauza esecului managerial de care a dat dovada arogantul MM) si Alcholici(Nicolici)
Cu asemenea jucatori, daca-i putem numi asa, si daca ar fi facut Reghe schimb de locuri cu Mou nu cred ca ar fi avut vre-un evect pozitiv.
As avea o intrebare: ce va face Steaua cu zecile de milioane din Liga si de pe transferuri?? In cel mai bun caz o sa se mentina in varful Ligii I si o sa faca scor cu echipe de genu Sageata Navodari, Poli Timisoara, Corona Brasov sau Avantu Barsana. Sper macar ca nu o sa ajunga la fel ca Otelu Galati, care a incasat in jur de 30 mil euro din liga si din castigarea campionatului si se zbate in a II-a jumatate a campionatului si in datorii, un alt esec managerial si o dovada ca FOTBALUL NU-L POTI PACALI!

LiLu  •  2 octombrie 2013, 11:44

„Ca sportiv, ești limitat să-ți concurezi contemporanii. Doar admirația și invidia traversează timpurile. Performanțele rămîn la locul lor, fixe și insolubile, oricîtă inteligență, salivă și retorică pui în joc.”

O capodopera. Candva cineva va cita acest text. O fraza valabila vesnic. Felicitari

tumbler  •  2 octombrie 2013, 11:44

Rusinea de aseara a fost atat de previzibila incat nu trebuie sa fi fost vreun mare oracol ca s-o anticipezi.Din pacate pentru Steaua ce s-a intamplat aseara n-a fost un accident ci doar o confirmare ca este o echipa slaba „manageriata” execrabil.Impaunarea antrenorului dupa ce-a castigat la pas un campionat in care peste 100 de jucatori de la echipele competitoare(ca adversare e cam jenant sa le numesti) sunt impresariati de nevasta-sa denota lipsa de inteligenta si de bun simt.
Cu referenul „..am batut pe Ajax si Chelsea..”,te faci de ras cand in realitate esti cea mai proasta echipa din Liga.Cum-necum Steaua are o oarecare rezonanta in fotbalul european,dar spre ghinionul ei este astazi condusa de niste nulitati care,caz unic in lume, ii contesta tocmai pe aia care au adus in timp notorietate acestei echipe.Unii vor spune ca Steaua a mai luat un 4-0 si de la Milan in 1989.Ok,dar meciul ala era finala CCE iar Milan-ul ala de-atunci ar fi maturat pe jos si cu Chelsea de azi,care e o echipa buna dar cam atat.
Dupa cum merg lucrurile se prea poate ca recordul de contraperformanta realizat de Otelul cand a jucat in Liga sa fie depasit de Steaua anul asta.Dar macar aia de la Galati erau slabi si modesti iar asta cel putin i-a ajutat sa nu se faca de ocara.Pe stelisti ii paste un pericol mai mare,ei nu doar ca au o echipa slaba,dar sunt si campionii fuduliei ceea ce s-ar putea sa-i coste mai scump decat neputinta pur si simplu.

dan  •  2 octombrie 2013, 11:47

Exista o vorba a lui Darwin: „ignoranţa generează încredere mult mai frecvent decât cunoaşterea”. Cam asa e treaba cu antrenorul si managerul Stelei.

silviuc  •  2 octombrie 2013, 13:23

Domnule Stoica, recunosc cu mana pe inima ca sunteti motivul numarul unu pentru care – desi-mi doresc- nu mai pot tine neam cu Steaua. Nu mai pot… M-ati adus la epuizare, prin comportamentul denaturat pe care-l manifetasti. Ma adun, an de an, ma resetez, dar….chiar nu mai pot. Am urlat de pe stadion cu Ajax, cu Chelsea, anul trecut, dar…jur: ma terminati psihic!

Si stiti de ce? Pentru ca nu aveti bun simt. Pentru ca nu stiti sa va tineti gura si sa plecati capul atunci cand e cazul. Pentru ca nu va intereseaza nici macar o secunda soarta clubului care v-a oferit alternativa la cutia de carton pe care, zau, o meritati. Pentru ca indemnati la ura, in loc de calm. Pentru ca sunteti dual, oportunist si saritor in valuri. Inteleg ca e dureros sa fii contestat. Dar intelegeti si dumneavoastra ca una e sa faci show cu Sageata si alta e sa-ti dea Chelsea cu terenul in cap. Unul e campionatul Romaniei, alta ciorba e Champions League. Archibald, ala, din ’86, amicul lui Robin Hood, e mai fotbalist decat vor fi cel putin vreo opt titulari de-ai dumneavoastra din meciul cu Chelsea. Nea Imi, Iordanescu, Tudorel, Duckadam, Bumbescu, Majearu, Belo, Laca sunt Steaua. Dumneavoastra…doar cand va puneti haine cu insemne.

Va pricepeti de minune la fotbal. Va urmaresc la DigiSport.
N-am dubii ca sunteti un tip inteligent. Ma surprind, de fiecare data, cunostintele dumneavoastra despre campionatele din Europa. Faptul ca ati construit, alaturi de Reghecampf, un grup unit la Steaua denota niste abilitati de manager. Dar caracterul dovedit…le sterge pe toate. Lasati basmele pentru manelisti, gen Route25. Lasati ingamfarea, pentru ca nu sunteti la nivelul care sa va permita asta. Si da, doar ce ati scris in istoria Stelei o noua pagina. Trista: cea mai crunta infrangere de acasa, din Champions League.

Tot legat de istorie. Lasati-o mai moale cu marsaluitul pe spinarea milioanelor de fani. Milioanele astea de fani au aparut in anii ’80. Sunt tatii, bunicii, unchii nostri, care ne-au invatat, de la 3-4 ani sa iubim Steaua. Nicidecum tsunami-uri de suporteri, ivite dupa momentul 2003. Nu stiu ce faceati dumneavoastra pe atunci, dar eu scriam cu creta pe asfalt Dinamo-Steaua 0-6. Si ieseam in strada, in fata blocului, dupa finala de la Sevilla. Vorbeam pe ascuns, ca era suspect, in ’86, sa umbli la ora aia de nebun.

Va dati seama cam pe ce campii m-ati trimis?

17 Nentori Tirana  •  2 octombrie 2013, 13:40

Va bucurati cam devreme! Pina la Londra, Steaua ar putea avea 9 puncte.

Cu Chelsea am mai avut doua meciuri, n-au fost mai buni, asa ca se putea spera. Ieri insa, au facut un meci perfect, au surprins atacind si ne-au surprins de multe ori dezorganizati. Ieri nu stiu ce echipa le putea rezista, au jucat perfect. In orice caz, speram ca celelalte echipe au avut ieri un amical bun cu Ciorogirla, ori cu cine au gasit iar seara lor a fost in sfirsit placuta, multumita Stelei.

Nu l-as uita pe Chiriches, Rusescu, Chipciu si Pintili, nu as uita ca Steaua nu s-a putut intari din motive obiective, dar am fi pierdut si cu alti jucatori. Ieri n-au jucat rau dar au stat prea departe de adversari. Chiar Georgievski are calitati certe, Reghe greseste cind il pozitioneaza asa departe de un adversar tehnic si rapid, cind adversarul poate prelua nestingherit, poate prinde viteza si abia apoi il indeamna pe cangur sa-l atace. Exact la fel a jucat cangurul si la Gelsenkirchen, puteam lua gol din cauza lui chiar in primul minut. De remarcat ca la autogol, „zapaceala“ venea din centru iar pe dreapta a trebuit sa blocheze Lato. Reghe greseste crezind ca am fost surprinsi dezorganizati doar la contraatacuri. Poate de frica unor faulturi, am stat mai mereu departe, am permis pase nestingherite chiar si central in zona de 16-30 m de unde au urmat apoi accelerari si alte surprize. Dar oricum, la cum a jucat ieri Chelsea, nu-i rezista nimeni.
MM n-a jucat, ce vina are daca ia apararea echipei?
Nici jucatori nu putea aduce fara Becali cel inchis si poate fara Becali care inca nu e inchis. Ba are dreptate: chiar echipele de rang stabilite de Geambasu, au mai incasat cite 5-7. Chiar si Steaua, dupa ce putea cistiga la Stuttgart, a incasat 5 la Bucuresti si apoi tot a cistigat grupa. Trebuie continuat. Trebuie jucat fotbal cu Basel, luat 6 puncte si apoi sa speram ca Schalke nu-si va reveni, ca va juca la fel de slab si la Bucuresti. Ar face 9 puncte.

Dar acum, spre bucuria Miticilor, avind in vedere ca 5 cm de zapada si o adiere de vint paralizeaza tara, Steaua trebuie deja sa se pregateasca de drum spre Polul Nord Vaslui. Sa speram ca Vasluienilor si unor hoteluri din zona nu le taie cineva apa, curentul si gazul, iar Corleone si Nasu nu-i vor delega pe Avram, Craciunescu ori alta baizadea.

PS mare scofala sa pariezi pe calul cistigator. Ia sa treaca TRU asta la un partid mai mic si sa vedem atunci cum traieste din ce produce. Sint curios in ce barca va trece ca sa nu se scufunde. Dar pina atunci iata ce va invata marele TRU:
„De ce n-am fi optimişti? Într-adevăr, de sute şi mii de ori pe zi, în fiecare zi, viaţa publică îi ceartă şi îi ridiculizează pe cei ce nu vor să accepte că optimismul e datoria oricărui om raţional şi informat.“ Oare de unde o fi plagiat si TRU asta?

vasglo  •  2 octombrie 2013, 13:41

„MM e unul dintre cei mai capabili conducători ai fotbalului nostru, dar mai are mult pînă cînd să-l atingă pe ”Sfinxul” Ion Alecsandrescu. Conform performanțelor, criteriu propus de el.”

E O.K., Tolo draga, dar cati bani a scos din buzunar Alexandrescu ca sa faca echipa din ’86? A dat el vreun leu pe jucatorii adusi la Steaua? Care e parerea ta, societatea romaneasca de azi, in general, e mai „performanta” decat societatea anilor ’80? Exista vreun patron de fotbal din Romania capabil sa bage vreo 40 de milioane de euro in cativa jucatori cu care, sa zicem, ca ne-am apropia si noi de nivelul de sus al fotbalului european? Oare forta finaciara nu conteaza, conteaza numai ce zice si ce face MM, Reghe, Gigi? Uite, eu propun sa facem o „lege” din acest articol al tau, la fel ca si din altele asemananatoare, crezi ca fara bani, putem sa batem echipe ca Chelsea, cand fugim toti dupa acelasi iepure, Cupa Campionilor Europeni, „editia revazuta si readaugita”????

radhoo  •  2 octombrie 2013, 14:26

steaua nu mai progreseaza in conditiile in care patronul e la zdup;achizitiile s-au facut de forma ; se va vinde tot ce e mai bun la echipa pt ca gigi sa mai incaseze ceva in conditiile in care averea ii poate fi pusa sub sechestru ;in conditiile ascestea e greu se te bati in ucl…

Murmurel  •  2 octombrie 2013, 14:31

Starea de spirit e normala. Starea de spirit a microbistilor romani in general. L-ati vazut pe Schurrle, l-ati vazut pe Draxler si vor mai veni citiva. Daca nu te ocupi saerios de copii si juniori cum fac altii, mai astepti 50 de ani sa se mai nasca un Hagi. Cit despre optimismul omului rational si informat de la Nentory, mai bine taceai :-))

camolot sucit  •  2 octombrie 2013, 15:08

Vinovaţi sunt juniorii care care , ştiind de la meciul cu Shalke 04 că seniorii îi copiază la scor , au blătuit meciul cu 0-4!
Dacă aveau umor sau programarea inversată , aveam Steaua:Shalke 0-4!

Ion  •  2 octombrie 2013, 15:17

Tolontane, in general iti apreciez editorialele, dar mi se pare inadmisibil sa continui sa sustii ca biciclista e un conducator capabil. Care ar fi argumentele in favoarea lui, in afara de parazitarea carierei unor persoane cat de cat inzestrate ca Olaroiu, Petrescu si Reghecampf?

„Reusitele” lui in materie de transferuri se numesc Carlos, Saban, Elton, Matei, Tatu si Geogievski. Nu cred sa existe un manager de echipa de fotbal in Romania mai penibil decat el. Condescu si Vama, spre exemplu, ii dau clasa. Si nu numai ca nu e in stare sa vada jucatori cu potential, dar il si saboteaza pe Gigi cand vrea sa aduca jucatori, vezi cazul Maxim caruia ii reprosa ca umbla cu Pamfile.

In plus, influenta nefasta a acestui personaj caragialian nu se limiteaza la trasferuri dezastruoase. De ce crezi ca nu l-a schimbat Reghe pe Georgievski dupa zece minute cand era evident pt toata lumea ca Schurle il face franjuri? Pe Rapa n-a avut nicio jena sa-l schimbe dupa cateva minute desi nu era nici pe departe atat de slab ca Geogievski… De ce insista Reghe cu Tatu, desi e clar pt toata lumea ca Tatu e mai mult pitic de circ decat fotbalist? Raspuns: pt a proteja orgoliul paranoic al acestui bufon grotesc care se autointituleaza cel mai bun manager din Romania.

Si dupa toate astea va mai treziti cate unul sa-i dati apa la moara biciclistei si sa-i legitimati calitatile inchipuite.

tot eu  •  2 octombrie 2013, 15:30

Tatarusanu nu este in stare sa prinda nici o minge, le respinge pe toate si toata lumea il vede mare portar!! Daca nu o baga Georgevky in ate o baga Ashely Cole pt ca era déjà acolo…nu este vina lui Georgevky!
De ce nu spuneti nimic de faptul ca Gardos s-a oprit din alergat la golul unu? acest individ se mai crede la el in a treia divizie!! Afara cu el…l-am avut pe Geraldo si Martinoci in lot si i-am dat afara ca sa vina Varela pe un million de euro?!!! Pai cu 400 de mii il rezolvam pe Geraldo si nu mai asteptam nimic de la Gardos?!! Demisia celor care l-au lasat sa plece pe Geraldo si Martinovic…adica a lui MM si a lui Reghe…M-am satuart de acest mare antrenor care a beneficiat anul trecut de o mare echipa …facuta de Gigi di care cand trebuie sa aduca jucatori…il aduce pe Filip care a pierdut 4 minigii in primele 30 de minute ale meciuliu, pe Tatu (mare fotbalist cu MM in brate cu tot), pe Varela…in loc sa tinem cu dinti de cei pe care ii avem, noi transferam la comision si ne batem joc de echipa!!
Afara cu:
Tatarusanu
Gardos
Filip
si mai sunt si altii care pierd vreme de pomana la Steaua
Gigi fa curatenie la echipa ca MM si Reche au pus-o pe butuci!!!

pakal  •  2 octombrie 2013, 15:58

Putem alege sa discutam despre o miza mica: MM si defectele lui. OK. Sunt de acord cu tot ce s-a spus aici. Dar nu asta mi se pare esentialul. Nu ne place Steaua? OK din nou. Chiar credem ca au pierdut pt. ca MM si Reghe sunt aroganti sau nepriceputi? Hai sa ne imaginam o alta echipa in locul ei in meciul de aseara. Poate Petrolul? Astra? Pandurii? S-ar fi schimbat ceva? In opinia mea umila, rezultatul cu Chelsea nu face decat sa confirme ca Romania, pe de-a intregul, nu exista pur si simplu pe harta fotbalului adevarat. Iar noua, cei care comentam, citim, vorbim si ne facem tot felul de sperante si iluzii, ne lipseste REALISMUL. Cine suntem noi? NIMENI. Putem face ceva sa schimbam starea asta de lucruri? Nu. Viziunea mea este fatalista, recunosc. Cum fotbalul se joaca in alta parte, noua nu ne raman decat mizele noastre insignifiante. Mai pe romaneste, tot ce putem face este sa ne dam balene la apa mica sau la mal. Pana in larg sau la adancime, suntem inecati demult.

Skelani  •  2 octombrie 2013, 17:37

MM….capabil, Ion Alecsandrescu…toate in aceeași fraza!Alecsandrescu a fost președintele clubului, un obraz subtire, raporta doar cabinetului no. 1, n-a luat la pumni pe nimeni din tribune, nici n-a smardoit vreo domnișoara reportera. Manager era Ferguson, este Wenger, Guardiola, Mourinho, etc…MM se apropie de fetele cocotate pe cuburi…animatoare!

nick  •  2 octombrie 2013, 18:00

Steaua avea semnale majore de la meciul cu polonezii…Gaura mare pe dreapta care se putea remedia de catre mari profesionisti plini de bani si competente. In rest e fotbal, e Chelsea o echipa superba contra Rrromanica fara gigi si o steaua fara Chiriches su Chipciu + blazarea inerenta. Restul e silance!

ALEXANDRU  •  2 octombrie 2013, 19:39

domnule Tolontan,in stiinta mata ai putea compara pe SALKE 2013 CU HONVED BUDAPESTA 1986,SAU PE CHELSEA 2013 CU KUSUSI LAHTI 1986,SAU CU D.TIBILISI SAU LEGIA.ce tot il bagati pe Piturca in fata care rata de la im.aducetiva aminte in meciul LAHTI KUSUSI,sau cu AJAX,ESTE INCOMPARABIL SI DIFERNTA DE LA CER PANA LA PAMANT,SA COMPARATI C.C.E DIN 86 CU CE ESTE ACUM=E F.F.F.F.GREU SI NOI AVEM PREA MARI PRETENTII DE LA NISTE CLUBURI CARE UNELE TRAIESC DOAR DIN BANI DIN TELEVIZIUNE.

petrestelistu  •  2 octombrie 2013, 20:01

La mine nu scorul a fost problema, ci faptul ca in minutul 30 putea fi 0-6. Doar prietenia dintre Mou si cioban a facut sa fie doar 0-4, la final. Dar sa stiti ca nu sunt surprins. Steaua joaca in viteza precum echipele mari ( si cand te gandesti ca pana in „98- „99, era considerat un club mare), dar tactic e la pamant si plus valoarea lotului e slabuta, pentru viteza la care joaca (preluari mediocre, pase gresite si lipsa paselor in diagonala). Ce se vedea frumos la Steaua, erau combinatiile dintre Tanase si Latovlevici, dar astea nu pot merge tot timpul.Totusi nu pot da vina pe Reghe, fiindca nu are in spate o echipa manageriala profesionista si probabil nici bani nu da ciobanul. Dar daca stam si ne gandim ca unul ca M. Stoica face transferuri, persoana ce mai mult sta prin televiziuni, nu putem avea mari pretentii. Un adevarat manager(indiferent unde), abia are timp pentru familia lui.

ivo  •  2 octombrie 2013, 20:25

de ce ne batem capul pt echipa armatei rosii?

brazvan  •  2 octombrie 2013, 21:35

impecabil comentariul domnului Silviuc, cel cu nr.70. putine ar mai fi de spus, poate doar ca imi pare bine ca nota de plata pentru infatuare a venit chiar mai repede decat credeau unii. iar despre prodanca sper sa nu mai aud vreodata.

razvan smeu  •  2 octombrie 2013, 22:45

Catalin, in scrisoarea din Dilema Veche catre fiul tau, spuneai ceva de primul tau roman… Cam cat estimezi ca mai am de asteptat? 🙂

lord belial  •  3 octombrie 2013, 1:49

tatarusanu ala nu e portar
georgievski ieri varza
in gral de acord cu 77, cu exceptia frazei de final. eu cred ca becali e bine acolo unde e.

unde m-ai pierdut insa ca cititor, tolontan, e cind l-ai numit pe stoica manager capabil. tre sa redefinim managerul si sa te trimit la cazul clasic, wenger?

bazileon  •  3 octombrie 2013, 9:57

Intradevar, meci colosal cu Anderlecht, poate cel mai bun meci al unei echipe romanesti de club. Steaua de azi este foarte departe de asa ceva. Si, mai rau, este incapabila sa se schimbe, cata vreme se afla sub conducerea unor persoane mediocre in regim ne varietur. De aceea infrangerile din CL, lipsa victoriilor de 19 meciuri (cred ca e un record!) nu reprezinta o tragedie, ci banala, cotidiana psihodrama rosalbastra.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord