Sandu îi oferă șefului arbitrilor o clauză de reziliere de 250.000 €

Mircea Sandu e îngrețoșat de Mihai Stoica și cere excluderea acestuia din fotbal.

sâmbătă, 5 octombrie 2013, 4:00

Mircea Sandu e îngrețoșat de Mihai Stoica și cere excluderea acestuia din fotbal.

Iată cea mai bună veste pentru MM! Pentru că atacurile lui Sandu legitimează. Stelistul ar trebui să fie mai degrabă îngrijorat că-l apără Dragomir, “La cîte are MM pe cap, ce să-i mai facem și noi?”, decît că-l încolțește șeful FRF.

Nașul se comportă ca turiștii cu picioarele bășicate, ajunși în fața Fontana di Trevi din Roma. Ești trist, bucuros, nostalgic sau nervos, arunci banii în apă. Așa e și Sandu în ultima vreme. Zvîrle. Dacă îl enervezi, iei o groază de bani, cum a luat Crăciunescu peste 100.000 de euro fără să muncească o zi pentru ei. De fapt, i-a luat ca să nu mai muncească, să dispară, să se destrame din orizontul pur al Nașului.

Asta pătimești dacă șeful FRF nu te agreează. Vă dați seama cît suferi în cazul în care te place?! Exemplu concret, dintr-o sursă bună. Alexandru Deaconu, actualul șef al arbi trilor, a negociat recent un contract pe 4 ani cu o clauză de reziliere de 250.000 de euro. “Da, există negocieri, dar nu știu dacă au fost aprobate de către Comitetul Executiv”, a spus Deaconu, contactat de ziarist, neinfirmînd nici durata contractului și nici penalitatea care ar urma să i se achite dacă e concediat. Omul are obraz, știe că așa e, de ce să mai nege?

Practic, Deaconu poate devini ilustrarea fotbalistică a frumoasei fraze rostite în Parlamentul României de Regele Mihai: “Țara nu o moștenim de la părinții noștri, ci o luăm cu împrumut de la copiii noștri”.

Deaconu nu e moștenirea lui Sandu, ci împrumutul lui Popescu. Sau oricui va veni în fruntea FRF. Vorba colegului meu Dan Udrea, cînd discutam despre informație în redacție: dacă actualul președinte mai semnează în avans cîteva contracte din acestea, atunci urmașul lui va fi doar executantul obligațiilor trasate de Mircea Sandu.

250.000 de euro clauză de reziliere pentru șeful arbitrilor dintr-o țară care n-a mai avut un arbitru de centru la turnee finale din 1988, de cînd Igna a arbitrat la Europenele din Germania. 25 de ani și 250.000 de euro. Să se semneze neîntîrziat!

Ce s-a întîmplat în Comitetul Executiv povestește o altă sursă. “Da, s-a aprobat exact așa! Sandu a venit în ultima ședință de Comitet Executiv cu propunerea și lumea a fost de acord: 4 ani și 250.000 de euro, clauză reciprocă. Dacă îl dăm afară pe Deaconu, plătim 250.000 de euro, dacă pleacă el, plătește 250.000 de euro”.

În fine, o ușurare! E evident că era mare pericol ca Deaconu să plece. Bine că îl ține FRF. Semnați repede că e păcat să ratăm o astfel de afacere!

Alte două probleme pentru Gică Popescu

1. Clauza lui Pițurcă
Dacă ar cîștiga președinția FRF, Gică Popescu ar avea probleme mari și în a numi un selecționer, altul decît Pițurcă (foto), măcar pînă în 2016. Motivul? Actualul antrenor al “naționalei” are o clauză asemănătoare cu cea a lui Alexandru Deaconu. Și anume, dacă va fi dat afară, FRF va trebui să-i achite integral salariul pînă în iulie 2016, iar Pițurcă cîștigă lunar 35.000 €!

2. Pericolul Avram
Și fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, ar putea ajunge, pe timpul mandatului lui Popescu, să solicite Federației anumite despăgubiri. Avram s-a suspendat din funcție în septembrie 2011, atunci cînd a fost arestat preventiv, dar între timp a fost achitat la prima instanță și, dacă verdictul final va fi același, atunci va solicita fie repunerea în funcția de șef al CCA, fie plata salariilor. El cîștiga în jur de 3.000 € lunar.

«Îl susțin pe Gică Popescu necondiționat la alegerile din 2014, indiferent de cine va mai candida. N-am nici o pretenție, Gică poate să nu mă numească președinte de onoare»
Mircea Sandu, președinte FRF

«E acum sau niciodată! Dacă aș pierde alegerile în 2014, nu aș mai candida niciodată. Sper totuși să reușim de data aceasta, sper ca oamenii să realizeze că a sosit timpul să schimbăm ceva»
Gică Popescu, candidat la președinția FRF

«Nu vom intra cu buldozerul la FRF. Mircea Sandu? E mai bine să-l ai de partea ta pe un fost președinte, decît împotrivă»
Gică Popescu, cînd și-a anunțat candidatura la șefia FRF

 

3,5 milioane de euro a fost pierderea raportată de Federația Română de Fotbal în anul 2012

9 președinți s-au perindat în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor în ultimii 10 ani: Nicolae Grigorescu, Ion Crăciunescu, Gheorghe Constantin, Ioan Igna, Marcel Lică, Aron Huzu, Vasile Avram, Dan Lăzărescu, Alexandru Deaconu


Comentarii (22)Adaugă comentariu

impegatu  •  5 octombrie 2013, 16:09

Inlocuim un clan cu altul. Trist.

Crăciunescu reacţionează după dezvăluirea Gazetei: “Nici în alte ţări nu am mai văzut aşa ceva” | TokNok România  •  5 octombrie 2013, 16:43

[…] Redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a dezvăluit astăzi că Mircea Sandu i-a stabilit o clauză de reziliere imensă lui Alexandru Deaconu în cazul unei demiteri, de 250.000 de euro. Citeşte aici mai multe detalii despre dezvăluirile Gazetei […]

Aristotel Tg. Jiu  •  5 octombrie 2013, 17:36

Am si eu o intrebare de om simplu: Cine ii da atatia bani lui Mircea Sandu, incat poate sa-i dea in dreapta si in stanga, fara nici un discernamint ? De unde ia bani acest Mircea Sandu, incat isi permite sa faca niste contracte cu clauze de reziliere inimaginabile ? Exista o persoana, o entitate in tara asta, care sa ne scape de mafiotii astia care au distrus fotbalul romanesc ? Cine a alcatuit si cine a aprobat asemenea clauze ? Deci, noi intelegem ca daca Piturca nu califica nationala, si FRF vrea sa se dispenseze de serviciile lui Piturca, FRF va trebui sa plateasca o clauza enorma de reziliere ? Cine a aprobat si unde s-a inregistrat enormitatea asta de clauza ? Sper ca intrebarile mele sa nu ramina fara raspuns !

Octavian Topa  •  5 octombrie 2013, 18:00

Mi-am amintit de vorba ta, de acu’ multi ani: „Dan Udrea va fi un mare ziarist”. Intrebare. De ce te mai intereseaza de ba(je)tii care fluiera oficial pe la stadioanele din Patrie? Chiar nu ai aflat in ultimele doua decenii unde,cum si (mai ales) de ce se duc foloasele necuvenite? A propos, unde lucreaza acum „viitoru’ presei”, scuza-mi intrebarea, n-o fi pe la fridomforurile alea ?1 Explica si altceva,daca ai timp: unde incepe si unde se va termina milogeala, taraba de trei parale a presei sportive. Hai, fie, vom rade toti de situatie, de azi si pane va ninge. Apoi, ne va aduce Mosu’ (sper io, cu suflet de copil!) si altceva. Daca nu,apoi musai trebe ca ajungem la Maruta si vom dansa cu tot cu arbitrii, la Revelion 2014!

Leo  •  5 octombrie 2013, 18:20

Daca informatia este adevarata, acest fapt este absolut reprobabil. Exista o cutuma universala in managementul de buna practica care „recomanda” celor ce-si incheie mandatul sa nu mai ia decizii ce depasesc pe axa timpului contractul lor, daca nu exista o maxima urgenta. De ce Sandu nu-si da si o prima de 1 milion USD si o renta viagera de nu mai siu cat plus o statuie in fata Casei Fotbalului? Si o strada sa-i poarte numele .. ca tare bine a mai pastorit fotbalul ultimelor doua decade. Mie mi se pare ca si-a trimis in viitor un mandat postal de vreo suta de mii, asa … o nimica toata .. ca deh, Alexandre, stim noi ce-am vorbit cand ti-am dat … ti se face sila.

lord belial  •  5 octombrie 2013, 20:09

remarc curajul lui tolontan de a spune lucrurilor pe nume, de obicei dupa ce dezvaluirea acestora nu mai prezinta un pericol. Curajosul tolontan – e o ironie, desigur – a fost un veritabil ciine de straja al democratiei relatindu-ne despre rosia montana la vreo 3 saptamini de la proteste, cind si-a dat seama ca nu e nici un risc sa scrie si el. sau cind i s-a dat voie de catre stapinire. tot tolontan a rupt usa cortului cu dezvaluiri despre ridzi (ce s-a intimplat cu aia? am infrint?) si ne-a scris ca sadoveanu o descriere a unui peisaj plin de omat, in care jandarii luptau cot la cot cu ultrasii pentru dezapezirea unui sat. cit de idilic, cit de inaltator scria cu tus negru tolontan pe pagina alba, cum mi ti-i mai romanta pe nemernicii aia cu baston care ne rupsesera spinarea pt simplu fapt ca ne scandaseram in strada drepturile.

mare om, tolontane, cel mai tare din parcare. primul pe linia intii tu esti

Cătălin Tolontan  •  5 octombrie 2013, 21:59

lord belial: ma intreb de mai multa vreme. Nu-ti faci rau singur cind esti atit de agresiv si de total impotriva cuiva?

Tu nu te simti rau in interior, acolo unde te intilnesti doar cu tine, cind tii cu tot dinadinsul sa intervii ca sa punctezi cit de nashpa sint eu?

Ok, eu sint nashpa. Dar te ajuta asta pe tine? Te face mai linistit, mai calm, te face sa te bucuri mai mult de ce se intimpla in jurul tau? Esti mai bine? Daca esti, atunci merita toata indirjirea asta indiferent de tema.

Lila  •  5 octombrie 2013, 22:25

bine zis lord belial! a mai scris una buna cu trambulina Rasnov. apropo’ tolo:indarjirea merita, e o speranta sa te trezesti, sa nu mai vinzi castraveti la gradinar; poate prinde la tine, ca la atii nici vorba, sunt vanduti cu tot cu sufletul, poate in sufletul tau mai exista remuscari!sa fii sanatos si trateaza-te.

Bogdan  •  5 octombrie 2013, 23:06

FRF primeste ceva cota din bugetul Ministerului Tineretului si Sportului (daca se mai numeste asa)? E mare cota? Daca nu, atunci nu ne intereseaza ce face Sandu cu banii privati din federatie. E treaba lor cum cheltuie banii din drepturile TV sau sponsorizari. Sunt banii ce vin de la firme private. Daca cluburilor le convine, cine sunt eu sa ma arat deranjat? Liga 1 si fotbalul romanesc sunt oricum o porcarie (vezi formarea grupelor valorice pentru cupa Romaniei de luni).
Sa-si dea Sandu lui insusi toti banii din federatie pe urmatorii 10 ani, sa puna lacat pe pravalie si sa o inchida.

lord belial  •  5 octombrie 2013, 23:13

hahaha. bun, bun, stiam ca o sa raspunzi

dar nu e ora de terapie prin scris, ci comentam la liber, facind trafic unui site de sport. in plus, asa are parte auctorul de feedback de la cititori.

ai retinut doar a doua parte a celor afirmate, mai era si prima parte, ca ai curajul de a tine in mina grenada (chiar daca nu e tras cuiul). atit ca nu esti chiar hemingway, desi ai fi putut sa fii. alegi uneori sa scrii niste articole in care surprinzi in offisde niste personaje carora trebuia sa le arati mai devrem cartonasul rosu. imi amintesc cum ai fost cu borcea de la dinamo, cind ala nu mai reprezinta nici o umbra pt club. dar cind borcea era sef de trib maidanez, nu-mi amintesc sa-l fi faultat.

sigur, am aplaudat toti insistenta de care ati dat dovada in anchetele
legate de construirea arenei nationale, te-am aplaudat cind scrii la nivelul articolului cu lucescu ca un mus in marea nordului dar mi-ar fi placut sa fii vigilante mai devreme in mai multe cazuri.

altfel, tre sa te obisnuiesti si tu cu feedbackul, tine de democratia care defineste spatiul asta de interactiune care este internetul si care a dat nastere trollingului

sany  •  5 octombrie 2013, 23:51

mecanismul romanesc: ii numeste pe X, ii stipuleaza in contract clauza de (cat vrea muschiul lui) Y $$, il da afara si astfel „muta” oficial, legal $$ in buzunarele proprii, ajunge un mic procent si la cel demis, da grosu merge la „bossu”.

17 Nasi Tirani  •  6 octombrie 2013, 11:15

Deaconu nu se poate impune daca Craciunescu, Avram si tot ce-au facut ei bun si are picioruse, stiu ca acesta poate fi dat afara ca o cirpa. Deaconu a inceput o noua era oprind un meci. Pacat ca nu e consecvent. Poate ceva din trecut nu-l lasa, ca si pe Sandu care uita mereu cit datoreaza marilor jucatori precum Hagi. Dar trebuie remarcat ca arbitrajele au devenit mult mai bune. In special arbitrii de linie au progresat enorm, se fac rar greseli acolo unde pe vremuri se decideau meciurile. Au inceput sa nu mai tolereze faulturile, m-am mirat mereu cit rezista oasele stelistilor, au inceput sa-si asume raspunderea si sa dea rosu. Dar de ce se mai arunca cu sticle in Giulesti chiar daca Rapid conduce cu 3:0? De ce mai arbitreaza Avram si Craciunescu? Mai au astia multi balerini?

Asigurare ii trebuia si lui Piti, care avea contestatari destui si parea decis sa ramina singur pe lume. Altfel cum putea juca el cu potai baute si sa continue opera lui Razvanel cu adunatul de prin parcuri, sa ignore jucatori care dau goluri in serie, care stiu sa dea o pasa si pe cei care pot lupta 90 de minute (Chipciu introdus in min.90 la Budapesta). La Piti se impunea o despagubire. Razvanel mai pacaleste niste arabi, ceva prin Siberia, o stepa undeva, dar Piti ce sa faca afara, ca nu poate antrena prin semne.

Se poate pune doar intrebarea de ce Deaconu, de ce din nou Piti?
De ce Nasu si Corleone de un sfert de secol? V-a raspuns Stoichkov?
La asa critici, ale partilor bunicele, putin discutabile, o sa-i aveti pe veci.

PS Lordul avea dreptate cu defazajul, dupa meci sint si eu selectioner, dar raspunsul ne bucura pe noi fara cod si maniere, inseamna ca va pasa. Arbitrati numai corect, ca de faulturi ne ocupam noi.
Pe ei Lorzi! Daca puteti, iesiti la plimbare prin oras, pe la Cotroceni am auzit ca e frumos, pe la Casele Fotbalului cei cu catei, apoi trebuie aflat la ce post tv. guverneaza in seara asta colegul de Blat. Eu propun sa nu-i mai alintam cu Base si Pota, sa-i poreclim CFR si U, caci unul a adus de trei ori minerii, altul e mai intelectual, Doctor. Stiu un blatist care-i asteapta cu tablele pe masa. Si e buuuun, iarta tot.

umil suporter  •  6 octombrie 2013, 11:48

Cum e posibil ca o asemenea rusine nationala pe nume Sebastian Coltescu sa arbitreze in asemenea hal de primitiv meciul Stelei cu Vasluiul? Cu ce drept poarta un asemenea arbitru ecusonul FIFA?Cat trebuie sa mai suportam asemenea rusini de arbitri?In tribune sunt oameni care-si rup de la gura pentru a vedea un meci bun la sfarsit de saptamana iar un neica de arbitru face meciul praf prin fluiere imaginare!Uite de aia domnule Tolontan este arbitrajul romanesc doar cu niste nume de 2 centi la FIFA!

TOP ştiri şi ziare online – Cătălin Tolontan: Mircea Sandu: ”Crăciunescu a fost cel mai slab șef al arbitrilor de cînd sînt președinte!”  •  6 octombrie 2013, 13:40

[…] Sandu confirmă informația publicată ieri în Gazetă despre clauza de reziliere 250.000 de euro a lui Deaconu: ”Dacă vrei un om bun, […]

lord belial  •  6 octombrie 2013, 13:54

@17 Nasi Tirani – iesim, iesim si pe la cotroceni azi. asteptam sa se decongestioneze insa bd stefan cel mare, care era blocat de cei aproape 17 suporteri care se grabeau la matineul din groapa cu ceahlaul.

ma mir ca, in sfirsit, l-au luat mai in serios in vizor pe coltescu, acest politist rutier al ligii lui mitica. omul care i-a lasat pe jucatorii stelei sa fie supusi unei ploi de brichete si flegme in giulesti; arbitrul care i-a lasat pe stratila & co sa intre ca pe maidanul din fata blocului (aka stefan cel mare) si nu le-a explicat ca acolo era un meci de fotbal, nu de rupt oase; omul care, vrind parca sa compenseze ce a stricat in cazurile astea, a eliminat usor doi oameni de la vaslui, dezechilibrind complet partida.
ps: gestul lui sanmartean era singurul de rosu

daca presa romana de sport – laudabila prin gesturi ca cel de a o ignora pe nevasta lui reghe – ar sustine niste boicoturi serioase si la adresa unor scandalagii gargaragii precum miai stoica, s-ar mai igieniza lucrurile. in loc sa ne dea cancan si emoticoane, mai bine i-ar supune la foc continuu pe aia din frf.

neamtu  •  7 octombrie 2013, 10:22

Cum poate avea pretentia cineva (Gica Popescu) sa castige presedentia FRF in conditiile in care acesta si-a falimentat toate afacerile in care a fost implicat? Ce competenta manageriala poate avea? Din pacate nu prea exista sperante pentru dezvoltarea fotbalului romanesc atata timp cat acesta va fi condus de incompetenti.

nune  •  7 octombrie 2013, 10:32

Merita. Daca vine si declara prin emisiuni ca Steaua a castigat cu arbitrii la Vaslui, face toti banii. N-asa, GSP?

nicu  •  7 octombrie 2013, 14:15

Tolontane, din bani stipulati in clauza de reziliere o sa beneficieze si cel care a aprobat aceasta clauza.
Acest caz este identic cu actualul contract pe care il are Victor Piturca cu FRF si cu fostul contract al aceluiasi selectioner avut cu Nasul. Asa ca, sapa si vei fi mare.

florentin  •  7 octombrie 2013, 17:38

Buna seara, domnule Tolontan! Vad ca ati facut ancheta, astept sa o citesc maine. Pana atunci, cititi alte interese PDL Mures pentru patinoar si…hockey la Targu-Mures. Sa mai amintesc ca orasul e tot ala cu donatia de 700.000 de euro pentru fostul puscarias Terbea, cu patinoar in aer liber de 200.000 de euro si cu instalatie de nocturna de 200.000 de euro pentru FCM, pe langa pomana de milioane de euro de la seful de partid din primarie a lui Maior?
http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/patinoarul-acoperit-trebuie-sa-apartina-municipiului-tirgu-mures.html#sthash.Cuqes2mC.dpuf

cosmo  •  7 octombrie 2013, 18:27

clauza lui bricheta o va suporta steaua, nu frf. la ce face pt ei e greu de crezut ca va rezista pana la capat.

De Ce nu își va da Pițurcă demisia | Stiri noi interne si internationale  •  20 noiembrie 2013, 13:39

[…] integral din momentul în care este dat afară, până în iulie 2016, conform jurnalistului Cătălin Tolontan. În aceste condiții îți permiți să pui pe primul loc interesele și ambițiile personale, în […]

nostradamus  •  16 decembrie 2013, 21:16

exact cum a spus cineva………….Clauza e facuta ,ca sa fie impartita cu NASUL,ca si la NATIONALa………..jocuri de culise.

Asa a vrut PITURCA sa faca cu JIJI BECALI ,dar nu ia mers si asa tot PITURCA,mana in mana cu NASUL si CORLEONE au distrus CRAIOVA

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord