Hîrtia care doare și hîrtia care mîngîie

Puține lucruri ustură precum tăietura fină cu foaie de hîrtie.

joi, 10 octombrie 2013, 10:29

Puține lucruri ustură precum tăietura fină cu foaie de hîrtie.

Cînd te taie hîrtia, buricul degetului se crapă insesizabil, nici măcar nu se înroșește, dar de acolo, din acel pliu al cărnii abia vizibil, vine o iuțeală care te scoate din minți.

Lucrurile se explică. De o săptămînă, pe Laurențiu Reghecampf îl doare hîrtia.

Ei, înțelegeți pe cine adăugăm și nu numim, ei așadar au la dispoziție televiziuni, internet, radiouri și un întreg spațiu public vesel, un cosmos manelizat. Se lăfăie oriunde doresc, își povestesc viața live pe ecrane uriașe, au ajuns și pe panourile de pe fostul “Cocorul”, precum modelele Armani.

Și totuși, au turbat pur și simplu în momentul în care s-au tăiat în hîrtie. Cele două ziare de sport au luat decizia să ignore un personaj apropiat și, de atunci, nervii antrenorului Stelei s-au clătinat.

Marți seara, intrat prin telefon la DigiSport, Reghecampf a sugerat conducerii canalului TV și companiei, pe care a avut grijă să o numească separat!, că ar fi bine ca ziaristul Andrei Vochin să nu mai apară pe post. Instinctiv, s-a sesizat și moderatorul Vali Moraru, care i-a atras atenția că nu e treaba lui pe cine invită Digi!

Vorba scriitorului și editorialistului Gianni Mura, care deunăzi comenta, amar, în La Repubblica: “Noi, în Italia, încă putem să criticăm un antrenor, nu ca în România, unde în ultimii 4 ani au fost îndepărtați de către conducători 5 ziariști prea critici”. Informația apăruse în La Gazzetta dello Sport și, ca să nu mai caute conducătorii Stelei sau ai FRF teorii ale conspirației, oferim și sursa primară: Gazeta Sporturilor.

Unele dintre articolele noastre merg, traduse în mai multe limbi de circulație, în redacțiile europene, sînt citite în zona UEFA, FIFA, CIO și în cea a forurilor statelor europene. Nu e ceva special. Ne promovăm munca. Se întîmplă cu mai multe ziare europene. Sîntem racordați la un sistem de informații și de valori comune.

Care a fost delictul de opinie al lui Andrei Vochin? Faptul că se îndoiește de progresele tehnice ale lui Reghe. Că se întreabă dacă e normal conflictul de interese de la Steaua, în care Reghe singur s-a băgat, acceptînd ambiguitatea tehnician-soț-impresar.

Andrei îi prețuiește antrenorului valoarea de motivator și de manager care și-a angajat un excelent preparator fizic, dar consideră că Reghecampf mai are multe de învățat pentru că „a crescut în culturia nontacticizării”. Asta vă sună ca o insultă? Lui Reghecampf, da!

În plus, antrenorul Stelei ne propune următoarea logică: pentru că Vochin m-a lăudat după meciurile mai vechi cu Ajax și cu Chelsea și m-a criticat după cel de acum cu Chelsea, înseamnă că “e un om fals”.

Simplă concluzie, zorită execuție! Nu e cumva mai logic să întrezărești că Vochin nu critică omul, ci faptele fotbalistice ale antrenorului?! Ieri, la Steaua faptele au fost rodnice, azi, mai puțin inspirate și, dacă te încăpățînezi să te victimizezi în loc să înveți din ceea ce ți se întîmplă, poate în viitor vor fi tot mai puțin generatoare de performanțe.

Sau, cum spune jurnalistul, „cînd nu profiți de plaja de îmbunătățire a activității, te plafonezi ca antrenor”. Ufff, Andrei, tu și expresiile tale, tu și pasiunile tale, tu și sobrietatea ta iubitoare, de parcă vorbești despre tablouri, uite că oamenii se supără și cînd civilizezi limbajul meseriei lor!

Imaginați-vă unde s-a ajuns dacă un comentator al fotbalului precum Andrei Vochin, un tip care evită polemicile și rămîne centrat din convingere pe munca pură a acestui sport, un ziarist nebeligerant prin alegere proprie, este suspectat că “duce un război personal” și că “este controlat”!

Acum două zile, antrenorul sud-african de rugby Chester Williams, el însuși campion mondial, a decis să plece, după ce a devenit campion cu RCM Timișoara. Printre știrile yahoo, am găsit scrisoarea pe care antrenorul a lăsat-o în vestiar, cîte una fiecărui rugbyst al său.

“Stimate jucător, Iată că a sosit timpul să îmi iau rămas bun de la locurile și oamenii pe care am ajuns să îi iubesc atât de mult. Îmi este foarte greu să îți spun la revedere astăzi, pentru că mi-ai rămas în inimă”.

Așa începe scrisoarea. Și continuă:

“Da, uneori am fost foarte aspru cu tine, dar, așa cum am spus întotdeauna, nu mă refeream la tine, ci la situația în care ne-am regăsit în momentul respectiv”.

Epistola e mai lungă și se încheie cu “Te iubesc!”, vorbă pe care noi, în această țară, n-o spunem nici măcar părinților. Cică de rușine.

Chester a fost aripa de culoare în celebra echipă care a devenit un simbol al pacificării Africii de Sud. Avea toate motivele să urască, să se considere persecutat, dar a ales să joace sportul albilor în țara negrilor. A fost unul dintre eroii favoriți ai lui Nelson Mandela. A apărut în “Invictus”, inspirîndu- i pe copiii din țara sa rănită să fie buni, blînzi și să iubească.

Chester Williams face diferența. Ești aspru cu situațiile, nu cu oamenii!

Și, de aceea, el, cel care a suferit atacuri reale, nu imaginare, el, cel care a simțit violența, disprețul și teama pînă în mijlocul inimii, cel care s-a ridicat și a ajuns cu adevărat cel mai bun din lume în sportul său, el e cel care a lăsat, pe băncile din vestiar, cîte o foaie de hîrtie care nu doare, ci mîngîie ca mătasea de la Soare Răsare.


Comentarii (120)Adaugă comentariu

dani  •  10 octombrie 2013, 22:15

Prea mult despre Reghe, prea putin despre rugby! Reghe, va pleca de la Steaua-mai devreme sau mai tirziu-si va constata ca nu-i cine stie ce anrenor. Dar are aroganta ce n-are Mourinho, Guardiola, Ibrahimovici, Messi,Cristiano Ronaldo si alti 20 ca ei la un loc! Reghe un chistoc penibil! Bravo Timisoara, felicitari! Chiar daca nu se mai vorbeste deloc despre rugby!Mai cistigati de citeva ori campionatul la rugby timisorenilor! In ciuda ofticosilor! La fotbal de cind s-a instalat comunismul Timisoara n-a mai fost campioana.N-au vrut dimboviteii!

ryo  •  10 octombrie 2013, 22:53

Din pacate pentru mine, suporter stelist, acest articol are un nivel prea ridicat pentru intelectul manelizat al antrenorului si pentru ego-ul nejustificat al managerului echipei mele favorite.

spinoza  •  10 octombrie 2013, 23:01

D-le Tolontan, astfel de comparatii le faci cu buna stiinta, premeditat si punitiv. Cand vrei sa scoti in evidenta o femeie frumoasa, o asezi langa una urata. Cam asa faci dumneata. O pui pe Israela(doamna aceea mai in varsta, maritata cu Liviu)alaturi de Angelina Jolie! Nu-i cinstit. Vreti sa-l omorati pe Reghe? Vreti sa plece de la Steaua? Vreti sa plece din Romania? Continuati focul concentrat si veti reusi. Pacat…Au plecat si altii din cauza voastra. Asa ati facut si cu Hagi! L-ati ajutat voi prieteneste. Asteptati subiecte fierbinti de presa precum Hienele vanatul. Unii ziaristi doar asta fac.

blue  •  10 octombrie 2013, 23:08

reghe si-a aratat valoare dpdv tactic in returul cu Chelsea cand la 1-1 la pauza jocul trebuia omorat. meciul era prea important si ei atacau inca in disperare. pana la urma le-a fost fatala „tactica”.

Omu e zero ca antrenor. Alta tactica decat 4-2-3-1 nu stie. Asta de ce nu o mai zice nimeni? 🙂

George  •  10 octombrie 2013, 23:10

Tolo,
Noi intelegem articolul tau, dar esti convins ca Reghe il intelege? Sau poate te gandesti ca i-l va traduce cineva? Depinde cine traduce si, deloc lipsit de importanta, in ce limba…

Stalky  •  10 octombrie 2013, 23:51

”ei așadar au la dispoziție televiziuni, internet, radiouri și un întreg spațiu public vesel, un cosmos manelizat”….
Corect,ati uitat insa sa mentionati si presa scrisa sportiva.Un lapsus, presupun.
Ei,si acum de fapt ce a vrut sa spuna autorul ( vorba lui Bobonete ) in textul sau:
Autorul in articolul sau, a vrut sa spuna ca ei cei din media ,au primit in casa lor,in articolele lor, doua personaje pe care nu numai ca i-au lasat sa ”se lăfăie oriunde doresc” dar le-au creat toate condiitile propice,ca astia sa se creada zmei.Dadea bine la prostime.Vindeau.Acum partea cu zmeii nu mai vinde.Da ”personagele”nu vor sa coboare de pe piedestal.Injura,scuipa si cer demiteri.
Ce zice domnul Tolontan?
-Aoleu!! ne scuipa musafirii.
Pai bine domnule Tolontan,eu le-am deschis usa casei si i-am invitat, cu mare pompa, inauntru?
Cunosteti zicala romaneasca cu semanatul? Sunt sigur ca da.

Respect  •  11 octombrie 2013, 0:09

…Poate că ştii, poate nu, sau poate doar o intuieşti, dar m-ai învăţat o grămadă de lucruri despre mine, pe care nu le ştiam şi pentru aceasta îmi face plăcere să spun că sunt foarte bucuros că te-am întâlnit în persoană.
Îmi va fi dor de tine, te iubesc, la revedere, Chester Mornay Williams”

Asa se incheie scrisoarea.

Sursa: tion.ro

calin  •  11 octombrie 2013, 0:14

oameni buni a-ti luat-o razna cu totii, reghe a spus clar ca nu il deranjeaza „tactica”, era vorba despre comisionul pentru varela.
degeaba o da vochin cu „n-am zis si n-am facut” astea sunt lucruri de doi lei. aluzia la ana-maria era clara.

vreau sa clarific un lucru: sunt STELIST, de cind ma stiu si nu unul „vopsit” dupa performante!!! asta nu ma poate impiedica sa fiu obiectiv.

faceti presa si emisiuni de tv, nu sportive ci de scandal. din aceasta cauza presupun ca nu mai vindeti nici cele doua ziare.
nu mai da lumea banii pe ele, pe cind la tv e gratis, deci se
urmareste!

imi pare extrem de rau ca vochin se „baga” si el in aceasta … hora.
dupa parerea mea era singurul ziarist sau „invitat” care mai pastra un minim de decenta si obiectivitate.
de ce nu s-a „exprimat” dupa cele doua meciuri din cl!? de ce acum!?

alta idee: ii tot dati inainte cu fostele glorii! le port in suflet pe toate, pot „recita” echipele noastre (STEAUA) incepind cu anii 70´ pe cind ne zvinta iugoslavia cu 6-4 la bucuresti, dar nu vad legatura!
sunt … „foste”, au fost, au trecut!
una este sa-ti dai cu parerea si alta sa te bagi in seama!
am plins cind tudorel stoica a lipsit in finala de la sevilla, dar acum nu are nici o legatura cu fenomenul. sau poate o fi un mare antrenor, sau macar … analist. in prezent: ocupatia???
anghel iordanescu, un fotbalist … bun. putea sa fie imens dar din pacate s-a nascut in romania. antrenor!? as putea fi rautacios si sa spun ca acea nationala, de aur, se antrena si … singura. de fapt „ea” a avut performante si inainte si dupa … anghel iordanescu. la fel si STEAUA din acea perioada. probabil ca a uitat performantele pe care le-a obtinut cu rapid si acel meci spectaculos cu … armenia, care ne-a costat o calificare!!! in prezent: ocupatia???
la urma urmei de ce mereu stoica si iordanescu. de ce nu sunt la fel de … analitici un lacatus, un hagi???????????????

cu cine vreti sa faca performanta si tactica atunci cind in plin campionat il vinzi pe chiriches. in prelabil te-ai despartit de rusescu, golgeterul echipei, care nici macar nu freaca banca. da`ce sa-i faci asa se intimpla cind o ai impresar pe ana-maria!
cum? nu i-a vindut ana??? va rog sa ma scuzati!
in plus chipciu este accidentat iar pe lato la-ti naucit cu „e prea ofensiv,nu face faza de aparare” atit voi, superanalistii, cit si piturca(alt „STELIST”), de nu mai joaca nici una nici alta. mai bine nu il convoca la acel meci al nationalei, ca de acolo s-a „rupt”.

dam in continuare in reghe, ca asa pleaca intr-o buna zi si apoi vom plinge din nou ca nu mai are cine sa joace in … primavara. EUROPEANA
nu calendaristica!

si ca sa fie tacimul complet: ieri scriati ca „piovacari nici o sansa sa continue!” astazi gigi trateaza cu sampdoria!!!

noapte buna!

ionut  •  11 octombrie 2013, 0:31

Sunt de acord cu tot ce ati scris in articol dar sunt de parere ca nu e diferenta mare intre voi si Reghe. Voi va prindeti de anumite lucruri dupa luni sau chiar ani. Ceea ce denota ca nu va pricepeti chiar atat de bine pe cum credeti. Orice om care se uita la fotbal si intelege sportul asta si a dat seama de mult ca Becali nu investeste chiar atat de mult pe cat ziceati voi ci majoritatea banilor vin de Liga, sponsori si banii din bilete. Voi de abia acum v ati prins. L ati ridicat in slavi pe Reghe si dupa mult timp v ati dat si voi seama ca de fapt ca preparatorul fizic a castigat campionatul. La asta se adauga si valoarea echipelor din Liga I. E chiar asa de greu sa ti dai seama ca Reghe a castigat campionatul datorita faptului ca jucatorii se identifica cu el si cu muzica care o asculta? Cine a mai avut rezultate la Steaua in era Becali? Olaroiu si Zenga. Ambii au stiut sa si apropie jucatorii. La fel s a intamplat si cu Razvan Lucescu la inceputurile lui la Rapid. Asti nu sunt mari antrenori ci doar niste oameni care reusesc sa se lase la nivelul fotbalistului roman. Fotbalisti romani care dupa generatia de aur au dovedit ca in afara de manele, bautura si droguri nu mai stiu altceva. Olaroiu si a aratat adevarata valoare la meciul cu Middlesbrough. El a inventat tactica cu 7 fundasi. Ar trebui sa se ia de mana cu Piturca care a inventat termenul ‘triplaj’. Daca era mare antrenor ramanea in Europa, nu se ducea in Arabia. Cum am zis, va prindeti cam greu, ceea ce arata cat de buni sunteti voi ca jurnalisti. Tot se vorbeste ca in fotbal, arbitraj si multe alte domenii din Romania se primesc slujbele pe bani sau pe cumetrii. Asi vrea ca toti jurnalistii, comentatorii si analistii din fotbal (care pacalesc prostimea la TV sau in ziar) sa se gandeasca daca au ajuns unde sunt pe valoare, cunostinte sau pe blat. Sunt sigur ca majoritatea au fost ajutati, altfel nu mi explic de ce reactionati la anumite lucruri dupa nu stiu cat timp.Nu e nicio diferenta intre voi ziaristii si Reghe,MM, Prodanca,Mitica, Sandu etc etc. Cei care pun tot de felul de articole tampite, articole de CanCan, analize si articole care par facute de amatori, nu lucreaza la acelasi ziar ca si tine? Aruncati cu noroi dar voi i ati facut mari pe Becali,MM,Reghe si toti miticii din fotbal. Asumati va si greselile nu doar meritele. Mi ar placea ca presa sa fie diferita fata de toate lucrurile care se petrec in Romania dar din pacate nu se poate. Banul si interesele personale conteaza mai mult decat educarea omului de rand.

relu  •  11 octombrie 2013, 5:42

Bun articolul ! oricum, reghe nu cred ca a inteles ceva, eventual ti-a mai tras o mie de injuraturi, in duet cu soatza. din pacate fotbalul nostru e intr-o decadenta totala. e condus in mare parte de infractori care nu au nicio legatura cu sportul. banii, golaneala, smecheria, puterea absoluta, santajul, nerespectarea fanilor si jurnalistilor sunt regulile lor de baza.
P.S. vad multe comentarii f bine scrise si la obiect ! felicitari

banks  •  11 octombrie 2013, 8:03

Reghecampf nu e decat un bun maistru la scularie, plin de sine, si vrea sa fie tratat ca o valoare absoluta, poate chiar si un intelectual, cumva. E greu sa priceapa, cu mintea lui simpluta de taranel manelizat, un rost mai inalt decat ceea ce reuseste el sa atinga. Treaba la care-l ajuta si pitzy.
De alte ajutoare si sugestii nu are nevoie, sa nu-i cauzeze la confort.

jeryman  •  11 octombrie 2013, 8:49

nu degeaba exista vorba fotbalul e un sport de nobili practicat de barbari si rugbiul un sport barbar practicat de nobili

Șerban  •  11 octombrie 2013, 9:36

Toate bune și frumoase, dar am câteva nedumeriri:
– În avancronicile meciurilor importante ziarele de sport din România consemnează tot felul de aiureli – mi-a rămas în minte „informația” cum că, în cantonamentul de pe litoral, Mutu a coborât din cameră având în mână o rangă pentru a lovi pe nu știu cine.
– Înainte de meciul Steaua – Chelsea, ziariștii englezi au comentat, după cum chiar presa noastră a prezentat informația, posibilele dueluri între jucătorii importanți ai celor două echipe.
– Adică:
– După 1989, în afară de Octavian Andronic, nu-mi amintesc de nici un presar care să fi fost CONSECVENT ziarist.
– Nu toată presa a aflat că nu mai este nevoie de viză de la MAI ca pleci în străinătate – sau, altfel spus, nu-i bine să scrii negativ despre cei din anturajul lui Dinamo.
Apropos de Dinamo. Mai ieri a fost publicată o echipă a amatorilor de băutură, dintre fotbaliștii trecuți pe la Națională. Eu nu l-am văzut trecut și pe Cornel Dinu. Poate când se va aduna și de o echipă de profesioniști.

Gabi  •  11 octombrie 2013, 9:49

Felicitari pentru articol!

Alin  •  11 octombrie 2013, 10:35

Buna ziua. Foarte reusit articolul si va dau dreptate si d-voastra si d-lui Vochin in legatura cu acest subiect. Sunteti oricum printre putinii jurnalisti. Problema mea tocmai aici apare: sunteti printre putinii jurnalisti. As vrea sa vad un articol scris de d-voastra si in legatura cu asa zisii „jurnalisti” ai presei sportive ( inclusiv GSP ) in special si ai presei in general ( ca sa fiti obiectiv pana la capat ). Cred ca ati scrie un articol la fel de reusit, poate chiar cu ceva mai multe metafore… Pe langa calitatile indoielnice de jurnalisti ati putea sa amintiti si de inconsecventa colegilor d-voastra ( doar un scurt exemplu: zilele trecute a aparut un articol ca Piovacari nu va ramane din vara la Steaua, a doua zi a aparut ca s-au inceput negocierile pentru a continua – asta doar ca sa fiti acoperiti in ambele cazuri – ori ramane, ori pleaca ati fost „primii” care au scris despre acest lucru; e doar un exemplu, mai sunt multe ). Si pentru a avea si un articol si mai reusit ( sau poate chiar o carte umoristica ) ati putea sa amintiti si de „jurnalistii” de la conferintele de presa si cei care adreseaza intrebarile „sportive” inainte si dupa meciuri, dar sunt tot colegii d-voastra si nu veti scrie nimic despre ei… sau poate… Ati putea sa faceti o trecere spectaculoasa si spre invatamantul din ziua de astazi, care este din ce in ce mai greu incercat ( oricum am indoieli ca multi din acei „jurnalisti” au terminat liceul, sa nu mai vorbim de studii superioare) sau ati putea sa le pregatiti intrebarile dinainte pentru ca spontaneitatea lor doare cate o data, lovind atat in limba romana cat si inteligenta unora dintre privitorii/ ascultatorii/cititorii d-voastra.Sper sa nu va simtiti jignit, pentru ca nu e un atac personal, cu siguranta nu sunteti nici d-voastra, nici dl Vochin vizati. Pana data viitoare, cu respect. Alin

Gica Paunescu  •  11 octombrie 2013, 11:16

Catalin, draga ! Tu crezi ca Reghecampf poate intelege ceea ce-i scrieti voi aici ? Eu ma-ndoiesc de asta, asa cum nu cred ca-i in stare s-aleaga ptr. o mancare buna vinul potrivit ( doar daca lasa orgoliul prostesc la o parte si se lasa consiliat de-un sommelier ). Intamplarea face sa fi citit si articolul lui Vochin, nu m-am asteptat ca antrenorul sa aiba reactia asta de doar 2 bani. Pan’ la urma-i ca-n reclama aceea cu coniacul, militianul si limba franceza; N-ai cu cine, domnule ! Niste manelisti, de-o tristete lamentabila. Hai, s-auzim numai de bine, Catalin !

babette  •  11 octombrie 2013, 11:32

Dle Tolontan,

Problema pare a fi alta: dumneavoastra ( ziaristii de sport ) aveti in momentul de fata o disputa personala cu Reghecampf si cu conducerea Stelei !!! In plus in goana dupa „subiecte” considerati ca acestia va aduc cititori mai multi si de aceea ( indiferent de locul in campionat sau rezultatele in competitii !!!) Steaua are permanent mai multe articole in gsp sau prosport decat oricare alta echipa din Romania!!! ( din pacate se pare ca uneori, „pe surse”, se si inventeaza „stiri” ceea ce duce la reactii, recunosc necontrolate uneori a conducerii Stelei!!).
Sa nu credeti ca tin partea celor ce au reactii ce derapeaza de la o conduita civilizata dar nu pot fi de acord nici cu sicanele sau misto-urile unor „ziaristi” (vezi aici si apropoul legat de CL ce a declansat „evenimentul” de la Vaslui!!)
Si mai este ceva: nu cred ca e normal ca un ziarist sa considere ca stie mai bine ceea ce este de facut decat un antrenor sau un manager!

cabrera  •  11 octombrie 2013, 22:55

Va rog din suflet,pe viitor nu uitati sa mentionati la sfarsitul fiecarui articol „te iubesc steaua”.

costelinio  •  13 octombrie 2013, 16:16

Da de cand am ajuns noi sa ne comparam cu italienii sau cel putin de cand comparam fotbalul din italia cu cel romanesc ?la coruptie si la mafie stam mai bine ca ei,vad ca si la hartioare si taieturi ,dar de fotbal cand incercati sa mai vb si sa nu mai faceti presa cu toporul,puteti incerca mai subtil si civilizat sa va legati de o persoana ,educatia din romanaia isi spune cuvantul si in presa si in politica !va urez la cat mai multe taieturi de capete mai cautati probleme si veti gasi pe la ROSIA MONTANA PRVATIZARI ….

Iulian Puiu  •  16 octombrie 2013, 17:13

Mi-a placut articolul foarte mult. Ce ma întristeaza cel mai tare în tara asta este lipsa de rigoare. Atunci cînd analizezi orice, brusc, trebuie sa folosesti cuvintele cele mai terestre ca sa te înteleaga cititorii. Nu mai poti apela la subtilitatile pe care limba materna ti le ofera decît daca vin din zona rigolei. Daca oamenii astia, care fac si desfac echipe, nu reusesc sa numere pîna la 5 decît cu ajutorul familiei, atunci înseamna ca nu e locul lor acolo… Presa sportiva ajuta si nu distruge personalitati! Cei care se simt criticati pe nedrept pentru ca au vocabularul limitat la necesitatile zilnice ar trebui sa mai citeasca si ei o carte pentru a întelege macar cînd sînt criticati pe nedrept.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord