Vremea și problemele lui Popescu

Gică Popescu se teme de ce nu ar trebui. Alegerile sînt aproape cîștigate. Nu pentru că „are pile”, așa cum l-a acuzat Dumitru Dragomir. Pe de o parte, e de înțeles nervozitatea fostului președinte al Ligii.

joi, 9 ianuarie 2014, 10:04

Gică Popescu se teme de ce nu ar trebui. Alegerile sînt aproape cîștigate. Nu pentru că „are pile”, așa cum l-a acuzat Dumitru Dragomir. Pe de o parte, e de înțeles nervozitatea fostului președinte al Ligii.

Dragomir, cel care a lucrat întotdeauna „pe bune”, nu suportă pilele, cunoștințele și relațiile. Adept al meritocrației, el însuşi menținîndu-se la putere decenii în șir prin propriile realizări și nicidecum prin jocuri de culise, Mitică se agită acum în numele principiilor. Să salutăm zbaterea unei conștiințe.

Dar nu pentru că are pile va cîștiga Gică Popescu. Ci pentru că i-a venit rîndul. În fotbal, „a-ți veni rîndul” înseamnă o combinație nedetectabilă de justețe, șansă și comerț la ceas de seară.

E timpul lui! E vremea. Spre deosebire de 2005, cînd a candidat făcînd una dintre cele mai temerare încercări ale istoriei fotbalului nostru, acum opinia publică a fotbalului e frăgezită și, mai ales, Sandu și Kassai acceptă o predare pașnică de putere. În loc de elicopter, cei doi au ales să se retragă la cafeneaua vedetelor, pe care Sandu a proiectat-o în curtea FRF.

Așadar, Popescu are emoții inutile în privința scrutinului. În loc să le dea replici lui Ciuclea și lui Dragomir, i-ar fi util să se teamă de ceea ce va urma după înscăunare.

Numai în România se consideră că momentul decisiv al democrației sînt alegerile. Nu! Actul democratic suprem e ce faci cu alegerile cîștigate! Ce faci cu votul celor mulți, cu promisiunile turnate președinților de club și de asociații, cu planurile arătate jucătorilor și, mai ales, ce faci pentru suporterii necondiționați ai echipei naționale.

Din acest punct de vedere, mandatul lui Popescu stă sub cîteva pericole:

1. Înghesuiala.
„Organigrama lui Mircea Sandu e prea stufoasă!”, spun oameni din stafful lui Popescu. O sută și ceva de oameni e mult? Poate. Dar organigrama susținătorilor lui Popescu pare infinit mai complicată.

Pe de o parte, e tabăra lui Sandu, care nu poate fi nici ea decapitată instantaneu, conform înțelegerii. Pe de altă parte, sînt fostele glorii, colegi de echipă națională cu Popescu.

În al treilea rînd, sînt amicii care l-au însoțit în toți acești ani în care și-a digerat înfrîngerea din 2005 și care, nu-i așa, merită o răsplată.

În fine, mai sînt și noii tehnocrați, că trebuie să și lucreze cineva în modelul de federație modernă pe care o visează Popescu.

Sînt patru categorii, în loc de una! Greu de selectat! Mai ales în condițiile unor orgolii uriașe, naturale pentru fotbaliști și oameni de succes, așa cum sînt sau se pretind cei din armata lui. Căpitanul Barcelonei va avea nevoie de tot tactul și realismul disponibile ca să-i împace pe toți fără să transforme FRF într-un minister al răzbunărilor tardive și al egourilor satisfăcute. Așa de fun, gîndiți-vă la ce a strîns Ion Crăciunescu!

2. Conflictul de interese.
Hagi e un îndrăgostit admirabil de domeniul copiilor și juniorilor, dar e posesorul unei școli de fotbal și al unui club de Liga 1. Neguț, partenerul favorit de marketing, a așteptat ani de zile să lucreze la acest nivel, dar are o firmă privată de marketing sportiv. Frații Becali sînt susținătorii loiali, uneori enervanți, dar mereu loiali ai lui Popescu, însă ei au interesele naturale ale unor procuratori.

În condițiile acestei galaxii de puteri disipate, va putea Popescu să angajeze oameni care să apere exclusiv interesele FRF?!

3. Munca.
După ce rezolvă primele două puncte, probabilului nou președinte îi va rămîne ceva. Esențialul. Să organizeze viața de zi cu zi a unei instituții, să-i recupereze, vorba lui Radu Naum, prestigiul prins sub molozul dezinteresului și al suspiciunii publice și să facă un efort repetat, oră de oră, lună de lună și an după an prin care să mențină FRF funcțională, nepartizană și profitabilă.

Abia atunci, după ce va realiza măcar cît a reușit Mircea Sandu în fiecare punct, Popescu se poate considera mai bun decît fostul președinte.

Deocamdată, el este numai candidatul căruia i-au venit vremea și rîndul.


Comentarii (40)Adaugă comentariu

suporteru’  •  9 ianuarie 2014, 10:18

Daca-mi permiteti, o completare : Hagi este acum si „mama” puscariasilor .

dan  •  9 ianuarie 2014, 10:20

Corecta analiza, dar ce ne facem daca individul va fi condamnat definitiv (chiar si cu suspendare).

romanescu  •  9 ianuarie 2014, 10:29

Simt o mare mahnire , Dle. Tolontan… Din tot ce ati „insirat ” aici nu vad decat o CLARA IMAGINE FANARIOTA … : „inscaunare , amici, cei care l-au sustinut, datorie …,interese … CURAT FANARIOT !!! Dar , sa stiti , ROMANIA nu-i numai balcanica …ii si CARPATICA, CENTRAL-EUROPEANA … !!!

Steaua1986-forever  •  9 ianuarie 2014, 10:40

@dan -nu va fi condamnat, probabil ca deja s-au inteles, altfel nu ar fi fost nonstop in preajma celor din Guvern, nu cred eu ca aia riscau atat de mult sa stea langa un condamnat definitiv. Stiu ei cum vine treaba. Ca fapt divers, iti aduci aminte sa se afiseze cineva din Guvern cu GB inainte de condamnare? Nu, pentru ca toti stiau ce va urma…In rest, cele 3 puncte atinse de Catalin sunt corect insa ii lipseste un pic de virulenta in exprimare, cel putin la punctul 2, cred ca se puteau spune multe, chiar foarte multe.

dac.impielitzat  •  9 ianuarie 2014, 10:43

„Căpitanul Barcelonei va avea nevoie de tot tactul și realismul disponibile ca să-i împace pe toți”

tact pe care a dovedit-o cu varf si indesat ca nu-l are. iar acest tact nu-l cumperi cu bani. il ai sau nu-l ai.

cand l-am vazut si io cum s-agita sa dea el raspunsi pe masura acuzelor m-a luat cu frig in spate. n-are nici o treaba cu mentalitatea de invingator. a avut-o candva si-a pierdut-o pe drumul spre Romania cand s-a intors in tara.
n-are nici o legatura cu mentalitatea unui lider. un lider adevarat se preopcupa de pasii lui, de echipa lui, de directia in care vrea sa mearga, de ce trebuie sa fie facut ca sa poata sa aiba succes/victorie. Ori el s-a preocupat mai mult sa dea raspunsuri mai idioate decat acuzele.
e clar ca nu-i pregatit sa fie acolo la FRF. nu e.
ce sa fac? si mie imi pare rau, dar nu pot sa nu observ toate astea.
Doamne-ajuta.

brod  •  9 ianuarie 2014, 10:55

din păcate, încă nu e nimeni sigur că i-ar fi venit rândul. urmează sentinţa de la ÎCCJ în dosarul transferurilor, şi abia apoi… ce se va întâmpla dacă popescu va fi condamnat, fie şi „numai” cu suspendare?! ştie cineva… ceva… cumva…?!

mad  •  9 ianuarie 2014, 10:55

principala problema ar fi zic eu credibilitatea de care se poate bucura un om care e acuzat intr-un dosar in care si-a recunoscut vina incercand sa returneze prejudiciul creat
ori daca tu nu ai credibilitate si ajungi sa conduci o institutie care este oricum ai privio in noroi pana la gat cum crezi ca ar ajunge sa arate acest tablou???
doar la inmultirea matematica minus si cu minus fac plus – in rest in nici un alt domeniu
daca mai pui la socoteala ca „a fost de acord” sa pastreze mostenirea lui MS, si prin mostenire intaleg apropiatii lui imaginea devine si mai urata
avantajele lui Popescu sunt ca pe plan extern se bucura de un mare respect datorita perioadei cand juca fotbal – si chiar a fost un mare fotbalist – si ca are langa el principalii oameni ai generatiei de aur

sevilla86  •  9 ianuarie 2014, 11:03

Cred ca sansa lui GP este condamnarea fratilor procuratori
la citiva ani buni cu executare…
Sper sa nu ii vad la federatie taind iarba s-au facind pe consilierii…precum G.Becali la academia lui Hagi…

Tostao  •  9 ianuarie 2014, 11:12

Dan,faptul ca un puscariabil este,sau va fii, intr-o functie publica[parlament,minister,etc]este imoral in tara asta?

fanulumocanu  •  9 ianuarie 2014, 11:17

Na. I-a venit randul lui Popescu. Da’ cand a devenit Popescu candidat legitim de meserie si succesor natural la conducerea FRF? HAGI are un caracter deosebit si demonstreaza loialitate fata de meseria lui, fata de prieteni , fata de colegi, fata de rude. Dar eu cred ca nu exista candidat mai bun ca HAGI la conducerea FRF. Pentru ca in comparatie cu Popescu a demonstrat ca intelege fenomenul fotbalistic, nu e fanfaron, e echilibrat si nu e condamnat penal pentru fapte in legatura cu fotbalul. Sa nu uitam ca Uefa a renuntat la Popescu pe motive de imagine proasta.

Bunicu  •  9 ianuarie 2014, 11:22

Domnule Tolontan iar ai luato de aratură,esti cumva plătit de fratii Becali?Daca aceasta gasca ajunge la conducere e vai si amar de fotbalul romînesc si asa e la pămînt,aștia il va infunda si mai adinc.Ca au fost fotbalisti este real,dar au jucat unde a avut bani mai multi si acum vine si o face pe patriotul in plus daca este asociat cu Hagi,cumnat si Becali salariat la Hagi cum ramîne cu conflictele de interese.Orice pușcariaș ar vrea sa faca ce face Becali cu nașu.O rușine natională.Cum ar fi ca toti arestati sa faca puscarie la Hagi? Ce zici Tolontane.De ce nu zici nimic cind Popescu si Hagi si-au batut joc de Piturcă?Sa primeasca hotărîrea dela tribunal inainte de alegeri.La federatie trebuie niste oameni noi sa sparga gasca lui Sandu.

Cristian  •  9 ianuarie 2014, 11:23

„Deocamdată, el este numai candidatul căruia i-au venit vremea și rîndul.”…din pacate pentru fotbalul de la noi.Tot respectul pentru tot ce a realizat ca fotbalist ! In rest si-a ratat toate obiectivele investitionale si manageriale…Nu are cum sa reuseasca aici.Plus orgoliul sau nemarginit,ingredientul principal pentru un esec istoric !

dan  •  9 ianuarie 2014, 11:26

@Steaua1986-forever: Iti multumesc de raspuns, eu inca mai cred ca se va da pedeapsa de inchisoare cu suspendare. Dar nu asta e problema, ci o noua infrangere morala pe care o vom suferi.

Articolul nici macar nu vrea sa fie dur, Catalin a fost foarte diplomat si i-a aratat omului unde sunt problemel, dar el e prea mandru sa ia in seama. Comentariile tuturor sunt , de asemenea, de bun simt. Ar fi multe grele de spus.

Tetelu  •  9 ianuarie 2014, 11:43

Asa cum au notat deja mai multi comentatori mai sus, lipseste o piesa esentiala din analiza dlui Tolontan: Gica Popescu e inculpat pentru evaziune fiscala si a fost condamnat deja intr-o prima instanta. In orice tara europeana asta ar fi primul impediment pentru oricine indrazneste sa aspire la o functie de calibrul asta. In orice caz problema nu ar trece neobservata si nediscutata de presa. O mica dezamagire aici, dle Tolontan…

Tetelu  •  9 ianuarie 2014, 11:46

Mai ales ca evaziunea fiscala de care este acuzat Popescu nu e independenta de activitatea lui in fotbal de cand a pus ghetele in cui: dimpotriva, il arata ca un om slab si dispus la compromisuri, care s-a integrat prea usor in sistemul mafiot al familiei Becali care domina de 20 de ani fotbalul romanesc.

Lereter  •  9 ianuarie 2014, 11:54

E necesara o schimbare la FRF.Dintre toti candidatii, citiva merita pusi in discutie : Avram e prea compromis ,in plus are copii arbitri,deci NU, Chivorchian ar fi o persoana eligibila ,dar a lucrat la prea multe cluburi,ca presedinte a facut destule matrapazlicuri (aranjamente cu arbitri,transferuri dubioase ,etc.),in plus e finul cui Corleone(care il impinge) ,deci NU, Andone ar fi o persoana eligibila,a fosr numai jucator si antrenor,nu stiu ce poate ca manager,e vasal lui Dinamo, Si DA si NU (nu cred ca ar asigura oun echilibru), Puscas e un fel de Gica contra,care sta de mult pe linga fotbal,NU.Ramane Popescu-dintre toti a facut cel mai mult pentru fotbal. Academia sa nu a mers teribil,dar amintiti-va cum l-a faultat FRF,cite penalizari i-a dat.Condamnarea este un minus (desi e singurul care a dat inapoi banii imediat,fara comentariu si si-a acceptat vina-e ceva!),la ce a facut,la ce poate face,pentru fotbal,la relatiile care le are, pare candidatul ideal. DA,insa multi nu-l vreau,prea pare dispus sa schimbe la FRF,si asta nu e bine pentru multi. Se vor face jocuri de interese. Cred ca Ponta se va implica si aici,si bine ar face (indiferent de ce spun unii) gastile vechi nu pot fi distruse usor.Deci nu e clar,inca cine va castiga,M Sandu frecvent a fost fals,fara cuvant,schimbator.Dragomir are sistem PCR_ P(ile)C (unostiinte)R(elatii),nu trebuie neglijat,unii se vor uni contra lui Gica.Repet daca politicul se implica (ca la Liga) Popescu are p-rima sansa,daca nu,e neclar ce va fi.

Broscuţa Oac  •  9 ianuarie 2014, 11:57

Principala problemă a lui Popescu e la ÎCCJ…

ride bene chi ride ultimo  •  9 ianuarie 2014, 12:12

Abia odata cu inscaunarea olteanului in fruntea federatiei va fi desavarsita „becalizarea fotbalului romanesc”.Este un vis urat, mult mai urat si decat limba rusa !

Stefan  •  9 ianuarie 2014, 12:16

Tot respectul pentru fosta generatie asa zisa „de aur”. Cand insa aud declaratii Gica Popescu….sa luam modelul belgian sau nu stiu care ma ingrozesc. De ce nu creeaza ei PROPRIUL NOSTRU MODEL DE FOTBAL? Trebuie ca si in sport sa COPIEM , sa luam modele la fel ca in politica sau economie?Trebuie MANAGERI adevarati care sa gandeasca strategii PROPRII nu implanturi reusite sau nereusite de la alte federatii nationale de fotbal.

Un Fan  •  9 ianuarie 2014, 12:28

Hagi,un viitor penal?!? Vezi ultimele acuze..+ conflictul de interese
Popescu,actual penal. Vezi doarul Transferurilor,,,
Fotbalul rominesc in deriva

sandu  •  9 ianuarie 2014, 12:44

TOLO ESTI PE ARATURA…DINCOLO DE SUBIECT.
CA SA ANALIZEZI UN POSIBIL MANAGER II ANALIZEZI ACTIVITATEA ANTERIOARA: REALIZARI SI ESECURI.

RESPECT FOTBALISTUL POPESCU, DAR CA MANAGER E ZERO(VEZI SCOALA DE FOTBAL SI AFACERILE PRIVATE).

RESTUL, CE AI DESCRIS TU MAI SUS E VORBA GOALA(CA SA NU TE PUI RAU CU EI SI GASCA LOR)

din lac in put  •  9 ianuarie 2014, 12:56

Sunt foarte pesimist in ceea ce priveste viitorul FRF cu Popescu in frunte. Si spun asta nu doar din motivele invocate de Catalin.

Dincolo de toate adevarurile punctate in articol autorul a uitat (sau, poate din delicatete n-a vrut) sa mai spuna ceva: in toate organizatiile (firmele) in care a activat Gica Popescu a fost un administrator catastrofal.
Si asta a fost cu atat mai grav cu cat era vorba de administrarea propriilor sai bani.
Nu stiu daca insuccesul managerului Gica Popescu s-a datorat incompetentei, lipsei de viziune sau dezinteresului dar nimic nu ma face sa cred ca „Baciul” va fi mai performant intr-o asociatie mult mai complicata decat cele pe care le-a pastorit pana acum si in care nici nu-si va fi pus „la bataie” finantele proprii.

Pe vremuri circula o vorba despre cati buni ingineri s-au pierdut dupa ce au fost „promovati” in functii administrative adica directori de intreprinderi pentru ca „le-a venit randul”. Gresala se repeta la nesfarsit uitandu-se ca un bun executant nu e neaparat si un bun manager chiar daca activeaza in acelasi domeniu.
Unui om talentat si dedicat meseriei sale ii pot lipsi viziunea, capacitatea organizatorica, diplomatia, echilibrul, stapanirea de sine, intr-un cuvant „temperamentul” de conducator.
Iar calitatile astea nu se dobandesc odata cu trecerea timpului, pur si simplu te nasti cu ele; sau, cum bine zicea cineva mai sus, „le ai sau nu le ai”.

Din pacate lectia asta, chiar daca e arhicunoscuta, e neglijata mereu pe plaiurile mioritice din niste motive care mie imi scapa…

Cocos  •  9 ianuarie 2014, 13:11

Cu tot respectul pentru ce a fost ca jucator Popescu sunt ferm convins ca la presedentia FRF ar trebui sa se afle un fost fotbalist cu minime cunostinte manageriale si nu un borfas analfabet sclav al fratilor Becali.

din lac in put  •  9 ianuarie 2014, 13:11

Ah, si ar mai fi ceva: episodul cu evaziunea fiscala…

Deocamdata instanta nu s-a lamurit daca G. Popescu a fost hot sau prost. Sau a fost doar cate putin din ambele.

Insa pentru tema pe care o dezbatem aici detaliile asta nu au importanta pentru ca orice varianta il face pe Popescu incompatibil cu functia de Presedinte al FRF.

leonicu  •  9 ianuarie 2014, 13:57

sa vedem daca va fi bun. dar fiind in gasca macedonilor nu cred, tot un profitor este

Dan  •  9 ianuarie 2014, 14:07

Catalin,

Batranii aveau o vorba: Nu se cade!!
Adica nu se cade sa scoti nasul in lume daca ai facut vreo fapta reprobabila pe care nu ai indreptat-o. Gica Popescu e plin de bube… e un pic penal, un pic smecher, un manager nepriceput etc. Cu el sigur fotbalul se duce pe rapa. Stim ca numele lui Gica Popescu se vinde bine prin ziare dar acest lucru nu-l califica pentru sefia F.R.F. Tolo draga nu cred ca sta tirajul ziarului in numele lui Gica Popescu. Cauta te rog un subiect mai bun.

Aurelio08  •  9 ianuarie 2014, 14:53

Lasand la o parte problemele cum ca e mana in mana cu fratii Becali sau ca firmele lui au dat faliment, etc. Ca sa fi un presedinte cred totusi ca trebuie sa ai un nivel de cultura, o facultate, cunostinte in domeniu, etc. Ma cam indoiesc ca Popescu ar avea, macar diploma de BAC. In general fotbalistii stau cam prost cand vine vorba de scoala

ba(la)nel  •  9 ianuarie 2014, 15:02

Gica Popescu putea candida fara probleme la functia de presedinte FRF…din pacate, planeaza asupra lui vina ptr manevrele facute la indemnul fratilor impresari…asta il va trage serios inapoi…

Mihai Rusu  •  9 ianuarie 2014, 15:18

Criteriile obiective folosite pe plan international sunt: charisma-caracterul-comportare in vederea selectiei/deciziei electorale cu bataie functionala. La capitolul „charisma” Gica Popescu sta „cosmetic”; despre caracter, am vazut „retrocedarea banilor” dupa investigatia reusita de catre GSP, iar la comportare, una a zis si alta a iesit! Aplicati criteriile si la ceilalti rivali ai lui, dupa care cintariti dvs, care dintre ei prezinta cele mai valoroase aptitudini si competente de conducator pentru a evita ulterioara „acumulare de experienta”. Nu uitati ca este vorba de o functie publica-voluntara-si nu una platita din care iesi la pensie!

escu  •  9 ianuarie 2014, 15:37

Ai intors-o ca Ploiesti de ieri pana azi. Slab, ma asteptam la altceva.
O zi buna.

asul  •  9 ianuarie 2014, 15:43

CE REPEDE UITA ROMANII FAPTELE BUNE…OARE DE CE ? SOCIETATEA S-A SCHIMBAT SAU AM SCHIMBAT_O NOI? TOTI suntem schimbati ,de ce nu ar fi si POPESCU. Noi l-am schimbat prin atitudinea noastra fata de el ! Dar ne-a iertat la fel si HAGI @ Generatia de Aur ! E RANDUL LOR sa ne Demonstreze ca FOTBALUL ROMANESC RENASTE!

Xbotz  •  9 ianuarie 2014, 16:42

Foarte bun articol.Personal Razvan Burleanu este singurul contracanditat a lui Gica Popescu la sefia FRF.Parerea mea este ca el e cel mai potrivit pentru a aduce din nou FRF pe linia de plutire.Are experienta in fotbal,este om de afaceri deci un bun manager si in plus si-a dus foarte bine campania pana acum.Din pacate insa Romania nu conteaza numai valoare ta ci si pilele si relatiile pe care le ai cu diverse persoane care sunt sau au fost odata la putere.Gica Popescu va castiga deoarece Sandu a anuntat ca il sustine,cu siguranta nu ar mai fi fost la fel de clar triumful sau in cazul in care Sandu nu il numea „Alesul”.Tot respectul pentru Gica Popescu insa faptul ca va fi noul presedinte nu va pacali pe nimeni deoarece el va castiga datorita lui Sandu.

@asul  •  9 ianuarie 2014, 16:46

Nu, domnule, cu oameni ca Popescu la conducere fotbalul romanesc nu va renaste niciodata, ba dimpotriva, se va afunda si mai mult in mocirla. Si n-o sa treaca mult timp pana ne lamurim ca asa vor sta lucrurile!
Daca tot soccerul mondial ar incapea (simbolic vorbind) intr-un mare oras, atunci e sigur ca fotbalul romanesc e tocmai pe punctul sa-si ia catrafusele si se mute. Din mahala pe linia de centura!

Nu exista nicio speranta de care sa ne agatam; pe vremuri a fost posibil un miracol datorat aparitiei, de nicaieri, a generatiei lui Hagi. Azi nu mai e posibil asa ceva; cu mult inainte sa atinga varsta majoratului, copii nostri mai rasariti si mai norocosi sunt racolati si pleaca sa joace in tari cu fotbal dezvoltat. Cu exceptia numita Chiriches (numai ca si acolo au fost circumstante speciale) n-am auzit de niciunul care sa revina sa joace pentru Romania sau pentru o echipa romaneasca de club.

Singura sansa de revigorare a fotbalului este reorganizarea si revigorarea centrelor de selectie si pregatire a copiilor pe tot teritoriul Romaniei. Asta ar aduce rezultate pe termen lung dar numai cu conditia sa aduci in sistem oameni priceputi, onesti si pasionati de meserie.
Ar trebui infiintat un departament in cadrul FRF pentru problemele de copii si juniori si ar trebui pus in fruntea lui un manager strain (de ex. un olandez sau un neamt) platit regeste, inclusiv cu bonusuri de succes.
Ar trebui promovata o lege prin care orice sef de centru de juniori si antrenor de grupe de copii si juniori sa fie premiati, pe langa salariu, cu „bonusuri de formare”, proportionale cu cota de transfer a jucatorilor de a caror formare s-au ocupat.

Din pacate astea sunt doar iluzii… Il vede cineva capabil pe unul ca Popescu sa se bata cu succes pentru stimularea centrelor de copii si juniori din tara? Hai sa fim seriosi, el nu a fost in stare sa se ocupe de propria-i investitie in domeniul asta!

Matei  •  9 ianuarie 2014, 20:34

Nu stiu de ce Popescu isi doreste asa mult aceasta functie. Nu stiu cine si-ar dori aceasta functie. Fotbalul romanesc este un barbat conectat la aparate in acest moment. Insa cu frizura frumoasa. Frizura, adica un stadion, o Casa a Fotbalului. In schimb functiile vitale sunt intretinute de aparate. Baza, adica fotbalul juvenil, se ingusteaza pe zi ce trece. In acest moment, oricine ar fi Presedinte, trebuie sa realizeze proportiile dezastrului. Apoi sa isi faca o echipa de oameni odihniti, cu nervii tari, care sa faca un plan si sa-l implementeze. Ar putea incepe cu reinfiintarea echipelor de juniori, care odata jucau la matineu. Si cu un model ce a functionat, Luceafarul, care sa activeze ca o echipa in Liga a 2-a. Si multe alte lucruri. Insa rezultatele se vor vedea abia peste ani.

expat  •  9 ianuarie 2014, 22:19

Procesul lui Popescu e important mai ales in strainatate. Aici in Ro nu-mi FAC iluzii ca va Conta. Cat despre Kassai…el we intalneste periodic cu Popescu si cu cel DAT afara randul trecut de Nash ( cel cu relatiile internationale) in fiecare sambata dimineata la Doncafe…. Daca we schimba ceva plate o sa ma uit din nou la fotbalul din Ro….
Sorry misspelling… Tableta

mihai  •  10 ianuarie 2014, 5:50

Domnule Tolontan, dar cum ramane cu faptul ca a facut evaziune fiscala in anii 90 si a fost iertat de puscarie/dosar penal restituind doar suma datorata statului?
Sunt un simplu cetatean, n-am nici o treaba cu politica sau simpatii pentru anumite echipe/gasti din fotbal. Cred doar ca acest om nu are tinuta morala pentru o astfel de functie, daca ar fi sa privim macar evaziunea.

mihai  •  10 ianuarie 2014, 5:55

Daca vine Popescu il aduce pe Hagi antrenor la nationala
Dupa atatea esecuri ca antrenor nu s-a invatat minte Hagi pana acum?
A fost un fotbalist genial, ii multumim pentru lucrurile frumoase facute cat a activat. Dar ca antrenor trebuie sa inteleaga ca nu merge treaba. Macar sa inceapa de jos, de la o echipa mica, poate are nevoie de mai mult timp pt a se forma ca antrenor. Sa nu mai alerge dupa antrenarea echipelor mari.

gogu de la Orodel  •  10 ianuarie 2014, 8:38

La multi ani Cataline!Dnul Popescu a dat chix in tot ce a manajeriat..Calafat,SCFotbal GP.Tirgoviste,constructii,etc..este un slab manajer,ce-l recomanda la FRF?Iar la Craiova e mai urit si injurat ca Dinu…..Nasu va conduce din umbra ,e rusinos ce se intimpla…se aude ca nici regele nu-i mai da bani cumnatului..iar cu meciurile aranjate de el cu Chile si altii se facu de rahat olteanul…Tupeu este maxim la Popescu,deja anunta ce va face in mandatul 2!!NU hotarit dle Popescu,e prea mare palaria pt dumneata..Popescule ma auzi?????????

ciprian  •  10 ianuarie 2014, 9:55

in fotbal se invart mii de pameni de valoare nu numai fosti fotbalisti. oare din toti acestia nu sunt in stare sa aleaga unul fara pata sau asupra caruia sa nu pluteasaca nici un fel de suspiciune? pana si in generatia de aur cu care ne mandrim sunt atatia fosti jucatori care au ramas sa-si desfasoare activitatea legata tot de fotbal si asupra carora nu pluteste sau nu sunt acuzati de nimic necurat! oare exista numai gica popescu? de ce a fost dat afara de la uefa? de curat ce e? de ce de ani de zile se plimba prin tribunale? de curat ce e? de ce a platit suma de bani de care era acuzat ca a deturnato? de curat ce e? nu inteleg de ce unii jurnalisti il sprijina dar cer in acelasi timp ca fotbalul sa fie condus de oameni curati! pai in cazul asta gica popescu e la fel de curat ca vasile avram putem spune. ce il recomanda pe gica popescu sa fie seful frf? doar faptul ca a fost fotbalist de top? de unde pana unde faptul ca ai fost fotbalist de top te recomanda ca un mare antrenor sau sa preiei fraiele unei federatii? asta e tampenie mare de tot! concluzie e ca ar trebui ca in fruntea frf sa fie o persoana fara pata careia sa nu ii reprosezi nimic, nici ca ai avut de-a face cu justitia, nici ca ai legaturi periculoase cu impresarii nici ca nu ai facut un management defectuos pe unde ai trecut! pentru ca in fruntea frf trebuie un om care pe langa intelegerea fenomenului fotbalistic trebuie si un om cu reale calitati de manager care sa stie sa gestioneze sumele de bani care se invartesc in fotbal ! si acest lucru e departe de gica popescu, un semianalfabet care a incercat sa invete cateva fraze pe care le tot repeta prin interviurile aranjate cu ziaristi favorabili, interviuri in care incercarile de frazare pretioase nu starnesc decat rasul si arata gravele lacune lingvistice ale individului! si ce sa mai zicem de cumnatul lui, fostul mare fotbalist hagi, ale carui exprimari pot face deliciul rubricii gaga!apropo un alt caz de mare fotbalist de la care se cere sa fie un mare antrenor( mananca fotbal pe paine nu-i asa?) dar a carui menire e sa fie orice numai asta nu!!!

Fodoka  •  10 ianuarie 2014, 20:10

Niciunul dintre membrii Federatiei Engleze de Fotbal,nu au fost legitimati ca fotbalisti profesionisti! FA este un model de management: organizare, performanta, sustinere financiara, tot ceea ce inseamna business+show! Performantele sportive nu sunt garantia competentelor manageriale nicaieri in lume. Desigur, nu se exclud (vezi Beckenbauer, Honnes, Rumenigge, Platini,etc), dar nu sunt conditionate! In virtutea argumentelor prezentate de membrii Generatiei de Aur(-ul lui Giovanni), peste cativa ani Guta, Salam, Inna, etc, ar fi indreptatiti sa conduca destinele culturii in Romania!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord