Să se transmită întîlnirea dintre Burleanu și Pițurcă :-))

Într-o atmosferă precipitată de revoluție în direct, Răzvan Burleanu a cîștigat azi fotoliul de președinte al Federației Române de Fotbal. E ca și cum, în decembrie 1989, la cîrma României ar fi venit nu Ion Iliescu, ci Mircea Dinescu.

miercuri, 5 martie 2014, 6:18

Într-o atmosferă precipitată de revoluție în direct, Răzvan Burleanu a cîștigat azi fotoliul de președinte al Federației Române de Fotbal. E ca și cum, în decembrie 1989, la cîrma României ar fi venit nu Ion Iliescu, ci Mircea Dinescu.

Sau e ca și cum Nicușor Dan l-ar fi învins pe Sorin Oprescu în lupta pentru Primăria Capitalei. Sigur că ziua de azi n-ar fi fost posibilă fără verdictul demolator din Dosarul Transferurilor, care nu doar că a anulat candidatura superfavoritului Gică Popescu, dar a și spulberat atmosfera de frică. Circumstanțele favorabile nu știrbesc din meritele lui Burleanu, un cîștigător spectaculos. Puțină lume a crezut că el îl poate învinge chiar și pe Vasile Avram, un Tudor Postelnicu al sistemului, dacă e să păstrăm comparația.

Fără a-l idealiza pe Burleanu, e cu adevărat o zi istorică pentru fotbalul nostru. Un tînăr de 29 de ani înlătură o dinastie. Și e de reținut și corectitudinea lui Chivorchian, care întrebat acum cîteva zile de gsp pe cine ar vota între Popescu și Avram a răspuns: ”Pe Burleanu!”. Și i-a cedat voturile în turul doi.

Ca surse de venituri pentru noua Federație, președintele poate începe prin a vinde la licitație drepturile TV ale întîlnirii dintre el și Victor Pițurcă, cel căruia îi era lehamite să dea socoteală chiar și în fața lui Mircea Sandu. Am plăti oricît să vedem fața lui Pițurcă atunci cînd va intra Burleanu pe ușă fixîndu-i obiectivul pentru preliminarii și noul standard de colaborare.

 


Comentarii (89)Adaugă comentariu

mali  •  5 martie 2014, 20:50

oricait se scrie oricat. romana noastra.

cobra  •  5 martie 2014, 21:27

Ar fi interesant ce spuneți, dar s-ar putea ca Pițurcă să spună că aceste obiective au fost stabilite atunci când a semnat contractul cu FRF acum x ani. Deci, întâlnirea ar fi caducă.
Numai, așa, să-l facă să-și dea demisia.

liviu  •  5 martie 2014, 21:29

pun pariu ca domnul Pitzi va refuza sa discute cu noul Presedinte pe motiv de echipament, nu este demn de dumisale sa discute cu un necunoscut (citat din defunctul Sandu)

dani  •  5 martie 2014, 21:34

Totul depinde de jucătorii pe care-i are la dispoziție naționala..Poate să vină și Platini în conducerea FRF dacă nu mai avem jucători de valoare

Broscuţa Oac  •  5 martie 2014, 22:00

Entuziasmul autorului aminteşte de Marea Schimbare În Bine din 1996.

Eu, tu şi Emil… Toruţ Ciorbea moţul neînfricat… Mureşan şi Remeş miniştrii reformei… amazoana Mungiu încălecând pe TVR… tov. gial Voinea demascând crimele lui Iliescu la Parchetul Militar… P.M.Băcanu numindu-l pe directorul SRI…

Vă mai amintiţi?
NU??

adriani  •  5 martie 2014, 22:26

Decat fata, mai bine sa vedem spatele lui Piti cand iese pe poarta federatiei.

claudiu  •  5 martie 2014, 22:58

adica Burleanu avea 13 ani la cea mai recenta participare a Romaniei la un Campionat Mondial?!

Stefan  •  5 martie 2014, 23:28

Si cu Sandu cum ramane? Nici puscarie si pe deasupra si renta si etaj la frf…Nu inteleg! E posibil totusi?

Mamablu  •  5 martie 2014, 23:29

Cine citeşte atent biografia lui Burleanu n-are motive de încredere: studii politice (adică de vorbe goale), carierist alunecos la Parlament şi Preşedinţie…
Miroase a ”băiat deştept”, sună a gol ca fruntea lui Mircea Geoană.
Vise plăcute, popor!

cosmin  •  6 martie 2014, 0:03

alo…. Va mai citeste cineva?
ii mai pasa cuiva de Romania de idolii ei de sudoarea din ultimele meciuri cu Argentina…, de rezultate de capitani?… de Golul lui Balint, de Golurile lui Hagi si Ilie, de seara de lupta de azi, de ploaie si de Messi care a vomitat pe teren?, de golul anulat pe nedrept azi , de paradele lui Tata si Panti, de ambitia noastra si apatia Argentinei….., nu… clar nu , scriem mereu in consens cu politica agresiva pro Base, devenim politic nesimtiti….ca domnul ponta, si vrem doar bani pt noi, cu scrieri agresive si anchete demarate si castigate in ultimii 10 ani? Tolo stie de ce!….
Dar …in virtutea nenumaratelor premii castigate, ….{cel mai bun jurnalist de sport de nenumarate ori…), e corect sa raspunda …cu felicitarile de rigoare in nenumaratele cazuri demarate si demascate si castigate….la mai multe intrebari:
1.Aceste premii si anchetele demarate si castigate vor fi numai in regimul Basescu?
2 Va parasi „lumea gazetariei”dupa alegerile prezidentiale de anul acesta?
3 Va SCRIE IN VIITORUL APROPIAT un articol despre fotbalul in care parinti si copii, mame si fiice sunt batjocoriti in mod repetat pe stadioane sau in preajma lor?
4.Ar putea oare domnul Tolo sa recunoasca intr-un articol scris in viitorul apropiat, sa recunoasca, sa aprecieze si sa CUANTIFICE in raport cu alegerile de azi la care face referire care e contributia generatiei de aur…., si care e cea a regimului Basescu?
5. cu felicitarile de rigoare in dosarul tranferurilor…., pt ancheta jurnalistica , si pt rezultate…., dar cu frustrarea ca suntem contemporani si sincer nu stiu daca aveti copii?,,, dar cu mentiunea ca toti copiii au nevoie de idoli mai ales in fotbal, de Hagi ….de Popescu de Laca si Lucescu, de oameni care au facut ceva si care au adus bucurii, au castigat trofeee si ne-au reprezentat cu cinste in lume si care mai pot fi astazi atinsi in carne si oase, care pot vorbi despre realizarile lor ….,care inca traiesc , si care trezesc respect astazi in Europa si „Lume”…. si pe care noi ii strivim ca natie , si pe unii ii comparam cu toti borfasii, ii mai si condamnam (justitia nu poate fi comentata, ……dar poate fi adusa in discutie clementa pt cei care ne-au adus bucurii in suflete , pt cei ce au luptat pe tern pt Romania, pt cei ce au scos romanii in strada de bucurie}…. De ce nu un articol pe aceasta tema domnule Tolo?
de ce nu o campanie de presa pt capitanul nationalei Gica Popescu, pt capitanul Barcelonei , pt sportivul Gica Popescu?

scriu cu bucuria si frustrarea iubitorului de fotbal, care a trait si urmarit CE 84, CM 90 ,CM 94, Ce 96, CM 98, Ce 2000, CE 2004, SI MAI PUTIN ce 2008, TOLO STIE DE CE….\

Dar oare puteti raspunde domnule Tolo?
si pe langa astea…..DE CE atata Ura?

zeusdinolimp  •  6 martie 2014, 0:10

Dupa 0-0 cu Argentina,unde nu am aratat nimic,Piturca va negocia un alt contract.Deh,i s-a imbunatatit CV-ul…

Adrian M.  •  6 martie 2014, 0:47

Cosmin,
nimeni nu citeste commenturile lungi si pline de frustrari – ca ai scris mai mult decat Tolo.
daca vrei sa te asculte cineva fi scurt si la obiect.

mandravela  •  6 martie 2014, 2:03

atit LPF cit si FRF sunt acum detinute de PSD

Macy  •  6 martie 2014, 3:31

Sa se transmita,dar cine…Mai bine,sa se transmita,d-lui Piti cei 600de mii si sa ne LASE!D-le Tolontan,ce ati spune,daca a-ti deschide un cont intr-o banca,si toti cei care vor debarcarea lui piturca,sa puna cate 2$(sau euro)in acel cont,sa-i dam „omului”sa joace la barbut forever.Ar fi ceva,ca atunci,cand cineva,este bolnav de cancer,sa-l ajutam sa se faca BINE!!!.Si nu uitati,degeaba pui unui bolnav o inima noua daca plamanii sunt varza(piti+nashu)…

MARGELATU  •  6 martie 2014, 3:55

„Fără a-l idealiza pe Burleanu, e cu adevărat o zi istorică pentru fotbalul nostru.”

CORECT! HAI RAZVAN!
SANDU & MITICA dupa fileu!

marian0904  •  6 martie 2014, 6:31

Dar de ce sa nu vedem intalnirile lui Base cu Morar sau Kovesi? Esti penibil. Burleanu are alte treburi decat sa faca show pt tine. Iar, dupa mine, nu problemele Nationalei sunt intre cele prioritare. Baza fotbalului (cluburi, jucatori) trebuie mult intarita, apoi vom avea si o Nationala mai buna. O Nationala care sa mai intre intr-un play-off. Cat despre Piti, care va deranjeaza pe multi, problema mare e ca nu i se gaseste un inlocuitor real. Lucescu si Olaroiu nu-s accesibili, iar antrenorii din esalonul 2 nu au performante. In plus, Reghe are probleme mult prea mari la Steaua.
Pe scurt: ii urez succes si mult spor la munca dlui Razvan Burleanu.

flaminius  •  6 martie 2014, 6:42

Dle Tolontan, felicitari pt. tot, insa ar trebui sa scrieti un text pe care sa il inaintati presedintelui si in care sa cereti gratierea lui Gica Popescu. La Federatie, s-a obtinut emanciparea de clanul mafiotior; votul de ieri demonstreaza acest lucru; s-a votat cu teama si cu dorinta de eliberare. Foarte bine, asteptam si confirmari, mai ales la fotbalul din spatele blocului, din scoli, licee, de pe maidane, astazi din pacate inexistent. Insa unui om, in ecutia asta, trebuie sa i se redea demnitatea. Ii datoram toti acest lucru lui Gica Popescu. Frumos ar fi sa semneze si dl Burleanu, altfel copii care vor dori sa faca sport sau parintii care doresc acest lucru copiilor lor, si de ce nu, noi toti, vom fi pt 3 ani inchizitorii de serviciu. Nu e bine sa debutam azi, in acest inceput, atat de imposibil ieri, cu un renegarea unui simbol. In general, fata de cei care le-a cantat imnul si care au aparat drepalul e bine sa pastram un moment de tacere. Altfel, dl Burleanu e obligat sa coboarea in berna tricolorul pe Casa Fotbalului pt 3 ani. In Anglia, inclusiv la amicalul de ieri, de o saptamana toate meciurile incep cu aplauze pt un fotbalist din anii 30-40. Noi sau copii nostri pe cine vom aplauda?

dinamorlando  •  6 martie 2014, 7:19

@Cosmin, asa frumos spui tu ca, citez: „toti copiii au nevoie de idoli mai ales in fotbal, de Hagi ….de Popescu de Laca si Lucescu, de oameni care au facut ceva si care au adus bucurii, au castigat trofeee si ne-au reprezentat cu cinste in lume si care mai pot fi astazi atinsi in carne si oase, care pot vorbi despre realizarile lor ….,care inca traiesc , si care trezesc respect astazi in Europa si “Lume”…. si pe care noi ii strivim ca natie , si pe unii ii comparam cu toti borfasii, ii mai si condamnam”.
Nu crezi ca vorba aceea batraneasca, pe care sunt convins ca ai auzit-o dar, poate nu si inteles-o!? „spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti”, indreptateste comparatia cu „toti borfasii”?!

yaruk  •  6 martie 2014, 8:09

MAXIMUM (2)DOUA MANDATE LA FRF SI LA AJF-URI SI FARA TAMPENIA AIA CU PRESEDINTE DE ONOARE SI CU RENTA AIA PENTRU CA SANDU N-ARE NICIO VALOARE INTRINSECA ; EL A FOST ALES LA UEFA PENTRU CA PROVINE DIN ROMANIA FIINDCA DACA ERA ALBANEZ SAU GEORGIAN NU-L BAGA NIMENI IN SEAMA ORICAT DE BUN AR FI FOST!
SPER CA BURLEANU SA-I DEA AFARA PE TOTI INUTILII DIN FRF SI SA CREEZE UN SISTEM DESCHIS PENTRU IDEI NOI !

Marcovici  •  6 martie 2014, 8:29

Am avut mari emotii ieri. am tinut cu Burleanu, mi-a placut. Stie engleya, foloseste claculatorul, nu e invechit, sper sa fie un manager bun. Ne-am cam saturat de bosorogi care nu stiu lega doua cuvinte. Asta cu Revolutia e adevarata. Un fel de Dinescu are acum o sansa uriasa. Numai sa nu fie prea poet… Trebuie sa fie gladiator. Da, intre Popescu si Avram, e de preferar Burleanu. Are un capital de incredere imens si poate si sustinere… necesara. Daca il pune pe Reghe, e deciyia lui, strategia lui. Poate se gandeste el la ceva, nu cred ca se pripeste.

emil  •  6 martie 2014, 8:58

Burleanu va arata in federatie ca un turist intr-un muzeu. :)) Piturca il va confunda cu garderobieru’ . :)) Pt ca dl Burleanu , chiar el pomenind de meritocratie,nu inseamna nimic in fotbal (tenisu’ de picior in chiloti de plaja, nu-i fotbal) ! Stiu eu.., poate daca umbla cu poza lui Hrebe pe piept, ar putea sa atraga atentia cuiva.

paul  •  6 martie 2014, 9:17

Naivi … asta sunteti !

bere rece  •  6 martie 2014, 9:19

@mamablu

Ba da rau esti..lasa-l dom le sa vedem ce stie,ce poate…tipul pare citit si educat ,plus ca e f tanar..asta e bine….sa-i dam credit sa vedem ce poate..te-ai gasit tu sa-ti dai imediat cu parerea..incredibil..nu e nici de-o zi presedinte si tu deja stii mai bine decat toti ca nu e ok..

gigi  •  6 martie 2014, 10:13

Cred ca nu ati urmarit declaratiile lui Piti si Burlanului dupa meci..l-a reconfirmat dupa ce ieri spunea ca il aduce pe Reghe… Deci hai pa cu euforia ca e de-a dreptul Burleasca.. 🙂

nea caisa  •  6 martie 2014, 10:18

Mi-e teama ca, indiferent laudele dvs., alegerea lui Burleanu nu e una foarte fericita. Pozati cumva in laudatorul raului mai mic, dar sa va vad cum veti reusi sa-l scoateti pe Burleanu de acolo atunci cind va exista un posibil lider al FRF bun cu adevarat. Comportamentul lui Burleanu, asa cum aratati, indirect, in ziar, il arata ca pe un fomist cu mai putin staif decit ar trebui, un hamesit pus pe pricopseala proprie de pe urma fotbalului, un ins prost crescut in ciuda unei facultati si ocupatii care ar fi trebuit sa ii slefuiasca vorbele si comportamentul. Si care respecta, probabil, dupa cum a inceput a se purta, o lege sociala romaneasca: sa lingi in sus si sa scuipi in jos. Istoria cu Piturca incepe sa para a fi o incercare Burlaneasca de a-si trage spuza unei fericite trageri la sorti pe o turta pe care vrea sa si-o incropeasca. Chestia cu schimbatul antrenorului la nationala de fotbal chiar mi se pare pseudo-naiva: adica, chiar avem asa o echipa la care, daca il pui pe Bourceanu fundas si il muti pe Tanase 10 metri mai in fata, atunci nici o echipa nu-ti mai sta in fata? Ori daca aduci un antrenor care joaca in 1-1-1…-1? Daca ar fi sa fie schimbat, atunci Piturca ar merita sa fie inlocuit pentru aerul si comportamentul capatate, nu pentru ca nu ar mai sti fotbal destul. O boala a antrenorilor romani, pe care vedem ca a luat-o si Olaroiu la arabi: cum ii merge bine, cum incepe cu mistouri, nimeni nu mai e ca el si iata ca si el, ca si Piturca, s-a pricopsit cu nitica puscarie cu suspendare. Piturca se crede, dupa parerea mea, un fel de felcer al fotbalului romanesc, care il mai ajuta la damblageala. Altfel, ne trebuie mult mai mult decit un alt antrenor la nationala. Dar, cine stie, poate ca la un fostbal nou ne-ar trebui si niste gazetari noi. Dvs. ce ziceti?

itamas  •  6 martie 2014, 10:35

voi asa zisi comentatori,ce stiti???

@ cosmin  •  6 martie 2014, 10:42

Eu in locul lui Tolo, nu mi-as bate capu sa-ti raspund. Esti prea sarac cu duhul! Ar fi o pierdere de vreme…

vasile  •  6 martie 2014, 11:42

consider acceptarea continuarii cu piturca nationala ..in prim esec al acestui tanar .in rest ..la vara . grecii care s nationalisti si nu numai au acceptat sa aduca pentru nationala un antrenor strain.. rezultatele s au vazut cu varf si indesat in rest vrajeala..e tanar, e talentat si vulnerabil…

floben  •  6 martie 2014, 11:59

Nu cred ca ura este sentimentul care-l stapneste pe Catalin cand scrie un articol.

Mai degraba indiferenta la posibile consecinte ce se pot indrepta impotriva lui, convingerea ca adevarul este altul decat cel care pare (ceea ce-i da putere si consecventa).

Admir puterea acestui jurnalist de a „rupe capul” unui balaur cum este aceasta mafie a fotbalului romanesc si cred ca trebuie sustinut pentru ca mai sunt capete de rupt. Pe principiul ca de la cap se impute pestele (sau balaurul) sunt convins ca, in timp, vom avea un sistem in fotbalul nostru mai aproape de ceea ce dorim doar sustinand astfel de demersuri si incurajand consecventa. Bravo Catalin! Poti conta pe mine la nevoie.

Nu scade nimanui admiratia pentru marele fotbalist Gica Popescu, dupa cum nu trebuie sa ne lasam pacaliti cand vedem ca nu se pricepe la afaceri. Nici „regele” Hagi nu este cine stie ce antrenor.

freshblog  •  6 martie 2014, 12:22

Un dezechilibru! nu poate fi vorba decat de un spectacol…asa vad eu fotbalul! si, nu comentez cutremurul pentru ca habar nu am ce e in dosarele acelea, dar sincer G.Popescu a cazut precum musca in lapte!

danutzbv  •  6 martie 2014, 12:52

Catalin, cred ca urmatoarea campanie pe care ar trebui s-o demarezi are legatura cu cei 11 milioane prejudiciu din acest dosar. Mai exact, ar trebui ca acesti bani furati din fotbal sa se intoarca tot in fotbal, printr-o colaborare intre puterea politica si noul presedinte al federatiei. In loc sa mearga la bugetul de stat, banii ar putea fi directionati de exemplu catre centrele de excelenta pentru copii propuse de Burleanu sau catre oricare dintre proiectele indraznete ale noului presedinte FRF.

vip  •  6 martie 2014, 13:06

sunt dezamagit de minipadrino ,
cred ca e influentat de vica,il mentine pe pitzy,deja si-a incalcat prima declaratie,am crezut ca aduce alt antrenor,ce cauta minipadrino in fotbal,e pe sistem politic

Lucian  •  6 martie 2014, 13:19

Domnule Tolontan,
Din cite stiu, Domnul Burleanu l-a atacat mereu pe Gica Popescu, fostul capitan al nationalei. Asemanarea pe care o faceti cu Dinescu, mi se pare deplasata si de prost gust. Poate ma insel.
In locul d-voastra as fi foarte reticent, si m-as gindi de doua ori daca merita in acest moment sa scriu ceva sau nu despre acest domn.

GSP nu a scris nimic de FC Arges. Clubul marelui Dobrin a fost desfiintat.

utraian  •  6 martie 2014, 13:33

„Într-o atmosferă precipitată de revoluție în direct, Răzvan Burleanu a cîștigat azi fotoliul de președinte al Federației Române de Fotbal. E ca și cum, în decembrie 1989, la cîrma României ar fi venit nu Ion Iliescu, ci Mircea Dinescu”

Adica ca un cancer identificat de 15 ani cel putin, de care nu s-a atins nimeni dupa Revolutie…
Oare de ce, d-le Tolontan?
Tablouri? Filme cu Sandu despre ce-a facut? Rente viagere, limuzina la poarta pentru un om fara performanta?
Sincer acum d-le Tolontan, nu aveti ceva de facut?

stresu  •  6 martie 2014, 14:03

Domnule Tolontan,

Au inceput amenintarile sau… REGRETELE ?

Nici nu s-a uscat cerneala pe CONDAMNAREA lui Popescu Gica si deja ati inceput campania de GRATIERE ?

Deja ma apuca SILA…

Cătălin Tolontan  •  6 martie 2014, 14:25

85, stresu: cine a inceput campania de gratiere? Eu, colegii mei, Gazeta? Nici vorba. Nu ne mai dati, va rog, lectii de curaj! Zau ca nu e momentul, macar citeva zile.

Apoi, evident, puteti sa ne considerati, din nou, cumparati, fricosi sau cum doriti. Pina la urmatoarea investigatie…

stresu  •  6 martie 2014, 15:03

Exagerati, ca de fiecare data…, din pacate.

Daca va face placere o sa intorc capul, obrazul, sa ma loviti si pe cealalta parte.

In mai multe randuri am subliniat campania ziarului dvs. despre acest proces…
Dar, am simtit… regretele dvs., cel putin in cazul „PRINTISORULUI mostenitor G.P.”

Si nu a fost vorba de lectii de curaj, la acest cap. chiar va admir (sincer) ci… de altceva…

Pacat ca nu ati inteles, sau ati luat din realitatea curenta doar ce v-a convenit.

pontus  •  6 martie 2014, 17:42

Vreti sau nu vreti, Piturca mai ramine antrenor la nationala.Daca vreti sa aveti nationala pe la toate campionatele,aveti nevoie de jucatori, care stiu sa joace fotbal. Adica profesionisti.Stiti foarte bine, ca echipe precum Dinamo si Steaua,care faca legea prin campionatul tarii,cand joaca cu echipe din afara tarii,vai mama lor, cum joaca.

cata  •  11 martie 2014, 2:22

cat de convenabil ca EXACT cu putin timp inainte de alegerile pentru presedentia federatiei de fotbal, unde Gica era pretendentul cu cele mai mari sanse, a venit si condamnarea intr-un proces taraganat de cativa ani si redeschis la curtea lui Basescu(Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie).
P.S. „Burleanu are însă, la 29 de ani, o carieră exclusiv construită în instituţii unde primează criteriile politice.” Cum dezvolta Burleanu mini-fotbalul: concesioneaza(prin licitatii masluite la preturi derizorii) de pe la consiliile locale prin firma proprie terenuri(unele fiind amenajate pentru mini-fotbal altele nu) pe care le inchiriaza. Deci tinerii care vor sa joace minifotbal si nu dispun de bani nu mai au unde sa o faca. Bravo Burleanu…te-ai alaturat celorlalti hoti in libertate !!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord