MM și viitorul Stelei

Dintre cele 6 trofee cîștigate de Steaua în ultimii 10 ani, toate au un numitor comun: prezența lui Mihai Stoica. Cum se va descurca actuala campioană a României în absența lui?

vineri, 14 martie 2014, 9:59

Dintre cele 6 trofee cîștigate de Steaua în ultimii 10 ani, toate au un numitor comun: prezența lui Mihai Stoica. Cum se va descurca actuala campioană a României în absența lui?

“Nu e nevoie să-l înlocuim pe MM, nu vreau să lucrez cu nimeni altcineva!”, a sărit Reghecampf ori de cîte ori a fost întrebat și, mai ales, cînd n-a fost întrebat. E o declarație de loialitate senină, mai ales din partea unui antrenor care, după cum au recunoscut amîndoi, n-a fost ales de manager, ci de patron.

MM nu și-a dorit să lucreze cu Reghe, acum Reghe nu vrea să lucreze cu altcineva decît cu el. Ce fir încurcat are uneori destinul omului!

E frumos gestul antrenorului, dar rămîne de văzut dacă va fi și eficient pentru club. Și, de ce nu, dacă va fi eficient pentru fostul șef al clubului.

Pentru că, pînă la urmă, a-l onora pe Mihai Stoica nu înseamnă să-i ții postul vacant pentru cîțiva ani, ci să-i continui munca! Atunci cînd va ieși din închisoare și se va putea reapuca de fotbal, unde ar vrea managerul să revină: la un club prăbușit din cauza absenței lui sau la unul prosper pentru că au găsit o soluție temporară de a-l înlocui?!

Instituțiile care țin doliu profesional pentru oameni au probleme. Nu imediat, dovadă că echipa joacă bine și și-a consolidat poziția de buzdugan aruncat de Liga 1 în față ca să anunțe viitorul. Dar, în timp, absența managerului se va simți. Mihai Stoica a intrat în închisoare în calitate de cel mai bun conducător de club din fotbalul nostru, o spun rezultatele.

E practic imposibil ca lucrurile să meargă la fel fără el și, mai ales, fără ca un alt om să-i preia moștenirea și să încerce s-o dezvolte. Oricum va fi greu să-l înlocuiască, dar, așa cum se spune, natura are oroare de vid și, în locul lui, vor apărea probleme, temeri și restanțe nerezolvate.

Că Becali nu vrea ca acest om să fie Eugen Pârvulescu de la Pandurii, pe motiv că e prea apropiat de familia Reghecampf și că ar concentra puterea într-o singură mînă, asta e altă discuție.
Că e normal ca Reghecampf să aibă un cuvînt de spus în alegere, și asta e adevărat.

Încă ceva despre Mihai Stoica și, în general, despre cei închiși în Dosarul Transferurilor. Divizarea în două tabere e ciudată. De o parte, frații Becali, reprezentanții demonicului, și de partea cealaltă, ceilalți, amăgiții, păcăliții cum ar veni, ostaticii șmecheriilor impresarilor. Ioan și Victor Becali nu au silit pe nimeni să facă afaceri cu ei! Dacă justiția nu a operat această distincție, ce justificare avem noi să o facem? Povestea nu e despre călăi și despre victime, ci despre bani.

Și altceva. Îmi povestea Radu Naum reacția unui cunoscut din Norvegia, un pasionat suporter dinamovist, plecat acolo de peste un deceniu. Omul, bine înșurubat în societatea scandinavă, a făcut un mic sondaj printre colegii de birou și amici. Norvegienii nici nu înțelegeau care e treaba cu grațierea. “Cum adică să nu-și facă pedeapsa?”.

“Dar, pe de altă parte, mi-au mai spus ceva”, a povestit românul, impresionat. Norvegienii au adăugat: “Cînd oamenii ăia își vor fi ispășit pedeapsa, ei sînt curați. Nici unul dintre voi nu mai are dreptul să se uite la ei de sus!”.

Din 1994 și pînă în 2004, Steaua a cîștigat alte 11 trofee, cu alți manageri.


Comentarii (70)Adaugă comentariu

cipet  •  15 martie 2014, 6:53

reghe se doreste cel mai tare din parcare si din acest motiv nu accepta pe altcineva in pozitia lui mm.
cat despre asa zise merita ale lui mm, nu ma pot pronunta, dar nu prea cred ca ar fi existat, oricum dupa ispasirea pedepsei stiu ca ar mai exista si o interdictie, asa ca mm isi va continua activitatea la sfantu’astepta si pana atunci nici nu se stie ce va mai fi si pe la steaua.

m.carroux  •  15 martie 2014, 9:33

„Dintre cele 6 trofee cîștigate de Steaua în ultimii 10 ani, toate au un numitor comun” – in limba romana adevarata, aceasta propozitie nu are sens, daca folosesti „toate”, atunci „dintre” nu-si are locul. Corect este „toate cele 6 trofee cîștigate de Steaua în ultimii 10 ani au un numitor comun”.
Iar despre meme numai de bine sper sa nu-l mai vedem in viata publica.

milici  •  15 martie 2014, 10:58

si cu cazierul cum ramane cataline si poate gasesti si o opinie a unui gazetar din japonia ,germania cu privire la condamnatii lor.iar pentru toti fanii acestor hoti dovediti un sfat nu aruncati usile de lemn cand le schimbati donati-le la poarta alba.

Mircescu  •  15 martie 2014, 18:31

Vorbind de unul din condamnații din „Dosarul transferurilor” cred că era necesar de lămurit două lucruri importante.
1. Prescrierea. Presa a scris înainte de verdict că, după noul cod penal,infracțiunea lui MM s-a prescris. El însă a fost condamnat! Presa nu mai spune nimic pe această temă. Care este adevărul?
2. Proporționalitatea pedepsei. Pentru transferul a 7 fotbaliști Borcea a „ascuns” aproape 7 mil. de euro și aprimit 6 ani și 4 luni. Pentru transferul unui singur fotbalist MM a „ciupit” 500.000 de mii de euro, adică de 14 ori mai puțin, dar a primit 3 ani și 6 luni, adică mai mult de jumătate din pedeapsa lui Borcea. Care ar putea fi explicația?
Desigur nu e vorba de contestarea verdictilui ci de comentare lui.

BD la munte si la mare  •  16 martie 2014, 8:17

Nu inteleg Cataline ce il ridici in slavi atat pe un puscarias. Omul a furat, probabil l-a furat si pe becali… Cat despre trofee, sunt ale antrenorilor si jucatorilor, nu ale lui… El e un produs al presei care nu are nicio treaba cu manageriatul…

stamate  •  16 martie 2014, 8:38

Presedintele Bayern Munchen, inainte de a intra la inchisoare, si-a dat demisia din functie. MM – nu!… Distanta mare intre „ei” si „noi”, nu-i asa?!…

cosmo  •  16 martie 2014, 15:46

daca meme a fost conducator la steaua, becali ce-a fost?
cate transferuri a decis becali si cate stoica? care antrenori au fost alesi de becali si care de stoica?
unde ai mai vazut conducator care nu are drept de semnatura???
unde ai mai vazut manager general care sa declare ca daca e numit un anume antrenor (cartu) el pleaca??
puterea lui de decizie se cam limita la ce posteaza pe forum si ce declara la tv. e un purtator de cuvant, in niciun caz manager.
o fi cel mai bun, dar nu e conducator de club.
e un exemplu de asa nu, si daca numai asa putem scapa de el, viata lunga la jilava!

parior  •  16 martie 2014, 17:26

Sincer cred ca MM era cheia atunci cand si nea Gigi era liber! acum daca Steaua mai investeste in cateva transferuri si Reghe ramane antrenor, Steaua nu prea are concurenta in campionat este cu doua clase peste restul echipeleor! Iar lui MM, cel de sus ia aratat ca nu doarme! si nu iarta caracterul lui arogant si urat pe care il arata in public.

Vasile  •  16 martie 2014, 18:23

Draga TOLO,

Te rog sa scrii si un articol in care sa vorbesti despre artistii din fotbal. e vorba despre cei care simuleaza. Steaua e campioana la acest capitol dintotdeauna. de pe vremea lui lacatus si motoreta balint – cand cei doi se aruncau ca in bazin la contactele cu adversarii si dupa ce se tavaleau vreo 10 min. de ziceai ca isi dau duhul, cand primeau pomana ceruta (lovituri libere, penalty-uri), se ridicau si alergau de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Astia de azi sunt urmasii lor. Unii dintre ei poate au invatat chiar de la lacatus cum se simuleaza: chipciu, ad. popa, stanciu, iancu. piovaca a invata de la mafiotii lui. Si mai vorbeste si despre cum se lasa pacaliti arbitrii de stelisti a.i. se greseste doar in favoarea lor. Nu se poate sa atingi cu un deget un jucator stelist, fara sa cada ca secerat, iar arbitrul sa nu dea pomana ceruta. Si asta e unul dintre motivele castigarii trofeelor. Si mai sunt si intrarile criminale ale unora dintre ei – pintiliiii, bourceanu (atunci cand era in turma), mai nou sinmartean sau radoi pe vremuri cand il scotea mitica basma curata. Toata lumea stie ca ei sunt campioni la greseli de arbitraj favorabile lor.Culmea e ca in sens invers n-ai sa vezi niciodata asa ceva.Nicio alta echipa nu e ajutata ca steaua. Faptul ca in RO castiga aiurea se vede cand da de o echipa mai de Doamne ajuta de afara si le arata adevarata valoare. Dar in tara nimeni nu are curaj sa spuna ceva de partea cu simularile – parca am fi pe vremea lu ceasca. numai atunci lua steluza trofee fara sa joace sau cand i se scula lu valentin.

ciupi  •  17 martie 2014, 8:36

foarte fireasca, de aceea corecta, chestia legata de faptul ca nimeni nu te obliga sa intri in mafie, nici chiar in cazul in care nu o faci pentru bani. unii o fac doar pentru a fi bagati in seama – sigur ca SEAMA poate fi de doua feluri, cu laude si cu blamari, dar asta-i alta problema. din punctul meu de vedere, mihai stoica a facut alte lucruri de care ar trebui sa-i fie mai multa jena, dar care nu au avut impact in codul penal, ci numai in cel etic. acolo mai trebuie sa lucreze, desi acum nu are la-ndemana mediul care sa-i permita asa ceva, dar depinde de el ca dupa „lasarea la vatra” sa realizeze ca macar ca varsta nu mai are dreptul sa se comporte asa cum a facut-o inainte de „incorporare”.

ciupi  •  17 martie 2014, 8:56

#40 Alexa ACELEA SUNT FALSE PRIETENII, tinere!

alex  •  17 martie 2014, 10:21

Steaua o sa mearga mult mai bine fara Mihai Stoica. El nu are niciun merit in castigarea acelor trofee. E ca in curtea scolii cand cei mai buni jucatori isi fac echipa si ultimul ales, „fraierul” grupului, este bagat in poarta. Ceilalti sunt atat de buni incat ar fi castigat si fara „fraierul” din poarta. Cam asta e MM la Steaua: oportunistul perfect, care nu are absolut niciun merit in aducerea unui jucator, in propunearea unei strategii sau in alcatuirea echipei. Din contra, sub „domnia” lui s-a inchis magazinul oficial al clubului. Probabil Steaua este singura echipa din lume castigatoare de CL care nu are un magazin oficial sau acces pentru public la vitrina cu trofee.

robyboy  •  17 martie 2014, 13:01

meme-ul poate pune umărul la treabă și din pîrnaie și așa e plictiseală și condițiile „spartane” de acolo te întăresc și te fac mai voinic poate mai arogant… așa cum prea bine zicea și stimabilul actualmente pușcăriaș cum că de acolo va ieși mai tare, pleșcar la steaua plecat cu scandal și revenit cu emfază… acum să facă ceva pentru steaua pentru banii pe care i-a „fentat” de la club căci pentru cei furați este consemnat la odihnă… nu de alta dar lenevind să nu se înmoaie spiritu-n el (dacă are)și nici să nu piardă tupeul de bătăuș de tribună păzit de stuarzii din în spate!!!

Dragotoiu Mihail  •  17 martie 2014, 14:39

MM trebuia in primul rand in momentul in care a aflat verdictul instantei sa isi dea demisia din functie! Demisia de onoare! Insa el nu stie ce inseamna asta !
In al doilea rand Steaua poate merge mai departe fara probleme si in lipsa lui MM. El mai mult pe la tv statea.

calin  •  18 martie 2014, 1:15

MM Stoica era important ca aranja cu arbitrii, o gramada de meciuri a castigat Steaua cu arbitrii tocmiti de MM Stoica. La transferurile de jucatori e foarte slab, vezi aducerea lui Elton, Andrei si alte parasute care nu au facut nimic la Steaua.

acelas  •  18 martie 2014, 1:19

Cataline, despre asta ce zici?

http://www.antena3.ro/romania/decebal-traian-remes-despre-cosmarul-vietii-sale-247371.html

chiar nu sufli nicio vorba? despre ororile lui Basescu comise in 10 ani? Si acest caz, de mai sus, e produs de el, intrucat dl. Remes a si spus la un moment dat in emisiune ca Basescu i-a zis ca va plati pt cuvantul „zbiruinta” cu care l-a catalogat. Emisiunea a fost absolut fabuloasa, inteaba-ti apropiatii daca nu ai vazut-o, epocala. Spirit exceptional de ager, realist, extrem de lucid, sarcasm, ironie, rafinament, buna dispozitie, incredibil si neasteptat om de spirit si multa inteligenta, dar mai presus poate de orice extrem de onest cu ce i s-a intamplat.

scrie Cataline si despre asta !!

acelas  •  18 martie 2014, 1:26

totul a fost o pura inventie 100% marca daniel morar, papici + rodica culcer (canalul pe care trebuia sa deverseze in public linsajul acesta). Nu zic, altii ca Nastase sau dosarul transferurilor sunt vinovati, dar in acest caz s-au inventat pur si simplu probe, plasmuit flagrant odios, a fost o executie nemernica si abuz grosolan al justitiei.

scrie si despre asta Cataline, nu mai fii fara sa vrei (prin pacatul omisiunii, da! e si asta un pacat, de care vom fi intrebati la Judecata) ca Mitica Dragomir pe care-l infierezi ca spune numai jumatati de adevar. Nu fii las cu tine insusti !

.

Adi  •  18 martie 2014, 11:30

Steaua nu depinde de vreun om anume. O sa continue la fel de bine si fara MM.

silicon_v  •  18 martie 2014, 14:26

„Norvegienii au adăugat: “Cînd oamenii ăia își vor fi ispășit pedeapsa, ei sînt curați. Nici unul dintre voi nu mai are dreptul să se uite la ei de sus!”.”

Dar oare or sa isi ispaseasca pedeapsa? Chiar azi ziarele gem de noutati:
– Fratii Becali si Cristi Borcea au intrat in aceiasi zi in spitalul peniteciarului, cu boli „grave”
– MM a facut deja apel pentru recurs in anulare
– Gigi Becali face circ la tribunal cu o cruce de lemn in mana: trebuie musai sa ma operez de coloana in Germania, nu am fost condamnat la paralizie si la moarte.

Rau imi pare, dar nu stiu daca eu o sa ma pot uita la acesti oameni altfel decat la niste oameni lipsiti de cel mai elemetar simt al demnitatii. Cat au fost tari, au furat, au dat spaga, au injurat si scuipat ziaristi, au sechestrat si au amenintat. Acum brusc au nevoie de ingrijiri medicale si de compasiunea noastra. Greu, foarte greu sa ii consideri „ispasiti de pedeapsa”. Ar trebui sa fie o minima parere de rau din partea lor, o cat de mica recunoastere a greselii. Nu o sa vedem asa ceva la ei.

Mille  •  22 martie 2014, 1:29

Ce aveti fratilor? Chiar nimeni nu vede adevarul din spatele spuselor lui Reghe? Nu cred ca trebuie sa ai cunostinte de psihologie pentru a decodifica. Mie mi se pare clar ca lumina zilei ca pe Reghe l-a lovit norocul in cap. A scapat de Gigi care se baga peste el, iar acum a scapat si de MM ramanand sef absolut la Steaua. Normal ca nu vrea sa vina altul sa-i afecteze noul statut. Iar declaratiile de loialitate fata de fostul manager sunt un pretext pentru a evita aparitia unuia care sa-i incurce lui socotelile in conditiile in care, in mod incredibil, a ajuns, din antrenor cu situatie incerta, asa cum sunt toti antrenorii la noi, (aproape) stapan in Ghencea.
Ca o predictie personala: Regehe nu va pleca de la Steaua atata timp cat va ramane actuala situatie manageriala, iar cand va aparea un sef (vechi sau nou) va pleca in maxim 2 luni.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord