„Gata, cazul s-a încheiat, m-am înțeles cu Pandurii!”. Vezi de ce se grăbește Anamaria Reghecampf!

Ieri, impresarul a anunțat Gazeta Sporturilor că a stins orice conflict cu Pandurii x “Nu vă pot spune cum, că e secret comercial! ” a declarat ea, lasînd deschisă și varianta că ar fi renunțat la restul banilor x Stingerea litigiului pare însă tardivă pentru că, din informațiile Gazetei, cazul a intrat în atenția organelor de anchetă care cercetează situația de la clubul sindicaliștilor din Tîrgu Jiu.

joi, 3 aprilie 2014, 10:13

Ieri, impresarul a anunțat Gazeta Sporturilor că a stins orice conflict cu Pandurii x “Nu vă pot spune cum, că e secret comercial! ” a declarat ea, lasînd deschisă și varianta că ar fi renunțat la restul banilor x Stingerea litigiului pare însă tardivă pentru că, din informațiile Gazetei, cazul a intrat în atenția organelor de anchetă care cercetează situația de la clubul sindicaliștilor din Tîrgu Jiu.

O investigație de Andrei Crăițoiu, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

„Nu e nici o înțelegere între părți dacă au semnat doar Pandurii!”

imagine1

Fotbalul a vorbit. În documentul acesta, Comisia de Litigii a FRF a declarat comisionul drept nul și a cerut returnarea sumei. Acum, treaba s-a extins.

Filiera Condescu – Reghecampf, care a produs comisionul de 1 milion de lei încasat de soţia antrenorului Stelei într-o firmă unde și tehnicianul este proprietar, a atras atenția organelor de anchetă. Operaţiunile financiare de la Tîrgu-Jiu erau deja în cercetări. Finanţat vreme îndelungată cu 5 milioane de euro pe an de la complexele energetice din zonă, clubul Pandurii a fost ca o cutie neagră. Nimic de aflat. Nimic de comentat. Doar zeci de milioane de euro cheltuite.

În iulie 2012, cînd Gazeta Sporturilor a publicat documente din care rezultau sumele de bani încasate de echipă de la companiile de stat, Marin Condescu a susţinut că “finanţările și cheltuirea banilor au fost 100% legale”.

Comisionul a fost dat în plin control la Tîrgu-Jiu

De atunci, poliţiștii și procurorii au pornit cercetări. Controlul era în floare în iulie 2013, cînd Pandurii cedau 20% din transferul de 1,2 milioane de euro al lui Alexandru Vlad de la Pandurii la Dnepr, în Ucraina. Destinatara sumei a fost firma Reghe Building SRL, deţinută de Anamaria și Laurenţiu Reghecampf.

Comisiile FRF au amendat acest comision, spunînd că nu are “o cauză licită și reală”. Chiar și Pandurii s-au răsucit devenind acuzatori ai propriei plăţi!

S-au speriat cînd au aflat de investigație

Dar nu de la început a fost așa. În noiembrie 2013, gorjenii recunoșteau comisionul și contestau doar diferenţa în plus cerută de impresară, pe motive de brambureală de TVA.

Acum cîteva zile, surpriză! Pandurii revin și pretind, într-o hîrtie oficială trimisă către FRF, că semnătura Aneimaria Reghecampf nu apare pe nici un act legat de transfer și că nu există dovada că ea a prestat vreun serviciu la acest transfer.

Explicaţia schimbării de atitudine? El lider maximo Marin Condescu fusese debarcat din club și cei din Consiliul de Administraţie aflaseră că filiera comisionul este investigată în acest caz și în altele.

Dar chiar și în noiembrie, Pandurii atrăgeau atenţia că factura prezentată de Anamaria, și pe baza căreia a fost făcută plata, nu este în regulă, pentru că “sumele de bani trebuiau obligatoriu exprimate în lei, în special cele referitoare la TVA, în nici un caz doar în euro”.

O altă sursă a Gazetei susţine însă că “o factură acceptată, chiar și în absenţa unui contract, poate constitui motiv de plată. Nu e o practică sănătoasă, însă e o probă care poate justifica plata. Dacă organele de anchetă bănuiesc ceva, nu le a fi de ajuns doar faptul că nu există un contract”.

Sebastian Bodu crede și el că, strict legal, nu inexistenţa contractului e problema, ci suspiciunea că impresarul n-a declarat suma la FRF. ”Bodu știe legea, dar nu cunoaște legile sportive. Contractele de impresariat trebuie să aibă un anume format, altfel nu sînt regulamentare!”, îl contrează cineva din FRF.

Și mai e ceva, potrivit unei voci cu acces la caz: ”Organele de anchetă ale statului nu verifică doar dacă actele arată legal, ci și dacă ele exprimă o realitate sau, dimpotrivă, sînt măsluite ca să arate legal”. 

«Anamaria Reghecampf spune că i s-a plătit comisionul pe baza unei înțelegeri între părți. Problema pe care procurorii din Gorj, care îl investighează pe Condescu, au sesizat-o este tocmai aceasta: hîrtia e semnată doar de Pandurii, nu și de impresară! Deci nu e o înțelegere între părți. Și atunci de ce au plătit Pandurii 1 milion de lei?! Pe ce bază? » Sursă din justiție a gsp

Anamaria: “Totul e legal!”

Pentru Anamaria Reghecampf, evenimentele sînt clare. Iar suma primită drept comision este meritată, muncită și legală.

«E o prostie ideea că n-aș fi făcut nimic pentru acest transfer. Eu am păstrat toată corespondența pe mail cu cei de la Dnepr!» Anamaria Reghecampf

Soţia antrenorului stelist a refuzat să ne furnizeze spre publicare vreun mail între impresar și Dnepr și admite că nu-și mai amintește dacă era reprezentanta jucătorului. “Oricum, nu contează dacă eram sau nu eram. Am luat banii de la club, nu de la jucător, așa procedez eu mereu”, a spus ea în convorbirea purtată cu gsp.

“Anamaria nu era agenta lui Alexandru Vlad! N-avea nimic semnat cu el. A apărut în ultimul moment, mai multe vor afla organele de anchetă”, spune o sursă a ziarului, care crede că acest caz e doar unul dintre cele în care șefii cluburilor au făcut în așa fel încît la echipe să intre mai puţini bani decît ar fi trebuit.

«Amintiți-vă că bani puțini la cluburi și bani mulți la impresari și la președinți a fost punctul de la care a plecat Dosarul Transferurilor! » Sursă din justiție a gsp

Codoban, campionul comisioanelor

Situaţia de la Pandurii nu este nici pe departe unică.

Adrian Porumboiu a atras atenţia, afirmaţiile sale fiind preluate iniţial de fanatik.ro, că impresarul Ionel Codoban ar fi încasat de la Oţelul Galaţi 4 milioane de euro în perioada 2008-2012. Comisionul reprezenta, conform calculelor Gazetei Sporturilor, aproape jumătate din bugetul de transferuri al clubului!

“Banii s-au scurs la pungași, întrebarea e unde s-au dus sumele mai departe de la Codoban”, a declarat Porumboiu.

De fapt, vasluianul a susţinut explicit că acest gen de comision este doar o modalitate de a scoate bani din club, bani care apoi iau alte destinaţii: revin la oamenii care au plătit și, în plus, merg în manipularea rezultatelor.

Într-o convorbire purtată cu Gazeta, cu puţin timp înainte de condamnarea și întemniţarea sa, Victor Becali atrăgea și el atenţia asupra practicilor Aneimaria Reghecampf și ale altor impresari, mai puţin vizibili.

«Dacă noi am fi făcut ce face Anamaria Reghecampf, toată România ar fi luat foc. La un moment dat însă totul se va arăta așa cum e! » Victor Becali

“Pandurii nu au nici o dovadă că impresarul a fost de acord”

“E uluitor că Pandurii au plătit 1 milion de lei pe o hîrtie care nu poate fi socotită contract sau înţelegere”, spune o sursă a ziarului care cunoaște bine cazul.

“Pandurii nu au nici o dovadă că Anamaria Reghecampf a acceptat această promisiune a clubului. Poate că ea ar fi dorit dublu sau poate că ar fi acceptat jumătate. Nu există nici o semnătură a ei pe act, nici un accept. Și atunci cum au plătit?”, sesizează același om. La întrebarea Gazetei: “Factura semnată de ambele părţi nu e suficientă?”, răspunsul a fost: “Și dacă impresarul mai venea apoi cu încă o factură? Unde scrie că o singură factură stinge deal-ul? Dovadă că nici nu s-au înţeles pînă la urmă pe sumă și au ajuns în litigiu la federaţie!”.

În timp ce Marin Condescu rămîne de negăsit pentru a comenta cazul, Anamaria Prodan nu a contestat documentele publicate de Gazetă.

Ea a acuzat doar faptul că unul dintre facsimile, vizibil pe net, a fost postat, din eroare, cu CNP-ul personal. Ziarul a revenit imediat ce a fost sesizat și a anonimizat documentul respectiv.

INTERVIU
Anamaria Reghecampf spune că s-a înțeles ieri cu gorjenii în “dosarul comisionul”: “Am închis litigiul”

Impresara susține că are dovezi privind implicarea sa efectivă în transferul lui Vlad la Dnepr, dar nu dorește să facă publice documente numindu-le ”confidențiale”

– Doamna Reghecampf, ne puteți spune dacă ați atacat deja la TAS deciziile FRF din litigiul cu Pandurii?
– Nu mai fac nici un demers. Cazul e rezolvat. Ne-am înțeles miercuri dimineață asupra tuturor problemelor, așa că nu mai există nici un conflict între mine și Pandurii. Și așa, ce conflict să fie? Eu reprezint peste jumătate dintre jucătorii clubului, eu o să-i vînd, sîntem în relații normale.

– Vi s-a plătit restanța solicitată inițial, cea cu TVA sau fără TVA?
– Sînt chestiuni private. E o înțelegere între mine și Pandurii, nu pot face publice detaliile discuțiilor.

– Există suspiciunea că Pandurii v-ar fi făcut această plată fictiv, doar pentru a scoate niște bani din club. Ne puteți oferi documente din negocierile cu Dnepr?
– Am pe mail toată corespondența cu ucrainenii. Dar informațiile sînt, de asemenea, confidențiale.

 INTERVIU
Sebastian Bodu comentează transferul de 1,2 milioane de euro: “Nu cred că a făcut evaziune! Dar mă întreb de ce nu l-a înregistrat la FRF?!”

Fostul șef al Fiscului spune că nu era nevoie de o înțelegere semnată de ambele părți

– Bună ziua, domnule Bodu. De la Gazeta Sporturilor vă deranjez.
-Vă rog. Nici un deranj.

– Noi am publicat azi…
– Da, am citit. În primul rînd vreau să spun că juristul Federației greșește cînd spune că aceste documente nu îndeplinesc cerințele minime ale unui contract.

– De ce?
– Pentru că un contract nu trebuie să fie semnat de ambele părți! Cînd e vorba de un înscris poate să fie semnat de doar o parte sau chiar de nici una. Pentru că înțelegerea între cele două părți se poate face și altfel, nu doar în scris. Poate să fie vorba și de un acord verbal! Doar cînd vorbim de o operațiune e nevoie de două semnături. Și asta e altceva decît un înscris. Mai mult decît atît, chiar și o factură poate să fie un contract!

– El s-a referit la regulile sportive.
– OK, asta e altceva. Poate că există reguli pentru impresari.

– De ce credeți că impresarul nu a înregistrat contractul de reprezentare la FRF?
– Aici este și suspiciunea mea majoră în acest caz! De ce Anamaria Reghecampf nu a înregistrat acest contract la Federația Română? E ciudat că a făcut doar o reprezentare fictivă!

– Alte comentarii?
– P-ăia pe care i-am băgat eu la pușcărie au făcut afaceri printr-un off-shore, nu printr-un cont bancar al unei bănci din România. Singura întrebare acum este dacă ea a înregistrat această sumă ca venit! Nu cred că ea putea să facă evaziune și să nu-și înregistreze acest venit. Mi-e greu să cred mai ales cînd își anunță contul bancar! Dacă nu a înregistrat acest venit în contabilitate e evaziunea fiscală clară! Doar buticarii mai fac asta, să nu-și declare veniturile.

– Suma de 250.000 de euro pe care a încasat-o s-a făcut printr-o firmă de construcții.
– Am văzut factura! Noul cod civil permite facturare pe orice societate, indiferent de domeniul de activitate a acesteia. Nu se mai ține cont de obiectul de activitate, așa cum era pe vechiul cod. Poți să facturezi pe orice, chiar și pe o firmă de construcții!

– De ce credeți că cei de la Pandurii refuză plata TVA-ului?
– În cazul de față se mai poate pune întrebarea dacă la Pandurii este stipulat în statutul clubului că după o anumită sumă care trebuie virată să fie nevoie de aprobarea unui organ statutar. Consiliul de Administrație, de exemplu! Atunci e o problemă, dar oricum părțile știau de acest lucru atunci cînd s-a emis factura!


Comentarii (36)Adaugă comentariu

doze  •  3 aprilie 2014, 10:25

dupa ce anuntati ca nu mai exista, ca nu mai scrieti niciodata despre ea, parca nu este zi sa nu vedem un articol. ziaristi? neah, niste lenesi si/sau incompetenti. dorim articole legate de SPORT.

biancorossi  •  3 aprilie 2014, 10:43

este foarte clar. institutiile abilitate sunt autosesizate. sa vedem daca isi vor face datoria, ca si pana acum. felicitari, inca o data.

mihai  •  3 aprilie 2014, 11:02

De cercetat toate transferurile facute de la Pandurii la Steaua si de la Steaua in strainatate.Toate colcaie de nereguli.Te rugam si-ti multumim DNA.Brava GSP-Tolontan.

victor L  •  3 aprilie 2014, 11:16

Uite, citind despre noua increngatura de mutare a banilor (neuitind de celelalte), ma gindesc ce buna idee a avut Nicusor Constantinescu : sa desfiintam DNA-ul. Este nociv, nu mai poate omul sa traiasca linistit de grija „hoardelor de procurori basisiti”, cum ii numeste, cu minie proletara, scriitorul Cristian Teodorescu.
Oare dece ne legam la cap? ce, sint banii vostri? procurorii astia nu au mama, tata, nu au si ei nevoie de un leu de-o suta, gramada, acolo?
Bine zis-a cine-a zis: banii sint ochiul Dreaqului 😛

Sorin  •  3 aprilie 2014, 11:31

AMP impresariaza jumatate din jucatorii de la Pandurii!
Din partea mea, prin aceste investigatii, presa isi spala păcatele. Mergeti pana la capat.

Liviu  •  3 aprilie 2014, 11:49

http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/rosu-pentru-anamaria-prodan-indiferent-ce-spui-si-ce-faci-pentru-noi-nu-mai-existi-409452.html

brod  •  3 aprilie 2014, 12:06

săracii, meritp şi fraţii becali acolo, la brutărie, un mic motiv de bucurie. n-aduce anul ce aduce… iepuraşul :))

74esl  •  3 aprilie 2014, 12:11

Ar fi frumos ca investigatia dvs sa nu se opreasca aici… Este binecunoscuta metoda prin care un club sifoneaza bani. Mai toate cluburile au cate un impresar „favorit” care apare in scena chiar si atunci cand clubul primeste direct o oferta pentru un jucator. Ca in cazul de fata, Dnepr contactand direct (printr-un agent din Ucraina, fara legatura cu AMP) Pandurii pentru jucator.

ion  •  3 aprilie 2014, 12:16

justitiarul din tine

ionnis  •  3 aprilie 2014, 12:35

Parca era vorba ca nu ii mai scrieti numele in ziar. Sunteti foarte consecventi :))

Cătălin Tolontan  •  3 aprilie 2014, 12:41

10, ionnis, 6, liviu: pastram embargoul dar, in acest caz, nu poti sa furnizezi acte despre cineva fara sa iei si marturia lui

mihnea  •  3 aprilie 2014, 12:50

@doze: Mai citeste odata titlul articolului, citez – „INVESTIGATIE…”, asadar este vorba de o investigatie jurnalistica si nu de un articol sportiv. Eu inteleg ca nu mai vrei sa auzi de Reghe&comp, dar daca astfel de invesigatii nu s-ar face, sportul nu ar mai fi sport, ar fi doar coruptie, pariuri si comisioane cu rezultate dinainte stiute.

Stim cu totii faptul ca anchetele d-lui Tolontan au avut ca rezultat multe dosare penale dar inainte de toate ne-au deschis ochii si ne-au readus cu picioarele pe pamant.

emil  •  3 aprilie 2014, 12:52

Ma cam indoiesc de spusele dlui Bodu : ” Noul cod civil permite facturare pe orice societate, indiferent de domeniul de activitate a acesteia. Nu se mai ține cont de obiectul de activitate, așa cum era pe vechiul cod. Poți să facturezi pe orice, chiar și pe o firmă de construcții!” O societate de detectivi nu poate factura decat pe societatea in sine ,care mai mult, e obligata prin lege sa nu aibe si alte activitati. Daca vand un binoclu, chiar pe alta firma,ma paste puscaria pt ca licenta ma obliga sa nu vand obiecte de genul delor cu care lucrez. Deci, intreb : nu se mai tine seama de legile anterioare Noului Cod Civil ? 🙂
Si doi la mana, in declaratia fiscala, se pot amesteca banii din caramizi cu banii luati din impresariat sportiv ? O firma de constructii care vrea sa se dea rentabila ,isi prezinta portofoliul format din ce a construit, sau din ce jucatori a vandut ? :))In felul asta , impresariatul sportiv va fi nerentabil iar comisioanele, pierderi ! Ca nu se vinde bine caramida:)) Suntem nebuni !

gigi duru  •  3 aprilie 2014, 12:58

Raposatu Pruteanu i-a zis (in) direct unuia care tot prin valea Jiului invartea bani, influenta si relatii: „Se strange latzu…”, urmarea o stim cu totii…
idem si aici.

gigelos  •  3 aprilie 2014, 13:03

ce deranjeaza e vizibilitatea lor , figurile , mi-a facut cadou Reghe o masina de 100.000 coco , vai ce jmecheri suntem ….Niste taranusi prosti si hoti . Impresar auzi . Ciorba , Ana Maria , mai era unu de se ducea prin China , parca Puscoci , Ion Becali , Victor acumulator , cine dracu sa stea de vorba cu ei . 1000.000 Ron comision la Vlad , cat bugetul federatiei de patinaj (daca nu gresesc ) . Am dat cateva mailuri . Brava fato

lord belial  •  3 aprilie 2014, 13:04

un sfat pentru jurnalistii care cred ca cititorii sint la fel de intereati ca ei de prsonajele care apar in articole. odata e ana maria reghecampf, alta data ana maria prodan. gazetarul ar fi bine sa invete sa scrie corect un articol, cum il invatau pe ei in scoala, cu CINE, ce, unde, cum

Liviu  •  3 aprilie 2014, 13:04

@Catalin Tolontan: Din punct de vedere al demersului jurnalistic, sunt de acord cu tine. Insa voi ati pus pe prima pagina „indiferent ce spui si ce faci…”. Ceea ce a facut Gazeta seamana, intr-o oarecare masura, cu ceea ce au facut cei de la Decat o Revista (altfel, un proiect foarte bun) . Au anuntat ca vor publica un singur numar si apoi…

emil  •  3 aprilie 2014, 13:04

In alta ordine de idei, dna. are dreptate cand spune ca din greseala au aparut in facsimil date cu caracter personal. Pt a confirma o plata, Vodafone iti cere ultimele 4 cifre din CNP. Lucru ce poate fi aflat din Monitorul Oficial daca ai publicat ceva ,vreodata,acolo!!! Asa ca, va sfatuiesc sa cereti schimbarea parolei de acces la cont(ul)rile dvs., de genul Vodafone in care se cere CNP. El este „descoperit” pt Electrica, Gaze,Sanatate, etc.

gigi duru  •  3 aprilie 2014, 13:12

rectificare: (Panduri) Tg jiu nu e situat geografic chiar in Valea Jiului, dar ca idee tot din regiunea aia a tarii.

Sorin  •  3 aprilie 2014, 13:18

Daca tot se vrea transparenta si nu exista conflicte de interese, ci doar relatii pur profesionale intre jucatori si impresari/antrenori, n-ar fi corect sa se faca publica de la inceputul campionatului lista jucatorilor de la echipele rivale impresariati de nevestele antrenorilor de la alte cluburi ?

rummenigger  •  3 aprilie 2014, 13:23

Am citit mai sus ca cineva doreste sa se vorbeasca despre sport. Domnule/doamna, acesta este sportul romanesc, mai precis fotbalul autohton. Pana cand nu vom scapa de gainariile din acest domeniu, nu vom avea performante.

Felicit GSP pentru ancheta!
Ma bucur sa vad ca exista jurnalisti in adevaratul sens al cuvantului, nu inventatori de titluri.

Tibi  •  3 aprilie 2014, 13:28

La momentul transferului jucatorul era impresariat de Lucian Marinescu prin firma lui din Spania?

Ciprian  •  3 aprilie 2014, 13:32

Si daca Condescu si Prodan au aflat mai intai suma pe care vrea sa o dea Dnepr si apoi au facut actul ? Parca impresarii nu pot lua mai mult de 5% dintr-un transfer !

ropo  •  3 aprilie 2014, 13:46

Felicitari,inca odata ,domnule Tolontan!

kyx  •  3 aprilie 2014, 14:11

Intelegerea dintre parti poate fi si verbala si finalizata printr-o tranzactie (cum este plata unei facturi).
O intelegere verbala este, de facto, un CONTRACT – fara sa aibe relevanta ca nu este scris – iar un contract reprezinta VOINTA partilor, deci un contract intre parti.
Efectuarea platii reprezinta confirmarea existentei unei astfel de intelegeri verbale, inseamna recunoasterea debitului.
Dl. Bodu are perfecta dreptate iar dl. de la FRF trebuie sa inteleaga ca un contract de impresariat se supunere legii civile romane in vigoare in materia contractelor.

gabi  •  3 aprilie 2014, 14:33

Catalin Tolontan, eu sunt suporterul Pandurilor de mult nu de acum si am o varsta si am vazut si auzit multe la echipa asta de pe cand antrena Ozon ,sau Stefan(zis Marlau) si Piturca juca la noi,dar acum nu pot decat sa te felicit ptr articol!

Pe nea Condescu n-o sa-l gasiti la telefon ca fuge de el mai ceva ca necuratu`,ca-i e frica sa nu-l intercepteze vreun `serviciu`cu ceva compromitator!Acum de cand nu mai e jupanul face `ture` prin judet(de ex. azi dimineata era la magazinul lui,ala de-i zice `La Boieru`…al drq boier ca asta a fost toata viata un taran) si pe la ferma lui de capre,ca are asa ceva!

Toate combinatiile cu Prodanca au o chestie de `parandarat`ca nu ajungea el mare jupan asa din munca sindicala niciodata!

Oricum tipul e un mitoman si un `scenarist` de clasa mondiala si mai devreme sau mai tarziu va platii ptr toate nergulile de la Pandurii…

Daca tot esti la capitolul Pandurii ,poate reuseti sa aflii si sa ne spui si noua pe ce bani au plecat la Steaua, Stanca ,Pacurar si Martinovici acum 4 ani cand am retrogradat si toata lumea stia ca mergem in B si dupa a aparut oportunitatea International Curtea de Arges?

Am auzit ceva de schimb de jucatori si n-am vazut nimic!

zorro  •  3 aprilie 2014, 14:37

Bai nene,daca in Dosarul Transferurilor s-au dat pedepse binemeritate de cei in cauza ,asa ar trebui sa primeasca si ANA MARIA ,marea impresara de fotbalisti!…..este clar ca s-a incalcat legea de ea si CONDESCU!….asta voia cica ,sa redreseze si F.C.CRAIOVA lui MITITELU!….un pungas care a trait numai pe spinarea minerilor si COSMA a facut puscarie pe degeaba!….BRAVO d-ule TOLONTAN ca depistati si le faceti publice aceste „smscherii”din care cauza are de suferit cluburile si fotbalul in general!….asa a ajuns RAPID in situatia in care este !…..

antimafia  •  3 aprilie 2014, 16:32

D-le Tolontan, fara legatura cu subiectul, Otelul Galati (echipa de fotbal) a fost efectiv devalizata de fostul presedinte Stan. Nu sunt galatean, dar parca presa se invarte moarta in fata acestui caz. Adica, a Primariei fiind, adica a unei autoritati locale, condusa fiind de fostul presedinte Stan, a vandut/cedat echipa unei societati comerciale (condusa de Adamescu, direct sau indirect) pe 0 lei, sau pe 1 euro daca retin bine. Oare cum este posibil sa dai pe gratis un patrimoniu care cuprindea veniturile certe de la UEFA ca urmare a participarii in UCL pe nimic, doar cu zisa promisiune ca viitorul patron va…investi in acel club. Mi se pare o frauda de proportii sa dai 15-20 milioane de euro pe gratis, desigur in conditiile in care Stan nu „vindea” o societate privata. Ma mir de unde atata tacere fata de acest caz evident de abuz in serviciu…

john  •  3 aprilie 2014, 16:41

Cum se vede că nu ştiu carte. Adică oamenii care se ocupă de fotbal. Să fure cu acte, şi să facă actele naiv, stângaci, să sară şmenu în ochi. Asta arată cât preţ pun pe reguli, legi etc. Totodată se demonstrează cât de uşor pot fi prinşi dacă se vrea.

adi  •  3 aprilie 2014, 16:45

Ce mare lucru daca Ana Maria Protan primeste comisioane de milioane de euro fara sa faca nimic!? Noi toti trebuie sa fim fericiti ca suntem contemporani cu undoctorat in manele si masterat in nu mai zic ce!

D-nul Ponta la rugamintile baronilor rosii ,devoratori de manele si pitipoance,ar trbuie sa aprobe in regim de urgenta o lege prin care tot romanul sa dea din salariul si pensia lui ,15 % ptr aceasta valoare a Romaniei Ana Maria Prodan ,femeia cu 2 neuroni dar de o instetime naucitoare.

Cineva  •  3 aprilie 2014, 18:43

@28 – antimafia

In momentul ‘vanzarii’ catre Adamescu clubul Otelul Galati NU apartinea primariei. Era o societate pe actiuni, in care Primaria Galati NU avea NICI o actiune. Erau 4 actionari …. iar numele lor NU este secret.

mariant  •  3 aprilie 2014, 20:46

@gigi duru: te legi de ce nu trebuie , de altii, cica Tg. Jiu nu e pe Valea Jiului. O fi pe Valea Oltului sau pe Valea Siretului, cine stie. Valea Jiului se numeste de la izvor pana la varsarea in Dunare

mrsilk  •  3 aprilie 2014, 21:00

Fura astia statul de rup norii.Din furtaciuni platesc arbitrii, oficiali si comisii din federeatie !
Daca Steaua ar fi o echipa de valoare si-ar fi demonstrat valoarea in Champions League, din pacate pentru noi microbistii nu prea am vazut asa ceva .
Se vede din cer ca totul este masluit in fotbalul romanesc !

gabi  •  3 aprilie 2014, 21:09

@mariant:Daca nu scriai filozof ramaneai…sau mai bine pune mana pe o carte de geografie ca esti praf…Valea Jiului este o depresiune intramontană situată pe râul Jiu. Este cunoscută pentru bogățiile sale naturale, exploatate de către statul român prin mine de huilă. Munții ce o încadrează se află în grupa Retezat-Godeanu a Carpațior Meridionali. Principalele orașe din această zonă sunt Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni, Uricani.
În vorba populară noțiunea de „Valea Jiului” face referire la Depresiunea Petroșani din sudul județului Hunedoara. …ti se pare ca e vorba de Gorj,de Tg-Jiu?Daca cumva mai esti la scoala si ai o relatie buna cu profesorul de geografie roaga-l sa-ti explice el cum sta treaba cu Valea Jiului,incadrare geografica delimitare ,sau ia o harta si te lamuresti…

gigi duru  •  4 aprilie 2014, 16:14

@gabi
mersi tocmai vroiam sa-i raspund, cu ironiei nefondata mai usor cu geografia mai greu pe aici…

dan  •  5 aprilie 2014, 15:59

DNA sa verifice toate transferurile facute la Pandurii pe filera nasa si finu adica Prodanca si Parvulescu.De 4 ani la Pandurii se transfera fotbalisti doar de la Prodanca,a luat peste un milion de euro comision numai de la Targu Jiu, chiar nu vede nimeni neregulile de acolo?

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

”Să renunți la fapte înseamnă să renunți la libertate”, spune Timothy Snyder. Asta facem zilnic pentru tine: publicăm fapte.

Iar publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile despre sport și faptele pe care le regăsești zilnic aici.

În acord cu GDPR, noul regulament privind datele personale din Uniunea Europeană, avem nevoie de acceptul tău explicit ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat. Te asigurăm că păstrăm în siguranță datele și te rugăm să accepți noile condiții apăsând butonul DA de mai jos.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele.

Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii.

Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare, pentru a înțelege conținutul și sensul acestor proceduri.

Îți mulțumim pentru ”DA”-ul tău, care este, în ultimă instanță, un accept pentru a participa la expunerea faptelor și informațiilor care ne ajută să rămânem liberi!

Da, sunt de acord