Steaua a ales impus

Steaua a fost pusă într-o situație imposibilă. Ea ar fi trebuit să-și împartă banii între a-l mîngîia pe patronul aflat în închisoare și a-i oferi lui Reghecampf posibilitatea să-și creeze o echipă suficient de puternică încît să simtă dorința de a o lua de la început.

duminică, 25 mai 2014, 10:14

Steaua a fost pusă într-o situație imposibilă. Ea ar fi trebuit să-și împartă banii între a-l mîngîia pe patronul aflat în închisoare și a-i oferi lui Reghecampf posibilitatea să-și creeze o echipă suficient de puternică încît să simtă dorința de a o lua de la început.

Era clar că Steaua nu putea să-i dea lui Reghecampf salariu de 7 ori mai mare. De la 300.000 de euro pe an la 2 milioane de euro, cît îi oferă Al Hilal, e o diferență imposibil de acoperit cu bani. Și, atunci, ar fi putut încerca să-i ofere prestigiul pe care, mai tîrziu, antrenorul să și-l fi convertit în bani, prin plecarea la un club din Vest.

Dar și prestigiul costă. Era nevoie ca Steaua să limiteze vînzările și să crească achizițiile. Exact inversul a ceea ce se petrece acum, la ordinul expres al patronului.

Ar fi simplu să spui că Becali greșește. Dar el e în închisoare și, ca orice om umilit de această realitate, încearcă să-și salveze măcar povestea, față de el însuși în primul rînd.

A revenit probabil la fundamente, la copilul care număra banii în diminețile friguroase cînd îl trimiteau părinții în piață să vîndă brînză. Hîrtiile acelea pe care le strîngea în mînă erau partea lui de consolare, erau siguranța că face ceea ce trebuie. Toți sîntem, pînă la capăt, niște copii nevindecați de frică.

Alinarea de a rămîne bogat, adică puternic, pare că-l conduce mai mult ca oricînd pe patron. În ziua ”permisiei” lui, transformată în reality show, Becali a apucat să spună că ”nu mă interesează rezultatele Stelei, mă interesează doar banii din Champions League”. O mai zisese, însă, cînd o declari sub albastrul temporar al libertății, vorba capătă o altă forță și dezvăluie cît de mult te preocupă banii ca substitut amar și insuficient la libertate.

Și mai e ceva. Reghe a adus clubului toate rezultatele imaginate, însă nu și-a făcut aliați printre oamenii lăsați de patron ca să-i păzească interesele. Dimpotrivă, a amestecat lucrurile, combinînd antrenoratul concret cu impresariatul vag, dar profitabil, lucru care l-a expus suspiciunilor indirecte ale lui Becali.

Pusă într-o situație fără ieșire, aceea de a alege între cel care i-a readus dreptul de a visa înalt și cel care îi oferă siguranța, Steaua a ales fără să poată alege. Liberul arbitru sucks!

 


Comentarii (41)Adaugă comentariu

Amalia  •  25 mai 2014, 10:29

„Toți sîntem, pînă la capăt, niște copii nevindecați de frică.”

Excelent articol!

Cristian  •  25 mai 2014, 10:36

Incredibil de bun articolul, echilibrat si insotit de o analiza obiectiva. Citind toate „opiniile” colegilor de breasla, care ba il caineaza pe Reghe ca s-a retras in cimitirul elefantilor, dupa ce luni de zile il improscasera cu noroi, ba il invidiaza pentru banii pe care i-ar lua, imi dau seama cat de mult ai evoluat si professional, pentru ca sefii, de obicei, nu au timp sau nu-I intereseaza sa-si mai faca si meseria. Felicitari, Catalin!

m68  •  25 mai 2014, 10:39

CA INTOTDEAUNA :OBIECTIV SI CORECT.

emil  •  25 mai 2014, 10:40

Felicitari ! O lamurire ce era necesara.

mihai  •  25 mai 2014, 10:40

Cred ca Reghe nu trebuia sa plece acum pentru ca acolo nu poti face performanta si nici nu poate ajunge in Germania dupa ceva ani antrenand intr-un desert uitat de lume dar plin de petrodolari ! Cred ca a plecat mai mult de teama ca trebuie sa formeze o echipa,el cand a venit a gasit un lot deja format cu jucatori foarte buni si de nationala! Acum la Steaua trebuie liniste pentru ca si aici echipa a suferit,acei 10 ani de Germania s-au sters dupa o seara cu Piti Talent si cand ai pe langa tine o diva ca Prodanca,Reghe a adus doar circ si cearta in jurul echipei,dar a compensat prin rezultate…..avand un lot foarte bun si multe echipe slabe in campionat! Acum era timpul ca el sa formeze o noua echipa,dar e mai simplu sa te bata soarele arzator al desertului !!

momo  •  25 mai 2014, 10:42

E mare pacat ca Reghe pleaca. Dar pentru el va fi bine. Cativa ani de munca in golf si va avea cateva milioane de euro care lui si familiei lui ii vor prinde foarte bine. Va pierde legatura cu vestul, dar cred ca nu il intereseaza foarte tare, pentru ca este foarte greu sa prinzi o echipa de top din Europa, deci Reghe a judecat la rece (a se vedea cam ce fac si ceilalti mari antrenori romani Lucescu, Boloni,Dan Petrescu, Olaroiu). Oricine va veni dupa Reghe va avea o misiune imposibila. Fara banii din CL, Steaua va intra in rand cu echipele romanesti din prima liga, echipe caracterizate de insolventa, jucatori slabi, nemotivati, neplatiti, antrenori si mai slabi, fara pretentii prea mari,fara ambitii. Steaua nu va mai vinde jucatori pe milioane de euro etc. Sistemul romanesc de fotbal este unul nereformat, cu patroni/investitori/aciuati pe langa primarii, consilii locale/capuse pe scurt oameni care au tras milioane din fotbal, dar a cam inceput sa se termine si cu asta. Cluburile nu sunt detinute public precum in tarile civilizate vestice. Nu au venit pe la noi investitori rusi sau din orient cu sutele de milioane in portofel… La ce sa vina?! Spectatorii sunt alungati de la stadioane de jocuri strateegice, de culise, de aritraje…

adi  •  25 mai 2014, 10:43

Tolo, nu-l mai compatimi atat pe gigi, pentru ca a ajuns acolo datorita propriilor infractiuni comise. El le-a comis, nu tu, eu sau altul.
Cred ca-i pasa mai mult acum sa faca bani pe spinarea Stelei pentru ca, fiind la inchisoare, nu mai pate face alte manevre infecte/ilegale pentru a se imbogati mai tare, manevre pe care le putea efectua in libertate.

alex  •  25 mai 2014, 10:45

Felicitari Tolo: ai surprins, ca de obicei, esenta situatiei de la Steaua. Pacat..

Andy  •  25 mai 2014, 10:45

Mare pacat ,dar Becali il va pune pe nasul Hagi si vai de steaua noastra.

corneliu  •  25 mai 2014, 10:50

Adevaratele succese se obtin din munca si sacrificii,iar cei din afara tarii stiu sa rasplateasca oamenii de valoare. G.Becali este umilit de un act de justitie contestat si pus la indoiala chiar de legile tarii. Cine a aprobat transferul unui teren cu cereri de retrocedare, aprobare acare conform legilor Romanesti de la acea data nu avea voie sa fie transferat???!!!!.
Probabil nici G.Becali nu ar mai fi fost atat de bogat si in consecinta nici clubul Steaua nu ar fi adus atat de multa bucurie.
D-le Tolontan v-ar sta mai bine sa aveti mai multa modestie, asa cun decideti si dati verdicte nu mi se pare ca sunteti un om inteligent, chiar deloc si nu vreau sa pronunt acel cuvant pe care-l meritati.

maistor kokir  •  25 mai 2014, 10:57

ultima fraza n-am inteles-o ,dar daca sunt printre putinii care nu-i duce capu, e ok, in rest o f buna subliniere,legat de amestecul antrenoratului cu impresariatului ,ca veni vorba as adauga ca tot timpul au existat suspiciuni legat de anumiti jucatori de la celelalte echipe impresariati de prodanca … acum putem reconstrui in liniste la steaua , cu chipciu,stanciu sau filip ,probabil ca anu asta nu vom mai lua titlul,dar daca avem sanse putem intra din nou in liga …

suporter  •  25 mai 2014, 11:10

Omul cu sticluța!
Bine ca pleaca.Nu-mi plac oamenii ingamfati sau increzuti ca vezi doamne au pus ei coada la prună.
El a avut si mult noroc . Cand steaua castiga un meci in minutul 92-93 / si n-a fost doar un meci din asta / ma intreb daca e meritul unui antrenor sau al norocului. Asa ca… lasa-nee măi Reghe lasa-nee. Nu cred ca o sa aiba multa vreme post de antrenor la arabi, caci astia nu se joaca precum JIJI si acolo nu e campionat sa joace cu de alde Corona etc ca la noi.
Hai pa! Sa nu uiti sa iti iei si sticluța cu apă cu tine ca acolo e mai cald! hai , pa!

Dan  •  25 mai 2014, 11:15

Sincer nu l inteleg pe Reghe! Sunt sigur ca exista o cale de compromis si Steaua ar fi avut un sezon foarte bun si anul viitor. Inteleg ca sunt bani multi in zona aia dar in afara de faptul ca are bani nu este decat un cimitir de antrenori. Mi e teama ca acolo o sa se umple de bani ca Oli dar o sa si termine cariera ca antrenor. Pacat… Si e si mai pacat ca echipa de azi a Stelei se destrama. E o pierdere pentru putinul fotbal romanesc care a mai ramas. Politica ” sa moara si capra vecinului” este paguboasa si chiar daca cei de la DInamo sau Rapid sau…sau…se bucura, pe termen lung este si pierderea lor. Oricum sunt extrem de dezamagit de alegerea lui Reghe. Sa fie sanatos si sa faca bani. Performanta…nu prea mai are cum…

eu  •  25 mai 2014, 11:18

lasa ma tontolane ..poate investesti tu la steaua si faci mai multe

cinique  •  25 mai 2014, 11:39

sau hai sa fiu eu mai concret, ca tun ne omori cu metaforele si profunzimea frazelor 🙂 .reghe:”gigi, raman si pe acelasi salariu, dar vreau sa bagi bani in transferuri pt a face pasul urmator in liga campionilor !” becali:” nu. vreau sa vand tot, sa am lichiditati. descurca-te cu ce ai !”

tegean  •  25 mai 2014, 11:47

Meritele lui L.Reghecampf au fost umbrite (în ce mă privește)de relațiile pe care trebuia să le cultive cu niște penali intens mediatizați, penali pe care mulți nu-i țineau la mare cinste nici înainte de condamnare.
Cei din interiorul fenomenului,inclusiv Reghecampf, cunosc demult posibilitățile economice din fotbalul românesc, de la clubul Steaua pt. a nu își face iluzii.
Oricât de ispititoare par sumele enunțate, ele sunt doar un pretext (greu de demontat în lumea de azi) pt. o despărțire planificată din timp de Reghecampf, NU de Steaua ci de contextul existent, cu multe semne de întrebare, inclusiv de ordin moral.
De ce la arabi (dacă-i adevărat), într-un fotbal anonim (asemeni cu China, Japonia)? E vorba, de fapt (chiar dacă banii nu-s de neglijat)de un autoexil,de un stagiu de purificare (în deșert) pt. ștergerea din CV-ul tânărului antrenor a zgomotoaselor / mediatizatelor tinchele Becali & Co.
Pt. Reghecampf, înțelept e să se rupă acum de Steaua de Acum (unde a avut realizări profesionale chiar și în condițiile date), indiferent de poveștile țesute ori pretextele invocate.

make  •  25 mai 2014, 12:09

„nu mă interesează rezultatele Stelei, mă interesează doar banii din Champions League”… logica de cioban, cum sa vina banii din CL fara rezultate ?!?

Venom  •  25 mai 2014, 12:16

In ultimele doua campionate, mai degraba nu s-a jucat serios impotriva Stelei, semanam din ce in ce mai mult cu scotienii (antrenorul care a castigat de 3 ori la rand campionatul, si-a luat campii, demisionand). O echipa taie si spanzura, restul sunt apa de ploaie, gandurile jucatorilor sunt la salarii si stabilitate, nu la performanta. Banii veniti la timp au facut mult mai mult pentru dublul succes al Stelei decat Reghe, a carui valoare a fost testata in „shampions lig”. Si singurii doi oameni foarte foarte greu de inlocuit la Steaua cred ca sunt doar Tatarusanu si preparatorul fizic. Neamtul ala da, a facut minuni!

g  •  25 mai 2014, 12:16

nu o sa mai pupe ciobanu’ liga…la revedere steaua. astra va fi noua forta in romania.

neo  •  25 mai 2014, 12:20

Buna ziua,

Nu va inteleg metafora.

Cine e Steaua si ce anume a ales?

Daca va referiti cumva la faptul ca subconstientul dominat de frici primordiale al creditorului ar fi luat, aproape robotic, decizia, va inselati amarnic, un amarnic care nici macar nu mai e prea amar pentru sufletul unui suporter stelist care nu mai crede de mult in echipa asta, cu sau fara Reghe antrenor…

Calin  •  25 mai 2014, 12:35

„Ar fi simplu sa spui ca Becali greseste”, „e în închisoare și, ca orice om umilit de această realitate, încearcă să-și salveze măcar povestea, față de el însuși în primul rînd” si „copilul care număra banii în diminețile friguroase cînd îl trimiteau părinții în piață să vîndă brînză”. Pe bune? Chiar crezi ce scrii?

1. Becali este in inchisoare pt. ca a furat mai mult decat o sa castigi tu in 10 vieti. Copilul are muuulti bani de numarat. Prezenta lui Becali si a gastii lui in puscarie, este un semn de normalitate.
2. Cu toate ca a incasat in ultimii ani de 6-7 ori bugetul clubului, salariile sunt modeste si nu sunt platite la timp.
3. Becali este in fotbal sa dea tunuri. Atat intelege. Pentru el nu exista conceptul de munca si profesionalism; fotbalul este o loterie. Asa ca prefera 1 milion de la arabi pt. ca Reghe si-a incheiat mai repede contracul, decat sa mareasca contractele (nu ca in Golf, dar sigur se putea ajunge la un compromis) si sa-si respecte jucatorii.
4. Daca ar fi condusa profesionist, Steaua poate deveni usor o masina de facut bani, an de an, fara mari probleme. Dar nu ar mai fi jucaria ciobanului.

Dupa plecarea lui Reghe, prevad o reintoarcere in timp a clubului u vreo 3-4 ani.

Yo  •  25 mai 2014, 12:46

Inclin totusi sa cred in alta varianta. Reghe a prezentat o lista de achizitii pregatita de sotie. Facandu-se acele transferuri veneau ceva bani si pentru sotie/antrenor, care puteau nivela in anumita masura diferenta de salariu pentru antrenor. Gigi nu a acceptat, va lua jucatori de la Gicutza patron si probabil de la veri, sa ramana banii in parte in familie. Cum credeti ca s-a ajuns la Mihai Teja ca si rezolvare?

fanulumocanu  •  25 mai 2014, 12:56

Stelistii trebuie sa-si raspunda la o intrebare importanta: este sau nu Steaua mai mult decat un SRL care ofera servicii de spectacol sportiv unde te duci, platesti un bilet, si daca nu-ti place nu te mai duci. Adica, ce responsabilitate , ce obligatii are patronul unei echipe fata de istoria , fata de traditia unui club? Suntem ok, el nu respecta clubul, eu nu ma mai uit, nu mai platesc bilet?

Duru Slabu  •  25 mai 2014, 14:02

Steaua a fost este si va fi „chiorul din tara oprbilor” . In Europa nu va face nici=o branza,desi asta este specialitatea patronului

jean  •  25 mai 2014, 14:53

„Toți sîntem, pînă la capăt, niște copii nevindecați de frică”. Sublim ! D-le Tolontan e cea mai frumoasa cugetare pe care am citit-o vreodata.

Hasbe  •  25 mai 2014, 15:11

Cu toata stima, prea multa filosofie i prea mult patetism. Cei din sport fac ceea ce fac pentru banisi, daca sunt cautati, se duc la cel care ii plateste mai bine! De asta scenele de patriotism si cele legate, vai de mine, de valorile noastre nationale (din fotbal, de exemplu) sunt ridicole si numai bune de inghitit gata digerate de puslamalele care-si zic, de exemplu „caini pana la moarte”, sau de altii ca ei…

Neamtiu Florin  •  25 mai 2014, 15:26

Cred ca Reghe nu e constructor de echipe, are multi tineri in echipa si nu a stiut sa-i integreze, aceasta echipa trebuia intr-un fel primenita inca din iarna, sau dupa eliminarea din EL, dupa meciul cu Chelsea, e greu sa iei jucatori in vara, cred ca in iarna fiecarei competitii poti sa iei mult mai usor jucatori si pe deasupra ai si mai mult timp sa-i pregatesti si poti sa-i arunci in lupta si mai tarziu. De echipe ca Ajax reusesc, inteleg ca valoarea fotbalului romanesc e mai slaba, dar de ce noi nu putem da cateva sute de mii pe jucatori care se duc dincolo si joaca pe la echipe de tineret si alte echipe de care n-a auzit nimeni si apoi se pierd sau se intorc cu coada intre picioare, gen Himcinschi, Bumba, Vana si altii?

BD la munte si la mare  •  25 mai 2014, 16:02

Tolo, nu-l mai pupa atat pe Gigi. A primit ce merita pentru faptele lui. Si el si ceilalti 7 ca el! Si poate nu te-ai prins dar asta s-a intamplat mereu la Steaua cu Jiji patron. Nu a stiu cum sa scoata mai repede banii din club, ca de bagat povesti… Ma mir ca esti atat de pueril si le plangi de mila unor puscariasi!!!!!1

Cristescu Cristian  •  25 mai 2014, 16:08

Fiecare si-a vazut interesul, unul cu fes si altul cu cascheta.
1. De fapt, obiectul schimbarii de macaz consista si in scadenta temporala a contractului. 1 an pentru Reghe vs. 365 de zile pentru Gigi.
2. Cum oare poate suporta Gigi, ca steaua lui, vai de ea, sa stralucesca ca un Luceafar pe cerul altuia.

reddog  •  25 mai 2014, 16:33

Reghe pleaca la arabi pt bani…Multi bani..
Pentru performantele din Romania dintr-un campionat vai mama li nu l-a cautat nimeni…Nici pt contra performantele din UCL..
Arabii au bani si au o caliate…Pun „botu” repede!!!
P.S.Daca , campionatul romaniei ar fi beneficiat de echipe puternice,DINAMO,Rapid,Craiova,Timisoara poate ca steaua nu era dubla campioana..De fapt asa si este ..Cind erau echipe adavarate in Liga 1 steaua nu a reusit sa ia campionatul!!!

AntiJJ  •  25 mai 2014, 16:36

Este un articol precum cele in care-l declara pe puscariasul Mimi cel mai mare… Asa si cu JJ… Cert este ca in perioada becaliota Steaua si-a pierdut identitatea iar manelizarea clubului a inceput cu fam Reghe. Asa cum a spus, pe el nu-l intereseaza decat banii, iar pe noi ne intereseaza sa vanda si sa ramana unde-i este locul!

Stefanely  •  25 mai 2014, 16:39

Adevarul se afla undeva la mijloc, daca Reghe ar fi ramas la Steaua cu siguranta dorea sa o aduca si pe Ana Maria Prodan la Steaua ca impresar si sa isi mai scoata niste bani, sa suplimenteze salariu de antrenor.
Dar cum Jijinel joaca dur si nu vrea sa mai bage bani in fotbal si nici macar banii care vin din CL nu ii lasa pentru salarii, achizitii, performanta atunci normal ca si Reghe pleaca.
Reghe daca mai statea cel putin pana in iarna si avea rezultate notabile in CL, cu siguranta prindea o oferta si mai buna de la un club mult mai titrat si in vest nu la seici, oricum ii venea timpul sa plece, Becaliotul de data asta nu a gandit deloc bine, Steaua putea sa castige an de an bani foarte multi din CL si poate sa ii plateasca lu Reghe un salariu apropiat celor de la seici, asta datorita banilor din CL, dar cum becaliotul nu vrea sa mai bage banii din CL in clubul Steaua si sa castige el tot asa si Reghe nu mai doreste sa ramana.
Reghe-Thomas preparatorul-Tatarusanu vor fi foarte greu de inlocuit, daca ei ramaneau Steaua lua titlul si banii din CL inca vre-o 2-3 ani la rand poate si mai mult, Jijinel sa dus de rapa se duce si clubul Steaua de rapa.

gabi  •  25 mai 2014, 19:12

Reghe a plecat cu toate ca a promis ca ramine.Mirosul banilor e mai tare decit onoarea de a-si pastra promisiunea.Sa se duca !
Cu un patron care spune „nu mă interesează rezultatele Stelei, mă interesează doar banii din Champions League” , nu poti sa mai ai nici o pretentie !Vinde tot Gigi ! Oricum ti-ai vindut si sufletul ! Halal credinta mai ai , doar aceea a banilor ! Daca exista Dumnezeu , cum crezi , sper sa te rasplateasca ! De fapt inceputul a fost facut , de aceea poate esti acolo !

Mihai Daniel  •  25 mai 2014, 20:01

In acest moment Reghe alege, varianta sigurantei financiare, si nu cred ca este de condamnat. Nu este o drama, nici faptul ca jucatorii de calibru pleaca, si acestia au familii, rate la banci, sau aspiratii. Nu este capartul lumii, atat timp cat se iau decizii inteligente. In acest moment Romania nu poate aspira foarte sus in europa, dar inca se pot face bni frumosi. Steaua trebuie sa mentina plafonul salarial,sa aduca jucatori tineri , dar de calitate, si un antrenor bun, Hagi nu este o solutie, nici Teja, eu consider ca Miriuta, Isaila sau de ce nu Stoican, sunt antrenori ce pot face treaba la Steaua.

paul.o  •  25 mai 2014, 20:52

In Germania exista o cutuma : cand un medic care are un cabinet iese la pensie , el vinde cabinetul unui medic mai tanar interesat. De fapt el nu vinde instrumentele din cabinet ci clientela , vadul comercial pe care l-a creat in anii precedenti ; de aici , un „Praxis” poate varia de la -sa zicem – 200.000 la 1.000.000 euro , in functie de cati pacienti ai avut. Noul medic mizeaza pe faptul ca va fi considerat un continuator , unii vor ramane din comoditate ,etc. Daca insa noul medic va spune pacientilor ca nu-l intereseaza decat banii , nicidecum calitatea serviciilor … incetul cu incetul pacientii vor dispare.Becali a cumparat Steaua si multi au ramas „pacienti fideli” fie cu nostalgia vremurilor vechi, fie pentru ca stau in unul din cele 3 cartiere care se simt indreptatite sa fie casa Stelei ( Ghencea, Dr.Taberei,Rahova) In rest , Becali nu se teme pentru ca totul merge de la sine : motivul ? ceilalti doctori din Bucuresti si-au maltratat pacientii !

un oarecare  •  25 mai 2014, 22:12

Un artiol foarte interesant, scurt si la obiect!

Felicitari Tolo!

io  •  26 mai 2014, 7:16

articolul are substanta si este scris foarte bine!felicitari autorului!

avocatu  •  26 mai 2014, 7:18

gigi becali merita puscaria 100%.pt citeva milioane de dolari orcine din Romania ar vrea sa stea la puscarie vreo 2-3 ani.asa ca jiji ciobanu isi merita pedeapsa.

dan  •  26 mai 2014, 10:10

frumos spus, sa vedem ce alege Steaua…

X-ulescu  •  26 mai 2014, 10:13

Nu ai cum sa scapi. Ti-ai bagat mintile in cap? Ai inteles mesajul sau trebuie sa continui comunicarea cu partenera ta de investigatii, sa afle adevarul despre Marele Justitiar. Sa vedem daca mai are chef sa munceasca alaturi de tine?!

Ce au scris în weekend liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis  •  26 mai 2014, 11:01

[…] Steaua a fost pusă într-o situație imposibilă. Ea ar fi trebuit să-și împartă banii între a-l mîngîia pe patronul aflat în închisoare și a-i oferi lui Reghecampf posibilitatea să-și creeze o echipă suficient de puternică încît să simtă dorința de a o lua de la început. Era clar că Steaua nu putea să-i dea lui Reghecampf salariu de 7 ori mai mare. De la 300.000 de euro pe an la 2 milioane de euro, cît îi oferă Al Hilal, e o diferență imposibil de acoperit cu bani. Și, atunci, ar fi putut încerca să-i ofere prestigiul pe care, mai tîrziu, antrenorul să și-l fi convertit în bani, prin plecarea la un club din Vest, a scris Cătălin Tolontan. […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord