Precum în cer, aşa şi pe pămînt 

Problema jocului slab al Stelei stă Doar-la-Becali. Şi nu “Becali”, ci “Doar” e cuvîntul-cheie. Doar-Becali a devenit un nume compus. Pentru că Steaua sau orice alt club, companie sau colectivitate umană nu poate depinde de inspiraţia şi de decizia unui singur om. 

Dubla manşă cu Stromsgodset a răsturnat pe masă slăbiciunile echipei. Acest 3-0 e amăgitor.

vineri, 25 iulie 2014, 10:01

Problema jocului slab al Stelei stă Doar-la-Becali. Şi nu “Becali”, ci “Doar” e cuvîntul-cheie. Doar-Becali a devenit un nume compus. Pentru că Steaua sau orice alt club, companie sau colectivitate umană nu poate depinde de inspiraţia şi de decizia unui singur om. 

Dubla manşă cu Stromsgodset a răsturnat pe masă slăbiciunile echipei. Acest 3-0 e amăgitor.

Campioana trăieşte din automatisme vechi; dar n-are vîrf, n-are un mijloc care să macine adversarul şi pare neaşezată în defensivă.

“Sper ca Dumnezeu să-i lumineze mintea domnului Becali”, a spus, după meci, Gâlcă. Ce analiză tactică? Antrenorul cere întăriri “în toate compartimentele”, dar mai ales cheamă îngerii pe raza de lumină care leagă pămîntul de cer. 

Mici şanse! În realitate, e o încercare inutilă de a-l sensibiliza angelic pe Becali.

Puţin probabil că patronul îşi va schimba concepţia de “economie maximă la echipă şi toţi banii la mine”. El dă senzaţia unui om prins în această gîndire de supravieţuire personală.

Vulnerabil emoţional şi neliber în sens imediat, patronul Stelei îşi caută probabil siguranţa în bani. Nu e de judecat, doar cei care au traversat experienţa pot spune cum ţi se modifică reperele în închisoare. Poate că prizonieratul e ca o bătrîneţe accelerată, cînd ţi se accentuează fricile. 

Şi Becali nu e doar în închisoare, ci şi singur în deciziile referitoare la Steaua. Acum jumătate de an, deşi patronul era tot după gratii, echipa respira alt aer. Nu era nevoie de versete. Explicaţia e simplă. Pe atunci, clubul era condus de doi oameni puternici şi capabili. 

Stoica manageria povestea, iar Reghecampf ţinea echipa în mînă. Colaborau, dar se şi contrapuneau unul altuia, cînd era cazul. Pe amîndoi Gigi Becali îi credea cînd îi spuneau că e nevoie să investească. Desigur, o făcea în limitele sale de neguţător de cămile care mereu se teme că-i va fi atacat convoiul, dar îi credita suficient încît să nu hotărască singur.

Astăzi, nu zgîrcenia e pericolul, ci solitudinea igrasioasă a deciziei. Zgîrcenia a existat mereu, dar ea a fost filtrată. Chiar merită deschisă o paranteză. 

Imediat după ce Mihai Stoica a intrat şi el la închisoare, s-au prăvălit asupra lui reproşurile. Suporterii au răsuflat uşuraţi. Greşit! Pentru ce a făcut faţă de lege, el plăteşte. Pe drept. Lotul Transferurilor nu e compus din victime nevinovate, nici vorbă! Dar pentru Steaua, MM a fost o afacere inestimabilă. Condamnarea nu are nici o legătură cu munca lui din Ghencea. Iar demonstraţia abia acum începe să se vadă.

Există opinia larg împărtăşită că oamenii din Lotul Transferurilor sînt terminaţi o dată pentru totdeauna. Şi simt nevoia să-mi opun argumentele acestei teorii. Ideea că pedeapsa este fără sfîrşit e la fel de nocivă pentru sufletele noastre de oameni, dar şi pentru societate, precum ideea că pedeapsa nu există. 

Mai bine i-am presa pe cei de la ANAF, despre care Evenimentul zilei a făcut ieri proba că au recuperat infim din prejudiciul Dosarului Transferurilor, decît să stăm să-i judecăm la infinit pe cei din închisoare. Să nu uităm totuşi că Gică Popescu plăteşte o infracţiune financiară după ce a dus o viaţă exemplară, la un nivel de transparenţă căruia puţini i-ar face faţă! Copos e un afacerist cu mari probleme şi un infractor dovedit, însă asta nu-i anulează condiţia de om. 

Sigur că e comod, vorba lui Michel Houellebecq, să arunci pe internet “stropii de venin ai unei pasiuni triste”. Însă pedeapsa nu are scopul de a-i distruge pe ei şi de a ne malforma pe noi, urîndu-i pe unii care chiar plătesc. Cînd vor ieşi de acolo şi după ispăşirea celorlalte restricţii conexe, ei vor avea aceleaşi drepturi ca oricare dintre noi! 

Iar Steaua e cel mai bun exemplu că, de fapt, părţile întunecate ale fiecărui semen coexistă cu particule de lumină pe care nu le remarcăm decît atunci cînd ele nu mai vin nici dinspre cer spre pămînt şi nici invers.


Comentarii (50)Adaugă comentariu

Gabriel Bratu  •  25 iulie 2014, 10:12

Draga (s)Tolo, te vad foarte dornic de o polemica cu Becali. In acest caz viziteaza-l domnule la puscarie si discutati, doar n-ai impresia ca-ti citesti matale blogul pe Internet! :)))))

ciupi  •  25 iulie 2014, 10:17

aud, citesc si vad diferite persoane, cand faceau in special referire la adrian nastase, ca pedepsele nu sunt cine stie ce utile dpdvedere educativ. personal sunt de parere ca sunt educative, nu atat pentru cei care comit infractiuni si sunt pedepsiti pentru ele, cat mai ales pentru ca altii care au de gand sa le comite sa stie ca vor intra la zdup daca sunt prinsi – si sunt prinsi in cele din urma in marea majoritate a cazurilor.

mihai  •  25 iulie 2014, 10:27

in principiu e corect, cel putin prima parte e adevarul absolut (nu ca as fi eu detinatorul acestuia dar coincide perfect cu parerea mea)problema cred ca apare atunci cind incepi sa sustii ca mm e inestimabil, abia acum ne dam seama etc cataline, mm e un golan, un semidoct cu aere de superioritate,un smecheras de cartier aciuiat pe la curtea regelui unde juca si rolul de dregator si cel de bufon…steaua are nevoie de un manager cu personalitate (mm imprumuta din personalitatea lui becali nu o avea pe alui proprie in luarea deciziilor);fiindca puscariasul (ale carui calitati de negociere de care aminteai nu le contest nicidecum) nu a adus pe nimeni de calitate pe postul de manager si pentru ca personaje ca argaseala sau duckadam fara pic de personalitate proprie rezista in club(singura lor calitate fiind ca nu ies din cuvintulpatronului)asta nu-i nicidecum un argument sa sustii valoarea lui mm; e ca si cum ai concura de unul singur iar la finish ai fi acoperit de elogii si lauri-din cum vad ca scrii despre mm cred ca tu le-ai primi cu bratele deschise si pentru o noapte, doua te-ai visa campionul absolut

nausea  •  25 iulie 2014, 10:30

Ce tot il lauzi pe mm ? e un un pui de smekeras, hot, condmantat penal, agresor!! Ce spui dumneata aicea e ca si cum ai spune ca atata timp cat a condus Fritz Todt economia, Germania a inflorit si prosperat, uitand de crime si razboi! Chiar nu realizezi absurdul acestui idei din articol, lauzi pe unul dovedit rau, ca a facut lucruri bune!!!

Gabriel Bratu  •  25 iulie 2014, 10:31

Ce suflet mare ai, Tolo!
Din pacate, cand vine vorba de o societate cangrenata precum cea romaneasca, atunci cand presa isi arata mila fata de pungasi inseamna ori ca a fost cumparata, ori ca a murit.

a  •  25 iulie 2014, 10:36

Intr-adevar. Ce se vor face fara manele si prostie (aroganta)? Sincer, de cand Meme a mers in vacanta si reghe a plecat la arabi, Steaua nu-mi mai e antipatica.

Cătălin Tolontan  •  25 iulie 2014, 10:37

5, gabriel bratu: poate ca nu realizezi absurdul concluziei tale. Dupa dezvaluirile si ancheta consecventa a gazetei a inceput Dosarul Transferurilor. Si acum ne acuzi ca am fost cumparati sau ca am murit.

Ca sa fie clar: acest caz nu exista daca nu aparea in ziar. N-am spus-o noi, au spus-o cei de la ANAF de atunci.

Asta nu inseamna ca noi i-am condamnat, ci justitia, dar inseamna ca nu ai deloc dreptate.

Steaua1986forever  •  25 iulie 2014, 10:40

Draga Tolo, poti sa imi spui mai exact si concret ce facea mihai stoica la Steaua? Si de ce trebuie sa plangem dupa el? In afara de protejarea unor „protejati” in vestiar, de barfe intre fotbalisti, de aducerea unor jucator extrem de slabi (daca e nevoie fac lista aici) si incasarea de comisioane pentru transferul lor (ti se pare ok?) ce a mai facut Mimi Stoica? Da, a lovit un suporter si apoi a fugit in spatele gorilelor ‘sefului’, da, a pupat multe dosuri ciobanesti la viata lui (si nu gratis, ci pe multi bani, bani trecuti toti acum in contul sotiei „divortate”). Te rog sa imi precizezi cu subiect si predicat care era „functia” lui MM la club inainte de arestare. Drept de semnatura -NU, adus fotbalisti – NU, juridic/financiar – NU. Da, era un baiat care facea tot felul de prostii pe marginea terenului, ataca arbitri si adversari, facea tot felul de giumbuslucuri, dar parca nu simtim lipsa lor, nu crezi? Cat despre „cunostiintele lui fotbalistice”, te rog sa ma lasi sa am oarecare indoilei. A repeta ca un papagal ce jucator joaca pe postul de fundas dreapta la echipa de pe locul 10 in liga a III-a din Burkina Fasso nu este fotbal.

Gabriel Bratu  •  25 iulie 2014, 10:51

7, Catalin Tolontan: eu vorbesc de azi, dumneata vorbesti de alaltaieri. Raman la parerea ca presa nu are voie sa le planga de mila pungasilor, pentru ca nu de la acestia ar trebui sa vina banii, voi ar trebui sa fiti in serviciul altcuiva, iar pentru acest altcineva s-ar putea sa nu dea bine cand seful singurului ziar de sport le plange de mila unora condamnati definitiv pentru furt in sport.
Sigur, e posibil ca acelui altcineva sa nu-i mai pese sau sa nu fie capabil sa priceapa unde e problema, dar deja e alta discutie.

ariel  •  25 iulie 2014, 10:54

fotbalul romanesc are doar doi conducatori cu adevarat profesionisti si capabili sa potenteze organizatia unde lucreaza. in ordinea valorica acestia sunt (1) mm stoica si (2) dinu „vama”.

restul sunt doar simple copii nereusite……

cat despre becali ce se poate spune? chiar si de acolo unde se afla acum, in urma unor condamnari discutabile si interpretabile, ramane cel mai bun patron „disponibil” pe piata romaneasca de fotbal! sa-i dea Dumnezeu putere si sanatate, caci dincolo de cuvintele multe si adesea proaste pe care le-a spus, A FACUT multe lucruri bune!

Alex One  •  25 iulie 2014, 10:54

Apropo de lipsa investitiilor la Steaua. La festivitatea de sarbatorire a titlului de campioana o parte importanta a suporterilor a huiduit si fluierat copios cand s-a pronuntat numele Becali ca si cum ar fi facut numai rau iar meritele acestuia ar fi fost inexistente. Intrebare, cati nu ar fi vandut echipa in „secunda doi” pe oricat, s-a auzit de o oferta de cateva zeci de milioane de euro ? Acum cei care au huiduit pretind ca patronul sa cumpere jucatori. Prin urmare BecalI e bun doar cand e vorba sa dea nu cand trebuie sa si primeasca. Unii uita sau n-au nici cele mai elementare cunostiinte despre capitalism si economie de piata,ca orice patron care investeste intr-o afacere are dreptul sa decida ce face cu profitul si nimeni nu il poate obliga sa investeasca daca el doreste sa retina pentru el tot castigul. Stau si ma intreb oare suporterii care l-au huiduit pe Becali, a caror atasament fata de Steaua nu-l discut, e drept, pentru unele grave carente comportamentale, s-au gandit ce usor se ajunge la insolventa si faliment. Nu sunt destule exemple ? Acum toata lumea cere, scoate nea Gigi bani pentru investitii. Ce ne facem daca „ciobanul” nu mai are chef ?

17 N T  •  25 iulie 2014, 11:08

„Doar-Becali” e adavarat.

Incep cu titlul, iau fiecare fraza, nu pot decit sa contrazic tot restul. Oi fi eu „altfel”, dar nici chiar asa. In plus, aceasta viziune nu ajuta pe nimeni, nu are nici rol educativ. O critica severa, tot fara logica si cu o doza mai mare de neadevaruri, ar fi adus mai mult.

Daca are cineva chef, sa aleaga o fraza.

George  •  25 iulie 2014, 11:09

Si totusi, poate va grabiti cu anticiparea acestui dezastru sportiv! Deocamdata Steaua are doua victorii si un egal dupa 90 min din trei meciuri oficiale din noul sezon. Cat despre providentialii MM si Reghe, sa rememoram performanta de anul trecut din presezonul CL? Se califica la limita cu Tbilisi si Legia dupa doua egaluri acasa..

Nausea  •  25 iulie 2014, 11:20

Ce tot zici acolo, cum da fie absurda ideea ca aparand pungasi inseaman ca presa e cumparata sau moarta? E singura idee logica! Ok, voi i-ati aratat cu degetul justitiei, ati avut si voi de castigat, ca v-a citit lumea. Dar atunci cand ni se pare ca deraiati si aberati, e dreptul meu de cititor sa va trag de maneca.
deci mm e null, trebuie sters, uitat, si cand trebuie vorbesti de el sa vorbesti cu rusine si jena!

abrudan  •  25 iulie 2014, 11:42

„Cînd vor ieşi de acolo şi după ispăşirea celorlalte restricţii conexe, ei vor avea aceleaşi drepturi ca oricare dintre noi! ”

Stiam ca persoanele care au cazier isi pierd anumite drepturi; de ex. nu au voie sa candideze pentru functii publice.
Iar din fenomenul „fotbal”, din orice sport de fapt, ar trebui exclusi pe viata.

MM nu e de neinlocuit. Sunt convins ca in tara asta sunt destui oameni (ceva mai)onesti si capabili sa conduca un club.
Iar despre imaginea publica a MM-ului mai bine sa nu vorbim. Ati vazut vreodata vreun presedinte de club dintr-o tara civilizata sa coboare in tribuna si sa dea cu pumnul in vreun spectator ?

Din pacate, poporul este fraierit de niste smecherasi, lingai, canalii, cozi de topor, care se tot baga in fata si vor sa ne faca sa credem ca ei sunt indispensabili.
Pe exact ideea asta noi, poporul, l-am ales si dublu reales pe fostul tovaras Ion Ilici Ilicescu.
Ne-om destepta intr-o zi… poate …

fanulumocanu  •  25 iulie 2014, 11:51

1. „Sa vina banutu la Gigi Becali” si ” Pe mine nu mai intereseaza niciu n trofeu, niciun titlu ci doar banii” nu sunt afirmatii datate de cand e in parnaie.
2.Dispretul public fata de orice s-a realizat la Steaua, de orice ar avea de aparat Steaua, de dinainte de venirea lui este brand personal si vedem rezultatele: scandaluri, circ, 7(sapte) ani fara titlu, Steaua -echipa cu cele mai multe meciuri consecutive fara victorie din istoria CL. In conditiile in care a castigat multe milioane de euro.
3.Ultimile doua titluri sunt in mare masura ale lui Piturca. Becali a avut smecheria de a urmari ce jucatori inventeaza Piturca pentru nationala si de a-i lua. Laur de-aua a plecat, pentru ca a vazut ca ramane fara niciun jucator din nucleul ala, iar de adus, se aduc doar petece.
4. E foarte corect, dupa ce-o sa iasa din puscarie oamenii aia au acelesi drepturi civile dar nu despre asta e vorba. Vorbim despre probitatea morala, despre legitimitatea de a mai influenta viata publica.

Constantin  •  25 iulie 2014, 12:00

Si Uli Hoeness tot pt o infractiune financiara plateste dupa ce a dus o viata exemplara.Si el va avea aceleasi drepturi ca orice cetatean german dupa ce va fi eliberat.Exceptie face palmaresul obtinut in tricoul Mannchaft ului,care i a fost retras

Ion  •  25 iulie 2014, 12:04

Foarte subiectiv articolul. Iar afirmaţia asta: „Campioana trăieşte din automatisme vechi; dar n-are vîrf, n-are un mijloc care să macine adversarul şi pare neaşezată în defensivă.”, este o afirmaţie neadevărată. Steaua joacă foarte bine şi Gâlcă e un tactician mai bun ca Reghecampf, care era mai mult un motivator. Gâlcă pare să aibă o filosofie de joc. A spus că e dezamăgit că elevii lui se grăbesc prea mult; el ştie ce vrea, jucătorii trebuie să înveţe să aibă răbdare, să paseze mai mult. Nu e vina lui Gâlcă faptul că jucătorii lui au stilul ăsta de contraatac. Vina poate va fi a lui peste jumătate de an, dacă nu reuşeşte să le schimbe stilul de joc. Acum, e la început. Deja apar tot felul de contestări nefondate. Haideţi să-l lăsăm jumătate de an, nu este productiv ce face presa.

Cătălin Tolontan  •  25 iulie 2014, 12:05

9, gabriel bratu: am inteles. Sinteti populat de certitudini, eu imi recunosc culpa de a avea si dileme.

Meseria mea consta in a incerca sa inteleg cum gindesc si actioneaza oamenii, in a informa despre ei indiferent de parerea mea intima despre ei, in a aborda puncte de vedere diferite.

Nu sint judecator, procuror si nici nu am siguranta dvs legata de cine trebuie exclus de pe planeta. Pe scurt, va sint net inferior, suportati-ma in aceeasi emisfera, va rog!

13, george: poate ma pripesc, vom vedea daca Steaua va avea un parcurs asemanator cu cel de anul trecut.

cristian007  •  25 iulie 2014, 12:07

Galca nu face parte din gasca, nu se imbratiseaza cu Mache, nu se face frate mai mic cu Becali si nu-l lauda desantat pe MM. E alta stofa. Tocmai pentru are alta stofa,a crezut de cuviinta, sa nu negocieze cu Becali la inchisoare viitoarele transferuri. Sperand ca Becali va investi in Steaua ca pana acum. Sa inselat. Totusi, are 3 victorii si un egal in cele 4 jocuri oficiale. Pana una alta situatia este sub control, deci domnule Tolontan paraseste rolul de baba ingrijorata si astepta ca drobul de sare sa cada.

Cătălin Tolontan  •  25 iulie 2014, 12:14

20, cristian007: buna comparatie, chiar sint o baba ingrijorata, numai ca, la fotbal, cind cade drobul de sare asta deja se petrece in clasament.

Nu neg ca e posibil sa gresesc in evaluarile privind jocul Stelei, mai vedem.

ba(la)nel  •  25 iulie 2014, 12:35

D-le Tolontan, mereu v-am admirat articolele…dar de data asta trebuie sa va contrazic si sa spun raspicat ceea ce voi spune mereu cand e vorba despre MM Stoica: acest om este DOAR o pata imensa pe istoria clubului din Ghencea…atata tot…Steaua a fost ptr el o afacere, un mod de a parveni, nu invers…daca ar fi spatiu suficient, v-as aduce si argumente, dar nu cred ca e cazul…

nausea  •  25 iulie 2014, 12:49

Domnule Tolontan m-ati convins: iar nu o sa va mai citesc, macar o vreme, nu pentru eternitate!

california  •  25 iulie 2014, 13:22

dle tolontan, daca poti sa raspunzi la intrebarea pusa la no.8, te scoti!
si iti mai pun si eu una: ce vraji crezi ca ar fi facut inestimabilul d-tale mm, fara 6 dintre jucatorii de baza? sau si mai precis fara cei mai buni 6, pt. ca slabii nu pleaca ci raman sa te bazezi pe ei;
n-o fi galca precum reghe, pt. ca n-a mai antrenat nici macar in seria secunda; dar ce mijloc poate face cu prepe si fillip si in general ce echipa grozava bazata pe cei ce-si toceau bucile pe banca de rezerve a lui reghe?

Stere  •  25 iulie 2014, 13:33

De acord cu 20/cristian007, 18/Ion si cu ceilalti care cred in noul joc al Stelei.
Reghe era doar motivator, superb spus. Iti explici usor si de ce a plecat, a spus-o si singur parca, cica nu putea sa ii mai motiveze, dupa doi ani de succese. Dar ca stil de joc, ce ramane dupa Reghe? A umplut jucatorii de muschi cu TRX-urile alea si … cam atat. Sunt curios ce o sa faca la arabi, dupa ce le mareste si alora masa musculara.
Aveti rabdare cu Steaua lui Galca, mie imi place ce se intampla.
Scartaie putin la inceput, normal, se schimba.
Si, in plus, tot respectul pentru aducerea tinerilor la echipa! (un alt loc unde Reghe nu avea viziune)

fixxxer  •  25 iulie 2014, 13:33

foarte interesant cate indoieli are dl. Tolontan. E bine daca chiar le are… ramane de vazut asta
Sustin ideea de reabilitare si reintegrare in societate dupa ispasirea pedepsei – asa se va vedea daca a invatat din ce a gresit. Orice om face si lucruri bune si lucruri rele.
Eu cred ca voi din presa prezentati lucrurile ca o certitudine desi de multe ori nu aveti dovezi sa sustineti cele scrise. Poate ma insel, dar au fost destule cazuri cand presa a informat partinitor, destule cazuri in care s-a spus parerea personala, destule cazuri in care s-a prezentat doar o jumatate de poveste…
mi-ar place o presa unde deontologia profesionala, educarea si filtrarea (nu cenzura) informatiilor sa existe cu adevarat…iar in momentul de fata nu exista, eu ca si parte infima din public, nu o vad… si nu o vad nici altii…
oare nu ar trebui asta sa fie un motiv de reflectie

davidoff  •  25 iulie 2014, 13:54

Asta e chiar ingrijorator :). Steaua, cel mai galonat, cel mai mare si cel mai iubit club din Romania, nu are un joc bun din cauza lipsei lui Reghe, meme si a patronului. Asta dupa ce a luat milioane dupa figuratia din CL. Cu Timisoara lipsa, fara Vaslui, cu un CFR anesteziat, (nu mai mentionez si restul) Steaua ar trebui in mod normal sa zburde. Daca intorcea banii incasati din sport, fotbalului. Daca e incapabila de acest lucru, inseamna ca cei carora li se duce dorul, poate aduceau si „argumente extra sportive” in prestatia lor pentru club, prin jocuri de culise. Poate ca toate acuzatiile rivalilor sunt adevarate, daca numai cei „trei” sunt capabili de „lucruri bune”. Carui fan adevarat al Stelei, i-ar lipsi meme ori becali? Nu imi vine sa cred cum puteti sa promovati un astfel de mesaj, ca e nevoie de ei la club, in atentia publica!!! sa faca ce? sa ia la suturi jurnalistii? sa capseze suporterii enervanti pe stadioane? sa sechestreze persoane? etc etc etc..
Domnule Tolontan.. imi sunteti foarte foarte simpatic, insa acum am ramas uluit.. Eu mi-as dori ca presa, fie ea si sportiva sa promoveze altfel de mesaje si in favoarea altor lucruri.

serban  •  25 iulie 2014, 14:01

cand esti modest iti sta bine! cand incepi sa te dai mult mai inteligent sau mai destept , filozof,etc ,devii comic si ridicol!!

Gabriel Bratu  •  25 iulie 2014, 14:08

19, Catalin Tolontan: candva scriati:

„Sensurile unice funcţionează doar în trafic. Oamenii au nevoie de comunicare în ambele direcţii. Jurnalistica nu e despre cît de informaţi sîntem noi, ci despre cît de curioşi sîntem împreună. Onestitatea, încrederea, curajul de a-ţi recunoaşte greşelile şi emoţiile aparţin în mod egal celui care scrie şi celui care citeşte. Plus că, de multe ori, lucrurile pe care le scrieţi voi sînt mai interesante.
Cred că în presa de azi şi mai ales în cea de mîine ceva s-a întîmplat pentru totdeauna: publicul modifică opinia jurnalistului. Vă invit pe acest blog ca să ne schimbăm unii pe ceilalţi.”

Eu observ doar ca atunci cand cineva va critica ii tot trageti ca are certitudini si sunteti ironic. E treaba dumneavoastra, dar atunci ati putea sa stergeti ce ati scris la „despre mine” pentru ca in practica nu pare sa fiti deschis cu adevarat discutiei bazata pe argumente, mai degraba va place sa puneti etichete. Cam alunecos, tovarasu’…

Jules  •  25 iulie 2014, 14:19

Salut Tolo.
Aceasta discutie mi se pare ca pilda cu rabinul in care toti au dreptate.
Din punctul meu vedere marele merit al lui MM a fost capacitatea sa de a relationa cu Gigi Becali. Nu cred in meritele lui manageriale sau de comunicare scoase din contextul Becali-Steaua, exemple ar fi multe. In rest plateste pentru greselile lui, sa fie sanatos eu ca suporter stelist nu-mi doresc reintoarcerea lui la club.
O zi buna!

ravanelly  •  25 iulie 2014, 14:32

In acest moment sunt diferente foarte mari intre steaua din iulie 2013 si steaua din iulie 2014.

In acest sezon, Costel Galca are un lot mai slab valoric decat anul trecut iar situatia se pare ca nu se va rezolva. Anul trecut cand au plecat chiriches si rusescu s-au adus jucatori de valoare foarte apropiata in locul lor, cand a plecat bourceanu a fost adus sanmartean, chiar daca rolurile lor la steaua sunt diferite.

Singurul post pe care l-a acoperit in acest an este cel de portar. Lemnaru mi se pare un transfer decent pentru Liga I, dar nu pentru liga campionilor.

In acest an steaua a schimbat si sistemul de joc, este foarte normal ca intr-o luna sa nu se creeze trasee de joc, iar jucatorii sa joace din asa numitele amintiri – automatisme de fapt – , tinand cont ca o mare parte din pregatire a fost fizica si din spusele jucatorilor au fost introduse metode noi, daca aceste noi metode vor fi bune se vor vedea in timp.

Dar la ce va referiti dumneavoastra ca nu exista acea persona (Mihai Stoica) dintre echipa si exterior ca sa gestioneze asa zisele situatii, adica scandalurile cu alte personaje din fotbal si iesirile nervoase, poate ca este mai bine. Parerea mea este ca un om precum Costel Galca nu ar fi agreat stilul coleric al managerului Mihai Stoica, Costel Galca din ce am vazut eu pare un om cu o buna educatie si care gestioneaza diferitele situatii cu mult calm.

Cel putin mie imi place cand ma mai uit pe cate un site cu profil sportiv si nu vad titluri gen „SCANLDAL MONSTRU LA STEAUA” sau ceva asemanator, mai ales ca nu mai este in peisaj si impresarul preferat al lui Laurentiu Reghecamf.

Va doresc un weekend placut domnule Tolontan.

Xbotz  •  25 iulie 2014, 14:34

In privinta transferurilor Reghencampf nu e o pierdere. Galca este la fel de capabil ca Reghe insa marea pierdere este MM.El era apropiat de Becali,Becali avea incredere mare in MM si stia ca daca el spune un lucru asa este.

Steaua nu are acum un om care sa vorbeasca cu Becali,care sa se inteleaga cu Becali si sa-i explice mutarile care trebuiesc facute la echipa.

Mai este doar Argaseala care este un lingau de cand a ajuns la Steaua.Nu este un conducator,el este un amarat care stie sa spuna „Gata, sefu’!”.

In plus Becali nu-l cunoaste personal pe Galca de aceea el nu ii asculta dorintele.Nu are nicio garantie ca cei de la club sunt competenti si de aceea nu se grabeste sa arunce cu banii.

Radu Daniel  •  25 iulie 2014, 14:37

E chiar asa de important sa promovati nulitatile astea?

John  •  25 iulie 2014, 14:56

Steaua a fost, este, si va fi cea mai importanta echipa din romanica. Punct.

retoric  •  25 iulie 2014, 16:11

Domnule Tolontan, mie mi s-au parut de bun simt comentariile domnului Bratu iar ale dvs. inflamate si neadaptate ideilor carora voiau sa le raspunda.
Sinteti un jurnalist valoros si asemeni sint si citittorii dvs., in general oameni educati si cu bun simt. Daca sintetizati comentariile de pina la momentul la care scriu eu, 33, ar trebui sa le cereti celor mai multi de aici sa va suporte in aceeasi emisfera.
Altfel, este de apreciat faptul ca raspundeti comentatorilor, spre deosebire de cei mai multi dintre editorialisti.

hai da de  •  25 iulie 2014, 19:50

MM manager?
pai de ce l-a lasat pe Martinovici si pe Geraldo sa plece? Sa vina Varela pe un million, care, in plus este mult sub Geraldo?!! pt comisionul lui…Prodanca…sa se puna bine cu Reghe…
Geraldo ramanea pe un contract mai mare cu 50 de mii….asa am dat 1 mil pe Varela!!
Imi este s i l a de MM.

hai da de  •  25 iulie 2014, 19:51

Jules, nici eu nu il mai vreau pe MM ls Steaua!!! NICIODATA!!

Mihnea  •  25 iulie 2014, 20:00

D-le Tolontan, spui despre Stoica si Reghe ca erau „doi oameni puternici si capabili”. Dar cum se explica faptul ca presa, aproape in unanimitate, i-a atacat in permanenta pe cei doi, i-a minimalizat, i-a insultat chiar, i-a acuzat de castigarea campionatului prin mijloace frauduloase? Aceeasi presa a comentat saptamani in sir, fara mici o jena deontologica, simpla acuzatie a cuiva ca Reghe a fost amestecat in mafia sarba a pariurilor. Fara sa aduca argumente concrete, marturii sau documente incriminatoare. La fel a facut si cu cele doua jocuri cu Concordia, de la inceputul acestui an: acuza verbala aruncata inainte jocurilor respective, cu multa iresponsabilitate, de catre un oarecare, conform careia „Steaua a cumparat deja meciurile cu Chiajna, a fost preluata de presa si „comentata” inainte, in timpul si dupa cele doua jocuri. De asemenea, aceeasi ziaristi, la jocul cu Rapid de pe Giulesti, i-a scos pe Reghe si pe MM vinovati de incidentele de la acest meci, trecand aproape complet sub tacere agresivitatea neobisnuita a suporterilor rapidisti, care au mers pana acolo incat a aruncat cu pungi cu urina in staful Stelei, fapt unic in lume!!! Si, deodata auzim ca Reghe si MM au fost doi oameni puternici si capabili. Ce sa intelegem din asta? Ca toti cei care vin la Steaua sunt valorosi doar cand parasesc echipa?

Ovy  •  25 iulie 2014, 21:40

Draga Tolo, nu mi-e foarte clar despre ce vrei sa transmiti in acest articol, dar mi se pare la fel de inutil ca sensibilizarea diavolului: fotbalul nostru a ramas demult la „faca-se voia Sa” iar despre iertarea pacatelor chiar nu are rost sa vorbim asa ca inchei apoteotic, Amin!

Precum în cer, așa și pe pământ | România curată  •  26 iulie 2014, 7:51

[…] Articol integral pe Tolo.ro […]

bastia1905  •  26 iulie 2014, 10:44

echipa actuala a stelei e foarte subtire valoric,au putini jucatori capabili sa joace in cl ,arlauskis,szukala,varela,latovlevici,chipciu si posibil stanciu ,ceilalti sunt jucatori obisnuiti de liga1 ,in privita lui sanmartean,adi popa si iancu nu cred personal ca pot mai mult….

nea caisa  •  27 iulie 2014, 10:37

Ce imi place mie atunci cand presa noastra in frunte cu tinatorii de drapele, cum e dl Tolontan, ocolesc subiecte adevarate si care, poate nu ar fi lipsite nici de o expresie financiara, in incasarile ziarului, a interesului cititorilor. De exemplu, dl Tolontan il numeste pe albanezul Becali patronul Stelei. Fals! Becali nu este patronul Stelei! Tot asa cum, foarte ciudat, mai sa zici ca e o directiva a unei puteri in stat, nici un jurnalist nu intreprinde o ancheta care sa ne lamureasca de ce Steaua nu ar putea trai si cu alte surse de finatare decat cele oferite, contra greu cost, de aceasta familie! Ori daca aceasta finantare nu este o camata. Dar ce sa ne mai miram de la niste jurnalisti care il numesc pe Basescu sef de stat, desi constitutia tarii este clara in ceea ce priveste faptul ca ocupantul Cotrocenilor nu este sef de stat? Tot asa, nici un jurnalist (si , desigur, nici dl Tolontan, care este jurnalist, nu, nu se intreaba de ce Becali s-a apucat sa grebleze bani si sa nu cheltuiasca? La miliardele lui de dolari cu care il credita presa? A platit 3 milioane dolari (sau euro) despagubiri la stat. Ce face cu ceilati? Isi pregateste o plecare aurita inapoi in Albania, dupa ce i-a pacalit pe prostii de romani si mai ales pe jurnalisti? Pune bani in strainatate? Ori strange bani ca, prin ajutorul poate al unor persoane specificate de Bercea Mondial, sa incerce sa-si plateasca o iesire din inchisoare? Marii nostri jurnalisti nu sunt capabili sa informeze?

x  •  27 iulie 2014, 20:45

🙂

RoxanaM  •  27 iulie 2014, 22:52

Cu totii visam la ziua cand fotbalul nostru se va juca mai mult pe teren si mai putin prin patroni si interese inalte.

Ionel  •  28 iulie 2014, 8:02

Continut corect si final remarcabil.Bravo!

stanciulescu  •  28 iulie 2014, 11:09

Dupa parerea mea, timpul si spatiul nu exista. Ceea ce s-a intamplat concret,cu parcursul stelei in ultima perioada, prin aducerea lui Reghecampf si rezultatele pozitive ale acestuia, consider ca este o alegere a patronului, cum tot acesta a ales de multe ori gresit.
Sunt de acord cu acest „DOAR”, pentru ca Becali in libertate fiind, explica foarte simplu in fata camerelor cum gandeste, acest lucru se intampla in doar cateva minute de emisie.
Totodata, cred ca aceasta forma de conducere in lipsa unui marketing bun, si o idee de afacere in jurul unui asa brand cum este „Steaua” sau „Dinamo” in tara noastra, este de inteles. Este mai usor sa stai la cutie si sa numeri bani gheata decat gandesti si sa dai putere unor profesionisti, care sa ti creeze un mediu de afacere.
Zilele acestea am vazut cu totii ca James Rodriguez, a vandut tricouri in valoare de aprox. 40 mil de euro, in doar cateva zile de la venirea pe Bernabeu. Ce este in lume din punct de vedere al marketingului este un varf, insa noi trebuie sa punem bazele.
Timpul si spatiul sunt proiectiile noastre, de cele mai multe ori datorita sau din cauza experientelor „a priori”.

eu  •  28 iulie 2014, 12:07

aseara intro emisiune televizata,managerul sportiv al petrolului a zis clar ca a primit regulamentul pentru cupa ligii si se sta la 3 cartonase galbene…si cum in campionat si cupa romaniei se contabilizeaza si se sta la al 4-lea,al 7-lea,al 9 lea,al 10-lea,al 11-lea etc….se deduce clar ca sunt competitii complet separate campionatul si cupa romaniei,fata de cupa ligii…degeaba au fost ei informati ca poate juca cu Pechania.regulamentul este destul de explicit si nu e vorba de nicio interpretare.e negru pe alb

brod  •  28 iulie 2014, 12:07

vă mai aduceţi aminte de prima eliberare condiţionată a deţinutului adrian năstase? ca să o obţină, a fost obligat, mai întâi, să plătească statului prejudiciul de vreo 700 mii euro, pe care i-l cauzase.

şi acum, când se vor cere afară mai devreme, puşcăriaşii din dosarul transferurilor vor trebui să plătească – banii pe care, acum, nu-i găseşte nimeni. cu siguranţă îi vor găsi (dacă nu-i graţiază, cumva, puterea politică actuală – atunci ies moca).
dar la cluburile afectate (unele chiar defectate rău de tot), nici un patron nu îndrăzneşte să le ceară banii furaţi din aceleaşi transferuri. prietenii ştiu de ce! dar furioşii galeriilor înghit, şi ei, găluşca, şi tac din gură. de ce oare?!…

Munteanul  •  28 iulie 2014, 16:39

LUCRURILE SUNT SIMPLE: Tolo a vrut să spună că,pentru ceea ce înseamnă conducerea unui club la noi, dar și fenomenul în sine (tot de la noi), MM Stoica se potrivește mănușă…Mititelu,Ștefan Pinalti,Chivorchian (uite unde s-a cocoțat acum!),Borcea sunt nume de succes (”succes”) din aceeași categorie…Ei au făcut ca,în condițiile pregătite și create tot de ei, totul să funcționeze…Cupe,titluri,participări în Europa…numai pe ăia de afară nu i-am păcălit și am ca argument cotele de transfer ale fotbaliștilor români în ultimii 10 ani…

dragan  •  28 iulie 2014, 18:46

Corect. Se vede ca la Steaua nu mai e ce a fost. Chiar daca s-au castigat meciuri, jocul e haotic in multe momente , nu se leaga, si numai faptul ca este o echipa care joaca impreuna de ceva timp a facut ca sa nu aiba niste rezultate rele. A cam disparut spiritul si coeziunea care i-a animat campionatele trecute. Cineva ii „aduna” si se vedea asta.
Sper sa ma insel, dar daca joaca asa in continuare va fi f. greu ( periculos chiar) cu Aktobe

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord