S-a întîmplat ieri: Pescariu vrea să facă încă un restaurant la “Cutezătorii”!

EXPLICAȚIE DE LA O ALTĂ INVESTIGAȚIE: De ce e furios președintele Băsescu pe judecătorul Dumbravă? Vizibil iritat și afectat pentru că CSM a votat analizarea unor declarații ale sale ca potențiale abateri la adresa justiției, președintele Traian Băsescu l-a numit joi, 9 octombrie,  ”mincinos” și ”judecător care se apucă să facă politică” pe judecătorul CSM Horațius Dumbravă. La finalul discursului său despre magistrat, președintele a spus ceva care a trecut nebăgat în seamă: ”Este un abuz care, dacă se mai repetă, pentru că nu-i primul pe care îl face același magistrat, voi reacționa de-acum de fiecare dată”. Așa e. Nu e prima, ci a doua oară cînd Inspecția Judiciară vizează ieșiri publice ale lui Traian Băsescu la inițiativa judecătorului Horațius Dumbravă. O cercetare e deja în curs.

vineri, 10 octombrie 2014, 6:52

EXPLICAȚIE DE LA O ALTĂ INVESTIGAȚIE: De ce e furios președintele Băsescu pe judecătorul Dumbravă? Vizibil iritat și afectat pentru că CSM a votat analizarea unor declarații ale sale ca potențiale abateri la adresa justiției, președintele Traian Băsescu l-a numit joi, 9 octombrie,  ”mincinos” și ”judecător care se apucă să facă politică” pe judecătorul CSM Horațius Dumbravă. La finalul discursului său despre magistrat, președintele a spus ceva care a trecut nebăgat în seamă: ”Este un abuz care, dacă se mai repetă, pentru că nu-i primul pe care îl face același magistrat, voi reacționa de-acum de fiecare dată”. Așa e. Nu e prima, ci a doua oară cînd Inspecția Judiciară vizează ieșiri publice ale lui Traian Băsescu la inițiativa judecătorului Horațius Dumbravă. O cercetare e deja în curs.

Prima oară, și de aici a pornit supărarea președintelui, Horațius Dumbravă a cerut către CSM sesizarea  Inspecției Judiciare pe 23 septembrie. A fost imediat după ce Traian Băsescu a declarat, că ”s-ar putea sa vedeți cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”. Deși președintele n-a indicat cazul, au fost suficiente indicii că se referea la dosarul Galei Bute. Dumbravă a spus că apreciază aceste declarații drept ”jenante”, motivînd: ”Pentru că să ameninți un procuror în direct la o televiziune mie mi se pare incalificabil”. Deși nici magistratul n-a rostit nume, e aproape cert că Dumbravă a considerat declarațiile președintelui drept o amenințare la adresa procuroarei Marianei Alexandru, adjunct de șef de secție DNA și cea care s-a pensionat subit, tocmai cînd avansa în descălcirea dosarului Galei Bute. La aceste afirmații ale lui Dumbravă, Traian Băsescu n-a reacționat atunci. CSM a aprobat propunerea magistratului. Inspecția Judiciară cercetează cazul.

Organizația Eco-Civica se opune cererii lui Pescariu: “Deja în baza Cutezătorii sînt prea multe restaurante și fostul tenisman a schimbat destinația sportivă a locului”

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Afacerile pe fosta bază “Cutezătorii” merg înainte. Ceea ce, în sine, e foarte bine.

Problema e că ele nu sînt legale, cred oamenii care au participat ieri, 9 octombrie, la ședinţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului București. S-a luat în discuţie cererea Fundaţiei Pescariu de a obţine acordul de mediu pentru o nouă clădire în baza de pe malul lacului Tei.

“Ar fi total anormal să se aprobe! I-am zis doamnei de la mediu că dînșii n-au controlat nici măcar acum cîte restaurante sînt acolo și cum, deja, baza a fost transformată în altceva!” , a spus pentru ziar Dan Trifu, reprezentantul Eco-Civica.

Eco-Civica este un ONG axat pe problemele de mediu din Capitală, care a luptat, printre altele, și pentru bazele sportive de la “Tineretului” (Puiu Popoviciu) și “Voinţa” (Ilie Năstase).

«Există dovada că spațiul verde a fost betonat în procent de peste 50%, deși legea prevede maxim 30%» Dan Trifu, Eco-Civica

Decizia agenției de mediu s-a amînat, ieri, a doua oară.

Cînd au depus cererea actuală, cei din Fundaţia Pescariu au scris că acoperirea spaţiului verde ar fi în prezent de doar 26%. “Este o minciună pentru că ei au luat în calcul doar clădirile, nu și parcările, aleile, terenurile de tenis și piscinele” , spune Trifu.

Fost jucător de tenis, Dinu Pescariu a reintrat brutal în atenţia publică după ce în dosarul Microsoft el apărea drept cărăuș a milioane de euro șpagă dinspre grupul Cocoș – Niro către diverși politicieni. Potrivit unui martor din dosar, comisionul lui Pescariu pentru o singură operaţiune de mituire s-a ridicat la 3,2 milioane de euro.

“Fundaţia a obţinde la Primăria Sectorului 2 planul de urbanism pentru construcţia noului restaurant, dar a fost o cîrdășie, că altfel nu puteau să o facă” , a declarat Dan Trifu. Actuala lege nu mai permite diminuarea spaţiului verde decît cu cel mult 10% din suprafaţa totală.

«Cutezătorii nu mai este nicidecum o bază sportivă, ci un club de fițe» Dan Trifu

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Mihai Goţiu susţine că baza “Cutezătorii” a fost evaluată la 45 de milioane de euro. Un raport al Curţii de Conturi din anul 2012 a constatat că Fundaţia Dinu Pescariu nu și-a îndeplinit 80% din obligaţiile din contractul de închiriere.

Ministerul Educaţiei n-a obţinut decît chiria de 108.000 de euro pe an, nu și facilităţile de 400.000 de euro pe an la care se obliga Fundaţia. Inspectorii Curţii de Conturi susţin că prejudiciul cauzat statului a fost de 1,7 milioane de euro.

INTERVIU
“Mă omorîți voi, ziariștii, le aflați înaintea mea pe toate!”

Dinu Mircea Pescariu, tatăl fostului tenisman și omul care administrează afacerea “Cutezătorii”, a confirmat că vor să mai construiască încă un restaurant în bază.

– Domnule Pescariu, azi v-a fost din nou amînat avizul de mediu pentru ridicarea noii clădirirestaurant în baza “Cutezătorii”.

– Da?! La mine încă nu a ajuns această informație… Mă omorîți cum le aflați voi, ziariștii! Mă uimiți! Le aflați înaintea mea pe toate.

– Deci este adevărat că doriți să mai construiți un restaurant în bază?
– Da. Acesta este planul nostru, dar nu acum, ci poate la jumătatea anului viitor. Avem un proiect mai ambițios, mai larg, de perspectivă.

– Cei de la mediu susțin că suprafața acoperită de construcții din bază depășește limita celor 30 de procente.
– Nu este adevărat! Am angajat niște profesioniști, care să se ocupe de acest aspect, și nu cred că sînt tîmpiți și au depus documente conrafăcute. Dacă au mînărit actele, atunci o să le tai din onorariu. Eu am crezut că mă întrebați de tenis.

– Ca vicepreședinte al federației?
– Da, se întîmplă și lucruri frumoase în tenis. În ultimii ani a fost agitație mare, dar acum am luat o licență pe 4 ani pentru turneul feminin WTA de la București.


Comentarii (19)Adaugă comentariu

razvan  •  10 octombrie 2014, 7:42

Fara rusine au facut Food Corner din baza aia.

PS. Stiu ca sunteti ocupati si nu am nici un dubiu ca depuneti o munca extraordinara pentru aceste anchete, dar as dori sa vad un mic rezumat al tunurilor date de domnul Videanu. Am stat de vorba cu oameni care sunt mai „conectati” la subiect si mi-au spus ca vorbim lejer de sute de milioane de euro, poate chiar a bifat miliardul. Probabil de aceea s-a si retras de o perioada, sa nu cumva sa-si aminteasca lumea ca intr-o tara cu justite curata si necontrolata, intr-un stat de drept, era de mult anchetat si judecat. Dar la noi justitia are rol de politie politica pentru domnul basescu, nefiind nicidecum in slujba statului si a cetatenilor.

Si pentru ca o sa sara toti postacii sa urle ca ponta in sus, ponta in jos, mai bine mentionez ca ponta si mafia PSD sunt un alt motiv pentru situatia in care este Romania, iar pentru presedentie probabil o sa votez cu Johannes. M-am gandit si la macovei dar nu pot sa uit ca a coabitat fara probleme si regrete cu basescu.

george  •  10 octombrie 2014, 9:52

apropo de „Cutezatorii” si istoria preluarii, doamna Udrea nu era cumva avocata la RAPPS pe vremea in care sef era acolo Bejinariu, prietenul lui Cocos si personaje importante in Afacerea „Microsoft”?

andone  •  10 octombrie 2014, 10:23

Candva erau toti mandri si demni. Erau daci.
Astazi suntem toti dezamagiti si frustrati. Suntem romani.

Multi oameni si au dat viata pentru ca noi sa traim in ceea ce numim astazi Romania. Se pare ca degeaba. Traim intr un stat politienesc, unde daca deranjezi pe cineva „important”, imediat ti se pune pumnul in gura.

Ne incredem intr o mana de hoti si de talhari – politicienii. Indiferent de culoarea lor politica, toti sunt la fel!

Milici  •  10 octombrie 2014, 10:44

E ceva normal , oricine după un şnaps sau wiziki devine mai cutezător !

ovialex23  •  10 octombrie 2014, 10:49

D-le Tolontan, de ce nu esti corect si nu amintesti si ca „onorabilul” Horaţiu Dumbrava se află printre cei şapte judecători ai CSM care NU au recunoscut votul democratic, de alegere a noului preşedinte al CSM Oana Schmidt Hăineală, (şedinţa din 4 ianuarie a plenului CSM, transmisă in direct, online) şi au boicotat alegerea vicepreşedintelui, alături de minsitrul Justiţiei Mona Pivniceru.
Pe cind era presedinte CSM a incalcat decizia definitiva a ICCJ privind recompensarea prin plata „a orelor suplimentare” a celor 3 consileri personali, adusi din zona media.
Ce greu e sa fi echidistant !

dragos  •  10 octombrie 2014, 11:04

Si totusi argumentul unui „un club de fițe” nu sta in picioare. Daca nu era de fite era mai bine?

Una e daca s-a incalcat legea, alta este o impresie subiectiva si cel mult discutabila.

Lasand la o parte speta de fond, cu implicarea lui Pescariu pana peste cap in combinatiile publice sau inca ne-publice, nu ar strica sa va duceti, fie incognito fie chiar si oficial ca ziaristi, sa faceti un tur a bazei sportive de acolo si sa va faceti o parere singuri despre valoarea investitiei ca si baza sportiva. Si, daca nu ati apucati sa vedeti Cutezatorii de dinainte de Pescariu atunci cand ati fost mai tineri poate ii gasiti pe altii sa ii intrebati. 🙂

Mihai Rusu  •  10 octombrie 2014, 11:41

Vice-presedintele FRT, Dinu Pescariu senior, incearca sa deturneze investigatia spre „performanta” de a obtine licenta WTA pentru forul pe care (inca) il conduce. Inainte de a ne intoxica cu „vesti bune din tenis”, ar trebui sa ne explice afilierea la FRT, avind la „Cutezatorii” trei entitati cu profil sportiv dar si economic: Tenis Clubul-Fundatia si Academia de Tenis. Ca urmare a investigatiei GSP, din care rezulta anumite inadvertente la documente, actualul vice-presedinte Dinu Pescariu sen. trebui sa-si dea demisia din FRT.

nicu  •  10 octombrie 2014, 13:37

Frumos articol, urata afacarea „Cutezatorii”. Nu-i slabiti nicio clipa pe acesti hoti. Bravo!

andrei  •  10 octombrie 2014, 14:26

Asta vrea sa faca si Ilie Nastase din bazele sportive

LEFTER POPESCU  •  10 octombrie 2014, 16:40

.
Domnule Tolontan ,

cand in 2013 premierul Ponta l-a jignit si l-a facut pdl-ist pe Danilet,acesta nu a facut sau fortat nicio sesizarea a CSM-ului la Inspecția Judiciara impotriva mitomanului chiar daca acesta din urma, dadea buzna cu declaratiile sale impotriva opiniilor unui membru al CSM, dvs. nu ati luat nicio pozitie.

Cand premierul Ponta, intervenind cu bocancii in treburile justitiei, spunand ca statul romam a fost prejudiciat de catre o decizie incorecta a unei instante de judecata pentru” cumintenia pamantului” astfel ca EL trebuie sa plateasca 20.000.000. de euro ca opera lui Brancusi sa ramana in tara, in loc ca acesti bani sa fie investi in sanatate sau invatamant , de asemenea nu ati luat nicio pozitie .

Cand premierul Ponta , la interventia parchetului la firma ruseasca LUKOIL , pentru a cerceta posibile evaziuni fiscale si spalare de bani in valoare de peste 230.000.000 de euro ,acesta a atentionat, la tv., procurorul ca ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a pune sechestru pentru ca dumnealui – procurorul, nu stie ce inseamna ca 3.500 de salariati sa ramana fara salariu pe care urma sa-l primeasca vinerea aceasta – adica astazi, si ca EL, ca prim ministru stie si ca-l intereseaza pastrarea locurilor de munca.

Aceasta a reprezentat cu adevarat cea mai mare interventie impotriva justitiei , pt ca a doua zi procuroul a ridicat sechestrul dupa declaratiile facute de mitoman cu o seara inainte .

Domnule Tolontan, nici de aceasta data nu ati asternut un rand despre incalcarea independentei justitiei .

V-am scris acest mesaj pentru ca tot incercati sa va puneti intr-o situatie imposibila in care nu va sta bine .

Presedintele Basescu are tot dreptul moral, ca sef al statului, sa spuna si aduca in atentia intregii tarii , ori de cate ori situatia o impune, cazuri in care sunt descoperite jafurile savarsite de catre politicieni. Ca-l deranjeaza teribil pe Ponta si pe psd-istii sai, ca marile tunuri sau dat in perioada 2001-2004 cand premier era Adrian Nastase, mentorul sau, si ca astazi aflam ca atunci jafurile au atins un nivel de neinchipuit este clar ca lumina zilei .

Nu incercati sa-i luati apararea judecătorului CSM Horațius Dumbravă, care prin pozitia sa nu face decat sa il atentioneze pe presedinte sa mearga pe blat sau sa ascunda sub pres tot jaful la care a fost supusa aceasta tara in perioada Iliescu- Nastase .

Stiu ca in acest ocean de infractiuni , incercati si dvs., inotand ,sa tinaneti in gura „GALA BUTE” care reprezinta o farama . Cred ca in urma investigatiilor dvs. ati descoperit indicii sau posibile fraude si de aceea doresc ca sa se faca lumina si in acest caz , insa asteptati ca justitia sa hotareasca daca Elena Udrea este cu adevarat vinovata de ceva si nu o mai asezati in varful capitei de infractiuni doar pentru ca nu o agreati . Facand asa semanati mult cu cei sechestrati de banii de la Antena 3 , or eu tocmai v-am felicitat pentru ca ati avut curajul sa va desprindeti , de fapt sa evadati din acea mica inchisoare.

ps- Cat despre doamna procuror Mariana Alexandru, adjunct de șef de secție DNA , vreau sa stiti ca dumneaei este acea care a instrumentat dosarul scumbului de terenuri dintre MAPN (condus de ministrul Babiuc) si Gigi Becali si care a dus la intemnitarea acestora dar si a sefului de stat major al armatei.

Va spun acest lucru chiar daca personal am o mie de motive in plus fata de dvs. sa fiu suparat pe dansa.

felix de la brutarie  •  10 octombrie 2014, 18:17

sigur tolontane, numai la latrina 3 se pot injura magistratii..
poate ai uitat cum a fost ultragiat judecatorul ala mic cu parul lung, danilet si haineala la latrina..
acolo, ventilatorul cu felcale de varan poate arunca fara opreliste…
apropos de varan, tot la rahova ?!
deci, pana la urma guvernul lui dr. tonta a lasat latrina 3 fara sediu.:))
poate se hotaraste dottore si o nationalizeaza, ca e de mare folos.

De ce e furios președintele Băsescu pe judecătorul Dumbravă? | România curată  •  10 octombrie 2014, 20:04

[…] pe tolo.ro continuarea: S-a întîmplat ieri: Pescariu vrea să facă încă un restaurant la […]

Ionut  •  10 octombrie 2014, 21:01

Bani si iar bani!

Alex  •  11 octombrie 2014, 2:53

Toti hotii ar diparea, daca printr-o lege simpla statul ar obliga fiecare cetatean al Romaniei sa isi faca declaratia anuala de venit dar nu se vrea. Pacat.

cei7pitici  •  11 octombrie 2014, 11:08

Romania e bolnava, dar important e sa nu ne pierdem speranta si increderea. Nu e totul pierdut.

petru  •  11 octombrie 2014, 16:15

Nu vreau sa fac un comentariu legat de DP intrucat pare a fi si el amestecat in tot felul de gainarii.
Ce stiu sigur este insa ca baza Cutezatorii devenise un maidan inutil iar acum e o baza de fitze dar in care cineva ( cei cu ceva bani, e adevarat ) pot face sport civilizat ( sala e f.ok , bazinul merge , tenisul functioneaza ).
Daca ar tb sa plateasca 500k / an in loc de 100 ar tb in mod sigur sa inchida. E imposibil sa faci profit cu asemenea chirie iar idea ca cineva baga bani ca sa stimuleze sportul de masa e ridicola.
Pana la urma trebuie sa decidem ce vrem. Nimic sau un pic.

Ziarul PROFIT Dinu Pescariu vrea să construiască încă un restaurant în baza Cutezătorii: ONG-ul Eco-Civica se opune – Ziarul PROFIT  •  12 octombrie 2014, 11:20

[…] „Acesta este planul nostru, dar nu acum, ci poate la jumătatea anului viitor. Avem un proiect mai ambițios, mai larg, de perspectivă”, a afirmat Dinu Mircea Pescariu, tatăl fostului tenisman, potrivit unui articol publicat pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan, tolo.ro. […]

Mihai  •  12 octombrie 2014, 17:33

Draga Tolo,
Chiar nu-ti dai seama ca Presedintele nu s-a amestecat niciodata in treburile justitiei ?
Chiar nu-ti dai seama ca Presedintele a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei ?
Chiar nu-ti dai seama ca atacurile murdare ale infractorilor din usl si ale likelelor care ii sustin se datoresc tocmai faptului ca Presedintele a lasat justitia sa-si faca treaba ?
Chiar nu ti-ai dat seama ca Dumbrava este un magistrat incompetent si corupt, aflat in solda Grupului Infractional Organizat usl, poate chiar in solda stapinului tau, puscariasul Felix ?
Chiar nu ti-ai dat seama ca nu Presedintele s-a amestecat in treburile justitiei, ci anumiti magistrati corupti au incercat si incearca in continuare sa-i scape de puscarie pe infractorii din usl ?
De ce nu te ocupi de tunurile, de miliarde de euro, date de banditii din usl ?
Intii sa recuperam miliardele furate de Felix, Nas16case, regretatul Patrician, Mitrea, DIP, Dragnea, Oprisan, Mazare, Nicusor Constantinescu, Nicolescu, Fenechiu, Cancescu, Bradisteanu, Ioan Dumitru – Romsilva, Duicu, Cosma, Bunea Stancu, Micky Spaga, Caty Andronescu, Voicu, Mischie, Uioreanu, Stavarache, Chiuariu, Chitoiu, Dan Radu Rusanu, Misu Vlasov, Copos, Seres, Pantis etc etc etc, iar abia apoi sa vedem daca nu cumva Presedintele este indreptatit sa fie furios pe niste magistrati corupti, aflati in solda infractorilor din usl.
Cred ca incerci, in disperare, sa abati atentia de la fraudele de miliarde de euro, ale stapinilor tai.
Este de neimaginat ca cineva cu mintea intreaga sa nu constientizeze ca acum a ajuns la putere un grup infractional organizat, compus din cele mai murdare, cele mai toxice, cele mai nocive, cele mai corupte personaje.
Este de neimaginat ca cineva cu mintea intreaga sa nu fie constient ca singurele preocupari ale actualei puteri sunt sa-si subordoneze justitia, sa fure si sa ramina nepedepsiti.
In fruntea guvernului a ajuns printr-o campanie monstruoasa de minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si manipulari si prin fraudarea alegerilor un Derbedeu, un plagiator, un mincinos, un incompetent, un neispravit, un individ care nu a facut niciodata nimic si care nu stie sa faca absolut nimic, in afara de a minti.
In alegeri nu a cistigat Stinga, pentru ca nu a fost o lupta intre Stinga si Dreapta.
A fost o lupta intre cei care au furat de au rupt, care au devalizat tara, care vor sa fure in continuare si sa scape de puscarie (pe de-o parte) si cei care vor democratie, stat de drept, libertate, respectarea legilor si pedepsirea infractorilor (pe de alta parte).
Cei din prima tabara, tabara coruptilor si infractorilor, dupa ce au furat miliarde de euro, cu spectrul puscriei in spate, si-au permis cele mai abjecte mijloace de propaganda si manipulare, cele mai perfectionate metode de fraudare a alegerilor.

sara  •  16 octombrie 2014, 14:49

ati luat licenta wta pentru ca joaca halep tenis si a ajuns pe locul pe care a ajuns, iar ungurii n-au pe nimeni in top 10, NU pentru ca ati facut voi ceva pentru tenis…acolo la cutezatorii!!! sa te-ntrebam cat costa un obonament …la orice!!! nu doar la terenul de tenis!!!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord