Ridzi: “Procurorul mi-a spus că regretă că a fabricat dosarul”. Reacție din DNA: ”Minciună ordinară!”

Reacție rapidă după acuza gravă a demnitarului condamnat la închisoare la adresa unui fost adjunct al DNA

marți, 3 martie 2015, 10:56

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Reacție rapidă după acuza gravă a demnitarului condamnat la închisoare la adresa unui fost adjunct al DNA

În această seară, Antena 3 a prezentat la emisiunea Sandrei Stoicescu o scrisoare din închisoare a Monicăi Iacob Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare pentru corupție.

Fostul ministru PD-L, ajuns între timp la PP-DD și, recent, înscrisă în grupul parlamentar PSD, spune că regretă că s-a implicat în politică.

Monica Ridzi susține că ”De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea”.

În continuare, Ridzi afirmă că justiția din România nu este independentă și că se teme ca nu cumva, din cauza lucrurilor pe care le scrie, să fie omorîtă în închisoare, variantă pe care Antena 3 o vehicula încă de ieri.

Gazeta a luat legătura cu doi oameni din justiție. Unul dintre ei a vorbit chiar cu Alexandru, procurorul despre care Ridzi spune că s-ar căi.

Unul dintre ei, din interiorul DNA, a negat imediat varianta lui Ridzi: ”Nu e adevărat așa ceva! Pe parcursul anchetei 2 Mai, Alexandru a lucrat în același ritm și cu aceleași metode pe care le-a folosit și la dosarele Năstase sau Voicu. Nu a fost vizibilă nici o intervenție și nici o schimbare de comportament a procurorului”.

În general, explică el, dacă ar exista imixtiuni, munca la dosar se face altfel decît în mod obișnuit. Mai dur sau, dimpotrivă, mai relaxat. ”Nu a fost cazul în dosarul lotului de la MTS”, a mai spus el, încheind: ”Gîndiți-vă pe cine ajută în acest moment teoria că se fac dosare la comandă și că procurorii și judecătorii execută ordine!”.

Cel de-al doilea, un fost coleg al Marianei Alexandru, a cerut un răgaz. A vorbit cu Alexandru după ce a citit și ea scrisoarea lui Ridzi către Antena 3. Omul a revenit și a dorit să facă următoarea precizare: ”Ceea ce spune Monica Ridzi e o minciună ordinară! Se încearcă din nou să-i fure munca lui Alexandru și să o discrediteze”.

Cînd spune ”din nou”, omul care a vorbit cu Alexandru face referire la episodul pensionării bruște a procurorului, din septembrie 2014.

Atunci, în momentul în care dosarul Gala Bute intrase pe linie dreaptă, Alexandru și cei doi ofițeri judiciari cu care lucra au părăsit peste noapte DNA. Ei descoperiseră, de pildă, implicarea firmei Termogaz și banii despre care stau astăzi la baza acuzațiilor DNA de luate de mită la adresa Elenei Udrea.

În septembrie 2014, Alexandru s-a pensionat ”la cerere”, iar cei doi ofițeri, Constantin Morari șiGabriel Gheorghe, au ajuns în Ministerul de Interne.

Public s-a lansat suspiciunea că unul dintre cei doi ofițeri ar fi fost „o cîrtiță” pentru urmăriții dintr-un alt dosar. Și că Alexandru n-ar fi fost atentă ca să prevină această scurgere de informații către inculpații din retrocedările de păduri.

Președintele României Traian Băsescu vorbea în acele zile la televizor despre procurori ale căror decizii au fost controlate de un ziarist”. Chiar Elena Udrea a scris în jurnal că ”Alexandru a fost înlăturată de Kovesi și Coldea pentru că a fost cîrtiță în dosarul lui Hrebenciuc”.

Nu există însă, la 6 luni după, nici o acțiune a DNA care să confirme zvonurile de atunci și nici un dosar început pe această potențială infracțiune a unuia dintre cei trei foști lucrători ai DNA.

Singurul document oficial este cel al CSM care a sesizat Inspecția Judiciară. CSM a constatat că nu există probe și a decis că președintele României, prin declarațiile sale în acest caz, ”a adus atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”.

Conform fostului coleg, care a vorbit cu Alexandru în această seară, atacul lui Ridzi vine probabil din aceeași zonă care l-a declanșat și pe cel din Gala Bute. ”Mariana Alexandru n-a mai văzut-o pe Ridzi de cînd i-a prezentat materialul de urmărire penală. N-a transmis nimănui, nici un mesaj! O minciună ordinară!”, a rezumat el reacția fostei sale colege.


Comentarii (95)Adaugă comentariu

Mihai  •  4 martie 2015, 10:50

Ca Antena 3 e o mizerie, e evident si se leaga de orice asociere care sa sustina ideea lor imbecila cum ca Voiculescu nu ar fi furat. Acuma eu nu inteleg ce are Ritzi in cap. Am inteles ca ar vrea un regim semideschis pe care nu cred ca o sa-l obtina cu declaratii de genul asta.

nicu  •  4 martie 2015, 11:10

De ce sa ii cred pe cei doi oameni din justitie care spun ca procurorul Alexandru dezminte cele spuse de Ridzi?Asa pot sa spun si eu ca Ridzi minte! De ce nu da procurorul Alexandru o dezmintire ca este direct impilcata? Asa ar fi corect!

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2015, 11:32

52, nicu: nu trebuie sa-i crezi. Unul dintre ei a vorbit cu Alexandru si ne-a spus ce i-a spus ea.

Intrebarea ta e corecta insa: de ce nu vorbeste direct Alexandru?

Poate ca exista o restrictie in calitate de fost magistrat, poate ca asa a ales, sa taca.

E dreptul ei, dupa cum e dreptul nostru sa spunem ca era normal sa vorbeasca.

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2015, 11:35

43, vasglo: ieri, cind m-au sunat cei de la rtv, la buletinul de stiri de la ora 1, le-am spus exact ce ai remarcat si tu. ca nici aparatorii lui Udrea, nici Udrea insasi nu au spus vreodata ca nu putea lua banii pentru ca a fost la inmormintarea mamei lui Traian Basescu.

Varianta a circulat intr-adevar pe net, dar a fost o confuzie, nu un argument al apararii!

Si am insistat pe ideea ca nu e logic sa i se puna lui Udrea in gura argumente pe care nu le-a adus, doar ca sa i se dea apoi in cap cu ele ca sint stupide.

sycofantus  •  4 martie 2015, 11:47

Felicitari Catalin si Mirela ! Miros un Pulitzer. Sau ma rog, un alt premiu jurnalistic care se acorda in Romania si care chiar conteaza (citeste nu este acordat de Fundatia Voiculescu sau altele asemenea).

Mi se pare extrem de improbabil ca Dna. Alexandru sa-i transmita asa ceva lui Ridzi. Ceva de ordinul a 0.0000000000001% probabilitate.

Asa ca am fost convins ca Ridzi minte (sau cei care posteaza in numele ei).

Dar a generat ceva confuzie si voi sinteti singurii care ati incercat sa aflati adevarul.

nicu  •  4 martie 2015, 11:47

Domnule Tolontan am inteles ca procurul Alexandru este la pensie deci poata sa spuna ce vrea…ma rog asa cred eu!

popa  •  4 martie 2015, 11:53

Minciuna abjecta, cu care profita de comportamentul retinut al fostului procuror, arata si cat de lepra poate fi aceasta femeie.

Acum umbla sa obtina atmosfera „miloasa” in presa, pentru a fi scoasa din puscarie pe motive „medicale”.

Sa speram ca nu se va gasi inca un doctor, care sa riste soarta penala a doctorului Bradisteanu.

mihai  •  4 martie 2015, 11:56

Am citit scrisoarea de pe blogul lui Ridzi si nu vad nicio referire la Mariana Alexandru! De unde au scos asta cei de la Antena 3! Este o porcarie. O manipulare jegoasa pentru care Ridzi si-a dat acordul.

Daca Ridzi cauta salvarea la A3 o sa trebuiasca sa astepte 5 ani!

Va felicit pentru vigilenta, dar sfatul meu e sa ignorati aceste atacuri care, din cate cred eu, au o alta sursa.

Spor la investigatii

adi  •  4 martie 2015, 12:01

dar intreb din nou, suntem siguri ca Ridzi a spus acel lucru despre procuror? avem alta sursa in afara de A3. avocatul ei confirma? ar fi pacat sa o acuz acum daca nu e real. gandul, hotnews nu au preluat aceste acuzatii

ahuramazda  •  4 martie 2015, 12:09

Catalin nu e nicio restrictie privind posibilitatea unui magistrat actuual sau fost magistrat sa-si exprime public opinia cu privire la exercitarea dreptului la replica in situatia in care prin articole in presa sau in emisiuni audiovizuale s-au facut afirmatii defaimatoare la adresa lor (vezi art. 19 din din codul deontologic al magistratilor aprobat prin hotararea CSM nr. 328/2005).
Singura problema care ar fi, eu nu am vazuut emisiunea sa ma pronunt, este daca au fost respectate dispozitiile art. 49 alin. 1 lit. b) coroborat cu dispozitiile art. 49 alin. 2 din decizia nr. 130/2006 a Consiliului National al Audiovizualului.
Astfel ca trebuie avute in vedere si aceste aspecte, neexistand insa nicio retsrictie privind posibilitatea magistratului denigrat de a-si proteja si apara imaginea publica.
Ori afirmatiile numnitei Ridzi ii dau posibilitatea Marianei Alexandru sa ii raspunda acesteia conform dispozitiilor legale iterate anterior.

Viorica  •  4 martie 2015, 12:18

#43 vasglo

Ai tintit bine, coruptia exista pe toate nivelele societatii… cum putem avea o presa corecta atata timp cat apartine politicienilor(oamenilor cu bani). Daca nu intri in politica risti sa-ti pierzi afacerea, cerc vicios.

Dar,din fericire, tot mai multi romani pleaca si muncesc afara si automat vin in contact cu altfel de mentalitati care-i schimba chiar daca ei nu realizeaza. Astfel societatea se schimba (nimic nu e izolat, totul e in continua schimbare) si chiar oamenii care au facut matrapaslacuri realizeaza ca totul este trecator si nu se merita… ajung in situatia ca nici ei personal nu se mai plac/iubesc… si daca eu nu ma iubesc atunci cine sa o faca in locul meu(pentru mine)?
Sunt increzatoare ca Romania se schimba in bine si ar fi nemaipomenit daca fiecare dintre noi ar fi constient ca are raspunderea vorbelor/faptelor lui ca parte a schimbarii pe care ne-o dorim.

Responsabilitate si respect, asta cred ca lipseste la toate nivelele….
Noi avem datoria sa sanctionam ziarele si televiziunile care mint si dezinformeaza sau folosesc limbajul grotesc al urii… ca doar avem facebook, forumuri, bloguri….

Sa aveti o zi minunata! 🙂

gilos  •  4 martie 2015, 12:40

Daca Dna Ridzi sustine intr-adevar ca dosarul cu 2 Mai este unul fabricat, inseamna ca nu a inteles nimic si isi merita soarta !

Este notoriu ca bugetul evenimentului a fost umflat artificial si ca a platit televiziuni care sa o promoveze si sa-i faca campanie, ei si Ebei.

Cariera politica a dnei Rizdzi pe traseul PDL, PP-DD, PSD seamana a traseism si oportunism. Declaratiile si afirmatiile dansei trebuiesc analizate in aceasta perspectiva.

Foarte buna observatia : ”Gîndiți-vă pe cine ajută în acest moment teoria că se fac dosare la comandă și că procurorii și judecătorii execută ordine!”.

La care as adauga si graba suspecta a Antenei 3 de a prelua acest caz, care cu numai cateva luni in urma era prezentat de aceiasi antena ca miezul coruptiei din mafia pedelista.

coke  •  4 martie 2015, 12:48

Domnule Tolontan, extrem de suspecta reactia domniei voastre. Ma amenintati cu datul in judecata, in contextul in care si Turcescu l-a dat pe Badea in judecata, pentru ca vezi doamne, a spus la TV, in urma unor informatii aparute de la MAPN cum ca Turcescu ar fi fost ridicat in grad de colonel. Onorata instanta i-a dat dreptate lui Turcescu, asa cum probabil, si intr-un proces cu mine v-ar da dreptate domniei voastre. Dar pentru ca instanta nu detine adevarul absolut, iata ca la ceva timp, tocmai domnul Turcescu a iesit si-a recunoscut ceea ce negase pana atunci. Asta ca sa va invalidez argumentul legate de instanta. Pe de alta parte, nu inteleg de ce alegeti sa fiti atat de ostil c-un cititor care-si pune niste intrebari, indreptatite din punctul meu de vedere. Sa-nteleg ca va plac oamenii care cred fara a cerceta? Sa-nteleg ca va plac cititorii usor de manipulat? Asa cum v-am apreciat pentru o sumedenie de articole si investigatii, dati-mi voie ca si acum sa am anumite suspiciuni, caci nici n-a aparut bine scrisoarea doamnei Ridzi decat pe-un canal TV si fara a sti 100% ca ea este reala, iata ca sursele dvs. au reactionat prompt. Acum v-as ruga sa va dati cativa m in spate, si sa priviti aceasta situatie din prisma unui simplu cititor. Este ca s-ar putea ca si dva. din calitatea de simplu cititor s-aveti anumite intrebari si suspiciuni?

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2015, 12:49

63, coke: e corect ce spuneti ca dubiile sint nu doar permise, ci si benefice. Dar dumneavoastra nu v-ati exprimat dubiile, ati spus ca as fi platit de DNA. Ceea ce este o minciuna.

De pilda, daca nu va place stilul meu sau ma considerati manipulator sau modest intelectual, sau oricum doriti, acestea sint judecati de valoare si le accept. Dupa cum vedeti, e plin blogul de critici la adresa mea.

Dar cind afirmati fapte, de genul celei de unde a pornit discutia, nu mai e o opinie, ci un enunt de informatii false. Atita tot.

Multumesc pentru discutie.

vasglo  •  4 martie 2015, 13:14

#54-Cătălin Tolontan

Daca e asa, iti prezint scuze si te asigur de consideratia mea!..

Den Siao Pin  •  4 martie 2015, 13:21

Publicati Dom’ e dosarul sa vedem si noi prostii astia acuzatiile si apararea! Ce e secret? Publicati pentru prima data in Romania un dosar finalizat. Sa vedem si noi prostii cum e facut. Si sa dam si nou un verdict! Asa, unii o apara pe Ritzi altii o injura. Nu intelegem nimic. De fapt toate dosarele de judecata ramase cu sentinte definitive ar trebui facute publice sa vedem si noi cum lucreaza Justitia!

Dan B  •  4 martie 2015, 13:24

Aud si vad tot felul de regrete.Nu cunosc elemente de drept insa cred ca pedepsele sunt făcute cu un scop,cel puțin in teorie.Anume ca pedepsitul sa înțeleagă ca a greșit si sa regrete fapta.

Ridzi regreta orice numai faptele pt care a fost condamnata nu.Nu vad de ce ar fi eliberata,cu toată compasiunea .

Ea si cei ca ea regreta doar ca au fost prinși si considera asta un accident stupid.

Cînd va recunoaște sincer si se va cai as fi de acord cu eliberarea ei condiționată si imediata.Suntem oameni.Dar atîta timp cit considera totul o înscenare nu merita mila.Doar așa vom înțelege ce înseamnă domnia legii.Celebrul Rule of Law.

mister X  •  4 martie 2015, 13:28

vad ca sunt unele persoane care cer sa intervina procurorul alexandru.
nu stiu de ce nu o face, dar vreau sa spun ca sunt momente in care preferi sa i lasi pe unii care te acuya sa trambiteze.
asta cu : 1. omoratul in puscarie, 2. dosare fabricate, intra in logica UDREA si BICA. e o noua forma de aparare. daca era fabricat, nu o condamnau judecaorii.
mai are si nesimtirea sa faca astfel de afiramtii, cand s a opus percheyitiilor etc. ea la ultimul termen ii facea mincinosi pe toti.

mister X  •  4 martie 2015, 13:30

oricum e penibila acuyatia. niciodata un procuror nu va face o astfel de confesiune, si stiti de ce doamna condamnata ridtyi, pentru ca in secunda 2 s ar autosesiza alti procurori pt infractiunea de represiune nedreapta

mada  •  4 martie 2015, 13:33

Nu exista nicio cainta din partea marilor corupti dovediti deja de justitie…,niciunul nu a recunoscut ca-i vinovat!Niciunul nu e dispus sa plateasca conform legii, NICIUNUL MACAR!

Nasul TV » Cătălin Tolontan o îngroapă pe Monica Iacob Ridzi | O minciună ordinară!  •  4 martie 2015, 14:09

[…] Conform fostului coleg, care a vorbit cu Alexandru în această seară, atacul lui Ridzi vine probabil din aceeași zonă care l-a declanșat și pe cel din Gala Bute. ”Mariana Alexandru n-a mai văzut-o pe Ridzi de cînd i-a prezentat materialul de urmărire penală. N-a transmis nimănui, nici un mesaj! O minciună ordinară!”, a rezumat el reacția fostei sale colege”, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul personal. […]

vasglo  •  4 martie 2015, 14:13

#61-Viorica

„…coruptia exista pe toate nivelele societatii…”.

Adevar trist, dar si mai trist ar fi daca coruptii de la diferite „nivele” s-ar lupta unii cu altii, pentru „combaterea coruptiei” (sic), startul fiind dat de castigarea/pierderea puterii politice…..:)

adrian  •  4 martie 2015, 14:41

astia de la DNA au timp de intrebari daca da , cand termina cu dosarele deschise in 2009?MA REFER LA DOSARUL 35/p/2009 unde un lingau al lui radu berceanu a furat ca si nicolaiciuc ???

ptr.51 mihai  •  4 martie 2015, 14:46

Daca stau si ma gandesc tu cel numit MIHAI,,,te uiti la cele mai mizerabile si ordinare posturi tv,,,respectiv Realitatea tv si B1 tv,patronate de escroci,care au reusit sa te indobitoceasca,de nu vezi realitatea si purul adevar.

vasi  •  4 martie 2015, 14:51

din cate se pare, marii corupti sunt nevinovati… si atat de nevinovati, ca nu-i poti prinde decat cu dosare fabricate, apoi totul se naruie ca un joc de domino, inclusiv cu ajutorul celor inchisi deja. altfel, n-au cum sa-i prinda, ca si acei hotzi stiu cum sa faca sa nu fie prinsi. si al capone a fost prins si inchis doar pt. niste chitantze… nicidecum pt. crime sau furtishaguri, desi stiau toti ca e marele mafiot. in schimb n-a mai iesit din inchisoare. la noi se iese rapid cu doua carti si doua bloguri.

Tavi  •  4 martie 2015, 16:24

Catalin, spui: „Intrebarea ta e corecta insa: de ce nu vorbeste direct Alexandru?
Poate ca exista o restrictie in calitate de fost magistrat, poate ca asa a ales, sa taca”

Aceasta afirmatie din partea unui ziarist care comenteaza in mod constant astfel de „evenimente” ‘este socanta.

Adica exista o restrictie de la a dezminti o minciuna frustranta? Omul nu trebuie sa dea detalii, e de ajuns sa vina si sa spuna „domnilor, femeia minte. Nu am mai vorbit cu ea din momentul X. Ce restrictie sa fie in cazul unei astfel de fraze? ”

Realitatea, dupa parerea mea, este ca Ridzi se afla exact acolo unde tre sa fie, la fel ca si Udrea, Nastase la vremea lui, Voiculescu etc.

Tot la fel de adevarat este ca 99% din clasa politica ar trebui sa fie in acelasi loc. Deci, daca privim problema prin ochii Monicai, atat timp cat toti ceilalti care au facut in ultimii 25 de ani ceea ce a facut si ea sau mai rau, sunt in continuare afara, dosarul ei a fost „lucrat”.

Inca o opinie si va las: toate aceste arestari nu sunt facute de dragul justitiei. Rolul lor e sa il faca pe roman sa simta ca se face dreptate, mare KK.

Iar spectacolul ieftin cu care MAI si DNA va intretine in fiecare seara, are rolul clar de a distrage atentia de la chestii mult mai importante decat cele pe care le discutam noi aici.

Am spus in urma cu vreo doi ani ca in curand si Sandu si Dragomir se vor da la o parte, nu pentru ca nu mai vor sa stea in fotbal ci pentru ca orice om cu capul pe umeri putea vedea ca, a te afla in prim planul fotbalului romanesc era riscant in acel moment. Baietii de la putere aveau nevoie de tapi ispasitori, proveniti din zonele cu impact mediatic (politica si fotbal).

Ce mare dreptate s-a facut in Romania, vezi draga Doamne, coruptii din fotbal au ajuns dupa gratii… Chiar asa de prosti suntem?

Daca aveam justitie, in adevaratul sens al cuvantului, trebuia construita o inchisoare numai pentru clasa politica. Si, sa fiu sincer, inca una pentru multi din presa, care intoxica zilnic, la comanda, nu pe bani putini.

Mondiala  •  4 martie 2015, 16:24

Poi daca Alexandru n-a vazut pe Ritzi, atunci i s-a transmis lu Ritzi prin cineva. Cineva ala, vine sigur de la Alexandru? Ori vine de la Antena 3? [„Ia ziceti-i lu’ Ritzi ca lu’ Alexandru ii pare rau ca…”.]

Radu  •  4 martie 2015, 16:50

Tovarasu` Tolontan, din punctu` meu de vedere esti unul din multii care sau infruptat din banii lu` Felix, fara sa-i pese de unde vin acesti bani, un lucru total gretos as zice….Chiar daca ai dreptate in mare masura privitor la gala Bute….

florin  •  4 martie 2015, 16:54

Din moment ce fostul minostru a devenit parlamentar-psdist, este si normala colaborarea sa cu A3! Cum la fel de „normale” sunt si comentariile celor de acolo, zvonurile pe care lanseaza… De parca fosta ministreasa ar fi cine stie ce mare scula de e nevoie sa fie asasinata in puscarie!?! Mai ceva decat in povestile cu mafioti veritabili!!

Viorica  •  4 martie 2015, 17:01

#72 vasglo

„Adevar trist, dar si mai trist ar fi daca coruptii de la diferite “nivele” s-ar lupta unii cu altii, pentru “combaterea coruptiei” ”

Exact ASTA se intampla acum si nivelele sunt si pe orizontala si pe verticala, si ma refer aici inclusiv la media…

Sovaiala DNA-ului e un senmal. Credeam ca DNA-ul va iesi la inaintare cu dosare beton armat si va taia cancerul din radacina.

Sovaiala parlamentului e un semnal. Uita-te la ei cum voteaza si actioneaza numai si numai din frica.

Sovaiala SRI-ului, incepand cu demisia lui Maior, e un semnal. Nu cred ca SRI-ul nu are un purtator de cuvant care sa prezinte „prostimii” un punct de vedere referitor la ultimele atacuri la adresa SRI-ului( sa nu uitam ca inafara de denuntul Elenei Udrea au mai fost depuse la DNA cateva plangeri penale impotriva lui Coldea, si acolo-i tacere totala!)

Sovaiala media in a prezenta informatiilepe care le detin…

Una dintre politicile securitatii (in vremea lui Ceausescu) era sa-i lase pe borfasi/corupti sa lupte intre ei iar cel ce ramanea in picioare se considera ca este cel mai „inzestrat” si era coptat sa lucreze pentru securitate. Daca refuza, in secunda doi era „executat”.
De ce crezi ca este incurajat denuntul?
Pai ce sa mai munceasca DNA-ul cand sunt atatia care pot munci pentru ei… 🙂

grisa  •  4 martie 2015, 17:56

A 3 , cel mai nociv si mincinos post de televiziune. Asa ca cei ce lucreaza in respectiva formatie TV sunt asemeni lui gadea si voiculescu, interventiile lor fiind facute doar ca sa adoarma vigilenta celor ce gandesc altfel decat postacii de serviciu ai respectivilor. Asa ca, nimic nou sub soarele Romaniei. Ni-i meritam pe toti hrebenciuci, gazii, voiculestii. Intentionat nu se iau la intrebari balaoachesii manelisti de unde si cate dari platesc statului: hot la hot trage asa ca, dati-i inainte cu tupeu…

yamacri  •  4 martie 2015, 18:45

Am vb cu varul lui Alexandru acum 5 minute si mi-a confirmat ca Alexandru ii cere mii de scuze lui Ridzi… si ca bunica lui il cearta ca de ce a facut asta. Sunt multi colegi si colege si vecini care zic ca e f suparat ca a fabricat dosarul… Ce ziceti…????!!!!
M-am saturat de dobitoci care de ciuda ca A3 e cel mai credibil post si ca nu minte … isi varsa ciuda pe unde pot… De fapt lesin de ras când vad basistii declarati sau pe cei care se cred ascunsi si pe noii J-isti cum fac icter mecanic ca A3 e NET cel mai corect post… BRAVO A3…
De fapt A3 doar a reprodus scrisoarea primita… Asa ca… basisti si j-isti…. luati calmante…

Viorica  •  4 martie 2015, 19:03

Doar 1 din 4 români crede în independența mass-media! | SONDAJ

http://www.reportervirtual.ro/2015/03/doar-1-din-4-romani-crede-in-independenta-mass-media-sondaj2.html

unul de la tara  •  4 martie 2015, 20:53

” Nu a fost vizibila nicio interventie si nicio schimbare de comportament a procurorului” !!!!!!! sau „In general, explica el, daca ar exista imixtiuni, munca la dosar se face ( „s-ar face”, spun eu ) altfel decat in mod obisnuit. Mai dur sau dimpotriva, mai relaxat.” !!!!!! Acestea sunt doua fragmente din raspunsul unui procuror DNA care, sincer, m-au speriat si m-au pus serios pe ganduri !?! Nu c-as avea eu probleme cu justitia, fereasca-ma D-zeu dar gandindu-ne la mult invocata „justitie independenta” , avem o mare problema !!! Co-lo-sa-la ! D-voastra ce parere aveti d-le Tolontan ? Multi va acuza ca faceti parte din sistem si atunci,ma intreb, ce sa mai credem si pe cine ?!?

Nashi si phini  •  4 martie 2015, 20:57

Femeia asta vehiculeaza diagnostice mai penibile decat cele invocate de nomenklaturisti in 1989 pentru a scapa de inchisoare! E penibil ca EBA nu are nimic de spus, dar sa pui dg de trombofilie si boala von willebrand care se trateaza cu plimbari la 2 ore!!! Sa te indignezi ca dureaza prea mult drumul de la gherla la bucuresti!!(doar trebuiau sa opreasca la 2 ore pt plimbari, nu??!!) ca trebuie sa iasa din inchisoare ca sa faca plimbari la doua ore!! Si noaptea??!!

jennat!

Dg puse in spitalul in care manager e finul lui basescu si osteoporoza e tratata de fina lui baseascu, medicul cu care a nascut eba primul copil si l-a botezat la randul ei! Cumetrie de cumetrie sau grup organizat?!mihai chitac si atanasie stanculescu nu au avut asemenea norok!!

Viorica  •  4 martie 2015, 23:41

Hai ca pun americanii punctul pe i :

„The New York Times” avertizează: Campania anti-corupție din România poate conduce la abuz de putere.”

http://www.dcnews.ro/the-new-york-times-avertizeaza-campania-anti-corup-ie-din-romania-poate-conduce-la-abuz-de-putere-basescu-a-folosit-o-pentru-a-i-ataca-adversarii_469309.html

florin  •  5 martie 2015, 1:02

„Maestre ” ! Mi se pare mie sau chiar crezi ca tot romanul este idiot !?Pai de unde sti mata ca „puscariabila” nu spune adevarul in legatura cu dosarul !? L-ai sunat repede pe rocuror si ti-a spus un coleg al domniei sale ca mi este adevarat ! Si colegul era imbracar in costum alb ! Sti cum se zice in „lumea buna” din forbal ! Mai lasa-ne ! Pai acel PROCUROR care a vrut sa faca un dosar cat de cat credibil DE CE nu achemat-o si pe EBA la audieri care era principala beneficiara a „evenimentului” !? Pai asta e dosar facut ca la securitate „maistre ” daca sti ce-i aia sau cine stie poate ca sti !

Dan Dxx  •  5 martie 2015, 1:19

E cineva care nu e convins ca aceasta RiZzi nu e O nemernica
care a manipulat niste Bani!
Numai Antenele sant cu Rizziiittttiii

emil  •  5 martie 2015, 2:43

Dle Tolontan, am si eu o mahnire. Inteleg ca dna Ritzi a gresit si trebuie sa fie reeducata pt a fi reintegrata in societate. Dar nu inteleg de ce copiii trebuie privati de siguranta si linistea din bratele mamei atat timp cat legea prevede ca pedeapsa poate fi executata si la domiciliu. Ori, gandesc ca mamele care au gresit trebuie sa fie langa copiii lor. Ei nu au gresit cu nimic pt a fi pedepsiti prin mutilare sufleteasca. Ei nu pot fi „victime colaterale”, sunt cetateni ai Romaniei, sunt viitorul. Deasemenea, ma ingrozesc cand aud ca un om se naste in inchisoare.

vasglo  •  5 martie 2015, 8:42

#82-yamacri

De fapt noi „lesinam de ras” cand vedem unul ca tine care se strofoaca sa ne demonstreze ca el detine dreptatea, si numai el, dar in realitate e „gol”, nici macar nu stie ce citeste! Vezi ca procurorul Alexandru e o „ea”…!:) Cat despre calmante, mai reflecteaza cine trebuie sa le ia cu adevarat…

Georgel  •  5 martie 2015, 8:56

Oare toți supușii primarului Tiberiu Ridzi au apă caldă 3 zile pe săptămână ?

Ce a făcut această familie pentru amărâții care cerșesc un culcuș și mâncare pentru copii prin orașul soțului sau prin străinătăți ? De unde se tot găsesc diagnostice de care nimeni nu a auzit până acum ? Când era ministreasă era sănătoasă și acum e bolnavă ?

Sperăm într-o investigație corectă a stării de sănătate și nu niște foi primite de la nush ce clinică prietenă cu cei care au bani. Nu uitați că doctorul care a avut grijă de Năstase este, azi, condamnat.

Cîte femei care nu au mai suportat binefacerile regimurilor PSD-PDL-PNL suportă azi detenția cu copii crescuți de cine mai știe ?

vasglo  •  5 martie 2015, 9:12

#86-Viorica

De interes si: http://www.mondonews.ro/acuzatii-socante-laura-codruta-kovesi-sefa-dna-santajata-de-directorii-sri/, mai ales ca sunt scrise de un senator al Romaniei intr-o scrisoare adresata presedintelui Iohannis…

vasglo  •  5 martie 2015, 9:27

#82-yamacri

Cu drag, de la Antena3: http://www.mondonews.ro/scandal-monstru-la-antena-3-vreti-sa-mi-provocati-un-atac-de-cord-acum/…:)

Andreas  •  5 martie 2015, 9:35

Dom’le, da’ multa nesimtire zace in femeia asta ! Ma intreb cum nu-i crapa obrazul de rusine sa incerce sa ne bage pe gat asemenea gogosi de genul „regret ca m-am implicat in politica, regret ca AM ACCEPTAT sa candidez pentru parlament”, atat cel national, cat si cel european.

Ma intreb (retoric) cine i-a bagat s u l a – n coaste sa candideze ?

Oare nu foamea dumneaei de putere, bani si influenta ? Acu’ ca se scufunda barca, regretele-s tardive.

Ma mai intreb daca atunci cand era ministresa, parlamentar european sau roman, niciuna din cele fix 13 boli de care sufera nu a impiedicat-o sa-si desfasoare activitatea in conditii optime ?

Ma intreb de asemenea oare cum de nu-i este rusine sa incerce sa-si bage copii la inaintare, poate-poate cineva se va indura sa o ierte de pacate.

Jalnica prestanta a unui om lipsit de verticalitate, aidoma pateticei reprezentii tinute de un „alt var de-al miresei”, respectiv d-l Vosganian. Mi-e sila de nu mai pot …

Alexandru  •  5 martie 2015, 15:05

Nu mi-e mila.
Banii pe care ii risipea cu nonsalanta doamna Ritzi si cu clica de hoti erau luati de la:
– Spitale , unde bolnavii mureau pe holuri din lipsa de doctori carora li s-a taiat salariul
– Politistii cinstiti care traiau numai din salariu
– Indemnizatiile de crestere a copilului pana in doi ani
– De pensionarii cu pensii mici.
– De toti cei 20 de milioane de romani care au platit orice cu TVA majorat cu 5% , adica orice , paine , medicamente , apa , caldura , malai, scutece pentru sugari si asa mai departe.
Pai cum va intrebati ce crima a comis ca sa merite asa ceva ? Au murit oameni de foame sau din lipsa de medicamente si de medici, unii bugetari si-au pus capat vietii pentru ca nu faceau fata cu ratele la banca dupa reducerea salariilor, au ars niste copii in maternitate pentru ca nu erau doua asistente pe tura dupa blocarea angajarilor, astea nu sunt crime? In timp ce cu banii lor ea promova o nulitate!

Copii mei au platit hainele si laptele si mancarea mai scump cu 5% TVA ca sa aiba ea ce risipi , s-a gandit la ei ? Atatia alti copii ai caror parinti nu au facut nimic rau sunt in situatii mult mai disperata decat ei si inca platesc pentru ce a risipit ea si cu gasca lui Basescu in fiecare zi.
De ce sa-mi fie mila ?

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord