Învinsa ia inima

Halep a pierdut în fața lui Wozniacki, dar împreună ne-au oferit unul dintre meciurile lui 2015

sâmbătă, 25 aprilie 2015, 5:52

Se va încheia tenisul, cînd se va încheia lumea, și tot nu vom obține răspunsul: este sportul o chestiune care ține de tine sau de celălalt? Bine, evident că e despre amîndoi, dar ce precumpănește? Cum joci tu sau cum joacă adversarul?

După cum evoluează azi Wozniacki, de două ceasuri de cînd a început semifinala de la Stuttgart, pare că orice ar face Halep nu poate trece de ea. ”Daneza e ca un zid care se plimbă pe teren”, exclamă comentatorii Digi.

O mică paranteză apropo de Digi. Puține sînt probabil posturile europene de sport care să-ți ofere, la aceeași oră, atîtea variante de interes: turneul WTA de la Stuttgart, cel ATP de la București și handbal.

Era 7-5 și 5-4 pentru Wozniacki în Germania. Se jucaseră pînă în acest moment 115 minute de tenis la superlativ. Un meci în ritm feroce. Condusă, Simona deschisese setul al doilea cu un 3-0 care ne reîmprospătase speranțele. Dar adversara ei revenise și se ajunge, iată, la doar două mingi distanță de elimiarea româncei.

La 5-4 și 30-30, Caroline, ”Carol” cum îi spune tatăl său cînd vine să-i dea indicații în pauze, prinde o lovitură dură. Simona se întinde și reușește cu ultimele puteri un rever cu două mîini, în cross.

E un moment care sugrumă timpul. Mingea decupează o traiectorie imposibilă și se îngroapă în terenul danezei. Punct nesperat pentru Halep! Punct care anulează victoria danezei.

Epuizată, Simona se sprijină în rachetă, pur și simplu ca într-o sapă la cap de rînd. Stă încovoiată și respiră sacadat.

La cîțiva pași de ea, camerele redau figura impasibilă a lui Ion Țiriac. În penumbră, el seamănă cu enigmaticul stolnic Cantacuzino, șeful serviciilor secrete ale lui Constantin Brâncoveanu, din scrierile Rodicăi Ojog-Brașoveanu.

Meciul reîncepe. Se lasă o liniște vecină cu abandonul. Simona se ține de spate, ”o deranjează aerul condiționat din spate, care-i activează o sensibilitate”, îmi spune colega mea Roxana Fleșeru. ”Aia mică” se mișcă greu, dar cîștigă punct după punct. Stoarsă de puteri, joacă din ambiție și din inteligența remanentă a celulelor.

Stă în picioare, stă în meci, e tot ce își dorește acum. Scade forța loviturilor, dar crește precizia. Ia trei ghemuri la rînd și reușește să întoarcă, incredibil, setul! E 1-1!

Puterea aceasta nesfîrșită de luptă explică de ce, la toate turneele la care a participat lui 2015, Simona a ajuns cel puțin în „sferturi”!

26 de victorii are Simona în 2015, cele mai multe din tot circuitul mondial! 

În deschiderea setului decisiv, Halep are trei mingi de break. E rîndul lui Caroline să se agațe și să reziste din inerție. Wozniacki nu cere decît răgazul de a învia. Daneza își fructifică serviciul și, mai mult, reușește un break. Are 4-1!

E un meci excepțional pentru noi, telespectatorii, și crîncen pentru ele. E unul dintre acele jocuri care explică de ce Andre Agassi a ținut să-și deschidă cartea autobiografică povestindu-și senzațiile de calvar de pe masa de masaj. Nici un mușchi nu mai e la locul lui după un astfel de efort.

La 5-1, Wozniacki servește pentru finală. Simona luptă pînă la capăt, scoate o minge de meci! Are ea o minge de break. Daneza o recîștigă. Simona îi mai anulează încă două șanse de meci. Ghemul este nesfîrșit. Simona se mișcă greu, ca un om intrat din 45 de grade direct în metroul suspendat din Bangkok, unde sînt 16 grade. Dar nu cedează! Și face 5-2. E o partidă atît de frumoasă!

În ghemul următor, daneza salvează de două ori. Are ea minge de meci. Simona dă afară și s-a terminat! Simona ridică mîna. Publicul le aplaudă deopotrivă, pe învingătoare și pe învinsă.

7-5, 5-7, 6-2, scorul întîlnirii dintre Caroline Wozniacki și Simona Halep

Tabela arată 2:58. Fiecare minut a meritat și a adîncit enigma. Sportul e despre tine sau despre adversar? Ne nelămurim la următorul turneu.


Comentarii (43)Adaugă comentariu

Joy  •  25 aprilie 2015, 18:00

A fost un meci superb. Am tinut cu Simona, crezand in forta ei impresionanta de a intoarce meciul. Azi nu a fost cazul insa daneze s-a aparat extraordinar. Asteptam Rolland Garros!

daniel  •  25 aprilie 2015, 18:03

„Halep a pierdut în fața lui Wozniacki”,correct era sa scrii „Halep a pierdut în fața Carolinei Wozniacki”

romanderoman  •  25 aprilie 2015, 18:05

Ce pacat ! Cate elogii nu se vor mai scrie acum ?
O intrebare , daca permiteti, daca nu ar fi fost romanca Simona, cum ar fi fost comentata evolutia ei ?
Si ca sa fiu si mai bine inteles , daca Roger era un sas din Sibiu sa zicem , cum ne-am fi comportat noi ziaristi si public ?

vasglo  •  25 aprilie 2015, 18:05

Bravo Tolo, ai redus scorul, Sport vs Politica : 3-10!..:)))

lenan  •  25 aprilie 2015, 18:14

foarte frumos meci, fara atitea greseli nefortate ar fi fost la simonei. nu-i nimic, succes in continuare!
@daniel: „correct” e corect… sau invers, cum vrei… 🙂

kid  •  25 aprilie 2015, 18:16

@ daniel…. corect ar fi sa taci 🙂

gigel  •  25 aprilie 2015, 18:18

Tolo fa-i lobby pt echipa nationala.merita si de acum poate avea prima de victorie mult mai mare.doar echipa nationala se afla in primele 8 ale lumii.halep merita sa manince crema de pe tortul facut din sudoare si din refuzul facut de jucatoare echipei ROMANIEI de a juca la alte turnee in scop personal (vezi halep).pt mine halep este copia fidela a „marelui chivu)

Gogu  •  25 aprilie 2015, 18:22

Ca un semn de întrebare e, cum se face ca iar dupa un super meci, elogiat de întreaga planeta ( dupa finala de la roland garros) halep iese iar învinsa..,

stefan  •  25 aprilie 2015, 18:22

Povesteste-ne si despre batranul senil din tribuna care vrea sa se asocieze cu orice inseamna succes in speranta ca mai pica ceva :))
Incepe cu T … si se termina in …iriac.
Nu te deranjeaza ca nu face nimic pentru sportul romanesc?
Nu te deranjeaza ca Halep se asociaza cu el?
Nu te deranjeaza ca halep nu a participat la Fed Cup si da exemplu altor jucatoare?
La cat a castigat din tenis eu cred ca e un must sa ofere ceva la schimb celor care te iubesc si se agata de tine sa fie fericiti . 🙂 Doar pentru ei faci reclame la Dorna si la ce mai face …

evreu  •  25 aprilie 2015, 18:24

bravo $imona! 🙂

englezu  •  25 aprilie 2015, 18:37

Deh, dra Halep a fost obosita ! Dupa „efortul ” depus la … Montreal ! N.B. Sunt fan, nu am responsabilitati, dar am dreptul la opinii, mai ales cand a fost tradat tricolorul ! In rest, Halep a castigat si va mai castiga foarte multi bani, dar rana ramane.

Cătălin Tolontan  •  25 aprilie 2015, 18:42

@gigel:
e si acesta un fel de a gindi. Ca s-o pedepsim, s-o excludem pe cea mai buna jucatoare din echipa 🙂

In numele mindriei nationale…

eugen  •  25 aprilie 2015, 18:47

Simona a facut foarte multe greseli nefortate.
Practic i-a oferit meciul lui Wozniacki.

Nu inteleg de ce Simona nu joaca mai pe lateralul terenului.
In cele mai multe cazuri , returneaza mingea chiar pe mijlocul terenului, ceea ce usureaza jocul adversarei.

In forate putin situatii o pune in dificultate pe adversara ei.

Dav  •  25 aprilie 2015, 18:53

gigel: Idem

Venom  •  25 aprilie 2015, 18:56

@romandepetreroman noi ziaristi? New wave in media? sau noi ziaristii si publicul? Finca oricare ziaristi care este tre’ sa invete limba romana!

@gigel> Caracterul marelui Chiv arata mai mult a „sunam la usa si fugim!”

Orca  •  25 aprilie 2015, 19:03

Ma gandeam sa vad putin din primul set si apoi sa fac altceva. Am stat pana la final.
Nu a fost meci de tenis. A fost si lupta si spectacol.

Frumos nu am mai vazut de mult specacol pe terenul de sport cu actori romani.

All_X  •  25 aprilie 2015, 19:13

Felicitari Simona, asta e pregatirea pentru Roland Garros.

Multumesc Catalin, sportul e sport! 🙂

alnik63  •  25 aprilie 2015, 19:15

nu stiu cine o putea bate azi pe caroline,simona a jucat excelent,insa daneza a scos tot cred ca procentul ei a fost peste 90% mingii scoase.cred ca sorin cartu este invidios pe autobuzul danezei

borha constantin  •  25 aprilie 2015, 19:15

Felicitari Simona, suntem mindri de tine,ai facut un meci senzational,mult succes in continuare.

IRINA  •  25 aprilie 2015, 19:24

UN MECI REMARCABIL CU UN PIC DE NOROC AR FI PUTUT TOTUSI SA O BATA PE DANEZO-POLONEZA! FOARTE EMOTIONANT SI ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA MAESTRE!!!

costel  •  25 aprilie 2015, 19:35

halep este exact cum este romanul din zilele noastre, adica isi urmareste interesu personal nu o intereseaza de romania , in loc sa mearga sa joace cupa davis pt tara sa , a preferat stutgart

cristti  •  25 aprilie 2015, 19:52

Parerea mea e ca, pentru Simona, a fost ” one of those bad days „, se citea in atitudine ca avea doi adversari azi, Wosniacki sie ea. Plus probleme fizice, plus zgura plus zgura ciudata de la Stuttgart. Today it was to much for her. Next time, for sure.

molan dumitru  •  25 aprilie 2015, 20:12

bai nene……atat poate,joaca bine dar pierde…..de fapt s-a batut singura cu polono-daneza asta din germania…..singura,singurica

Cezar  •  25 aprilie 2015, 20:46

„Puține sînt probabil posturile europene de sport care să-ți ofere, la aceeași oră, atîtea variante de interes: turneul WTA de la Stuttgart, cel ATP de la București și handbal.”

Bravo pentru asta! Este foarte multă „nouă ne pasă de sport”(=pasiune/preocupare pentru sport) la aceste posturi TV, și e o nouă dovadă că ești un jurnalist adevărat, imparțial, care apreciază SPORTUL.

nucred  •  25 aprilie 2015, 20:50

„Fiecare minut a meritat și a adîncit enigma. Sportul e despre tine sau despre adversar?”

lol wut

Daniel  •  25 aprilie 2015, 22:06

Mulțumim, dle. Tolontan… asteptam să scrieți ceva și despre pupatul de la final… care a fost atât de natural și de frumos… ca tenisul jucat de cele două… (și atât de contrastant cu crisparea, înfumurarea și rigiditatea altor tenismene de top…)

Dan  •  25 aprilie 2015, 22:24

S-a terminat de muuult meciul Romaniei cu Canada, s-a terminat si meciul Simonei de la acest turneu dar inca se mai gasesc tot felul de ciudati, incuiati sau spuneti-le cum vreti care aduc in discutie faptul ca nu a dorit/putut sa participe la meciu din FedCup. Oameni buni, indiferent de ce natie o fi, inainte de toate in buletinul Simonei scrie ca este cetatean roman. Si ca cetatean romana a facut si va face cu mult mai mult decat un neica nimeni gen Costel, Gigel, Mandel sau cum ii cheama pe cei care arunca piatra fara sa se uite intai in oglinda si sa spuna: „eu ce am facut pentru Romania, cum dovedesc faptul ca sunt un bun cetatean roman?” Avem dupa foarte mult timp un ambasador al sportului romanesc si mai ales al natiunii ce creaza o imagine pozitiva a Romaniei, dar nu e bine! Trebuie sa se trezasca tot felul de ciudati sa arunce cu noroi ca asa se simt ei bine…Poate de asta ne meritam soarta si suntem ultima natiune a UE din toate punctel de vedere. Atat timp cat e democratie, fiecare are dreptul de a alege. Ii vezi ca-si spun mari patrioti dar daca ar fi sa faca ceva bun voluntar ii vezi cum dispar in ceata. Toti ce agita steagul patriotismului pe aici nu fac decat sa-si acopere propriile vicii cu un nationalism degenerat. Nu am spus eu asta….a fost un mare om de sta si am citat aproximativ. Ca sa inchei: Felicitari Simona si continua lupta ce o duci meci de meci!

Stef49  •  25 aprilie 2015, 22:54

Grumps meci! Dar daca nu intra taticu Carolinei de atitea ori mai cistiga? Face pe grozava dar cu taticu pe teren!

Mihai  •  26 aprilie 2015, 0:48

Salut Catalin,

Felicitari, un articol despre sport si despre doua sportive foarte bune, care au facut cinste tenisului astazi luptand pana la capat. Un plus pentru Simona, dar nu pentru ca e „a noastra”. Pentru ca s-a tinut de promisiunea facuta dupa meciul pierdut la Makarova. Promisiunea de a nu renunta pana nu dai totul.

In alta ordine de idei, am vazut ca ai mentionat un volum al Rodicai Ojog-Brasoveanu. Intuiesc ca ti-ar placea, ca si lectura usoara, seria „Cavalerii” de Ioan Doan (asta daca nu le-ai citit deja). Vei intalni acolo alti doi logofeti extrem de atractivi : Nufarul Alb, seful serviciilor secrete al lui Mircea cel Batran si Cae Indru, omul de taina al lui Mihai Viteazul. Pe primul il regasesti in volumul „Cavalerii Ordinului Basarab” iar pe al 2-lea in seria de 3 volume dedicata lui Mihai Viteazul. Pe langa faptul ca volumele se citesc usor si au un umor delicios, e posibil sa te inspire pentru articolele pe tema politica. O diferenta uriasa intre cum se lucra atunci si cum se lucreaza acum. Iti dai seama cine se descurca mai bine, in ciuda unor conditii „de lucru” net inferioare . Si nu, nu ma refer la neajunsurile de ordin tehnic (sunt sute de ani distanta), ci la factorul uman.

Sper ca nu am deranjat cu acest comentariu off-topic. Numai bine!

Steaua Sudului  •  26 aprilie 2015, 1:12

Celor care o acuza ca nu reprezinta Romania…
Intrebarea mea este ce a facut Romania pt ea? Mai bine spus, cu ce a contribuit si cu ce a ajutat-o Federatia Romana de Tenis sa ajunga unde a ajuns? Daca nu era sacrificiul parintilor, nu mai erau atitia „experti” in presa si pe blog-uri sa-si dea cu parerea despre Halep, pt ca nu ar fi existat Halep.
Fiti voi fara grija ca la ora actuala este imaginea Romaniei si reprezinta Romania in sens absolut pozitiv, mai mult decit oricine altcineva
Este deajuns sa citesti orice rand scris despre ea in presa de afara sa-ti dai seama de asta!!!
Aseara m-a facut sa fiu mandru ca sant roman pt ca nu a aruncat prosopul si a luptat pana la ultimul punct, cu toate ca a fost atat de evident ca a avut probleme cu spatele.

ing.CPV  •  26 aprilie 2015, 1:40

Nu se mai poate ,dom’le.Maine,poimaine si primarul de la Devesel v-a fi fortat
sa invete lb.engleza ,daca vrea sa fie pe placul armatei de „ocupatie”.Si pana la
urma v-a uita lb. romana (precum Mutu ,care n-a stiut-o niciodata).Ce spoiala
de cultura !?Eu gandesc ca,a fost mai bine ca Halep nu s-a dus in Canada.Era
singura care „manca”bataie.Asa ca marele MITITEL tenismen Tiriac a „sfatuit-o
bine din acest punct de vedere(pe langa bani ,bine inteles). Ca toti ceilalti din
sport,mai avea pregatite si alte scuze=accidentari din trecut,aer conditionat,
sau chiar ca,si-a adus aminte de sinuciderea varului primar (pentru care cat
pe ce era sa renunte la un turneu.)Daca nu castiga acel turneu,era o motivatie !
Este romanca noastra.Ne mandrim cu ea;si doar atat.Ea depinde,acum,de
„sfaturile” marelui (nesatul) afacerist ,Tiriac.Am uitat:MICUL tenismen.
Nu stiu de ce inclin sa cred ca(si nu de acum) Wozniacki va domina tenisul.
Maestre,in ale scrisului si gandirii:Din partea unui neinsemnat=FELICITARI=!

alex  •  26 aprilie 2015, 1:45

Bună seara! Două comentarii am de făcut:
1. Simona Halep este produl ei și al sponsorului și al familiei! Aceasta este realitatea! Cei ce o comenteaza de rau ca nu a participat la Fed Cup ….poate le vor sustine pe fete (isi vor arata atasamentul fata de echipa si tara) la urmatorul meci chiar la fata locului si ne vor dovedi cu punct și virgulă ce romani sunt ei!
2. Din meciul de azi eu am inteles ca Simona Halep se pregateste pentru Roland Garros..nu și-a chemat antrenorul deloc! Caroline a jucat f bine profitand de lipsa de inspiratie din unele momente ale Simonei (greseli nefortate in momente cheie) si a procentului scazut (enorm as spune) de break-uri nefructificate! Iar cine nu intelege cine e Caroline sa se gandeasca cat de tare a chinuit-o pe Williams la turneul campioanelor de anul trecut dupa ce spulberase alte 3 oponente din primele 8 ale lumii! Vorba Simonei la meciul de azi s-a vorbit mai mult de romanca Simona si Romania decat in 10 meciuri de fed cup! Somn usor!

Bogdan  •  26 aprilie 2015, 4:16

Articol foarte frumos, in care imi regasesc sentimentele traite in timpul meciului. Chiar daca nu a fost in „zi buna”, Simona a luptat, din nou, superb si exemplar. De partea celalta a fileului, Wozniacki, in forma exceptionala, a castigat pe merit, dar nu inainte de a „drena” ultima picatura de energie din Halep. M-as fi bucurat mult daca ar fi castigat Simona; in situatia data nu pot decat sa-mi ridic palaria in fata ambelor jucatoare, pentru un spectacol sportiv de super-clasa si sa recunosc, in spiritul sportivitatii, ca astazi Caroline a fost mai buna.

laur  •  26 aprilie 2015, 4:59

Ma supara comentariile voastre vis-a-vis de Halep, am fost la weekend-ul Canada – Romania. „genie” spusese ca nu vine, le bateau ale noastre si cu Raluca Sandu….pardon Olaru, fara emotii…..s-a accidentat Irina si apoi a fost o incertitudine…..atat. Eugenie e penibila de mult, ce sa se mai implice si Simona cand avem atatea jucatoare de top???
Respect pentru Alexandra si Simona si succes Andreei Mitu, ca potential are, depinde cum il gestioneaza. Sper ca v-a placut atmosfera.

unul  •  26 aprilie 2015, 6:09

@Daniel
Daca tot suntem la corectari , din moment ce a scris Halep ( fara Simona) si Wozniacki ( fara Caroline) de ce era corect sa scrie Halep ( fara Simona) si Caroline Wozniacki ?????????

unul  •  26 aprilie 2015, 6:12

@Costel
Ma baiatule, te-ai facut de cacao 🙂 Cupa Davis e la baieti !Ghici cum se numeste competitia rezervata fetelor ? 🙂

valentin  •  26 aprilie 2015, 7:29

bime scris articolul,nimic de comentat la starea emotionala pe care ti-o da tolontan.dar parca el se specializase la aruncatul pitrelor in lac si abandonase comentariile sportive.ma si mir de ce .vezi cazul gala bute,patinuarul din brasov,telefericul,…..sau boierul este la zdup si nu mai primeste ordine.

io  •  26 aprilie 2015, 7:30

nu pentru a micsora din valoarea performantei danezei, spun totusi ca mie mi s-a parut si la meciul cu Errani si la acest meci ca sportiva noastra nu era in apele ei, lipsita de energie, de tonus!

observati cum se merge spre banca, dupa terminarea unui gheim!

femeile in sport, despre asta nu se prea discuta…ca deh, sportul trebuie sa ramana in esenta lui masculin..

birlic  •  26 aprilie 2015, 8:31

nu sunt de accord cu cei care o tot dau inainte cu :ce a facut tara pentru ea ,tara nu a facut mai mult nici pentru ea nici pentru altii ,cinei tara ? nu suntem tot noi? nu noi alegem pe cei care ne reprezinta ?Copilu daca nu-I de accord cu tatasu ,sa-si renege familia?

17 Nentolae Tiranicioiu, sport sanatate si tutun, ca va spun  •  26 aprilie 2015, 10:19

Wozniacki s-a prezentat increzatoare dupa o victorie zdrobitoare.
Simona, care in ultimul meci nu reusea sa-si valorifice serviciul, trebuie sa fi fost si ea impresionata caci n-a intrat de la inceput in lupta. Aici a gresit. Trebuia sa-i arate de la inceput ca are alt meci, ca o ataca si domina. Din pacate Wozniacki a ramas tot meciul increzatoare. Simona a variat putin jocul dar a alergat-o tot meciul. Alta n-ar fi rezistat. Cu aceasta mare spotiva n-ar cistiga alergari nici barbatii. Trebuia facut pasul in fata la loviturile bune ori cite un stop dar se pare ca jocul la fileu si stopul nu sint in arselalul Simonei.
Imbucurator este faptul ca Simona n-a cedat. In ultima parte a meciului Simona a lovit senzational. Nu tin minte un meci in care cineva sa aiba 5-1 si mingi de meci dar intreg publicul sa creda ca se va prabusi pina la urma sub asaltul devastaror al adversarului. A fost cel mai bun tenis. Daca va continua asa eu nu vad cine sa-i reziste Simonei. Cred ca a lipsit putin si ieri sa intoarca jocul.

Arbitrajul a fost in tot turneul catastrofal, arbitrii de linie, mai ales in stinga scaunului, mai bine ar fi lipsit. Ieri, spre deosebire de vineri, a beneficiat mai mult Simona de greseli dar tin minte o minge pe linie a Simonei, vazuta si de circarul de arbitru dar necontabilizata si citeva servicii afara ale lui Wozniacki in momente cheie. Simona n-a zis nimic caci a returnat totul destul de bine si a parut ca abuzeaza, ca urmare a deselor greseli, de servicii la limita. S-a vazut mai bine vineri, cind Simona a cheltuit prea multa energie la primul seviciu dar a gresit iar adversara a returnat oricum.
Ieri s-a vazut ca Wozniacki a sevit tare si sigur, spre deosebire de Simona. Poate cu un prim serviciu mai sigur o batea.

ÎNVINSA IA INIMA – Pe Bloguri  •  26 aprilie 2015, 14:17

[…] Sursa: Cătălin Tolontan […]

costel  •  27 aprilie 2015, 14:14

tolontane esti penibil si tu si gsp nu m-ai veni cu titluri spumoase

Învinsa ia inima | Opinii politice si nu numai  •  28 aprilie 2015, 19:25

[…] Comentarii (42)Adaugă comentariu […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord