Avancronica meciului România – Spania într-un singur document

Poate explica cineva de ce meciul de duminică al ”tricolorilor” cu echipa campioană mondială nu va avea 55.000 de spectatori, ci doar 28.000?

vineri, 25 martie 2016, 5:09

autorizatie_isu_2016

Așa arată autorizația pe care ISU a eliberat-o pentru Stadionul Național și care a ajuns ieri la Primărie. După cum scrie în document, stadionul prezintă ”securitate la incendiu”.

Duminică, la Cluj, de la 21:45, atenție, ora se dă înainte sîmbătă spre duminică, se dispută meciul amical România – Spania. Partida va fi televizată pe TVR1 și Dolce. Vor fi 28.000 de oameni în tribună. La București, asistența ar fi fost aproape dublă.

Bravo, Cluj!

Dar întrebarea pe care o ridică acest document este următoarea: de ce a fost, totuși, închis Stadionul Național vreme de peste 4 luni pe baza unor analize făcute de laboratorul IGSU, care s-au dovedit a fi eronate?

Între momentul închiderii și cel al redeschiderii, pe arenă nu s-a modificat absolut nimic.

Stadionul avea aceeași ”securitate la incendiu” și cînd a fost închis și acum, cînd poate fi deschis.


Comentarii (86)Adaugă comentariu

mda  •  26 martie 2016, 7:15

Sunteti de-a dreptul incredibili: Pe prima pagina marea stire este: "Cea mai tare glumă despre Zlatan în România. Cum a reacționat un fan pe facebookul GSP". Eu am cotit-o la concurenta !

Braia Vasile  •  26 martie 2016, 8:34

Autorizatia a fost eliberata dupa ce prim-ministrul a facut curatenie in conducerea ministerului de interne.

Giuliano  •  26 martie 2016, 9:07

Cred că întrebarea din subtitlu e deplasată! Și dacă Arena Națională era deschisă tot era un gest de bun simț ca naționala să joace amicale tari și în țară. Și pentru că se joacă în capitala Ardealului, vă întreb ceva domnule Tolontan. Ardelenii sunt buni să vină sute de kilometri, pierzând ore bune pe trenurile sau șoselele noastre care sunt cum sunt și cheltuind o groază de bani pentru a încuraja naționala în meciurile oficiale?! Dacă da, atunci nu credeți că din când în când merităm mai mult decât un amical de mâna a doua sau a treia? Merităm și noi un meci de clasă?! S-a făcut atâta vâlvă în jurul acestui eveniment, am văzut atâtea declarații de la penibile la aiuritoare (de la individul care antrenează Steaua n-am pretenții dar am crezut că măcar antrenorul naționalei își cântărește vorbele) încât deja mi s-a făcut și lehamite de un meci care trebuia să fie o sărbătoare și o bucurie. De multe ori noi ardelenii suntem acuzați de ”separatism”. Cine face separatism acum domnule Tolontan?! Bine că suntem destul de buni să ne pierdem zile, nopți și bani pentru a încuraja naționala la București, în 99% dintre cazuri iar acum când avem și noi în sfârșit să vedem naționala aici la noi în Ardeal (da, domnule Tolontan, e și naționala noastră deși pare să avem doar obligații față de ea nu și drepturi) în fața unei mari echipe a fotbalului mondial, strâmbați din nas ba că gazonul e nu știu cum, ba că e prea mic. Când săreau brazdele din Național Arena la meciul cu Franța de ne-am făcut de râs n-a zis nimeni ”mai bine jucam în țară”. Sunt foarte dezamăgit de aceste reacții și aceste atitudini. Sigur că toată lumea după aia bagă un condescendent ”bravo Cluj” sau ”nu-i vina clujenilor” dar ideea de bază e asta la cei care spuneți aceste cuvinte: ”Clujul e un oraș de mâna a doua și nu poate găzdui un meci mare al echipei naționale decât în condiții speciale”. Ei bine domnule Tolontan, aflați că pe mine unul n-o să mă mai prindeți pe un stadion din București al echipei naționale decât tot în ”condiții speciale”... adică dacă prin absurd vom juca acolo vreo finală de campionat european sau mondial!

gilos  •  26 martie 2016, 9:14

Oricum ne bate Spania, mai conteaza unde jucam ? Hai sa ne uitam, mai bine, la cine intra in teren si ce hal de antrenor avem....

Cosmo  •  26 martie 2016, 9:21

Pentru că proprietarul/ constructorul nu a făcut mai devreme demersurile pt obținerea avizului. Pentru că dlui Oprescu i-a trebuit acoperiș retractabil de 60 de milioane, care nici nu tine la ploaie. Pentru că ... București.

FYRY  •  26 martie 2016, 9:23

...pentru ca National Arena si Cluj Arena,sunt in romania

Robertinho  •  26 martie 2016, 10:22

@ Giuliano - Voi clujenii chiar sunteti inceti la minte cum circula legendele? Chiar nu ati inteles ca problema care se pune nu e de ce se joaca meciul la Cluj (ceea ce e OK, stadionul si publicul sunt minunate) ci de ce nu s-a jucat acolo unde era planificat. Reghe a spus acelasi lucru, nu ca e un lucru rau ca se joaca la Cluj, asa ca cititi ce scrie, ganditi-va si dupa o saptamana poate intelegeti si voi despre ce evorba. Astept comentariul tau in aprilie. :-)

Robertinho1  •  26 martie 2016, 10:23

@ Giuliano - Voi clujenii chiar sunteti *** cum circula legendele? Chiar nu ati inteles ca problema care se pune nu e de ce se joaca meciul la Cluj (ceea ce e OK, stadionul si publicul sunt minunate) ci de ce nu s-a jucat acolo unde era planificat. Reghe a spus acelasi lucru, nu ca e un lucru rau ca se joaca la Cluj, asa ca cititi ce scrie, ganditi-va si dupa o saptamana poate intelegeti si voi despre ce evorba. Astept comentariul tau in aprilie. :-)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  26 martie 2016, 11:49

@fotbal: cititorii sint OK. Nu sintem toti la fel, nu reactionam la primul impuls si nu cautam identificarea prin apartanenta la un grup, la o zona istorica, la o echipa de fotbal? :-) Sigur, cind apoi ceva ne priveste direct, cind, Doamne, fereste!, ne ia foc blocul si aflam ca era izolat cu un material gresit testat la foc, gresit ca si acoperisul Stadionului National, atunci ne oprim si spunem: Dar noi de ce n-am stiut? Asa ca oamenii au dreptul sa comenteze, iar treaba noastra e sa le aratam documentele, sa publicam stirile si nu sa culegem bezele. E de o mie de ori mai bine sa ne critice dupa ce au fost informati decit sa ne aprobe fara sa aiba informatia.

Userul_banat  •  26 martie 2016, 11:52

99% din meciuri sunt programate sa se joace in Bucuresti! Se mai plaseaz cate un meci cu Luxemburg sau Liechtenstein in alte orase. Dumneata ori crezi ca restul populatiei are un IQ foarte foarte scazut ori esti dus cu pluta.

Cătălin Tolontan  •  26 martie 2016, 13:26

@Giuliano: va inteleg argumentele, poate va mai ginditi, ca si dvs nu stiu care e mai mica probababilitatea: sa organizam finale de CE sau CM sau sa jucam in ele. O zi buna. @Userul_banat: sa-i spui celui cu a carui parere nu esti de acord ca e dus cu pluta vorbeste despre dvs, nu despre el. Mai ales ca acest articol nu e despre ilegitimitatea disputarii jocului la Cluj (nici n-ar putea sa existe un astfel de concept), ci despre un document si o inchidere a unui stadion fara nici un motv real si fara nici o explicatie.

fotbal  •  26 martie 2016, 13:31

Nici nu pot sa te contrazic. cititorii sunt OK, oamenii sunt OK, e bine ca suntem diferiti. La o prima strigare: Oamenii vor sa fie confirmati, nu informati. Bucuria lor, a politicienilor, saliveaza cand ii vad. Teoretic ar trebui sa ma bucur, dar ma enerveaza. Gandim putin, stereotip, fragmentat si gregar. facem economie adicatelea. La argumente rationale raspundem emotional. Apartenenta la grup inseamna, dupa mine, valori comune, idealuri si aspiratii impartasite. apoi, stilul unde se incadreaza? In cate limbi sa scrii Bravo, Cluj!? Cititorii sunt OK si asa vor sa ramana :)

Giuliano  •  26 martie 2016, 14:12

Robertinho nu sunt din Cluj, una la mână! Doi, ești penibil cu referirile astea răsuflate referitoare la lentoarea ardelenilor. Dacă aș fi mârlan ți-aș răspunde că prefer 28.000 de oameni cum vor fi deseară la România - Spania decât de ”calitatea” celor 50.000 de la România - Ungaria. Doar că discuția nu era despre care-s mai cu moț și mai civilizați și oricum am prieteni în București pe care i-aș jigni dacă aș duce discuția în direcția asta. Aștept și eu la rândul meu să citești de câteva ori ceeea ce am scris și poate până în noiembrie vei înțelege. Sau nu!

Maxentiu  •  26 martie 2016, 14:20

Mai multi antevorbitori au taxat titlul oarecum ofensator (voit sau nu, asta numai autorul poate sti). Ca sa raspund in aceeasi nota: mai bine 28.000 de ardeleni decit 55.000 de bucuresteni. No offence.

Cătălin Tolontan  •  26 martie 2016, 14:25

@maxentiu: Nu ma ofensez, stati linistit :-) Nu ma ofensez pentru ca, asa cum nu operez cu diferente intre oameni, nu fac diferente intre bucuresteni si clujeni. Am lucrat citiva ani in Ardeal, inclusiv in Cluj, si am gasit acelasi echilibru, efort si valoare profesionala ca-n Bucuresti.

Giuliano  •  26 martie 2016, 14:32

Cătălin Tolontan, am ales să vă răspund tocmai pentru că vă respect și pentru că știu că se poate purta cu dumneavoastră un dialog rațional. Sunt foarte corecte observațiile dumneavoastră referitoare la Național Arena. Incorectă mi se pare mie contextulizarea acestor probleme legat de meciul România - Spania. Degringolada cu stadionul era la fel de gravă și dacă nu era implicat acest amical. La fel cum legitmitatea disputării unui amical de superclasă la Cluj era incontestabilă și dacă nu erau problemele cu stadionul. Oricum ai lua-o fraza ”de ce 28.000 și nu 50.000” e deranjantă pentru cei 28.000. Care, chiar dacă sunt mai puțini, sunt și ei România; dar nu mai revin la argumentul ăsta. Aș mai vrea să mai adaug pentru Robertinho, mare apărător al lui Reghecampf că fraza ”e o rușine că acest meci se dispută la Cluj” nu are nevoie de nicio interpretare. Iar explicațiile de mai târziu ale personajului sunt din categoria ”îmbârligăturilor” care poate funcționează pentru Robertinho; pentru mine nu!

achyles  •  26 martie 2016, 14:50

Stadionul a stat inchis degeaba, in acest răstimp, de patru luni ! Problema este, insă, alta ! Deci dacă are, acum, autorizaţie igsu, in timpul desfãșurãrii evenimentelor, se va putea fuma, pe stadion ?!? Consider cã asta e o problemã mult mai importantã, decât clujul, ... dacã e sau nu e in ... românia ?!?

Cătălin Tolontan  •  26 martie 2016, 15:12

@Giuliano: Va explic. Amicalul cu Spania fusese programat initial pe National Arena. Nu doar spaniolii, ci si UEFA fusese anuntata. Avantajul Romaniei pentru organizarea meciurilor din CE 2020, singurul atu de altfel, este acest stadion. Colegul meu Razvan Lutac a publicat o discutie interesanta cu un oficial de la Budapesta pe aceasta tema. Ungaria a pierdut, noi am cistigat cind am candidat. Ei au aproape tot in afara de stadion, noi nu avem aproape nimic in afara de stadion. Sa pui sub semnul intrebarii un asemenea stadion este periculos din mai multe perspective. UEFA va trebui sa stie de ce l-am inchis si de ce n-am jucat cu Spania acolo unde anuntasem initial. Nu sustin ca ne vor ridica dreptul de ortganizare pentru 2020, dar vizita pe care o vor face in curind va deceni si mai complicata pentru noi ca organizatori. Va trebui sa explicam de ce Stadionul National n-a fost sigur pentru meciul cu Spania, dar va fi sigur pentru CE 2020. Si problemele celelalte (sosele, metrou) vor fi scrutate cu alti ochi. Acesta este contextul, mai complicat decit pare la prima vedere. In alta ordine de idei, foarte bine ca avem un oras, Clujul, care a fost capabil sa preia acest eveniment. Din pacate, in materie de Euro 2020 singura proba a noastra ca sintem capabili este Stadionul National. Restul sint planuri.

rammstein  •  26 martie 2016, 16:16

"Așa arată autorizația pe care ISU a eliberat-o pentru Stadionul Național și care a ajuns ieri la Primărie. După cum scrie în document, stadionul prezintă ”securitate la incendiu”.".....!!!. da domnilor la incendiu acoperisului!...dar securitatea spectatorilor mai are componente de siguranta !!!...va tras-o cei de la ISU !...ai sa vedem cum stam cu securitatea acoperisului la rezistenta dinamica ???....sau cu evacuarea spectatorilor in caz de incendiu la sol ?...cate lifturi functioneaza?...unde sunt scarile de evacuarea spre parcare?....si cel mai grav !..doar trei guri de apa sunt alimentate !!!!!....asa ca DOMNULE TOLONTAN V-A TRAS-O ISU !!!>..... Acum in alta ordine de idei privind numarul de spectatori !..ca la voi veneu 100000 de *** !...lasa-o mai moale ....cred ca veneau vreo tot atat !..ca la cluj....si sti de ce ??...pentru ca nu mai intereseaza pe nimeni *** asta de campionat si nici nationala asta facuta dupa chipul si asemanare puscariasului....sper ca va fi ultima data cand clujul capitala transilvaniei mai admite un meci al nationalei bucurestilui !!!...stati linistiti acolo la voi cu *** ala de stadion .....si cu nationala voastra....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cfr  •  26 martie 2016, 17:24

Stiti care e problema domnule Tolontan? Stiti de ce multor ardeleni li se pare ca denigrati Clujul? Pt ca, abia deschis articolul apare scris mare, alb pe verde( teren):"Poate explica cineva de ce meciul de duminica al"tricolorilor" cu echipa campioana mondiala nu va avea 55.000 de spectatori, ci doar 28.000? " Eu, ardelean " cu mintea odihnita" ( vorba unui mitic) inteleg ca era mai bine daca se juca la Bucuresti pe un teren cu o capacitate dubla. Cerem scuze. Noi suntem saraci. Ne-am permis doar un stadion de 28.000 de locuri. A costat 50.ooo . Alta treaba era daca aveam 250.000 pt un stadion de 55.000 de locuri.

dexter  •  26 martie 2016, 19:28

atata se vaita miticii astia ca niste muieri.bine ca nationala de handbal poate juca in mai multe orase din RO,doar ratatii astia stelisti in frunte cu comunistul lor nu vor...pai sa nu se mai numeasca nationala,ce dreak,.tara ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  26 martie 2016, 20:06

Domnule Tolontan, ca si fost bucurestean si actualmente clujean ma simt jignit de acest articol. Continuati sa va justificati prin acel "bravo Cluj", omitand faptul ca subtitlul acestui articol este "Poate explica cineva de ce meciul de duminică al ”tricolorilor” cu echipa campioană mondială nu va avea 55.000 de spectatori, ci doar 28.000?". E evident ca intrebarea dvs e de ce ar juca nationala ORIUNDE altundeva decat in Bucuresti. Si va rog nu va mai justificati spunand ca nu asta a fost intentia articolului, cum observ ca ati facut in repete randuri. Nu lasati nicio urma de indoiala, din moment ce incheiati cu "Vor fi 28.000 de oameni în tribună. La București, asistența ar fi fost aproape dublă". Asa ca dati-mi voie sa va spun de ce nationala ar trebui sa joace uneori la Cluj, pe un stadion de 30.000 de locuri. Si la Craiova, si la Timisoara, si la Iasi, daca indeplinesc criteriile cerute de UEFA. Si de ce nu ar trebui sa joace doar la Bucuresti, din nou si din nou si din nou, timp de un an, doi, cinci, cinspe, si sa trimita meciuri cu Lituania in provincie. 1. Este Nationala. Nu reprezentativa sectorului agricol Ilfov. Este firesc ca Nationala sa joace peste tot in tara. Nu cred ca e nevoie sa argumentez de ce. 2. Este scump pentru cei din Ardeal & Moldova sa-si vada nationala in Bucuresti. Ganditi-va ca 20.000 oameni din provincie ar vrea sa vada nationala si costurile deplasarii (tren sau masina, uneori cazare 1 noapte) sunt in medie in jur de 100 euro de persoana, fara a calcula pretul biletului. Deci avem un cost potential de 200.000 euro (fara a calcula cele 10-20 ore dus-intors pierdute pe drum) pe care spectatorii din provincie il vor plati ca sa vada meciul in Bucuresti, in conditiile in care 99% din meciurile Nationalei au loc doar acolo. Sau banii cetatenilor pe care ii reprezinta Nationala nu sunt tot costuri? Doar sacrificiul de a nu juca 1 di 100 meciuri mari in afara Bucurestiului e cost? 3. E jignitor faptul ca numaram cate scaune in plus are Bucurestiul fata de Cluj. E jignitor in conditiile in care e evident ca acele scaune in plus sunt facute prin furt din banul public. Costul per scaun la Arena National este, stiti bine, de peste 4 ori mai mare decat la Cluj Arena. Nu cu 4% mai mare. Nu cu 40% mai mare. Ci 400% mai mare. Deci de fiecare data cand va mai vine sa calculati cati bani se pierd pentru ca nu se disputa 100 din 100 meciuri ale nationalei in Bucuresti, racoriti-va cu un articol pe tema costurilor per scaun de 4 ori mai mari in Bucuresti vs Cluj Arena, platite din ban public In incheiere: va rog nu va mai discreditati incercand sa spuneti ca de fapt nu ati vrut sa spuneti ca nationala nu ar trebui sa joace in Cluj. Exact asta ati spus. Cititi toate comentariile. Fie aproape toti cititorii dvs au inteles gresit, fie dvs ati gresit. Care e mai plauzibila. Si va rog nu spuneti ca la Cluj ar trebui sa se joace amicale cu echipe ca Lichtenstein, nu Spania. E mult mai frustrant sa vezi un jurnalist pe care il respecti facandu-se de ras decat unul pe care nu il respecti O seara buna de la Cluj

baimareanka  •  26 martie 2016, 20:14

Pentru ca de data asta cel putin, 1 ardelean face cat 2 bucuresteni. Fie si la rezolvat chestii birocratice. Treceti peste orgolii si invatati lectia!

CE2120  •  26 martie 2016, 20:15

Adevarul adevarat e ca Bucurestiul nu va fi pregatit sa organizeze nici macar campionatul european de miuta din 2120 darmite CE 2020, prea multa coruptie... In primavara anului 2020 o sa va treziti ca n-aveti stadion functional si nici infrastructura necesara construita si o sa faceti cerere sa mutati Campionatul European la Cluj iar Tolontan o sa faca scandal din nou pe tema asta.

ottonelu  •  26 martie 2016, 23:00

Stai jos, tolo! Nota PATRU! Ba nu, 3 (trei), ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovilex23  •  26 martie 2016, 23:07

"Poate explica cineva de ce meciul de duminică al ”tricolorilor” cu echipa campioană mondială nu va avea 55.000 de spectatori, ci doar 28.000?" Da. Pentru ca toti strainii care vin in Bucuresti striga : Thank you BUDAPEST !!! Asta e orasul vostru. De Timisoara sau Cluj stie o lume intreaga, de voi, doar Thank you BUDAPEST.

Gino  •  26 martie 2016, 23:53

Degeaba vorbiti de Cluj stadion ca Arena Nationala nu exista in Romania... atmosfera cu stadionul plin este una electrizanta. Cind am pirdut cu 4-1 cu Olanda publicul a fost fantastic a inteles valoarea adversarului si a tratat meciul ca pe o sarbatoare.Cind stadionul este plin si publicul este in forma arata ca o arena adevarata din Europa ti se face pielea gaina cind tribunele scandeaza are o buna rezonanta....iar jucatorii sunt conectati la ritmul tribunei....Din pacate vorbiti aiurea si cind este un meci tare pe National Arena toti *** din tara se agita sa aiba bilet pentru ca ceea ce simti intribune in Bucuresti este aprope echivalent cu marile stadione din Europa...La deschiderea campionatului European jucam pe pe stadionul din capitala Frantei unde atmosfera dincolo de rezultat va fi fantastica....nu vom juca la Monaco cu stadion de 10.000 de spectatori....nici la Marsilia ...Daca as fi jucator de fotbal care as putea fi in vederile selectionerului ca sa fiu titular la un asfel de eveniment as acorda o spaga de 100.000 euro ca sa fiu titular lui nea Puiu care este disperat de bani...Sa joci la Paris,Londra,Berlin,Madrid,Milan cu stadionul plin.Iar la Cluj un oras de provincie care daca nu venea hotul de Boc nici nu aveati stadion nu intimplator in perioada lui CFR Cluj a luat 3 campionate...Funar nu va facea niciodata stadion.Bucurativa ca vine nationala acolo cu o echipa precum Spania campiona mondiala....acest aspect din cauze politice sa cistige Boc alegerile de primar...acest meci va aduce voturi multe piticului...iar voi va bagati in seama ca ,,prosti,, Toata conducerea tari este din Ardeal....nu intimplator este meciul acolo.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu  •  27 martie 2016, 2:49

pt ca la bucuresti coruptia decide ce , cum , cend se joaca . De data asta nu l-au iesit combinatiile si au pierdut meciul

ovidiu  •  27 martie 2016, 4:02

Pt ca la Bucuresti e plin de spagari si de corupti care sunt in functii ce le permit sa decida ce , cum si cand se joaca . De data asta nu l-au iesit combinatiile si au pierdut meciul. Nu cred ca se umplea stadionul daca asta e principalul argument (Spania a fost o echipa in mare forma acum cativa ani) . Asta e o lectie buna de invatat pt Bucuresti , chiar daca stadionul lor e mai mare.......mai usor cu cobinatiile ca va ia Clujul fata in mai multe domenii De 20 de ani *** sa aveti un gazon de treaba si nu santati in stare(ca vezii si acolo tot combinatii cu veri si cumetrii) din privinta asta la Cluj se poate juca si in Gruia ca e perfect gazonu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin_cj  •  27 martie 2016, 10:23

@gino. Ai mutat discutia aiurea. Franta joca la paris pentru ca este deschidere de competitie. CFR a castigat 1 titlu in perioada Tariceanu si unul in perioada Ponta. *** de care vorbesti iti cotizeaza tie traiul de impertinent al capitalei prin legi date de *** gen Oprescu care nu au fost in stare sa faca o sala de sport pentru un campionat european de gimnastica. Apropo Tolo sala aia de sport are avize ISU? Nu prea ati pus presiune pentru construirea ei. Si la final, asa cum scria un domn mai sus va multumesc pentru meciul cu Spania cu binecunoscutul Thank you Budapest!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut  •  27 martie 2016, 10:57

caalin_cj : fara sa vrei ai raspuns singur de ce Romania - Spania trebuia sa se joace la Bucuresti. Exact din motivul pentru care meciul de deschidere de la Euro se joaca la Paris .... importanta. Un meci important se joaca pe cele mai ,,importante, mari, moderne,, stadioane posibile. Romania nu va juca finale, semifinale de competitii, pentru noi meciuri importante sunt cele cu echipele mari. Aceste meciuri sunt destul de rare, pentru ca nu avem valoare sa jucam amicale (nu prea ne vor ca parteneri) si ramane doar sa pice la vreo tragere la sorti (de ceva timp nici acolo nu avem noroc). Ca sa rezum : meciurile cu echipele mari se joaca la Bucuresti iar celelate meciuri, pentru ca Nationala sa poate fi vazuta si aplaudata si de restul romanilor se joaca in tara. Intr-un meci Romania-Lituania tot nationala Romaniei joaca ! Nu inteleg, romanii din tara vor sa vada pe viu Nationala, asa cum declara (ca e a tuturor roamanilor) sau vod sa vada Spania, Italia, Germania, Argentina ??? Sa ne hotaram !

catalin_cj  •  27 martie 2016, 15:36

Adica echipele mari trebuie sa joace doar in cocina Romaniei? De ce ceilalti nu au dreptul sa vada acese meciuri? De ce cetatenii din Udine au voie sa vada echipa Spaniei dar cei din Cluj sau Craiova nu? Ionut nu ai inteles nimic. Acest meci nu are o importanta mare. E doar un spectacol. Pe cand CE e o competitie pe bani, care nu poate sa inceapa la Le Havre de exemplu. Insa la noi cainii de la cocina trebuie sa inhate totul. In orice asemenea manifestare e ceva de furat.

Marius  •  28 martie 2016, 0:24

Un meci de verificare si de palmares in care ambele echipe sau multumit cu egalul. Toate ar fi fost bune si frumoase chiar si comentatorii daca spre final de meci nu ar fi vazut un penalty (clar ziceau ei) la interventia lui Sapunaru asupra lui Fabregas desi arbitrul nu a fluierat nimic dar doar comentatorii insistau ca a fost penalty clar. Cred ca acesti comentatori comentau pentru Spania si erau spanioli dar vorbeau romaneste doar pentru ca meciul se juca in Romania. In primul rand la acea faza doar daca te-ai fi uitat la o reluare cu incetinitorul ai fi putut vedea cine a lovit primul balonul Sapunaru sau Fabregas si din moment ce arbitrul care era la cativa metri si care are cativa zeci de ani de experienta a lasat jocul sa continue mi s-a parut de prost gust ca, comentatorii sa afirme de mai multe ori ca a fost penalty pentru Spania. As fi curios unde i-au gasit pe acesti doi comentatori ??? Chiar nu este in Romania un comentator de fotbal capabil sa comenteze un meci al nationalei fara sa il si arbitreze pentru adversari chiar asa prost sa fii si totusi sa fii angajat de TVR???

Clj  •  28 martie 2016, 17:04

Cata rautate in acest articol... pentru a exagera discrepanta dintre cele doua stadioana, la cel din cluj i-ati scazut vreo 2000 cat sa inceapa cu 2.... 28.000. In schimb cel din bucuresti ramane la fix 55.000. De ce tot timpul trebuie sa "modificati" realitatea si sa nu spuneti lucrurilor exact pe nume: 30.000 vs 55.000 Binenteles ca diferenta e tot la fel de mare, dar suna un pic diferit. Se vede cat de impartial sunteti d-le Tolontan.

Călin T.  •  29 martie 2016, 1:54

Cătălin de citesc din străinătate de mulți ani îți respect munca și creionul bne ascuțit. Sunt clujean și mi-aș fi dorit să-mi susțin echipa națională pe noul stadion din orașul meu natal, poți să-mi spui de ce ai publicat mizeria din titlu, cui ajută și de ce inciți la alte mizerii? Otherwise keep up the good work!

draga TOLO  •  30 martie 2016, 15:13

draga ***, dupa cum zicea marinaru', stau si ma intreb de ce nu ai sarit deja in sus, de ce nu te sesizezi cu un articol in care sa dai vina pe clujeni ca CSM Bucuresti, prima echipa feminina din istoria voleiului romanesc ce joaca finala unei cupe europene e nevoita sa dispute meciul intr-un MALL din motive pompieristice.... Nu mai bine mutam capitala la Cluj?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord