Clinton mai stăpînă pe ea, dar furia din spatele lui Trump e tot acolo

Cum au văzut partizanii celor doi candidați prima dezbatere electorală. Ce a replicat Hillary cînd Donald i-a spus că ”nu ai stamină”

marți, 27 septembrie 2016, 9:44

Cîteva scurte notițe despre dezbaterea de azi noapte.

Sondajele CNN arată că prima întîlnire a fost cîștigată net de Hillary Clinton  (68%-27% la înțelegerea problemelor), dar lucruri sînt mai complicate de atît.

Dialogul dintre cei doi candidați a durat o oră și jumătate. Primele 20 de minute au fost mai bune pentru Donald Trump, lucru recunoscut cu jumătate de gură și de către analiștii democrați. Trump a atacat acordurile internaționale încheiate de SUA, care videază sectoare întregi ale industriei de locuri de muncă, potrivit pledoariei candidatului republican.

Apoi însă, cînd temele s-au mutat spre direcția generală a SUA, spre securitate și colaborare, Hillary a părut mult mai pregătită. Democrata a nuanțat, a conversat pe baza cifrelor și a exemplelor uneori personale. ”Nu e nici o problemă, Donald Trump a vorbit ca un american obișnuit și asta place oamenilor”, a spus, la CNN, un analist apropiat taberei republicane.

Donald Trump s-a străduit să intre într-o postură prezidențială. A avut și momente de galanterie corporală. De pildă, cînd a condus-o, cu mîna protector pe spate, pe Hillary spre sală, la finalul dezbaterii.

Propunîndu-și evident să nu fie la fel de abraziv ca de obicei, el a păstrat, totuși, momentele sale de unicitate. Cînd a fost întrebat de ce nu își declară datele financiare și dacă asta nu înseamnă cumva că nu și-a plătit taxele, Donald Trump a ripostat, încremenitor pentru asistență: ”Dacă a fost așa, înseamnă că sînt isteț”.

Reporterii au insistat apoi în culise dacă și-a plătit taxele și el a spus doar: ”Ceea ce vă pot spune e că nu sînt de acord cu felul în care guvernul ne cheltuiește banii”. Pe parcursul dezbaterii asta a fost ideea lui principală: ”Vreme de 30 de ani contracandidata mea nu a rezolvat nimic și asta fac politicienii!”. El a promis o administrație din oameni ”care știu valoarea reală a banilor”, în contrapondere cu un guvern care aruncă impozitele oamenilor.

30 de întreruperi ale discursului lui Clinton a produs Trump, potrivit uneia dintre monitorizările presei americane. Cifrele variază, în funcție de ceea ce numești întrerupere

Democrații au fost încîntați de stăpînirea de sine a lui Clinton și de momentele în care a încercat replici memorabile.

Luată peste picior că în ultimele zile a lipsit de la întîlnirea cu alegătorii, Hillary a ripostat: ”Da, Donald, am lipsit pentru că m-am pregătit pentru această dezbatere. Și, știi ceva, m-am pregătit și să fiu președinte”.

La un moment dat, invocînd violența din orașele americane, Trump a dat exemplul, pozitiv din New York, arătînd că numărul morților a scăzut la 500. ”Dar 500 de morți e oricum prea mult!”, a zis el. La care Hillary a replicat: ”Și o moarte e prea mult!”.

Un alt moment interesant a fost acela în care moderatorul l-a întrebat pe Trump la ce s-a referit cînd a spus că Hillary nu arată ca un președinte.

”Nu are stamină”, a explicat republicanul. Stamină în sens de rezistență și anduranță la greutăți.

”Cînd o să meargă în 112 țări și o să negocieze și o să încheie acorduri de încetare a focului, cînd o să stea 11 ore în fața Congresului, atunci să vorbească Donald despre stamină cu mine”, a ripostat Hillary.

În culise, Trump a spus că e satisfăcut de prestația lui, că sondajele online îi arată că a cîștigat-o și că este mîndru în primul rînd că nu a folosit o întrebare pentru Hillary, pe care o pregătise, dar pe care n-a aruncat-o în luptă din respect pentru Chelsea, fata lui Bill și a lui Hillary.

”Dar poate că o voi folosi”, a lăsat el o portiță pentru următoarele două dezbateri, din 9 și 19 octombrie, dînd de înțeles că e o lovitură grea și personală la adresa contracandatei sale. 

Democrații cred că această primă dezbatere oprește momentumul lui Trump, care recuperase spectaculos în sondaje.

Republicanii sînt convinși că analiza presei, ”care este prima voce a campaniei tale, Hillary”, după cum a spus Trump, nu va opri valul.

Privind toată dezbaterea din România, nu poți să nu remarci că, dincolo de argumentele de un alt nivel, unele dintre probleme sînt aceleași.

Arhitectura democratică, așa cum a fost ea desenată cu sute de ani înainte și adecvată pe parcurs, face tot mai greu față contestărilor din interior. Indiferent de rezultatul alegerilor din noiembrie, Donald Trump este doar personificarea extravagantă a unor probleme reale. Perdanții globalizării, oamenii care muncesc din greu și abia își plătesc facturile, ”50% dintre americani”, după cum a recunoscut și Clinton, sînt furioși și își simt problemele neaccesate de politicieni.

Poate că acum vor găsi că Donald Trump nu e suficient pregătit.

Dar ei par pregătiți.

 

Citește și cronica din SUA a lui Alin Fumurescu. Precum și pe cea a lui Costi Rogozanu.


Comentarii (36)Adaugă comentariu

cristian007  •  27 septembrie 2016, 10:08

Deja americanii sunt hotarati, fiecare stie cum o sa voteze. Nu cred ca aceste ultime confruntari vor schimba ceva. Trump anti-politicanul contra poticianul pur care este H. Clinton. Este o batalie care se va globaliza. Politica, politicienii trebuie sa se schimbe, traim intr-o lume profund schimbata, iar acest mod de a guverna a devenit redundant. Exista o circulatie a informatiilor, incredibila, oamenii se pot mobiliza pe facebook, ideeile bune sau rele ajung la popor mult mai repede. Eu cred ca modul in care sunt conduse popoarele acum trebuie reformat. Trump e doar dovada ca aceasta reforma, chiar revolutie, este foarte aproape. Cat despre rezultatul acestor alegeri : il stiu de aproape un an : https://www.youtube.com/watch?v=JvSiH1eAF3s

Bernieorbust  •  27 septembrie 2016, 11:06

Trump este un candidat groaznic dar istoricul lui Hillary ma face sa prefer 4 ani cu nebunul de trump. Poate asa invata se prind si americanii ca s-au indepartat mult de democratie si ca alegerile lor sunt o regie de doi bani. " Only Hillary Clinton was caught lying to congress. Only Hillary Clinton in 1974 was fired from a job (Watergate Committee) for being unethical. Only Hillary Clinton deleted 33,000 emails after she was ordered to hand them over to the Fed. Only Hillary Clinton had that same computer server wiped (BleachBit) clean by professionals. Only Hillary Clinton got the rapist of a teenage girl off on rape charges then laughed about it. Only Hillary Clinton lied to the American people about Benghazi. Only Hillary Clinton lied to the American people about her emails. Only Hillary Clinton lied about being under sniper fire. Only Hillary Clinton lied about lying to the American people. Only Hillary Clinton was involved in "Cash Cow" Only Hillary Clinton has a long list of scandals. Only Hillary Clinton nationally belittled her husband's sexual harassment and rape accusers. Only Hillary Clinton is a career politician. Only Hillary Clinton will not release her speeches to Goldman Sachs and other banks. Only Hillary Clinton is tied to Monsanto. Only Hillary Clinton was labeled " Extremely careless " about national security by the FBI ! Only Hillary Clinton said she will raise taxes on the middle class. Only Hillary Clinton benefited from the DNC rigging an election ! Only Hillary Clinton had to return stolen items from the White House. Only Hillary Clinton said the Benghazi victims parents where lying. Only Hillary Clinton wants you to vote for her based on her gender. Only Hillary Clinton has no real accomplishments after a lifetime in politics. Only Hillary Clinton has never created any jobs. Only Hillary Clinton has been investigated by the FBI and found to have put national security at risk. Only Hillary Clinton has had two or more movies and several documentaries made about her questionable ethics and integrity Only Hillary Clinton was called "Broomstick one" by the Secret Service Only Hillary Clinton made congress and others spend millions and millions of tax dollars having hearings and investigating her to find that she lied, that would not have been spent if she would of simply told the truth in the first place ! Fact - all facts ! Only Hillary Clinton regularly cussed out and belittled her Secret Service detail. Only Hillary Clinton Only Hillary Clinton Only Hillary Clinton over and over again." #OnlyHillary....

Maxentiu  •  27 septembrie 2016, 11:13

Campania 2016 nu e despre dezbateri. Nu e nici macar despre republicani vs. democrati, sau despre Trump vs. Clinton, pentru ca nu cred ca exista cineva pe lumea asta care s-o aprecieze in mod real pe Hillary Clinton, in afara de fanaticele feministe care vor o femeie la Casa Alba, orice femeie. Campania asta e doar despre Trump vs. anti-Trump, si o democratie ajunge in punctul asta, inseamna ca si-a atins limita de jos.

bozo  •  27 septembrie 2016, 11:59

Trump e un demagog populist care ascunde un afacerist veros ce ar da tzeapa si lui masa. Aici un articol care aduce la vedere niste afaceri de-ale lui: http://www.nytimes.com/2016/09/18/nyregion/donald-trump-tax-breaks-real-estate.html Nu a punctat nimic cand a batut campii pe acordurile internationale care golesc de locuri de munca sectoare economice. Asta se intampla din motive de globalizare ce face bine afaceristilor americani care produc cu mana de lucru ieftina in afara tarii. Se intampla si din motive firesti de dezvoltare economica, economia migrand de la ponderea pe agricultura catre industrie si ajungand in faza de dezvoltare mare sa fie axata pe servicii. desigur ca in tot acest shift economic sunt mereu perdanti si invingatori. Cine tine pasul cu transformarile castiga, cine vrea sa stea la sapa milenii si generatii de-a randul e clar ca nu se mai regaseste pe piata de munca dintr-o tara dezvoltata. E o problema pe care o gasim si in Romania si sper ca presedintele actual sa poata sa revigoreze rolul educatiei in adaptarea tarii la realitatile zilei. daca ajunge clovnul asta presedintele SUA, atunci asta va fi inceputul sfarsitului. Nu-mi place madam Clinton si e regretabil sa nu exista un contra-candidat mai bun. Dar e peste smecherul asta care iubeste tara declarativ dar in realitate nu se iubeste decat pe el insusi. Un fel de altoi de Vadim Tudor pe corpul lui Gigi Becali.

SRG  •  27 septembrie 2016, 12:26

E o problema si cu sondajele CNN :) Depinde de intrebari ... CNN insta-poll: "Can Clinton handle presidency?" Yes: 67% No: 32% pic.twitter.com/Xu3RLp6zRS Normal ca poate ... singura conditie e sa ajunga presedinte.

Dan  •  27 septembrie 2016, 12:46

Am o singura intrebare: Cum va putea Doamna Clinton sa devina comandant suprem al armatei americane , daca nu a putut sa-si stapaneasca sotul?

Groza  •  27 septembrie 2016, 13:09

Daca vine Trump se primeneste arsenelul.Care va fi tara?

Cătălin Tolontan  •  27 septembrie 2016, 13:22

@Dan: asta e intrebarea pe care n-a pus-o Trump ? :-)

Stefan  •  27 septembrie 2016, 13:34

Cred ca americanii sunt oarecum in situatia Vadim vs Iliescu. Si mai cred ca daca nu ajunge presedinte, Trump ca politician va merge in jos pe o panta descendenta perpetua, cu exceptii minore, ca Vadim, Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca.

Stefan  •  27 septembrie 2016, 13:36

Si am o intrebare in plus pentru Dan. Cum va putea domnul Trump sa devina comandant suprem al armatei americane, cand nu e in stare nici sa se stapaneasca el? Una e sa nu poti stapani alt om care nu e o marioneta.

Dan  •  27 septembrie 2016, 13:40

@ Catalin: Cred ca da. Daca divorta de sotul ei dadea dovada de caracter. Ar fi demonstrat ca este o doamna(cu caracter de fier) pana la capat. Si acum ar fi avut sanse reale de a deveni prima presedinta a Americii. Problema este mai delicata decat pare la prima vedere. Dupa cum sti, in anul 2018 vor avea loc alegeri prezidentiale in Rusia. Ca va fi Putin s-au Medvedev conteaza mai putin pentru ca amandoi sunt facuti din acelasi aluat. Crezi oare ca Doamna Cinton va reusi ceva in disputa cu Rusia(unul din cei doi) daca nu a reusit nimic in privinta sotului ei? Eu unul ma indoiesc....si cred ca nu sunt singurul!

TAVI OCTAVIAN  •  27 septembrie 2016, 13:54

.........A SOSIT MOMENTUL PTR CA O FEMEIE SA AJUNGA LA CASA ALBA....!!! SUCCES HILLARY...!!!

Horus  •  27 septembrie 2016, 14:00

La o prima citire: abraviz, momentumul, plus "problemele neaccesate de politicieni"

Horus  •  27 septembrie 2016, 14:03

@dan, @Cătălin Tolontan ... doar n-o sa comande si hormonii barbatilor. E prea de gâgă

RantCasey  •  27 septembrie 2016, 14:25

1. Toate sondajele il arata castigator detasat pe Trump, mai putni CNN (un fel de antena3 pentru Ponta anul trecut, sau B1 mai demult). CNBC care a transmis dezbaterea - Trump 61%. Sunt sondaje online asa ca putem spune ca nu sunt credibile dar nici CNN nu este credibil. 2. Moderatorul a fost pe fata pro-Clinton, dupa cum se poate vedea foarte usor daca urmariti izolat interventiile acestuia https://www.youtube.com/watch?v=EysrqMMhwHQ 3. Pe fond, Trump este mult mai bun decat Clinton si nu pentru ca ar fi acesta extraordinar, ci pentru cat de oribila este Clinton. De fapt, daca ati fi fost jurnalist in SUA, din materialele Wikileaks, din dovezile despre coruptia Clinton Foundation (zeci de milioane primite de la Wall Street), din scandalul emailurilor, din interventia in Libia, Siria si Egipt etc. cred ca v-ati fi putut face linistit o cariera doar axandu-va pe Hillary Clinton. 4. Putem dezbate orice problema de fond despre SUA daca doriti - din articolasul pe care l-ati scris imi pot da seama ca nu sunteti foarte informat.

Alex-d  •  27 septembrie 2016, 14:27

Tipologia basescu vs. Tipologia nastase. Asta au de ales americanii. Voi ce ii sfatuiti sa aleaga? Eu imi aduc aminte cum omulu lui Hilary a venit in ro ca sa faca parti prix la referendum cu omul cu suvita din politica noastra. Acum hilary se lupta cu omul cu suvita din politica sua. Sunt sigur ca pe cei cu putina minte ii sperie gandul ca un mitoman ce a falimentat majoritatea afacerilor pe care le-avut, poate veni la putere. In definitoriu au de ales intre un om cu istoric in adminiatratie si ponderat(nastase) si intre un om cu suvita pe chelie ce ar spune orice numai ca sa castige , chiar cu riscul de a se contrazice singur(trump). E simplu de vazut de ce adversari ca rusia ar vrea sa castige trump, cum e simplu de inteles de au avut de castigat si de pe urma lui basescu. Le urez fir intins si sa aleaga raul mai mic( poate traduce teodorescu dan piesa lui in engleza)

Stefan  •  27 septembrie 2016, 14:51

@Dan - Domnul Trump nu e in stare sa faca fata unor pareri contrare, un doi isi pierde cumpatul si se umfla orezul in el. Politica nu e un joc unde de cate ori te superi ( in cazul lui Trump tot timpul ) iti strangi jucariile si pleci. Pe de alta parte, Hillary Clinton are o cariera de politician in spate unde a demonstrat ca stie si poate. Vorba ei, discutam dupa 112 tari vizitate ca secretar de stat. Trump poate eventual sa discute dupa 112 cazinouri vizitate si falimentate, pe principiul ca trebuie sa fii istet sa faci asa ceva.

Stefan  •  27 septembrie 2016, 15:04

Lumea e deja destabilizata de Brexit, de Crimeea, de Marea Chinei, de Ukraina. Exact ce mai lipseste pentru un talmes balmes total e Trump presedinte. Si putem sa uitam de predectii pe termen mediu si lung, de stabilitate, de dezvoltare, samd.

RantCasey  •  27 septembrie 2016, 15:04

@Alex-d Trump are sute de afaceri dintre care patru au intrat in insolventa - la o rata de succes de peste 98% eu zic ca s-a descurcat bine in afaceri. Probabil iti place destabilizarea Orientului mijlociu si criza imigrantilor creata de Bush-Obama-Clinton (toti anti-Trump) la fel de mult precum iti plac privatizarile facute in perioada Nastase sau FMI-ul din perioada Basescu.

emg  •  27 septembrie 2016, 15:10

multumesc pt analiza catalin

Cosu  •  27 septembrie 2016, 15:15

America is a republic not a democracy. Please stop the democracy *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Forminte Nicolae Daniel Sorin  •  27 septembrie 2016, 15:23

Mie imi place Hillary! Am avut o prietenie online cu ea, este populara. Din filmuletul cu cea mai tare replica data lui Trump, rezulta ca are experienta administrativa si POLITICA. Sper sa castige.

Dan  •  27 septembrie 2016, 16:12

Catalin, lasa-i pe altii sa analizeze, tu ocupa-te de sport daca esti in stare.

Edy  •  27 septembrie 2016, 16:23

Hillary va castiga fara probleme.

Blacklisted  •  27 septembrie 2016, 17:38

Replicile "memorabile" ale lui Clinton au sunat foarte fals. Nu are charisma si e slabuta la vorbit in public. Cel putin replica pe care tu o dai ca memorabila, "nu am fost pe teren fiindca ma pregateam sa devin presedinte" mi se pare penibila, de scolar fudul ca si-a facut tema.

Daniel Chitu  •  27 septembrie 2016, 17:42

anumiti cititori nu stapanesc analogiile. Aici nu e Nastase vs. Basescu. Trump = Vadim Tudor Hillary = .... nu prea exista corespondent aici. Poate un pic de Geoana sau Nastase dar mult mai inteligenti. Hillary e diabolica in cel mai "House of Cards" sens al cuvantului. Fox News = Antena 3. Sper sa nu iasa Trump pentru ca e rasist, misogin si extremist.

usa  •  27 septembrie 2016, 18:01

vad ca si la amerloci e la fel si ei trebuie sa aleaga intre tuse si junghi, au astia grija ca orice am alege sa iesim tot in pierdere.

gabone  •  27 septembrie 2016, 19:29

Tolo, sunt dezamagit ca la experienta ta te iei dupa sondajele CNN. Ar trebui sa stii ca in SUA majoritatea companiilor mediatice (5 din 6) trag pe fata cu Hillary, nu-si ascund partizanatul si incearca sa influenteze rezultatul alegerilor folosind dezinformari grosolane. Este un fapt acceptat de majoritatea oamenilor aici in State, adevar care inca nu a ajuns si la urechile romanilor. Si inca ceva, poate scrii si un articol despre asta (do some research), in alegeri nu se mai bat cele doua modele politice americane (democrat vs. republican), nici macar stanga vs. dreapta. Miza acum este globalism vs. nationalism, nu conteaza cine poarta stindardul, lumea s-a schimbat, iar alegerile peste ocean nu vor mai fi nicodata ce au fost pana la aparitia lui Trump. Deja asta se vede si in politica vest europeana, vine curentu asta si peste romani, ca va place sau nu...

Alina  •  27 septembrie 2016, 21:20

Pe Fumurescu si Rogozanu ni i-ai recomandat sau i-ai mentionat ca sa-i faci de ras?

florin  •  27 septembrie 2016, 21:41

"We cannot afford to be the policeman of the world anymore" zice Donald. Nasol moment. Iohannis s-a dat cu Franta si Germania sa faca armata UE. Problema e ca si in Franta si in Germania vor fi alegeri, Hollande si Merkel sunt la vale si partidele lor, probabil, vor pierde. Vor continua noile administratii proiectul? Iar reactia actualei administratii americane referitor la armata UE a fost clara, vezi gesturile ambasadorilor americani din Romania si Moldova, care au fost de o duritate fatisa. NATO (USA) vs armata UE. Categoric NATO. Iohannis a ales prost, dar nu conteaza. Deci, come on, Hillary! In privinta politicii anti-imigranti, i-as da dreptate lui Trump, dar pe noi ne doare mai tare faza cu politistul care iese la pensie...

Cristian  •  27 septembrie 2016, 22:29

Mai ramanea sa faca analiza Vasile Ernu ! Da' de ce sa nu-i intrebati ce parere au pe Ogica sau Tolea ! Sa nu care cumva sa intrebati unul de dreapta... In rest, vedeti ca americanul de rand se uita in primul rand la ABC si CBS, dintre retelele nationale !

isis  •  28 septembrie 2016, 0:29

Pasaje extinse cu traduceri proaste din engleza. Sugestii: invatati limba romana. De la scribi n-am pretentii, dar editorul a primit un salariu prea mare pentru cat stie si cat face.

A  •  28 septembrie 2016, 0:46

Tolontane, ce n-ai inteles tu e ca prima dezbatere a fost aranjata sa castige Hillarious ***! Intrebarile puse lui trump au fost extrem de incomode: Despre taxele lui, unde s-a nascut Obama si inca altele pe cand *** nu a fost nici macar deranjata in vreo problema care era DUREROASA pentru ea cum ar fi Benghazi, emailurile, Fundatia Clinton, minciunile. Nu mai incerca tu sa judeci din Romania daca nu intelegi subtilitatile. Mai urmeaza inca 2 dezbateri si nu organizate de NBC sau CNN sa vezi cum se schimba. Si apropo daca tot comentezi Tolontane, debaterile in America nu au influenta niciodata alegerile. Iti mai explic ceva ca sa intelegi. Cea mai mare realizare de aseara esta ca a aratat tuturor ca isi poate tine cumpatul si este cum spunet voi prezidentiabil. Si ultima....vezi ca absolut toate sondajele afara de CNN si NBC au considerat ca Trump a invins. Asa se intampla daca tii televizorul si traduci CNN. Incearca si tu odata Fox News!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A  •  28 septembrie 2016, 0:48

Si Tolontane din raspunsul tau catre @Dan : Trump nu putea sa intrebe! Eventual prin raspunsul lui sa sugereze ceva. Intrebarile sunt puse de moderator!

A  •  28 septembrie 2016, 0:50

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3809204/Most-snap-polls-Trump-winning-debate-landslide.html Uite asta conteaza ca rezultat! Dar daca nu te uiti decat la CNN...

Marcello Kazan  •  28 septembrie 2016, 4:38

Sper ca Noul Presedinte al Americii sa fie Donald Trump... Deja America a incetat sa mai fie un Idol pentru tarile care pina nu demult se uitau in sus la ei... Acum, ceeace se intimpla in America, CORUPTIA si INCOMPETENTA LA CEL MAI INALT NIVEL POSIBIL (vezi familiile Bush, Clinton si NU in ultimul rind Obama) au facut ca America sa NU mai aiba nici un respect... America NU mai e capabila sa impuna respect... Singurul lucru pe care-l mai poate impune este TEAMA, FRICA de puterea ei militara... Atit... In virtutea globalizarii, cele mai mari companii din America se muta in China unde forta de munca e de 10 ori mai ieftina in timp ce in America somajul atinge cote GREU DE IMAGINAT... Pe de alta parte, Hilari Clinton e ***I incit NUMAI DATORITA INFLUIENTEI SI PUTERII POLITICE toate dosarele si faptele pe care le-a comis ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord