DNA a recunoscut azi în ”Gala Bute” că a clasat în 2011 dosarul în care Ștefan Lungu susține că Elena Udrea i-a dat în avans întrebările procurorului!

De fapt, DNA Alba a închis două dosare care-l vizau pe Adrian Gărdean, unul dintre ele fiind redeschis în 2015 prin decizia Laurei Kovesi

vineri, 11 noiembrie 2016, 3:35

Finalul termenului de azi de la Gala Bute a fost unul surprinzător.

În timp ce, neputincioși, apărătorii Elenei Udrea și al lui Ștefan Lungu își cereau reciproc numărul de dosar în care Lungu ar fi fost urmărit penal în 2011 la Alba Iulia, procurorul DNA a intervenit.

Reprezentantul Ministerului Public a spus, în fața instanței, că ”nu credem că are vreo legătură cu prezenta cauză, dar am identificat la serviciul teritorial DNA Alba dosarul 189 din 2011. În acest dosar au fost cercetați Cornel Rezmeriță, primarul de Lupeni, și Ștefan Lungu pentru trafic de influență și Adrian Gărdean pentru cumpărare de influență”.

Procurorii suspectau o fraudă în cazul sumei de 450.000 de euro plătită lui Gărdean pentru un studiu referitor la domeniul schiabil de la Straja.

”Dosarul a primit neînceperea urmării penale în 17 noiembrie 2011 pe temeiul: Fapta nu există”, a adăugat procurorul DNA.

Care-i povestea?

La termenul anterior, Elena Udrea a solicitat ca date din aceste dosar, precum și din informările SRI, să ajungă ca probe în dosarul Gala Bute.

E una din direcțiile strategice de apărare a Elenei Udrea.

Fostul ministru vrea să dovedească o relație mai veche de complicitate între Gărdean și Lungu, unii dintre denunțătorii săi în cazul meciului de box.

Imediat după cererea fostului său ministru, consilierul Ștefan Lungu a apărut la Antena 3.

În emisiunea realizată de Oana Stancu și Răzvan Dumitrescu, Lungu a susținut că s-a dus la ministru în 2011, ”imediat după ce primisem chemare la DNA Alba, iar Elena Udrea mi-a dat pe o hîrtie întrebările pe care a doua zi mi le-a pus procurorul”. 

Elena Udrea a negat: ”Exclus să-i fi dat lui Lungu așa ceva!”.

DNA recunoaște azi faptul că a existat un dosar Lungu – Gărdean și care a fost clasat în 2011.

Potrivit aceluiași procuror pledant, acesta nu e singurul dosar închis, pe numele lui Gărdean. ”În 2012, DNA Alba a mai dinspus NUP în dosarul 2016/2012 care-i privea, printre alții, pe Adrian și pe Miron Gărdean și pe Cornel Rezmeriță”.

Dosarul din 2012 nu-l viza pe Ștefan Lungu.

”Pentru că în acest dosar din 2012 nu s-au făcut cercetări temeinice, el a fost redeschis prin decizia procurorului șef al DNA în 2015”.

Instanța a rămas să se pronunțe dacă va admite ca probe informările SRI și cele două dosare de la DNA Alba.


Comentarii (1)Adaugă comentariu

mircea  •  11 noiembrie 2016, 16:37

Cu atatea NUP-uri, Gardean si Lungu ***. SISTEMUL e beton !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează