Cu cine votați duminică? Un test

10 minute ca să aflați de ce partid vă simțiți mai apropiat ca idei

joi, 8 decembrie 2016, 11:54

Alegerile sînt ziua care confirmă că în ceea ce ne privește pe toți e dreptul nostru de a ne pronunța toți.

Ca de fiecare dată, vă propun un test.

Ca de fiecare dată, partenerul este Median Research Centre (MRC), un think-tank independent și încăpățînat în a rămîne echidistant politic.

Testul este aici și are 27 de întrebări.

Nu vă spune cu cine să votați, ci doar de cine sînt apropiate ideile voastre.

În afară de dictaturi, nimeni nu ne scapă de decizia de a vota 🙂 Ea rămîne la noi.

 


Comentarii (92)Adaugă comentariu

v1ad  •  8 decembrie 2016, 16:46

Oamenii sunt uimiti ca le-a iesit UDMR. Nu le am cu ungurii, dar sunt curios cati dintre noi cunoastem programul lor, in afara de subiectul autonomiei.

fotbal  •  8 decembrie 2016, 16:51

o sa votez. am dat un ochi si pe comentarii recunosc m-au incarcat cu entuziasmul optimistului care vede in cimitir numai plusuri. hai la vot!

cpt.ahab  •  8 decembrie 2016, 16:54

Stiu foarte clar ca votul nostru e complet irelevant. E o mascarada. Sistemul e revolut, putred. Dovada ca o populatie de 300 de milioane poate aduce in lupta finala electorala doi oameni de toata jena. Si asta nu o data. Prin urmare, papusarii ne servesc aceeasi povestioara cu "votul tau care conteaza", aratandu-ne pisica totalitarismului pe care tot ei il creeaza si hranesc. Ultima data cand am votat cu inima deschisa a fost in 1996, cand CDR-ul m-a convins ca nu merita sa-ti pui nadejdea in absolut, dar absolut nimeni. De 26 de ani libertatile noastre se restrang, viata ne e tot mai plina de stres si de hartii, calitatea vietii scade, dar promisiunile cresc si papusile isi schimba periodic chipul. Indiferent cine va veni, vom asista la aceeasi sporire a birocratiei, a taxelor, a obligatiilor, a stresului cotidian. Sa nu ne mai mintim cu partidulete itite din strada, pentru ca nu-s ale strazii, cu siguranta.

Median Research Centre  •  8 decembrie 2016, 17:00

@dan, răspunsul la acea întrebare, despre formațiunea de care sunteți apropiat, nu are niciun impact asupra calculului apropierii de partide, care se bazează exclusiv pe cele 27 de întrebări legate de politici publice. Ne ajută însă la cercetare să știm cât de aproape se plasează oamenii, pe aceste teme, de partidele pe care le simpatizează. Puteți afla mai multe despre cum funcționează TestVot aici: http://www.openpolitics.ro/tot-ce-ai-nevoie-sa-stii-despre-testvot-2/

alex d  •  8 decembrie 2016, 17:10

ce validitate poate avea un asemenea sondaj cand in Romania "ideologia" e un cuvant ce nu exista in practica politica. Toate actiunile legislative ale clasei politice romanesti se impart in doua : fie sunt pt imbogatirea lor personala , fie sunt "sugestii UE" ce se executa fara sa se comenteze.

J Ciprian  •  8 decembrie 2016, 17:16

Testul în sine are o eroare mare, după test sunt apropiat de UDMR, dar nu as vota UDMR nici dacă as alege intre viata și moarte, mai bine mor. Vad în comentarii ca majoritatea tot la UDMR se încadrează, deci sigur este o probleme cu el.

Median Research Centre  •  8 decembrie 2016, 17:23

@Emilian, @ Belecciu Lucian, toate cele 27 de întrebări au aceeași pondere la rezultatul final, însă nu toate partidele au putut fi poziționate legat de toate întrebările. Pozițiile partidelor au fost codate pe baza programelor electorale, a declarațiilor făcute de liderii acestora si, dacă partidele au răspuns la chestionarul nostru, pe baza acelor răspunsuri. Dacă nu s-a putut stabili o poziție a partidului dintr-o sursă credibilă, atunci acest partid a fost codat ca neavând o poziție. Scopul TestVot este de a informa, ca să puteți vedea inclusiv dacă partidul pe care îl susțineți are o poziție pe o temă anume și, dacă da, dacă aceasta este compatibilă cu a dumneavoastră.

Iliescu Cornel  •  8 decembrie 2016, 17:32

Problema se pune fals de la inceput, as putea numi chestia asta sofism... plecam de la o premisa gresita, facem un rationament perfect logic, dar concluzia va fi , indubitabil , gresita! Si asta pentru ca , aproape toate partidele in campanie au doar intentii frumoase, dar cand le vine vremea sa le puna in practica, uita sau mai degraba nu tin cont de ce au promis... Exemplul cel mai elocvent, Basescu si celebrul sau slogan "Sa traiti bine". Cand a fost intrebat despre asta a dat-o pe "caterinca" spunand ceva de genul, "aia trebuia sa spun , doar era campanie". Pe noi ar trebui sa ne intereseze in primul rand in ce fel putem obliga pe cei care vor iesi in invingatori sa se tina de programele si promisiunile lor si ce masuri coercitive se poat lua dupa ce se dovedeste ca au mintit cu nerusinare. Absolut toti se uita in ograda vecinului, care si el a mintit, si isi gasesc in felul asta scuze, fac polemici fulminante dar astea se intampla pe spinarea poporului.... Ma gandesc eu ca mai devreme sau mai tarziu asta va duce la dictatura sau la terorism, atunci cand se va atinge cota maxima de mizerie materiala si morala. Oare va citi careva acest comentariu , si mai ales , il va intelege???!!!

Median Research Centre  •  8 decembrie 2016, 17:40

@Adrian, nu era posibil pentru noi să includem toate partidele sau persoanele care concurează la aceste alegeri. Având în vedere că nu toți răspund la chestionarul nostru, codăm pozițiile partidelor pe baza programelor partidelor și a declarațiilor, ceea ce înseamnă un volum de muncă semnificativ. De aceea am decis să nu includem decât formațiunile care, conform sondajelor, au o șansă rezonabilă de a intra în Parlament. Puteți afla mai multe despre domenii cheie și vedea promisiunile partidelor aici: http://www.openpolitics.ro/subiect/alegeri-2016/

cornel  •  8 decembrie 2016, 17:42

Perfect adevarat

Costiclă  •  8 decembrie 2016, 17:47

Daca am fi schimbat ceva prin vot nu ne mai lasau sa votam...zic si eu. In alta ordine de idei, pe cine sa votezi? PSD PNL sau ce alte glume de partide democratice mai participa... Nu propun ca eu deti adevarul, dar astia, toti, sunt o mare banda de hoti care rad de noi si se distreaza pe seama ultimelor noastre sperantem... Macar atat a iesit bun din revolutia facuta de inaintasii nostrii...ca macar ii putem injura din toti rarunchii! It's something!

Median Research Centre  •  8 decembrie 2016, 17:51

@iuli, @Andrei, @mihaela, în selecția întrebărilor, căutăm teme care sunt legate de guvernare, politici publice sau diferențe de viziune și idei dintre partide, sunt de interes ridicat pentru public și sunt abordate cât mai direct și concret de partide (preferabil în programele electorale). Încercăm să acoperim cât mai multe domenii, dar aceasta depinde și de nivelul de substanță din campanie și dacă partidele își asumă poziții concrete sau nu. Desigur, domnia legii e esențială pentru democrație, iar tema integrității e una importantă. Dar legat de măsuri care ar putea afecta actul de justiție, partidele au foarte puține propuneri în această campanie. În plus, TestVot nu include promisiuni ce nu intră în sfera legalului sau nu se numără printre prerogativele instituției pentru care sunt alegerile respective. De exemplu, nu am include niciodată propuneri care ar fi în mod evident neconstituționale, iar la alegerile prezidențiale, nu am include propuneri legate de taxe. În schimb, Parlamentul ia decizii importante pe temele pe care le-am ales pentru TestVot și chiar dacă partidele nu au poziții care să poată fi codate în această aplicație, ele sunt acoperite în analizele noastre: http://www.openpolitics.ro/subiect/alegeri-2016/

marcel  •  8 decembrie 2016, 17:59

foarte interesant...sa vezi lucrurile ca PSD si totusi sa votezi PMP

snatch  •  8 decembrie 2016, 18:03

PMP , e clar, sunt basist :)

bazileon  •  8 decembrie 2016, 18:07

Intr-adevar, testul e facut de pameni care se pricep si, culmea, "încăpățînati în a rămîne echidistanti politic" (ca si cand dvoastra ati frecventa altfel de persoane). Ciudatenia e ca orice ai alege, iese ce trebuie, taman ca la alegerile reale.

snatch  •  8 decembrie 2016, 18:31

acum am observat ca optiunile USR sunt in general "nu stiu/nu raspund" sau "neutru" ceea ce influenteaza intr-un mod nefericit sondajul

Teo  •  8 decembrie 2016, 20:13

Testul putea sa aiba o singura intrebare, practic tema acestui vot, dupa umila mea parere: PRO/CONTRA DNA. Sanatate si haideti la vot, indiferent de optiune

Stefan  •  8 decembrie 2016, 20:14

@ana und morometen, danke frumos. Nu stiam ca exista asa ceva.

Niculae Birsan  •  8 decembrie 2016, 21:00

STOP VOT !!! Pe data de 11.12.2016 NU am cu cine sa VOTEZ Numai cei care sant ANTIROMANIA mai cred in acele ""sondaje"" facute in LABORATARELE TRADATORILOR de TARA si de NEAM . De ce IMPUNETI POPORULUI ROMAN de 27 de ani pe listele de VOTARE numai si numai CRIMINALII si TRADATORII de TARA ??? EU daca merg la vot , chiar daca il anulez inseamna ca , sunt DEACOR si LEGITIMEZ asa zisa clasa politica care tim de 27 de ani ne-a VANDUT la FIER VECHI si TRADAT . EU personal ,NU pot fi : - MANIPULAT , CUMPARAT , SANTAJAT = TRADATOR de TARA cum sunt cei care se vand pentru un JOB , BANII , O FUNCTIE PUBLICA , CONTRACTE pe BANUL PUBLIC , etc , etc , etc INDIFERENT de rezultatul votului din 11.12.2016 - absolut toti vom asistat 100 % la LUPTE de STRADA mai rau ca in 89 . LUPTA pentru "" CIOLAN = PUTERE intre cele 2 LOJE = CLANURII ale MASONERIEI (DREAPTA si (TEHNODRACII ) + STANGA ) este pe VIATA si e MOARTE . Pe ei( TRADATORII ROMANIEI + *** acestora ), NU intereseaza cati "" prostii ""vor muri dupa data de 11.12.2016 - au dovedit atat in 89 dupa LOVITURA de STAT cat si la investirea ""GVERNULUI MEU "". Dupa data de 11.12.2016 va urma : PARLAMENTUL MEU + GUVERNUL MEU 2 + CONSTITUTIA MEA (aprilie 2017 ) si ne-am dus DRACULUI de NEAM si TARA . Romania te rog frumos TREZESTE -TE !!! CITEZ : Aurel Dumitru E bine de stiut ! Prin simpla prezentare la vot,validati alegerile. Aceasta prezentare la vot ,este confirmata de CNP-ul dvs si semnatura dvs pe lista electorala ce justifica prezenta la vot. Nu conteaza ca ati anulat votul sau ca ati votat cu nu stiu cine. Doar atat ii trebuie sistemului,ca sa isi faca treaba mai departe. Ba chiar va mai si lipeste o chestie pe spatele cartii de identitate,ca sa fie siguri ca ati fost prezenti,deci ati validat alegerile. Restul e treaba sistemului. Alegerile sunt praf in ochii cetatenilor,praf in ochii poporului. Votand, legitimati puterea de face ce doreste in Romania... Ce a facut puterea politica in ultimii 27 de ani pentru romani ? Daca simti la fel .....ia atitudine ......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matache Macelaru-Furculisione  •  8 decembrie 2016, 22:27

Domne Tolontane, deci ma intrebi cu cine votez dumineca, test. Pai atunci se cuvine pentru ca sa-ti raspunz la moment. Afla monser ca eu nu votez numai dumineca. Eu, daca vrei pentru ca sa stii, votez in fiecare ziua a setimanei deci cum ar veni, votez luni, votez martzi, votez mercoledi, votez jeudi, votez Freitag, votez sambata si votez, buninteles, dumineca. Ai putea pentru ca sa ramai mirat (cum asa?). Ei bine, esplicatiunea este ca eu, luand mai mult decat in serioz indemnurele lui matale, indemnurele ztelelor Media Prrom, indemnurele lui Tuddy Chirila-Cofeeshop, indemnurele Guignolilor de Dialog cu Soros, pe scurt indemnurele progressiste, deci esplicatiunea este ca eu mi-am asigurat posibilitatea de a vota quotidiean. Si anume, votez quotidiean la urna mea personala, de portelan alb, cu capac de pvc. Mai preciz, votez pentru TOTI borfasii, asta pardon, politicienii daci, indiferent de grupul de crima organizata, asta pardon, partidul din care fac parte. SI asta pentru ca valorile lor rigureux equale ma pun in impossibiltatea de a putea pentru ca sa ma decid pentru un borfas, asta pardon, politician anume. Hai pup dulcissim si spor la anketele astea strajnice din domeniul sporturilor pe care le performati tot mai cu talent.

Șerban  •  9 decembrie 2016, 0:05

Testul mi-a spus ce știam deja: e bine că votez USR! :)

Mihaela  •  9 decembrie 2016, 1:21

O bascalie de test, facut la comanda!! :La toti da ca rezultat UDMR, desi nu sunt de acord cu acest partid!!!

Cistică Canacheu  •  9 decembrie 2016, 1:42

Total irelevant, au făcut scor populisti gen PMP sau liberalii, păi au guvernat dezastruos, ce spun astfel de partide sunt doar flatus voci,adica nimic,ma mir că mai sunt votați, iar partidul cu nume de piesa electronica este o făcătură înstelată nu cred că românii sunt atât de naivi să voteze serviciile si acoperiți pe față..

Poporul sunt eu  •  9 decembrie 2016, 4:56

UDMR ? Să fm serioşi !!

gabi  •  9 decembrie 2016, 10:37

Mda, cam aiurea... udmr, alde si usr. Problema e ca primele doua stiu sa spune ca vor electorii sa auda. sau ar trebui sa cred gasca revansarda de taietori de lemne sau pe aia de penali? ar trebui facut si o cercetare despre "vorbele" din campanie si politicile de dupa. sa vedeti acolo grozavii. dar cine sta sa asculte acordurile fine? "shorosh" e mai eficient.

RC  •  9 decembrie 2016, 11:15

Partidul pe care il votez nu este inclus in acest test. Mi-a iesit USR ca rezultat dar eu nu pot sa votez USR indiferent cat de apropiat este de mine programul lor politic, din doua motive: 1. este un partid fara ideologie, desi am banuiala mea ca este un partid "progresist" (regresiv) de tip american; 2. nu am incredere in oamenii propusi. Sunt destul de tanar, dar din politica am tras urmatoarea concluzie: nu este bine sa votezi programe, ci oameni. Si acei oameni sa aiba convingeri politice, ca sa stiu la ce sa ma astept. Programele se schimba. Oamenii patrioti si muncitori nu se vor schimba. Deci un mare nu PSD, PNL, USR, PMP, ALDE, UDMR, PRU, nu vot nul.

roman  •  9 decembrie 2016, 11:31

pentru"cpt.ahab ",bine,total de accord. care e solutia ta pentru a scapa din aceasta situatie?

Andrei Huțuleac  •  9 decembrie 2016, 12:42

Am făcut testul de patru ori la rând. De fiecare dată am dat alte răspunsuri. De două ori la rând am răspuns la fel la toate întrebările. O dată cu „complet de acord” și a doua oară cu „Neutru” la toate. De fiecare dată mi-a ieșit USR. Apoi fix același procent la tot restul. Să fie trădare la mijloc?

Corina  •  9 decembrie 2016, 13:18

Eu prima data am raspuns cu "mai degraba de acord" sau "neutru" si mi-a iesit pe primul loc UDMR iar pe locul 2 USR. Am mai facut testul inca o data si am raspuns la toate intrebarile "Total dezacord". Mi-au iesit aceleasi rezultate. UDMR pe primul loc si USR pe al 2-lea. Dragut, nu? :)

Ada  •  9 decembrie 2016, 13:28

Un prieten a postat pe Facebook o animalie a testului. Anume ca a obtinut exact acelasi rezultat completand testul diferit de mai multe ori. Asa am ajuns sa il completez si eu si, spre surprinderea mea, am obtinut exact acelasi grafic cu al prietenului meu. Sa fie oare coincidenta, manipulare sau minciuna?

Median Research Centre  •  9 decembrie 2016, 14:32

@Andrei Huțuleac, ceea ce spuneți dumneavoastră referitor la rezultatul final atunci când toate răspunsurile sunt „Complet de acord” nu poate fi real. Dacă se răspunde la toate întrebările „Complet de acord”, pe locul întâi este UDMR, urmat de USR: http://prnt.sc/dh9uxm. @Corina, contrar afirmațiilor dumneavoastră, dacă se răspunde la toate întrebările cu „Total dezacord”, rezultatul este ALDE pe primul loc și PSD pe locul doi: http://prnt.sc/dh9owr. Oricine dorește poate verifica.

Boby  •  9 decembrie 2016, 14:39

Nu votez cu nimeni!

Andrei Huțuleac  •  9 decembrie 2016, 15:59

Îmi pare rău. L-am mai făcut o dată după ce am citit comentariul dumneavoastră. Mi-a ieșit rezultatul identic. E deja a șasea oară, după ce l-am ma făcut o dată cu telefonul. Poate e doar o eroare a soft-ului dar e o eroare ciudată tare având în vedere că USR are scor mare mare de tot și PSD are scor cu minus. Mie îmi sună a manipulare. Noroc că nu-s mare revoluționar și n-o să ies în stradă să schimb ce nu se poate schimba :) adică mecanismele de funcționare ale societății contemporane. Danke! Baftă la alegeri...

Marian  •  9 decembrie 2016, 20:50

Testul are o hiba ascunsa (si probabil neintentionata si nedetectata la momentul conceperii testului) - nu ar trebui sa existe optiunea "Nu stiu/Nu raspund", pentru ca asta anuleaza practic intrebarea respectiva. Mai precis, in cazul USR-ului, exista 11 intrebari (din 27) la care partidul chipurile raspunde "Nu stiu", in traducere nu i se stie pozitia, probabil. Asta inseamna ca eu ma potrivesc cu USR-ul doar daca bifez si eu "Nu stiu/Nu raspund", ceea ce e stupid. Dintre celelalte partide, ALDE are 2 intrebari la care partidul raspunde "Nu stiu", iar PNL-ul are 1 intrebare. Restul partidelor au ZERO intrebari fara raspuns, in timp ce USR-ul are 11. Pentru ca testul sa aiba o relevanta reala, ar trebui eliminata varianta de raspuns si clarificata pozitia partidelor respective la intrebarile la care acum chipurile raspunsul lor e "Nu stiu". Mai pe sleau spus, pentru cei care voteaza USR testul are relevanta doar uitandu-va la analiza detaliata si comparandu-va raspunsurile cu ale USR-ului, exceptand intrebarile la care USR a raspuns "Nu stiu". Din cauza asta, restul graficelor (frumoase, de altfel) sunt irelevante pentru USR.

florin cogean  •  9 decembrie 2016, 23:14

imi spune si mie cineva care mai este situatia acum? Sunt curios, insa nu pot vedea scorul decat daca mai votez o data si nu vreau sa viciez rezultatul...

Matache Macelaru-Furculisione  •  9 decembrie 2016, 23:23

Domne Tolontane, onorabili sondori, m-am sucit. Deunazi spuneam ca nu ma pot decidea cu cine sa votez pentru ca toti catindatii daci sunt de valori atat de rigureux egalissime incat trebuieste sa votez pentru toti la urna mea personala din portelan alb, cu colac si capac de pvc. Ei bine, totusi, va instiintez ca finalamente m-am hotarat cu cine votez. Anume doresc pentru ca sa votez cu catindatul amerecan Miculsoft, cu catindatul teuton Eadees si cu catindatul amerecan Bechtelerel. Catidanti sobri, culti si cinstiti pana la maduva, garantati de D. Guvernatore Hansel (Hantzy) Klemm si de Frau Cancelar Mutti M. I-ati pus pe listele PNL-USR diaspora? Rog sa ma instiintati pana dumineca pe la ceasul pranzisorului. Daca sunt pe liste, ma duc sa ii votez multiplu, caci aicea in Octzident e voie multiplu daca votezi cu cine trebuieste. Pup dulcissim, sus progressismul, jos legionarii moscoviti!

Median Research Centre  •  10 decembrie 2016, 12:58

@Marian, optiunea „Nu stiu/Nu răspund” există exact pentru situațiile în care partidul sau utilizatorul nu are o poziție pe subiectul respectiv. Nu inventăm poziții ale partidelor în cazul în care nu există informații credibile care să indice cum se plasează, respectiv dacă partidul nu a răspuns la chestionarul nostru. Fraza dumneavoastră „Asta inseamna ca eu ma potrivesc cu USR-ul doar daca bifez si eu "Nu stiu/Nu raspund", ceea ce e stupid” este greșită fiindcă descrie incorect algoritmul de calcul pe care îl folosim. Acele afirmații pe care un partid este codat „Nu știu/Nu răpund” nu sunt incluse deloc in calculul compatibilitătii unui respondent. În situația inversă, când un respondent optează pentru „Nu știu/Nu răspund” pe o întrebare, acesta este plasat la o distanță egală și maximă de toate celelalte opțiuni asumate de un partid, in afara de cazul în care și partidul a răspuns "Nu stiu/Nu raspund" - caz in care se aplică regula de mai sus (afirmatia nu este inclusă în calculul compatibilității).

Marian  •  10 decembrie 2016, 15:12

@Median Research Centre - multumesc pentru raspuns, l-am inteles, dar nu rezolva problema, ci doar pare ca o rezolva. Asta pentru ca, la un test de "compatibilitate" cu un partid (sau cu ce-o mai fi), compatibilitatea/congruenta/identificarea e cu atat mai mare si mai "de incredere" cu cat numarul de intrebari e mai mare, altfel spus congruenta cu doctrina unui partid se face asimptotic, in functie de nr de intrebari. Tragand linie, daca esti sustinator non-USR, ai 25-27 intrebari care se te "ajute" sa-ti identifici partidul, dar daca esti sustinator USR, atunci... ghinion, pentru ca plaja de intrebari e redusa la aproape jumatate, i.e. este mult mai greu (practic vorbind, pentru ca... matematica) sa te identifici cu pozitia partidului, tocmai pentru ca pozitia partidului e o nebuloasa. Buna initiativa, dar repet - are relevanta doar excluzand cu totul USR-ul din ecuatie, altfel e la fel de veritabil ca un doctorat a la c/p sau cu o pereche de tenisi Abibas. Ar fi trebuit clarificate non-raspunsurile inainte de test, in cazul tuturor partidelor, macar ca aproximatie.

gica ion  •  10 decembrie 2016, 16:23

am facut testul de 3 ori o data raspunzand corect , o data total de acord la tot si odata total dezacord la tot surpriza rezultat identic usr si apoi udmr !?

Razvan  •  10 decembrie 2016, 19:13

Am completat testul de mai multe ori cu raspunsuri deiferite de fiecare data. Si eu si sotia. Rezultate identice ( grafic si procente ). Sau e o eroare undeva in site sau este gandit ca metoda de promovare USR.

Noica  •  10 decembrie 2016, 21:38

Bineintzeles ca 98% din cei care au facut testul habar nu aveau ce program au USR sau UDMR (la cei din urma mai toti cred ca singura lor directie e autonomia totala) - in fon autonomia care e in programul lor politic ar putea fi benefic in mare parte si la Vaslui :) Totusi setul de intrebari e mult prea putin si e destul de normal sa vedeti USR = UDMR in multe situatii. Si UDMR-ul are propuneri legislative extrem de bune pe langa cele care tin strict de multiculturalism sau de drepturi pentru minoritatea maghiara (ceea ce e normal sa fie promovat de acest partid)

Stefan Marian Florin  •  11 decembrie 2016, 22:22

Domnule Tolontan nu vreau sa par lipsit de politete dar va rog sa faceti o investigatie pe tema podului peste Dunare de la Galati . Din sursele mele nu se realizeaza deoarece parlamentarul PSD din 1990 Stefan Viorel detine Navraom Galati posesoarea bacurilor. De asemenea puteti discuta cu Bunea Stancu despre situatia de la Braila. Este o problema care ar ajuta la dezvoltarea acestei regiuni de tara. Va multumesc anticipat. PS: Mandru ca sunt ROMAN

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord