Vochin: ”Nu băiatul lui Daum a avut nevoie de FRF, ci noi am avut nevoie de el!”

Oficialul federal susține că Marcel Daum este un ”analist de top” și că i-a școlit pe românii care fac analiza jocului ”naționalei”

joi, 17 august 2017, 7:01

De Andrei Crăițoiu și Cătălin Tolontan

Andrei Vochin spune că ”readucerea în discuție a faptului că selecționerul și-a angajat băiatul la FRF pe post de analist video necesită câteva lămuriri, pentru ca oamenii să aibă întreg tabloul”.

”E adevărat că atunci când auzi că tatăl și-a adus fiul undeva ți se pare ciudat. În cazul concret, nu e așa!”, afirmă Vochin și explică: ”Marcel Daum este analist video la Frankfurt, unde ia 10.000 de euro pe lună. Știți cât i-am dat noi la București? 250 de euro pe zi. A venit câteva zile la fiecare meci, până la un moment. Suma totală primită de el de la FRF este de câteva mii de euro”.

Și de ce a venit?

”Ca să-și ajute tatăl, care a apelat la el. În banii puțini, la nivelul câștigurilor lui, pe care i i-am dat, Marcel Daum l-a școlit pe Marius Francisc, omul care era atunci la noi și pe care l-a luat Edi Iordănescu mai apoi, la Astra”, povestește Vochin.

”Între timp însă, noi ne luaserăm și alt om, care, la rândul lui, este acum ajutat de Marius Francisc”.

FRF a cumpărat, la sfatul fiului selecționerului, hardurile și softurile necesare sistemului de analiză a jocului, fotbalist cu fotbalist, exact sistemul folosit în Bundesliga.

Oficialul FRF spune că ”din păcate, relația cu Marcel Daum s-a încheiat din cauza timpului său limitat și pentru că n-a vrut să fie în mijlocul interpretărilor de favoritism. Rezumând totul: nu băiatul lui Daum a avut nevoie de noi, ci noi am avut nevoie de el!”. 

”Daum jr. e un profesionist”

Gazeta a discutat cu Marius Francisc, fost analist la FRF, acum la Astra, cel pe care Marcel Daum l-a școlit.

– Marius, ai făcut echipă cu Marcel Daum la prima reprezentativă. Ce relație ați avut?
– A fost o onoare să lucrez cu Marcel! Ce profesionist!! Pentru echipă a fost un input deosebit, analizele au fost și sunt top class. Pentru mine a contat extrem de mult pentru că plecasem la un drum și aveam un plan de carieră bine conturat. Practic, el a fost exact ce aveam nevoie pentru a face pasul spre a deveni un videoanalist de top. În câteva acțiuni cu echipa națională am învățat o groază de secrete aduse din Bundesliga și o metodologie fantastică de analiză, cea nemțească. Nu numai prezența lui Marcel a contat, cât și cea a celor doi secunzi, Rudi și Ionuț. Cu belgianul lucram tactic câte 10 minute în fiecare zi la birou, Ionuț mi-a oferit, atât uman, cât și profesional, lucruri de preț. Numai cuvinte de laudă pentru ei!

– Ce ai învățat de la Daum junior?
– A fost omul care m-a învățat că înainte de a fi un bun profesionist trebuie să fii un om foarte bine dezvoltat personal, cu skills-uri ca echilibru, proactivitate și productivitate. Profesional, datorită lui am învățat să lucrez cu cele mai bune softuri de analiză din lume și mi-a pus la dispoziție o metodologie de lucru nouă, eu lucrând mult italienește. El are experiența germană.

– După plecarea de la lot, ai mai ținut legătura cu noul analist de acolo?
– Am ținut legătura cu tot staff-ul, inclusiv cu domnul Daum sau cu domnul Papadopoulos, cărora le port un respect deosebit. Vorbesc săptămânal cu ambii secunzi, iar cu Marcel lunar. Cu Rareș Ene, fostul meu asistent, discut zilnic, încerc să-l ajut cât mai mult pentru că este la început de drum. Însă este și el foarte, talentat și pasionat de ceea ce face.

– Cum a fost experiența de la echipa națională?
– Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viață până acum! A fost cea mai frumoasă lecție primită de la viață: a fost dur, am suferit învățând zi de zi și ridicându-mă la standardele cele mai înalte. Pot să spun că a meritat totul!


Comentarii (48)Adaugă comentariu

haideusicfr  •  17 august 2017, 7:09

Excelent articol ,obiectiv ,nu ma mira deloc alaturarea domnului Caritoiu ,domnului Tolontan. Schimabarea in bine a primului este evidenta si le urez succes in gazetarie amandoura!

cosstica  •  17 august 2017, 7:20

Un articol ce ar putea parea inutil dar care era necesar. Tolontan ar trebui sa devina marca inregistrata. Un nou exemplu de obiectivism si de jurnalism adevarat. Multumesc domnilor jurnalisti!

Mihai  •  17 august 2017, 7:38

:) .

fotbal  •  17 august 2017, 7:44

cum asa ceva?.. suma totală primită de el de la FRF este de câteva mii de euro.. a venit ca să-și ajute tatăl..in banii puțini pe care i i-am dat, Marcel Daum l-a școlit pe Marius Francisc, omul care era atunci la noi și pe care l-a luat Edi Iordănescu mai apoi, la Astra...intre timp însă, noi ne luaserăm și alt om, care, la rândul lui, este acum ajutat de Marius Francisc...a fost omul care m-a învățat că înainte de a fi un bun profesionist trebuie să fii un om foarte bine dezvoltat personal, cu skills-uri ca echilibru...pentru mine a contat extrem de mult pentru că plecasem la un drum și aveam un plan de carieră bine conturat...a fost cea mai frumoasă lecție primită de la viață a fost dur, am suferit învățând zi de zi...deci cuuum?? frf, arbitru de top in meciul disciplinei mentale. twin peaks vs socola. f tare interviul! daca stiam analist ma faceam

calinescu  •  17 august 2017, 7:59

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Luca  •  17 august 2017, 8:30

Voichin spune : " Știți cât i-am dat noi la București? 250 de euro pe zi " Cine este acest "noi " ? Ma gandesc ca FRF ul ar fi trebuit sa plateasca , nu "noi" ... sau gresesc ?!

Virusul  •  17 august 2017, 8:51

Asta e un articol cu dedicatie pentru prietenul Vochim care ne-a fericit cu aceste DAUNE;;; bv tolontan ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

spiger  •  17 august 2017, 8:52

Domnule Tolontan, foarte bună intervenția dumneavoastră.Chiar dacă domnul Vochin nu mai este angajatul ziarului cred ca ar fi bine sa-l lăsați sa scrie ! Se pricepe si este pertinent în analiza meciurilor de fotbal.

lord belial  •  17 august 2017, 9:05

voichin vorbeste de bugetul frf ca si cum l-a muncit el sau a adus banii intr-un saculet de acasa. pai ''noi'' l-am platit, tovarase vochin, nu ''voi''. apoi, ma scuzi, cu toate tentativele tale de a revolutiona si de a aduce la zi metodele de antrenament - nu ati fost in stare sa il convocati pe alibec, jucatorul in parcurs ascendent de forma, chestie care se vede cu ochiul liber si ptr care nu ai nevoie de analiza video, fie ea platita si cu 250 eur/ zi. nu mi-a placut niciodata acest vochin. singurul merit al acestui ''jurnalist'' era ca numara pasele si golurile, ca un soft instat, dar o versiune mai veche, cu bug-uri. e un impostor si el ca si burleanu. ce face el nu e analiza - cel putin nu calitativa - ci statistica de contopist.

vasglo  •  17 august 2017, 9:15

De unde se vede ca "sangele (de ghesepist) apa nu se face, sau ca "prietenul la nevoie se cunoaste"!...-:)

Cătălin Tolontan  •  17 august 2017, 9:16

@vasglo: nu e nici un gest amical, e un lucru normal. Oamenii de la FRF au avut ceva de spus si treaba unui ziar e sa fie o platforma pentru toate faptele pe care le poate afla.

ion ion  •  17 august 2017, 9:47

daca relatia cu daum jr a fost o colaborare temporara/sporadica si suma totala se incadreaza in ce zice el acolo (sau chiar si pe aproape), ar trebui abandonat rapid subiectul cu daum sr care l-a angajat pe jr pentru ca suntem penibili dar sa continuam sa ii reprosam lui daum sr ce i se 'cuvine' - ca e departe de ce avem noi nevoie si fooooarte scump pt locul 4, care putea fi luat cu oricine in rol de antrenor; a adus si un 'aer proaspat', dar de banii astia nu putem sa primim doar aer

Dragos  •  17 august 2017, 9:47

@lord belial: <>. Despre care "noi" vorbesti? Ai dat tu vreo letcaie federatiei, ca sa ai pretentia ca TU l-au platit pe baiatul lui Daum sau pe oricare de acolo? Si, intr-adevar, nu ai nevoie de analiza video ca sa vezi ca Alibec e in crestere de forma, dar nu cred ca de aia au adus analist video, sa ii faca selectia lui Daum. Na, ca a dat peste nas Vochin contestatarilor care o tineau sus si tare ca daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Daum si-a angajat copilul, ca vaaaaaaaaaaaaaaaaiiii, ce ororare, asa ceva nu s-a mai pomenit, crimaaaaa.... :)))) Uitand ca si ei sunt anagajati pe pile, probabil. Tipic romanesc, hotii striga hotii. Cu chestia asta, Vochin l-a umilit (sic!) pe Ioanitoaia.

gilos  •  17 august 2017, 9:50

Poate citeste articolul si dl. ioanitoaia, care a facut o paranoia din lupta sa impotriva lui Daum si a FRF. Germania, campioana mondiala, a umilit Brazilia la ea acasa. Stiinta si tehnologia au batut mar imaginatia si improvizatia. Lumea fotbalului a progresat enorm in ultimii 25 de ani iar noi am ramas la nivel de cooperativa. Este nevoie de foarte multa munca, iar rezultatele nu apar peste noapte

Cătălin Tolontan  •  17 august 2017, 9:51

@gilos: un ziar nu critica persoanele, ci faptele. Ovidiu Ioanitoaia nu are nimic cu Daum, dar dupa 50 de ani de presa poate sa citeasca un clasament :-)

shpagasin  •  17 august 2017, 9:58

@lord belial: Alibec e, printre altele, si un puturos. Daca la echipa de club iti permiti sa il tii asa, pentru ca e peste ce ai in lot, la nationala trebuie sa alerge, iar asta e un lucru pe care el nu e dispus sa il faca. Si atunci ai de ales: fie bagi un om care alearga mai mult si ajuta echipa, fie il bagi pe puturos si astepti sa te scoata din cacao cu o executie care poate vine, poate nu vine. Ce alegi? Care pariu e mai sigur? Mergem pe mentalitatea romaneasca: munca putina si bani multi?

Jinga  •  17 august 2017, 10:01

In presa In afara de meteo si horoscop nimic altceva nu e scris fara un intres oarecare...

viorel  •  17 august 2017, 10:02

daca aducea un analizator de barfa si cancan l-au fi iubit si...

lord belial  •  17 august 2017, 10:13

@Dragos - istetule, daca taceai, filozof ramaneai si nu te suspectam de rapt intelectual. sigur ca am dat bani FRF-ului, pauperule intelectual care esti, caci tu nu stii, caci eti nedus pe la scoala si nu ai studiile mele, insa noi, publicitatea, bagam mii de euro in bugetul frf. sau tu, neatentule cand s-au distribuit neuronii, credeai ca fac referire la aportul meu ca bugetar? nu te mai incorda atat, biet neavizat, ca te fac de rusine aici pe interneti. pe langa ca esti bleg, te mai aia si in poteca. dar contributiile autoritatilor locale crezi ca pot fi considerate ca fiind ale mele, ale cetateanului? esti mic, taci acolo in banca ta

lord belial  •  17 august 2017, 10:14

@Dragos am impresia ca tu, vreun contopist pe la FRF, mananci azi chiar din banii mei. caci eu te platesc pe tine, chiar si cand sustii activitati incontinente de postaceala online. tu esti angajatul meu, de fapt, iar eu, patronul tau. seful tau, cum ar veni, sa intelegi si tu

fotbal  •  17 august 2017, 10:16

pt @gilos @Dragos si toti cei care vor urma, mai simplu: dl Marius Francisc , actualmente Astra, avea un plan de cariera. dl Andrei Vochin, inalt reprezentant FRF, avea si el un plan. buun. astrele s-au aliniat si planurile s-au pupat. asadar, dl Andrei Vochin, inalt reprezentant FRF i-a platit dl Marius Francisc-Astra cursurile de analist video! :)) si profesorul aferent, Marcel Daum cu 250 euro pe zi. mi se pare corect

lord belial  •  17 august 2017, 10:21

@Dragos - tu imi spui mie ca esti un neutral care ai intrat sa postezi aici asa, sine die, sine ira, sa il aperi pe voichin? eu zic ca esti o *** *** care se pretinde papagal

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vlad  •  17 august 2017, 10:23

Foarte bine ca a dat explicatia asta ca sa mai termine cu acuzatiile de nepotism... cat despre Francisc asta, sa aiba grija ca are ceva mizerie pe buze.

Florea  •  17 august 2017, 10:26

Asa da articol, face cinste ideii de jurnalism corect si echidistant. Ramaneti la sport si la investigatii medicale si in gala bute, si nu va mai bagati in politica si istorie, unde nu prea va pricepeti aproape deloc

pawn  •  17 august 2017, 10:35

din ce inteleg eu, domnul marius francisc s-a calificat la locul de munca. avea un plan de cariera (sau mai multe, cine stie; vanzator de pepeni, faiantar, sudor autogen) si a dat de un om care l-a invatat sa foloseasca o camera de filmat. remarcabil. toti 3 (incluzandu-l pe alt calificat la locul de munca, domnul vochin) merita felicitari. de fapt, ia stati asa: din tot management-ul actual al frf, e vreunul care sa nu fi avut, pana la experienta asta, nicio legatura cu fotbalul? cu atat mai mult merita felicitati pentru planul lor de cariera.

Dragos  •  17 august 2017, 10:53

@lord belial: ti-as sugera sa iti masori cuvintele si sa lasi jignirile deoparte, ca nu iti face cinste un astfel de comportament, fie el si virtual. Chiar deloc, limbajul tau suburban denota o frustrare continua si dureroasa. Cateva aspecte referitoare la elucubratiile tale. Nu ai tu bani sa ma platesti pe mine, desi stiu ca m-ai vrea ca anagajat :). Nici postac nu sunt, incerc doar sa privesc obiectiv anumite aspecte pe care tu refuzi sa le vezi. Tu si altii ca tine. Daca ai fi postat CV-ul tau, mi-as fi dat seama care e ocupatia ta profesionala. Altminteri, nu am competente sa imi dau seama ce lucreaza fiecare om doar uitandu-ma la fata lui (sau la un nickname idiot). Tin sa iti mai spun ca niciun leu din aportul tau de bugetar nu a mers la FRF. Ca banii tai merg la echipe, e cu totul o alta discutie. Si inca ceva: a sponsoriza pe cineva e o relatie win-win. Sponsorii nu sunt stapani, asta omiti sa spui. In publicitate, platesti ca sa iti asociezi imaginea cu un anumit brand/imagine/logo. Corect? Te rog, fa-ma de ras pe "interneti".

addriann  •  17 august 2017, 10:59

Analistul video culege informatii despre evolutiile jucatorilor sau despre echipe si poate avea la dispozitie o mare baza de date pentru acest lucru.Dar nu este independent, face parte din staff-ul ,, agreat " de antrenorul echipei.Iar acesta din urma hotaraste ce sa faca cu informatiile respective, ce indicatii sa dea jucatorilor. ,, Metodologia fantastica de analiza " nu poate ajuta prea mult, fara un antrenor capabil sa ia cele mai bune decizii pentru echipa sa.Decizii care includ inclusiv selectia jucatorilor pentru urmatorul meci...

urod  •  17 august 2017, 11:27

Tocmai pt anii de presa pe care-i are Ovidiu Ioanitoaia , aveam alte asteptari....poate se intampla ceva odata si ne dam seama cum stam in realitate , la ce nivel suntem si incepem sa miscam lucrurile....suntem cu cel putin 20 de ani in urma, si asta numai lui Sandu si Dragomir, cu care Ovidiu Ioanitoia a fost atat de bland....Sandu si Dragomir ne-au incremenit in timp , pur si simplu....iar lumea a tot mers inainte si a evoluat....poate si presa isi face ,,mea culpa'' si se apuca sa-si faca treaba corect...

Mircea  •  17 august 2017, 11:54

@catalin tolontan: da, ne asteptam intr-adevar ca dupa 50 ani de presa cel putin un clasament sa poata fi citit de catrea Ioanitoaia.... :)) In disputa asta intre Ioanitoaia, o parte dintre cititori si Daum nu esti obiectiv pt simplul motiv ca tu si Ioanitoaia sunteti colegi. Ioanitoaia nu critica faptele ci se ia personal de Daum, il trateaza fara respect, il umileste folosind un limbaj sub orice limita dar mai ales, si asta il tradeaza: pe toti ce avem alte opinii ne face postaci federali. Omul asta chiar ca nu mai are ce cauta in presa... Poate ca a venit timpul sa se retraga. Tu, Catalin, postezi un articol in care spulberi niste mituri; este putin dar cel putin o faci. Ioanitoaia nu va face asta niciodata.

Geo  •  17 august 2017, 12:58

Am observat un val de articole anti-Daum. Ioanitoaia, Tolontan, Andries si Craciun. Tolontan si Andries au bagat la termen f scurt alte articole sa nu stea cele cu Daum prea mult la suprafata, ba mai mult Tolo da o bila alba lui Daum clarificand cat de cat chestia cu fiul. Incerc sa nu jignesc dar chiestia mi se pare prea "pe fata" si prea mitocana. Problema voastra, sau cel putin a domnului Ioanitoaia cu actuala conducere FRF nu o inteleg deloc. Daca ati tacut din gura 25 de ani in care nu s-a facut nimic si ne duceam in jos de la un an la altul si nu s-a intrebat nimeni unde se duceau banii din calificari si nu se uita nimeni ca scolile de fotbal se inchid , de ce acum vorbiti? De ce acum si o ba°*°@ daca da Burleanu faceti articol ca nu a platit taxe la stat pt mediu? Suntem in mizerie de 20 de ani nu de 3. Vinovatii ratarii calificarii la CM nu sunt numai Burleanu & Co. Sandu si Dragomir au o vina mult mai mare...dar nimeni nu sufla o vorba despre Nasul. va e teama ca ajunge iar la putere? Decat sa va legati de Burleanu ca vezi doamne a adus un antrenor care nu ne place, mai bine scrieti solutii!!!!!!! ce ar trebui sa faca, ce legi sa aprobe, unde sa investeasca, pe cine si cum sa ajute..asa v-ati face treaba cu demnitate si ati face ceva bun pt fotbalul romanesc. Cereti o demisie, adica o schimbare pe termen scurt care nu o sa rezolve absolut nimic. Stiu bine ce spun pt ca timp de 15 ani asta facem si nu s-a rezolvat nimic.

Cătălin Tolontan  •  17 august 2017, 12:59

@Geo: porniti de la o ipoteza eronata, imi pare rau. Spuneti ca am tacut 25 de ani in legatura cu neregulile din fotbalul romanesc, ceea ce nu e adevarat. In Sportul romanesc, in ProSport si in Gazeta noi am scris de mii de ori impotriva blaturilor si celorlalate aranjamente, impotriva conducerii LPF si FRF.

tonys  •  17 august 2017, 13:01

Repede a sarit tolontan sa-l apere pe amicul vochin care impreuna cu ceilalti habarnisti burleanu si daum au facut dintr-o nationala calificata la euro intr-una care se afla la egalitate de puncte cu locul 5 in cea mai slaba grupa din preliminarii, in care in afara de Polonia nici o alta selectionata n-are lotul Romaniei - atacant cu 12 goluri in spania, 5-6 jucatori in cele mai puternice campionate din lume - spania,anglia si italia ,8-9 jucatori care au fost peste campioni europeni si jucatori transferati de la Real si Barcelona.

tonys  •  17 august 2017, 13:23

Ce a facut daum se numeste nepotism, doar tolontan, vochin, burleanu et comp de habarnisti ii spun profesionalism.

Ilie  •  17 august 2017, 13:39

Ovidiu Ioanitoaia critica faptele, doar ca este foarte repetitiv cu critica lui Daum pe un ton negativ, nationalist si nu mereu argumentat. Cand atatia oameni observa asta, poate e normal ca in public sa aparati ce face colegul si seful dvs, dar cu siguranta ar fi cazul sa aveti discutii in redactie despre stilul asta care enerveaza sau provoaca sentimente negative, plus nationalismul care e din ce in ce mai prezent in Gazeta.

Ilie  •  17 august 2017, 14:22

Sper sa nu ma banati sau etichetati ca postac pentru ca mai adaug ceva pe aceeasi idee 😀Ce am spus mai sus ar fi posibil daca redactia ar avea respect si nu ar trata de sus cititorii si comentatorii. Nu sunt inca sigur daca si cat aveti. Pana acum am vazut ca raspundeti la comentarii, chiar daca uneori ironic si superior, dar si ca a avea o idee fixa ca cititor te face postac desi e ok si recomandabil ca jurnalist, vezi dnu Ioanitoaia si din pacate nu numai 😃

Un tanar  •  17 august 2017, 14:26

Au fost adusi oameni care nu au nici o treaba cu fotbalul ca sa poata sa fie controlati cum vrea vochin ( un gazetar infect care i a facut campanie actualei conduceri). Acest marius Francisc, preot la origine, nu stie sa puna camera pe trepied, l au bagat in fotbal luandu l din ziar, a scris o carte cu mentorul sau tabirca 100 la suta plagiat din limba germana, la sedintele video au gresit si au pus filme pentru adulti. Opriti va si numai promovati non valori pe mii de euro ca distrugeti fotbalul. Softuri avansate? Au luat licente care nu folosesc la nimic doar ca sa si justifice orele de munca. Distrugeti tot ce mai era inca bun ca sa va puneti papagalii pe care ii laudati desi nu au rezultate si va lasa cand va e lumea mai draga. O sa vina si vremea voastra! Stati linistiti!

FYRY  •  17 august 2017, 14:53

patetica incercare de a spala imaginea unui fost coleg,ambii sunteti penibili,mai rau ca burleanu si daum,megahyperpatetici,vochin tolo egal RIDICOLI ! )))))

dan  •  17 august 2017, 14:57

articol bun, fara interrpretati, o informare correcta!

 •  17 august 2017, 15:02

@lord belial, presupun ca vorbesti despre acelasi Alibec care se plaseaza printre cei mai slabi atacanti in debutul ligii intai, sub aspectul eficientei (caci atacantului i se cer goluri in principal, care lui ii lipsesc cu desavarsire). Te raportezi, ca si ceilalati, in analiza lui Alibec strict la jocul facut in meciul cu Sporting. Insa asta e o analiza superficiala, intrucat analizat per ansamblu (in toate meciurile din perioada aceasta), rezulta ca Alibec este intr-o vadita eclipsa de forma si, mai ales, de eficienta (iar nationala duce lipsa exact de eficienta - goluri). Iar lipsa de eficienta se probeaza chiar si la meciul cu Sporting, unde in afara de angajament, determinare si cateva driblinguri nu si-a facut datoria (nu a marcat din ocaziile bune pe care le-a avut). Alibec e un jucator bun, dar sa clamezi cu atata vehementa convocarea acestuia dupa un singur meci rezonabil presupune nu doar subiectivism, dar si mult amatorism.

jijij  •  17 august 2017, 15:03

tata spunei si lui tataia ioanitoaia sa citeasca articolul si apoi sa se pensioneze

cenzurati lipsa de toleranta, civilizatie si educatie!  •  17 august 2017, 15:43

O sa rog administratorul acestui site sa fie mult mai atent atunci cand modereaza comentariile si sa gaseasca o formula pt a cenzura comentariile postate de anumiti indivizi needucati si necivilizati, prin care urmaresc sa vexeze ceilalti participanti la discutii. Un astfel de individ este cel care isi spune - @lord belial. Locul sau nu este cu siguranta printre cei scoliti si educati. Nu probeaza prin nimic ca ar face parte din aceasta categorie. Cat priveste argumentele pe baza carora isi sustine ideile, acestea sunt lipsite de fundament si chiar o minima logica. Cum ar putea pretinde ca daca activeaza in publicitate este de plano si „patronul, stapanul” celor carora le livreaza productia publicitara sau, dupa caz, sponsorizari? Pai, in primul rand, respectivul individ probeaza indubitabil ca nu are proprietatea unor termeni si chiar a propriei activitati. Apoi, prin faptul ca ofera creatii publicitare sau sponsorizari nu inseamna defel ca ofera favoruri FRF sau altor destinatari contractati, operatiunea in speta aducand avantaje reciproce diverse (financiare, de imagine, perspective de afaceri pt furnizorul de publicitate etc.). La fel se intampla si in cazul contributiilor. Contribuabilul nu este sub nicio forma „sponsorul” sau ”patronul” celor care isi desfasoara activitatea profesionala pe baza unui buget format din contributii cetatenesti. Contributiile respective nu reprezinta sponsorizari sau plati catre „contopisti”, ci reprezinta doar achitarea unor obligatii cetatenesti (contributii platite idem de catre toti cetatenii, privati sau bugetari). Iar cei platiti din bugetul format din contributii, pe langa faptul ca nu sunt platiti de catre contribuabili, ei nu primesc favoruri (nici macar din partea angajatorului pentru care presteaza profesional, cu atat mai putin din partea celor care achita obligatii la stat de natura contributiilor), ci sunt remunerati obligatoriu ca urmare a unor prestatii profesionale. Altminteri, in logica stramba a acestui individ, oricine se poate autointitula „stapanul”, „patronul” oricui. Bunaoara, eu as fi ”stapanul” lui pt. ca ii „cumpar”, sub diverse forme, publicitatea/creatiile publicitare sau orice produs ar vinde el ca furnizor privat/comerciant de servicii destinate publicului larg (deci eu ii platesc salariul), sau al parintilor si/sau al copiilor sai (intrucat eu, cetateanul, sunt contribuabilul care formeaza bugetul din care statul ii sustine social, prin diverse forme, parintii/bunicii pensionari sau copii minori). Dar toate astea doar in logica acestui individ.

Mircea  •  18 august 2017, 0:24

@Ilie: probabil ca deja exista discutii in redactia gazetei despre comportamentul lui Ioanitoaia, altfel nu aparea acest articol. Ioanitoaia l-a atacat pe Daum si la acest capitol ( aducerea baiatului la nationala ) fara a argumenta, fara a (se) informa, singurul scop fiind denigrarea. @Tolo: va dati seama la ce nivel a gasit Daum nationala incat a trebuit sa aduca un analist video din Germania ? Va dati seama ce alte situatii de pomina a intalnit la nationala ?? Iar voi aveti pretentia ca acest om sa schimbe in 6 luni ceea ce s-a stricat in mod structural timp de 20 ani ?? De ce nu va puneti intrebarea: de ce nu au reusit ceilalti selectioneri romani sa transforme nationala, sa o revigoreze ?? Ma alatur comentariului lui Ilie: poate ca ar trebui sa tratati cititorii critici cu mai mult respect. Si astept cu nerabdare alte articole de genul celui de mai sus...Sa intelegem contextul

nica fara frica !  •  18 august 2017, 0:26

Tolontane nici nu stii cat de mic inceoi sa fii,dupa acest articol !!!!!..........corb la corb nu-si scoate ochii !!!!.....cate beri ti-a dat vochin ca sa scrii articolul asta !!!!???

sorin  •  18 august 2017, 8:59

Nu va mai raciti gura de pomana. Cititi mai atent raspunsul adresat lui Geo postat ieri la 12:59 de Tolo. Combate DOAR IDEEA ca au tacut 25 ani , acceptand in mod tacit faptul ca toata redactia face un mare heirup impotriva lui Daum . Cine *** l-o fi pus si pe ala sa identifice o posibila utilizare casnica a gazetei...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  18 august 2017, 20:27

Noroc cu Daum care cu fii-su impreuna a dus nationala in coada clasamentului. In consecinta dusmanosul de Ioanitoaia trebuia sa laude perrchea de nemti.

gicu  •  20 august 2017, 17:28

ba da cum se face ca da limba de lemn corporatista a "dezvoltarii personale" si a "proactivitatii" si in fotbal... sa stii ca absolut nimeni din fotbal nu stie ca exista softuri de analiza, este o noutate absoluta. nu, nu a interesat pe nimeni asta si Daum a avut nevoie. si nu stiu de ce li s-a pus pata tuturor pe Daum in loc sa li se puna pata pe jucatori fara chef, fara talent sau depasiti fizic de departe - pentru ca asta vad eu, neica nimeni, la televizor. Nu cred ca nici computere de un milion si cel mai de top Daum ii poate face sa alerge ca levandovski de exemplu. Aia vine din interior.

andu  •  30 august 2017, 11:04

Doamne ce *** pot fi acesti comentatori. Nu intereseaza pe nimeni scenariile voastre din cap si care este parerea voastra despre articol sau Daum. Fiti si voi oameni normali! cititi si pastrati-va comentariile pentru voi. @Tolo, cred ca cel mai bine ar fi sa inchizi sectiunea de comentarii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin  •  6 octombrie 2017, 8:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord