Ce se întâmplă cu boxul?

O observație a lui Rudel Obreja care merită dezvoltată

vineri, 15 septembrie 2017, 4:46

Interviul realizat de colegul meu Marian Ursescu, în Gazeta de ieri și de azi, cu Rudel Obreja deranjează multă lume din sport.

Nu mai știm de când n-au fost atâtea telefoane.

E o neînțelegere la mijloc. Și, cu tot repectul, atât pentru public, cât și pentru cei din sport, ea merită clarificată.

În termeni politicoși, dar fermi, lucrurile stau așa: presa nu funcționează după principiul de ”a oferi clientului ceea ce dorește”!

Nu e ca la ”video on demand”, unde plătești  și te uiți la ce vrei.

Ziariștii îți proptesc sub ochi realitatea, nu ”reality show-uri”.

Presa expune noutăți, informații și puncte de vedere diverse, în unele ne regăsim, în altele, dimpotrivă!

Treaba noastră nu e să vă gâdilăm orgoliul, așa că nu vă așteptați la asta!

Abia atunci ne-am trăda publicul.

Presa se deplasează zilnic pe frontiera dureroasă dintre dorința și nevoia publicului. Poate că microbiștii sau oficialii sportului nu au niciun chef să-l audă pe Rudel Obreja, dar ceea ce spune el răspunde unei nevoi mai adânci decât simpla distracție sau propria plăcere.

E nevoie să știm cum stau lucrurile, dincolo de păreri!

Toți avem dreptul la opinie, dar nu avem dreptul la a deține fapte, după cum observa un gânditor. Esențială observație!

Pentru că faptele sunt unice și ne aparțin tuturor.

Pe baza lor ne formăm opiniile, nu invers. Dacă ne-am apuca noi, ca oameni, să recunoaștem faptele sau să le negăm în funcție de părerile noastre și dacă asta ar sta la baza deciziilor, viața comună ar fi imposibilă.

Așa că jobul nostru nu e să vă facem să vă simțiți bine, ci, dacă reușim, să fiți un pic mai bine informați!

Importantă în interviul amplu cu Obreja nu e lupta din culisele boxului. El însuși a fost condamnat în prima instanţă în Gala Bute, după ce a băgat FRB în combinaţia evenimentului, să nu uităm de cei 400.000 de euro sponsorizări care iniţial au mers la federaţie și apoi au migrat către firma lui.

Importantă e observația lui Obreja, bazată pe fapte, că Ministerul Tineretului și Sportului ignoră de peste trei ani de zile situația gravă a boxului.

Din cauza lipsei finanțării și a unei monitorizări firești, boxul continuă să se zbată în nevoi financiare și rateuri sportive. La ultimele două Campionate Mondiale nu am avut participant.

Vorba lui Obreja: ”Dacă nu te prezinți nici într-o competiție cu 85 de țări, de ce mai exiști?”.

Aici e problema!

Ca minister, nu e normal să tai finanțarea pentru că sunt fraude și apoi să întorci capul.

Desigur, statul poate renunța la ideea de a finanța toate federațiile, lăsând performanța de vârf la nivelul COSR, așa cum se întâmplă în unele țări.

Dar nu poate abdica selectiv de la o federație, de la un sport!

Câtă vreme este angajat prin lege să finanțeze și să controleze federațiile, MTS are o responsabilitate.

Deocamdată, ministrul Marius Dunca face ce au făcut și ceilalți înainte. Întoarce privirea. Ideea celor din MTS e că decât să te bagi  în ”nebunia de la box”, mai bine îi lași în plata Domnului.

Obreja nu mai e președinte din noiembrie 2012, au trecut cinci ani.

Problemele sale cu justiția se vor rezolva acolo.

Însă faptele pe care le observă merită scoase în evidență. Dacă un om e condamnat sau chiar închis, asta nu înseamnă nicidecum că toate drepturile sale sunt suspendate.

Iar dreptul de a enunța fapte ne e folositor nouă, nu lui.

 

 


Comentarii (29)Adaugă comentariu

anonimul  •  15 septembrie 2017, 17:18

"presa nu funcționează după principiul de ”a oferi clientului ceea ce dorește”!" "Așa că jobul meu nu e să vă fac să vă simțiți bine, ci, dacă reușesc, să fiți un pic mai bine informați!" Pai cum vine asta? Pai si atunci de ce ziaristii fac glume? Ca sa citam din Stucan, unul care se vrea ziarist! Si de ce ziaristii se duc la conferinte de presa cu undite? Pai, ori esti ziarist ori esti actor de vodevil(vaudeville)? Cand ziaristul devine subiectul principal al unui subiect sau interviu, asa cum este in Romania, nivelul presei scade la nivelul la care a ajuns Sportul din Romania. Sau poate nu e o coincidenta. Asa cum valoarea atrage valoare asa si mediocritatea atrage mediocritate!

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2017, 17:20

@anonimul: nu inseamna ca putem evolua in afara publicului, dar exista o distanta fata de ce atrage imediat in folosul a ceea ce va intereseaza cu adevarat. Presa nu e un bloc compact de profunzime, nimeni nu sustine asa ceva, ci e o imbinare intre nevoia de audienta si obligatia de a aduce acestei audiente teme care sa conteze.

vicu  •  15 septembrie 2017, 17:45

Un articol in care ne ai demonstrat ca sti sa invarti cuvintele. N am aflat nimic nou citind acest articol. Ca idee daca n ai ce sa transmiti taci din gura.

Mihai  •  15 septembrie 2017, 18:44

Domnule Tolontan, știți de ce ministerul nu mai dă bani la FRB? Pentru că acolo au fost fraude și acum suflă și-n iaurt, le e frica de DNA. Din pacate, la noi exista aceasta teama de DNA, care s-a nascut tot din vina DNA, deoarece, puterea acolo e prea mare, lasand la o parte si tot ce a facut bun DNA. Dar au fost atatea cazuri (si cel al lui Ludovic Orban) in care a existat un exces de zel imens din partea procurorilor, judecatorii au decis altceva si procurorii tot acolo si ramas linistiti. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca la fiecare proces intentat, indiferent ca exista inculpati la prima abatere, procurorii cer pedepse maxime cu inchisoarea. Asa ceva nu exista in tarile occidentale

Adi  •  15 septembrie 2017, 18:57

Finantarea ca finantarea, insa cum a fost cand a tipat despre problemele de arbitraj din box si nu doar ca nu l-a ajutat mai nimeni de la noi, insa i-au si sarit in cap, ca "sa fie bine, sa nu fie nasol"? M-am uitat la gala Mayweather si McGregor, iar dintre primele trei meciuri, doua au fost decise gresit de arbitri. Cam avea dreptate si la amatori sau unde zicea el, chiar daca nu l-am sustinut.

Sorin  •  15 septembrie 2017, 19:23

Se intampla ca Dl Obreja a facut atat de mult rau FRB incat nimeni nu mai are curaj sa finanteze boxul in Romania. Nu vom mai avea niciodata box in Romania. Nu merita nici macar sa i se dea buna ziua , de drepturi nu mai poate fi vorba. Ati mers pana acolo incat il intrebati pe Obreja ce se intampla cu Boxul in Romania. Asta nu mai e presa

Sasa  •  15 septembrie 2017, 19:26

Stimate dl Tolontan, Este un articol prost si incomplet documentat, in care spuneti ce grozavi sunteti voi jurnalistii si in care va dati cu parerea la o decizie a MTS fara sa prezentati situatia completa. Eu nu stiu situatia de la Federatia de Box. Se afirma in articol ca MTS a oprit finantarea pentru ca la federatie s-ar fi facut fraude. Ce nu afirmati sunt urmatoarele: (1) presupusele fraude au fost constate in urma unui audit independent, al unui control al Curtii de Conturi, sau al unui control a Corpului de Control (2) daca in urma controlului/auditului s-ar fi constatat presupuse fraude, au fost sesizate organele de ancheta penala? Nu vreau sa iau apararea MTS, dar daca MTS a cerut auditul sau a trimis Corpul de Control la federatie, si in urma controlului, MTS a sesizat organele de urmarire penala, e cumva normal ca MTS-ul sa taie finantarea pana la finalizarea anchetei - ancheta pe care MTS-ul nu o poate derula. Pentru ca din nou, nestiind legislatia, nu stiu cum ar trebui trebui operat cand o federatie e sub ancheta. Iar daca MTS-ul nu a sesizat organele de ancheta, atunci e clar ca intoarce privirea; pentru ca nefiind ancheta penala, acele fraude nu sunt de fapt fraude.

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2017, 19:28

@Sasa: nu, legea nu pemite MTS sa taie finantarea pana la finalizarea anchetei. Procesele penale dureaza ani, asta nu inseamna ca FRB trebuie sa stea ani de zile fara finantare.

Ramon  •  15 septembrie 2017, 21:19

poate veti reusi cândva să înțelegeți cum a căzut presa, de la 2 x 100.000 exemplare vândute acum 10 ani la numai 17.000 în ziua de azi, de ce ați pierdut sutele de mii de cumpărători din 1990 (atunci nu era internet, acum 10 ani exista, la fel ca și astăzi). Veți spune că presa tipărită este în decădere peste tot, dar Spania are 4-6 cotidiane de sport, italienii au 3, numărul de pagini este dublu la ei (e drept că și prețul). Nu credeți că toate mizeriile prezentate în ziare, de-a lungul a 20 de ani, a distrus interesul omului civilizat să mai dea un ban pe ziar ? Știu, acesta este trendul în ziua de azi, ca ziariștii să sară și să acuze conducătorii (și ieri ziarul se plângea că justiția se face la indicația SRI știlor, anchete pe care le-ați investigat în profunzime), dar ca un cumpărător de 45 de ani al ziarelor de sport îmi pare rău să văd toată degringolada morală. De la meciurile secolului din șah (Fischar vs Spasski), box (Clay vs Frazier) s-a ajuns la lipsa de bani din federația de box.

Viggen  •  15 septembrie 2017, 22:20

Articolul imi pare foarte util pentru ca ridica , cred eu, cateva intrebari. 1. care este legea care OBLIGA statul , respectiv MTS, sa finanteze federatiile sportive? Din cate stiu federatiile sportive nu sunt institutii ale statului roman, sunt un fel de ONG-uri. 2. Sintagma ”dacă nu te prezinți nici într-o competiție cu 85 de țări, de ce mai exiști?” cred ca explica eroarea care exista la nivelul sportului romanesc. Adica sa pui caruta inaintea boilor. Ceva de genul cum functioneaza invatamantul romanesc, avem nivelul cel mai ridicat de analfabetism si analfabetism functional din tarile UE dar ne falim cu olimpicii internationali. Federatiile ar trebui primordial sa raspandeasca si sa faciliteze practicarea sportului, la toate nivelurile si varstele, selectarea varfurilor si rezultatele internationale atat de iubite de PR ar trebui sa vina in secundar ca un rezultat al culturii sportive din societate. My2c

Rudel Obreja  •  15 septembrie 2017, 23:08

Îmi propusesem sa-l ignor pe semnatarul acestui articol toată viața de-aici înainte. N-am reușit. Citind mai sus ma cuprinde INDIGNAREA, din cauza minciunii grosolane prin intermediul căreia manipulează cititorii. A făcut-o ani in șir, prin acuzații de care s-a ales praful : ba că am folosit doar 3% pentru Frunză, iar restul i-am băgat in buzunar, sau că mi-am cumpărat costum de haine, sau bilet de avion fiicei mele din banii de la Gală, că am făcut nu știu ce fapte penale cu banii Companiilor de Stat care au sponsorizat Gala, și multe, multe alte minciuni ! Îmi amintesc (se poate verifica chiar pe acest blog, bănuiesc ca N-a șters bazaconiile scris acum 4-5 ani...) cum crease chiar un joc pe internet prin care cititorii umblau pe stradă (la propriu..., ca după pokemoni...) sa descopere banii pe care i-am deturnat eu de la Gală !!! Toate acele acuzații s-au dovedit FALSE, MINCIUNI ! Nimic din toate acelea NU S-AU REGĂSIT IN Dosarul Gala Bute ! In continuare MINTE cu NERUȘINARE, afirmând ca AM FOST CONDAMNAT pentru cei 400.000 € pe care i-am deturnat de la Federatie !!! NU EXISTA o asemenea condamnare, nici N-am avut o asemenea acuzație ! Dar, ca sa amețească oamenii și să-i convingă că ce-a scris el ani de-a rândul e adevărat, minte in continuare ! Îl provoc pe semnatar\titular de blog sa facem un INTERVIU in care el să reia TOATE ACUZAȚIILE făcute începând din 2011 și pana in prezent, iar eu sa răspund ! Sa vedem cine are dreptate. ps : bănuiesc ca mulți dintre cititori vor avea impulsul de a ma înjură, beșteli in toate felurile. Nu va grăbiți, poate ca va avea curaj sa dea curs provocării... Și apoi mai vorbim.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2017, 23:20

@Rudel Obreja: Sigur ca facem un interviu. Chiar asta e sentinta: banii primiti de la stat (companii plus MDRT) au fost folositi la infractiuni. Cei 400.000 de euro din companiile de stat au tranzitat FRB, unde erati presedinte si semnati contracte, cand ca sef al FRB, cand ca proprietar al firmei organizatoare a galei. Oamenii au inteles exact ce au inteles si judecatorii: cereati bani de sponsorizare pe FRB si apoi acestia mergeau la firma unde erati actionar. La compania dvs. au ramas banii, iar la federatie a ramas ”imaginea”, asa cum consemneaza chiar judecatorii ca le-ati explicat. Banii la dvs in cont, imaginea la federatie :-) Cit despre banii deturnati de la Gala, tocmai de aceea ati fost condamnat la inchisoare si vi s-au confiscat 3 milioane de lei. Aceia erau banii pe care-i cautam. Facem interviul, multumesc!

Gabi Enache  •  15 septembrie 2017, 23:43

Acest infractor marunt are un tupeu fantastic. De la el se trag problemele la federatia de box, dar el nu si nu. Se crede zmeu dar el este un zmeu de hartie, s a bagat in jocuri mari el fiind doar un parlit. La AIBA nu l au bagat la impartire ca era maruntis si s a victimizat. Asa face si cu furaciunea de la Gala bute unde *** au furat banii de la buget. Tolontane i ai interviu la vorbitor ca are pedeapsa de facut si taie i ata de la zmeu sa se duca pe pustii ca a inceput sa miroase

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rudel Obreja  •  15 septembrie 2017, 23:44

"Chiar asta e sentința : banii primiți de la Statau fost folositi la infracțiuni" ! Împotriva cui este sentinta ?! Și câți ani a fost condamnat pentru aceasta fapta ?! Am fost eu condamnat pentru așa ceva ??!! Ca mi-am însușit cei 400.000 de euro din banii Federatiei ?! Mințiți in continuare ! Fostul ministru Ion Ariton a fost acuzat de "participatie improprie la abuz in serviciu (sper ca nu greșesc enunțul) le gât de sponsorizarea de către cele 10 Companii de Stat, despre care ați scris tomuri întregi... ȘI A FOST ACHITAT !!! Adică TOT CE AȚI SCRIS LEGAT DE ACEST SUBIECT NU ESTE ȘI N-A FOST NIMIC ADEVĂRAT !!! Unde există împotriva mea o acuzație legată de aceste sponsorizări ?! Unde ?!?! Lăsați "piesele de teatru" scrise in Rechizitoriu de DNA ca sa impresioneze publicul și judecătorii ! Aici vorbim de CAPETE DE ACUZARE ! A existat așa ceva împotriva mea ?! Am fost eu CONDAMNAT pentru așa ceva ?! Dar aberațiile cu "costumul de haine, cu biletul de avion al fiicei mele, sau cu 3 % pentru frunza și restul in buzunarele lui Obreja" ?! Cu astea cum rămâne ? V-am întrebat și in primul comentariu, o fac încă o dată. Sper sa nu mai ocoliți... Faceți o sinteză a celor ce le-ați scris pe blog câțiva ani la rând și vedem dacă am fost măcar acuzat, darămite condamnat pentru ele ?!?! Am văzut ca deja ați "moderat" articolul și ați nuanțat lucrurile, însă continuați sa insinuați ca as fi fost condamnat pentru "migrarea celor 400.000 € către firma mea"... Sincer, mi-ar plăcea o emisiune tv, față in față. Doar noi doi. Să reluați acuzațiile pe care mi le-ați adus ani in șir. Sa vedem ce mai stă acum in picioare.

Rudel Obreja  •  15 septembrie 2017, 23:58

Incredibil, actualizați comentariul adăugând lucruri și ma văd nevoit sa revin : deci Spuneti ca "am DETURNAT BANII DE LA GALA ȘI DE ACEEA AM FOST CONDAMNAT ȘI MI S-AU CONFISCAT CEI 3 milioane de lei" ??! Mințiți ! De două ori. O data legat de cele de mai sus. A doua oară legat de "ACEIA ERAU BANII PE CARE-I CĂUTAM" ! Nu, nu aceia erau, mințiți ! Acum vreo 5 ani scrieți ca s-au PLIMBAT ȘI RĂTĂCIT prin CONTURILE BRD și ale nu știu care-i Bănci Franceze UN MILION DE EURO !!! Și ca eu nu am avut cunoștința de banii aceia ! Ca i-au furat ei ! Așa scriați atunci, așa mi-ați spus și mie, față-n față ! Nicidecum ce afirmați acum ! Faceți un folder aici cu articolele pe care le-ați scris din 2011 pana in 2014, sa vedem cine are dreptate.

q  •  16 septembrie 2017, 0:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  16 septembrie 2017, 9:13

Dupa 1990 in box a fost tot timpul scandal si circ. Sa nu uitam modul cum se desfasurau alegerile pentru FRB si Asociatiile judetene cand insultete ,amenintarile si chiar niscaiva pumni erau chestii obisnuite. D-le Tolontan asteptam interviul cu d-l Obreja.

cristian  •  16 septembrie 2017, 9:28

Tataie de unde ai avut tu 3 mil de lei ? Ha? Businessmen nu pari dupa fata, dupa port..mai ramane varianta cu infractiunea ptr care ti ai luat 6 metrii

aurel  •  16 septembrie 2017, 12:32

Urmare achizitiei si citiri editiei de azi 16.09.2017 a ziarului constat greseli nescuzabile ;pag.10 meci Unirea Braila-FC Arges ORA 11.00,pag.8 Dacia Braila-FC Arges ORA 12.30. OBSERVATII GENERALE DE LA UN CONSECVENT CITITOT:-Corectati in erata greselile facute,Credeti ca daca postati o poza provocatoare (pag.19) CRESTE VINZAREA !!!,NU FACETI ABUZ DE FAPTUL CA SUNTETI SINGURUL ZIAR DE SPORT!!!!!! Daca aveti curajul sa faceti o statistica a informatiilor Neconfirmate,ca la cele COFIRMATE EDITATI POZA. NU ESTE NECESAR RASPUNS.

cucu  •  16 septembrie 2017, 13:30

Pe bune acu, Tolo, daca trebuie sa explici in paragrafe ce inseamna jurnalism e nasol... Inseamna ca anii de propaganda si capodopere de moguli si-au facut efectul bine asupra oamenilor. Nu trebuie sa te scuzi sau sa dai explicatii - un om inteligent discerne jurnalismul de macelarirea adevarului cu un scop anume. D-l Obreja are tot dreptul sa spuna versiunea sa despre ce s-a intimplat. Cu toate ca expresia "piese de teatru" din rechizitoriul DNA spune multe. Asteptam un interviu si incercam sa ne lamurim.

Lestie  •  16 septembrie 2017, 17:38

Ce se intampla cu boxul? Care box, nene? Noi n-avem box, avem batausi, care isi pocesc mutrele prin custi.

Constantin  •  17 septembrie 2017, 18:13

Trebuie remarcat ca ce s-a vrut sa fie "clarificari" a fost de fapt o continuare a luptei dintre cei doi Obreja&Tolontan.Voi reveni!

Constantin  •  17 septembrie 2017, 19:06

Un sfat pentru cei doi combatanti, Obreja&Tolontan " numai un om inteligent si educat isi da seama ca nu numai el are dreptate"!!

Constantin  •  17 septembrie 2017, 20:06

Sa lasam sfaturile, dosarele de presa ori penale si sa revenim la box. Sunt unul care cunosc bine fenomenul din interior si va asigur ca mult mai bine decat unii care isi dau cu parerea prin presa, pe facebook sau prin alte locuri. Declinul boxului a inceput inca din perioada cand la conducerea FR Box era Rudel Obreja, din cauza managementului defectuos, chiar el recunoscand acest lucru, numai ca o facea smechereste, referindu-se la sport in general. Nu spun ca nu avea dreptate si rezultatele sportului romanesc din ultimii ani stau marturie. Stilul sau de conducere era unul autoritar, dictatorial, a facut numeroase modificari de statut doar ca sa aiba controlul absolut si doar sa mimeze democratia sau conducerea colectiva(Birou federal). A adus un secretar general fara experienta si dupa comentariile vremii acesta ar fi fost sofer la MTS si nu ar fi avut nici studii superioare. Singura lui calitate era supunerea totala fata de presedintele Obreja si dupa alte comentarii ale vremii, i-ar fi putut asigura oarecare protectie in Directia Juridica a ministerului! Nu-l poti compara pre acest secretar general cu d-nii Maltopol, Vasile Stere, etc. Rudel Obreja s-a inconjurat de oameni fideli, iar cei care mai "carcoteau" avea grija sa le dea cate ceva, ori sa le aduca aminte de ceva facut gresit in trecut( un decont, etc) si asa ii tinea in frau si isi punea in alicare planurile sale. Practic el conducea federatia, era un dictator si ca o cireasa pe tort va informez ca mult timp a avut pe peretele din spatele biroului sau, fotografia generalului Franco!! In FR Box, era o "dezordine organizata" totul spre binele tatucului sef!! Dupa incidentul de la Beinjing, unde dl Obreja a incercat sa lucreze cu "metode din Ferentari la Casa Regala" mi-am permis sa-i sugerez ca pentru binele boxului si al sau, ca ar fi bine sa faca un pas lateral, nu in spate, sa se ocupe de boxul profesionist, cel putin pana trece iuresul si scapam de vigilenta AIBA!! Atat i-a trebuit, m-a chemat de mai multe ori la federatie sub diverse pretexte, m-a sanctionat disciplinar fara sa ma anunte, eu afland intamplator peste trei luni, culminand cu amenintari grave si cu dorinta de a fi scos fortat din federatie. Mai tarziu nu am mai fost programat sa arbitrez, binenteles cu sprijinul altor cozi de topor, chiar slugile lui, daca pot sa le numesc asa. Culmea este ca eu am sesizat federatia si ministerul, in scris, inca din 2010, despre neregulile care se produc, cele mai importante fiind legate de faptul ca nu exista o Comisie de Cenzori, si ca banii alocati nu erau folositi in totalitate pentru scopurile pentru care erau repartizati. Nici federatia, nici MTS, nu au luat masuri, desi am scris in mod repetat atat la federatie cat si la MTS. Aceeasi tacere inexplicabil de suspecta, s-a asternut si la Gazeta Sporturilor, unde am trimis numeroase sesizari, documente, etc, chiar celor doi autori ai ultimilor articole despre box, Ursescu su Tolontan!! Aici au cei doi dreptate, ca MTS este complice, ca nu si-a indeplinit sarcinile conform legii sportului si a contractului incheiat cu federatia.S-au multumit sa asiste ca obiect de decor la sedinte, ba unii tremurau la propriu in fata lui R. Obreja, chiar daca erau ministri. Trebuie precizat ca politicul a avut un mare rol in caderea federatiei, asta doatorita sprijinului acordat unora la alegeri, indiferent sa s-au numit Obreja sau ***. Consilierii din MTS in loc sa ia masuri de redresare a situatiei, au facut front comun cu cei de la conducerea federatiei in a ascunde neregulile si a perpetua aceasta situatie, doar, doar o trece timpul, se va uita si vor scapa. Din pacate nu s-a intamplat asa, lucrurile s-au inrautatit si federatia a ajuns in faliment!! Facand un arc peste timp, se impun unele corecturi la cele scrise de oameni "asa zis avizati," in legatura cu controlul efectuat de MTS la FRBox. Controlul a fost solicitat de fostul presedinte Leonard Doroftei, care dupa ce s-a dumirit cum stau lucrurile, cum lucrau secretarul general, unul dintre fostii vicepresedinti si angajatii federatiei, a facut acest gest, aproape sinucigas spun eu, solicitand controlul, avand in vedere ca el era ordonatorul de credite si el a semnat aproape toate documentele financiar-contabile. Dupa ce au inceput controlul si vazand ce constatari grave sunt, dupa vorbele care circulau in spatiul public la vremea respectiva, controlorii s-au speriat, al lasat-o mai moale, au scris o nota, dar fara prea multe constatari si masuri concrete, desi legal erau obligati sa faca asta. Dupa parerea mea, tot politicul a lucrat, ca apareau acolo la rubrica "greseli/vinovati" si colegi ai lor de prin minister, sau de prin diverse partide. Daca aceasta postare va trece de moderator, voi reveni, daca nu voi scrie in alta parte.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  18 septembrie 2017, 9:56

Stimate moderator, Va rog sa-mi precizati ce regula am incalcat eu de ati sters numele actualului presedinte ***, din comentariul meu?? Aceasta este fraza "Trebuie precizat ca politicul a avut un mare rol in caderea federatiei, asta doatorita sprijinului acordat unora la alegeri, indiferent sa s-au numit Obreja sau ***." .....sau ***, scrisesem eu?! De ce numai *** sters si nu si Obreja? DE ce nu au parte de acelasi tratament? Vasile *** este persoana publica, este actualul presedinte al federatiei, ales prin frauda, imi asum asta, este cel care a promis ca rezolva situatia federatiei, dar de 20 de luni nu a facut nimic!!De ce sa nu apara numele lui?? Va marturisesc ca nu am gasit in "regulile comunitatii" nimic care sa fie atins macat tangential de comentariile mele.Astept un raspuns.Multumesc.!!??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco  •  18 septembrie 2017, 12:42

D-le Tolontan mi-a palcut raspunsul pe care i l-ati dat lui @anonim,eram curios daca o sa-i raspundeti pentru ca chiar imi place ce a scris.Doar ca as dori din partea dumneavoastra sa manifestati mai mult interes pentru ceeace preocupa,si nu degeaba,intreaga suflare fotbalistica si microbistica,si anume sa faceti o ancheta jurnalistica asupra ultimilor 27 de ani ai fotbalului romanesc si poate o sa ajungeti la cauzele care au dus cu adevarat la distrugerea lui.Spun asta deoarece am incredere si in abilitatile dvs.dar mai ales in buna credinta si impartialitatea dvs.Nu am nici un motiv ca sa simpatizez cu actuala conducere a FRF dar...parca ceva imi spune ca nu aici ar fi cauzele decaderii fotbalului romanesc.Cu consideratie.

EUEU  •  19 septembrie 2017, 13:30

Da lu nea Obreja asta chiar nu ii e rusine. Ba nene da când *** ca nici tu nu mai stiai te durea de boxul romanesc ma? De unde sa mai aiba ma, statu bani *** de la ring? Cat despre jurnalisti ce jurnalist e ala care se duce la Obreja auzi sa afle starea boxului, auzi tu ce se duce sa discute cu Obreja... O singura intrebare i-as adresa-o lu Obreja ce sanse crede ca are sa faca niscaiva parnaie cu executare, atat as intreba. Daca va mai duceti pe la Obreja, ,,sa luati lumina'' sa-i spuneti ca a zis un cetatean ca de aia nu a mers Romania la 2 campionate mondiale ca furat el banii de tricouri si de cazare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

EUEU  •  19 septembrie 2017, 13:36

A si ca sa fim pe deplin lamuriti. Statu de drept a lu peste prajit SRL Coldea si PFA Kovesi nu avea nici o problema cu Obreja, nici usturoi nu mancase , nici gura nu-I mirosise cu gala Bute, noroc de DLAF ca altfel Obraja era erou national, ce zic eu, rege neinscaunat altfel. Asta ca sa nu mai aiba vreunii vreo emotie ca nenica asta e vreo virgina neprihanita condamnata pe nedrept.

John  •  14 octombrie 2017, 1:42

E jenant sa trimiti un jurnalist sa ii ia interviu infractorului Obreja, ce credibilitate are un infractor, inculpat in alt dosar si cu un trecut tenebros??? Nu ne intereseaza ce spune Obreja sa latre in celula la Rahova, sau la vorbitor de mana cu Lenutza Udrea inculpata. In afara de tupeu, nu are nimic.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord