Presa de bine

Evit să scriu la persoana întîi singular. Veţi înţelege de ce o fac azi. Am fost cronicarul celebrului blat Ceahlăul – Dinamo. Am publicat ceea ce cred şi acum: meci trucat. Suporterii dinamovişti m-au înjurat. Înainte vreme, asistasem la declaraţia prin care George Copos recunoştea că, în casă la el, Adalbert Kassai stabilea brigăzile care urmau să-i arbitreze pe giuleşteni. Am cerut penalizarea Rapidului, stîrnind blesteme dinspre Grant.

luni, 11 septembrie 2006, 4:52

Evit să scriu la persoana întîi singular. Veţi înţelege de ce o fac azi. Am fost cronicarul celebrului blat Ceahlăul – Dinamo. Am publicat ceea ce cred şi acum: meci trucat. Suporterii dinamovişti m-au înjurat. Înainte vreme, asistasem la declaraţia prin care George Copos recunoştea că, în casă la el, Adalbert Kassai stabilea brigăzile care urmau să-i arbitreze pe giuleşteni. Am cerut penalizarea Rapidului, stîrnind blesteme dinspre Grant.

Acum, după meciul de la Piteşti am scris că Balaj n-are scuze, ci doar explicaţii. A fost rîndul suporterilor stelişti să mă atace.

În era Internetului, legătura cu cititorii se situează la un nivel fără precedent. Îi rog, şi folosesc persoana întîi ca să-mi asum precis mesajul, să ţină cont de următorul lucru. Discutăm cu publicul, direct sau indirect, agenda de subiecte a presei. „Gazeta” a fost printre pionierii acestei schimbări de mentalitate.

Există cîteva lucruri care nu se negociază: printre altele, bazele profesiei. Cititorii pot decide ce ştire vor să citească, dar nu cum se face o ştire, un interviu sau o investigaţie. O spun liniştit. Ei influenţează conţinutul ziarului, nu natura meseriei. Aceasta a fost stabilită, în toată lumea, printr-un maraton de 200 de ani.

Presa nu sprijină organizaţii private sau statale, cluburi şi partide, corporaţii, echipe sau guverne. Nu e treaba ziariştilor „să facă bine echipei naţionale”, „clubului X ori Y” sau „ţărişoarei”. Pentru asta există demnitari, activişti, salariaţi, politicieni aleşi.

Meseria noastră constă în a verifica informaţii şi a le publica pe cele relevante pentru public. Comentăm şi încurajăm exprimarea liberă a opiniilor. O facem, chiar şi atunci cînd majoritatea se declară lezată. De ce? Pentru că, dacă pasagerii unui avion sînt mai mulţi decît echipajul, nu înseamnă că ei şi-ar dori cu adevărat să piloteze aeronava. Asta dacă nu sînt fani ai suicidului. După cum, procedurile din sălile de operaţie ale spitalelor nu se stabilesc prin vot.

„Presa de bine” nu înseamnă o presă cu ştiri pozitive, absolut normale, ci altceva. E forma prin care se doreşte decerebrarea lumii în care trăim. Nici dumneavoastră şi nici noi nu vrem să cotizăm la această operaţie pe creierul vremurilor. Vă mulţumim!

Comentarii (389)Adaugă comentariu

Gabriel R  •  12 septembrie 2006, 4:49

.Articolul d-vs .,pledează pentru libertatea diversităţii de opinie ca apanaj al democraţiei,pentru libertatea şi curajul de a-şi alege fiecare opţiunile ,pentru toleranţă în acceptarea subiectivă a unor realităţi sau idei ,de multe ori,neconvenabile.Toate acestea implică inteligenţă,educaţie şi cumpătare.Din nefericire,acestea rămân simple deziderate,situaţie demonstrată de majoritatea reacţiilor celor care şi-au exprimat gândurile(şi nu este prima dată)pe acest blog.Vehemenţa,de multe ori, dusă până la fanatism,trivialităţile coroborate cu gândirea incoerentă şi cu agramatismul ne demonstrează,încă o dată în plus(dacă mai era nevoie)cât de mică,aproape insesizabilă, este distanţa până la violenţa,care a devenit fapt cotidian pe stadioane.Sunt multe persoane, dintre cele care au scris mai sus care, fără să clipească,l-ar fi cotonogit pe autorul articolului, dacă l-ar fi avut în faţă .Astfel de reacţii ţin de primitivismul regnului animal.In al doilea rând,sunt convins că Steaua-şi nu numai aceasta- au” greşit „de multe ori,decredibilizând fotbalul românesc,anulând eforturi anterioare care au însemnat performanţe.La Piteşti, Steaua a fost beneficiara unei duble erori de arbitraj ,a asistentului şi a centralului, numai atât,restul sunt speculaţii gratuite deoarece arbitrul Balaj nu a ajutat niciodată Steaua,din contră, de multe ori,direct sau indirect ,a luat decizii împotriva acesteia,ajungându-se în urmă cu 2-3 ani la un litigiu între conducerea clubului şi arbitru.De la aceste realităţi şi până în momentul în care cinstitul şi prea-curatul G. Copos a ajuns să „înfiereze cu mânie proletară” fapte pe care el însuşi le-a comis de atâtea ori este mai mult decât jenant şi imoral.
Cu deosebi respect,
Gabriel R.

Unu’…Altu…  •  12 septembrie 2006, 4:54

Mai aiurea_rau, daca tu crezi ca vei ajunge la vreo „intelegere” cu cei mai prosti suporteri de pe pamint, stelistii, oameni de kakat care nu sunt interesati decit de „cupe si flori”…
oameni carora daca le spui ca insari nasterea lor a fost un blat si ei iti dau exemple puerile,
demne de retardatii mintal… oameni pe care nu-i intereseaza cum cistiga echipa lor atita timp cit cistiga… oameni care sunt in stare sa sustina ca (virgula) campionatul trecut l-au meritat uitind ca vreo 5-6 meciuri NU au fost pe bune… oameni care si-au ales aceasta echipa care a intrat oadata cu tancurile sovietice in Romania, numai pentru ca are
n campionate si „performantze”… atunci te inseli!!!

Tu nu vezi cit de timpiti pot fi… ce comentarii de alienati mintal a la MMStoica sunt in stare sa faca… cum o intorc ca la Ploiesti si cu toate ca toata lumea stie cite „nenorociri” au facut de-a lungul istoriei lor de kakat, ei incearca sa scoata alte echipe „blatiste”…
Astia sunt niste limbrici dom’le … Niste clone ale primului mascarici al tarii , sluga lui Gigi, MMStoica…
Astia sunt niste secaturi si niste oameni fara
creier si fara caracter… fara capatii .
Ce incerci tu sa le explici despre atasamentul fata de o echipa, chiar daca nu are „performantele” Stelei??? Cu cine vorbesti tu??? Cu stelistii??? Pierdere de vreme.
Lasa-i in pace in prostia lor. Ei nu vor intelege niciodata anumite lucruri. Ei fac parte din acea tagma de oameni care se duc ca oile la cel care are mai multa spoiala pedeasupra. Chiar daca inauntru este numai kakat.
Stai sa vezi ce mai comentarii fac ei dupa acest mesaj!!! Ignora-i. Asa fac eu. Nici macar nu le citi replicile. Repet: pierdere de vreme. Lasa-i in jegul, iluziile si timpenia lor.

sirnorbi  •  12 septembrie 2006, 6:32

unu…altu: cata incultura si frustrare in cuvintele tale aruncate aiurea.e trist.

sirnorbi  •  12 septembrie 2006, 6:33

miercuri 13 septembrie
liga campionilor
dinamo kiev-Steaua bucuresti
21:45 Pro tv

sirnorbi  •  12 septembrie 2006, 6:34

a sa nu uit: bafta dinamo si rapid joi in uefa,fara pic de ironie.intrati in grupe sa mai faceti puncte pt tara

hamsty  •  12 septembrie 2006, 7:28

Cred ca lumea este ofuscata datorita faptului ca multe dintre articolele d-lui Tolontan, si nu numai, sunt cu tenta. Sa luam de exemplu cazul Stelei. In ultima perioada de silenzio stampa, dl. Tolontan a criticat fara incetare atitudinea stelistilor, ca nu se poate ca un asemenea club sa-si lase suporterii fara stiri, etc … Dra dupa mmeciul retur dintre Steaua si Standard, nici urma de critica, doar laude ! oare chiar asa suntem domnule Tolontan ? Stergem cu buretele orice frustrari legate de faptul ca poate ati ramas fara cativa din cititori in peroada de silenzio stampa, si ne luam cu valul, cum s-ar spune in tribuna, ca sa ne ridicam vanzarile ?
Ati fost tot timpul impotriva suporterilor, de orice culoare, impotriva jandarmilor si a fortelor de ordine. Dar cand a existat cazul ” Carlos – fotograful gsp ” v-ati eprimat supararea faptului ca afost lovit un om de-al dvs. Care chiar, ce cauta in fata bancii de rezerve ? Ei vedeti, incercati sa va puneti macar cateodata, in pielea unui suporter, care poate este lovit fara vian, la gramada, de catre acesti aparatori ai fotbalului romanesc cum incercati dvs sa-o aratati in gazeta. Dar, e fapt nu realizati, ca indepartati suporterii de pe stadion !
In rest sa ne dea Dumnezeu minte si succes !

corectitudinus  •  12 septembrie 2006, 7:45

Dle. tolontan, mai lasa-ne cu explicatiile post-articole agresive. Intotdeauna, dupa ce atacati steaua, veniti cu un articolas ce rememoreaza intensa dvs activitate de semnalare a neregulilor din fotbalul romanesc. Lasati depanarea amintirilor. Stiti ca nu aveti dreptate, dar continuati pe acelasi drum. In Romania nu exista problema arbitrajului. Din cauza „semnalelor” dvs, nu avem arbitrii la turnee finale. Bine ca sunt din Togo. Ce sa mai zicem de experimentatii cavaleri din UK, Rusia? La Arges Steaua, Samuila- comentatorul meciului, abia dupa 2 reluari a spus ca e „pinalti”.
Nu conteaza si daca a fost!!!
Aveti taria sa recunoasteti ca sunteti anti-STEAUA!!!
Nu pot sa va uit dupa meciul din finala cupei Romaniei, STEAUA-National, cand dupa ce Sabin Ilie a marcat 2 goluri, dvs il laudati pe Radu Niculescu- un ratat ce nu jucase nimic.
La revedere din Ardeal.

misha  •  12 septembrie 2006, 8:42

Toata lumea si toata mass media urla ca la faza din min 82 a fost penalty clar. Pe prima reluare care a fost difuzata, filmata din spatele portii se vede f clar ca nu este fault, cum a recunoscut si comentatorul Silviu Tudor Samuila. Din pacate, aceasta reluare a fost difuzata doar o singura data, imediat dupa faza. Pe reluarile ulterioare, filmate din pozitia de unde s-a filmat tot meciul, impresia este ca fost fault. Acelasi Samuila revine si spune ca intradevar a fost fault. Probabil ca daca mai era o reluare din alt unghi vedea hent. Nimeni nu comenteaza reluarea din spatele portii pt ca au nevoie de scandal, sa se vinda ziarele si sa tina lumea in fata televizorului. La fel cum s-a facut si cu acuzele de blat dupa meciurile Stelei cu Farul si Vasluiul. S-a facut mare vilva de declaratiile lui Bosinceanu si Porumboiu, dar dupa ce jucatorii Clujului au recunoscut ca au luat prima de 70 mil la infringerea cu Rapid, s-a scris doua zile, cite un articol, si gata.

paul V  •  12 septembrie 2006, 9:08

nu mai citescde mult gazeta sporturilor, asa cum nu mai citesc multe alte ziare.din ce motiv?simplu: cum nu avem politicieni, nu avem nici ziaristi.de ce sa imi pierd timpul.am mai utilizat gsp.ro pt informatii despre programe ale unor competitii…..cred ca o sa caut sa procur acele informatii de pe site-urile oficiale.aparuse acest blog,hmm….hai sa vad cum se prerzinta.concluzie: scot gsp.ro de la „favorites”.nu merita.
FELICITARI GSP, A-TI MAI PIERDUT UN CITITOR……si cred ca urmeaza altii.
P.S.: SUNT ROMAN

gabi  •  12 septembrie 2006, 9:09

Frati Stelisti ,
Ce rost are sa ne coboram la nivelul altora ? Sa-i lasam pe cei de la dinamo sa latre , pe cei de la rapid sa croncane , pe cei de la timisoara sa guite si noi sa ne vedem de-ale noastre . Noi am jucat anul asta semifinala uefa , am castigat titlul , iar acum jucam in liga campionilor. Sa ne canalizam intreaga energie pentru meciurile din liga ca sunt mai importante ca utc-istii sau securistii sau infractorii. Sa-i lasam pe cei de la dinamo sa-si faca si ei un stadion cat de cat conform cu standardele uefa , pe cei de la rapid sa-si faca planuri cum sa mai taie cablurile de la nocturna ca sa nu se faca de ras in europa, iar noi sa ne vedem de-ale noastre .
Nu conteaza ca Steaua a fost infintata de comunisti , nu conteaza de faptul ca intr-un stat capitalist stadionul giulesti a fost facut si renovat cu bani de l abugetul de stat cand cfr-ul e in faliment , nu conteaza ca dinamo are tribuna 2 cu 5 randuri , conteaza ca noi suntem unici in romania, conteaza ca noi avem mii de suporteri peste toto unde jucam , conteaza faptul ca victoriile noastre scot in strada in fiecare oras din romania mii de oameni , conteaza ca Steaua e singura echipa din romania care a facut fata in cupele europene , care a castigat o cupa a campionilor , a jucat o supercupa a europei si o cupa intercontinentala, a mai jucat o finala de liga campionilor , a mai jucat si o semifinala de liga campionilor, a mai jucat si o semifinala de uefa , a castigat cele mai multe campionate si cele mai multe cupe . Asta conteaza . Ce spun alti invidiosi , care acum regreta ca si-au ales de mici alte echipe pentru care nu stiu ce inseamna sa se bucure cu adevarat nu conteaza. Noi ne bucuram pentru victorii cu echipe mari din europa , ceillalti se bucura pentru victorii cu gloria bistrita sau cfr cluj sau ceahlaul.
Asa ca FORZA STEAUA si succes maine!!!!!!!!!!!

corectitudinus  •  12 septembrie 2006, 9:14

pt unul si altul:
doua vorbe am a-ti spune:
– daca esti fan Rapid(echipa rupatorilor de oase) retine: Rapid – impreuna cu Poli Iasi si Pandurii- singurele cluburi din Romania ce primesc bani de la stat- ce scrie pe scaunele din Giulesti?- MT- Ministerul Transporturilor- minister ce a suportat cheltuielile instalarii scaunelor(Ghencea e al Armatei dar banii i-a dat Becali, nu MAPN-ul!!!! )

– daca esti fan Dinamo- frustrarea e de inteles – o echipa fara rezultate de mai bine de 16 ani.

Hai Hui  •  12 septembrie 2006, 9:20

Iar au iesit rapidistii la atac… e singura lor arma impotriva stelei in ultimul timp.. Imi amintesc de sfertul de finala … pe durata intregului meci nu au stricat nimic ca sa-si incurajeze echipa… nimic… doar ‘impotriva’ stelei, iar la sfarsitul meciului au rupt scaunele si au aruncat cu ele in teren spre jucatorii stelisti… ce caracater tiganesc.. Apoi in ultima etapa au facut iar ravagii pe teren, terminand meciul mai devreme. Fiecare meci il joaca agresiv, lovesc in stanga si in dreapta.. si iar nu se ia nici o masura. Acum cand a venit vorba de bani, de Champions League, a iesit si zgarcitul ala de Copos la iveala. Cand e vorba de bani … hop si el in prim plan…
Ar tb ignorate complet aceste ‘persoane’, iar noi sa ne purtam rivalitatea doar cu Dinamo

Vergiliu  •  12 septembrie 2006, 9:24

Domnule Tolontan,
atacul lui Goian a fost la minge. El atinge mingea cu bombeul piciorului drept si o „conduce” in corner. In secunda imediat urmatoare, atacantul Argesului se basculeaza, sau este basculat, nu mai are importanta, peste piciorul fundasului. Dar nu a fost fault. Studiati cu atentie chiar imaginile video din editia electronica de ieri a gazetei si veti vedea ca asa este. Situatii ca aceea la care ne referim sunt multe, tocmai de aceea arbitrii trebuie sa fie prudenti. Nu e pacat sa se acorde penalty cu usurinta?
In realitate, insa, observam ca atacurile impotriva echipei Steaua se tin lant. In vara s-a scris in presa despre nu stiu ce intelegeri intre cluburi pentru ca Steaua sa nu mai castige a treia oara titlul. Probabil ca asta este. Vad ca exemplul lui Porumboiu, care si-a acuzat jucatorii, ba si pe spectatori (cu cine voia Porumboiu sa tina stelistii din Vaslui, cu Rapidul?), a fost urmat de Mititelu, de Bosanceanu, de Penescu…Cum castiga Steaua un meci, cum sar conducatorii cu harapnicul pe proprii fotbalisti! Ce mai urmeaza? Presa a luat-o si ea pe aratura, cu pretinsul penalty…

serban  •  12 septembrie 2006, 9:30

daca tot batem moneda pe faultul lui goian,nu inteleg de ce nu se insista la fel de mult asupra semnalizarilor total aiurea ale tusierului.in prima repriza,steaua a fost oprita cel putin o data din situatie clara de gol.atunci,unde e echidistanta dv in a trata fazele?un ofsaid imaginar si un presupus penalti cred ca se inscriu in aceeasi categorie:nici una din faze nu duce automat la gol marcat.asa ca ,hai sa o lasam mai moale cu „viciere de rezultat”.dar oricum pe cine intereseaza ce scriem noi aici.oricum nu ne citeste nimeni mesajele.

teknik  •  12 septembrie 2006, 9:34

gunuaie de mitici….

Mr.Alex  •  12 septembrie 2006, 9:48

Si ziaristii platiti sa scrie la comanda unde ii incadrati, domnule Tolontan? Dumneavoastra unde va incadrati? 😉

teknik  •  12 septembrie 2006, 9:48

Draga paul v…

se scrie atzi… a-tzi face laba in public e cu cratima… depinde de dimensiunile concretului…

„# paul V Says:
….
FELICITARI GSP, A-TI MAI PIERDUT UN CITITOR……si cred ca urmeaza altii.
P.S.: SUNT ROMAN

ovidelu  •  12 septembrie 2006, 9:49

Recititi va rog mult ce a spus „vorbe” chiar la inceput…..as fi vrut un raspuns din partea dvs. pentru el….chiar asa….faceti misto de noi ? „Presa nu sprijină organizaţii private sau statale, cluburi şi partide, corporaţii, echipe sau guverne. „….sa rad ? sa plang ?…..pot face orice ….dar nu ne luati de fraieri….
Scuze daca e off topic, dar e gogonata rau….
Despre Balaj, il cunosc personal……pot baga mana in foc pentru el….si va spun si cum a judecat faza…..era lipsita de orice perspectiva favorabila pentru atacant….Goian a intrat prin alunecare pentru ca era de datoria lui….argeseanul si-a agatat piciorul in cel al lui Goian….si asta a fost…8 arbitri occidentali din 10 nu dau un asemenea fault…..a fost un Urs Maier care a dat Romaniei in meciul cu Ang lia asa ceva…..dar si-a reparat greseala cu varf si indesat in meciul cu Danemarca…:)))

fllo  •  12 septembrie 2006, 9:49

Dl Tolontan….in prima repriza a fost o situatie de gol oprita aiurea (pt steaua). De acea faza de ce nu ziceti nimic…bun era sau nu era gol !!! la fel si cum la penalty putea sau nu putea sa fie gol…deci era vb despre greci….asta e a fost si probabil vor mai fi greseli pentru dinamo, steaua rapid. Daca scriati despre G.Poll ce mai scriati??????????\

Stima.

alex oradea  •  12 septembrie 2006, 9:52

Imi pare rau sa va spun asta, dar a fost nevoie de 3-4 meciuri la rand ca sa va dati seama ca Steaua este sustinuta, ba de arbitri, ba de jucatori ai echipei adverse. A devenit un obicei ca blaturile sa fie asociate cu alte echipe decat Steaua. Culmea, tocmai de echipa care are ultimele doua titluri manjite de doua blaturi ordinare in ultima etapa, cu Timisoara si cu Ceahlaul. Puneti-l pe concitadinul meu Marius Popa, portarul lui Poli sa jure cu mana pe Biblie si sa spuna daca meciul cu care Steaua a furat titlul lui Dinamo in 2005 nu a fost trucat. Echipa familiei Ceausescu are o istorie intreaga patata cu blaturi, iar cel mai odios a fost acel 3-2 obtinut in 1988, dupa 112 minute de joc cu FC Bihor. Va mai amintiti cine era arbitru?

alex oradea  •  12 septembrie 2006, 9:55

bestiale, in schimb reactiile peizanilor care au reusit cu Scooter Maria sa invete primul text al unui cantec strain :). Inapoi la manele, oitelor!

Gabi  •  12 septembrie 2006, 10:00

Am o singura observatie : va contrazic total in afirmatia dvs . :’Presa nu sprijină organizaţii private sau statale, cluburi şi partide, corporaţii, echipe sau guverne.”
Cu regret va informez ca presa EXACT asta face !!!!!! Nu cred ca este cazul sa o dam dupa visin …. Dar puteti sa va iluzionati in continuare ca presa nu este aservita … poate asa adormiti mai usor seara ….

Cosmin Bulancea  •  12 septembrie 2006, 11:06

Vad ca Tov. Gheorghe Copos cere Guvernului si Ministerului transporturilor sa-i modernizeze stadionul . Pina acuma stiam ca exista 2 echipa departamentale . Vad ca sunt chiar 3 !

he he he …

Cosmin Bulancea  •  12 septembrie 2006, 11:07

Vad ca Tov. Gheorghe Copos cere Guvernului si Ministerului transporturilor sa-i modernizeze stadionul . Pina acuma stiam ca exista 2 echipe departamentale . Vad ca sunt chiar 3 !

he he he …

mi  •  12 septembrie 2006, 11:11

D-le Tolontan foarte bine c-ati vazut blaturile , dar asta nu ma impiedica sa spun ca in meciul de la Arges a fost suspect arbitrul .acum Nu se mai poate spune ca e o greseala omeneasca ,sau Steaua nu are voie sa castige in ultimele minute, doar Rapid si Dinamo?

Gabi Costea  •  12 septembrie 2006, 11:46

Cred ca ar trebui sa faci o mica corectura…o reformulare: „Presa nu TREBUIE SA SPRIJINE organizaţii private sau statale, cluburi şi partide, corporaţii, echipe sau guverne.”
Vezi…Antena 1…Jurnalul National…Voiculescu.

alex  •  12 septembrie 2006, 11:53

Fratzilor, lasatzi lichelele sa-shi planga neputintza, nu le mai datzi atentzie!
Este de ajuns sa spui Steaua shi ai eliminat compromisul: vei atrage ori entuziasm ori ura …
Ashtia se uita in sus la Steaua de atata vreme incat le-a venit ametzeala shi au cazut in cur prin praf cu savarina nemestecata in plisc …
Dinamu,Argeshul, Rapidul, Constantza au fost furate?!? Au fost furate de peisaj bai fratzilor …

Mihai TM Ultras  •  12 septembrie 2006, 11:58

Atunci de ce mai intrebati pe site despre ce ar vrea sa scrie editorialistii GSP, daca oricum voi scrieti despre ce vreti? Nu va spune nimeni cum sa va faceti meseria, dar nu putem si noi pretinde un pic de echidistantza si bun simt in articole ? Sa stiti dle Tolontan ca uneori chiar reusiti..dar din pacate asta se intampla rar!

U.T.C  •  12 septembrie 2006, 12:10

urrrrrrrrrrrra traiasca P.C,FELIX,UTC-STI…amin!!!!

mac1951ro  •  12 septembrie 2006, 12:42

Fotbalul arata ca si societatea noastra.Adica ,asa cum spunea CTP ,o bodega,unde toti spun toate prostiile din lume, printre nenumarate halbe de bere. In acesta Romanie cel mai puternic este Gigi Becali.Comentati si scrieti despre cum l-ati „facut mare „pe el si Steaua in ultimii 5 ani.Pe care merite ??Amintitini-le si noua, sa vedem ce putem replica !

laurentiu1918  •  12 septembrie 2006, 13:05

Oare cititorul nu influenteaza gazetarul?
Oare domnule Tolontan cand scrieti un articol va ganditi cate opinii schimbati si cate semne de intrebare lasati dupa ce cititorul va citeste ultimul cuvant.

marius – cluj  •  12 septembrie 2006, 13:13

In cazul stelei e totusi un pas in fata … macar nu il mai vad pe berbecali cu sacosa dupa jucatori …….intelegeti voi ce vreau sa scriu aici

Claudiu  •  12 septembrie 2006, 14:27

„Presa nu sprijină organizaţii private sau statale, cluburi şi partide, corporaţii, echipe sau guverne. Nu e treaba ziariştilor “să facă bine echipei naţionale”, “clubului X ori Y” sau “ţărişoarei”. Pentru asta există demnitari, activişti, salariaţi, politicieni aleşi.

Meseria noastră constă în a verifica informaţii şi a le publica pe cele relevante pentru public.

Asta in teorie, domnule Tolontan, unde toate’s bune si frumoase.
In realitate vedem ce se intampla, multumim.

christian  •  12 septembrie 2006, 14:31

E greu sa mai spui ceva cand citesti ca jiji becali este considerat cel mai puternic roman dupa un sondaj pe un „esantion reprezentativ”. Deci asta-i tara in care am ajuns sa traim. Luam o emblema ne folosim de ea, o manjim si ajungem mari. Si la toate astea ati contribuit din plin d-nul Tolontan, dvs si ziarul pe care il conduceti. Chit ca i-ati dat dreptate sau nu ati polemizat cu caricatura asta si tot romanul prost si care tine cu steaua a ajuns sa creada ca-i un „om”. Gresit, e o cacareaza rasuflata de oaie belita. Dvs. conduceti politica manageriala si puteati sa alegeti sa-l ignorati, dar banul este ochiu’ lu’ dracu si prin asta nu sunteti cu nimic mai buni ca el cu toate scolile voastre. Sa nu se inteleaga gresit: respect steaua si stelistii dar nu mai pe cei care se disociaza de jiji si babuinul sau personal mm. Astia nu sunt steaua, sunt facaturi ale voastre si imi rezerv dreptul de a-i dispretui profund pe ei si tot ce fac ei indiferent cati bani se zice ca ar baga. Referitor la bani as vrea sa-mi aratati machedonul care iese in pierdere. Nu, el doar a fost mai viclean, mai putin lacom decat restul asa zisilor investitori si per total a iesit in castig. Acum, daca steaua fura ca-n codru ise tare in fata si spun ca inventeaza lumea, invidia pe cea mai cea echipa, ei joaca in liga si trebuie sa avem grija de asa un bun national etc. Nu este bunul meu este bunul lor si il manevreaza dupa plac ca si pe majoritatea spurkktilor care au calti de oaie pe post de creieri. Daca la DINAMO sau rapid se intampla asa ceva ieseau ca vitele pe toate posturile si se plangeau ce furati sunt. Numai ca jigodiile becaliene cica au voie. Sa nu se mai planga ca a zis bou-baltii de copos de becalizarea fotbalului, el insusi a behait la PRIMA ca becalizeaza Romania. RUSINE!!!! LA MUNCA NU LA INTINAT CU BANU’ OILOR:)))))

vlad  •  12 septembrie 2006, 14:37

cred ca totul se reduce la arbitri. ei sunt cei care trebuie sa reziste la presiuni din afara . si daca ei nu pot face fata sa lase pe altii. daca sunt si arbitri care se doresc corecti ar trebui sa denunte pe orcine ar intra in legatura cu acestia . dar atat timp cat la frf si la cca sunt oamenii care sunt , echipele pot apela linistite la arbitrii pentru ca doar asa merge treaba …daca si peste nu stiu cati ani vor fi alesi aceeasi dinozauri la frf e clar ca va fi o hegemonie cat mai lunga
PS : ca arbitru nu poti sa fii neatent….la absolut nici o faza .

Laurentiu  •  12 septembrie 2006, 15:42

Bai ce va mai place sa radeti de altii! Dar la voi in curte nu va uitati. Corect, copos a facut (si poate inca mai face) bani din afaceri ilicite. Oricum macar a inceput corect si de jos cu o cofetarie s.a.m.d. Poate a fost/este/va ramane comunist… Pe cine intereseaza? Suporterii(majoritatea) il injura meci de meci, ba chiar acum cu vasluiul s-au aruncat si cu pietre dupa el, problema e ca nu putem sa facem mai mult de atat. Am incercat cu mesaje, cantece, discutii private…

Cat despre Steaua eu nu vad vreun suporter sa-l injure pe becali(au incercat cei de la sud dar au fost calmati repede de smarandescu si gorilele lui) Poate va intrebati de ce sa-l injuram? Pai pt ca a facut avere pe carca statului(schimbul de terenuri- bani care ar fi revenit bugetului de stat daca ar mai fi ramas in proprietatea sa acele terenuri) Cele 11 mil de $ care acum sunt suportate de noi, microbisti sau nu, atata timp cat a preluat toate activele clubului, inclusiv PALMARESUL trebuia sa plateasca si datoriile, faptul ca face de ras imaginea unui club important de fotbal, mai vreti exemple? Iar voi in loc sa-l injurati ii faceti statuie(cum am vazut pe la tv). Asa ca pana sa radeti de altii uitati-va la voi!

sorel  •  12 septembrie 2006, 23:07

astept si eu o reactie la ce a zis Piturca in seara asta.Si nu o caricatura despre Piturca cum faceti voi acum (mi se pare ca acum sariti voi calul).

Cat despre Balaj , cred ca e loc de interpretare …si gresesti cu patima.

„Faultul stelistului Goian la Tănasă e atît de patetic încît e imposibil de înţeles cum de Balaj nu l-a văzut”

Asta e mai mult decat opinie …e o invitatie la „sa inceapa carnavalul si sa vindem ziarul „. E culmea ca la acelasi ziar Ioanitoaia poate sa vada o greseala fara intentie in timp ce tu sa spui (daca vrei tu sa sugerezi ) ca Argesul a fost furat pe fata.

alex  •  13 septembrie 2006, 0:22

civilizatii cfr-isti: http://www.youtube.com/watch?v=9GtGiD0KNLQ

tudor  •  19 septembrie 2006, 10:20

stiu ca e cam offtopic, dar ma streseaza de mult subiectul acesta! cand si cum vom putea viziona si noi super meciurile Barcelonei?!?!?! am inteles ca a cumparat un evreu drepturile si nu mai vrea sa le vanda?! aveti idee ce se mai intampla cu treaba asta?! multumesc

Comentează