„Cred în viitorul presei, însă nu cred că acest viitor va fi pe hîrtie”

Citeşte un interviu acordat de Cătălin Tolontan pentru portalul de imagine şi comunicare Imagoo.

marți, 12 decembrie 2006, 1:45

Citeşte un interviu acordat de Cătălin Tolontan pentru portalul de imagine şi comunicare Imagoo.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

bogdanlebu  •  12 decembrie 2006, 15:07

si cum ma abonez la textele pe care le vei scrie pentru mobil?

Raskolnikov  •  12 decembrie 2006, 15:39

Ia in calcul faptul ca toti cei care au acum peste 25-30 de ani prefera cititul ziarelor pe hirtie si ca acesti oameni mai au vreo 40 de ani de trait, pe putin, Ia in calcul faptul ca majoritatea monitoarelor pe care romanii le vor folosi in urmatorii 5 ani sint dintre cele cu rata uriasa a refresh-ului. Acum aduna-le si vezi cind va fi viitorul despre care vorbesti in Romania.

Evident ca se va migra spre mediul online, dar cine cred ca poate ignora tiparitura, ignora capriciile oamenilor. Adica n-are treaba cu o dimensiune importanta a marketingului.

Blog Cristi Roman  •  12 decembrie 2006, 15:57

Totusi cred ca nu va fi vorba de decenii. E discutabil. E limpede ca tehnologia ne va cotropi puternic, nu stiu insa ce se va intimpla cu simplul obicei de citi un ziar tiparit pe hirtie. La prima vedere, am putea spune ca da, oamenii se vor adapta, totusi….Viitorul e on line, dar va ramine o parte, nu stiu cit de mica/mare pe partea scrisa.

toto cutugno  •  12 decembrie 2006, 17:20

Daca ai avea o facilitate prin care textele sa-ti fie transmise prin voce, un fel de OCR vocal, eventual si cu posibilitatea de a alege timbrul vocal, chiar ca as incepe sa cred in revolutii romanesti. Adica deschizi blogul lui tolo si incepi sa-l asculti, in timp ce-ti vezi de treaba.
Asa deocamdata, pe hartie, pe comp sau pe telefon, tot aia.

Marius Nicolescu  •  12 decembrie 2006, 17:26

Da, consider ca ziarele vor migra incet incet spre net – dar ziarele cu adevarat bune vor ramane pe hartie si peste, sa zicem, 100 de ani. Consider ca un redactor de ziar scris e mai responsabil decat unul care scrie pe net. Pe net e usor sa repari greseli, in presa scrisa odata ce a aparut e luat de bun – rezulta logic ca cei care scriu asta si-au facut researchul foarte bine. poate sunt doar un optimist, si inca cred in ziarele clasice. Dar sunt de parere, de asemenea, ca societatea va simti nevoia vadita de a citi in continuare ziare pe hartie.

stan dan  •  12 decembrie 2006, 20:08

Inainte de a face apologia gazetariei interactive electronice mai aruncati cite o privire pe blogul Mariei Andries. Personal merg pe stadion de vreo patruzeci de ani dar atitea mizerii la adresa unei femei (pentru ca e femeie?, pentru ca are un stil agresiv?, pentru ca e femeie cu stil agresiv?) nu am auzit nici prin cumulare. Si inca ceva: toate porcariile astea se contabilizeaza si cresc valoarea comerciala a blogului?

Aura  •  12 decembrie 2006, 20:14

Singurele mizerii scrise pe internet sunt mesajele si comentariile care vin sa atace persoana in cauza si mai putin articolul in sine. Am patit-o de curand. E o placere a romanului, deja dusa la extrem, sa-i critice pe altii fara sa miste un deget, sa-si dea cu parerea fara sa fi citit macar o carte de specialitate, sa afiseze un negativism bolnavicios si extrem de putina toleranta.

GabiKoreanu  •  13 decembrie 2006, 9:13

Eu cred ca viitorul presei e legat de evolutia telefoniei mobile. Personal, cred ca in 2-3 ani, telefoanele mobile clasice vor disparea, locul lor fiind luat de PDA-uri ce au incorporata si functia de GSM, iar atunci putem vorbi despre o migratie in masa a presei catre formatul electronic.

Si o chestie care ma distreaza: Pe blog-ul lui Catalin in care se face referire la un contract intre gsp si orange, apare reclama la Vodafone 😀

tv online at Alex Mihaileanu – blog presant  •  18 decembrie 2006, 16:12

[…] E drept, sint total de acord cu Catalin Tolontan cind spune ca viitorul presei nu e pe hirtie, ci pe suport digital, respectiv net, insa trebuie sa fac o precizare: viitorul presei pe net nu incepe astazi. Romanul nu e pregatit pentru presa pe internet. Pe net nu se cistiga din reclame asa cum ar trebui. Romanii nu vor sa plateasca pentru reclame pe net. Advertiserii romani nu au inca incredere in publicitatea pe net. Cind vor avea? Asta e greu de spus. Peste doi, trei sau patru ani, dar asta este, din punctul meu de vedere, un “cel putin”. Momentan, ca sa iti faci o afacere exclusiv pe net pornind de la ideea de presa, mi se pare sinucigas. Nu scoti nici macar un sfert din banii pe care ii investesti. Ca o sa fii primul? Si ce daca! Fii primul cind o sa fii sigur ca ai niste bani de investit si ca poti sa iti amortizezi investitia in timp util. Pina atunci, afacerile cu presa pe net nu au nici un viitor. […]

Comentează