Contul Vodafone cîştigat de McCann Erickson

În această seară va fi anunţată agenţia cîştigătoare a pitch-ului media pentru Vodafone. Finala dintre McCann Erickson şi OMD a fost cîştigată de McCann Erickson, cei care au derulat şi pînă acum contul. Noul contract va fi pe o durata de 3 ani.

luni, 19 martie 2007, 1:28

În această seară va fi anunţată agenţia cîştigătoare a pitch-ului media pentru Vodafone. Finala dintre McCann Erickson şi OMD a fost cîştigată de McCann Erickson, cei care au derulat şi pînă acum contul. Noul contract va fi pe o durata de 3 ani.

Pînă în ultimul moment OMD a fost favorit. De aici decurgînd şi surpriza cu care piaţa de publicitate avizată a întîmpinat această ştire.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

liviu  •  19 martie 2007, 14:26

dar de unde stii? nu s-a anuntat nimic…

Rares  •  19 martie 2007, 15:18

Phantom esti pe un blog personal, nu trebuie sa aiba neaparat legatura cu sportul. Felicitari Catalin! ca de obicei ne oferi stiri foarte proaspete din media. Intrebare: Existau sanse reale ca OMD sa castige?

miky  •  19 martie 2007, 15:39

lasand la o parte faptul ca propozitia incepe cu „În această seară va fi anunţată agenţia cîştigătoare a pitch-ului” si continua cu certitudinea ca acest cont a fost castigat de McCann, care varianta este corecta ? se va anunta in seara asta sau s-a anuntat deja ? cat despre sansele reale ale OMD-ului tin sa amintesc pentru cei care nu lucreaza in domeniu ca vodafone este client de retea al OMD-ului….si da, creatia a ramas la McCann…..

rux  •  19 martie 2007, 15:58

Nu s-a anuntat nimic oficial…evident ca mi-as dori ca informatia data de Catalin sa nu fie corecta!!!

Mircea Scarlatescu  •  19 martie 2007, 16:39

Era de asteptat sa se mearga pe aceeasi reteta as zice. De ce crezi ca OMD erau favoriti?

Parvan  •  19 martie 2007, 16:43

Era aceeasi retea.

Si a durat suficient ca sa incepa lumea sa se gandeasca la variante 🙁

unu_care_stie  •  19 martie 2007, 17:01

tolo, chiar crezi ca (mai) este o surpriza ca a castigat mccann??? la ce jocuri au fost (le stii si tu, dar nu le scrii…), nu mai mira pe nimeni…succes!

aka nestiutorul  •  19 martie 2007, 17:13

Chiar credeti ca OMD este usa de biserica? Cine alerga dupa mccann-isti sa-i angajeze in timp ce erau asigurati ca li se va da lor Vodafone?

Cătălin Tolontan  •  19 martie 2007, 17:35

rux: da, nu s-a anuntat nimic oficial. Te rog ruxandra sa nu confundam stirea cu mesagerul 🙂 Urmaresc de ceva vreme acest pitch, care a trecut prin faze pasionante. OMD a avut un avans semnificativ, optiunea internationala a Vodafone era pt OMD, insa ceva s-a intimplat in ultimul moment si McCann a cistigat. Se stia de citeva zile, dar nu era nimic cert. Acum a devenit.

Cătălin Tolontan  •  19 martie 2007, 17:35

aka nestiutorul: pai nu era normal ca unii dintre oameni sa urmeze contul?

Cătălin Tolontan  •  19 martie 2007, 17:39

miky: da, ai dreptate, vodafone e client international omd si asta ar fi putut inclina balanta inclusiv in romania. dar nu s-a intimplat asa. cel putin acestea sint informatiile mele. repet, la un moment dat omd parea cistigator, am si postat ceva depsre „o surpriza care poate schimba fata publicitatii din ro”, insa finalul, din ce stiu eu, a fost altul. sintem insa pe un blog, adica nu intr-o zona a certitudinilor. plus ca publicitatea in general nu are certitudini. vom vedea dc am avut sau nu dreptate

miky  •  19 martie 2007, 17:54

da catalin, sunt de acord cu tine ca acest blog ca si publicitatea nu poate oferi certitudini, asa ca mai bine asteptam sa vedem cine cu cine bate palma inainte de a face orice fel de speculatii care mai de care exprimate din mai multe puncte de vedere si nu neaparat din cel subiectiv…..nu poti spune hop pana nu ai sarit gardul, oricat de tentant ar fi sa faci lucrul asta inainte sa se realizeze saltul propriu zis…

aka nestiutorul  •  19 martie 2007, 17:58

Catalin, schimbam firma si nu schimbam oamenii? Inseamna ca oamenii au performat bine, implicit si firma, atunci care-i smecheria pana la urma? – banii cumva? Inseamna ca pana la urma o parte din cei care au scris mai sus sunt doritori de a scrie pur si simplu din placerea de a barfi ceva?Luand-o rational…inseamna ca Mccann a oferit celor de la Vodafone facilitati (….) pe care OMD n-a vrut sa le ofere?
Bineinteles-daca OMD a castigat (infirmand trendul blog-ului) este exact aceeasi situatie, insa invers… OMD a oferit mai mult decat isi permitea Mccann…si aici este vorba numai despre bani, nimic despre calitate si profesionalism.

aciduzzu  •  19 martie 2007, 22:51

urmeaza stiri mondene?

varabiescu  •  20 martie 2007, 15:31

Pana la urma nu stiu cine este aka nestiutorul, dar cu siguranta este cineva din piatza, poate cineva curtat sau necurtat de OMD.
dar credeti ca in ro se castiga prezentari si pe merit? adica strategii solide, abordari diferite, preturi bune? sau ne facem ca pitch-uim sa iesim la numar?
pe bune, citesc feedback-urile pe aceasta stire si nici macar o persoana nu afirma ca acest cont va fi castigat de agentia mai buna. nici unul!

eu cred ca agentia mai buna va castiga. faptul ca oamenii se muta, este firesc, as introduce o clauza sa se mute si cu birouri, telefoane, calculatoare si restul pentru a reduce costurile…

anca r  •  20 martie 2007, 19:59

Razvan, e evident ca cei mai buni vor cistiga, nu cred ca un client gen Vodafone isi permite sa faca rabat la calitate. Indiferent de agentia cistigatoare, e clar ca sint niste motive solide in spate pentru care s-a facut alegerea respectiva. Sper sa fie asa.

baladist  •  20 martie 2007, 20:25

Si totusi care sunt motivele pentru care se intarzie nepermis de mult anuntarea rezultatului?

baladist  •  20 martie 2007, 20:33

Anca, in opinia ta care sunt semnalele care arata ca cei mai buni vor castiga?

anca r  •  20 martie 2007, 21:06

salut, aceeasi intrebare am si eu pentru tine – care sint semnalele ca nu ar fi asa?

baladist  •  20 martie 2007, 22:41

nu eu am remarcat semnalele. de aceea te si intreb care sunt.

baladist  •  20 martie 2007, 22:44

semnalele remarcate de mine au fost altele. de fapt unul singur. s-a intarziat scandalos de mult in anuntarea rezultatului. ceea ce mie imi spune ca s-au dus si lupte in culise. iar in culise o singura agentie are acces. universal mccann.

baladist  •  20 martie 2007, 22:48

nu te-ai fi asteptat de la vodafone sa procedeze asa, mai ales sub noul management. dar la romanica lucrurile nu se schimba usor. ca sunt expati cu contract temporar sau romani scoliti si trainuiti in vestul civilizat, pana la urma toti se dau pe brazda.

sugardaddy  •  21 martie 2007, 0:49

este incredibila decizia vodafone si e clar ca au fost jocuri mari de culise. totusi e un buget ce depaseste 10 mil euro/an, imaginati-va ce bani fac din comisioane.
Dar cum ptoi tu vodafone sa dai contul la McCann? Putina lume stie dar Enoiu e unul dintre fondatorii shop-ului de media dedicat lui Cosmote, adica joaca la 2 capete. E aiuritoare decizia Vodafone, nu se face asa ceva nicaieri in lumea civilizata. Tu sa reprezinti 2 firme competitoare, practic locul 1 si 3 de pe piata, iar una din firmele de media sa fie ca si a ta(Enoiu) nu parte din retea international cum este Univ mccann. Oamenii aia din vodafone dorm? la fel si cosmote, nicio reactie. E fenomenal asa ceva.

anca r  •  21 martie 2007, 12:46

e frustrant pentru noi, cei care am stat noptile pe la job pentru acest pitch, sa vedem aceste discutii – e ca si cum noi n-am contribuit cu nimic, ci doar ‘evil’ mccann & enoiu invirt conturi pe degete cum vor. daca asta e parerea oamenilor, i rest my case. bafta competitiei, inca nu s-au dat rezultatele, in caz ca vor cistiga vor primi si respectul nostru.

Parvan  •  21 martie 2007, 13:21

Da Anca e frustrant.
Dar asta e soarta noastra sa fim contestati de supplieri, de concurenta, de toti atotstiutorii (mai nou si pe bloguri). Toti stiu si toti explica … dar noptile la job nu e la fel de mare inghesuiala.

Si daca acele oferte au fost muncite, si prezentate, si analizate, si daca decizia e grea premisa e ca „sunt mai multe optiuni viabile”.
Deci noptile merita efortul chiar daca … sunt usor expediabile de diversi anonimi pe diverse blog-uri.

popy  •  21 martie 2007, 13:24

In toate agentiile care au participat la pitch sunt oamnei care au pus suflet si au pierdut nopti ca sa faca treaba buna si in Mindshare, Zenith, OMD. Zvonul a fost rege pe durata acestui pitch, fiind hranit de surse neoficiale dar extrem de informate, iar istoricul pitch-ului este urmatorul: in prima faza s-a zvonit ca Zenith si OMD au avut cele mai bune preturi…apoi a mers vorba ca OMD a avut o prezentare senzationala care a facut impresie puternica la client. Punct. Aici se opreste primul set de zvonuri, care reflecta probabil „impresiile artistice” lasate de participanti in urma submisiilor. Concluzia care se desprinde e ca mccann care a dovedit o prestatie mediocra pe parcursul acestui pitch se pare ca este marele favorit si va cistiga contul. Si mie mi se pare frustrant sa cistigi, in conditiile acestea!!!

anca r  •  21 martie 2007, 13:52

cum zici tu, ca prea le zici cu foc

Parvan  •  21 martie 2007, 13:59

nu … e frustrant sa vorbesti de bursa zvonurilor ca si „drum al deciziei”.
E frustrant sa vezi cum se lanseaza zvonuri care se argumenteaza in alte zvonuri si tot asa.

Eu unu am „convingerea” ca eticheta de „prestatie mediocra” e o aberatie.

baladist  •  21 martie 2007, 16:08

Vorbiti de zvonuri si frustrari. Dar cat de frustrant este ca rezultatul sa fie anuntat la sfantul asteapta. Peste noptile nedormite din perioada antemergatoare pitch-ului se mai adauga si altele absolut nemeritate. Voua vi se pare normal ca raspunsul sa intarzie atat de mult (se fac deja 4 saptamani de la pitch)?

sugardaddy  •  21 martie 2007, 17:37

la asa bugete conteaza mult mai mult smecheria sau polically „carisma” liderilor. inc-o data, daca mccann va lua contul e ogreseala imensa din partea vodafone.imensa. iar faptul ca mccann il va castiga nu face decat sa demonstreze cat de abili sunt conducatorii de acolo in a-si indeplini obiectivele. daca va castiga mccann e vina lui vodafone.

anca r  •  22 martie 2007, 11:20

http://www.mccannblog.ro/2007/03/21/90/

pinguinul  •  22 martie 2007, 13:01

@sugardaddy
„daca mccann va lua contul e ogreseala imensa din partea vodafone.imensa. iar faptul ca mccann il va castiga nu face decat sa demonstreze cat de abili sunt conducatorii de acolo in a-si indeplini obiectivele. daca va castiga mccann e vina lui vodafone.”

Imi poti da argumente, te rog, in particular, la petrecenume@yahoo.com

Comentează