Popularizati, va rog, 2% pentru SMURD!

Provocare: orice blogger care posteaza aceasta informatie pe site-ul sau va primi un serviciu similar de la tolo.ro intr-o situatie umanitara! 

vineri, 6 aprilie 2007, 10:43

Provocare: orice blogger care posteaza aceasta informatie pe site-ul sau va primi un serviciu similar de la tolo.ro intr-o situatie umanitara! 

Nu e ca in „Anatomia lui Grey”. Nici ca in „ER”. Nici ca in „La Urgenta”. Nici ca in „Moartea domnului Lazarescu”.

In filmul SMURD totul curge mult mai repede, e mai mult singe si medicii sau asistentele n-au timp sa arunce la cos sau sa bea o cafea la Starbucks intre doua interventii.

Sistemul medical de urgenta din Romania poate fi sprijinit daca intri aici si faci astfel incit 2% din impozitul tau sa intre in conturile SMURD, in loc sa de duca tot la buget. Statului ii ramine 98% din impozit. E suficient.

Comentarii (98)Adaugă comentariu

fmali  •  7 aprilie 2007, 16:11

Pacat ca numai unu 2% se poate da !!!
Ca eu as da la mai multi !!! La scoala la fiu meu ar fi bine ! La biserica din cartier la fel ! La crucea rosie din Satu Mare n-ar strica !!! Offff !!! Ce n-as da sa fiu ministru’ finantelor, sa vezi ce imparteala as trage !!!

fmali  •  7 aprilie 2007, 16:14

Gogule !!! nu iti mai ia in plus !!! din aia 2 milioane care zici ca ti-i ia statul, 2% poti alege tu la cine sa mearga !!!

Andrei C.  •  7 aprilie 2007, 20:36

felicitari….

alexandru  •  7 aprilie 2007, 21:18

Salut Catalin. Buna idee, din pacate anul trecut m-am trezit prea tarziu ca sa dau. Anul asta o sa indrept greseala. O sa lansez actiunea si la serviciu. Ironia sortii e ca bunica mea – Dumnezeu sa o ierte – a avut un accident vascular cerebral in iarna si s-a prapadit. Salvarea a venit destul de repede incat sa o stabilizeze, chiar daca boala era grava. Acum cativa ani am chemat salvarea pt. un om cazut pe marginea soselei, care nu era beat, avea ceva probleme cu inima. Ma aflam in Caransebes, la cativa km de oras. Ambulanta a venit foarte repede. Sunt zone ale tarii unde vin mai repede, zone unde vin mai incet;la fel si profesionalismul echipajelor, unii se misca in reluare, altii sunt spirt. DAR, chiar daca se misca in reluare, e bine sa fie dotati. DE ACEEA DA PENTRU SMURD. Poate ia masuri ministerul si eficientizeaza si salvarea printr-o mai buna organizare. Macar ei mai fac ceva, ca medicii din spitale…stim toti cum sunt de regula…

paul  •  7 aprilie 2007, 23:35

Pentru Vali
Sunt din Sighisoara si SMURD a „crescut ” sub ochii mei. Acest „arab premiat si decorat ” (cum zici tu) a reusit sa faca in jud. Mures (si acum in toata tara) ce nu a reusit nici un roman fie el si premiat si decorat.Multi altii care ar fi gandit un astfel de proiect ar fi renuntat din start la aceasta idee datorita piedicilor care i-au fost puse (de Consiliul Municipal si chiar de Statul Roman -la urma urmei).Daca „Doamne -fereste” ai avea un accident in jud Mures fii sigur ca SMURD ar interveni 100% in cel mai scurt timp.
Acest „arab premiat si decorat „(cum zici tu) este -din punctul meu de vedere-DOMNUL DOCTOR RAED ARAFAT
Precizez ca nu am beneficit niciodata (si sper sa o tin tot asa) de serviciile SMURD
In alta ordine de idei ,cu cei 2% ,ai dreptate:fiecare ii poate da unde vrea.
Sincer ,eu as da 2% unei asociatii care sa promoveze tinerii olimpici si tinerele talente,alti 2% pentru copiii geniali ai acestei tari,…etc (toate astea fiind niste chestiuni potentiale ,pe cand SMURD este ceva concret ,care functioneaza si salveaza vieti)
Cei 2% ai mei o sa ii dau -clar,cum i-am dat si pana acum-SMURD-ului!
Pentru Tolo
O initiativa excelenta
Tine-o tot asa (si cu ..sportul)

Eltonnn  •  8 aprilie 2007, 12:32

O INITIATIVA EXCELENTA! BRAVO TOLO!!! http://ads.statistics.ro/click_154

gigi capsunaru  •  8 aprilie 2007, 12:53

Da spaga pentru cumpararea ( comisionu adica ) ambulantzelor cine o inghite¿ Domnule eu sunt totalmente impotriva acestei initziative ! Exista cumva o lege care spune in cat timp trebuie sa ajunga fortele de salvare la locul dezastrului? esta dator statul sa respecte legea ? Ce-i aia ¨ in cel mai scurt timp ¨? Dupa gustarea soferului sau inainte ? Daca vrea alde garcea sa te ajute sau nu ,etc.? Oricum sunt sigur ca o asemenea initiativa NU TREBUIE SA EXISTE ! statul roman are obligatii clare si daca ROMANII NU STIU SA BAGE MANA IN GAT STATULUI N-AU DECAT SA PLATEASCA IN PLUS CA NISTE FRAIERI CE SUNT ! si sa nu uit : este ABSOLUT IMPOSIBIL sa nu fie la mijloc si o ciupeala ceva ! altfel n-am mai fi romani ! sa auzim numai de bine ( poate ai timp sa-mi trimitzi o replica , m-as amuza un pic )

MIRCEA NEBUNUL  •  8 aprilie 2007, 13:00

http://ads.statistics.ro/click_154 ASCULTATI SFATUL LUI TOLO! AJUTATI SMURD-UL!

regrete  •  8 aprilie 2007, 13:07

Excelenta initiativa 🙂

Florin  •  8 aprilie 2007, 14:01

Daca ar fi fost ministrul sanatatii DL. RAED ARAFAT sistemul sanitar ar fi aratat cu totul altfel. E cel mai capabil OM care a trecut vreodata pri acest sistem…nu credeti?

shmo  •  8 aprilie 2007, 14:20

asociatiile judetene Sportul pentru toti

crispavel78  •  8 aprilie 2007, 14:40

Gata, Cataline. Vezi http://cristipavel.menshealth.ro/
Viata e cel mai important lucru, mai important decat orice meci de fotbal.

Haide, Steaua !
Notre Respect, Dinamo !

Robert  •  8 aprilie 2007, 15:11

Salut !
O idee excelenta ! Ce pot face daca deja am depus declaratia ptr impozit ?
Mai sunt sanse sa indrept acest 2% unde vreau?
Astept ajutor de la voi la robert@regieproprie.ro . Multumesc anticipat !

ovi666  •  8 aprilie 2007, 15:28

Ma bucur ca sustii SMURD. Eu sunt din Targu-Mures, locul de unde a luat fiinta acest serviciu. Tot judetul are un respect deosebit pt dr Raed Arafat si pt munca depusa de el si echipa lui. Sa-l tina Dumnezeu in viata si sanatos ca sa poata sa faca si el la fel cu cei care ajung in situatia disperata de a avea nevoie de serviciile SMURD!

http://ads.statistics.ro/click_154  •  8 aprilie 2007, 18:00

Ajutati SMURD!!!! Nu pierdeti nimic, va ajutati pe voi!!!!!!!!!!!!!! http://ads.statistics.ro/click_154

C  •  8 aprilie 2007, 20:13

f buna idee cu cei 2% care oricum mergeau la stat!

http://www.sepcile-rosii.com/

bobby  •  8 aprilie 2007, 20:24

in primul rand te felicit tolo pt initiativa.in fata mea ti-ai mai spalat din pacate.vorbesc din punctul de vedere al unuia ce cunoaste problema in amanunt eu fiind subofiter in cadrul det. pompieri cluj si sunt la curent cu problemele de care se bat paramedicii smurd zi de zi,probleme aparute din cauza aparaturii vechi si masinilor iesite din uz.pentru cei care nu cunosc(vali) smurd-ul se ocupa de tot ce inseamna urgenta majora:accident rutier,aviatic,etc;stopuri respiratorii si alte cazuri de acest gen.paramedicii de pe smurd sunt pompieri (aici intru si eu),si voluntari alesi dintre studentii la medicina.din cei 2% de anul trecut s-a cumparat acum o ambulanta noua care va face ca atat timpul de reactie cat si eficienta interventiilor sa creasca considerabil.cat despre domnul raed arafat,este un om de un caracter cum rar gasesti in tara asta asa ca celor care nu sunt in tema ii rog sa se abtina intrucat initiativa sa a dus la perfectionarea unui sistem de reactie in caz de urgente majore similar celor din strainatate.dau ca exemplul doar instruirea cadrelor de la pompieri in primul ajutor si descarcerare(curs tinut la tg mures )sub supravegherea d-lui arafat.

Stefan  •  8 aprilie 2007, 21:20

Poti sa faci mai mult decat atat!!
Daca esti cu adevarat interesat de asta, banii adevarati nu sunt la noi, la noi e maruntul…
Tu poti mai mult…
Ai toate parghiile..
Tu si colegii tai puteti schimba acest lucru..
Iar noi putem sa te sustinem…

Klider  •  9 aprilie 2007, 0:10

Nu am blog de mult timp, dar am postat mesajul in speranta ca va ajuta pe cei de la SMURD sa primeasca 2% din impozitul cuiva. Frumoasa initiativa trebuie sa recunosc.

http://klider.blogspot.com/

DumisBlog – Blogging about everything » Blog Archive » 2% pentru SMURD!  •  9 aprilie 2007, 19:48

[…] initiativa tolo ! Filed under De toate… […]

dumis  •  9 aprilie 2007, 19:49

[…] Buna initiativa tolo ! […]

ion ion  •  10 aprilie 2007, 19:09

Alpinism utilitar
sc Giros construct srl
Constanta tel : 0726.409.131
0724.139.698

DEVIZ PLACARE CU POLISTIREN FATADA BLOCULUI

-Adeziv polistiren
-Tinci
-Dibluri polistiren TOTAL 70 RON/ mp
-Plasa armare
-Lavabil
-Manopera

* NOU : NOI VA ASIGURAM TERMOIZOLATIA BLOCULUI DUMNEAVOASTRA IN 18 RATE FIXE FARA DOBANDA SI FARA COMOSION ASTFEL:

*20% AVANS (REPREZENTAND 500 RON /APARATAMENT
*RESTUL IN 18 RATE LUNARE ~100 RON /APARTAMENT

http://www.girosconstruct.ro placaripolistiren@yahoo.com

Robert  •  11 aprilie 2007, 5:38

S-a afisat ! Sper sa ajute !
http://www.regieproprie.ro

Andressa » Doi la suta  •  11 aprilie 2007, 10:11

[…] Tolontan ne provoaca sa popularizam directionarea a 2% din impozitul nostru pe venit catre Fundatia […]

2% pentru SMURD « iQ666  •  11 aprilie 2007, 11:03

[…] 2% din impozitul platit catre o organizatie sau asociatie non-profit.. uitasem de kestia asta, dar tolo mi-a amintit-o, indemnand lumea sa redirectioneze acesti bani spre smurd.. sunt si alte organizatii […]

Taxe si impozite  •  12 aprilie 2007, 23:44

[…] Nu fac asta pentru ca Tolo sa`mi intoarca serviciul intr`o situatie similara. Maine veti afla de ce fac […]

blu  •  16 aprilie 2007, 7:56

Anul trecut am directionat aia 2 la suta la smurd din motive pur egoiste de genul: in caz ca sunt eu ala din masina avariata sa vina smurdu la timp si sa aiba cu ce sa ma salveze. Anul asta inca nu am fisa fiscala si voi face acelasi lucru. Nu se directioneaza automat in functie de anul precedent?

blu  •  16 aprilie 2007, 13:25

„Catalin_B Says:

April 6th, 2007 at 6:13 pm
poate cei de la Smurd nu stiu sa-si caute fonduri , deoarece cei de la clubul Otelul au venit ei prin sindicatul din combinat (eu lucrez la Mittal Steel) si toata lumea si-a donat cei 2% pt club. Daca in acelasi timp veneau si cei de la Smurd cred ca lumea isi dona procenlul lor . Acelasi lucru a facut clubul Otelul la toate societatile mari din oras .

Intradevar o chestie misto sa se dea bilete la meciuri dar parca e mai misto sa traiesti ca sa ajungi la meci sau si mai bine daca iese cu bataie sa aiba cine sa te salveze.
Si aici nu e de facut publicitate buna sau proasta care o face smurdu, ca doar nu vind viata, ci tine de fiecare dintre noi cum isi vede prioritatile. Nu mai suntem o turma ca pe vremea lui ceausescu. Suntem liberi sa luam propriile decizii. De tine depinde daca mergi gratis la un meci de 2 lei sau salvezi o viata (nu neaparat cu smurd dar sunt atite fundatii pt alte probleme incit ai de unde alege).

albu aura  •  19 aprilie 2007, 11:02

Anul trecut am primit prin posta de la Fundatia Salvati Copiii o prezentare a acesteia si formularul 230 impreuna cu o scurta explicatie referitoare la posibilitatea de a vira 1% din cate imi amintesc eu in contul acestei fundatii. Am cazut de acord, eu si colegii mei, ca sa dam curs acestei solicitari in ideea ca aceasta fundatie ajuta copii. Desi sunt sigura ca banii au fost utilizati cu chibzuinta, anul acesta votul a fost unanim in cadrul firmei si vom vira procentul in contul SMURD. Eu am locuit cativa ani in Tg. Mures si stiu ce fac oamenii de la SMURD si cat de iubiti sunt de mureseni. Poate prin contributia noastra vom construi si la Suceava un SMURD la fel de iubit si responsabil. Multumim pentru link-ul automat catre pagina http://www.fundatiapentrusmurd.ro.

Erika  •  23 aprilie 2007, 16:26

Ma poate ajuta cineva cu denumirea exacta, cont bancar (etc.) pt. SMURD Cluj?
… deci toate datele care sunt necesare pt. declaratia de 2%….
multumesc anticipat.

Cristi  •  9 mai 2007, 8:14

Sunt foarte bucuros ca pot contribui cumva la sustinerea acestor oameni inimosi care salveaza vieti. Locuiesc in Galati, iar de curand s-a infiintat si aici un centru SMURD.
TOT INAINTE!

Cristi  •  9 mai 2007, 8:18

Iar pt ion ion nu am decat o mahnire profunda. Mi-as dori ca din afacerea lui sa dea si el 2%. Poate de asta a postat!?

Elena Negulescu  •  9 mai 2007, 8:47

Da este laudabila incercarea de popularizare pentru destinatia lui 2%…
Anul trecut am sponsorizat tot SMURD. Anul acesta voi face acelasi lucru pentru ca am vazut un reportaj in care se specifica faptul ca banii proveniti din aceasta redirijare au fost cu adevarat utili.
Felicitari

director  •  9 mai 2007, 8:48

Am donat si eu 2% pt SMURD asa cum o fac in fiecare an de cand se practica …

irina  •  10 mai 2007, 11:53

De-am avea mai multi oameni ca Raed Arafat si ca cei care ii inteleg sacrificiul de sine pentru binele celorlalti, am ajunge si noi departe…

alin  •  16 mai 2007, 11:45

cu referire la ce a zis vali:ai chemat vre-o data salvarea? dupa cat timp a venit? cunosti pe cineva de la salvare?si iti mai pun mai multe intrebarii?ce sportivi……………..?sa se umple de bani si sa auzi prin presa de drogori si etc.studenti la medicina…de ce ?e ministerul invatamantului ,dupa ce termina faculta si e un salar de350 lei…asta trebuie vazut deunul ca tine.cine stie cand ai nevoie de smurd si dupaceea le pupi piceoarele ca alti.Un roman de al nostru de ce 15 ani de zile nu sa chinuit si sa luptat cu BALAURII nostrii.elicopterul cate vieti ,sute a salvat ,timpul scurt nu cu salvarea de 5 ori mai mult,si trebuie si salvarii ca suntem inRO.pe spate cu ele.
un asa roman ca tine sa tot avem

al  •  16 mai 2007, 11:48

prima data campania de 1%si 2% a facut-o SMURD-ul sa stiti

denisuca » Blog Archive » 2% pentru SMURD  •  6 august 2007, 1:12

[…] zice că: Nu e ca in “Anatomia lui Grey”. Nici ca in “ER”. Nici ca in “La Urgenta”. Nici ca […]

ion ion  •  7 ianuarie 2008, 13:59

Proiectul „MANSARDA – O ALEGERE IDEALA”!
GIROS CONSTRUCT, specializata in lucrari de mansardare-reabilitare a blocurilor de locuinte, va poate oferi solutii concrete si de durata la urmatoarele probleme: infiltratii de apa, igrasia din apartamente, pierderi de energie, consum excesiv de combustibil (gaze), poluarea atmosferei, costuri ridicate la consum si intretinere, aspect invechit al imobilului si efectul negativ al acestor probleme asupra vietii de zi cu zi.

Solutii propuse:

GIROS CONSTRUCT se obliga ca in schimbul cedarii cotei parti din platforma/terasa blocului aferenta fiecarui apartament si consimtamantului autentic dat de catre toti proprietarii apartamentelor, sa execute lucrari de reabilitare si amenajare a blocului de locuinte cum ar fi:
» izolatie termica si fonica exterioara cu placi din polistiren
» usa termopan la intrare in bloc
» inlocuirea ferestrelor clasice din apartament cu ferestre din PVC(geam termopan) pentru proprietarii apartamentelor care doresc acest lucru, GIROS CONSTRUCT avand o contributie de 5% din pretul de achizitie si montaj al acestora
» inlocuirea pervazelor exterioare cu pervaze din gresie
» lucrari de inlocuire si reabilitare a instalatiei de apa si canalizare din coloanele sanitare de pe tronsonul comun (acolo unde este cazul), cu acordul prealabil al proprietarilor
» reabilitare casa scarii, zugravire cu vopsea lavabila
» repararea in cel mai scurt timp a stricaciunilor rezultate in urma lucrarilor efectuate la mansarda (tavan etaj ultim, tronson canalizare)
» reamenajarea terenului aferent blocului (spatiul verde) odata cu terminarea lucrarilor
»
» asigurarea pazei imobilului in perioada executarii lucrarilor la fatadele exterioare ale cladirii
» acoperirea blocului cu materiale de cea mai buna calitate (minim 15 ani garantie pentru lucrare si materiale)
» zugravit exterior cu vopsea pentru exterior (garantie 4 ani)
» interfon scara(acolo unde este cazul)
» montarea becurilor actionate cu senzori in casa scarii
» realizarea orificiilor de vizitare in noul pod tehnic la cosurile de aerisire existente prin prelungirea lor, conform proiectului autorizat
» acoperirea blocului cu materiale de cea mai buna calitate (tigla metalica ) – minim 15 ani garantie pentru lucrare si materiale)
» inlocuirea cutiilor postale (unde este cazul)
» lucrari de inlocuire sau reabilitare a instalatiei (conductelor) de alimentare cu apa rece sau calda din coloanele sanitare de pe tronsoanele comune, cu acordul tuturor proprietarilor. Lucrarile de inlocuire sau reabilitare a conductelor de alimentare cu apa rece sau calda de pe tronsoanele comune se vor face dupa o evaluare si la recomandarea inginerului responsabil cu lucrarile de instalatii din cadrul companiei
» asigurarea pazei imobilului pe timp de noapte, pe perioada executarii lucrarilor la fatadele exterioare ale cladirii

mihaela iulia  •  4 aprilie 2008, 20:15

care este modul in care pot directiona acesti 2% catre Smurd?

tomy  •  8 aprilie 2008, 15:49

Pt a da 2% la Smurd, trebuie completata Declaratia 230 , cu date-le Smurd-ului, respectiv : Denumire Fundatia pentru SMURD, Cod fiscal 20177660, IBAN RO15RNCB188084808040001 BCR Tg Mures

tomy  •  8 aprilie 2008, 16:01

puteti afla si alte detalii de pe site-ul : ***(spam publicitar)

Crisaolo  •  15 aprilie 2008, 13:51

Acestea sunt coordonatele CORECTE pt a dona cei 2% catre SMURD – obtinute direct de la sursa.
Denumire Fundatia pentru SMURD
Cod fiscal 20177660
IBAN RO15RNCB0188084808040001 BCR S Tg Mures

Ion Didoiu  •  13 mai 2008, 8:44

Rugam sa precizati care este contul bancar corect pentru a destina 2%pentru SMURD.
Apar doua conturi, de e?
Multumesc si SUCCESE TOT MAI MARI!

Ion Didoiu  •  13 mai 2008, 11:25

Am intrebat care este contul(codul IBAN) corect pentru virarea a 2%.

raluca  •  13 mai 2008, 23:08

Eu am obtinut un alt cont pt SMURD, anume RO10RNCB0188016124700004 deschis la BCR Tg. Mures. Codul fiscal si denumirea sunt aceleasi. Este corect?

2% pentru SMURD  •  26 iunie 2008, 13:33

[…] date pe care le gasesc sunt din 2007, inclusiv apelul lui Tolo. Oare mai sunt de […]

Smurd Galati  •  20 februarie 2009, 12:51

De cateva zile s-a lansat situl Asociatiei SMURD Galati. Pentru cei interesati de sistemul 2% si nu numai ii rog sa intre si sa se informeze pe http://www.smurdgalati.ro. Tot acolo puteti gasi formulare de redirectionare deja completate cu datele asociatiei.

P.S. : Felicitari Cataline pentru initiativa. Sunt curios cati blogeri au si preluat-o?

Comentează